Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
válasz
Molydeus #92292 üzenetére
Nem vagyok egy nagy fényképész, de igen. Az Aliexpresses Keebox Store fotóihoz képest világosabb. Ott a szám billentyűk úgy néznek ki, mintha halvány kék színűk lenne. A valóságban ez inkább halvány szürke, de nagyon halvány.
A modifierek pedig határozottan világosabbak és talán nem olyan vastagak és nagyok a betűk.
Mivel tudjuk honnan jött, lehet hogy ha most rendelnék egyet, akkor teljesen más lenne a színárnyalat. -
dqdb
nagyúr
válasz
prolad #92295 üzenetére
A 60%-os ortho lényegében kihalt dolog, az XD75 óta a Keychron Q15-ön túl nem nagyon rémlik más belépő ilyen nagy méretben (aminek nem igazán látom az értelmét). Szóval egy újabb XD75 nyák lehet az egyetlen opció 1u mátrixra.
60%-os ortolineáris, de nem 1u mátrix vonalon a Boardwalk, Promenade, Lumberjack lehet alternatíva, bár ezek beszerzése lehet, hogy mission impossible manapság.
-
kristof123
őstag
Sikerült lecsapnom Prototypist-on egy Neo80-re. Fekete ház, arany súllyal, vezetékes hot swap PCB és FR4 plate (ez nem tudom milyen lesz PC-t vagy POM-ot szerettem volna). Már egy ideje meg is érkezett, de még vártam pár cuccra, ezért csak ma tudom összerakni. Ha kész jövök még pár képpel, véleménnyel.
(#92120) dqdb:
Sikerült helyben vennem egyet, de nem elég sűrű, így inkább nem kísérleteztem tovább és rendeltem Permatex Dielectric Tune Up Grease-t. Azt láttam hogy többen is használják erre a célra (pl.: víziló youtuber).(#92129) Mephike:
Megérkeztek és elsőre jónak tűnt, de a gyári kenéstől nem estem hanyatt. Lehet egy filmet is rendelek rájuk mert nagy hézag van a felső és az alsó ház között. Ma összedobom a bill-t és kipróbálom őket, lehet kellemesen csalódni fogok. -
prolad
addikt
Köszi, megnézem. Külsőleg semmi sérülést nem latok, de nyilván az nem jelent semmit. 40 dollár körül van egy új board, nem nagy munka átköltözni rá, ha már megjött.
Ha már itt vagyok, van valami jó 60%-os full orto board (ami tényleg csak 1U 5x15-ös kiosztást használ), amit kapni is lehet és nincs látványosan túlárazva? Ránézek időnként a kínálatra, de mindig az ID75/XD75 és variációkhoz jutok vissza.
-
dqdb
nagyúr
válasz
prolad #92293 üzenetére
Valahol rövidzár van a mátrixban. Jobb esetben külső, és a nyákon megtalálod a problémát multiméterrel és nagyítóval nézelődve. Rosszabb esetben belső, az MCU adott sorokért felelős lábai váltak problémássá, ezen QMK firmware esetében a mátrixkiolvasás módosításával lehet javítani, amúgy sajnos kuka (Prophet nyák esetében relatíve gyakori probléma volt, amin segített egy szoftveres patch, ami bekerült a QMK-ba kapcsolható opcióként, persze a nyák módosítása volt a végleges megoldás).
Először adj a nyáknak egy IPA fürdőt, és nem a sörre gondolok.
-
prolad
addikt
Olyankor mit lehet tenni, ha egy billentyű lenyomása a saját függőleges sorában beviszi az összes inputot? Pl ha lenyomom az A-t, akkor F1, Q, A, Y és Ctrl egyszerre lenyomódik, ezek vannak ala/fölé mapelve függőlegesen. És ezt csinálja az összes billenytűnél amik a középső sorban vannak.
Próbáltam reseteleni és firmwaret frissíteni, de ugyanaz a baj. Idobo id75.
-
Molydeus
őstag
Ez tény, viszont ha talál az ember neki tetsző színt, akkor a legjobb anyagminőséget kapja.
A profil pedig szerintem passzol ahhoz, amit t256 keresett, bár ezt egyelőre látatlanban mondom.#92288 t256
Az az AFSA Hyperfuse a valóságban is ennyire világos, mint a foton? Személy szerint nem bánnám, mert ugyanez a készlet nekem is fent van a listán, de eddig mindig azt gondoltam, hogy mindkét szürke sötétebb egy kicsit, a legend/accent pedig kifejezetten sötétnek hatott. Persze fotók, tudom, de ez most meglepett.M.
-
dqdb
nagyúr
Az MT3 egyáltalán nem érződik alacsonyabbnak, mint az SA. R2-ban alacsonyabb, R3-R4-ben pedig haosonló magasság mellett agresszívebb a sculpting. HSA-t nézzél, ha tényleg alacsonyabb kell.
Sajnos azóta sem találtam HHKB kiosztású MX billentyűzet GB-t
Bár mostanában kevesebb 60%-os jön HHKB opcióval, mint 2-3 éve, de a true HHKB designok virágkorukat élik, a Horangi60 éppen most fut, a Vero V2 nemrég futott, a Type-B szállítása pedig közel van.Ha olcsón kell valami, akkor 7u space-szel ott van a Brutal60.
-
t256
őstag
Sziasztok,
Egy rövid élménybeszámoló következik:
Aktívan használom az SA (vagyis aliexpresses AFSA Hyper Fuse) keycap szettet. Határozottan jó élmény rajta gépelni. A mélyedés tartja az ujjaimat, szinte kapaszkodik bele.
Gépelésen kívül ennek az előnye CS2-ben jött ki. Nem mozdult el az ujjam a WASD gombokról.
Negatívumként annyit, hogy talán egy kicsit magas. Ki kéne próbálni valami hasonlót alacsonyabb profillal. Talán MT3? Mondjuk sok kedvem nincs a Dropról rendelni.
Egyébként még mindig egy 3D nyomtatott HHKB házba épített Wafflin60 PCB-t nyúzom. Sajnos azóta sem találtam HHKB kiosztású MX billentyűzet GB-t. Készleten QK60 van, de félek az acryl felsőrésztől.
Amúgy elkezdett mozgatni a split layout, mondjuk egy Lily58. Lehet éles váltás lenne, de látom értelmét az ilyen szintű ergonomiának.
Szabadon megválaszthatom a csuklóm, kézfejem pozícióját szöget, távolságot. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
bandi0000 #92280 üzenetére
A kapcsolónak nyilván Cherry MX-kompatibilis szára lesz, ha sztenderd, normál profilos mechanikus switch-ről van szó, szóval minden rámegy, ami a Cherry MX-ekre (több ezer fajta efféle kapcsoló létezik).
A ROG NX is Cherry száras, de a helyedben ezt a cserét inkább kihagynám. Jobbak, mint a Cherry-k. A Cherry csak akkor lesz tényleg kellemes, ha az ember foglalkozik vele (rugócsere Geonra/TX-re, majd bejáratás (legalább egy jó fél millió aktuáció az igazi), aztán ha bejárattad, akkor jöhet a kenés ízlés szerint, meg esetleg a switch film). Már ha nem a pengős reszelés a cél.
-
dugo_
veterán
válasz
lorcsi #92281 üzenetére
Minek annyi?
Múltkor megvettem N9vemtől a két gombos Milk-et, bár még nem raktam össze.
______A múltkori Gingham ötletelést köszi, sokat nem volt időm foglalkozni vele, de valószínűleg az áramtüske lehet a megoldás. Egy mágneses végű usb dugó van rajta, ahol nincs megoldva, hogy a gnd érintkezzen először. Lehet nem szereti a pakolgatást.
-
lorcsi
veterán
Szerintem tul van bonyolitva az egesz bill tema
itt van, 3 gomb mindenre eleg :
[link]
-
bandi0000
nagyúr
Egy kérdésem lenne,
Ha van egy billentyűzet, ami hot swapable, és pl cserélem a gyári akármilyen switchet másmilyenre, akkor keycap-ek vajon jók lesznek rá, vagy valószínűleg, gyártónként eltérnek, és új szettet kell beszereznem?
Konkrétan az Asus ROG NX switchet cserélném cherry-re pl
-
dqdb
nagyúr
Egy ideje ismét kapható a Cougar Vantar, de ki tudja, hogy milyen minőséget képvisel jelenleg. Évekkel ezelőtt sok probléma volt vele.
A másik opció a Cherry MX ULP kapcsoló, erre építő terméke a Corsairnek (K100 Air) és a Cherrynek van, de az ára eléggé érthetetlen.
Amúgy ha a belső felépítést nézzük, akkor a legtöbb ollós valójában membrános is egyben
-
Rayyy
senior tag
Lehet most kapni ollós billentyűzetet, amivel lehet rendesen jáccani? Az a bajom, hogy használom én a gúgült, írogatom, hogy ollós (mondomneki ollósbazmeg), dob egy csomó találatot, és ha utánanézek, akkor általában gumidómos a valóság, vagy valami cherry low profile.
Szerk.: az Apple billentyűzete hogy áll a KRO-val? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Marci112233 #92266 üzenetére
Látom, bejön.
Egy DE ISO One 3 SF Yellow Ducky még itt is maradt, a Molydeus-féle, kézzel Krytoxozott (nem halkított) Gateron Silent Red kapcsolóház + Gateron Smoothie Linear szár frankenswitch-ekkel (+ spacebar O-gyűrűzve Glorious 40A/Thick ringekkel) és egy Cherry profilos Epomaker Sailing doubleshot ABS kupakszettel tarcsiba. Amúgy a Ducky Horizon sötétkék alfáival és az eredeti, sárga modifierekkel veszett jól néz ki, csak sajna úgy OEM profil.
A következő lépcső a Keychron Q széria lesz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Molydeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás #92268 üzenetére
Csak semmi gyanú, ez mind az.
Írtam őket én is, de itt a TKL méret a legnagyobb (és én már tavaly sem láttam, hogy ebben a méretben valóban kapható is lenne). Teljes méretnél ez azt jelenti, hogy muszáj kombinálni a gyári kupakokkal, ami azért nem könnyű.M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #92265 üzenetére
Valamiért csak újban gondolkodtam, pedig nincs ilyen kitétel. Szóval igen, a Ducky nem rossz alap, ha ezen az áron hozzájut az ember. A Silent Peach/Lemon pedig letartolta a budget szegmenst halkított témában.
Közben látom, hogy saját magam cáfoltam pár soron belül a halk vékony ABS kapcsán.
Természetesen a G80-3000N jó példa a gyárilag halkra.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Molydeus #92264 üzenetére
Szerintem el kell engedni a magyart és a wirelesst úgy, ahogy van, és venni kell egy DE ISO kiosztású, full size Ducky One 3-at apróról 25-ért, és így még a kupakok is korrektek lesznek, a készülékház csillapított, és mehet bele az Alis Outemu Silent Peach V3, ami pont annyiba fog kerülni, mint amennyiért a gyárilag benne lévő Cherry MX kapcsolókat kiárulja aprón.
Ez már azért egy kellemes szint, és minden lesz, csak nem hangos.
Ha épp nincs valami ide vonatkozó, brutális Akko akció, külföldi rendeléssel.
-
Molydeus
őstag
válasz
minek?:S #92261 üzenetére
Igazából a leginkább korlátozó kritérium az az, hogy beleférjen 20k-ba.
Amit leírt az ismerősöd, abból a boltban megvehető ajánlott verzió a Keychron K10 Pro ISO-HU 50 körül, amikor éppen kapható. [link]Maga a kupakszett a választás lehetőségét korlátozza. Külön megvásárolható magyar feliratos készlet jó minőségben (vastag, sosem lekopó vagy fényesedő dye-sub PBT) csak a Keychronnak van és önmagában 22eFt . [link]
Olcsóbban teljes méretre csak a Ducky vagy a Glorious festett lézergravírozott vékony ABS-e létezik, ami a felhasználó bőrétől függően idővel fényesedni majd kopni fog, és amivel nem lehetetlen halk billencset építeni, de olyat, ami már gyárilag is ilyen, még nem láttam. A Keychron előbb említett szintén festett ABS készlete pedig csak kisebb kiosztásokkal kapható, amit aztán muszáj kombinálni a gyári kupakokkal, hogy kijöjjön egy nem lefedett kiosztás. Ráadásul utóbbi 3 ún. északra néző LED-ekkel működik jól, ahol a kapcsoló felső élén van a LED az ajánlott billentyűzetek viszont tipikusan délre néző LED-eket kapnak. Persze a világítás nem volt kritérium, ezt csak hozzáteszem.Minden más amit meg tud venni 50 alatt, az vagy nem lesz magyar magyar feliratos (pl. az amúgy ajánlott Akko 5108B) és/vagy, nem lesz vezetékmentes (a szintén ajánlott Cherry G80-3000N), vagy halk (ez bármelyik gamer).
El lehet ugyan indulni egy gamer billencsből is, ami ha nem akar/tud forrasztani, akkor jó hot swap (így a kapcsolócsere és a halkító szivacs rétegek berakása nem gond), de a módosítások után megint nem fog 50 alatt megállni a történet, sőt.M.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
minek?:S #92261 üzenetére
keychronnak van 2-2 szett olcsó és drágább kiadása (ABS, PBT) többféle színben, de az csak bizonyos (Q2, K2, stb., keychron oldalán ellenőrizni kell) modellekre jó.
ha simán ISO kell, akkor itthon szintén Keychron barebone-k és Q8 UK fullszett (ez utóbbi bestbuy 35e körül) egyaránt ISO-ban elérhető MSRP ár töredékéért.
-
minek?:S
őstag
válasz
Mr.Csizmás #92260 üzenetére
Miért is nem lepődtem meg ezen.
Jó, akkor ISO, nem magyar feliratosakból miket javasolsz/javasoltok?
Illetve így akkor valahonnan be lehet szerezni normális minőségű magyar feliratos kupakokat vagy ez a része teljesen halott?
Őszintén, én már az ANSI-t is megszoktam, sőt szeretem, szóval nem hiányzik a magyar felirat, de ismerősömnek sajnos nagyon kell. -
Molydeus
őstag
A Candykeys-nél egyedi kezdeményezés, hogy érdemes lenne külön is eléhetővé tenni a PCB-ket? Egyelőre Q1 és K8 Pro PCB és előbbihez daughterboard kapható.
M.
-
minek?:S
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi években -miután nagy megelégedéssel használok egy Razer Huntsman bill.zetet- nem nagyon foglalkoztam billentyűzetekkel, viszont ismerősöm megkért, hogy segítsek már neki az alábbi paraméterek alapján:
árban kb 20k, amit áldozna rá, legyen relatíve halk, itthonról beszerezhető, ISO kiosztású(lehetőleg magyar felirattal, ha van, ha nem, akkor max valami kupak szett kell rá), boltból és ami a bökkenő, hogy vezeték nélküli és mecha. Szerk.: Teljes kiosztás kell, kell a numpad is.
A kérdésem az lenne, hogy ezen kritériumok alapján van bármi, ami ajánlható(a listában csak vezetékest láttam)? Ha nincs, akkor melyik elvárásból kéne leadni?
Előre is köszi.
-
dqdb
nagyúr
válasz
bdlackoo #92256 üzenetére
Neo80 előrendelés tri-mode nyákkal és valamilyen plate-tel + 25-30 dollárért gyárilag kent és jó kapcsoló AliExpressről (lineárisban Gateron KS-3X47 Pro például) + 30-50 dollárért olcsó, de jó minőségű dyesub PBT kupakkészlet AliExpressről (XMI, JCS, Shenpo) vagy ha színeket akarsz, akkor olcsó doubleshot ABS ugyanonnan
Nettóban 200 dollár alatt leszel, bruttóban is bőven 300 dollár alatt, cserébe várni kell rá.
Ha azonnal kell, akkor Luminkey80ez mikor lett ennyi? 290 euró rémlik rá, annyiért nem rossz vétel, 350 euróért már drága.Ha nem akarsz Angliából rendelni (IOSS a bolt, szóval nuku vámkezelés, áfát a vásárláskor fizetsz), akkor a DKC és a MonacoKeys az EU vendor, nem ellenőriztem le az árakat, de nagy eséllyel drágábbra jössz ki ezektől, cserébe itt EU-s garanciád van, ellenben mindkét cég relatíve új, és nem bizonyított a piacon, szóval vannak pro és kontra érvek is mindhárom bolt mellett és ellen.
-
bdlackoo
tag
Sziasztok!
Billentyűzet vásárlásban szeretnék segítséget kérni.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
~300usd/eur
2.Használt szóba jöhet?
ha lehetne akkor új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
egy lenovo meg a macpro billje
4.Mire használnád a billentyűzetet?
70% munka - 30% játék és egyebek (nem kell gamer bill.)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikusat.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
nincsen. key cap-ből van ami tetszik pl ez
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO magyar. de oké az is ha valami más iso és szoftveresen át tudom "hackelni" és kicserélem a keycapeket. qwertz.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
80%. fn-sor jó volna.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Bluetooth kellene. 2 gépen használom/használnám az egyik egy fedora linux (usb) a másik egy m3 mbp (ide kellene a bt). Ha volna valami kapcsoló rajta pl. bt/usb vagy machine 1/2 az volna az ideális.
Kit is jöhet. Szívesen össze is rakom magamnak. (összelegózni, nem nyákforrasztás meg irogassam az assembilt hozzá)
Válaszaitokat előre is köszönöm és szép napot mindenkinek! -
lorcsi
veterán
válasz
Molydeus #92252 üzenetére
figyelem már egy ideje az árakat, és a Cherry Switch Store-ban most 20$ a 110 darabos csomag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Molydeus
őstag
válasz
lorcsi #92248 üzenetére
Szerintem igen, ha esetleg később vennél egy külső numpadot, akkor jól jöhetnek a megmaradtak, de tartaléknak is.
Viszont a Peach/Lemon vonalon a Onefire és a KPRepublic folyamatosan akciózik az alin, van, hogy egy nagyobb csomag olcsóbb, mint egy kisebb. Nézz körül, hol a legolcsóbb éppen.M
-
dqdb
nagyúr
válasz
lorcsi #92248 üzenetére
Nem érdemes kicentizni a kapcsolókat, sosem tudhatod, hogy van-e a csomagban hibás (nagyon ritkán, de előfordul), vagy letöröd a lábát az egyiknek (Kailh hotswapnál nagyon ritkán előfordulhat).
Úgy számolom, hogy az ANSI V10-hez 87 kapcsoló kell, ha lesz belőle ISO, akkor ahhoz 88, 2-3 tartalék kapcsoló az peches esetben kevés lehet. Én inkább a 110-es csomagot venném.
-
lorcsi
veterán
agyalok a keychron v10 kapcsoló cseréjén.,..
szerintetek bele megy gond nélkül az otemu silent peach v3 ? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave #92241 üzenetére
Eh, bizony, ha lenne fehér vagy ezüst, szerintem rendelném is. A polikarbonát plate maradhatna, ahogy a foamok is, megkapná a KTT Kang White V3 kapcsolókat és a Drop MT3 Black Panther kupakokat (
). Brühühü.
----------------------------------------------------------
Meg lehoztam a slim profilos Logi G515 Lightspeed TKL-t. Nem egy abszolút überáhítat, de nem is az a maximális csődtömeg, mint a PRO X 60. És lényegesen olcsóbb a G915-nél, úgy, hogy megkent kapcsolókat, meg csillapított készülékházat kapott.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #92239 üzenetére
Az a V8 Max barebone csábító 80 dodóért, lehetne játszós/lineáris build a wireless miatt (csak arrébb rakod, nem kell ki-be húzigálni), de kár, hogy csak Carbon Black van belőle.
-
Seep
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #92239 üzenetére
Uff, ez a Q15 tetszetos.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #92236 üzenetére
199 dolláros KS ár és 249 dolláros MSRP? Viccnek is rossz, amikor például ez hasonló esztétikával (vagy annak hiányával) 140 dollár és várakozás helyett azonnal rendelhető*
* na persze nem az Epomaker oldaláról, hanem megbízható helyről, mert amíg gyártóként vállalható szintet tolnak, addig boltként messzire kell kerülni őket, annyira problémásak, hogy a saját subredditjükből is kitiltották őket
-
dqdb
nagyúr
-
charee
csendes tag
Pánikgomb egy billentyűzeten? Már ilyen is létezik! Ti elfogadnátok? [link]
-
Megjöttek a zöld XVX sapkák.
Most az első sorok írása után egészen jó. Sokkal jobban bejön mint ez a nagyon magas Keychron gyári.
Egyetlen szépség hibája a történetnek, hogy hosszú í nem volt benne, így oda kiegészítőt kellett használnom.
A space re megpróbálom átragasztani a szivacsokat, mert van egy csattogó hangja.Amúgy a többi része ugyanolyan halk mint a gyári sapkákkal. Egyelőre meghagytam pár gombot, hogy menet közben is össze tudjam hasonlítani.
-
norby_42
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #92211 üzenetére
Pont most hétvégén üzemeltem be egy hasonlót.
- ABS, szétpattintós ház, de masszív, több szétszedés után is
- gasket mount, ez nem tudom mennyire jó, első ilyenem
- tele van rakva szivaccsal, a plate és PCB köztivel szívtam is sokat, mert nehezen mentek be a switch-ek, nem volt kilyukasztva előre
- USB dongle működik
- vastag PBT kupakok, én nem látok rajtuk hibát
- volt hozzá switch is, de az itthon lévő Silent Ocean ment bele
- ami a legfontosabb, a VIA működik
Így nagyon kellemes, halk hangja lett.Ami negatívum:
- stabilizátorok gyalázatosak, kettőt ki is kellett venni, mert beragadtak, tele van tömve zsírral
- nincs két B, és az alsó sor is egyedi, de én a space-re rakom a layer váltót, ezzel együtt tudok élni.Összességében majdnem olyan jó, mint a Keychron V10, harmadáron.
-
dqdb
nagyúr
[link]
imádom a végeredményt és a housing found részt -
Mad_nv
csendes tag
Sziasztok! Mechanikus billentyűzetet szeretnék vásárolni, viszont mindenképp magyar kiosztásút és 100%-osat. Mivel jobban szeretem a low profile-t, így próbálnék olyat keresni. A Keychrone-nal szemezgetek, de abból egyik low profile sem magyar nyelvű. Tudnátok tanácsot adni, hogy mi jöhet még szóba? Akár összerakós megoldás is jó lehet.
Köszi! -
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #92218 üzenetére
A problémám az, hogy a billentyűzeten QMK fut, aminél a forrásokat a GPL licenc alapján ki kellene adniuk, de nem tették. Nem ez az első ilyen billentyűzet, szinte az összes trimode kínai ilyen, a Keychron és a Qwertykeys a két kivétel, akik korrektül csinálják.
Építhetsz open source-ra és ezzel költséget spórolva magadnak, de akkor tartsd be a licencben foglalt játékszabályokat, amelyek elfogadása feltétele annak, hogy építhess rá.
Szóval kissé visszás az open source emlegetése úgy, hogy hirdetik az egyiket, miközben megsértik a másiknál a licencet. Kussoljanak vagy publikálják a forrásokat.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Az első egy 60 dolláros wireless barebone leakciózva.
A második linkednél meg a csuklótámasz 17 000.
-----------------------------------------------------------------------------------
(#92217) dqdb: Nem igazán értem a problémádat. A VIA open source, és ezt is írják.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #92216 üzenetére
Complementing its ergonomic design, the ABM066 also boasts a robust VIA-programmable feature. This open-source software offers an intuitive interface for real-time customization without requiring any coding skills.
Ehhez azért rohadt vastag bőr kell. Ha már GPL licencet sértenek az open source QMK ellopásával, akkor illene kussolni, nem pedig a mellüket verni, hogy héééééé milyen királyak vagyunk, hogy open source.Mindenben igazad van, a Feker árazása ezen a szinten nevetséges, még féláron is az lenne.
-
Molydeus
őstag
válasz
Nálam az a Feker nem annyira olcsó, a barebone-okat 115-121ezer Ft körül mutatja, attól függően, hogy a kijelzős változatról van-e szó. Amúgy nem is kaphatók. Gondolom megint azzal trükköznek, hogy a csuklótámasz árát rakják ki előre...
Mindkettőnél probléma:
- az anyagválasztás a ZUOYA-nál érthető, de a Fekernél a váz alsó része biztosan műanyag, szerintem a felső is az, ami ezen az áron nonszensz...
- a függőleges gasketekre nem szoktak építeni, nem biztos, hogy jót jelent a jelenlétük, a Fekernél van belőlük az osztásnál és a numpad mellett belül is
- plate mounted stabilizátorok, különösen a Feker árához méltatlan
- a ZUOYA-nál a ritkás alsó sor, de ez sok Alice/Arisu sajátjaA Fekernél amúgy nem szokványos, hogy nem törve vannak a két térfélen a sorok, hanem íves kialakításúak, és ha valóban van egy kis tenting, az sem lenne rossz. Az viszont szerencse, hogy a numpadot nem forgatták befelé, mint a rajzokon.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
saucelori #92212 üzenetére
A fenti firmware-frissítés és VIA konfigurálás előtt vagy után?
Ha előtt, akkor azért, mert a gyári firmware-ben a nagy semmi van azokhoz rendelve. Az Í ugyebár nem létezik ANSI esetében, az ISO Ű/ANSI pipe pedig egyes nyákokon ugyanarra a pozícióra van bekötve a mátrixban, míg másokon külön billentyűként.
Ha után, akkor VIA-ban hozzá kell rendelni az Í=NUBS és Ű=NUHS kódokat a 0. rétegen.
-
Mr.Csizmás
titán
nézegetem az olcsó alice barebonekat aliexpressen, ezeknek mi lehet a nyűgjük? túl olcsó ahhoz, hogy ne hagyjam ott:
[ABM066 Barebones Kit Alice-layout VIA-programmable Hot Swappable Bluetooth/2.4Ghz/ Type-C Connectivities for Win/Mac] 17e ft
[FEKER Alice98 Wireless VIA Mechanical Keyboard 3Modes LED Hot-Swap Ergonomic RGB Gasket South Lighting 8000mA Kallh Switch] ~17e ft -
dqdb
nagyúr
válasz
saucelori #92209 üzenetére
Ugyanúgy, ahogyan a TMK firmware-t is rátetted volna: az Atmel DFU Programmerrel vagy a lényegesebb barátságosabb QMK Toolboxszal, ami az előbbit használja belül.
A teendő a következő:
1. indítsd el a QMK Toolboxot
2. csatlakoztasd a billentyűzetet
3. a nyák alján van egy reset gomb, nyomd meg
4. várd meg, hogy sárgával megjelenjen a bootloader módban lévő billentyűzet5. a Open gombbal felül tallózd be a VIA oldaláról letöltött .hex fájlt, mellette a comboboxban válaszd ki az ATmega32U4-et
6. mehet a frissítés a Flash gombbal7. a billentyűzet magától újraindul és működőképes lesz
A fenti képek a Keychron dokumentációjából vannak, mert egyszerűbb volt linkelni, mint sajátot gyártani, nálad a képen szereplő STM32 helyett ATmegaU32 fog megjelenni eszközként.
Ha nem akar sárgán megjelenni a bootloader módban helyezett billentyűzet, akkor driverprobléma lehet, amin a Zadig használatával lehet segíteni.
Miután sikeresen frissítetted a firmware-t, indíthatod is a VIA-t, itt neked kell kitapasztalni, hogy a böngészős (Firefox nem támogatott) vagy a desktop változat a jobb, egyeseknél az előbbi, másoknál az utóbbi a vált be. Itt vagy egy leírás erről, neked először a fizikai kiosztást kell beállítani, azaz itt kell a Split Backspace opciót kikapcsolni, az ISO Enter opciót bekapcsolni, a Row 4 opciónál a Default ISO-t beállítani és a Bottom row-nál pedig a 6.25U értéket.
-
dqdb
nagyúr
válasz
saucelori #92207 üzenetére
Felejtsd el az őskori TMK-t, told fel a VIA kompatibilis firmware-t innen, és utána mehet a kiosztás módosítása online vagy telepített konfigurátorral.
Az angol és magyar logikai kiosztás, azt az operációs rendszer intézi, nem a billentyűzet, neked a fizikai kiosztást (ISO Enter, teljes Backspace, teljes jobb Shift, osztott bal Shift, 6,25u alsó sor) kell VIA-ban beállítani.
-
saucelori
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, remélem tud valaki
Talán 1-1,5 éve rendeltem megrendeltem a saját mechanikus billentyűzetem alkatrészeit, de csak most vettem forrasztópákát, így nem tudtam eddig a PCB-t (xd60 xd64 3.0) felprogramozni. A leírás alapján eljutottam oda, hogy az eep file-t beégetem, de sajnos hibát ír a TMK Keymap Generator, amikor a raw data-t bemásolom.
Van valakinek 60%-os ISO HUN layout fájlja? Ha nincs merre induljak el, hogy az angol kiosztásból magyart csináljak? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
Itt van, amivel próbálkoztam: [kép] -
Mr.Csizmás
titán
-
Peetey91
senior tag
Értem, köszi akkor nézek egy USB hubot átmeneti megoldásnak.
@nyunyu
köszi valami ilyesmire gondoltam igen. Bár így, hogy ez kicsit ilyen zehernyés megoldás inkább egyelőre kihagyom, aztán kábelezek. Max ha Q3 Maxra is találok dealt akkor becserélem.
Most olvasom a következő hsz-ed. Ez így elég jónak tűnik! -
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #92201 üzenetére
De akár Alin is találni ócó USB billzet+egér BT adaptert
-
nyunyu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Jóáras Angol Mechanikus billentyűzetek - Frissítve!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Akko switchek / kapcsolók - Frissítve!
- SteelSeries Apex Pro TKL Gen 3
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest