- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Tárgytalan, egy ilyen kincsre akadtam a cégben.
Remélem 9-10 évig ez is kibírja, mint a régi (bár ezt is mi csesztük el, mert valaki beleborított valamit és ragadt). Addigra remélem változik valami, mert ez gáz, hogy egyetlen normálisabb típusnak sincs magyar nyelvű kiosztása, vagy csak trükközéssel és/vagy méregdrágán. Wireless, világítós, magyar kiosztású meg senkinek.
-
MaTpr0F
senior tag
Üdv!
Billentyűzet váltásban tapogatózom.
Wireless és a háttérvilágítás elengedhetetlen kritérium, ha mechanikus még jobb. Angol kiosztás is jó, illetve nem kell numpad. Mindegy, hogy ANSI, vagy ISO, ahogyan a switch is.
Most egy CM Quickfire TK-t gyűrök, ha ez érdekes.Corsair K63-on kívül van más opció?
Köszönöm előre is!
-
BaLee
addikt
Közben keresgéltem és hasonló eredményre jutottam.
Talán a wireless témát tudnám elengedni legkönnyebben, mechanikus nem létszükség, nekem a K800-as tökéletesen megfelelt.
Szóval, világítós, magyar kiosztású, vezetékes, teljes numpad-os billentyűzetek közül mi az ami ajánlott? -
Dzsekó
addikt
válasz nyunyu #49191 üzenetére
Jelenleg Fujitsu Siemens Slim mf-et használok, 12 éve. Azért cserélném, mert már nagyon fényesek és kopottak a billentyűk, de egyébként még tökéletesen működik a leütést nézve.
Megnéztem a KB521-es véleményedet (ezen is gondolkoztam, de a fehéret a koszolódás miatt annyira nem szeretem)
- 2KRO (engem ez annyira nem zavar, mert nem játszom már, a mostanin is kb. 3 billentyűt tudok lenyomni egyszerre, még régen NFS-eztem, gáz-kanyarodás mellett simán ment a nitro is) Azt hiszem attól függött, hogy milyen billentyűket nyomtam egyszerre. Talán még 4 is ment (space-ctrl-shift-eket és nyilakat használtam, így ment, AWSD-vel asszem nem).
- gumimembrános, nálam ez pozitívum, mert pici gyerek mellett este halkan szeretnék gépelni. Mechanikusak emiatt ki is vannak lőve nálam, a slim kialakítás miatt is. Mechanikusból szinte az összes teljes betű magasságú.
- nagy helyet foglal, nem érdekel, mert nagy az asztalom. A mostani is nagy.
- usb kábel jobb oldalon fix, mostani is ilyen, ház jobb oldalon van, úgyhogy pont jó.
- fehér lock LED-ek, igen ez nálam is zavaró volt először, de kb. 2 év alatt a folyamatosan égő num lock kihalványodott nem zavaróra, amely diszkrét fényét azóta is tartja. Caps-t nagyon ritkán használom, scroll-t meg egyáltalán nem, így ez a probléma 2 év alatt megoldódott.
- KB521-nél érdekes a billentyű formája és hogy lemegy a káva alá, ez nekem sem tetszik (emiatt nem is fogok ilyet venni, köszi az infót), a mostanim normál régi laptop kinézetű (nem a szigetes) és addig is megy le, és úgy láttam, hogy KB900 is ilyesmi.Mivel nagyon úgy néz ki, hogy KB900-ról lecsúsztam, ezért leírom, hogy mit keresek és mit néztem eddig, hátha Te vagy valaki más tud ajánlani/infókat írni.
Amit néztem és szóba jöhet (van-e infója valakinek, hogy ezek milyen billentyűzetek?):
Fujitsu KB410
Fujitsu LX901 (itt a billentyű KB900 vezeték nélkül + egér, de nem tudom, hogy egér nélkül csak a billentyű menne-e, erről kellene infó)
HP QY776AA (mennyire halk? Jó-e rajta gépelni?)Amik kiestek Cougar 200K, mert rengeteg kitört billentyűzetről olvastam, nagyon szídják. Lenovo Prefered keyboard, ez baromira tetszik, csak teljes magasságú a billentyűzet, emiatt gondolom hangosabb is a leütés.
Amit keresek: Slim, halk leütésű billentyűzet, lehetőleg fekete vagy sötétebb színben. Az nem baj, ha van háttérvilágítás, de erről már lemondtam. Ha akadna ilyen, akkor fehér háttérvilágítás előny.
Te mit ajánlanál?
[ Szerkesztve ]
-
ilyen_85
senior tag
Én is gondolkoztam közben a dolgon és úgy gondolom jó lenne a true, de hogy legyen némi választási lehetőségem vettem egy szett clear-t is. Ha nem jön be a true legalább rögtön tudom cserélni.
Később majd más switcheket is ki akarok próbálni.
(#49192) nyunyu
meglepődtem, hogy az MX Brownon mennyivel kellemesebb gépelniÚgy 3 hete - 1 hónapja nekem is volt egy ilyen élményem csak más switchről váltva. Nem véletlen szerintem, hogy az mxbrown a legnépszerűbb switch.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Sprit volt olyan kedves, hogy küldött 2db 100P rugót mintának, de szerintem még szóköznek sem merem bevetni, annyira brutálisnak néz ki.
Outemu 68 gr, Sprit 72P
MX Black ~82 gr, Sprit 100P:Egyébként meg melóban visszaváltottam az MX Brownos "modern" 1800-ra, mert az Outemu Purple 1.0-ra elbarmolt oldschool hangjából elegem lett, aztán meglepődtem, hogy az MX Brownon mennyivel kellemesebb gépelni, kevésbé reszel, mint a megkent Outemu Purple stem, meg a rugója sem peng.
De ahogy /r/mk-n olvasom, sokan panaszkodnak az Outemu Sky Clear széria rugójának nyekergésére is.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Dzsekó #49185 üzenetére
Szeretnék venni magyar kiosztású Fujitsu KB900 billentyűzetet
Hajaj, évekig hajtogattam ugyanezt a KB521-gyel kapcsolatban, amikor anyámnak kergettem fehér magyar billzetet.
Aztán amikor végre be sikerült szerezni, jött a pofáraesés, hogy mekkora használhatatlan trágyadomb.
Szerintem az első háromban lesz, amikor végre nekiállok selejtezni az évek alatt felhalmozódott billzetnek látszó tárgyaimat. (mínusztech napelemes ajtótámasza esélyes még a top3-ba, többi lomot nehéz rangsorolni.)Lassan nem férek el a több köbméternyi billzetalkatrésztől...
Egyáltalán a Fujitsunak van használható billlzete?
Itt a topikban előfordult már pár modern KB800/810 vélemény, miszerint gyorsan öregszenek.Régen (20+ éve) volt pár értelmesebb dome with sliderük, de nekem a második-harmadik generációs FKB8720 már nem tetszett.
Oké, idéntől ők lettek a Topre amerikai disztribútorai, ami azzal járt, hogy a nem túl acélos minőségű Realforce RGB-t átnevezték Realforce 2 RGB-re, és a korábbinál razemínusztechalmásan másfélszer akkora árcímkét írtak rá, hátha több zsét sikerül lenyírni a birkákról.
Nyilván ez a húzás sem emelt a Fujitsu, mint billzetgyártó elismertségén.
-
dqdb
nagyúr
válasz ilyen_85 #49184 üzenetére
a true hosszabb távon fárasztó a ~100g-os rugó miatt (aki a reviewt csinálta hajlamos tövig nyomni a billentyűket)
néha azért ha elfelejtkezek magamról (eldurran az agyam) akkor eléggé keményen lenyomom a billentyűket
Az a rugó azért olyan kemény (pontosítva azért keményedik fel ennyire extrém módon az érzékelési pont után), hogy segítsen elkerülni a bottom outot, mert egyszerűen érzed, hogy hol van a kapcsolónál a "felesleges" útszakasz. Ha ezek ellenére mégis tövig nyomja valaki a billentyűket, akkor neki valami puhább lineáris kapcsoló + O-gyűrű párosa kell, amiből az előbbi nem lesz olyan fárasztó, az utóbbi pedig a becsapódást tompítja.Ha nem jön be a Halo True, akkor még mindig adott a hotswap socket miatt a kapcsolócsere lehetősége, 20-50 dollár között szinte bármelyik gyártó termékét meg tudod venni (kivéve a Zilent, Holy Panda és hasonló elborult modelleket).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Magyar kiosztás, wireless, világítás ill. hasonló gépelési komfort. Létezik ilyen manapság?
Nem, ezekkel a feltételekkel éppen az évek óta nem kapható K800-at írtad körbe.[link] + [link]
Ezek az ajánlások mechanikus billentyűzetre vonatkoznak, de nem mechanikusból sincsen választék, az első három feltételedből legalább egy hiányzik (és mellette a negyedik megléte is kétséges).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni magyar kiosztású Fujitsu KB900 billentyűzetet, de mindenhol azt írják, hogy kifutott.
Tud valaki segíteni, hogy hol tudnám beszerezni?
Jöhet privátban is a válasz.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
ilyen_85
senior tag
válasz #99514368 #49177 üzenetére
Üdv!
Gratulálok a billentyűzethez!
Tudnál nekem irni egy keveset a Halo true-ról? Nem tudom eldönteni, hogy true-val, vagy clear-el vegyem (megint elérhető massdrop-on).
A többiek a true-t ajánlották, és amit eddig tudtam róla én is ezt jelöltem meg a vásárlásnál. Találtam viszont pár yt-os review-t amiben arra panaszkodtak, hogy a true hosszabb távon fárasztó a ~100g-os rugó miatt (aki a reviewt csinálta hajlamos tövig nyomni a billentyűket).
Én is munkára venném, emiatt lenne fontos, hogy hosszú használat esetén mennyire érzed fárasztónak (néha 12-13 órát is a gép előtt vagyok).
Egy pár hete visszaváltottam mx brown-ra, blue után, most már elég jól megy a touch type, de néha azért ha elfelejtkezek magamról (eldurran az agyam) akkor eléggé keményen lenyomom a billentyűket.Illetve ha jól tudom neked van a billentyűzethez egy szett Halo clear is, arról mi a véleményed? Miért cserélted a true-ra?
Először privátot akartam irni, de lehet mást is érdekelne.
-
Skillet
addikt
Billentyűzetet keresek tablethez, emiatt jobb lenne, ha Bluetooth-os lenne. Kicsit keresek, talán, mint a rapoo e2710... Ami jó is lenne, csak nem BT-s.
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
joey04
titán
Sziasztok!
Billentyűzetet keresek. Régebben nem használtam mechanikus klaviatúrát, viszont most, hogy venni szeretnék, kipróbáltam párat és nagyon tetszenek. Alapfogalmakkal tisztában vagyok, ezt elolvastam. Nekem játékra és gépelésre is kéne, de bevallom nem ez alapján húzok jelenleg valamelyik felé, hanem próbálgatás után alakult ki bennem vélemény. Ki volt állítva az egyik boltban egy roccat ryos mk pro brown mikrokapcsolókkal, az nagyon tetszett, viszont volt egy razer is, aminek "zöld" kapcsolói voltak. hangosabb, kattogósabb volt valamivel, ezért gondoltam arra, hogy esetleg a kék mikrokapcsolóshoz hasonlítható. Ezek tetszettek. Viszont az lenne a kérdésem, hogy hol tudnám alaposabban megnézni és kipróbálni a különféle verziókat, illetve van-e bárhol Pesten arra lehetőség, hogy egy adott billentyűztetettet többféle mikrokapcsolóval is ki tudjak próbálni? Tudom, hogy vásárlásnál ott a 14 nap, de nem szeretném ezt milliószor eljátszani, ezért érdekelne egy "nyomogatós" hely.
[ Szerkesztve ]
-
ilyen_85
senior tag
válasz Mr.Csizmás #49120 üzenetére
Nagyon rendes tőled! Köszönöm szépen a lehetőséget
Sajnos jött egy értesités nemrég, hogy a massdropos ctrl megint elérhető és egy gyenge pillanatomban megvettem :S(#49178) dugo_
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
ezen hangosan felröhögtem, de nagyon leleményes hogyan magyaráznád el másképp valakinek aki még nem látott kék kapcsolót
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Van egy szeretett Logitech K800 magyar kiosztású billentyűzete, ami 1000 éves, de most sajnos ügyesen beleborították a kólát. Megpróbáltam szétszedni természetesen ami lehet műanyag pöcök az mind eltört, szóval ebből már nem lesz billentyűzet...
Teljesen hasonlót keresek, tudom, hogy ezt már nem gyártják, de van más, hasonló minőségű billentyűzet? Magyar kiosztás, wireless, világítás ill. hasonló gépelési komfort. Létezik ilyen manapság?
-
dugo_
veterán
US ANSI TKL, noname blue switch, háttérvilágítás nélkül 6280Ft:
https://www.aliexpress.com/item/Metoo-Backlight-Edition-Mechanical-Keyboard-87-keys-Blue-Switch-Gaming-Keyboards-for-Tablet-Desktop-Russian-sticker/32742079000.html"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
Ez a leírás mehetne az összefoglalóba is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Eddig nagyon jol szuperal, koszonom
Kicsereltem az osszes switchet Halo True-ra es par uj szinsemaval meg sajat keymappel kiflasheltem a firmwaret.
Nehezen tudom elkepzelni, hogy ettol merre lehetne meg tovabb lepni, mert a CTRL nalam most elegge magasra tette a lecet.
Nem tulzok azzal, hogy az elso par napban, sot meg most is reggelente alig varom, hogy beerjek dolgozni
Egy csodalatosan szep es rendkivul hasznos resze lett az otthoni es a munkahelyi setupomnak. Kapott egy szep ki neoprem zsakot is szallitashoz, hogy meg legalabb 10 evig ugyanennyi oromet tudjon okozni, mint most.
Gepeles szempontjabol az atlagosan 10-15 WPM-mel novelte a sebessegem, meg sokkal kevesbe farad el a kezem kodolas kozben.
Koszonom meg egyszer ez a kis kincset -
félisten
Domonkos, ismerosodnek hogy jott be a CTRL?
while (!sleep) sheep++;
-
sanyi0627
senior tag
Sziaaztok lenne egy razer lycosa billentyűzetem. (Nem mirror).
Elkezdtek lekopni a felíratok. Lenne olyan keycap ami kompatibilis vele?
Köszi
Üdvhttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
7
addikt
válasz Domonkos #49150 üzenetére
Hasu konverterjére hegesztettek egyébként QMK firmware-t, de eléggé fapados megoldás. Plusz ugye az USB-USB-vel az is nehézség, hogy az Fn-nel nem tud mit kezdeni; de az még talán a könnyebb eset.
Egyébként Hasu cuccára be is ruháznék, ha QMK volna. Azon az áron egyszeri vételként jól hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
Rájmó
tag
válasz pengwin #49163 üzenetére
Nem, nincs semmi baja a billentyűzetnek, csak érdeklődtem, mert a CM-ekről egész jókat hallottam, s gondoltam egy próbát megérhet, de akkor hanyagolom.
Ha már Claymore.. tudja valaki esetleg, hogy hol lehet venni/rendelni ilyen kis gumi takaróelemet ami a billentyűzet oldalán illetve a numpad oldalán található? Valahova elkeveredtek és sehol se találom..Privátra illik válaszolni :)
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
1, Max 20 ezerig.
2, Csak új billentyűzet, használt nem.
3, Amiért cserélem, mert elöregedett, nehézkes a nyomás, nagy a mérete a numpad miatt.
4, Nagyrészt játék (Fortnite)
5, Mechanikus
6, Nincs, rátok bízom
7, Teljesen mindegy, nem ragaszkodom a magyar kiosztásúhoz.
8, TKL/80% kiosztású, Numpad semmiképp sem kell rá.
9, Nincs semmi extra igényElőre is köszönöm a segítséget!
-
Julot
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #49158 üzenetére
Szia!
Ha már ilyen szenvedélyesen fikázod ezt a billentyűzetet kérlek pár mondatban indokold meg az okát!
Tudod, olyan sportágakban, ahol a sportolók eredményeit bírók összpontszámának átlaga határozza meg, általában a két legszélső értéket mindig figyelmen kívül hagyják... Jelen esetben ez egyik ilyen a tied, de én szeretném tudni az okát is. Lévén nem vagyok hardcore gamer, még júzer sem, nem hinném, hogy sok problémám lenne egy Cherry kapcsolós billentyűzettel, Az élettartalma fontos és talán a hangja ami minimálisan tényező lehet, de mivel mechanikus nem is számítok síri csendre a használatakor.
Szóval?Köszönöm!
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
válasz Zsydoka #49164 üzenetére
Német amazon, ez azt hiszem US kiosztású, de nézz szét, mert lehet lesz más switch-csel is.
(#49165) nyunyu
A balra-jobbra pakolható numpad tényleg nagyon király, igazán elterjedhetne szélesebb körben.Ráadásul ez igazi gamer fícsör, az ergonómiáról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nyunyu
félisten
Miért pont Asus?
Extrém külsőn kívül mással nem tudom megindokolni a másfélszeres árukat, anyaghasználatban, összeszerelési minőségben egyáltalán nem jobbak, mint a 40 ezer környékén kapható konkurencia.
Na jó, a Claymorenak legalább balra-jobbra pakolható a numpadja.
-
Hova akarsz előre lépni egy közel 70 ezres billentyűzetről egy kb. 40 ezresre?
Van valami baja az ASUS-nak?
(#49160) Zsydoka
Esetleg amazon.de-n nézd meg, ők szállítanak ide hozzánk is.
Meg lehet kérdezni, hogy miért pont ez a tipus?
Mik az igények, célok, amire csak ez jó?(#49161) M^xx
Minőség alapján nyugodtan veheted mindkettőt, kb. egy szintet képviselnek.
Inkább az ár és a kapcsoló preferencia lehet itt döntő, de ezeket neked kell eldönteni, megnézni.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Rájmó
tag
Sziasztok!
Szerintetek lenne értelme leváltanom az Asus Rog Claymore-om egy Cooler Master Masterkeys Pro L RGB billentyűzetre? Ahogy néztem egész jó áron lenne, és ha jól tudom, akkor a német kiosztásnál is meglennének a magyar ékezetes betűk, mint az asusnál.
Lenne lényegi előrelépés szerintetek? Nagyrészt játékra használnám, kisebb részben gépelés.Köszönöm előre is!
Privátra illik válaszolni :)
-
M^xx
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalt fórumtársaim véleménye érdekelne a két billentyűzettel és kapcsolókról.
Kingston HyperX Alloy FPS Pro HX-KB4 Cherry MX Red
Fnatic Gear Mini Streak RGB Cherry MX Red Silent
Eddig egy Logitech G PRO-t használtam, de az egyik gomb megadta magát, ameddig azt intézem szeretnék egy másikat venni, esetleg használni a továbbiakban amennyiben jobban beválik mint a Logitech
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
Zsydoka
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy szeretnék vásárolni egy Asus gk2000 rgb horus-t mindenképpen US kiosztásút, de itthon nem igazán lehet beszerezni, ebay/amazon nem játszik. (Brutál szállítás)
Esetleg lenne valami tippetek hogyan tudnék hozzájutni? Válaszokat köszönöm. -
dqdb
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #49158 üzenetére
Ennyiért nem kapni magyar, Cherry MX kapcsolós billentyűzetet manapság, egy ideje (=RGB mánia kiteljesedése) ez a saját márkás és rosszabb klón kapcsolók árterülete lett. Ha kapható lenne ismét a CK550, akkor szóltunk volna, hogy inkább azt, így azonban ez a legjobb vétel, ha a kinézettel meg tud békélni. Többet nem ér, de ennyit még igen.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
A legkevésbé sem akarok sértő lenni, de igényesebb hajléktalanok nem vesznek ételt olyan kukából, amiben van egy "Call of Duty edition" billentyűzet is (nekik is meg van valahol a határ). Továbbá ha én eladó lennék, simán ráhívnám a rendőröket arra, aki azzal jön be, hogy ilyet akar venni.
Járj egy kicsit utána, kár lenne azért a 28 ezerért.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
sanyierik
csendes tag
Hali mindenkinek. Kezdem is a gondommal. Elmentem a családdal kicsit kiruccani a hétvégén és pénteken még rendesen ment a gépem,kikapcsoltam,áramtalanitó le és kész. Vasárnap bekapcsolom és a billentyűzetem megbolondult.gépelésnél nem veszi a leütött gombokat. Vagy ugy veszi be ha erősen nyomom vagy kicsit leütöm az ujjamat. Példa:25 gomb lenyomásbol csak 15öt üt be. Vagy gyors nyomogatásnál kihagyogat, majd egyik pillanatba hirtelen begyorsul és kiirja a kihagyott gombokat. Mi lett ezzel.????? Rapoo v100 a tipus. Drivere melett csinálja
-
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #49151 üzenetére
Hogy jön ki 15 szélesre ennek az alsó sora?
1.5-1-1.5-7-1.5-1-1.5?Aha, hotswap HHKB layoutnak indult, de kiegészítették 60%-ra, hátha valaki a Shift alatt keresi a Ctrl gombot.
Szóval elég réteg terméknek tűnik, nem tudom, mennyi a diehard HHKB fanok aránya, de valószínűleg jóval kisebb, mint a "sima" 60%-é.
Mondjuk ebből még mindig olcsóbb kirakni egy HHKB klónt (még EnjoyPBT kupakszettel is), mint venni egy igazit
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
bevallom őszintén a layoutot nem néztem át tüzetesen, de elég furcsa döntés mindkettő.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
draveczfoto
csendes tag
Sziasztok!
Ha van nálam hozzáértőbbnek pár perce erre, kérem segítsen.
Segítséget szeretnék kérni - több hete keresgélek, de lehet, hogy rosszul.
Vezeték nélküli tenkeyless, magyar(magyarítható) billentyűzetet keresek képszerkesztő szoftver használathoz+irodai szoftverek.1.Mekkora összeget szánsz rá?
20000Ft a lélektani határ2.Használt szóba jöhet?
ha nagyon muszáj, igen3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Cherry G230 (német, átmatricázva)/túl széles a numpad miatt4.Mire használnád a billentyűzetet?
Képszerkesztés, Adobe Lightroom, Photoshop, irodai szoftverek5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Ollós vagy gumiharangos inkább6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Mindenképp magyart vagy magyaríthatót szeretnék8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
tenkeyless-t szeretnék9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Vezetéknélküli
makrózható vagy programozhatósaág előnyt jelentene -
Kiralybali
tag
válasz pengwin #49129 üzenetére
Ja, inkább barnát akartam, mert eleve írták, hogy kevésbé kattog, mint a kék és a piros. Meg ahogy itt írták a fém vs műanyag is biztos rájátszik. A lényeg, hogy teljesen rendben van.
Majd nézek kéztámaszt, mert ez a Ctrl lenyomás elég gyakori dolog, ahogy tapasztalom...
Letöltöttem a progit hozzá és elkezdtem játszani vele. Nem egy szuper program és nem igazán mindig egyértelmű, hogy miért mi történik, de kísérleteztem. Beállítottam egy általános színt, majd pár billentyűnek saját egyedi színt. (Pl. minden zöld, az WASD piros, a QERF meg kék.)
Elsőre nem is tűnt fel az a hiányosság, hogy ha ezt a specifikus beállítást csinálom, akkor a progi a nem magyar billentyűzetet mutatja, és a beállítást követően az í és ű billentyűk sötétek lesznek, mert a progin az í helyett egy hosszabb shift látszik, az ű meg gondolom az enter része.
Mivel sikerült majdnem az összes profile esetén ez a két billentyűt nem láthatóvá tenni, rákerestem, hogy lehet a profilokat resetelni, mert a progi ezen gombja szart se csinál (FN + Esc egyidejű nyomva tartása egy ideig.).
A szín beállításnál a szín választó is nagyon béna, rengeteget kínlódtam, míg a gyári zöld színt kb be tudtam állítani.
A "mi bántja a szemet" témában még annyi, hogy a piros nem bántja, csak nekem úgy a betűk nem elég kontrasztosak, kicsit homályos a hatása, ami este fáradtan nem annyira nyerő. A kék is ok, csak a kettes profile nem a kék, hanem valami azúr szín volt, és arra mondtam, hogy kék. Volt egy sárga is, az se jött be. A zöld nyálam a nyerő, de fél fényerőn.
[ Szerkesztve ]
Balage
-
nyunyu
félisten
válasz gaben22 #49143 üzenetére
Anyám Erikáról elnevezett hordozható szövegszerkesztőjén a P-től kettővel jobbra volt az eggyel visszaléptető kar. (modern magyar billzetek Ú gombja helyén)
De a hetvenes-nyolcvanas évekbeli Robotron, Triumph Adler, IBM Selectric elektromos írógépeket elnézve már a backspace helyére került.
Azokon több hely volt az ékezetes gomboknak, viszont nem is tudtad magaddal cipelni a bőröndben[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
válasz Domonkos #49142 üzenetére
Ja jobban belegondolva azt butaság volt odatenni. Nem tudom régen (nagyon régen) többet kellett-e használni és azért tették-e oda... Én szabályosan gépírok (alapsor stb...) és kisujjal elmászni fel a picsába a backspace-ig valóban nem jó, nagyon nem.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #49140 üzenetére
En a capslock nelkuliseg hive vagyok.
Ahhoz kepest, hogy szinte sose kell hasznaljam, tul jo helyen van. Szerintem a backspaceszel siman fel lehetne cserelni, vagy ha retegekben gondolkodik az ember, akkor talan az egyik legjobb fn jelolt lenne.
Egy idoben, mikor meg 2 shift volt a billentyuzetemen, akkor a ketto egyszeri lenyomasara szimulaltattam egy capslock lenyomast. Nem emlekszem ra, hogy lett volna, hogy melle utottem.
Felkeszul: numlock.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
válasz nyunyu #49140 üzenetére
(lépcsős capslock hívő vagyok)
Én eredetileg véletlenül raktam a Caps Lock kapcsolóját az épített billentyűzeten a lépcsős Caps-hez való lyukba, de nem bántam meg: így sose nyomom le véletlenül az A helyett vagy vele együtt, míg a másik billentyűzetemen simán benne van a pakliban.
Meg esztétikailag is jobban bejön, mint később rájöttem.Tényleg nagy kár, hogy nincs fehér barebone a GMMK-ból.
Viszont ezután simán lehet ajánlott kb. minden érdeklődőnek, világít, magyar, és hot swap, szóval nem kell az egészet cserélni, ha nem jön be a kapcsolója.
Fehér magyar keykapet vajh' lehet kérni?
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #49138 üzenetére
Most már tényleg belekeveredtem a Kailh Boxedek specifikációjába, követni sem tudom a rugóerő, clickbar vastagság, stem X/Y tengely vastagság értékeket.
Billzetről: 60$-os barebone (PCB+stabok+plate+ház) +20$-ért magyar kupak, jó vételnek tűnik, ha fekete billzetet akarsz "építeni".
Pluszban számold hozzá a neked tetsző kapcsolókészletet 25-50(-100$)-ért.Ami bajom van vele:
- nincs fehér barebone
- full capslock (lépcsős capslock hívő vagyok)
- floating dizájn
- csak plate mounted kapcsolókat lehet használni: PCB mounted kapcsolók extra lábainak helyének semmibe se került volna a beletervezése. (Alapból PCB mounted a legtöbb Cherry, Outemu, azokat manuálisan körül kell metélni, hogy használhasd)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
Kingston HyperX Alloy FPS Mechanische Gaming Tastatur (QWERTZ Deutsches Layout) Cherry Blue
szállítással is 57€ körül megállEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire éri meg váltani egy Hama uRage Illuminated billentyűzetről egy ASUS ROG Strix Flare Magyar Call of Duty Black Ops 4 Edition billentyűzetre? Ahogy nézem, most jelentősen jóárasítva van, 27 690 Ft.
Köszönöm!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
nyunyu
félisten
válasz Kiralybali #49128 üzenetére
Cerberus Mechben Kailh Brown van, és zárt műanyag a háza.
Alloy viszont fém fedelű, floating dizájnos, jobban kihallatszik, ahogy az OEM kupak koppan a fém plateen bottom outkor. (Cherry profilú szoknya nem érne le odáig.)
-
válasz Kiralybali #49128 üzenetére
Nem kattog úgy, mint a fiam HyperX Alloy billentyűzete
Ez leginkább a kapcsoló tipusán múlik. Ha a tied barna, piros, vagy fekete kapcsolós, a fiadé meg kék (vagy ő teljesen tövig üti a kapcsolókat), akkor 100%, hogy a tied halkabb lesz.nekem a fehér fény beállítás túl szembántó, a kék is kicsit, de a zöld bejött, és a piros is OK e szempontból.
Ez mondjuk nekem fura, mert a pirosnak kéne a leginkább kimélnie a szemet. Fehér kék, zöld nekem legalábbis elég fárasztó volt hosszabb távon, ráadásul RGB-nél nagyon könnyű a fehér színben meglátni az R-t, a G-t meg B-t.Kicsit magasabb is, de biztos lehet venni kéztámaszt elé, bár egyenlőre nem hiszem, hogy kelleni fog.
Egy zselés kéztámasz sokat javít a kényelmen.A szín választással a jobb felső státusz fények színe nem változik együtt, azok mindig kékek maradnak, de ez sem a világ vége, csak furcsa, hogy erre nem gondoltak, vagy direkt így akarták.
A státusz LED-ek sose kapnak RGB megvilágítást, és nem is baj: így azért még bekapcsolt világítás mellett is feltűnik, ha bekapcsolva van pl. a Caps vagy Num Lock.Én örülök, hogy tetszik, na meg, hogy sikerült reális(abb?) áron beszerezned.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Kiralybali
tag
válasz pengwin #49106 üzenetére
Végül lecseréltem a Logitech Deluxe 250 régi billentyűzetemet az ASUS Cerberus Mech RGB-re.
Nem kattog úgy, mint a fiam HyperX Alloy billentyűzete, vannak rendesen rajta ékezetek, és a piros helyett is be tudtam állítani azt a zöld színt, amitől a sötétben sem folyik ki a szemem. Szóval összességében tetszik.
Amit LOL közben észrevettem, hogy a bal kezemmel néha lenyomom a Ctrl billentyűt, ami már megszívatott a játékban, mert ahelyett, hogy valami képességet használtam volna, veszettül pingeltem a térképen... Meg is néztem az előző billentyűt, és azon van körbe egy kb 1.5-2 centis perem, ami gondolom korábban jobban meggátolta ezt a balesetet.
Kicsit magasabb is, de biztos lehet venni kéztámaszt elé, bár egyenlőre nem hiszem, hogy kelleni fog.
A billentyűk mellett is világít, nem úgy, hogy kiszűrődik alatta, hanem direkt függőleges fény csíkok választják el a gombokat. Emiatt nekem a fehér fény beállítás túl szembántó, a kék is kicsit, de a zöld bejött, és a piros is OK e szempontból.
Még progit nem telepítettem, csak a windows bill letiltást és a fényerő csökkentést használtam ki.
A szín választással a jobb felső státusz fények színe nem változik együtt, azok mindig kékek maradnak, de ez sem a világ vége, csak furcsa, hogy erre nem gondoltak, vagy direkt így akarták.
Valahol írták, hogy az ékezetes billentyűk karakterei is érzékelhetően kisebbek, vékonyabbak, mint a standard-ek, de jobban örülök, hogy vannak, mint hogy ez zavarna.
A plusz billentyűk ocsmány narancssárga színét nem tudom mire vélni, felirat sincs rajtuk, vagy lehet, csak világítva látszanak, nem tudom, azokat biztos nem fogom használni.
Az ára is baráti volt most. Mondjuk azt nem értem, hogy a MMarkt-ba miért 45K körül van, másutt meg 25K, mert azért ez durva eltérés...
Balage
-
Ringman
nagyúr
Úgy emlékszem nem mindegy hogy először melyiket nyomod le, talán először az alt + ctrl, utána az fn, mert fordítva egyből az fn layer lesz aktív
-
félisten
60%-os userek: hogy oldjatok meg, hogy a CTRL+ALT+Fx kombinacio mukodjon? (Varmilo eseten nem mukodik pl. a CTRL+ALT+FN+7.)
Idiota vagyok -- napok ota keresem, hol a hiba -- NVidia Geforce Game Overlay. Anyad.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Kérhetnék javaslatot billentyű vásárlásra?
1.Mekkora összeget szánsz rá? ## kb. 30e forintot
2.Használt szóba jöhet? ## igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? ## új gépet építek
4.Mire használnád a billentyűzetet? ## repülőszimulátorozáshoz (erre kb. egy bármilyen olcsó is jó lenne), és szeretnék FPS típusú játékokat is játszani, de scriptelhető is legyen, mert kipróbálnék esetleg RPG játékokat is
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) ## mechanikus, nem tudok dönteni, hogy fekete, vagy piros cherry legyen, olvastam a cikket róla, de így sem
6.Van konkrét modell ami tetszik? ## nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ## tudok vakon gépelni, ezért preferált lenne az ISO, a vékony enter rohadtul idegesítene a sok melléütéssel.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) ## numpad nem kell
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) ## programozhatóság, sok makrógomb? vezetékes modellben gondolkozom, bizonyos árszint felett a világítás jópofa, de amúgy vakon gépelek, szóval ha nincs, az se baj.Köszönöm!
-
dudLee
tag
válasz Mr.Csizmás #49122 üzenetére
29k Aqua
De ahogy olvasgattam róla teszteket elég rossz a szoftver és a minősége. -
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Tanisz
senior tag
válasz Ringman #48972 üzenetére
Köszi,
Az elmúlt napokban utánajártam a MODECOM Volcano Hammer-nek, próbáltam keresni olyan helyet ahol meg tudok nyomogatni egy red vagy brown-t. Nem sikerült.
Még ez annyira nem is lenne baj, mert bevállalnám látatlanban is, de nem találok sehol sem magyar kiosztásút.Esetleg hasonló alternatíva nem lenne, csak hogy bővítsem a lehetőségeket?
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
ilyen_85
senior tag
válasz nyunyu #49114 üzenetére
Sajnos válogatós vagyok
Tényleg nem találtam olcsóbbat ami tudná azt amit szeretnék / elvárnék.(#49117) dqdb:
Fnatic miniSTREAK:
Sajnos nem fém a háza, kb semmilyen előrelépés nem lenne a jelenlegi billentyűzetemhez képest.Filco Majestouch-2 TKL és Varmilo VA88M
Igen, ha egyszer feladom a fém házat akkor valószinűleg ezek lesznek a kiszemeltek(#49118) Mr.Csizmás:
drevo tyrfing v2, amit a terméklapon irnak róla nem is rossz, ennek utána nézek Köszi! -
dqdb
nagyúr
válasz ilyen_85 #49113 üzenetére
Ha TKL a cél, akkor ott van a pár hozzászólással feljebb linkelt Fnatic miniSTREAK, olcsóbb ennél 40 dollárral (és EU-s boltban van). Hasonló áron pedig azért akad már Filco Majestouch-2 TKL és Varmilo VA88M is.
Mindkét billentyűzet group buy, és ahol csak annyit mernek kiírni, hogy Q2, az simát lehet még plusz pár hónap.
[ Szerkesztve ]
-
-
ilyen_85
senior tag
Sajna elvitték az Emvy által árult massdropos billentyűzetet, igy keresgélek tovább.
Rendelt már valaki esetleg billentyűzetet (vagy bármit) a kono.store-ról?
Van két billentyűzet, ami eléggé hasonlit a kinézett massdropos billentyűzetre.
gemini-dawn
gemini-duskA gyártót nem ismerem, a többi billentyűzet amit találtam tőlük, az nem tűnt valami bizalom gerjesztőnek, sok (remélhetőleg tényleges vásárlók által irt) review-ban panaszkodtak a minőségükre.
---
Ez inkább tetszene RE:Type mert a gombok nem "lebegő" változatok, de ki tudja mikor lesz ebből valami megvásárolható termék (és mennyiért).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Rexton #49110 üzenetére
Igen. Fnatic vonalon a Rush-hoz nem volt jó.
Valószínűleg a funkciógombok megvilágítása nem lesz az igazi, mert a képek alapján ezeket a kapcsolókat fejjel lefelé szerelték be a többihez képest, és a LED az alsó felét világítja meg jobban.
-
Rexton
tag
Sziasztok!
Egy Fnatic MiniSTREAK DE billentyűzetnek elvileg jó donor egy CM Masterkeys Lite ugye?
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #49107 üzenetére
TP esetében annyira vékony. Ha legközelebb ismét szétesik a jobb Ctrl ollója, akkor majd lefotózom a kupakot belsejét és alatta az ollós részt. Azonban mivel több hónapja lecsukott fedéllel dokkolva használom éppen a billentyűzete miatt, így erre valószínűleg sokáig várhatsz
--------------
Ismét van XDA Canvas kupakkészlet Massdropon.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Kiralybali
tag
válasz pengwin #49106 üzenetére
Hali, köszi a választ. A világítás kapcsán valszeg nem fogalmaztam jó, a lényeg, hogy maga a betű normálisan világítson, az nem baj, ha a gomb alól is jön ki fény. Sötétben, a romló szememmel is egyértelműen lássam melyik betű melyik.
Az A4tech link valóban érdekes, mert a hozzászólás előtt keresgetve még nem azt írta, hogy nem kapható, de mire befejeztem az a pár mondatot, utána meg már az lett, furcsa.
Közben kicsit drágábban találtam egy ASUS-t is, amiről nem olvastam rosszat. Olyan dolgokat ír, amik szimpatikusak. Halkabb, magyar (hosszú í is van állítólag rajta), szerintük jó használni, stb.
Balage
-
Ringman
nagyúr
nem tudjátok hogy a (példa kedvéért) dell laptopok billentyűzeteiben hogy oldják a világítást?
fekete alapn fehérek (és nem átlátszók) a karakterek, így látszik világítás nélkül is a felirat
gondolom olyan vékony a műanyag, hogy nem problémás annyira ez. + kb 3 év alatt semmit sem kopott a dell e6430-amon a feliratozás.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
válasz Kiralybali #49105 üzenetére
Az A4tech nem kapható a linked szerint, de egyébként teljesen átlagos billentyűzet.
Az a Modecom nem rossz vétel annyiért, ha tényleg magyar, de ezt egyeztesd a bolttal is, vagy keress rá a termékkódjára. Arra készülj fel, hogy az legalább annyi fényt bocsájt ki a billentyűk mellett/alatt, mint a feliratokon.
A Cougar Vantar megfelelne az igényeidnek, de az eléggé lapos, ellenben nem világít annyira mindenfelé, mint a tipikus mechanikus billentyűzetek.Én a helyedben túltenném magam a világításra vonatkozó szigorú megkötéseimen, és a Modecomot venném.
Üdv, pengwin
-
Kiralybali
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy billentyűzetet, ami kapcsán a legfontosabb jellemzők, hogy magyar kiosztású legyen, a betűk rendelkezzen háttér világítással (pontosabban a betű világítson, ne a gomb alatt legyen lidércfény) és normális, num pados, nem valami zsugorított csoda legyen.
Az ár 20K alatti, de ha valami isten csodája, akkor kicsit mehet fentebb is.
Mechanikus kapcsolók közül talán a brown jönne be, de ha nem mechanikus, de jó minőségű az sem a világ vége.
Ez a Modecom pl leírás szerint ilyen, bár a képen ez közel sem magyar. Remélem csak arról van szó, hogy lusták a magyar kiosztású változatról képet feltenni, vagy tévedek?
Z és Y ne legyen felcserélve, ne kellje keresgélni, melyik gomb melyik ékezetes betűt rejti stb.
Ez az A4Tech milyen?
Balage
-
nyunyu
félisten
Alma fanok készíthetik a pénztárcájukat: EnjoyPBT Extended 2048
Árat nem írnak, de az EnjoyPBT régebbi szettjei 90$, újabbak 100$ körül mozognak...
-
nyunyu
félisten
válasz pengwin #49102 üzenetére
Szoktam emlegetni az Outemu Purplera átépített oldschool 1800-amat, hogy mennyivel hangosabb lett, mint az MX Brownos modern 1800-am, pedig a masszív ABS kupakja elvileg sokkal jobban tompítja a zörejeket, mint a modernen lévő vékony PBT.
Ennyit számít a nagyon taktilis stem éle, nehéz nem bottom-outolni a taktilis szakadék után. (+ az Outemu vékonyabb, pengősebb rugója)Mondjuk leginkább a szóköz az, ami extra hangos, azt meg mindig jobb hüvelykujjal, lendületből csépelem.
Ráférne a zsírozás+stab drótok végeinek bevonása zsugorcsővel, hogy ne csörögjön.[ Szerkesztve ]
-
válasz Drenadar #49100 üzenetére
Pont ugyanolyan csúnyán fognak rád nézni nyílt irodában, mint otthon, ha nagyon hangos billentyűzetet használsz.
De szó sem volt még a légkalapács klikkelő kapcsolókról, csak taktilis példányokat említettem.
Már előttem is írták, hogy sok tényező is közrejátszik a dologban: én pl. simán be tudtam hozni egy taktilis (lila) kapcsolós, floating switch-es billentyűzetet az irodába, mert vastag PBT kupakok vannak rajta és touchtype-olok, míg a kolléga nem merte behozni a zártabb kialakítású, piros kapcsolós Anne Próját, mert ő tövig püföli a kapcsolókat.
Úgy még a halkított piros kapcsoló is durvább hangot ad ki, mint az én billentyűzetem.Üdv, pengwin
-
dqdb
nagyúr
válasz Drenadar #49100 üzenetére
A clicky és a lineáris között azért ott vannak a taktilis kapcsolók, ezeknek is létezik halkított változata, és van olyan típus is, ami halkabb, mint a halkított lineáris. És a nem halkítotton is sokan halkabban tudnak gépelni, mint egy nem halkított lineárison, mert nem nyomják ütközésig a billentyűket.
A hangot a kapcsolóhoz hasonló mértékben (a clickyt felejtsük most el, az mindenképpen hangos) befolyásolja még a kupak minősége (a vastagabb jobban tompít), a ház kialakítása (pengwin említette a floating designt, ami sokkal több hangot enged ki, emellett sok gyártó szép nagy légrést hagy a billentyűzet házában, amit szigetelővel kitöltve halkul a billentyűzet), az asztal is, amin a billentyűzet van (egy deskmat is sokat halkíthat), és az egyik legfontosabb tényező maga a felhasználó (a touchtyping rengeteget halkít, az izomból gépelés, mert vannak, akik így gépelnek, rengeteget hangosít).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Glorious GMMK Pro Black Slate 75% TKL - Barebone, ANSI-Layout, fekete
- Csere-Beszámítás! Ducky One 2 / SF / Mini Billentyűzetek akciós áron!
- Keychrone K3 Pro /Új, 0 km-es/
- Logitech MX Keys S Plus Graphite Teljes magyar. Több verzióban kérhető.2év Gari