-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #48296 üzenetére
Gateron Clear rugó az már egy szóköz kupak súlyához is kevés, nem hogy egy méretesebb taktilis huplin visszaugratáshoz.
Csak én vagyok annyira mazochista, hogy MX Black rugót tettem a szóközeimbe? 68 grammos rugó, amivel az Outemu 2.2 stemeket rendeltem kevésnek tűnt oda.
MX Linear Gray rugó+Outemu 2.2 stem együtt viszont lenyomhatatlannak bizonyult, előbb akadt ki a stab a PCBből, mintsem kapcsolt volnaHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Desmond0313 #48295 üzenetére
Ami meglepett, hogy a Corsair Strafemhez képest, ami szintén MX Blue, a Vortex mennyivel halkabb. A Corsair billentyűlenyomásai sokkal jobban "visszhangoznak",
Tűrhető vastagságú, alacsony profilú PBT kupak kevésbé rezonál, mint a Corsair féle magas tejfölösdoboz.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
válasz Desmond0313 #48295 üzenetére
Orulok hogy tetszik! Nagyon jo kis billentyuzet, bar en csak a poker 2-t es 3-at probaltam.
A gepeles hangja majdnem ugyanolyan mertekben fugg az operatora stilusatol es a billentyuzet akusztikaban szerepet jatszo reszeitol (foleg haz kupakok es plate), mint maguktol a kapcsoloktol - noha kepek alapjan meg mindig nehez megmondani, hogy egy-egy billentyuzetnek milyen lehet a hangja. Legalabbis vannak meglepetesek.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Desmond0313
csendes tag
Sziasztok!
Nos, 18 nap után végre megérkezett CandyKeystől a Vortex Race 3.
Nagyon érződik rajta hogy minőségi, az alu ház, a keycapek, minden. Az extra színes keycapeket felraktam, nekem tetszenek
Nagyon jó érzés rajta írni, de még meg kell szokni full size után a 75%-ot. Viszont nagyon örülök hogy a 75% mellett döntöttem a 60% helyett, a nyilak meg az F sor biztos hogy nagyon hiányoztak volna.
Ami meglepett, hogy a Corsair Strafemhez képest, ami szintén MX Blue, a Vortex mennyivel halkabb. A Corsair billentyűlenyomásai sokkal jobban "visszhangoznak", vagy nem is tudom hogy írjam le. Gondolom ez az alu ház + nyitott design miatt.
Egy szó mint száz egyelőre nagyon jó vételnek tűnik, végre elférek rendesen
-
ribizly
veterán
válasz PixAlan #46943 üzenetére
Na erre is reagálok még.
Történt, hogy USA-ból vásárolt (kollégám ott lakik és így lett megjelenés után nem sokkal amazon.com-ról behúzva), de már haveromnál heverésző US Logitech G413-nak a "W" gombja elment. Ha a felső részén nyomtuk, akkor volt karakter, ha bárhol máshol, akkor nem.
Mivel bőven garanciális (1 éves és nem volt nyúzva), így ment először a "hivatalos Logitech szervíz partner"-hez a fixit-hez. Na ott a kóklerséget olyan szinten űzik, hogy szétszerelés nélkül megállapították "nem javítható" és felajánlottak helyette egy DE kiosztásút (gondolom azzal is volt valami). Ezt nem volt opció.
Innen indult az igazi kanossza. Ezután csak a Logitech support-al lehet továbbhaladni, akik elkezdtek pattogni azon, hogy nem ebből a régióban lett vásárolva, hogy a számla nem az én nevemre szól és ez így nem mehet. Erről ment vagy 5 levél váltás, ami után beadták a derekukat (miután a saját oldalukon lévő szabályok alapján mégis garanciális a termék az EU-ban, akármit is mondanak) és javasolták a kedvencemet, amiről ezelőttig csak hallottam (idézem):
- A termék működésképtelenné tételére az alábbi lépéseket javasoljuk (az adott terméktől függ).
- A termék összes kábelét szerelje le. Húzza ki az áramforrásból, számítógépből, hangforrásból. A termék legyen kikapcsolva.
- Vágja el a termék összes kábelét.
- A terméket tegye működésképtelenné olyan módon, hogy az anyaga megsérüljön, vagy láthatóak legyenek a termék meghibásodott belső részei.Na itt gondoltunk egyet és tegnap szétszedtük. Ahogy azt már korábban is jött a tipp, valóban a kapcsoló nem volt rendesen beforrasztva, olyannyira, hogy egy kis feszítgetésre ki is esett. Kb. 20 perc volt a komplett művelet (komplett billetnyű szétszedés, forrasztás, teszt, összeszerelés) és van egy tökéletesen működő G413. Egyrészről csalódott vagyok, mert ezen okból kifolyólag most hosszasan szoptunk a Logitech-el, másrészről meg kielégítő érzés volt egyszerűen megjavítani. A fixit-et meg messzire kerülni kell!
@(#48292) nyunyu
Gateron Silent Brown-t szeretnék.@(#48291) Domonkos
Kivárom, míg lesz végre valakinek elérhető áron.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
válasz nyunyu #48286 üzenetére
No jó, de az már megint egy keményebb switch. Én pont hogy mennék a könnyebb irányba. Nagyon tetszett anno, hogy a Gateron Red 45g-os ellenállással rendelkezik. Ehhez képest fordulásból a Silent Brown már 55g, a feljebb ajánlott switch meg 62g. Tudom túl sokat akarok.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
dugo_
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #48283 üzenetére
Kapcsolókhoz linket írtam, forrasztópáka, türelem
[link]
ha jó neked az ANSI, akkor vegyél egy ilyet, aztán mehet bele Zilent, Zealio + Zealencio, Aliaz, Cherry MX Silent, Gateron Silent (kupakok és kapcsolók nélkül 71 dollár + 3500 Ft + 27% áfa + kapcsolók ára + kupak ára)(#48285) ribizly: ha elolvasod, hogy az ár 10 darabos csomagra vonatkozik, akkor elkerült volna a szívinfarktus Még Zilentből is kijön 100 dollárból egy teljes billentyűzetnyi kapcsoló, pedig az már bőven az eszement árazáson túl van.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-ZeeZee-
senior tag
Nem kicsit off, de kérlek nézzétek el.
Megérkezett a vasárnap rendelt A4Tech B120-as billentyűzetem a Média Markttól. Viszont a "háttérvilágítás" nem működik a billentyűzet 1/3-án. Írtam a Medianak, hogy kérem a cseréjét. Ilyenkor nekem kell fizetnem a postaköltséget?
Egyébként ilyen: (bocs a képminőségért, de csak sötétben látszik a "világítás")
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #48275 üzenetére
Az o eloadasmodjabol az jon le, hogy ez baromira kacifantos.
Nem fejlesztő, baromi kacifántos úton jutott el ide, nem tisztázódtak le benne a dolgok eléggé, hogy ezt ennél jobban tudja prezentálni. De megoldotta, és prezentálta, így ha valakinek ilyen igényei vannak, akkor el tud indulni a megosztott anyagok alapján, erre tökéletes az egész. És mivel mindezt az egyik legnépszerűbb YT tech csatornán mutatták be, így sok informatikához vonzódó átlagemberhez jutott el.Fejlesztőként könnyű elfelejteni, hogy mennyire evidens számunkra pár olyan dolog, ami egy fejlesztéshez nem értő embernek átláthatatlan káosz. Amikor először belefutottam a TMK firmware-be, akkor Githubon megnyitottam egy konkrét billentyűzet mappáját, végigfutottam a layout leírását, belenéztem pár további fájlba a közös részben, volt pár aha és ühüm, végül meghoztam a konklúziót, hogy mit tud, mire való, mit lehet benne elérni, mit szeretnék majd egyszer beállítani, ha használom, és eltöltöttem az egésszel körülbelül 30 percet. Most akkor képzeld magad olyan ember helyébe, aki életében nem programozott, hogyan viszonyulnál ugyanahhoz az ismeretanyaghoz.
-
dqdb
nagyúr
válasz CM Hungary #48276 üzenetére
Úgy nézem, hogy az eredeti kérdés nem a normál barna Gateron kapcsolóra vonatkozott, hanem annak a silent változatára, ami egy jelenleg nem létező sku lenne.
Nem tudom, nagyobb gyártó épített-e már erre kapcsolócsaládra egyáltalán billentyűzetet, de sokan jönnek a világítson mellett azzal a feltétellel, hogy halk is legyen (nem mintha ez nem függene a gépelő személyétől legalább annyira, mint a kapcsolótól). Cherry MX Silent Red előfordul pár termékben (egyik sem magyar, de legalább a Fnatic Streakre legalább rámennek a Masterkeys Lite L kupakjai, így az magyarítható), de azonkívül csak a saját építés létezik a halkabb switchek kedvelőinek.
-
Sirandrish
legenda
válasz CM Hungary #48277 üzenetére
Köszönöm szépen! Eddig hibátlan a drága
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz Sirandrish #48161 üzenetére
Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket!
-
Domonkos
Ármester
Ertem a celjat es nagyon orulok, hogy meg is osztotta, de nem tudom hogy egy ilyen video utan kezdokent ki akarnam-e ezt probalni. Az o eloadasmodjabol az jon le, hogy ez baromira kacifantos.
Nem kellene, ha alapbol az eeprom-ba menne a keymap is. Par reteg siman elfer oda is.
Windows-ra passz, nem hasznalom. Amikor kiserletezgettem vele, akkor en a dwm-et patcheltem meg, hogy valtaskor figyelje, hogy ha olyan ablak kerul fokuszba. Nekem annyira nem jott be, szoval abandonaltam. Ha hazaerek, akkor elokeresem es irok rola valamit.
Amugy a kaleidoscope ezt alapbol tudja es az eeprom-os layout is a default ott. Amikor mertem, akkor a main-loop-ja is gyorsabb volt. Tervben volt, hogy at is allok ra, de a QMK eddig meg nem hagyott cserben. Addig marad.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #48272 üzenetére
Nem annyira rossz bemutato, de szerintem o is csak pont annyira melyedt bele az egeszbe, ameddig sikerult mindent mukodore varazsolnia.
Igen, ez látszik a kódján (és az előző körös megoldásának kódján is), hogy addig reszelte, amíg működik, de ebben nincsen semmi rossz. Beletett rengeteg időt, elérte a célját, megosztotta a tapasztalatait, ha valakinek hasonló megoldás kell, akkor rengeteg idő tud megspórolni a munkáját felhasználva.Az AHK legnagyobb reszet siman ki tudna valtani a QMK-s dolgokkal.
Ha hordozná a billentyűzetet, ez lenne a helyes út, azonban egyetlen helyen használva az AHK-val sokkal rugalmasabban tudja átkonfigurálni/bővíteni a funkciókat, mert nem kell minden körben a billentyűzeten firmware-t frissíteni, az AHK script módosítása kisebb nyűg és kevesebb idő.Ha meg nagyon szuperre szeretned megcsinalni, akkor valami magiaval kideritheted, hogy melyik ablak kapja epp a fokuszt es egy hatterben futo alkalmazassal (esetleg magaval az WM-mel) kuldhetsz a billentyuzetnek infot, hogy most reteget kell cserelni; az meg automatikusan cserel.
Gyakorlati megvalósításra tudsz adni linket? Mármint az OS → billentyűzet kommunikációra QMK alatt (lehetőleg Windows hostról), az aktív ablak érzékelése és ahhoz bármiféle logika érzékelése nem nagy ügy. Extrém esetben teljesen dinamikus billentyűzetkiosztást lehetne így megoldani, ami alkalmazásváltáskor átküldi a billentyűzetnek az éppen érvényes rétegeket.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #48272 üzenetére
köszi a részletes kifejtést, ezt majd át fogom rágni.
van ami kényelmes modkey használatával, mert pl valamit lerakok V billentyűvel, amit shift+V-vel módosítok rajta, tehát ezek párban vannak, de vannak olyan parancsok, amelyek meg jók lennének üres billentyűn, de kb betelt az abc már így is. (több parancsot/funkciót használok, szerencsére majdnem mindegyik bindelhető)
mivel közben gépelnem is kell, így a layereket biztosan kapcsolni kell majd közben.
azt tudom még csinálni, hogy a különböző parancsokat csoportba rendezem (mit mivel használok egyszerre) és úgy teszem külön layerekre.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domonkos
Ármester
válasz Ringman #48266 üzenetére
Ha QMK-zol, akkor en nem az ilyen kombinaciokat javaslom.
Szerintem sokkal jobb az, ha minden programhoz csinalsz egy sajat reteget, amitmondjuk tap-toggle modonsajat kedvenc modszerrel tudsz valtani, es arra meg csak olyan makrokat raksz ra amiket utana nem kell kombinacioval nyomni.
Pl. ha photoshop-ban vagy, akkor siman rabindelheted egy szabad billentyure a Ctrl+Shift+Alt+E (content-aware scaleing - pokol tuzen egjen, aki ezt a kombinaciot kitalalta) kombinaciot es innentol csak annyi lesz a dolgod, hogy PS inditasakor kivalasztod, hogy ezt a reteget fixen be szeretned kapcsolni, es amikor az ilyen hulyesegekre szukseged lesz, akkor nem ezt a csoda 4 billentyus izera kell majd emlekezned, hanem egyetlen billentyure.
Ha meg kell valami kozben gepelned, akkor arra a rovid idore meg visszavaltasz az alap retegre.Advanced-ebb megoldas, ha csinalsz egy kulon retegvalto billentyut, aminek on-the-fly tudod allitani, hogy melyik retegre valtson. Ha tudom, hogy a kovetkezo 4 oraban PS-elni fogok, akkor beallitom, hogy a Caps-Lock (kituno valasztas erre a feladatra), hogy csak a sima es a PS reteg kozt valtson. Ez elegge ki tudja egyszerusiteni a dolgokat.
Ha meg nagyon szuperre szeretned megcsinalni, akkor valami magiaval kideritheted, hogy melyik ablak kapja epp a fokuszt es egy hatterben futo alkalmazassal (esetleg magaval az WM-mel) kuldhetsz a billentyuzetnek infot, hogy most reteget kell cserelni; az meg automatikusan cserel.
Ez utobbit nem annyira sima osszeloni, es host oldalrol is igenyel nemi tamogatast, de osszessegeben ez lenne szerintem a legjobb megoldas ilyesfajta felhasznalasra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Domonkos
Ármester
válasz szabolcs77 #48269 üzenetére
Ugy emlekszem, hogy a microsoft sculpt ergo van magyarban is. Ha nem az, akkor annak az elodje.
Mondjuk figyelmeztetnelek, hogy mint minden membranos billentyuzet egy idovel ez is fel fog kemenyedni es ki is fog kopni, szoval egyre hangosabb lesz.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
szabolcs77
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék billentyűzet kapcsán, az alábbi paraméterekkel:
1.Mekkora összeget szánsz rá? max 50k
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Gigabyte Force K7, elromlott
4.Mire használnád a billentyűzetet? munka
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) amelyik tartós és halk
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél?magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? teljes értékű, numpad kell, enter dupla soros
9.Extra igények: kényelmes legyen rajta a gépelés és halk. Világítás valami szolid, vezeték nélküli kivitelnek örülnékKöszönöm előre is!
-
Boss81
senior tag
Köszi
Pontosan a munka miatt vettem mivel ezen dolgozom folyamatosan , és nem mindegy hogy napi szinten mit használok .
Volt még nagyon régen mechanikus billentyűzetem , de miután megadta magát több mint 10 év használat után , másikat vettem , azt hiszem membránosat , utána ollósat , valahogy soha nem ruházam be ismét mechanikusra , de most már annyira elegem lett az úgymond "hagyományos billentyűből , hogy 1-2 évente cserélni kell , akár milyen fioman is használtam , hogy úgy döntöttem veszek egyet .Olyat kerestem ami megfelel az elvárásoknak , magyar kiosztás , numerikus billentyűzet , minimális egyszínű világítás , és legyen benne anyag . Ebben megtaláltam úgy gondolom azt amit kerestem .
-
dqdb
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #48264 üzenetére
a több layer használatára még én sem szoktam rá sajnos. pedig a legtöbbet használt programban sok parancsot rá lehet bindelni: billentyűre, alt+billentyűre, altgr+billre, ctrl+billre, shift+billre, meg azt hiszem ezek kombinációjára is. (pl shift+alt+billre)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Boss81
senior tag
Szisztok .
Megérkezett végre a billentyűzet amit megrendeltem
Natec Genesis Thor 300 RGB , magyar kiosztású . Outemu Blue kapcsolót rejt
Első benyomásra kifejezetten tetszik , masszív , nem spórolták ki belőle az anyagot az biztos .
Nyilván még szoknom kell , de szerintem nem lesz vele gond , legalább is bízom benne
1-2 hét múlva majd többet tudok mondani , de szerintem ennyi pénzért megérte , tekintettel arra , hogy én csak munkára használom , és nem játékra .
Mindenesetre gépelni nagyon jó rajta az biztos .
-
Domonkos
Ármester
válasz Ringman #48263 üzenetére
Nem annyira rossz bemutato, de szerintem o is csak pont annyira melyedt bele az egeszbe, ameddig sikerult mindent mukodore varazsolnia. Az AHK legnagyobb reszet siman ki tudna valtani a QMK-s dolgokkal.
Amugy adok neki meg egy par evet, hogy rajojjon, hogy 100-nal kevesebb billentyuvel sokkal gyorsabb dolgozni, mint 400-nal tobbel. Erdekes, hogy meg osszehasonlitast is csinalt, meg hogy megemlitett egy csomo feature-t, de pont a retegekrol feledkezett meg. En nem hiszem (foleg hogy ha napi 8 orat hasznalja) hogy annyival nehezebb lenne megjegyeznie a retegeken ezeket a funkciokat, mint ahogy most tudja hogy melyik billentyuzet melyik reszen kell keresnie.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ringman
nagyúr
-
-
Ringman
nagyúr
válasz kelna91 #48260 üzenetére
két Ö és két Ü gomb van
tipikus kínai megoldás, én a kprepublicos szettnél írtam a forgalmazónak, hogy az "Ő" az "Ö", cseréljék le (azt hiszem még írtam is, hogy U+0150), erre küldtek még egy ugyanolyan kupakot.
talán az Ű sem stimmel, de az amúgy sem megy rá az ansi billentyűzetemre.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kelna91
senior tag
Egyébként egy kis beszámoló a CM Masterkeys magyarítószettjéről (SGA-KC01-KKCP1-HU), ha esetleg nem lenne még róla itt infó:
Az MK750-hez nem passzol tökéletesen. Nem vészes, de közelről megnézve látszik, hogy nincs annyira lekerekítve a magyar gombok sarka, mint az eredetié. És a gomb anyaga is kevésbé jó minőségűnek tűnik, fényesebb, és nem is kattan a kapcsolóra nyomáskor. A számbillentyűkön a számok alul vannak, a másodlagos karakterek pedig felül, ahogy normálisan a magyar kiosztáson, emiatt viszont a számok alig vannak megvilágítva, ami elég furán néz ki. Igazából még lehetne is érvelni mellette, hogy azokat a számbillentyűket alig használja az ember, így a másodlagos karakterek fontosabbak, de akkor is furán néz ki, mert a billentyű elsődleges funkciójának kéne hangsúlyt kapnia. Az 1-4 gombok oldalára mart P1-P4 feliratok a magyar kiosztásról lemaradtak. Ez mondjuk nem lepett meg, mert ez nem egy MK750-specifikus szett. De lehetne az...
Nagyobb baj a szememben, hogy nincs Ő és Ű. Bizony. Először ideges lettem, hogy ez a két billentyű kimaradt a csomagból, aztán másképpen lettem ideges, mikor rájöttem, hogy nem kimaradt, hanem két Ö és két Ü gomb van, viszont mindegyiken a megfelelő (négyféle) másodlagos karakterekkel, szóval az történt, hogy a gyárban nem tudtak hosszú dupla ékezetet előállítani. Ez így nagyon gagyi kínai érzetet kölcsönöz a szettnek, pedig ez a gyári CM megoldás.
Összességében azért használható, mert a billentyűzet lényegét nem ez adja, de akkor is, ez elég szomorú. Nem olyan, mintha így jönne ki a gyárból a klaviatúra. Remélem, hogy kiadnak majd egy újabb, javított változatot. Az biztos, hogy írni fogok nekik. Nem igazán értem, hogy ha bele tudnak ölni ennyi pénzt és energiát egy amúgy kiváló billentyűzetbe (bár a szóköz működhetne gyárilag jól), és úgy döntenek, hogy kiadnak hozzá nyelvspecifikus szetteket, akkor miért nem csinálják rendesen?
-
kelna91
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz rbkzndrs #48257 üzenetére
Pár napja lett leírva a topikban: a Masterkeys L/Pro L/Pro RGB L sorozat kifutott még tavaly, a CK550 magyar változatban jelenleg készlethiányos és a forgalmazó sem tudja még, hogy mikor lesz (UK ISO változatot pedig nem forgalmaznak itthon).
A hozzászólások olyan negyede az elmúlt 2 hétben a CK550 és annak a készlethiánya körül forgott, nem véletlenül fakadt ki reggel Domonkos.
-
rbkzndrs
tag
Sziasztok!
Már régóta billentyűzet váltásban gondolkozom, írtam is ide korábban. Jelenleg 2 billentyűzet között vacillálok. Az első egy Cooler Master CK550 a másik pedig egy Mesterkéd Pro L. Utóbbiról kinek van tapasztalata? Ti melyik ajánlanátok?
Köszönöm a segítséget. -
Corgan82
aktív tag
Sziasztok .
1.Mekkora összeget szánsz rá? Mindegy.
2.Használt szóba jöhet? Nem.
3.Mire használnád a billentyűzetet? Játékra.
4.Milyen kiosztást szeretnél? Magyar.
5.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Hagyományos kiosztású, numerikus.
6.Extra igények: Világítás (elég egy szín is), HALKSzóval ami a lényeg lenne: magyar, világítás, halk
-
Sziasztok!
Eddig egy ezereves 5000ft-os ms curved billentyuzetet hasznaltam. Jol elvagyok vele csak sokszor sotetben szeretek dolgozni jatszani es nem latom a billentyuket.
Elhataroztam hogy veszek egy vilagitosat illetve beallok a sorba es akkor mar legyen gamer...
Ezzel a cmck550-el szemezek.Kerdes: van-e magyar kiosztasu? Tapasztalat van-vele?
Meg latom hogy van 3 fele kapcsoloval. Mi a kulonbseg? Valahol ki lehet probalni? Igazabol eletemben nem volt meg mechanikus billem igy nem tudom mivel allok szemben...Koszonom elore is a segitseget.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #48248 üzenetére
anne pro esetén igen, fn-lock volt a 2 alt egyidejű lenyomása, akkor használtam, ha csak a kurzorbillentyűk és az home/end és pageup/down kellettek valamihez.
-
Domonkos
Ármester
Hasznal valaki auto shift funkciot? Azt, ami ugy eliminalna a shift hasznalatat. Minden billentyunek van egy timeoutja (kezdetben 150ms - de ez konfiguralhato), es attol fuggoen, hogy az adott billentyut timeout-on belul vagy tul tartod nyomva, ugya sima karaktert, vagy a shift-tel kombinalt valtozatat kuldi. RSI ellen talaltak ezt is ki.
Hatranya persze ennek annyi, hogy a bevitt karakterek nem lenyomaskor, hanem felengedeskor, vagy a timeout leteltevel fognak csak megjelenni; ergo laggolnak. Szokhato mondjuk.
Meg hat ugye a nyomvatartom->ismetel dolog is elveszik, de az amugy is csak a gyengeknek valo.Ez igy onmagaban nem rossz feature, de keveset tud. Szoval tegnak PoC jelleggel megcsinaltam, hogy ne a shift-et nyomja, hanem reteget valtson kozben. Eddig csak olyan retegvaltoim voltak, hogy egyik kezzel valasztottam a reteget, masikon meg voltak az extra funkciok. Ezzel igy most nem kell ket kezzel nyomjam az extra karaktereket, raadasul siman ossze is tudok ket reteget vonni, es nem veszitek a kenyelembol.
Ez termeszetesen on-the-fly kapcsolhato dolog, igy ha sok szoveget irom (mint pl most), akkor a laggot eliminalando kikapcsolom a fenebe. Aztan meg ha programozok vagy versenyzek, akkor johet vissza.Meg nem minden tokeletes rajta, de ha egyszer formaba vagom, akkor megy upstream.
Ti hasznalnatok ilyesmit?
-
Ringman
nagyúr
-
válasz Ringman #48238 üzenetére
Nekem van egy hot swapes ISO billentyűzetem ami kb. 1,5-2 éve 48$ volt, csak azóta felment az ára kb. 30-40$-ral, meg valószinüleg csak Outemu kapcsolókkal kompatibilis. Utóbbi nekem nem baj, de ha nagyon variálni akarod a kapcsolókat akkor azért komoly korlátozás.
Ha hajlandó vagy ilyennel szóba állni, akkor szerintem találsz még alin valamilyen előre összerakott darabot, amihez csak adnak egy garitúra kapcsolót és egy kupakkészletet.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nyunyu
félisten
Utóbbi hetekben/hónapokban kifejezetten dőzsölhetünk az új magyar billzet opciók láttán (CK550, Gram MX One)
Jó lenne, ha továbbra is megmaradna a havonta egy új 20-25k körüli billzet megjelenés.Bónusz pont járna a 15k-ért osztogatott világítás nélkülieknek, feltéve, ha nem csak Outemu Blueval kínálják.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Sirandrish #48241 üzenetére
Szuper! Orulunk, hogy tetszik!
-
Sirandrish
legenda
CM CK550 egy nap távlatából!
Először is megemlítem hogy ez az első mechanikus billem, és még csak próbálni sem próbáltam eddig egyet sem. Annyit tudtam róluk hogy nagyon strapabírónak vannak bélyegezve, ami a 3-4. 10-12K-s elfogyasztott gamercsodabill után igencsak fontos tulajdonság lett, így döntöttem egynek a beszerzésén!
Mivel nulla tapasztalatom van ezekkel, így innen kértem segítséget. Kaptam ajánlást, nem keveset, de valahogy mindig ez a CK550 volt ami az én értékrendemnek leginkább megfelelt, a topiklakók szerint.
Sajna ez nem volt kapható, így magam kezdtem nézelődni.
Mint tudjátok nézegettem Tesorot, Asust, HyperX-et meg már a franc se tudja mit, de végül mázlim volt és egy topiklakó szemfülességének hála, le tudtam csapni egy CM billre, mint ahogy írtam csak és kizárólag a ti ajánlásaitoknak hála, hiszen nulla tapasztalatom volt ilyen billekkel.És akkor a lényeg! Nem tudom mit tud a Tesoro, nem tudom mit tud az Asus, de hogy ez a CK550 számomra minden forintot megért az tuti! A gépelés teljesen új világ. Esküszöm hogy élvezetes írni, sose akarom abbahagyni.
A játékoktól féltem kicsit, hogy talán a magasabb gombok miatt kényelmetlen lesz, de alaptalan volt az aggodalmam. Kényelmes, pontos, és szuperül használható játékra is.
És még itt az RGB...tudom, ez sokaknak nem szempont, és a végén már én is elengedtem volna, de utólag örülök hogy nem tettem, mert imádom. A makrózhatóság is bejön, már használtam, pedig azt hittem hogy sose fogom használni.A lényeg!
Köszönöm hogy erőltettétek hogy ezt vegyem, mert lehet jó a Tesoro is, vagy az Asus, de hogy ez hibátlan élmény minden tekintetben, az egészen biztos!
Általános felhasználás, mint face, ph, hobbi játék, bátran ajánlom mindenkinek! Garantálom hogy nem fog benne csalódni senki!Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #48237 üzenetére
Ahogyan írtam, ISO-ban semmilyen méret nem érhető el készen Kailh hotswap sockettel. Ortolineáris és többféle ANSI méret kapható és ennyi. A másik jó kérdés a ház lenne, TKL-ben még előfordul, de az is általában csak alumíniumból és aranyáron.
Inkább egy donorból kellene kiindulni, ahogyan nyunyu írja, különben darabokból építkezve hamar 5-600 USD környékén találhatod magad.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #48238 üzenetére
ISO PCB+ház sem jönne ki olcsóbbra, mint egy használt 3000, de legalább forrasztani kéne
Tényleg, MXB3 is plate mounted, így könnyű benne variálni a kapcsolót, de annak extragyenge háza van (kétszer szétszeded, és kettétörik ) , és semmivel sem kompatibilis Caps kupakja.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #48236 üzenetére
win gomb kell, cherry g80-3000 szerencsére néha kifogható használtan olcsón.
csak megint ott tartunk, hogy 80€ (kupak) +30-50$ (switch) + billentyűzet ára a végösszeg.
g80-1800-at biztosan nem szokná meg.Mx Board 3.0 az plate mounted?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
full size kellene
ha bejönne a lineáris neki, akkor a wooting one + numpad is jó opció lenne, abban tudok rugót cserélni, kívánt kapcsolóerő függvényében
-
nyunyu
félisten
válasz Ringman #48234 üzenetére
Erre szerintem még mindig egy Cherry G80-1000 vagy 3000 a nyerő, attól függően mennyire akarsz Win gombos billzetet. (1000-ből nincs Win verzió)
Ugyan nem hot swap, de viszonylag könnyen tudod benne cserélni a rugókat, stemeket, így finomhangolhatod, hogy mennyire legyen ErgoClear a kapcsoló benne.
Amelyik stem nem fér bele gyárilag, az kuka (Khm, Outemu Purple)
Amiről tudom, hogy kompatibilis vele:
- összes Cherry MX
- Gateronok (+Zealio)
- Outemuból csak a 2.2 vagy még újabb jelzésű stemek (Clear 2.2, Silent Clear)Mondjuk az Outemu 2.2 stemhez már kell lube, különben nagyon hangos.
Kailh stemeket nem próbáltam, de csak Speed Copper van otthon, rendes mélységben kapcsolóm nincs.
Kupakszettjük meg nagyjából szabványos, egyedüli extra a lépcsős Caps, de olyan van a KPRepublic kupakszettben.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #48234 üzenetére
ANSI-ban akad 60-70%, TKL és teljes méretben is. ISO-ban egyik méretben sem.
Kalapácsra a Kailh Box Burnt Orange kapcsolót tudom ajánlani (persze a stemmel kapcsolatos probléma megemlítésével), annál kell erő a taktilis huplin átküzdéshez, és a hupli után is fokozatos keményedik fel. Vagy kisebb taktilis huplival ott van a Halo True a végén extrém rugóerővel, azonban ez nagyon nem budget árkategória (kivéve ha erre lecsapsz).
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
jól sejtem, hogy továbbra sincs fullsize iso pcb, ami hotswap?
apámnak kellene a kb (már szerintem) használhatatlan lenovo enhanced keyboard helyett valami billentyűzet, ami:
- nem hangos
- nem túl könnyű lenyomni
- nem mx sand
- van rajta vol +/- és mute gomb (max rábindelem valami nem használt billentyűzetre)
- magyar (ez utóbbit max kupakszettel intézem)hotswap esetén legalább több switchet ki lehetne próbálni, és rájönni hogy mi a jó neki.
itthon mx-black, mx red, gateron red, meg flaretech switches billentyűzet van, de egy kailh brownos numpadon kívül más taktilis nincsen.b verzió egy újabb gumidóm, de ez a viszonylag jó lenovo is 2 év alatt meghalt)
gépelési stílus: kalapács, sok félreütéssel
-
minek?:S
őstag
válasz pengwin #48227 üzenetére
Hát na igen, hallottam már Alpsról, Mitsumiról, Buckling springről, MX Cherryről, de Ericssonról még nem. Nagyon nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet ez, alig várom, hogy átvegyem. Az tuti, hogy az első az lesz, hogy megnyomkodom, hogy egyáltalán milyen érzés lenyomni stb, aztán kirakok ide is pár képet, hátha valakinek beugrik valami, ha meg nem, akkor meg lehet találgatni majd.
[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
Domonkos
Ármester
válasz Boss81 #48223 üzenetére
Natec vagy a Redragon lett volna az olcso kategoriabol az en ajanlatom. Szerintem semmi lenyegi dologban nem rosszabbak, mint az a Zalman.
Eggyel jobbak lennenek a CM-ek (mondjuk a magyarito szettel), de annyival megsem jobbak, mint amennyivel tobbe kerulnek - szerintem.
Ar-ertek aranyban ezek a belepo szintu mechak verhetetlenek.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
-
válasz minek?:S #48212 üzenetére
És már sinen is vagy, mint József Attila...
Tényleg valami nagyon speciális darab, kapcsolókkal kezdve... ott a topikban Ericsson kapcsolókra tippelnnek, amiről szerintem sokan nem is tudtuk, hogy léteznek.
(#48228) ribizly
Nálunk nyílt az irodatér, és nagyon jól hallatszik, ha valaki éppen gépel, szerintem egy kis ügyeskedéssel munkaahely-kompatibilissé tudom tenni a kék Outemut én is.
Ki akarom tölteni valamilyen szövettel vagy csomagolóanyaggal a NYÁK körüli részeket a házban, és akarok rá rakni egy vastagabb kupakkészletet. Szerintnem bepróbálkozok az olcsó aliexpresszes magyar kupakokkal... még sose kopott le billenntyűzetemről felirat.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
válasz Boss81 #48225 üzenetére
Szívesen!
Én látatlanba vettem egy ilyen Outemu kék kapcsolós kínai mechát első nekifutásra, és nagyon bejött.
A hangját szokni kell, de nagyon jó érzés gépelni rajta, nekem rögtön ment hiba(karakter duplázás vagy kihagyás) nélkül, ezt azóta sem tudom egyik másik kapcsolóról sem elmondani.Üdv, pengwin
-
válasz Boss81 #48223 üzenetére
Ha munkához kell, akkor szerintem jobb a kék kapcsoló az esetek többségében, de egy idézet a linkelt tesztből:
Az egyedüli hátulütő a fentebb taglalt klikkes kapcsolókat lengheti körbe: ne kerteljünk, hangosak. Mi nagyon díjaztuk a zajterhelés ezen formáját (amit kétségtelenül megszépített a 80-as, valamint 90-es évek iránt érzett intenzív nosztalgia és rajongás), de egyáltalán nem biztos, hogy mások is hasonló áhítattal hallgatnák ezt naphosszat, ezért ha tehetjük, vásárlás előtt mindenképpen tegyünk vele egy próbát, hogy eldönthessük, a gépelést kísérő lárma kedves-e szívünknek vagy sem. Az biztos, hogy zsúfolt irodába nem ajánljuk (hacsak nem szeretnénk kollégáink rosszalló pillantásait és a felénk repülő paksamétákat gyűjteni), ahogy olyan környezetbe sem, ahol bizonyos napszakokban zavarhatunk vele valakit a pihenésben.
Ha esetleg pesti vagy akkor tudok mutatni egy a Thorhoz nagyon hasonló* kínai mechát, abból azért el tudod dönteni, hogy megfelel-e a kék Outemu kapcsoló, és tetszik-e a nyitott kialakítás.
*: ugyanolyan double shot kupakok szitázott kiegészítő feliratokkal, német feliratos, de a magyarral megegyező kiosztás.
Üdv, pengwin
-
Boss81
senior tag
Sajnos nem tudok elmenni személyesen megnézni (rokkant vagyok) .
A Zalmant kilőttem az már biztos .
A Natec amint gondolkozom , kék kapcsolós , a hangja nem zavar de itt hallható .
Munka közben úgy is a fejemen van a fejhalgató , és nincs a közelemben senki .Amúgy én piros kapcsolósból nem is találtam magyar kiosztásút
-
dqdb
nagyúr
válasz Boss81 #48221 üzenetére
Első lépésként azt tanácsolnám, hogy menj el a legközelebbi MM-be, és nyomogasd meg a kiállított mechanikus billentyűzeteket, hogy kiderüljön, a három (plusz egy) fő kapcsolótípus közül melyik jön be.
Csak mert az általad talált Zalman piros kapcsolós, míg a Natec piros vagy kék kapcsolós. A piros kapcsoló a közvélekedés szerint nem olyan jó gépelésre, mert taktilitás hiányában tövig fogod nyomni, míg a kék Outemu kapcsoló egy oldalon szerepel a rettenetesen hangos billentyűzettel a szinonimaszótárban.
-
Boss81
senior tag
válasz Domonkos #48219 üzenetére
Valahogy sejtettem , hogy ez lesz a válaszod
(#48218)Akkor hanyagolható egyértelműen .
Viszont találtam egyet itt az oldalon véletlenül a tesztekben amiről nem írnak rosszakat , sőt , még egy Ajánlott plecsnit is kapott , és egész jó áron van .
Valamint amire használnám bőven elég lenne .Mi róla a véleményetek ?
-
Ringman
nagyúr
válasz Boss81 #48218 üzenetére
valószínű csak átneveztek valami oem márkát. rossz (majdnem razer/asus magasságban lévő) ár/érték arány
-
dqdb
nagyúr
válasz Boss81 #48216 üzenetére
Minőségre a CM, de még a forgalmazó sem tudja, mennyit kell rá várni, pár napja írta itt.
elég egy szín lehetőleg fehér , ami csak a kupakokon a betűket világítja meg
Kifutott az utolsó kizárólag fehér színű világítású mohikán is tavaly a CM Masterkeys Pro sorozattal, így már csak RGB maradt, és persze annak a fehér színt kikeverő sokszor enyhén lilás korlátaival. A fény orrán-száján dőlni fog a billentyűzetből, nem csak a feliratoknál, erre mechanikus vonalon a gyártók mostanában még külön rájátszanak az alacsonyabb szoknyás floating designnal. Ja igen, és vibrálni is fog a világítás.[ Szerkesztve ]
-
Boss81
senior tag
Sziasztok .
1.Mekkora összeget szánsz rá? Kb 30-40 ezer Ft
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Ollós . Mert tönkre ment .
4.Mire használnád a billentyűzetet? Munkára , gépelésre .
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs .
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Kizárólag Magyar.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Hagyományos kiosztású , numerikus .
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)Ha van akkorcsuklótámasz , valamint alap világítás , elég egy szín lehetőleg fehér , ami csak a kupakokon a betűket világítja meg. -
válasz nyunyu #48208 üzenetére
Azok a legrégebbiek, én mint írtam a chiclet kialakítású borzadályt kaptam (úgy néz ki, mint egy laptop billentyűzet, és Scroll Lock-Pause-Print Screen helyett médiagombok vannak rajta)
(#48209) minek?:S
Valamilyen rebrandelt darab lehet (nem Philips gyártmány). Szerintem valamilyen speciális rendszerhez való, így első ránézésre. Lehet valami zárt protokollt használ, hiába van rajta szabvány dugó, ha jól látom.
A hátulja beszédesebb lenne a modellszámmal... de így első tippre valamilyen Key Tronic lehet.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
minek?:S
őstag
Sziasztok!
Végül is úgy tűnik, hogy úton van az utód, bár az sajnos még nem tiszta, hogy működőképes-e, de elvileg olyan állapotban lett félre rakva. Viszont a kérdésem az lenne, hogy ez milyen billzet lehet? [link]
Ajándékba kaptam mellé, de nem tudni róla semmit.
Üdv.:M.
-
nyunyu
félisten
válasz pengwin #48207 üzenetére
Dell gumidóm van az irodában: a szélesedő szóközös,
Ajaj, SK-8115 mikor számított új billzetnek?
Első melóhelyemen ~12-13 éve volt egy, de aztán valamelyik kolléga trombitának nézte.
Akkoriban osztogatták 6-7k+áfáért a HRPben.Aztán pár munkahellyel később ~7 éve szembejött egy nagyon nyúzott példány. akkor asszem már nem lehetett újonnan kapni.
Addigra persze már nyoma sem volt az új korában vajpuhaságnak, meg halkságnak.Mondjuk a tavalyi projektemen is akadt olyan mazochista, aki egy IBM Preferred billzetet használt.
IBM logóból ítélve lehetett legalább 10 éves, hiszen 2007-től Lenovo logóval gyártották az utódjait.
(Preferred Pro ugyanígy néz ki, de más beszállítóval gyártatták, kevésbé tartós.)[ Szerkesztve ]
-
válasz nyunyu #48203 üzenetére
Én most kezdtem dolgozni új helyen, és nagyon előzékenyen nem vittem billentyűzetet...
De b+ hallom, hogy több kolléga billentyűzete hangosabb az open office-ban a kék Outemunál is, és még a kapott új Dell billentyűzetem is nagyon hangos.
Egyébként 3 fajta Dell gumidóm van az irodában: a szélesedő szóközös, egy normális zárt kialakítású, és az újabbak ilyen undorító lapos chiclet kialakításúak... nekem az utóbbi jutott, már érzem az ujjaimat...Ezért nem értem azokat, akik csendes billentyűzetnek gumidómosat akarnak venni: mindegyik irtózatoasn felhangosodik inkább kevesebb, mint több idő alatt, és nincs lehetőség a halkításra, mert kötelező a bottom out. Nyilt irodatérben nem vicces.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Qtya123
őstag
Na néhány napos olvasgatás, tájékozódás és sok vívódás után ma vettem egy Tesoro Gram MX One billentyűzetet cherry brown kapcsolóval.
Sokat agyaltam, hogy mi legyen, apróról nem akartam venni használtat, mert egyrészt ott is kevés a magyar kiosztás, másrészt beszéltem néhány eladóval és kb mindegyik ismeretlen előéletű, nem az adott eladó az első gazdája a billentyűzetnek.Először red switcheket akartam, mert mindenhol azt hallom, hogy húú az kell játékra. Aztán próbálgatva rá kellett jönnöm, hogy nekem nem fekszik a teljesen lineáris vonal. Kell egy nagyon kicsi érzet nekem, hogy na MOST nyomtam le a billentyűt. Ez játékban, mikor egy-egy billentyűt gyorsan lenyomok és felengedek és már ott sincs az ujjam a brown switchel jobban tudatosul bennem. Rednél olyan érzésem van, hogy biztos lenyomtam én azt a billentyűt?
A blue viszont a másik véglet volt, ott nekem túl nagy az ellenállás. Szerintem a brown arany középút mindenre. Legalábbis nekem.A másik, hogy nagyon vegyes véleményeket olvastam a cherry licensz lejárta utáni lekoppintott switchekről, így maradni akartam a cherry vonalon, biztos, ami biztos.
Erre szerintem 25ezer Ft-ért magyar kiosztással, numpaddal jó a Gram MX One.
Magáról a billentyűzetről sokat nem akarok írni, azt már megtették a PH tesztben.Néhány dolog:
Brutális súlya van a korábbi membránosaimhoz képest. Nagyon jó rajta gépelni, játszani. Jobban érzem, hogy az adott gombot lenyomtam. Ezt a jobban érzem dolgot eddig nem értettem. Úgy voltam vele, hogy a membránost is érzem, milyen hülyeség már ez.
Olyan csúszásgátló gumik vannak rajta, hogy csak nézek. A korábbi billentyűzeteim gumitalpai ezek szerint silányak voltak, mert tudtak csúszkálni. Ez mintha oda lenne ragasztva. Szinte előbb tolom el az asztalt.
Tényleg nagyon durva. (gondolom itt azért a súly is közrejátszik)Egyetlen negatívum számomra, hogy csak kék fénnyel tud világítani. Nem annyira komálom a kéket, jobban örültem volna egy fehérnek, vagy narancs színnek. A fényerő még minimumra állítva is kicsit erős nekem. Emiatt inkább kikapcsolt világítással használom. Illetve néha még félreütök, de gondolom szoknom kell.
Nagyjából ennyi, remélem sokáig tudom hibamentesen használni.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Mr.Csizmás #48204 üzenetére
Hagyjál... Donornak vettem. Majd egyszer, valamikor...
Tervben van, hogy kap a Lolita valami rendes kupakszettet, a mostani megy erre a Redragonra és esetleg kap ez is barna kapcsolókat. Ha ki bírom forrasztani ezt a kínai ólommenteset és nem tépem szét a nyákot, mint a múltkor...
nyunyu
Azt nem tudom, de nekem igazából jobban bejön a floating design, mint az egy éve vett és kb. használatlanul eladott Kumara teknője.
Outemu Blue természetesen, szoftveresen ugyanazt tudja a fentivel.
THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG
Nem bírta megszokni a tulaj a TKL-t, visszaváltott full size-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nyunyu
félisten
Ez melyik hiperócó EagleTec/E-Element akar lenni?
Gondolom a szokásos tömegoszlató kapcsoló lehet benne, és az előző gazdája ultimátumot kapott, hogy vagy a billentyű megy világgá, vagy a felesége/nője.
(Héten már én is megkaptam, hogy hallják, hogy nagyon belelendültem a melóba.
Annyira hangos lett az Outemu Purple stemmel elbarmolt 1800 )[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Mr.Csizmás #47703 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- BestBuy topik
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...