-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
Snowy_owl #49299 üzenetére
Mindenhol lesz selejtes darab.
Inkább örülj, hogy garanciaidőn belül történt a dolog, mert így nem fog pénzedbe kerülni.
Azért nem jellemző, hogy ilyen gyorsan lehalnak a kiciócó kínaiak... sokunknak van itt ugyanilyen kategóriájú billentyűzete pl. Eagletec, E-Element, Motospeed, vagy mondjuk Ajazz néven. Tök egyformák, és azért jellemzően elég sok dolgot kibírnak. Az enyém múlt héten úszott egyet szódában, de továbbra is el fogja látni a munkahelyi igásló szerepét.
Egyébként ezek a mechák legalább javíthatóak, nem úgy, mint pl. az előző kommentemben említett Cougar.(#49301) Santi22
Meghalt, vagy mi történt?
Ok, már megjelentek a képek. Szép. És egyre jobban világít! -
pengwin
addikt
válasz
Snowy_owl #49297 üzenetére
Ha garanciás akkor miért akarnád szerelni/barmolni?
Vagy meg tudják szerelni garanciális szervízben, vagy cserélik.MÁS:
Nálunk a Cougar 200K Enterje adta fel a harcot, teljesen féloldalasan áll az olló egyik pöckének eltörése miatt. Az is megy garanciába, pedig teljes mértékben használható. Anymnak fel se tűnt a hiba... -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Szomorúan szeretnék beszámolni róla, hogy a Natec Genesis Thor 300 billentyűzetem véletlenszerűen elkezdte kettőzni a betűket, és most nem tudom mit csináljak vele. (ami jellemző és eddig észlelt: a, s, j, backspace) Ma kezdődött. Gondolom nem javítható, legfeljebb garanciába próbálhatnám meg?!
-
ssid3956
tag
Sziasztok
Max. 10.000 Forintig keresek billentyűzetet. Lehet vezetékes és vez. nélk. is. Főképp photoshopra, illustratorra, videóvágásra, és netezésre lenne használva. Fontos szempont az ergonómia, és az hogy viszonylag halk legyen. Világítás nem kötelező, de előny. A 2014 körüli macbookok billentyűzetéhez hasonlót keresek.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Domonkos
addikt
válasz
Domonkos #49278 üzenetére
Tegnap reggel ota nem valtoztattam semmit a kodon es hiba sem jott elo, igy most mar stabilnak gondolom.
Holnap tisztazom egy kicsit a kodot, megcsinalom az atnevezeseket es fel is kuldom majd. Doksi csak kesobb lesz hozza, de peldakonfigot valoszinuleg tudok egybol prezentalni - a sajatomat mindenkepp.
A feature egyebkent hozza az elvarasokat. Konfiguralni egy picivel sem lett egyszerubb, de osszessegeben szerintem tobb kenyelmet ad, mint amennyit a konfiguracio elvesz. Pontosabban van az a pont, amin tul mar megeri ezzel butykolni.Szoval holnap mar ki is lehet probalni!
-
pengwin
addikt
válasz
Mr.Csizmás #49290 üzenetére
Légkondi még nincs és mivel micro USB kábeles így a baleset után nem is nagyon volt bekapcsolva, azonnal kihúztam belőle a kábelt.
Nem hiszem, ogy komoly baja lenne, tényleg csak pár gombbal volt probléma közvetlenül a beázás helyénél.
Más:
Sprit-ék nem ragáltak egy hét alatt sem az emailemre, szóval szerintem PayPal dispute lesz ebből. -
pengwin
addikt
válasz
wasdffafaaff #49288 üzenetére
Én most a munkahelyi kínai mechát kínáltam meg egy pohár szódával, de majd csak vasárnap lesz időm kitakarítani.
Sajnos egy-két gomb (Win, Alt) mókásan viselkedett rajta, valószinüleg azért, mert ki volt bélelve a háza és a bélés vizes maradt.
Majd meg spirituszozom vasárnap, és gyanítom gond nélkül menni fog. -
wasdffafaaff
junior tag
megjavult a bilentyüzetem,márcsak egy probléma van hogy sokat kell nyomogatni a jobbra nyilat mire el kezd működni
-
sagit
veterán
válasz
gaben22 #49286 üzenetére
na ja, az meg a másik, a k800ról a csukló támasz kicsit hiányozni fog
olyan billt szerettem volna ami mecha, nem túl magas , és fém fedlapos, vagy mi annak a pontos neve? papíron ezeknek megfelelt, de a valóságban annyira nem adom, lehet csak szokni kell, ismerkedek vele kicsit
-
sagit
veterán
Ma megjött a CM SK650, (cherry red low profile)
Életem első mecha billje, eddig az tartott vissza tőlük hogy nem nagyon volt lapos bill amit szeretek, hanem csak nagy durung billek, Logi K800-at kellett volna váltania, azonban szerintem visszaküldöm, nem tett bennem mély benyomást.
-
Domonkos
addikt
válasz
powerwade #49280 üzenetére
Ez teljesen fuggetlen a kiosztastol. Ezek a szavakban egymas utan elofordulo betuparok.
Ha programkodot irsz, akkor ilyen gyakorisaggal fogod ezeket a parokat egymas utan nyomni - ami gyakori, arra nem erdemes kombot rakni.
bf es fb szinte sose fordul elo egymas utan, mig er es re majdnem minden 25. alkalammal jon elo. -
Domonkos
addikt
válasz
Domonkos #49278 üzenetére
Ido kozben vegigfutott a scriptem az osszes altalam tarolt programkodon, amivel a digrafok relativ gyakorisagat szamoltam. Gondoltam tok jo lenne tudni, hogy mely parosokra erdemes 2 hosszu kombokat probalni. Itt is van az eredmenye. Ez relativ gyakorisag:
BF 0 BG 0 BQ 0 BX 0 BZ 0 CJ 0 CV 0 DX 0 DZ 0 FJ 0 FQ 0 FV 0 FZ 0
GJ 0 GP 0 GQ 0 GV 0 GX 0 GZ 0 HJ 0 HQ 0 HV 0 JJ 0 JK 0 JL 0 JM 0
JP 0 JQ 0 JS 0 JT 0 JV 0 JW 0 JX 0 JY 0 JZ 0 KK 0 KQ 0 KV 0 KX 0
KZ 0 LQ 0 MQ 0 MV 0 MX 0 MZ 0 PQ 0 PV 0 PZ 0 QQ 0 QT 0 QV 0 QW 0
QX 0 QY 0 QZ 0 SX 0 SZ 0 VV 0 VW 0 VZ 0 WW 0 WX 0 WZ 0 XZ 0 YY 0
BK 1 BW 1 CG 1 CW 1 CZ 1 DK 1 DQ 1 FP 1 GW 1 HH 1 HZ 1 JR 1 KT 1
LX 1 LZ 1 OQ 1 QR 1 RX 1 RZ 1 TV 1 UU 1 UW 1 AQ 2 BP 2 CF 2 CP 2
FG 2 FH 2 FK 2 FW 2 FX 2 KM 2 KP 2 MW 2 PW 2 SV 2 VX 2 AA 3 BC 3
DF 3 DP 3 GK 3 HK 3 KW 3 NX 3 XX 3 XY 3 ZZ 3 BV 4 DT 4 HX 4 IJ 4
NZ 4 TZ 4 UZ 4 YZ 4 BD 5 BH 5 CD 5 CQ 5 DJ 5 FM 5 UV 5 VY 5 WY 5
BN 6 KY 6 NQ 6 UY 6 CM 7 NP 7 QS 7 DH 8 KU 8 UX 9 FY 10 OZ 10 BB 11
GM 11 IQ 11 JN 11 DW 12 HM 14 HL 15 GT 17 DM 19 DV 19 BT 20 OX 22 BJ 23 FS 23
II 23 GG 25 CX 26 MT 27 LM 28 LW 28 GY 29 IY 29 KL 31 DG 34 LV 35 AZ 37 HN 37
MN 37 PY 37 AJ 38 DD 43 RW 44 TX 47 AX 49 HY 51 NV 52 GS 53 BS 54 EZ 55 CY 56
DY 57 EJ 57 EQ 57 SW 59 JU 60 IX 61 JO 61 AO 62 FN 67 GL 67 PX 67 KO 70 LN 70
RV 70 NN 73 HU 75 IZ 76 CC 83 NW 85 MY 86 KS 87 FT 88 TW 89 BM 93 HP 95 LR 96
MM 96 HR 99 KR 100 KN 103 PT 110 NY 111 EO 112 FU 115 CK 118 FL 118 IU 118 RR 121 AK 122
DS 131 PP 137 BR 139 IK 141 FF 146 QU 148 SY 154 MS 158 CL 161 NR 169 TT 171 CS 178 EU 178
MR 178 BY 180 OY 186 LS 198 BI 206 OO 210 IP 212 GU 214 LT 222 GO 226 GH 228 EK 230 AY 233
EX 236 EY 237 AF 238 DU 239 BL 240 PU 241 TY 244 FR 245 PS 246 OV 249 MU 253 AU 255 MP 255
RY 256 CR 270 BU 274 DR 274 LP 282 DL 285 BO 292 GR 297 HS 330 AV 345 CU 351 AG 353 IW 375
AB 376 EE 378 DO 383 HW 384 EF 400 RS 403 SS 405 GI 407 CN 417 LY 440 AW 445 NU 473 EW 478
LU 481 CT 487 FI 488 EG 505 HO 506 PR 516 NS 518 AD 519 AP 527 OW 552 IV 558 EI 568 LL 577
OP 585 CH 599 AI 602 BE 603 IM 636 EP 650 TU 660 RU 671 OS 688 AE 700 LO 752 HI 765 SU 765
RT 788 DI 789 AM 850 OU 881 MO 883 IO 923 AH 940 CO 960 CI 980 AC 986 GN 1019 IR 1043 NT 1051
IL 1056 EV 1080 AS 1089 CE 1128 EM 1167 EL 1359 DN 1360 ST 1390 OT 1483 AL 1615 ET 1618 FO 1663 IS 1678
AR 1761 DE 1933 OR 2004 AT 2017 EN 2146 NO 2223 ES 2271 AN 2332 IT 2466 IN 2772 EH 3101 HT 3686 ER 3902
Nagyon garanciat nem tudok ra vallalni, de hatha valaki masnak is jol jon. -
Domonkos
addikt
válasz
Domonkos #49258 üzenetére
Ido kozben sikerult megoldanom a one shot modifiereket es a makrokat is, szoval az ut innest mar kikovezettnek tekintheto.
Osszeirom a doksijat, preparalok par minta keymap-et es a kovetkezo nap meg nezem, hogy mi es hogy akad ossze. Ha minden jol megy, akkor akar holnap, de inkabb a hetvegen bekuldom. Ha nem fogadjak el, akkor majd a forkombol lehet hasznalni. Egyelore nagyon biztatonak tunik az egesz es egyre jobban tetszik ahogy egyre jobban raall a kezem. Meg mindig nem ertem el azt a sebesseget, mint a retegekkel, de nem is gondolom ezt olyan feature-nek, ami akarmennyit tudna javitani a sebessegen. Ez a kenyelemrol (es a puha kapcsolokrol) szol csak.
Most azt PoC-olom, hogy a 30 alapkarakteren kivul mindent ratettem a home-row 8 billentyujere. Igy a kezmozgas most mar tenyleg <ε.
-
Ribi
nagyúr
válasz
pengwin #49275 üzenetére
Igazából volt egy kis 30 centis hosszabbító ami a gép hátából jött, oda dugtam az egyiket, aztán a másikat, de semmi.
Aztán direktbe bedugtam mindkettőt hátra és akkor ment. Mondanám, hogy lehet, hogy a hosszabbítóval volt gond, de elég sok mindenre használtam már. Majd ha lesz időm letesztelem. Meg hát most +1 hosszabbító jön a gép hátából, csak jó hogy van.Cégben egy HP sdm4700p van, ami majdnem sík, de a billentyűk kicsit meg vannak döntve, így felfele tolva az ujjam beleakad a következő sorba. Szóval OEM szerű, de a kép az OEM-et is enyhém homorúnak mutatja. Itt rárakok egy papírt, akkor kb mind az 5 sor egy síkban van.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Ringman #49273 üzenetére
Nem tudom a hyperx milyen. Viszont nekem kell az, hogy a gombok egymástól jól elkülönüljenek.
Van egy microsoft keyboard 850 billentyűm is, na azt utálom. Gombjainak lenyomása is rossz, de a gombok kialakítása is. Hyperen szerintem nem lehet annyit laposítani a gombokkal, hogy közelében legyen a dómoshoz, mert ott kb a bill teteje és a bill felülete között max 5mm van. Ennyire meg már majdhogynem a gomb alja is kilóg a kapcsolók miatt. -
Ribi
nagyúr
Nos tegnap nem bírtam tovább és vettem egy Hyperx ally elite billt, barna kapcsolósat.
Vegyes érzelmeim vannak. Tehát a tapasztalatok. Bocs a WoT miatt.
Meglepően nehéz. Bár úgyis az asztalon van, szóval ez részletkérdés.
A felülete kissé gyűjti az ujjlenyomatokat, szóval kell simizni néha, hogy ne legyen nagyon macás.
Vezetéke igencsak vastag. Ami fura, hogy 2 USB csatlakozós és nekem nem volt hajlandó működni ha csak egyet dugtam be. Világítást nem tudom használom-e majd. Kicsit zavar, hogy nem látni annyira jól a gombokat ha sötét van és nem kapcsolom be a világítását. A lednek van egy kicsit zavaró fénye, de minden lednek, szóval ez nem a billentyűzetnek a baja. Bár később bekapcsoltam játék alatt és végül nem zavart, csak amikor azt lestem. Hangerő tekerőt viszonylag sűrűn használom, az jó hogy van. Habár ott az asztalon a fejhallgató erősítő tekerője, de az pont annyival van messzebb, hogy előbb nyúlok a bill sarkához.
Na és akkor a gombok. Már említették, hogy peng néhány és hát ez is. Bár azt írták, hogy a Cherry nem igazán hajlamos erre, de ezen igencsak hallható. Attól is függ hogy gépelek, ha kicsit finomabban, akkor kevésbé, de ha belendülök és jobban lenyomom a gombokat, akkor rázendít. Ez kb. a legnagyobb probléma a billentyűzettel.
Ami még számomra fura volt, hogy amikor gépelés közben megállok, akkor letámasztom a jobb kezem az entertől jobbra. Csak itt a gombok kiemelkednek így ott most egy "viszonylag nagy lyuk" van. Így oda beesik a kezem. Majd megszokom. Nagyon filóztam, hogy red vagy brown legyen. Brown lett. Valószínű jól döntöttem. Bár alig, de pont annyira megfogja az ujjam így, hogy nem nyomom be véletlenül a billentyűket, de pont annyira alig, hogy ha "lendületből nyomom" a gombot, szinte észre sem veszem hogy ott egy akadási pont. Így viszont tudom mikor nyomtam meg tényleg a gombot. Ugyan ez játék alatt viszont a space esetén nagyon fura. Eddig minidig ott tartottam a bal nagyujjam, dómos bill esetén tudtam ott tartani simán. Viszont itt kisebb az ellenállás így félig lenyomom, de pont megáll a kattanás határán, aztán amikor lenyomtam és engedem fel, megint megáll a kattanásnál és nem engedem fel és valahogy nagyon fura. Szerintem csak meg kell szokni, de akkor is nagyon fura. Már annyira megszoktam a dómos gombok átbillenését, hogy nagyon fura lett volna piros gomb 0 visszajelzése, hogy mikor is nyomtam meg és mikor nem.
A csukló támasz nekem nem eléggé tapadós. Kicsit is izzad a kezem, elkezd csúszni lefele róla a kezem. És mivel magasabb a bill mint egy sima dómos, így kell a csuklótámasz.
nkro a bill, szóval hiába tenyereltem rá a bal felére lenyomva 15-20 gombot, utána bármit megnyomtam külön, érzékelte. Jó lenne még ha kevésbé világítanának a visszajelző ledek fehéren, azt lehet majd leragasztom valami kevésbé áttetsző izével.
Szokni kell még az egészet, de érzem a jóságot. -
hesszan
aktív tag
sziasztok,
a segítségeteket kérném. van ajánlatotok?
1.Mekkora összeget szánsz rá?
30? 50 felett fájna a lelkemnek
2.Használt szóba jöhet?
nem. illetve amazon.de-ről warehouse deal igen (garis)
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
dell sk8115, mert vezeték nélkülit szeretnék
4.Mire használnád a billentyűzetet?
napi 2-3 óra játék, 1-2 hosszabb email meg alap dolgok
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
vezeték nélkülit
6.Van konkrét modell ami tetszik?
logitech g613 miatt jöttem ide informálódni, de nem győzött meg a topik a romer-g ről, bár mehanikust még sosem láttam/használtam, valszeg nekem ez is jó lenne, mert
- vezetéknélküli
- játékra is ajánlják
- LGS-t ma is használok egér+füles miatt
- mechanikusok között állítólag a halkabbak közé tartozik
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO, jó lenne legalább az Y-Z gombokat cserélni, illetve valszeg párszáz forintból matricáznám magyarra a maradékot.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
- full size jöhet
- makro/multimédia/fn gombok nem kellenek (ha van, az se baj)
- numpad + jobbegérklikk kell jobb win és ctrl közé
- csuklótámasz inkább nem, de mind1
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
- vezeték nélküli 2-5méter távolság a jeladótól
- világítás nem kell, ha van legyen kikapcsolható
- aksi/elem bírja 1-2 hetet (g613-ra 18hónapot írnak az bőven sok)
- legyen kikapcsolható (nagyon fontos lenne, de nem kötelező)
- lehet halk csendes
- lehet merev, robosztus
- 3-5 évre terveznék veletanácsaitokat előre is köszönöm!
-
Ribi
nagyúr
Most amikor már kezdtem azt hinni, hogy tudom mit akarok, a beírások megint elbizonytalanítottak.
Probléma a brown vs red/silver kapcsoló.
Többen írták, hogy aki már megszokta, hogy lenyomás után viszonylag kis erő kell a lent tartáshoz (brown), annak nem jön be a lineáris.
Én inkább játék miatt kérdezem, szerintem gépelésnél ez annyira nem gond. De még nem próbáltam.
Gondolom a dómos billek is inkább hasonlítanak a barnához.
De ezt nem igazán tudom letesztelni egy boltban, ha csak nyomkodom kicsit.
Valakinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Aki barnáról váltott pirosra vagy fordítva? -
gaben22
senior tag
válasz
wasdffafaaff #49265 üzenetére
Izopropil alkohollal próbálkozhatsz esetleg, nem tudom gumi részekkel mit csinál, főleg a kiszáradt, betöredezett gumival, úgyhogy akkor használd, ha már nincs más opciód.
-
7
addikt
válasz
wasdffafaaff #49262 üzenetére
Nem öntöttél bele folyadékot a közelmúltban?
-
Ribi
nagyúr
Nos benéztem a MMba. Nyomkodtam az ott lévőeket és ami tetszett az a rapoo v500 volt.
Viszont ahogy olvastam nem nkro. És mivel pont emiatt vennék billt, így az kiesik.
Pedig valami hasonlót keresek. Megfelelően halknak tűnt és könnyű lenyomni.
Tud valaki hasonlót ami 6/nkro? -
wasdffafaaff
junior tag
valaki tudna segíteni hogy a bilentyüzetemnek mibaja?mert ha megnyomom az alt bilentyűt akkor csökenti a hangerőt,másrész ha print gombot megnyomom akkor meg előjőn a media player
-
Tanisz
senior tag
válasz
Ric377 #49256 üzenetére
Hasonló kérdésem volt pár hete, akkor egy MODECOM Volcano Hammer bill.-t ajánlottak.
Nekem főleg munkára kellene, sokat gépelek (programozás).
Aki ajánlotta, az mondta, hogy alkalmi játékra is jó.Meg nem szereztem be, szerintem hamarosan meg fog történni.
Talán nézz rá, hátha Neked is jó lesz. -
Domonkos
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #49259 üzenetére
Lehet valtani on-the-fly. Raktam be bekapcsolo, kikapcsolo es valto (toggle), keycode-ot, amit siman bele tudsz szerkeszteni a keymap-edbe is es ha epp arra van szukseged, akkor egy-egy billentyunyomassal valtani.
Valo igaz, hogy ebben a modban a legtobb jatekhoz teljesen alkalmatlan lenne, de ott szerintem nem is lenne semmi haszna. -
-
Domonkos
addikt
válasz
Domonkos #49250 üzenetére
Lassan meglesz a 100k leutes, igy gondoltam hogy osszefoglalom az elmult 4-5 nap tapasztalatait a kombokkal.
TL;DL: Ki tudja valtani a retegeket? Igen; teljes mertekben. Ennyi hasznalat utan en most azt mondom, hogy nem valoszinu, hogy vissza fogok valtani.Bar a tempom meg mindig nem olyan jo vele, mint a retegezessel, nagyreszt azert van, mert teljesen atvarialtam 84 karakter helyet.
Ellenben ma reggel mar voltam olyan bator, hogy kivettem a kompatibilitasbol megmaradt, 'retegeket emulalo' komboimat; es a redundansan levo ("majd az ido eldonti, hogy hol lesz neki a legjobb helye") billentyuket is feltakaritottam. Igy most epp 100 ala tudtam szoritani a szamukat.
A lag mar sokkal kevesbe zavar, mint eddig; amit nem is annyira banok, mert jo regen tervben volt mar, hogy valahogy megprobalom a monitorrol jovo visszacsatolas szuksegesseget csokkenteni. Bar meg mindig nem vagyok az eredmenyekkel teljesen elegedett, az elmult par napban szerintem javult a dolog.Az eddig felmerult kerdesekkel kapcsolatban is sikerult egy kicsit elorebb jutnom. Tobbek kozt a hasznalat alatt kiderult vagy beigazolodott, hogy:
- A kombozas egy nagysagreddel kevesebb precizitast igenyel, mint a retegezes.
- Ha csak az alaphelyzetben levo keztartas alatti 8 billentyut vesszuk, akkor 3-as kombobol 56-ot, negyesbol pedig tovabbi 70-et lehet besuriteni. Ergo egyaltalan nem kivitelezhetetlen, hogy az alap karaktereken kivul minden mas a kozepso soron legyen valami kombo formajaban. (Nem titok, nalam most ez a cel.)
- A 3 es annal hosszabb kombok sosem triggerelodnek veletlenul sima gepeles kozben.
- Siman lehet 6-nal hosszabb kombokat is hasznalni, meg akkor is, ha a billentyuzet nincs NKRO modban.
- Az egymasba agyazott es instant triggerelodo komboknak is van letjogosultsaguk. Az egymasba agyazottakkal nagyon jo 'home-row kihasznaltsagot' lehet elerni, mig az instantaknal nincs az a veszely, hogy egymasba akadnak. Alapjaraton nalam most minden egymasba agyazott, a szamok es nyilak kivetelevel. Ezeket gyakran kell egymas utan sokszor utni.
- Visszaraktam a billentyuismetlest az instant kombok eseteben. Igazabol nem volt semmi limitacioja annak, hogy azok ne lehessenek ismetlodo modban, csak eddig nem igy volt implementalva. Most csupan annyi a limitacio, hogy egyszerre egy ilyen billentyu lehet lenyomva. Ezt valoszinuleg nem fogom megkerulni (bar sok erofeszitessel ezt is meg lehetne); az allaspontom tovabbra is az, hogy ez csak a gyongeknek valo.
- A konfiguralas valoszinuleg sosem lesz olyan egyszeru vagy atlathato, mint a retegeknel. Ugyan irtam rengeteg makrot, hogy kicsit szebben lehessen irni oket, az atfedesek miatt nem lehet oket egyszeruen vizualizalni. Erre kellene valami jo otlet.
- Puhabb kapcsolokkal szerintem nagyobb elmeny az egesz.Extraba meg kibovitettem az egeszet, hogy mukodjon 64 billentyuvel is. Nem azert, mert a 4 milliard lehetoseg nem lenne eleg, hanem hogy le tudjon fedni egy teljes 60%-os billentyuzetet is. Mert hat ugye nagyjabol 60% korul lenne megfontolando egy 3. reteg bevezetese; folotte szerintem is jol meg lehet lenni egy extraval is, ami nem nagyon implikalna a kombok hasznalatat. Noha ezek ugyanolyan hasznosak tudnak lenni akarmilyen nagy is a billentyuzet.
Mas: kellene ennek a feature-nek egy jo nevet talalni.
Gondolom az nem lesz jarhato ut, hogy a regi combo implementaciot kivagjuk es erre csereljuk, mert biztos van aki ezt hasznalja es nem orulne ha ujra kellene irnia a konfigjat. A mostani neve a kodban: cccombo. Ennel azert biztos van jobb. Otletek? -
sagit
veterán
Hello
Van már valakinél CM SK650/630 bill?
-
Ric377
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék egy olcsó mechanikus billt venni az előző sajnos tönkrement, gépelésre és játékra egyaránt, kiosztása mindegy mondjuk iso-t jobban szeretem nem kell, hogy magyar legyen, olyan 15k-t szánnék rá, legalább egy színben világítson mert sokat gépelek este és megszoktam a fényt amit ad a billentyűzet, tkl inkább de különálló funkció billentyűkkel.
Eddig egy olcsó barna kapcsolósat használtam ami egyébként nekem nagyon tetszett, most talán kipróbálnám a kéket. [link] Ez jó szerintetek? Tudnátok még mást is ajánlani? -
Ribi
nagyúr
válasz
Domonkos #49253 üzenetére
Ééértem.
Milyen bill típust szoktak játékra használni?
Fontos hogy minél halkabb legyen, nem szeretem a csattogós lepkét sem.
Könnyű lenyomás, illetve talán hogy minél lineárisabb legyen.
Világítás nem kell.
Ahogy néztem elég sok gyártó van már és még több szín meg miegymás. Van erre valami összegző? -
Domonkos
addikt
Membranos billentyuzetek a felepitesukbol adodoan nem fognak tudni 2kro-nal tobbet. Ahhoz vagy specialis (es draga) matrix es kontroller kell, vagy diodak (amit a membranra nem igazan lehet felaggatni), vagy kapacitiv elemek, amik szinten nem leteznek az olcso kategoriaban.
Ha fontos a rollover, akkor legolcsobban egy kinai mechaval jossz ki. 40 eurobol mar lehet kapni egy belepo szintut is.
Javasolt billentyuzetek listajaba csak olyan billentyuzet kerul, amivel van pozitiv, szemelyes tapasztalatunk. Mostansag viszont nagyon keveset probalok... -
Ribi
nagyúr
Keresek billentyűztet. Alapból teljesen meg vagyok elégedve egy ősrégi genius kwd203-al, a probléma az egyszerre sok gomb lenyomás. Néztem az ajánlott listát és ott az tűnt ki, hogy ócó-ból nincs 6-key rollover sem, nem hogy nkro.
Csak a javasoltak között nincs n/6kro? Vagy ha nekem a genius is megfelel, akkor valszeg annyira alacsony az ingerküszöböm, hogy szinte bármilyen bill jó lehet? Ami tud 6/nkro-t? -
Domonkos
addikt
Fel fogom kuldeni az tuti.
Ami meg hatra van:
- At kellene cherry-pickelnem az o agara; siman nem megy fel, de valoszinuleg valami keycode enumot kell csak kijavitani.
- Kell csinaljak egy olyan keymap.c-t ami nem hasznalja csak ezt es a mar meglevo feature-oket. Jo lenne peldanak.
- Ossze kellene irni rola egy rovid doksit
- At kellene formaznom a kodot az o stilusukraEzekre max 1 napot szannek. Egyelore viszont kicsit kesleltetem a dolgot, mert nem biztos hogy minden bug kipotyogott eddig. Bar a mostani valtozat mar nagyon biztato, a korabban emlitett kerdesek egy resze meg mindig megvalaszolatlan. Foleg a 'kompatibilitas a tobbi featurerel' dolog. Nincs sok affinitasom azokat mind vegigprobalni.
Bar ahogy a tobbi doksijat nezem, ott nem sok emlitest tesznek hasonlokrol. Remelem csak azert, mert az ujonnan bekerult dolgok utan meg nem updateeltek a regebbiek doksiait.
-
Ghard
őstag
Az Fnatic streak rgb billentyűzetem elkezdett sípolni, ha a világítás max fényerőn van. Márpedig pwm miatt csak így használtam eddig. Kár érte.
-
Ringman
félisten
iso (!) hotswap 96%-os pcb - 45.5 $ aliról
-
Domonkos
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #49245 üzenetére
Elforkoltam a billentyuzetem firmware-et es most azt hackelgetem. Az upstreamben mar van egy letezo combo implementacio, de az nagyon gagyi es limitalt. Potencialt mar korabban is lattam benne, de csak mostanra alakult ugy, hogy kitalaltam hogy hogy lenne erdemes implementalni es lett idom is ra. Masfel nap utan nagyon biztato.
Most azon leszek, hogy kijavitsam az osszes olyan toolomat, amit a telemetriahoz hasznalok. Egyenlore meg csak a keypos kuldes megy hibatlanul. 40000+ leutes (ami nem mind bevitt karakter!) statisztikaja alapjan most 77%-ban a kozepso sor van hasznalva (ami egesz elkepeszto, meg dvorakon is
), 13-ban a felso es 9-ben az also. A felso sort a ; dobja meg, aminek meg mindig dedikalt billentyuje van (ezt tervezem majd kombozni), az also sor pedig azert nem marad el jelentosen a felsotol, mert ott nem annyira felo, hogy veletlenul leutok valamit a ritkabb digrafok miatt. Oda kerult par 2 hosszu, de gyakrabban hasznalt kombo.
-
-
Domonkos
addikt
válasz
Domonkos #49241 üzenetére
Most ismet volt egy kis idom ezzel foglalkozni, igy vittem bele meg egy par ujdonsagot:
Eddig ugy volt, hogy minden kombo akkor triggerelodik, amikor a legutolso meg hianyzo billentyuje le lesz nyomva. (instarnt) Ez igy jo volt, mert csokkentette a laggot es konnyebb is volt implementalni.
A mostani rendszerben ez a viselkedes konfiguralhato. Az alapertelmezes most az, hogy nem instant egy kombo triggerelese, hanem egymasba is agyazhatok. Ezt a konfiguracional kell megadni minden egyes kombonal kulon. Az alapertelmezett most a 'nested'.
Ennek 2 nagyon elonyos hatasa van. Az egyik, hogy nem ~600M, hanem ~4000M kombo az elmeleti maximum; a masik pedig, hogy lehet ilyeneket csinalni:asdf -> {
asf -> [
sdf -> /
df -> tab
asd -> (
adf -> <
stb.Van olyan dolog, ami lenyegeben nem a home-row-on van? Nincs.
Ebben a formaban nem nagyon latom, hogy a retegezes akarhogy versenyre tudna kelni ezzel... Par nap mulva ezt is megszokom es akkor irok rola valami konkluziot. Egyelore tenyleg ugy tunik, hogy nalam valtani fogja a reteges megoldast; mindegyik klavimon.Talan meg egy logout-os blogbejegyzes is kinezne ebbol. hmm..
-
CsMarc
tag
1.Mekkora összeget szánsz rá?
2.Használt szóba jöhet?
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
4.Mire használnád a billentyűzetet?
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)Sziasztok!
Keresem a megfelelő billentyűzetet számomra.
1. 30.000 Ft-ot szánnék rá körülbelül, de ha nem muszáj nem használnám fel a teljes keretet.
2. Csak új jöhet szóba.
3. Laptop billentyűzetem van, itthon csukva szeretném majd használni a laptopom.
4. Leginkább gépelés, néha játék, numerikus billentyűk fontosak.
5. nem tudom melyik típus lenne megfelelő számomra
6. A CK550 és K800, de ha jól láttam egyikből sem kapható már itthon magyar kiosztású
7. ISO
8. Kisebb vagy normál méret. Numpad jó, ha van.
9. Jó lenne, ha wireless lenne, hogy clean legyen a setup. Illetve világítás is jó lenne, de olvastam hogy nem megy együtt a kettő ezért hajlandó vagyok feladni az igényeimből. A magyar kiosztás, kényelmes gépelés és a megbízhatóság fontos lenne viszont. Ha ehhez még világítás vagy wireless társul az extra pont.Köszi szépen a segítséget előre is.
-
Domonkos
addikt
válasz
powerwade #49238 üzenetére
Nagyjabol ahogy mondod.
A mostani implementacio igy alakul:
- Minden kombo 2 reszbol all (egy map, ha ugy tetszik). Van egy halmaz a billentyukbol (ez a kulcs) es egy leutes vagy egyeb akcio (ami az ertek).
- Egy kombo akkor aktivalodik, ha pontosan azok a billentyuk vannak lenn tartva amik az adott kombokhoz kellenek. Ekkor 'triggerelodik'.
- Ha leutsz egy billentyut, ami egyik komboban sem szerepel, akkor az egybol kiirodik. (ahogy normal esetben, kombok nelkul lenne)
- Ha leutsz egy olyan billentyut, ami resze legalabb egy kombonak, akkor az vissza lesz tartva egy bufferbe.
- Ha befejezel egy kombot, akkor nem irodik ki egyetlen leutott billentyu sem, helyette a kombohoz rendelt akcio fut le. Ez lehet egy sima leutes, egy makro stb.
- Ha kombo irasa kozben felengedsz egy billentyut, akkor az osszes bufferben levo lenyomas azonnal, sorrendhelyesen kiirodik.
- Ha leutsz egy olyan karaktert ami nem tartozik egyetlen eppen 'keszuloben levo' kombohoz sem, akkor minden kiirodik.
- Ha a kombo triggerelese utan felengeded az egyik billentyjuet es ujra lenyomod, akkor a kombot lehet ujra triggerelni.
- Ha olyan kombokat adsz meg, amik kulcsai egymas (nem feltetlen valodi) reszhalmazai, akkor bizonytalan, hogy melyik kombo fog lefutni. (Ez meg kerdeses; de azon az allasponton vagyok, hogy ne legyen mar ilyen - helyette a juzer adjon olyan akciot, ami mindkettot megcsinalja...)
- A triggereleshez teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben utod le a billentyuket.
- Egy kombo max 32 billentyut tartalmazhat.
- A kombok maximalis szamara nincs korlat.
- Az abbrev-ektol annyiban kulonboznek, hogy itt a leutesek sorrendje teljesen tetszoleges lehet.Ezek egy resze csak azert kell, hogy sima szoveget utve folyamatosabb legyen a bevitel.
Bar ami most van szerintem meg nem a vegleges implementacio, de a mai nap par orat mar tudtam ertelmesen hasznalni.
A tapasztalatok vele:
- 2 hosszu kombok, csak a legritkabb esetben hasznalhatok. Angolban csak nagyon keves digraf ritka; dvorakon meg amugy is kenyelmetlenul jonnenek ki. Kivancsisagbol 'th'-ra raktam az entert, de utana alig volt, hogy le tudtam normalisan irni.
- 2 hosszu kombokbol csak az olyat nem utottem melle, ami ugyanazon az oszlopon (vagy ujjon) volt. Ide raktam pl. mediavezerlot, soft resetet stb.
- 3 hosszu kombokat nem nyomtam melle.
- Az egykezes kombok kenyelmesebbek, mint a ketkezesek.
- A kombok kikeresese es eldontese most linearis, de at lehetne irni oket binaris keresesse; jelenleg nem veltem felfedezni semmmilyen jelentos lassulast (300 kombom van).Nyitott kerdesek vele kapcsolatban (ha van otletetek, akkor kerem osszatok meg!):
- Jelen implementaciojaban a program minden leuteskor vegigfut az osszes regisztralt kombon, es ha valamelyik teljesen talalt, akkor azt leuteskor elkuldi. Ki kellene deriteni, hogy hany kombonal lesz erdemes hatekonyabb strategiara valtani.
- Meg nem probaltam vegig az osszes tobbi feature-rel, igy nem tudom, hogy melyekkel akad ossze.
- Gondolkodom azon, hogy erdemes lehet-e olyan 2 hosszu kombokat csinalni, amik egy ujjra (szomszedos billentyukre) esnek. Ezeket lehetne egy ujjal is mukodtetni, viszont nem felo, hogy normal gepeles kozben egyszerre nyomva lennenek tartva.Elonyok a retegezeshez kepest:
- Minden jobban kezre tud esni.
- 30-32 billentyu boven eleg mindenre; es epszilon kez- es csuklomozgast igenyel. Megkockaztatom, hogy meg a magyar ekezetes karaktereket is sokkal jobb lenne ezzel irni.
- Nem erzekeny a leutesek sorrendjere.Hatranyok:
- Bufferelt. Atlag egy leutesnyit (pontosabban egy felengedesnyit laggol). Mondjuk szokhato.
- Picit farasztobb. Atlag 2 billentyu lenyomasa helyett, most inkabb 3 van, de azok legalabb kevesbe kicsavartan.
- Bonyolult konfiguralni es ellenorizni, hogy nem fedik-e egymast a kombok.
- Komboban szereplo billentyuknel bukjuk az auto repeat-et. (mondjuk az amugy is csak a gyengeknek valo). Jatekokhoz amugy sem adott volna semmi extrat...Azt hittem, hogy hatrany lesz, de megsem:
- Sokkal konnyebb megtanulni a karakterek uj helyet. EZ modban siman lehet olyan kombokat csinalni, ami 'reteget emulal'; ahol az osszesben benne van egy adott (mas funkciot el nem lato) billentyu, ami a 'retegvalto'. Jelenleg nekem is azert van ennyi kombom, mert 'fallback' megoldasnak meghagytam a retegeket hasonlo formaban. Meg hat semmi nem zarja ki, hogy ket kulonbozo kombo ugyanazt a karaktert usse...Peldak, amiket most is hasznalok (qwerty-re vetitve):
"sdf" -> tab
"cv" -> esc
"jkl" -> enter
"asd" -> (
"qwe" -> {
"yxc" -> [
"sdg" -> <
"dfu" -> 7
"dfk" -> 5
"df." -> 3
Es meg nagyon sok mas...Ha van kerdes, eszrevetel vagy tipp, akkor azok erre valaszkent nyugodtan johetnek!
Ha egyszer befejezettnek tekintem, akkor upstream-elem. Mostani formajaban nem a meglevo 'combo'-t irtam, at; mert az egy nagyon rossz es bonyolult implementacio; hanem ez egy teljesen uj feature. A combo-val siman osszeakad... -
pengwin
addikt
Megjött a Sprit Designs-tól rendelt progresszív rugó csomagom, de sajnos eltévesztették a dolgot és sima lineárisakat küldtek.
-
pengwin
addikt
válasz
Jokerdapro #49234 üzenetére
Semmi baj nincs az Outemu kapcsolókkal, nekem 3 garnitúra is van.
Nem top tulajdonságúak, de nagyon jó ár-érték arányt képviselnek, sőt, van amiben kifejezetten jók.
Pl. a kék kapcsolójuk ugyan hangos, de nagyon jó rajta gépelni, és DIY paicra is nagyon jó ár-érték arányú kapcsolókat gyártanak. -
Ringman
félisten
válasz
Jokerdapro #49234 üzenetére
ha nem sürgős, akkor cooler master CK550 Gateron Brown Magyar 25k-ért. (most épp nincs kb sehol a boltokban, mert elfogyott a raktárkészlet)
warehouse deals:
corsair mecha modellek, cm masterkeys széria, fnatic rush/streak ami eszembe jut hirtelen.
+ összefoglaló ajánlott modelljei.iso layout: DE, UK, FR, Nordic, spanyol, olasz is jó.
-
Jokerdapro
senior tag
válasz
Ringman #49233 üzenetére
Ezek az outemu switchek milyen minőséget képviselnek? Vagy érdemesebb lenne megtoldani valamennyivel a keretet?
Szerk: modecom volcano hammert nézegettem már régebben is. Ha nem lesz más és nem is problémás a típus akkor lehet ő lesz a befutó.
Szerk2: Tudom hülye kérdés de amazonon melyik modell az amit esetleg érdemes célirányosan üldözni? (A rengeteg fajta között hamar elveszek)
-
Ringman
félisten
válasz
Jokerdapro #49232 üzenetére
ennyibe outemu switches billentyűzetek férnek bele, pl modecom volcano hammer.
+ amazon warehouse deals-en szoktat refurb billentyűzetek lenni -
Jokerdapro
senior tag
Üdv urak!
Billentyűzet vásárlásban, pontosabban típus ajánlásban kérném segítségeteket.1.Mekkora összeget szánsz rá?
~15k2.Használt szóba jöhet?
Nem zárkózom el tőle, de új a cél.3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Random fos 2k kategória. Csere oka: valami kicsit jövő álló dolgot szeretnék.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Általános használat és persze játék, nem Hc szinten.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus. Barna kapcsolóval. (A kékkel sincs bajom a hangját is szeretem de nem gondolhatok mindig csak magamra.)
Nincs.7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO. (Érzésre a magyar kiosztás nem fog a keretbe beleférni )8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad nem lenne rossz, de ebben a témában meggyőzhető vagyok.9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Piros esetleg fehér világitás. (Rgb is lehet ha beállítható normálisan és nem csak egy sor egy szín vagy hasonló megkötés. )Előre is köszönöm!
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni billentyűzet választásban. Az alábbi kérdések megválaszolom.1.Mekkora összeget szánsz rá?
20 000 és 30 000 Forint között, bár jó lenne inkább 20 000 Forint környékén maradni.2.Használt szóba jöhet?
Nem.3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Nincs jelenleg billentyűzetem és PC-m sem. Új PC-hez keresek.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Általános használat és casual gaming.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
gumiharangos,vagy mechanikus is megfelelő.6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs.7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO.8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
100%-os billentyűzetet szeretnék, mert nem csak játékra lenne használva. Média és programozható gombok nem szükségesek.9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Csuklótámasz legyen rajta, a többi nem fontos.Köszönöm!
-
Domonkos
addikt
Ismeritek/hasznaljatok a qmk "combo" nevezetu feature-et?
Ha nem, azt akkor nem csodalom, mert az upstream formajaban hasznalhatatlan. Pontosabban sokkal tobb potencial van benne, mint ahogy azt az adott implementacio sejteti. Milyen hanyagsag mar ugy implementalni ezt a feature-t, hogy nem lehet ugyanaz a billentyu egyszerre tobb komboban benne?!?Teljesen megoli az egeszet. Ahogy nezem, ugy a felpusholt keymapek kozt pontosan egy van ami hasznalja is.
Ez igy nem jo. Tegnap ujraimplementaltam az egeszet.
A mostani implementacionak nincs sok hianyossaga, max annyi, hogy ha ket olyan kombot definialsz, amik teljesen "fedi" egymast, akkor ott nem lehetsz biztos, hogy jo fog lefutni. Szoval ilyet nem erdemes csinalni; de meg mindig sokkal jobb, mintha egyaltalan nem hasznalhatnanak kozos billentyuket. Masik limitacioja, hogy max 32 (de nem dedikalt) billentyut lehet hasznalni. 32 billentyuvel maximum 601080390db kulonbozo kombot lehet elocsalogatni. Csak a memoria szabhat hatart! Szoval sokkal jobb lett, mint a mostani.
Nem teljesen kompatibilis a retegekkel, de szerintem annal sokkal rugalmasabb, es nem is annyival pazarlobb. Olyannyira, hogy nem is hiszem, hogy egyszerre szukseg lenne mindkettore. Jelen formajaban on-the-fly kapcsolhato oda-vissza.Ujra is irtam a teljes kiosztasomat; most meg a betanulasi fazisban vagyok.
Jelenleg meg egyaltalan nem egyertelmu, hogy melyik a jobb; a retegezes vagy a akkordozas/kombozas.
A retegezesnek egyetlen hatalmas elonye, hogy nagyon jo es gyors ugyanazon a retegen levo billentyuket pufolni. Ellenben szigoruan be kell tartani a sorrendet: retegvaltas -> masik billentyu.
Az akkordozasnak nincs ilyen hatranya. Ott eppen ahogy rautsz a billentyuzetre, az utolso billentyu lenyomasakor beirodik az adott karakter. Sokkal kevesbe kell preciznek lenni, viszont az ismetles meg nehezebb. (hetvegen szerintem javitani is fogom) Arra viszont meg nem jottem ra, hogy hogyan lehet ezt az egeszet ertelmes formaban talalni. Jelenleg egy csomo bittologatason alapszik az egesz, es a konfiguracio meg tok ronda es hosszu. Raadasul semmi kenyelmes modja sincs annak, hogy kideritsd, hogy a kombok "utik-e" egymast. No de remelem, hogy senki nem akar majd annyit definialni, hogy ezeket ne lehessen azert meg atlatni. Ahogy most szamolom, ugy nekem pontosan 126 olyan karakterem van, amit sosem tartok nyomva (ergo nem modosito billentyu). Ha csak 2-es kombokat hasznalok, akkor 496 felet tudok felvenni; amibol siman kijonne az is, hogy azt a (126-44)-et mindet full kenyelmes helyre tudjam tenni.
Ossze kell meg nezzem, hogy ez jelenlegi formajaban hogy muzsikal a one-shot-modifierekkel. Ha jol, akkor szerintem vissza sem valtok majd.Felo hogy 'th,' 'ch', 'wh' stb. irasakor veletlenul a pont ezekre a karakterekre allitott kombo jon elo? Nem kell raalitani ilyesmiket; vagy meg jobb, nem 2, hanem 3 vagy tobb 'hosszu' kombokat kell hasznalni. Azokat lehetetlenseg elutni.
Akkordozni nagyon konnyu es a kiosztast sem hiszem hogy sokaig kell majd tanuljam. Ha olyan kombokat csinalok, amik hasonlitanak a retegezesre (egyik kezemmel fixen tartom a "retegvaltot", masikkal meg keresem a karaktert), akkor pontosan 0 idobe telne atszokni. Ebben viszont meg van tartalek.
Igen erosen gondolkodok azon is, hogy az ~1000 altalam ismert plover szot berakom fixen a firmware-be. Igy kitunoen lehetne hibrid modban hasznalni a kettot, raadasul portailis is lenne.
Van egy csomo typeracer szoveg amit siman meg lehet irni az 1000 leggyakrabban hasznalt angol szobol.Alszom ra meg egyet.
-
Domonkos
addikt
Udv!
Honnan tudnek legegyszerubben es leggyorsabban egy par olyan plate-et (esetleg nyakot is) beszerezni, ami cherry mx kompotibilis es pontosan 3x5 billentyunek van rajta hely ( /oldal). Pontosabban egy split gherkin-t szeretnek vegeredmenyul. Igazabol eleg lenne a plate is, mert a tobbit megcsinalom kezzel.
Jo lenne egy ilyen board, hogy tudjak kiserletezni a qmk hackjeimmel. A breadboard-os megoldason mar tul vagyok, most olyan konstrukcio kellene, amit egy-ket napon keresztul lehetne kenyelmesen tesztelni.
Elore is kosz!Szerk: Meg is van. Ebbol szeretnek egyet gyartatni.
-
válasz
Bitlisz #49222 üzenetére
Csináld meg. Keresgess neten, vannak emberek, akik Arduinoval, bluetooth segítségével megoldották, van valami kickstarter project is rá, akkunak én beraknék minimum 2db 18650-est a ledek miatt.
például, bár ez nem túl szép és bluetooth -
Bitlisz
aktív tag
-
Bitlisz
aktív tag
Most tényleg nincs magyar, világítós, vezeték néküli billentyűzetre vmi megoldás?
Persze rendes gombokkal, esetleg dupla Enter, különálló nyílgombok, fn nélküli home/end/pgup/down, nem érintős média gombok, rendes hangerő/mute gombok (miattam ez lehet tekerős is), visszejelző ledek.
Kerül amibe kerül, csak ízléses, ha lehet ne túl gémer designes legyen, meg ne túl hangos.
Tudom, Logitech K800...Kompromisszumot is kötnék, lehetne akár:
vezetékes is, de világítson: Canyon CNS-HKB6 (gagyi, vicc kiosztás...de a világítása nagyon korrekt, nem világít ki körbe, így nem ragyogja be az egész szobát)
Vagy
nem világít, de fehér: HP C2710 vagy HP K5510 (ha még van, az egeret úgysem használnám)
Sajna a nincs magyarul fehérben a DELL KM636, LOGITECH MK540 -
Domonkos
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #49215 üzenetére
Ez cherry vagy SMK kapcsolos?
Mindenkepp megerne atobliteni alkohollal a hibas kapcsolokat es megnezni, hogy a forrasztasuk rendben van-e. Rosszabb esetben cserelni a hibasakat - ami cherry eseteben meg konnyu is lehet.Feheriteni H2O2-vel lehet; de azzal csak ovatosan!
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
nyunyu #49212 üzenetére
Nekem van K120, több is, de ingyen volt. Csak ezeket használom, de az az igazság, hogy pont ez a típusú billentyűzet az, ami arra késztetett, hogy nézzek valami blue kapcsolós mechanikust helyette. K120-ért én nem adnék pénzt.
Főleg, amióta a linuxomon olyan ablakkezelő van, amit csak billentyűzettel lehet hatékonyan kezelni...
-
Vanir
veterán
Nyomkodtam par billt a hulye azert nem vagyok boltban, katasztrofa, hogy mennyi hulladekot arulnak. K120 hatezer.
-
Spazzz
tag
Sziasztok,nem reg visszakuldtem az Asus Cerberus billentyuzetemet,mert nem ment 2 gomb es meg garanciaba volt,azt irtak,hogy vallasszak egy masik helyette,szoval valami hasonlo arkategoria kellene esetleg lehet egy kicsivel tobb is,mechanikus is johet,de akkor csendes legyen a kattogasa azon kivul nem ertek hozza a switchekhez
(a barna a csendes nem? vagy a kek?)MIt ajanlotok inkabb?Rgb nem szamit de legalabb valami vilagias legyen,hogy lassam a gombokat es lehetoleg legalabb cseppallo ha nem is teljesen vizallo
-
gaben22
senior tag
válasz
nyunyu #49207 üzenetére
WHS 40 sajna elég belépőszintű az árához képest... Nekem is volt olyan. Megkockáztatom inkább olcsót vegyen az ember, mint azt (nyilván tip tovább bírja, mint valami no name, bár a Mexikóban gyártott Weller tipeket eléggé szidják). Sensing nagyon messze van a hegytől. S31 heggyel érthető hogy nem ment nagy trough hole forrasztás, ahhoz nagy thermal mass kell
. Az a tip inkább SMD-hez való. Amióta Weller wx1-em van (120W + 40W SMD páka), azóta minden megy mint az ágybahugyozás
.
-
nyunyu
félisten
válasz
gaben22 #49206 üzenetére
Weller sem biztosíték.
Sokáig tűhegyes S31 heggyel próbáltam használni a WHS40-emet, de 300C-re állítva képtelenség volt vele forrasztani, mert alig adta át a hőt a forrasztandó felületnek, 350-400C-n meg mindig elégett a 3k-ba kerülő hegy, aztán úgy meg végképp nem lehetett vele dolgozni, szenvedtem vele rendesen, mire az XD84-et összeraktam.
Szerintem amiatt ment tönkre az MXB2 PCBm is, amikor megpróbáltam kiforrasztani a megtört USB kábelt, és a félig olvadt ónnal letéptem a forrasztási pontokat.
(Valószínűleg ez lehetett a baja 10 évvel ezelőtt kinyírt MX1000 egeremnek is.)
Aztán amikor negyedszerre mentem a boltba új hegyért, akkor súgta meg a Weller szaküzlet, hogy hobbi célra inkább a véső formájú S32 hegyet vegyem, mert azzal nem kell 300C fölé tekerni a hőmérsékletet, hogy elég meleg maradjon a páka hegye, ahogy odaérintem a forrasztandó felületre.
Így persze egyből ment a forrasztás, mint a karikacsapás...
S31 elvileg apró mütyür SMD alkatrészek forrasztásához van, azzal én meg nem foglalkozom.
Szóval ja, ismerni kéne a szerszámot, hogy mire való. -
gaben22
senior tag
válasz
Ringman #49204 üzenetére
Sok szempont van, de talán a legfontosabbak között az van, hogy hőmérséklet vezérelt legyen, hogy ne égesd le az elektronikát. Ilyen olcsónál ez mennyire megbízható... Jó kérdés. Jó lenne az is, ha közel lenne a hőmérséklet érzékelés a tip végéhez. Utóbbi jó eséllyel ilyen kategóriában nem lesz (még a régi 40k HUF Wellerem se volt ilyen). Az se árt, ha tudsz venni csere végeket vagy mert elhasználódott vagy mert más fajta kell az adott feladathoz. Nézz utána, ha tudsz ezeknek. Persze nem árt, ha van benne pár biztosíték a transformátor előtt/után, de ezeket simán lehet hozza egy olcsó is (kínaiak is megoldják ezt). Összességében olcsó esetén, ha nem SMD-t akarsz forrasztani, akkor lehet nem jársz rosszul, max. nyögvenyelős lesz a forrasztás.
-
pengwin
addikt
válasz
Ringman #49204 üzenetére
Én ilyen márkájúval építettem a NYM96-ot, szerintem csak a dizájnja tért el ettől.
A hegy nem bírta ki egy billentyűzet építését, teljesen elfogyott.
Egyébként melegít, forraszt, ilyen értelemben semmi baja, de a hegyet azonnal cserélni kell rajta, szerintem nem normális, hogy ~200 pont forrasztását sem bírta ki.Egyébként minden alaktrészén érződik, hogy gagyi, de 3000 forintot azért talán megér.
Hőmérséklet vezérlés működik rajta, igaz csak olyan sacc/kb, mert eléggé pici a tekerő.
Lassan melegszik fel, de észrevehőten tarta a beállított hőmérsékletet, és nem placebó a szabályozás. -
Ringman
félisten
a lidl-ös óccó forrasztópáka minőségéről van infó?
használható billentyűzethez? [link] -
dqdb
nagyúr
válasz
Domonkos #48761 üzenetére
Végül hosszas gondolkozás után kértem és kaptam refundot a Raise-re. XD75-ön nem jött be a split layout, ellenben az ortolineáris igen, így arra jutottam, hogy egy split és nem ortolineáris billentyűzet nem biztos, hogy annyira jó ötlet lenne
Egy ilyenen is dolgoznak, ilyen a thumb cluster megoldást még sosem láttam, elméletben jónak tűnik.
-
gaben22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #49201 üzenetére
Akkor már inkább hozzánk gyere, munkatársam $1300 + még pár száz dolláros billentyűzete
. Van nálunk Model M-es, Erdogoxos játékos is. Lehet találnál cimborákat itt billentyűzet témában
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek - Áresés!!!
- Modolt Keychron V3 MAX (magyar) + Keychron Q0 MAX egyben
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Keychrone Q1 V2 // Számla // Garancia //
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest