- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz gabber01 #50797 üzenetére
Létezik olyan wireless billentyűzet
20e Ft környékénami háttérvilágítással is rendelkezik és megbízhatóan teszi a dolgát?
Így előfordul, Logitech K800, Corsair K63 Wireless és ez a Matias. Ha a magyar szót is megemlíted, akkor határozott nem a válasz.Anto-ghostin
A marketingesek kedvelt kifejezése az antighosting, aminek az xKRO-hoz szinte nulla köze van, és finoman szólva is tervezési hiba, ha egy billentyűzet elbukik a ghosting tesztelésen. A piacon lévő legalapabb 2KRO billentyűzetek 99,99%-a támogatja az antighostingot.2KRO-nál többet csak gamer billentyűzeten kapsz, és ott is csak ott, ahol hirdetik, hogy tudja.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan wireless billentyűzet 20e Ft környékén ami háttérvilágítással is rendelkezik és megbízhatóan teszi a dolgát?
Anto-ghostin ls nkro csak hab lenne a tortán, de gondolom ilyeneket felejtsek el.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
dqdb
nagyúr
válasz CriticalHit #50790 üzenetére
Jó áron van ez a billentyűzet, ennyiért nem kapsz mástól Cherry MX kapcsolókat vagy jobb klónokat, a legolcsóbb alternatívája az említett CK550.
Azt is hozzá kell tenni, hogy korábban szép számmal hullottak a Durandalok, rendszeresen lehetett a HA-n eladó hibás példányokba botlani. Ezen nagy számosság részben megmagyarázható a nagy népszerűséggel (sokáig az egyetlen magyar feliratozású mechanikus billentyűzet volt), azonban részben nehéz nem megemlíteni az elromlásra hajlamos elektronikát. Nem tudom, hogy ez azóta változott-e, eszerint mérlegelj.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz CriticalHit #50794 üzenetére
just ipon things. zen2 (ryzen 3gen) topicban jött elő az msi alaplapok kapcsán, hogyhogy 1 év garival forgalmazzák.
szerk.: csúcs alaplapokhoz lehetett gyártói akcióban igényelni vízhűtőt, stb. csak msi partner-es számla kellett hozzá. na ipon nem az, és a thread szerint más márkáknál is szürkéznek.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
CriticalHit
addikt
válasz Mr.Csizmás #50792 üzenetére
"szürkeimportos'' ?
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #50792 üzenetére
ennyiért van ck550 hu is, olyan helyről ami nem szürkeimportos 1 év garit ad.
Öööö, a 18K az tényleg egyenlő lenne 23K-val?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Mr.Csizmás
titán
ennyiért van ck550 hu is, olyan helyről ami nem szürkeimportos 1 év garit ad. [link]
btw. G1N-nél beszédes a black switch 20%-os RMA-ja
(#50793) Egon fillércekszuálóknak biztos, de a 3-5-20%-os rma, és 1 év szürkegari nem ér ennyi spórolást egy több évig használt eszköznél, vö. bestbuy topic tegnap, felhördülés hogy van aki 9k-ért vesz papucsot 3-5 évre.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Szerintem ennyiért igen, persze ez igények függvénye is: ha bejön a barna switch, kell a magyar kiosztás, a háttérvilágítás, és megfelelő (valamint számodra szükséges) a beépített csuklótámasz, akkor nem nagyon van más alternatíva ennyiért (még 10-20%-kal drágábban sem).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
CriticalHit
addikt
Akciós a TESORO Durandal G1N [link]
Jó vétel?
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #50780 üzenetére
Merlin akart lenni, nem tudom miért írtam Magicomp-ot...
Ez a "nem sokkal drágább" kitétel azért nem feltétlenül áll: az Iponban 5.5K volt, amíg volt. A Merlinben majdnem 7K, a szállítási költség 2K, ha jól láttam, az már 9K... Szerény matematikai képességeim szerint, az majdnem a duplája...
Persze ha az egész billentyűzet költségét tekintem, akkor mások az arányok, de azért mégiscsak durva."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #50786 üzenetére
Csak nem azt sugalljak, hogy vilagitasos firmware-t/hardware-t bonyolultabb/komplexebb gyartani, mint a billentyuzethez szukseges minden egyeb dolgot? Hmmm... Kivancsi vagyok, hogy melyikben van foloslegesen tobb hibalehetoseg.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
Végülis, nem is hazudnak olyan nagyot, elvégre az R, G, B külön-külön kapcsolható 1 biten, az összesen 2^1*2^1*2^1=8 állapotot vehet fel. (ebből a 7 szín + a fekete jön ki)
Így legalább nem cseszi szét a szemedet az egybitesnél bonyolultabb fényerő vezérlésekre jellemző PWM
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
>Plate-et hogyan gyártottál hozzá, az is nyomtatva lett?
Plate? Hehehe! Az nincs. Ez egy sima PCB mounted board a kedvenc hibrid kapcsoloimmal. Azert nem lett plate mounted, mert azt is egy-egy nyaklemezzel szerettem volna megoldani, viszont akkor mar nem fertem volna be az "olcso prototipus" kategoriaba, igy ennel ezt kihagytam. Stabilitasban egyebkent nem erzodik nagy kulonbseg, leven, hogy egy oldal nincs 10cm szeles, de van 6 laba. Ellenben a zilent haz, a cherry mx silent black stem, a teljesen nyitott kialakitas, a 2g tribosys 3204 es az elkepesztoen szorosan illeszkedo DSA kupakok nagyon halk mukodest eredmenyeznek. Az egyik leghalkabb amit valaha probaltam. Billentyuzetes talalkozora majd ezt is elviszem.
Addig meg ha szeretnetek, csinalhatok rola meg par fotot.[ Szerkesztve ]
-
Pxs
aktív tag
Drevo FAQ-ban (pofám leszakad):
"How many colors does RGB keyboard have?
There are seven colors currently. You can custom the light color of each key. When the keyboard driver is released, you could customize every key's light with up to 16.8 million colors."Piszok jó a billentyűzet, de rögtön az elején feltűnt, hogy nem túl változatosak a színek...nincsenek rögzítve, tehát nem a bazári szint, hogy x sor csak x színt tud, viszont ezek szerint a vezérlő egyelőre 7 különfélét visz csak.
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
nyunyu
félisten
Freemail is elkezdte magától szűrni a promó leveleket egy éve, és átpakolja őket egy
Levélszemét 2Promóciók mappába, azóta a levelezőkliensem le se tudja tölteni a napi Massdrop zokniajánlótÚgyhogy a Dropra átnevezést is innen a topikból tudtam meg vagy 2 héttel később.
-
Pxs
aktív tag
A Pixelben szokott lenni Varmilo VA88M, amit meg lehet nyomkodni?
Most került hozzám egy Drevo Blademaster TE 88K. A gyári keycapek felülete valami nagyon durván nyikorgós volt, azonnal át is raktam a régi Corsair K70 keycapjeit rá (leszámítva az alsó sort, mert az nem kompatibilis a normál hosszokkal). Ki tudna ajánlani egy jó 88 gombos PBT keycap szettet, amivel használható az RGB világítás is?
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
Domonkos
Ármester
Nice!
Majdnem sikerult is kompakt mereture. Ez csak eppen tunik kisebbnek a 15 billentyus macropadomnal. Mentsegukre legyen szolva, hogy ezt sem sikerult nagyon olcsora kihoznom.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Írtam az Iponnak a Glorious keycap szett elérhetőségével kapcsolatban, az alábbi válasz jött:
Tisztelt .........,
Jelenleg a termék nem elérhető és nem várt hogy elérhető legyen. Kérem kapcsolja be a termék oldalán található raktárfigyelőt. Ha megjelenik, értesítjük.
Tisztelettel,
...........
iPon Computer Kft.Ez a "nem várt hogy elérhető legyen" kitétel különösen tetszik, és nagyon bíztató... Kár, hogy csak a Magicomp forgalmaz: majdnem kétszer annyiba fájna tőlük megrendelni (a postaköltség miatt), mint az Iponos ár volt...
-
dqdb
nagyúr
Pedig ezt mondtuk neked, csak nem hitted el. Igaz, hasonló kontextusban én sem hittem volna el másnak
Akkor világosodtam meg igazán, amikor egy 60%-os billentyűzetet egy fémházból (700 gramm volt a teljes 60%-os billentyűzet) áttettem egy másik fémházba (1400 gramm lett a teljes 60%-os billentyűzet), és teljesen megváltozott a hangja. A különbség abból adódik, hogy a könnyebb billentyűzetnek két lába van az 5%-os dőlésszög eléréséhez, a nehezebb billentyűzetnél nincsen láb, a dőlésszöghöz szükséges ék alak konkrétan tömör alumíniumból készült (ha jól rémlik, akkor ennek a darabnak önmagában 800-900 gramm közötti a súlya).
És ez hol van még a /r/mk és GH környékén manapság divatos sárgaréz plate-től és beépített sárgaréz súlyoktól (helló 8-10 kilós billentyűzet), valamint a szendvics/gumibakos felépítésű, a rezgéseket minél inkább a plate-en tartó megoldásoktól (pontosítva tudom, hogy hol, legalább 400-500 dollárnyi távolságra ).
-
nyunyu
félisten
válasz Vismajor01 #50769 üzenetére
Hardveraprón régebben hirdettek döglött Tesoro billzeteket, de kérdéses, hogy van-e még nekik,mert költözött a szervíz, aztán selejteztek.
-
Domonkos
Ármester
válasz Vismajor01 #50769 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagyon fogsz ilyet talalni. A komplexitasuk miatt pont a vilagitas szokott a legelsonek elromlani az ilyen billentyuzeteken. Esetleg a spirit of gamer
billentyuzetekkelszutykokkal tehetsz egy probat, de azoknak tenyleg csupan esztetikai ertekuk van.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Hibás, nem működő világítós billentyűzeteket honnan tudnék szerezni? 2 db kellene csak. Művészeti célokra
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #50765 üzenetére
Egyedul talan a clicky kapcsolok a kivetelek a hiszterezisuk miatt.
Az MX Blue-n kívül létezik olyan MX kompatibilis clicky kapcsoló, aminek észrevehető hiszterézise van? Eddig egyetlen clicky klónnál sem láttam hiszterézist Haata ábráit nézegetve, persze ez simán lehet mintavételezési probléma is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Domonkos
Ármester
válasz smallmer #50766 üzenetére
En meg mindig csak azt tudom javasolni, hogy (vasarlas elott) probalj ki minel tobb kulonfele kapcsolot! Amit erdemes lehet vadasznod: zilent, buckling spring, valami outemu es egy-ketto meme kapcsolo megismerese sem arthat. Es akkor meg mindig csak a kapcsoloknal tartunk.
-
smallmer
őstag
válasz Domonkos #50765 üzenetére
Eddig nagyon ragaszkodtam az MX silent RED-hez, de úgy döntöttem, hogy a nagyobb választék érdekében bővítem a kapcsolók listáját.
Ma voltam bent a mediamarkt-ban és sikerült megnyomkodni egy ASUS ROG Strix Flare -t Cherry MX brown kapcsolókkal - Nagyon tetszett.
Jelenleg Cherry MX red van a billentyűzetemben. Ezt is szeretem, de tényleg nem volt annyira nagy különbség szerintem a Brown meg a Red között, viszont mintha a Brown esetében kicsit jobban érződne a lenyomás "visszajelzése". -
Domonkos
Ármester
válasz smallmer #50764 üzenetére
Ezt biztos hogy ennyi penz elkoltese utan szeretned csak megtudni?
Kapcsolok eseteben nincs igazan olyan hogy "ez erre valo". Izlesek es pofonok kulonboznek, mindenkinek mas es mas billentyuzet es mas kapcsolo fog tetszeni. Objektiv kulonbseg koztuk annyi van amennyit a lenyomas/ero grafikonrol le lehet olvasni. A tobb (vagyis a nagyobb resze) csupan preferencia. Egyedul talan a clicky kapcsolok a kivetelek a hiszterezisuk miatt. De az is inkabb csak gyors reflexeket igenylo jatekoknal johet leginkabb elo...
En peldaul nagyon szeretem a taktilis kapcsolokat. Annyira, hogy igazan a hangjuk sem zavar. Masnak meg masfelek jonnek be - es ezzel nincs is kulonosebben gond. Szerencsere van ma mar akkora valasztek, hogy mindenki talalhat kozel optimalis kapcsolot maganak. Ne korlatozd le magad egy szeriara!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon látom a különbséget a cherry mx red illetve a cherry mx brown között.
Meg tudnátok mondani, hogy melyik mire "való" inkább? -
törölt tag
válasz Domonkos #50743 üzenetére
Mindenkeppen beszamolok rola.
Kerhetnek egy magyar forrasbol beszerezheto full size ANSI billentyuzetes ajanlast is? Munkahelyre kernem az IT-tol ugyhogy magyar beszerzes sajnos must-have. Itt is fontos, hogy ne legyen tul hangos, viszont Das Keyboard 4 mar van az irodaban, ugyhogy itt magasabb az ingerkuszob.
-
Domonkos
Ármester
Ismeretes jelenleg a dactyl manuformnal "ergonomikusabb" 3D nyomtathato billentyuzet? Szeretnek otleteket farmolni mas projektekbol, de a mostaninal endgameebb koncepciot nem talalok.
Elore is kosz!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
TaliGa
aktív tag
Három év után az ASUS Strix Tactic Pro-m háttérvilágítása beadta a kulcsot. Öröm és bódottság Nem tudom, hogy javítható e, szal inkább már most elkezdenék keresgélni.
30k körül, mechanikus, háttérvilágítás (lehet egyszínű), magyar kiosztás, és ha lehet pár programozható gomb. A mostani asszem red kapcsolós, nem játékra kell elsősorban, úgyhogy most kipróbálnék egy írógépszerűbb , talán blue-t, de nem szentírás...ps. ja és ne beépített csuklótámaszú legyen, ez fontos!
Előre is köszi a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
Z.o.l.o. 19
tag
Sziasztok, néztem sok helyen, de nem találtam hátha tudtok segíteni nekem.
Cougar x3 rgb-hez csuklótámaszt honnan tudnék beszerezni, Válaszotokat előre is köszönöm szépen."Sose voltál, mindig vagy "
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
keypad kérdés:
Létezik már a logi g13-nak vagy a razer orb-nak valami olyan utódja, aminél a hüvelykujj alatt minimum d-pad vagy joy található, mint az előbbi kettőben, és nem felhőbe menti a beállításait? A mecha-nem mecha vonalra nem mennék rá nagyon, mert szerintem elég szegényes a választék amúgy is, nem ez lesz a mérvadó.[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Zsydoka
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy probálta-e már valaki a topicból a Cooler Master Masterkeys MK850 nevezetű billentyűzetet, s ha igen, mi a véleménye róla ? (drága.. tudom.)
A kérdésem második fele pedig, hogy US kiosztásban csak amerikából tudom beszerezni ?
Sajnos eredménytelenül zárult a keresésem, itthoni boltokban csak UK layout van.1.Mekkora összeget szánsz rá?
-50-60k
2.Használt szóba jöhet?
-most nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
- Acer Predator Aethon 500 (párom kibssz a lakásból )
4.Mire használnád a billentyűzetet?
-Főként gaming és minden egyéb(zene szerk).
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
-Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
- Cooler Master Masterkeys Mk850
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
- ANSI
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
- 100%-os
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
-
Ami még igazán tetszik a billentyűzetben az a +2 görgő, nagyon hasznos kis cucc lehet néhány dolognál.
Esetleg a fenti paraméterekhez mérten ajánlás?
köszönöm a válaszokat! -
Egon
nagyúr
Azt azért nem árt hozzátenni, hogy a kapcsoló csak egy összetevő a billentyűzet hangjában, és ha nem kimondottan clicky kapcsolóról van szó, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a hangért leginkább felelős összetevőről van szó.
Ez mekkora igazság. Erre a Pixelben jöttem rá, a klavik nyomkodása közepette.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #50748 üzenetére
Kérdezd meg őket. Vagy még jobb a /r/mk, ott szinte biztosan lesz valakinek gyakorlati tapasztalata. Én egy Chalk készletre érzem a késztetést, szerencsére vagy nem támogatják az ISO-t, vagy nem OEM profilosak, amiket eddig találtam.
Hétvégén megint előkerült az a kósza gondolat, hogy kéne építeni egy billzetet
Szerencsére (vagy sajnos) elfogytak itthon az összeforrasztható/-építhető dolgok, most kissé hiányérzetem van Bár az egyik 60%-ost szét kellene szedni a Space szétugrott stabilizátora miatt, de nem érzem az erőt 61 kapcsoló kiforrasztásához.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Vajon a 9009 vagy a Muted kupakszettjük alpha alapszíne+feliratozása megegyezik a magyar addonéval?
Muted szemre világosabb feliratozásúnak tűnik.
(Hétvégén megint előkerült az a kósza gondolat, hogy kéne építeni egy billzetet, aztán amikor a tegnapi képhez előástam a csatahajót a köbméternyi billzetalkatrész, szétszedett AEK2, bitcoin gyűjtemény alól, akkor gyorsan el is hessegettem.)
-
dqdb
nagyúr
Általában 41-43 USD szokott lenni az a határ, ami alatt nem kell fizetni, mert az extra sarc összege nem éri el a 10 eurót. Majd jön Csizmás, és mond erre pontos számot, a NAV havonta előre ki szokta hirdetni.
A kupakkészletről találsz a topikban képeket, csak nem könnyű megtalálni. Itt van egy, úgy tudom, azóta az ékezetes betűket kicsit lejjebb vitték, hogy ne legyenek annyira a szélén.
Ha a Filcót veszed, akkor még a Varmilo kupakkészlete is opció lehet, ez kicsit drágább, EU-n belül itt tudod megvenni.
-
dqdb
nagyúr
Ezt vettem meg, bár BT billentyűzettel BT billentyűzet híján nem próbáltam még.
Árban mennyire jön ki a vége a TKL HUN verziónak?
Rosszul emlékeztem, és a Corsairre nem jó ez a készlet, mert nincsen 6.5u space náluk még a kiegészítő csomagban sem (a szabványos 6.25u alsó sor mellett még a 6u space-es Razer kiosztáshoz jó), de a Filcóra igen.base + mod + modpro + hu
15.30 + 16.70 + 16.70 + 15.10 = 63,8 USD vagyis kétfelé osztva a rendelést megúszod extra sarc nélkülHa színeket szeretnél vagy csillámpónis Space-re vágysz, akkor innen a Cherry profilos kiegészítő készletekből tudsz hozzá válogatni.
-
-
zodo
nagyúr
Van egy Genesis Thor 300 TKL billentyűzetem Outemu Red kapcsolókkal.
Idén januári vásárlás és cirka 2 hete kihagy vagy duplán, triplán ír egy-egy karaktert.
Kérdéses kupakot leszedtem de nem láttam semmi problémát.
Mondjuk nekem első perctől fura a gombok érzékenysége.
Mi lehet a gondja vagy bennem van a hiba? -
dqdb
nagyúr
[link]
Még annyit tennék hozzá, hogy ez Cherry profilos kupakkészlet, ami 1-2 mm-rel alacsonyabb, mint a mostani billentyűzeted OEM profilos készlete.udsz ilyet mutizni, ami ehonban kapható?
AliExpress linket tudok csak előkotorni, ha még létezik az a bolt és termék.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
-
Isual
veterán
"Logitech Unifying méretben kapható USB-s BT vevő." - tudsz ilyet mutizni, ami ehonban kapható?
A link a PBT-s készletnél nem műkszik, vagy legalábbis aliexpresszre dob.
Lehet érdekelne. Viszont akkor már Filco Convertible 2 TKL-hez, mert az jóval letisztultabb design, mint a K63... (és elvileg az üzemideje is jobb BT-szal)
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
ABS hang
Nem ABS hang van, hanem stabilizátor hang és tejfölös doboz anyagvastagság-hang A vastagabb kupak jobban tompítja a hangot és mélyebb, fülnek kedvesebb tónus felé tolja azt el. Sokat számíthat még a hangban az asztal is, egy deskmat kiváló hangtompító tud lenni, vagy a billentyűzet házában a légrések szivaccsal kitömése.laplapomon nincs bluetooth
Logitech Unifying méretben kapható USB-s BT vevő.amiből a fehér, amúgy nagyon csecse
akkor áldozz rá többet, és vedd fehérben az eköré épülő készletet magyar feliratokkal (77 dollár rémlik kompletten, lusta vagyok visszakeresni), anyagvastagságban a Corsair/Ducky PBT csókolommal köszön neki, cserébe teljesen bukod a világítástysengrin: Drevo Calibur jo lenne nekem?
Ha vezetékes billentyűzetként használnád, akkor igen, egy pillanatig mutatja csak, de doubleshot a kupak. BT billentyűzetként ne akard használni
.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #50732 üzenetére
Kailh, Gateron, Outemu
Mindhárom gyártónak vannak silent kapcsolói, de egyetlen mainstream gyártó sem készít ezekkel billentyűzetet.Azt azért nem árt hozzátenni, hogy a kapcsoló csak egy összetevő a billentyűzet hangjában, és ha nem kimondottan clicky kapcsolóról van szó, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a hangért leginkább felelős összetevőről van szó.
-
Zizi123
senior tag
Jol latom, hogy "olcso", jo, full size, silent billentyuzet nincs 40eFt alatt? (folotte latom a Fnatic Streak RGB-t, Varmilo-kat, Corsair Strafe RGB MK.2-t)
Tenyleg nincs olcsobban nem Cherry MX Silent-es, mas gyartoktol? (Kailh, Gateron, Outemu, stb..) -
Isual
veterán
Most Ducky One-om van. Előtte CM Masterkeys-szel léptem be a mechanikus billentyűzetek világába, de kiábrándított a tejfölös doboz minőségű kupak. Így magyar nyelvet elengedtem és német PBT-s Ducky lett belőle. Főleg a space lenyomásának a hangja ég és föld. A Corsair K63 video typing alapján ugyanolyan zörgős annak is a hangja - mármint a spce billentyűnek. Lehet az jobb minőségű ABS, mint a CM-é volt, de a space ugyanúgy dobozos rezgő.
Wireless-t szeretnék.
Így most ott vagyok, hogy:
- német Corsair K63 Wireless és ABS hang.
- ugyanez + ilyen PBT kupakok hozzá (amiből a fehér, amúgy nagyon csecse ), de akkor nem német lesz végül a kiosztásom, hanem UK, aminél szimpatikusabb nekem a német (QWERTZ, ä helye az á- meg még 1-2 dolog - zárójelek ugyanúgy 8-as 9-es num, nem 9-10)...stb)
- Filco Convertible 2 TKL --> háttérvilágítás hiányát túlélem, MX-Brown közelebb áll a lelkemhez, mint a RED, viszont asszem a B85M-GAMER alaplapomon nincs bluetooth, szóval erre is kéne valami megoldás mert jelen állás szerint működne, csak nem wireless (plusz ahogy néztem jóval nehezebben beszerezhető, de ugyanúgy van DE layout)Erre mondjatok valamit
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz #79563158 #50729 üzenetére
Akkor a drevo. Bar ez is inkabb kulfoldi rendeles lesz. (ezek tenyleg "best buy"-nak szamitanak a magyarorszagi felhozatalhoz kepest)
Egyebkent nem kell aggodni a kis meretu billentyuzetektol. Az anne pro programozhato, igy siman meg lehet oldani, hogy kenyelmes helyre rakd azokat a billentyuket amiket hasznalni szeretnel. Caps lock helyere fn; onnan pedig egy fn+h/j/k/l a home pgdn, pgup, end-re mappales szerintem sokad dobhata a kenyelmen.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
törölt tag
válasz Domonkos #50724 üzenetére
Nagyon koszi, sajnos Bluetooth kizarva mert asztali gephez lesz, illetve jo lenne dedikalt Home/End/Insert/PageUp/PageDown is, mivel sokat kodolok. Plusz jo lenne ha itthon kaphato lenne vagy europan belul rendelheto lenne. Amerikabol meg meg tudom oldani, de csak akkor ha nagyon best-buy.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Domonkos #50726 üzenetére
kis gyártó a drevo: ansi+pbt+ds & <20k
-
dqdb
nagyúr
Mártogatós ABS, de tudsz hozzá venni a Corsairtől közepes vastagságú doubleshot PBT-t. Vagy ott van a DIY szegmens vastag PBT doubleshot/dyesub opciókkal, ha a világítást elengeded, de az drága lesz és sokat kell rá várni.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
Corsair nem gyartott PBT kupakos billentyuzetet. A nagy gyartok billentyuzetei kozul egyedul a CM masterkeys volt PBT; meg perszea ducky es a V billentyuzetei - mar ha ok nagynak szamitanak...
Mentsegukre legyen szolva, hogy a martogatos ABS kupakjaik elegge jo minoseguek.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Azt tudjuk, hogy a Corsair K63 Wirelessnek milyen keycapjei vannak? Hagyományos ABS vagy PBT? Mindekttőre találtam utalást a netem, mondjuk videókon inkább olcsóbbnak hangzik a hangzás, így ABS-re tippelnék...
-
törölt tag
Az elozo post ota volt szerencsem kiprobalni egy kollegam Cherry MX Red billentyuzetet, igy kicsit finomodtak az igenyek.
Keresek viszonylag olcso (ertsd: jo ar/ertek aranyu), kis meretu, numpad nelkuli mechanikus billentyuzetet ANSI kiosztassal. Annyi kivansagom lenne, hogy ne legyen sokkal hangosabb mint egy sima gumiharangos billentyuzet, mert otthon fogom hasznalni es a felesegem a szomszed szobaban aludni szeretne. Fontos meg, hogy valami elterjedtebb switch tipus legyen, hogy problema eseten tudjam cserelni oket es ne kelljen az egeszet kukaznom.
-
dqdb
nagyúr
válasz StarZ3r0 #50720 üzenetére
Ha a garancia lejárta után egy hagyományos kapcsolóval történik valami, akkor tudsz helyette másikat venni (Kínából vagy drágábban-gyorsabban pár EU-n belüli boltból), hogy némi forrasztással egybekötve kicseréld azt, és van ismét egy működőképest billentyűzeted. Az optikai kapcsolókkal jelenleg nem ez a helyzet, sokszor még az OEM gyártót sem egyszerű kideríteni, nemhogy kapcsolót vásárolni.
Ha a Konzolvilág árát nézzük, akkor annyiért simán lehet kapni jobb billentyűzetet olyan gyártótól, amelyik minőség terén bizonyított. Ha az Ipon árát, akkor pedig ég és föld lehet a különbség.
Egon: valami hasonló volt a tippem. Szerencsére egy CM-mel ellentétben a te billentyűzeted nem támogatja firmware-ből a Dvorak kiosztást, amit egy kisgyerek az asztalon-billentyűzeten végigmászva véletlenül bekapcsol
[ Szerkesztve ]
-
-
nyunyu
félisten
Egyáltalán volt bármikor is ajánlva Asus billzet?
Nem rémlik, mivel mindig is erősen középszerű billzeteket próbáltak rádsózni high endre hajazó árcímkével.
(Látom az apró jól beárazta 35k-ra a Claymore-okat )
[ Szerkesztve ]
-
StarZ3r0
tag
arrol volt mar szo a topicban, hogy a ASUS TUF Gaming K7 ajanlott-e vagy sem?
-
nyunyu
félisten
válasz ovits00 #50712 üzenetére
Az a 68-as demó nagyon durván megelőzte a korát, benne demonstrált technológák nagyjából a nyolcvanas évek második felére, kilencvenesek elejére szivárogtak le a sarki boltban 1000$ alatt megvehető számítógépekbe.
Pl. 73-as Xerox Alto még bőven 30000+$ volt, 83-as Apple Lisa is 5000$, ha csak az egerészős GUIval megáldott gépeket nézzük
1000$ alá max a kilencven körüli Atari STk, Amiga 500-ak fértek be, esetleg pár évvel korábban a GEOSt futtató C64-ek, de ott külön kellett megvenni a GEOSt, meg az egeret, nem volt az alapkonfig része.
Tegye fel a kezét, aki tudta, hogy van egér C64-hez. Tegnapig én sem tudtam[ Szerkesztve ]
-
ovits00
csendes tag
válasz Domonkos #50701 üzenetére
Blenderben pl. kifejezetten a numpad-ra vannak állítva azok a billentyűk, így a pok3r-t nem is tudnám úgy beállítani, hogy működjön, mindenképpen ki kellene találni új kombinációkat.
A PgUp/PgDn billentyűket jobb kézzel kellene előcsalogatnom, vagy létrehozni egy layert, amit játékokhoz igazítanék (és a PgUp/PgDown-t a bal kézhez közel rakni). Normál gépelés során jól megvagyok az Fn+U és Fn+O kombinációkkal (a nyilak az Fn+I,J,K,L-en vannak).De nem is kell annyi számot írnom, hogy túl kényelmetlen lenne a normál felső sor használata. Másrészt szerintem staggered layouton nem az igazi a numpados elrendezés.
-
Egon
nagyúr
Egyszerű a megoldás. Ezeket a funkciókat nem használom. Ritkán nézek filmet, hallgatok zenét a gépen.
A funkciók közül egyedül a világítás erősségének szabályozását fogom használni, az meg az F7-en van, már megjegyeztem."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Domonkos
Ármester
Nem kell feltetlen nyomva tartsd, lehet "toggle" modon is valtani, ha tenyleg csak a szambevitelhez szukseges funkciok kellenek. Bar igy ketsegtelen, hogy kisebb elonye van, en meg mindig tartom, hogy a valtasoknal siman lehet nyerni vele.
Amugy meg nem hiszem, hogy jobban el tudna tevedni a kezem, ha valtogatok. Szerintem pont hogy konnyebben oda tudok talalni, leven hogy egy centit nem kell mozgatnom a kezem. Ha meg "centerelni" szeretnek, akkor a home-row-n is van butyok.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #50705 üzenetére
Ha nagy mennyiségben és minél inkább hibátlanul kell számot beírni, akkor akármilyen alternatív megoldással jöhetsz, de a numpad egyszerűen verhetetlen. Nem kell extra billentyűt nyomva tartani, használat közben vakon érezni a határait, nem fog elcsúszni a kezed, mint amikor a billentyűzet közepébe van bedobva egy rétegre a funkció.
Egon: bármiféle kötözködés nélkül kérdezném, csak egyszerűen nem értem. Magyar kupakkészletet szeretnél a feliratok miatt, a ritkábban használt betűk miatt ez teljesen oké, megértem. Ezzel szemben a betűknél is ritkábban használt Fn+valami funkcióknál (hangerő, start/stop, stb.), amit még annyira sem jegyez meg az izommemóriád, mint például a { karakter helyét, már nem fontos a megfelelő felirat.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
-
Domonkos
Ármester
válasz ovits00 #50700 üzenetére
Minek egyaltalan numpad?
Szerintem sokkal jobb megoldas, ha fn+"a home row jobb oldalat lefedo blokk" a numpad. Gyorsabb es kenyelmesebb is a hasznalata, mint pakolgatni a kezedet. Foleg ha a space-t hasznalod a retegek valtasara; vagy ha split space-ed egyik felet; vagy ha nincs, akkor a caps-lock-ot; vagy kombozol; Vegtelen sok jobbnal jobb lehetoseg van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!