Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Azért jó látni, hogy a 2-3 évvel ezelőtt még 40-45-50$-ba kerülő ócókínai PBT kupakszettek ára szép lassan lecsorgott a 25-30$ árszintre.
Már csak a 100-120-150+-osakkal kéne valamit kezdeni, mert azok nem lettek olcsóbbak.
(Tudom, sem a GMK, sem az SP nem szorul arra, hogy árat csökkentsen, mert 1+ év a várólistájuk) -
Yany
addikt
válasz
Synthwave #92895 üzenetére
Az Ozone-t nem most vettem, még 2017-ben. Csak mivel amúgy teszi a dolgát, ahogy kell, inkább csak a kopásnak és kifényedésnek indult gombjait cserélem le. Ha 150 euróért kapható GMK keycapeket akarnék venni, akkor inkább mennék a Cherry KW X ULP irányába, minthogy kupakokkal játszadozzak.
Eszement összeg, no way, hogy ennyiért vegyek, pedig nem kenyérre kell...
szerk.: ráadásul a GMK tudomásom szerint ABS, épp ez a fő ok, ami miatt cserélem az Ozone kupakjait, a körmöm kikaparja a feliratot és a felületet is totál lefényesítettem. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
De miért Ozone? Van egy olyan érzésem, hogy már egy Keychron vagy Akko is kijött volna ennyiből.
Azok a kupakok nem eredeti GMK-k, hanem klónok, remélem, tisztában vagy vele.
---------------------------------------------------------------------
(#92893) TrollBalint: Azért az gondolom, nem hátrány, hogy ~ugyanannyiból még értelmes, 1000 Hz-es 2,4 GHz is van benne. : >
---------------------------------------------------------------------
(#92886) micafighter: Tegnap éjjel utánanéztem, és eléggé úgy érzem, hogy ez lesz itt a következő clicky. Nem click jacket, nem click bar , hanem click leaf, mint a régi Alps-ok. A leaf áthelyezésével amúgy sima taktilist is lehet belőle csinálni (ami MÉG taktilisebb, mint kattogósan), meg ugye az eltávolításával lineárist, de miért tennél ilyet.A taktilitását lehet némileg csökkenteni a leaf megkenésével, az egyedüli hátrány az árán kívül az, hogy IGAZÁN állatul olyan műanyagházban hangzik, amiben sok üres hely van, így az rezonancia kamraként funkcionál.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tsebacsi #92890 üzenetére
Ha nagyon pontos akarok lenni, akkor nem a kinézett volt ez a kettő, hanem ezt ajánlottátok. A linket olvastam, de számomra kevés olyan dolgot mondott, amit úgy éreznék - így, hogy élőbe egyik billentyűzetet se láttam - hogy fontos lenne.
Viszont akkor eldőlt, megpróbálok egy V6 max-ot szereznidqdb: a wireless funkció abszolút nem mozgat meg, de a többi inkább számít
-
dqdb
nagyúr
válasz
TrollBalint #92888 üzenetére
Jobb belső felépítés, ami egyúttal halkabb működést is lehetővé tesz kényelmesebb gépelési élmény mellett. Ez csak a V6 Maxra igaz, a V6 egy kutya. Valamint 2,4G wireless a BT mellett, ha ez számít.
-
válasz
TrollBalint #92888 üzenetére
Ha nem idegen az angol, ez itt segíthet kicsit, hogy miért jobb a V6/V6 Max a K10 Pro-nál. (jól rémlik hogy ezek voltak a kinézettek, ugye?)
[link] -
br4adam
aktív tag
Van egy Keychron K2-m, de szeretnék összerakni egy kisebb, aránylag olcsó billentyűzetet, amit csak alkalomszerűen használnék. Ha veszek egy Epomaker E64-et alapnak és rakok bele Silent Peach switcheket az szerintetek mennyire maradna el a Keychronhoz képest minőségben? Illetve szívesen fogadok ötleteket, hogy honnan lehetne alacsony árkategóriában barebone kitet venni, amibe csak bedobom a switchet és keycapet.
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #92886 üzenetére
A Gateron gyártotta a Clickiez előtti Zeal kapcsolókat, valószínűleg ezt is.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave #92879 üzenetére
Már megrendeltem Kínából pár db GATERON Melodic-ot, Box Jade meg Navy az van itthon, ha nem felejtem el rendelek pár Zeal Clickiez-t is és akkor össze tudom őket hasonlítani megéri -e a felárat a Zeal, mert Mo-ra rendelve az áfa a magas alapárat még különösen megdobja. Viszont pl a Zealio v2 / Zilenteket (amire sokáig nem volt alternatíva) a tapasztalatom alapján a Durock Shrimp 1az1ben kiváltja, ugyanazt tudja olcsóbban és EUban is kapható. Papíron a Melodic nagyon hasonló a Clickiez-hez, lehet a Gateron gyártja a Zealnek a Clickiez-t. Most nincsenek kéznél a Zeal kapcsolódim, de úgy emlékeszem többet is Gateron és/vagy Durock gyártott nekik.
-
Yany
addikt
Na, csak rászántam magam:
Egy ilyen billentyűzetre: [Ozone Strike Pro HU]
rendeltem egy ilyet: [KBDIY Blue Samurai](az alsó, a kék)
Remélem, kompatibilis, meg frankó lesz. A gyári kupakok alá tettem gyűrűket, nem tudom, hogy ezek alatt is meghagyom, vagy kiszedem. Az egész alatt egy GN szőnyeg van, szóval nem biztos, hogy kelleni fog, meglátom.
-
mcs
veterán
válasz
Domonkos #92883 üzenetére
Belőttem a maximális 9et reddites javaslat alapján, azóta egyszer sem sikerült duplázni. Az alapértelmezett beállításra nem emlékszek már, mert ittasan módosítottam nullára.
A ,,T" és ,,I" voltak a legkritikusabbak, más billentyűknél pedig ritkábban fordult elő.
Ha szőrszálat kell hasogatnom, egyedül az iCue lehetne kicsit könnyebben átlátható és stabilabb. A konstrukció ott van a szeren, élvezetes hozzáérni és nyomkodni. -
Domonkos
addikt
válasz
nyunyu #92872 üzenetére
Jup! Es ahhoz kepest elegge jol bevalltak. Az osszesen ~8M leutest amit elszenvedtek a hasznalat alatt azt kifejezetten jol birtak. Bar ha osszevetem oket a tartalek kupakokkal, akkor erzem, hogy kopottak; szerencsere a kopas teljesen egyenletes mert tisztitas utan nem nagyon ugyelek arra, hogy minden kupak a korabbi helyere keruljon vissza, csak random felszorom oket.
Ahol latszik hogy ezek csak szinezett kupakok azok a sarkok ahol (gondolom szallitas kozben) lehorzsoltam oket. A nyomogatos reszeken teljesen jol alljak a sarat! Szivesen megvennek oket meg egyszer, foleg azon az aron amin mostansag mennek, meg akkor is, ha nem a kedvencem ez a profil. Szerencsere ez nem fog elofordulni. -
Domonkos
addikt
Ahh; kerlek ne is emlekeztess, hogy azt a masik irast is be kellene fejezzem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
r92king #92766 üzenetére
Most épp nincs fenn olyan, ami átvilágítós és full size, de őt esetleg megkérdezheted, hátha van még neki.
Viszont ha már Keychront veszel, akkor hasonló áron szerintem inkább egy V6 Max ISO-t vegyél, csak arra figyelj, hogy ha valóban nem tudsz élni a fényáteresztő kupakok nélkül, akkor olyat tegyél kosárba, amihez ABS-t adnak. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
micafighter #92767 üzenetére
Azaz! Ez nem jutott eszembe, pedig már csomószor hallottam korábban. Zeal Clickiez.
És ahogy nézem, már van belőle 32/40 gF-es, 73 gF-es peak force-szal, ami könnyedséget, de brutál taktilitást jelent. És fincsi hangja van. Kezdem vizionálni, hogy mi lesz acél plate-tel és Akko OSA kupakokkal a szürke billencsben. Kár, hogy 70 db majd' 30 rongy, de NYILVÁN semmi sem lehet tökéletes. NYILVÁN...
-
mcs
veterán
Milyen rohadtul érzékeny dög ez a red switch. Ahogy intenzívebben belerázódtam a gépelésbe, úgy voltam hajlamosabb duplázni a karaktereket az ujjaim apró pattogásáival, de a progiban 9 ms-ra növelve a debounce delay time-ot szerencsére megszünt.
-
dqdb
nagyúr
GMK LP19
új kupakprofil a GMK-tól, túl sok információ jelenleg még nincsen róla azonkívül, hogy doubleshot (fotót láttam róla), nem tudni, milyen öntőformák léteznek, eredetileg ipari felhasználásra szánhatták a G20 és társai ellen -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
viperabácsi #92846 üzenetére
Elég nyilvánvaló.
"Hát aki vakon gépel"
Nem egy nagy was ist das megtanulni. De tényleg. Meg is őrülnék, ha nézni kéne a gombokat az íráshoz.-------------------------------------------------------------------
(#92851) dqdb: Különleges, de elég giccses.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
micafighter #92841 üzenetére
Na, lehet találgatni, hogy melyik tetszik, és melyik a legdrágább.
-
mcs
veterán
válasz
nyunyu #92869 üzenetére
Az ékezetes o és u karakterek sorrendjét kell még csak teljesen megszoknom, mert ott néha kicsit megkavarodok, minden más pedig vakon is megy.
Először a Corsair K55 Pro, Asus TUF Gaming K1 és Cougar Vantar AX között agyaltam, mert a gumi-membránok alapvetően halkabbak, végül csak rátaláltam a K70 Core-ra, így mégsem kellett húzni a számat egy esetleges visszalépés miatt. -
nyunyu
félisten
Régen voltak linkelve az ANSI HU és ISO HU puskáim.
(Tényleg, ezek hogy a francban nem kötöttek ki az összefoglalóban 2017. vége óta?
Eredeti ANSI HU puskámban az AltGr-M és pontot is emlegettem, mint alternatív kacsacsőröket, de azt az ábrámat így utólag már rossz nézni, annyira katyvasz a félig ikonos, félig szöveges dizájnjával. Később egységesítettem az amerikai kiosztású Cherryk dizájnjára.) -
Mephike
őstag
A fórum ezen részének összefoglalójából egy idézet:
Előnyben részesítjük az ANSI-t, mert 2 gyakran használatos billentyűje (enter, bal shift) is 1U-tal közelebb van, mint az ISO-n. Ellenben a 'ű' az enter fölé csúszik és a 'í'-nek nincs dedikált billentyűje (ekkor az Altgr + i, Altgr + j kombinációkkal érhetők el). A megszokása pár órát vesz csak igénybe.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Vettem néhány napja egy Corsair K70 Core RGB piros MLX kapcsolós billentyűzetet, amitől le vagyok hidalva, mert az előző barna Outemu Redragon K551 Mitrához képest is más világ. Masszív, meglepően csendes, és számomra kellemesen puhák is a billentyűk.
Egyedül a kis ,,í" karaktert nem találtam meg rajta. Alttal kombinálva a normál ,,i"-t is csak a nagy ,,Í" jön elő. Van valami ötletetek, hogyan csalhatnám elő a kicsi hosszút? -
Mr.Csizmás
titán
félig-meddig a tamil is az, mert inkább szanszkrit nyelvalap, amit többféle írásmóddal használtak kortól és/v földrajzi területtől függően
------------------------
on: akko starry night-ra lecsaptak, gondolkozok hogy a cream black v3 switcheket is kirakom, egyszerűen nem pálya így, de lehet a keychronos szürke pbt-vel jobb érzés lesz, mert nagyon élesen kopogós. -
Domonkos
addikt
Hogy!? En ezzel a szarral csak szines space-eket tudtam utni.
-
nyunyu
félisten
Mi a baj a tündével meg a törpével?
Vagy a klingonnal? -
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #92856 üzenetére
-
t256
őstag
válasz
micafighter #92852 üzenetére
A Discord használata nekem valahogy mindig kimarad.
Közben gondolkozom a keret bővítésén, hogy minőségibb billentyűzetem legyen.Nem hittem volna, hogy a taktilis Boba kapcsolókat bármikor le fogom cserélni, de a Geon x Haimu yellow silent tactile egy akkora minőségbeli ugrás, hogy lehet megérné billentyűzet házra ès kupakokra is többet àldozni.
Onnantól, hogy az asztalomon van ès használom már nem fog fájni, hogy mennyibe került.A régi 60 Hz-es monitoromat pár hete cseréltem le egy 180 Hz képfrissítésű példànyra.
Már el sem tudom képzelni az életemet 60 Hz-en. -
micafighter
nagyúr
Discordon érdemes követni ami érdekel. Ott rakta fel Geon pár napja, hogy akció lesz, tegnap indult az akció, a pontos indulást is ott jelezte előre. Itt voltak az akciós dolgok de úgy látom el is kapkodtak mindent: [link]
Tavaly októberben is akciós volt egyébként, úgyhogy októberben érdemes különös figyelemmel követni. Azt nem tudni előre, hogy megint benne lesz e az akcióban a Frog mini, de akció az szinte biztos, hogy lesz.
#92842 dqdb szomorú
-
dqdb
nagyúr
válasz
Gyorsan rövidre zárnám a témát: ezt a hozzászólást ezen gépeltem be.
-
válasz
Szerintem az adott operációs rendszeren használt nyelv szabja meg az ISO billentyűzetnél a kiosztást. De mivel de billentyűzetem nincs ezt nem tudom tesztelni.
-
dabadab
titán
válasz
Persze.
-
válasz
viperabácsi #92844 üzenetére
Szerintem semmi difi nincs, attól hogy ISO onnantól a kiosztás kvázi adott. A de-uk-fr eltérést már csak a keycap adja és hogy gépen milyen nyelven használod, nem?
-
viperabácsi
addikt
Lehet egy láma kérdésem ?
Ha veszek egy de-iso VIA kompatibilis billt , azt hogy tudom tso-hu ra át alakítani. Gondolom keycap csere ,az tiszta , de hogy lesz a nyelv magyar rajta ?Most ugye van egy Keychron k10 pró barna kapcolós iso-hu billem.
ezt mi különbözteti meg az ugyan ilyen iso-de billtől ? ( persze nem a keycap -ekre gondolok ) -
t256
őstag
válasz
Szoktam nézegetni, hogy mikor kerül készletre esetleg akciósan.
Úgy látom még mindig sold out -
dqdb
nagyúr
válasz
Tényleg, a Frog Mini az nekem annyira a radar alatt van, hogy sosem jut eszembe. Igaz, a Froghoz hasonlóan sosem tartottam egy jó áron árusított billentyűzetnek (sokak szerint a Frog az volt), így nem foglalkoztam vele túlságosan.
nem tudom hol van a legjobb fóruma ennek európában, talán reddit
EKC Discord, MechMarket Discord, Keygem Discord, Candykeys DiscordSzóval egy nagy helyett négy kisebb helyre szétdobva, és együttesen kisebb a közönségük, mint az MKEU Discordnak volt.
Az MKEU Discord törlése amúgy egy utolsó középső ujjas bemutatás volt a Necrók részéről a közösségnek, mert volt olyan hozzájuk eléggé közel álló és sokáig velük dolgozó személy, aki jelezte nekik, hogy szívesen átvenné a szervert, hogy az MKEU-specifikus részek törlése után megmaradjon közösségi szervernek, hiszen úgy volt vendor szerver, hogy közben a legnagyobb EU-s közösségi szerver is volt. Aztán pár napon belül repült a szerver.
-
micafighter
nagyúr
Másik jó vendortol kapható HHKB 60as a Frog Mini Geontol, és most ő is akciózik:
Arra azért érdemes figyelni, hogy ezek B és C gradek, úgyhogy némi esztétikai hibával számolni kell, de ettől még jó vétel lehet ha korlátozott a keret. Használtan is jóval többért mentek ezek, és most, hogy a MKEU discord az adok-veszekkel együtt megszűnt, nem tudom hol van a legjobb fóruma ennek európában, talán reddit. -
dqdb
nagyúr
A burger mount-ot nem ismerem. Itt O-gyűrűk adják a rugalmassàgot?
A burger mount egy módosított top mount. Top mount esetében a plate-et a ház felső részéhez csavarozod oda alulról. A burger mount ezt annyiban módosítja, hogy a plate mindkét oldalára kerül egy-egy O-gyűrű, így kicsit rugalmasabb lesz érzetre, valamint fém plate esetében csökkenti a plate-ről a házra átkerülő rezgéseket:A rugalmasság két megnyilvánulása közül top mount esetében csak flex van, amikor a belső hajlik, burger mount esetében elvi szinten nagyon minimális bounce is van, amikor a teljes belső elmozdul, de gyakorlatban ez nem nagyon lesz észrevehető. Szóval flex van, ezért főleg a plate felel, azaz minél puhább, annál rugalmasabb lesz.
Azt làtom, hogy nincs hozzá PCB.
Az Instant60 "tartozik" hozzá, bár azt drágállom. Lényegében bármelyik tray mount 60%-os nyák jó hozzá, amin van USB-C csatlakozó.Úgy látom $200 alatt nagyon nincs más lehetőségem.
Vagyis van, de nagyon bekorlátoztam magam ezzel a kiosztással.
Manapság eleve sokkal kevesebb 60%-os projekt indul, és ami indul, az is főleg WK vagy WKL, a HHKB opció sok esetben hiányzik, mert nem volt rá akkora igény. Érdekes módon ennek az ellenkezője is megfigyelhető, azaz mostanában egyre több true HHKB kiosztású billentyűzet is jött 6u space-szel az MX HHKB 7u széles space-e helyett (akár még beépített USB hubbal is, mint az eredetin), de ezek mindegyike a magasabb árszegmenst célozta meg.A QK60 mellett még ezen a friss IC-n lehet érdemes rajta tartani a szemed. HHKB változat ugyan nincsen bejelentve (ahogyan WK sem), de ez szerintem csak idő kérdése, és talán a most 225 dollárosra becsült árat sikerül mennyiséggel lejjebb tolni. Extra a wireless opció (ZMK) és a beépített USB hub. Ez bottom mount, azaz a plate-et a ház alsó részébe csavarozod be (érzésben szinte megegyezik a top mounttal és hangra nagyon közel van hozzá), abból pedig egy módosított típus alulról poron csíkokkal, azaz burger mount-szerű a végeredmény.
Ár-teljesítmény arányban a QK60 verhetetlen jelenleg (persze nem akril felsőrésszel), csak egy Neo60 tudná megverni, ha tervben lenne (nem tudok róla), vagy ha a használt piacon rátalálsz egy jó árú Arc60-ra.
-
t256
őstag
Tudtam, hogy Rád számíthatok!
Már nézegettem a Brutal60-at. Azt làtom, hogy nincs hozzá PCB. Ez nem is baj, mert van egy Waffling60, amit bele tudnèk rakni.
A burger mount-ot nem ismerem. Itt O-gyűrűk adják a rugalmassàgot?Annyira nem sűrgős csak egy pillanatra elgyengültem a Kbdfans akciózása miatt.
Még mindig a QK60 a legszimpibb ebben az árkategóriában.
Szívesen vennék egy Mode Tempo-t, de jelenleg ennyit már nem adnék ki érte.
Úgy látom $200 alatt nagyon nincs más lehetőségem.
Vagyis van, de nagyon bekorlátoztam magam ezzel a kiosztással. -
dqdb
nagyúr
[link]
HHKB tényleg jó vendortól jobb minőségben és olcsóbbanA KBDfans addig jó vendor, amíg a supportjukra nem szorulsz, mert onnantól rémálomba fordul. A Tofu pedig bár a 2.0-val előre lépett minőségben, még mindig túlárazott azért, amit nyújt
Ha nem viszket túlságosan, akkor én megvárnám a következő QK60 kört, mert ott a méretgazdaságosság miatt olcsóbban kapod meg majd közel ugyanazt, amit a Brutal60 nyújt. Kérdezz rá a szerverükön, hogy mikorra tervezik.
-
t256
őstag
válasz
Mr.Csizmás #92834 üzenetére
Én is idegben vagyok
A Kbdfans akciózik. Most tudnék venni egy Tofu60 HHKB-t. Most annyiba kerülne amennyit szerintem ér és ki is adnék érte.
Vagy bevállalom a qwertykeys qk60-at, ami nem akciós, de szemre valahogy minőségibbnek tűnik. Nem tudom miért. Ennek a teteje akril, amit én nem szeretnék. Ha megveszem, akkor lehet várnom kell egy R4-et, ahol talán visszatérnek fém házra és külön tudok venni egy felső részt.
Nagyon mozgat most a Tofu. Lehet este megrendelem. Ha nem jön be, akkor biztos el tudom adná, habár a HHKB kiosztás eléggé réteg dolog. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #92834 üzenetére
-
nyunyu
félisten
Számoljunk csak, 1U = 3/4" azaz 1,91 cm széles, 3,6481 cm2 alapterület
Így 1 négyzetmérethez kell 2741,15 kupak.Egy 105 gombos kupakszettben ~90 1U kupak van, azaz négyzetméterenként kell 30 kupakszett.
Így hiperolcsó kínai szettekből kirakva ~300$, valami Drop exkluzív SP szettből meg 4500$ lenne négyzetmétere.
-
dqdb
nagyúr
[link]
ez jól mutatna nálam is a falon -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
TrollBalint #92825 üzenetére
"de az oldalon lehet red-del kérni, úgy hogy lehet ezt én reagálom túl és nem is lesz rá szükségem"
Ahogy itt is írtam, ettől nem lesz halk. Ha az fontos, akkor nem úszod meg a kapcsolózást (bár ha már a gyártótól rendelsz, akkor inkább egy V6-ot vagy V6 Maxet vennék inkább).
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tsebacsi #92800 üzenetére
Nem a switch csere bonyolultságától tartok, hanem, ha veszek egy 50.000-es billentyűzetet, amire még költenem "kell". (de az oldalon lehet red-del kérni, úgy hogy lehet ezt én reagálom túl és nem is lesz rá szükségem
)
Synthwave: A "K10 gyártói"-t arra értettem, hogy Tsebacsi írta, hogy az egyik linkhez, hogy "K10 gyártói" és erre a sorra / linkre próbáltam utalni, nem közvetlenül a cégre
-
dqdb
nagyúr
Geonnál most 21 cent az MX2A, 17 cent az MX1A és 21 cent a kétféle HG Silent kapcsoló. Billentyűzetekből az olcsósított Glare TKL már elfogyott, 206 dollár a Frog 8K, de ahhoz kell még nyák is (ami akár HE is lehet).
-
válasz
hegegabi80 #92815 üzenetére
Kapcsoló önmagában nem jelent semmit. A leghangosabb billentyűzetem itthon egy MX Redekkel szerelt ROG Claymore, ami simán hangosabb, mint az MX Blueval szerelt Blackwidow, hiába clicky az utóbbi. Ház, plate, kupakok, stb. sokkal többet számít, mint maga a kapcsoló.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hegegabi80 #92815 üzenetére
"Esetleg ha a keretet feljebb toljuk 20-25 környékére, akkor mi jöhetne még számításba?"
Az, amit írtam.
Vagy mondjuk tőle egy Mchose X75, ami ennyiért szerintem nem rossz, bár itt a kupakok nem eresztik át a fényt. Viszont nem is uncsi OEM/Cherry profilosak, és van 2,4 GHz + BT + fém knob is.
"Azt az ali-s kapcsolót feltétlen kell benne cserélni?"
Attól lesz igazán halk.
"Rákeresve ebből két féle is van (peach és lemon), abból melyik?"
Attól függ, hogy lineáris kell vagy taktilis. Játszani inkább az előbbivel szokás/jobb, de egyéni preferencia a dolog.
-
micafighter
nagyúr
Lehet csak nekem új info, de gyors keresés után nem láttam itt említve, mykeyboard.eu bezárt
Nem elérhető a weboldaluk, és a discord szervert is törölték, ami különösen fájó, mivel az európai adok-veszek nagyrészt az ő discord szerverükön ment.
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/comments/1ctgniw/mykeyboard_eu_is_bankrupt/
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/comments/1cx2xq0/mykeyboard_eu_discord_deleted/
-
t256
őstag
Lehet estefelé lesz egy kapcsolócsere -
hegegabi80
addikt
válasz
Synthwave #92811 üzenetére
Köszi az infókat, valahol sejtettem, hogy sovány lesz a keret hozzá. Esetleg ha a keretet feljebb toljuk 20-25 környékére, akkor mi jöhetne még számításba?
Ezért is kérdeztem a kapcsolót is, milyen legyen. A halkság csak azért lényeges, mert sokszor este használom, amikor a család alszik, ezért írtam a minél halkabbat. Nyilván ha egy kis hangja van, de nem zavaró az nem baj.
Neten rákeresve az SF nem tetszik, hogy kurzor billek miatt össze van szűkítve, akkor inkább TKL.
Azt az ali-s kapcsolót feltétlen kell benne cserélni? Nincs gond ali-s rendeléssel stb., csak kíváncsi vagyok az miben jobb. Azok halkabbak? Rákeresve ebből két féle is van (peach és lemon), abból melyik?
Ha esetleg félkész cucc van az is szóba jöhet, szívesen szerelgetek barkácsolok dolgokat.
Amiket néztem aprón 10-15K környékén azokkal mi a gond? Nyilván minőségileg biztos hitványabban, de szerintem a jelenlegi bill-től bármi jobb lehet.
-
Molydeus
őstag
válasz
Tsebacsi #92808 üzenetére
Hyperfuse
Jól is mutat a Q6-on.
Az AFSA egy kifejezetten kellemes profil szerintem is, a 3 majmos készleteket leszámítva a kitting is jó és nem is egy vagyon szerencsére. Szerintem remek ugródeszka a magasabb porfilok világába. Az esetleges továbblépés viszont rettentő drága tud lenni (MT3, MG, SP SA) szóval ha hosszabb távon is tetszik az AFSA, akkor nem is biztos, hogy érdemes erőltetni a többit.átvilágítós PBT
Több variáció is van, pl. a pudding készletek is azok.
Közös jellemzőjük, hogy az átvilágító anyag nem PBT, ha jól emlékszem talán POM. Vagyis annyiban igaz az állítás, hogy double-shot és PBT is, de szokás szerint nem "double-shot PBT", ahogy azt a marketing szeretné sugallni.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hegegabi80 #92806 üzenetére
Hát, ennyiért maximum apró, viszont a 15 000-ért halk mechanikus, ami még csak nem is 60 százalékos, az naív álom kategória.
"A leglényegesebb minél halkabb legyen, így én red kapcsolósra gondoltam, ahogy olvasom ez az arany középút "
A gépelési akusztikát rengeteg dolog befolyásolja (készülékház anyaga és belső kialakítása, a mount fajtája, a csillapítás mértéke (mindenféle-fajta-vastagságú szivacsok, switch padek, tape mod, O-gyűrűk), a plate anyaga, a kupakok anyaga, profilja + falvastagsága, a stabilizátorok, van-e valami a billencs alatt vagy csak natúr ül az asztalon) és ezek közül csak egy a kapcsoló.
Mindenesetre szó szerint több ezer féle switch létezik, és azt el kell felejteni, hogy a Red színkód önmagában bármiféle halkságot vagy szerényebb hangerőt képvisel.
Ha tényleg halkat szeretnél (és emellé olyat, ami nem egy határ fos), nagyon karcsú a kereted.
Az első reális opciód az kb. egy aprós Ducky One 3 SF vagy TKL (amelyiket olcsóbban találsz), DE ISO kiosztással (jóval minőségibb kupakok járnak hozzá, mint a magyarhoz) + 1.07-es firmware-rel, és veszel bele mondjuk AliExpressről szotyiért Outemu Silent Peach V2 kapcsolókat (az eredetileg benne lévőket meg kiárulod, így vissza is csepeg valami).
-
nyunyu
félisten
válasz
Synthwave #92805 üzenetére
Némelyik Cherry billzethez létezik vegyszerálló gumibugyi.
-
hegegabi80
addikt
Üdv. Úgy döntöttem lehet időszerű lenne kipróbálni egy mechanikus billentyűzetet. De mivel sose volt még ilyenem, illetve nem is használtam ezért fordulok tanácsért.
1.Mekkora összeget szánsz rá? max 15.000, de minél olcsóbban annál jobb
2.Használt szóba jöhet? igen, mivel minél olcsóbban meg akarom úszni ez az irány a preferált.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? fujitsu, amit szeretek is mert elég halk
4.Mire használnád a billentyűzetet? net, játék, minimális gépelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? első körben jó lenne a teljes, de talán a numpadot el tudom engedni, bár eléggé hozzá vagyok szokva, mert melóban sokat használom. De otthon annyira nem jellemző. Mini semmi esetre sem
9.Extra igények fekete és legyen állítható led világítás, hogy este is lássam, rgb annyira nem érdekel de ha van és egy fajta színt be lehet állítani akkor jöhet.
A leglényegesebb minél halkabb legyen, így én red kapcsolósra gondoltam, ahogy olvasom ez az arany középút (de lehet tévedek). Nem gépelek sokat, inkább a játék a legtöbb, amire használom, meg netezés.Amiket eddig aprón néztem: SPC GK630K, LEGIONNAIRE GK-1926 HU, White Shark Commandos.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
TrollBalint #92798 üzenetére
"K10 gyártóinál"
Mármint forgalmazóinál? Vagy a gyártói oldalon? Nem értem a kérdést. Mindenesetre csak az US ANSI jön doubleshot PBT kupakokkal, a többi lézerrel gravírozott ABS. Az embereknek semmi köze ehhez.
Kupakok anyagáról pár szó, kiegészítve annyival, hogy ABS egy idő után fényesedik (nyilván minél jobb féle, annál később), és minőség szempontjából az átvilágítós magyar szettek képviselik az alját. Mondjuk a fényáteresztés már önmagában is erősen lekorlátozza az adott összegért elérhető legjobb színvonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- CANYON Cometstrike GK-55 (CND-SKB55-HU) Mechanical
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bontatlan! Logitech G Pro TKL Clicky Magyar kiosztású
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest