- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
értem, hogy azért van így, hogy jobban érzékeld a sorok határait, de laptop nomádoknál az nem feltétlenül igaz, hogy ez egyértelműen segítséget jelent. én kb 5 éve nem írtam rendes, szinteltolásos billentyűzeten, csak laptopon, meg a 200K-n, ez van motorikus memóriában, de amúgy ahogy írtam is, hamar szokható, mert jó érzés rajta gépelni.
a Gateron meg tényleg simán jobb, a lötyögés fel se tűnt, csak az, hogy, sokkal könnyebb touchtype-olni rajta, mint az MX Brownon volt, ez nagyjából azonnal kézre állt, az még egy hét múlva se, nyomtam a gombokat, mint süket a csengőt, mert nehezebben jártak és kisebb volt a különbség az aktuációs pontnál.I hate morning people. And mornings. And People.
-
Ringman
nagyúr
válasz PiszokAlfréd #51997 üzenetére
Cooler Master Masterkeys Lite L billentyűzetet szeretnék vásárolni
ne tedd.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Szép napot mindenkinek! Egy Cooler Master Masterkeys Lite L billentyűzetet szeretnék vásárolni, de kizárólag "comboban" találom, vmi rágcsálóval összecsomagolva. Tudja valaki, meg lehet egyáltalán venni csak a billt?
Egy Logitech G203-at szeretnék mellé. -
dqdb
nagyúr
válasz fogtunder #51994 üzenetére
A világítós billentyűzeteken előforduló vékony falú, mártogatós ABS kupakokat szidjuk csak, de azokat joggal. És még az annál is kevésbé tartós megoldásokat, mint pad printing vagy laser etched + festékkel feltöltés, bár ezek a csillámpóniláz miatt visszaszorulóban vannak.
Feliratozásra a dyesub és a doubleshot teljesen rendben van (sőt, a legjobbak), mindez vastag PBT-vel kombinálva főleg (ezeket a sorokat dyesub PBT kupakkészlettel írom). És ha sikerül a hengeres kupaktetőktől elmozdulni a gömbölyű felé, akkor még inkább rendben van, bár ez utóbbi már csak az én preferenciám.
És szintén személyes preferencia, hogy prémium kategóriában belül is inkább dyesub PBT, mint doubleshot ABS.
a kezedet teljesen máshogy kell tartani
Szerintem csuklótámasz kell a magasabb építés miatt, és ezt a problémát megoldja (vagy legalábbis nálam megoldotta).nagyobb a vertikális távolság a sorok között, illetve kisebb a billentyűk felülete, az elején könnyebb emiatt kicsit félreütni
Ezek éppen a félreütés elkerülése miatt ilyenek, mert ha megszoktad, akkor érzed a billentyűk határát. Minél laposabb egy billentyűzet, annál inkább elveszik ez az élmény (lásd a kupakok tetejéről tett off mondatomat, az éppen erről szól).nekem jobban tetszenek, mint az MX Brownok
Ezzel nem vagy egyedül, üdv a klubban. A Gateron simábban jár és taktilisebb, cserébe kicsit nagyobb a függőleges wobble (a lötyögés szó túl hülyén hangzik, de magyar szöveg közepén az angol szakszó szintén hülyén mutat ).[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
fogtunder
nagyúr
válasz shifty! #51990 üzenetére
én is a 200K után vettem most CK530-at. nagyon jók a Gateron Brown kapcsolók, nekem jobban tetszenek, mint az MX Brownok, valahogy jobb érzés rajta gépelni.
viszont a kezedet teljesen máshogy kell tartani, sokkal nagyobb a vertikális távolság a sorok között, illetve kisebb a billentyűk felülete, az elején könnyebb emiatt kicsit félreütni, de ezeket egy nap alatt megszoktam. elnézve, hogy 10-15K-ért mekkora hulladékokat adnak, ez a billentyűzet kimondottan olcsó.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
annyit szidjátok itt a dyesub kupakokat, hogy soha nem fogok merni kipróbálni egy PBT-t
mivel világ életemben ilyenen gépeltem, nekem nincs vele bajom, ellenben a taknyolva aktuáló, lifegő gombokkal, amitől agyvérzést tudok kapni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
dqdb
nagyúr
válasz TeebyKay #51991 üzenetére
Fnatic Rush Pro
ez a legolcsóbb opció Cherry MX Silent Red kapcsolóvalnem lehet magyar kiosztású kupak készleteket kapni
Lehet, csak éppen vagy minőségre nagyon jó, cserébe nem világítós, vagy a minősége meh, de világítós. És az is benne van a pakliban, hogy nem jó bizonyos billentyűzetekhez, az olcsó opciók egyike sem jó például a Rush Próhoz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mr.Csizmás
titán
válasz shifty! #51986 üzenetére
1-2 darab van ami megérheti, pl. a CK61 kijön 40$ körül, pont áfahatár alatt, de az 60% és white box switches. mást hirtelen nem tudok, ha az előbb 13k-nál többet költenél, akkor Drevo billek, ha épp vannak raktáron valamelyik eu-s amazonon, jellemzően 40-60 valutáért vesztegetik.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
TeebyKay
őstag
Visszatérve a múltkorira, ha mondjuk a magyar kiosztásról lemondok, de cserébe minél halkabb háttérvilágításos billentyűzetet szeretnék, akkor mi lenne az ajánlat? Van valami silent kapcsolóval szerelt billentyűzet, vagy házi barkács? Illetve nem lehet magyar kiosztású kupak készleteket kapni? Mert ezzel akkor a magyar billentyűzet probléma egy ütésre megoldódhatna.
[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
Read-only módban követem a topicot egy ideje, hát látok olyat amire elcsöppen a nyálam, szóval tudom, hogy veszélyes lenne a pénztárcámra nézve, ha építeni kezdenék
Ezek alapján marad a CK530 a mostani Cougar 200K utódjaként.
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
dqdb
nagyúr
válasz shifty! #51986 üzenetére
Nincsen, mert azokat vagy itthonról, vagy a német Amazonról hasonló áron be tudod szerezni, és általában van valami nyűgjük (a kékek között is hangos kapcsoló, nem ISO kiosztás, a világítás színe soronként eltérő és fix, ...). Persze ha ezek a kompromisszumok beleférnek, akkor ajánlottak az áruk miatt (kivéve, ha 40-41 dollárnál drágábbat rendeltél Kínából és fennakad a vámon, mert akkor eléggé drága billentyűzet lesz belőle).
TKL vonalon a CK530 alá nem mennék sem árban, sem minőségben, ez a billentyűzet teljesen rendben van és ajánlott (a 20-40e árkategóriában TKL méretben én azt a billentyűzetet venném).
DIY vonalon 60-65% fölött megdrágul az élet eléggé, alatta is úgy kezdődik, hogy 30-50 USD a nyák, 20-30 USD a plate, 20-50 USD a kapcsoló, a kupakkészlet és a ház pedig még erre jön rá, és ez utóbbi kettő tud igazán drága lenni, ha beleszerelmesedsz valamibe.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz shifty! #51982 üzenetére
A billentyűzet olyan, mint a bringa, a költséghatékonyság és az építés egymásnak ellentmondó fogalmak. Egy olyan minimális stílusmódosítás pedig, mint a kupakok cseréje, lazán megtriplázhatja a billentyűzeted bekerülési költségét
Elsőre szerintem maradj a bolti vonalon, a CK530 kiváló és olcsó alany annak a kiderítésére, hogy jó-e neked és akarsz-e valamerre továbblépni.
-
pchuszar
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata véleménye erről a jószágról?
A tehetség hozza a pénzt, de a tudás tartja a zsebedben...
-
shifty!
senior tag
Már régóta érlelődik a mechanikus billzet utáni vágyam, gondoltam akkor kellemeset a hasznossal, olyat vennék/állítanék össze, ami nem fix kábelezésű, tehát otthon is, és munkában is ezt használnám, és hordoznám hátizsákban, abszolút nem érdekel, feleidőben kocsival, másik felében tömegközlekedve járok.
Kritérium viszont hogy minél kisebb legyen, (max. 87 gombos jöhet szóba) és lehetőleg halk kapcsolós, gondolom a hordozás miatt az sem hátrány ha alacsony profilúak a gombok és az elrendezésük.
A költséghatékonyság sem lenne utolsó szempont, nyilván ez olyan, hogy ha egyszer összerakom, akkor utána minimális stílusmódosításkat azért eszközöl az ember amennyire lehet (kupakok).Mit gondoltok, érdemes egy készre szerelt CM CK530-at ilyen céllal beszerezni, vagy inkább építsek? Abszolút nulla tapasztalattal rendelkezem építés terén, de szívesen hobbizok ha idő engedi.
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #51867 üzenetére
Megjött, ez tényleg lórúgás. Még egy ideig eltart, mire lesz mibe beletenni (beforrasztani nem akarom, várok egy hotswap lapot), kézben tartva nyomogatva nagyon durva. Az a nagy kérdés, hogy gyakorlatban menni fog-e vele a touchtyping, mert akkora a szakadék a taktilis hupli után, hogy simán túlszaladhat majd a kezem (elvi szinten úgy tűnik, hogy igen, mert olyan 3 mm-nél megáll, de más beépítve egy kapcsoló és más két ujjal tartva és egy harmadikkal nyomogatva).
-
Domonkos
Ármester
válasz prolad #51958 üzenetére
Helyes, helyes. Innen mar csak par honap a dactyl manuform.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
XZoli
aktív tag
Sziasztok Erről a billentyűzetről kérnék vélemény gyártási minőség, illetve szoftver minőség milyen.
[link]
üdv ZoliAsus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
xkoti
senior tag
válasz Járókeret #51970 üzenetére
Kérdés
Ha már ölben használod nem lenne jó vezeték nélküli ?
Már csak azért mert ha magam elé képzelem hogy bele akadna a lában a vezetékbe és borul minden hááát szép is lenne.
Bár őszinte leszek mivel én ilyen kategóriában nem néztem így erre neked választ adni se tudok én legalább is.KO
-
Imurai
tag
Endgame (?)
Mechanical Eagle Z78
Alfanumerikus és kurzor billentyűk alatt Outemu Brown
Módosítók és funkcióbillentyűk alatt a deszkához járó kékekKeycap: PBT doubleshot carbon. A készlet csak ANSI-ban készül, de találtam egy majdnem tökéletesen egyező szettet, amiből az árus hajlandó volt kiszedni az ISO módosítókat. (csak ez ugye nem backlit és picit más a profilja)
Még várok egy szállítmányt: a WASD klaszterre szintén narancs PBT kupakok.
Ahh, gyerekek! Aaaannyira jó PBT-n írni!!! Imádom!
Sajnos, a doubleshot kupakok nem a legszebbek sötétben
Kár, mert egyébként világosban gyönyörű készlet (napfényben kellett volna fotóznom), így értelmét veszti a háttérvilágítás...[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Lehetni lehet, feltéve ha meg tudsz birkózni azzal a tudattal, hogy egyik ronda betűtípust kevered a másik ronda betűtípussal.
Meg az sem biztos, hogy a két eltérő gyártmányú kupak egyforma árnyalatú.
Más tapintású, más hangú, satöbbi...[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Járókeret
senior tag
még egyszer neki futok :
keresek olyan billentyűzetet ami az alábbi elvárásoknak megfelel:
csuklótámasz fogadó képes ! ez a legfontosabb - nincs asztal, ölben lesz használva !
slim, vagy eggyel magasabb - laptopról váltok PC-re
num. gombok
a világítás már csak extra. jó ha van, de nem muszáj.árat nem írok, mert fogalmam nincs,hogy mennyibe kerül egy ilyen spec.-el rendelkező nagyjából minőségi darab. nem kell hosszú életűnek lenni. ha 1-2 évet kibír,akkor oké. addigra talán lesz asztal is
még egyszer : -
aximcore
csendes tag
1.Mekkora összeget szánsz rá? - ~70k
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - asus strix tactic pro, nagy kell a hely plusz van amikor duplázza a karaktert.
4.Mire használnád a billentyűzetet? - játék, programozás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? SteelSeries Apex Pro TKL, SteelSeries Apex 7 TKL, Varmilo VA88M CMYK
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? TKL
9.Extra igények, MacOS támogatva legyen.
Ezek a SteelSeries OmniPoint switchek vajon beváltják az ígéretet, hogy mint játékra mint munkára jól be lehet állítani ? -
t.imi
addikt
Urak, úgy néz ki, esélytelen egyelőre számomra megfelelő slim.
Itt a ph-n találtam Corsair k70 red, ill strafe MX silent redet.
Eladó a silentet ajánlja.
Csuklótámasz mindkettőhöz jár.
K70 komoly 2mm alacsonyabb, ami gőzöm sincs mennyit számít az eddig megszokott magasságokhoz képest csuklótámasszal.
Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül? -
dqdb
nagyúr
válasz dseres #51964 üzenetére
Nem az eBay a fő eladási helye a custom billentyűzeteknek, hanem a Reddit és a Geekhack.
Szűrő Reddithez és egy megfelelőnek tűnő ajánlat. A kép alapján hotswap változatról van valószínűleg szó,. mert a switch lábainak szánt lyukakban látszik a hotswap socket fém befogadó oldala. Aztán persze lehet, hogy tévedek, és azok sima lyukak, csak a nyák alatt lévő valami látható.
[ Szerkesztve ]
-
dseres
tag
válasz prolad #51962 üzenetére
ebay-n sincsenek használtak. Úgy látszik, hogy mindenki tartja magánál ezeket a cuccokat.
Találtam még egy érdekes projektet, de ez most halott.
https://cartel.ltd/projects/contra/
Ha barkácsolni szeretnék akkor ezt érdemes bújni: http://www.40percent.club/ -
xkoti
senior tag
válasz Járókeret #51957 üzenetére
Őszinte leszek a hetekben végig néztem én is mindent is billetyűzet téren.
Még itt is kértem segítséget az uraktól
De amire rájöttem azaz, hogy 10k-ért nem fogsz kapni mechanikus billt.
Vagy ha még találsz is az nagyon bóvli.
Szerintem ha ekkora összegben gondolkozol maradj a membrán billentyűzetnél.KO
-
-
dqdb
nagyúr
válasz dseres #51959 üzenetére
Már párszor írtam a topikban, hogy 60%-os méretben és alatta a forrasztás időigénye elhanyagolható a többi feladathoz képest (és az ehhez szükséges felszerelés költségigénye a teljes billentyűzet árához képest szintén). Planck méretben megvan a forrasztás nulla gyakorlattal is 30-40 perc alatt, ennek a sokszorosát fogod az első pár hétben a layout hegesztésébe beletolni.
-
-
Járókeret
senior tag
Sziasztok. Játékra keresek billentyűzetet. Fontos, hogy ölben lenne használva.
Nem igazán van kritérium, pláne hogy még sose használtam mechanikust. Ár max. 10 K. Világítás, numerikus gombok. Ennyi
Előre is köszi -
prolad
addikt
válasz dseres #51952 üzenetére
Az Ortholinear kiosztást pár óra alatt meg lehet szokni, ha össze-vissza rakosgatod a funkciókat az már picit tovább tart (hiába raktam össze én is a hagyományostól teljesen eltérő billentyűzetkiosztást, ami papíron teljesen jónak és logikusnak tűnt, a beidegződések miatt az elején picit nehéz volt átállni). Mondjuk én egyből blank kupakokat raktam rá. Ha meglesz a neked megfelelő kiosztás, akkor gyorsan és könnyen fog menni. Legfeljebb a kevés gomb lehet probléma, ha nem akarsz mindent layerezni, de erre vannak alternatívák, pl. Preonic (plusz egy vízszintes sor) vagy a 60% orto billentyűzetek (75 gomb, az már bármire elég).
Összességében tovább tartott egy ISO 100%-os billről átállni egy 60-as ANSIra mint a 60-asról a 40-es Planckra. Kicsinek tűnik, de pl a 60-as Ducky-n 61 gomb van, a 40-es Planckon meg 48 (a köztes Preonic-on meg 59/60), nem nagy különbség.
-
fogtunder
nagyúr
szerintem nem rossz a szoftver, a Corsairé nekem közel nem tetszett ennyire, igaz, annak már vagy 3 éve, hogy utoljára próbáltam. elég könnyen be tudtam konfigurálni, amit akartam, még a multi-zone se volt egy ördöglakat.
-
prolad
addikt
válasz dseres #51930 üzenetére
Nekem Planck az otthoni billentyűzetem, lehet vele simán ékezetes karakteteket használni, te állítod be a billentyűzetkiosztást, oda teszed ahova akarod (akár külön layerre csoportba vagy az ékezet nélküli párjára amelyiknek csak 1 van. Semmivel sem rosszabb mint mondjuk egy ansi 60%os billentyűzeten.
[ Szerkesztve ]
-
xkoti
senior tag
Urak.
Végre megjött a ck 550.
Őszinte leszek eddig imádom még ugyan csak szokatlan hisz membránról váltottam szóval a hangot azt még meg kell szoknom annyira nem is hangos mint amit én hittem.
A Spirit k500 ennél sokkal hangosabb volt és közel se volt ilyen masszív szerintem.
A desing egyszerű letiszult és elég sok világítási opció van.
A szoftver az ami kicsit érdekes még szerintem annyira nem felhasználó barát vagy akár az is lehet én vagyok még hozzá az ügyetlen.
De eddig remekül szuperál a billentyűzet.
Viszont most így rájöttem egy deskpad is kellene gondolom ha azt aliexpresszről rendelem az nem probléma ?
Vagy esetleg tudtok ajánlani ?KO
-
nyunyu
félisten
Szerencsére nem.
Ma voltam bent kedvenc telcocégünk digitális törzsénél egy szoftver élesítés kapcsán, egyből szembejött 3 ismerős MacBook júzer, akikkel 2 éve együtt tanítottuk repülni az indiaiak által 6 évig "fejlesztett" csattogós lepkét.
Egyből kisebbségi komplexusom lett a HP laptopommal.Mindenesetre az a kupakszett jó lett volna bosszantani a velem szemben ülő iVangelistet.
Bár eredetileg az AEK2-öt vettem erre a célra, de még nem történt meg az éles bevetése.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz dseres #51930 üzenetére
Két lehetőséged van:
1. ugyanúgy, ahogyan egy rendes billentyűzeten, azaz Alt+Shift (vagy megfelelője) segítségével magyar kiosztásra váltasz, és a ; karakternek megfelelő billentyűkombinációra az é jelenik meg
2. Windowson telepíted a WinCompose programot (Linux alatt beépített megoldást használsz), és így tudsz speciális makrókat létrehozni, amelyekkel tetszőleges Unicode szöveget tudsz elküldeni billentyűlenyomáskor. Aztán az már a te döntésed, hogy az egyik layerre pakolod fel az ékezetes betűket vagy külön réteget gyártasz. Ekkor az OS aktuálisan beállított kiosztásától függetlenül tudsz ékezetes szöveget írni+1 gányolás: olyan makrót állítasz össze, ami az é betű eléréséhez az Alt+Shift ; Alt+Shift billentyűlenyomásokat küldi el. Ez akkor bukik, ha éppen magyar kiosztáson vagy
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz allein #51936 üzenetére
A feltételeidnek egyetlen megoldás fele meg: a mostani billentyűzeted mellé egy asztali kislámpa. Vagy ez, vagy a magyar nyelvet kell elengedni, vagy a vezetékes kivitelt, mert az Apple az egyetlen gyártó, amelyik magyarítja az ilyen stílusú billentyűzetét, a többieknek egyszerűen nem éri meg (valószínűleg az Apple-nek sem).
Amúgy a rendes magasságú billentyűk alapvetően nem játékhoz kellenek, hanem kényelmes gépeléshez.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Dr. Akula #51934 üzenetére
Ezeken csak a gombok köze világít.
Egyébként van fehér Mac edition is belőlük, de azt nem tudom, magyar Mac kiosztással hogy állnak.
Azt nem fogom ingyen megtervezni nekik.6.Van konkrét modell ami tetszik? Apple vezetékes.
Sok sikert a beszerzéséhez
Hány éve szűnt meg az Wired Aluminiiiiiiiiium Keyboard?[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Valakit erdekel berakom ide, QMK firmware-hez hasonlo tool linuxra... Ezzel akarmilyen keyboardon tudsz layereket letrehozni stb...
[link] -
fogtunder
nagyúr
na, meghalt végleg a Space a Cougaromon és mivel nem volt kedvem megint azt venni, az utód meg nem elérhető túl sok helyen, impulzusvásároltam egy CM CK530-at.
a kérdés, hogy ehhez milyen csuklótámaszt kellene vennem? mert valami kelleni fog, azt érzem, tök jó rajta gépelni, csak a kezemet kell nagyon fenn tartani, ami viszont nem.
-
dseres
tag
Sziasztok! Planck-ez vagy niu 40-es billentyűzeten gondolkodom. Egy dolgot nem látok előre, hogy mennyire lehet ezekkel magyar ékezetes karaktereket gépelni. Használ valaki ilyesmit? Mik a tapasztalatok vele?
-
allein
addikt
Sziasztok. Világítós billentyűzetet keresek Win PC mellé.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 20-50.000
2.Használt szóba jöhet? Akár.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Apple HU vezetékes, nem világít.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai munka, home office.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Nem értek hozzá.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Apple vezetékes.
7.Milyen kiosztást szeretnél? Ha lehet akkor HU, ha mégsem akkor ENG.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Numpad jöhet, kényelmes.
9.Extra igények - világítás.
Köszönöm szépen. -
zso79
őstag
Tudtok itthoni forrást 2mm-es o-ring beszerzéséhez? Hyperx Alloy FPS Pro-hoz lenne rá szükség
-
bkercso
nagyúr
Nekem egy laptop-szerű is okés.
Nem ujjdobogás-jellegű a problem, hanem iszonyat csörömpölés van, ami másik szobában, csukott ajtó mellett is zavaró! Csörgős sz@r billem van, na...
Ilyen HP KU-1156 szint is jó lenne már...Tegnap este vettem amúgy egy A4Tech T7100N-t, TV-hez amúgy is kell, és az halk volt a MM-ban. Élettartama majd kiderül.. De jó lenne egy vezetékes is PC-hez, hogy ne kelljen akksival bajlódni.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Acsifun
aktív tag
Megpróbálom mégegyszer hátha, tehát.
-Keret nagyjából 20k.
-használt kizárt
-sima 3 ezer ft os Hama urage-t használtam de ez egy minőségtelen kula
-gamingre kéne valami új amit ajánlotok
-mechanikus bill.t keresek, halk kapcsolókkal
-Trust GXT 865 Asta -val szemeztem a Media Marktba, legfontosabb szempont a kellemes/halk érzet
-magyar kiosztásut szeretnék mindenképp
-teljes méretűt szeretnék numpaddal, más extra nem kell
-extra igény azon kivül hogy halk legyen talán a világítás, nem kell RGB elég ha egy színű az egész csak lássam sötétbe.Köszönöm!
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #51923 üzenetére
Ja még lefelejtettem, hogy Wireless kellene mindenképpen. Akár egeres kombóban is, ha ebben az árban vannak. Pl. árban már eléggé kilóg, de ez a Cherry DW 3000 milyen lehet? Vagy nem éri mega felárat pl. egy Genius KB-8000X-el szemben?
-
dqdb
nagyúr
válasz bkercso #51922 üzenetére
Ajánlani tudok füldugót De az a baj, hogy tényleg ... Leghalkabbnak a laptopoknál is használt ollós billentyűzetek számítanak, és ez a kategória kihalóban van asztali fronton (lásd a tegnapi Cherry Stream kérdés-választ, mert az lett volna az egyik potenciális válasz 1-2 évvel ezelőtt). Mondanám, hogy ott van az árkeret tetején az ollós Cougar 200K és Vantar, de azok minőségével akad probléma, és intenzív gépeléssel eléggé hamar szét fogja verni. Membránosat meg sem próbálok ajánlani, mert ami halk, az előbb-utóbb (de inkább nagyon előbb) szintén felhangosodik, valamint egy rengeteget gépelő embernek a billentyűzet a fő munkaeszköze, és nem jó ötlet egy rosszal megbüntetni. Mechanikusból pedig a tényleg halk egy nagyságrenddel arrébb van.
A gépelés a mechanikus visszajelzésről szól, szóval sosem lesz hangtalan vagy nagyon halk, még egy tabletképernyőn is dobog az ujjad.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A "párezres" membrános kategóriában most nincs valami ajánlott, ami újonnan még kapható? Mert az ajánlóban lévők közül már egy sem.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Dr. Akula #51915 üzenetére
Az létezik hogy többféle Cherry switch rögztési mód van
i186 meghajtású csillagrombolóban mindkét rögzítési mód látszik:
Alul a numpad klasszikus PCB mounted, fekete nyomtatott áramkörön nincs semmi extra, ebbe vannak beforrasztva a kapcsolók, ebbe van bepattintva a PCB mounted stabilizátor.
Ezen a régióban felülről szétpattinthatóak a kapcsolók, mert a kapcsoló tetejének füleit nem korlátozza semmi.Felső extra gombsorok viszont plate mountedek, itt látod a barna nyomtatott áramkört, ebbe vannak beforrasztva a kapcsolók. Felette a feketére festett acél plate, ez rögzíti a kapcsolókat, hogy ne tudjanak balra-jobbra dülöngélni.
Ehhez teljesen másféle stabilizátor szükséges, itt a stab a PCB helyett a plate aljába kapaszkodik.
Ezek a kapcsolók viszont csak kiforrasztva nyithatóak, mert a fém plate nekiszorítja a kapcsoló tetejének a füleit a kapcsolóház aljának, nem tudnak kiakadni.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Dr. Akula #51915 üzenetére
Oda van írva a videóra, hogy PCB mounted esetben. (mint a képemen lévő belilult Cherry 1800)
Amelyik billzet plate mounted (Corasir is, Vortex is az), azokat így nem lehet nyitni, mivel kapcsolók közét merevítő fémlaptól nem tud kiakadni a kapcsolótető 4 füle. (amit a lyukakon keresztül benyúlva akasztanál ki.)
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Találtam egy videót meg egy hasonló lerást, de nekem ez alapján nem megy. Óráscsavarhúzóval álltam neki, van kivégzett 2 Corsair K95-öm Cherry switchekkel, azon gyakorlok. Párat már széttörtem a lyukaknál a csavarhúzóval, de ezen kvül semmi eredmény. A rögztő karmokat nem sikerül megtalálni. A videóban a switch alsó részén van a pöcök, és felül csak a lyukakat kell húzogatni, a K95-ös Cherryken meg a felső részről lógnak le rögztő karmok amik beakadnak az alsó részbe. Az új Tab75-ön ugyan pont olyannak látszik a switch teteje mint a videóban meg az összes itt linkelt lerásban, de nem merek nekiállni így. Az létezik hogy többféle Cherry switch rögztési mód van, és a Corsairnál máshogy működik mint ezekben a leírásokban?
Van esetleg Pesten valami billentyűzet szervíz ahol foglalkoznak ilyesmivel? Ha megvárható, az mégjobb.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Dr. Akula #51911 üzenetére
Ha a plate nem támogatja, akkor sehogy. Támogatás alatt a négyzet alakú lyukhoz képest létező négy kis fület kell érteni.
Ha a plate támogatja, akkor lásd az előző hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
-
Dr. Akula
félisten
HELP! Hogy lehet beforrasztott Cherry MX switchről lekapni a tetejét? Itt egy videó, de itt már ki van szerelve a switch, úgy könnyű alulról benyúlni a p9ck9k alá.
Ma megjött a Vortex Tab75, első dolgom volt a színes kupakokat felrakni, de a jobb shiftre annyira rá volt gyógyulva a Brown kereszt, hogy azzal együtt jött ki. Vissza meg értelemszerűen nem megy, hiszen alul szélesebb mint a nyaknál a kocka kivágás, hogy ne jöjjön ki magától. Itt a nullkilométeres billentyűzet, és már szar. Nem hiszem el... De nem hagyom ennyiben.
// Ja és nincs switch toolom és hasonló célszerszámom, csak bicska, órás csavarhúzó és ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz mastodon #51909 üzenetére
Kapható is ennyiért?
Csak azért kérdezem, mert már egy éve sem lehetett magyar kiosztással kapni, mert elfogyott a legyártott párszáz darab, másrészt meg ennek 8-10k körül volt az új ára, nem 3k.
Osztrák árgépen még mindig 26€ a legolcsóbb német verzió...
Szerintem keverhetik a sima gumidómos KC 1000-rel, ami nem ollós, annak ~3k a rendes ára.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Leopold (a Varmilo ugyebár az ő koppintásukkal indított)
Kb. az történt, mint amikor a hetvenes-nyolcvanas években az Adidas nálunk bérgyártatott.
Keményvalutáért nyugatra le lett szállítva a megrendelt párezer cipő, aztán saját szakállra tovább árulták a vasfüggőny mögé Tisza Cipő néven.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
aktív tag
Most egy Maxtro K9812-esem van, nemtom miért. De túl hangos, ezért halk, teljes kiosztású billentyűzetet keresek, semmi extra nem kell. Szürke vagy fekete legyen. Csak szövegszerkesztésre, netezésre használom.
Eddig a Cherry Stream 3.0 az, amely jónak tűnik. De akár 10-12 E Ft-ot is adnék, ha pl vezeték nélküli is lenne. Például a Logitech 375s jól néz ki.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz gaben22 #51901 üzenetére
Lényegében igen. Hasonló minőségi szintet kupak nélkül még talán a WASD tudna hozni, bennük van rugalmasság, de Európában egyszerűen elérhetetlenek.
Ha már rugalmasság: több helyen is belefutottam, hogy nem értik, miért nem hozza ki a Leopold (a Varmilo ugyebár az ő koppintásukkal indított) az általa használt kupakkészletet külön megvásárolható formában.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...