-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ovits00
csendes tag
Az nem lett volna opció, hogy 70%-os Varmilo + egy olcsó (vagy kevésbé olcsó) numpad?
Nálam speciel ilyen felállás van most: egy 60%-os billentyűzet, plusz egy Genius numpad a bal oldalon (jobb kezes vagyok). A numpadot elég ritkán használom, de van egy-két program, ahol jól jön.
Lusta voltam az egyik játék gyorsbillentyűit átvariálni, ami használja a PgUp és PgDn billentyűket, de a külön numpad miatt ez nem probléma, sőt nem kell elengednem az egeret sem, csak átnyúlok bal kézzel
Aztán van a Blender nevű 3d program, amiben a numpad számaival lehet gyorsan a nézetek (front, top stb.) között váltogatni és ennek sem tudtam semmi jó alternatívát kitalálni, ami gyors és még nem foglalt.
Ezzel nagyjából le is fedtem a numpad használatom kb. 99%-át, erre pedig tökéletes a jelenlegi megoldásom. -
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #50697 üzenetére
Brit kiosztásnak vannak extra fícsörei, ami nem biztos, hogy elsőre bejönne... Pl. repülő ékezetek: 'a -> á)
Programnyelv függetlenül agyfaszt kap tőle az ember kódolás közben akárhányszor terminálni akar egy stringet, mivel mind az aposztróf, mind a macskaköröm repülő ékezetként viselkedik...
De ha Win alatt amerikai kiosztást állít az ember, akkor nincsenek ilyen mellékhatásai a brit billzetnek.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz StarZ3r0 #50696 üzenetére
Attól függ, melyik formájú Entert szereted/szoktad meg: az egysorosat, vagy a kétsorosat
ANSI US:
+ játék közben jobban kézre áll a hosszabb bal Shift
+ könnyű beszerezni, minden billzetből van ilyen kivitel
+ könnyebb új kupakot venni rá
0 egysoros Enter, felette a \ gombbal (magyar kiosztáson Ű)
- magyar kiosztást használva újra kell tanulni pár gombot: Ű másfél gombbal jobbra, és eggyel feljebb van, dedikált Í funkcióit meg az AltGr I/J/M-en kell keresniISO UK:
+ ugyanannyi gombja van, ugyanott, mint a magyar kiosztásnak
0 kétsoros, függőleges Enter, # gomb (amerikain \, magyaron Ű) az Enter hasa alatt van
- macerásabb beszerezni, itthon nem nagyon árulnak ilyen kivitelt, meg eleve nem mindenből van ilyen (még mindig gyakoribb, mint a magyar verzió )
- kupakcsere problémásabb
- játék közben messzebb van a rövid Shift a WASDtól.Ha ékezetek nélkül, csak programozásra használod, akkor csak az Enter formája dönt az amerikai és a brit billentyűzet között. (amerikai kiosztásra állítva. Brit kiosztásnak vannak extra fícsörei, ami nem biztos, hogy elsőre bejönne... Pl. repülő ékezetek: 'a -> á)
[ Szerkesztve ]
-
StarZ3r0
tag
mecha billek esetében uk vagy us kiosztast erdemes inkabb venni?
koszi elore is -
Ringman
nagyúr
a másodlagos funkciók nem fognak passzolni, pl a fnatik streaken az f11-en van a play/pause a gmmk-n meg az f11-en a vol+ van.
tehát az f1-f12 az meglesz, csak az FN+[karakter] kombinációk nem lesznek ugyanazokEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Egon
nagyúr
válasz Ringman #50691 üzenetére
Köszi, ezt néztem én is, csak nem tudtam, hogy passzol-e.
a fn-billentyűk szitázása nem fog passzolni sajnos, mert az gyártóspecifikus.
Ezt nem igazán értem. A kupakszett részei a funkcióbillentyűk is (F1-F12), ha jól látom... Vagy nem erre gondoltál?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Ringman
nagyúr
van, a gmmk magyar kupakszettje: [link]
ez volt múltkor az iponon is, kb 5,5k-ért, de nem találom most.
a fn-billentyűk szitázása nem fog passzolni sajnos, mert az gyártóspecifikus.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Egon
nagyúr
Kicsit próbálgattam az új klavit.
Szokatlan volt elsőre, hogy kb. 2 cm-rel keskenyebb a billentyűzet fő része (az F12-ig bezárólag), mint a régi Gigabyte volt, de ezen gyorsan átlendültem. Megfelelően halk is a cuccos, vetekszik a leghalkabb membránosokkal. A világítás átállítása kicsit bonyolult, de az alap narancs is tetszik, nem hiszem hogy sokat fogom piszkálni. Nagyon jó, hogy lehet szabályozni a világítás intenzitását is. Tetszik az is, hogy a kábele hosszabb vagy fél méterrel, mint a Gigáé volt, így normálisabban sikerült elvezetni (2 db USB csatit igényel a cucc: van rajta 1 db USB bemenet is - ezt USB 3-as csatiba dugtam az alaplapon, de csak a 2.0 sebességével (35 MB/sec) tudtam írni az ide csatlakoztatott pendrive-ra).Viszont olyan kérdésem lenne, hogy a kupakszett magyarra cserélésére van még valami értelmes alternatíva, a CM Masterkeys Lite L ugyanis csak US (no meg cseh, hehe) kivitelben kapható jelenleg...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Nojbee
tag
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
- Max ~20k
2.Használt szóba jöhet?
- Csak ha még van rajta gari
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
- ASUS Cerberus Arctic / Meguntam, vezetéknélkülire cserélném
4.Mire használnád a billentyűzetet?
- 90% böngészés és chat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
- Mindegy, minél halkabb annál jobb
6.Van konkrét modell ami tetszik?
- GIGABYTE FORCE K7 Wireless Angol
- Logitech K270 US
- Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
- Magyar vagy Angol vagy Amerikai
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
- Numpad: igen
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
- Vezetéknélküli: igenKöszönöm
-
Isual
veterán
-
Egon
nagyúr
Élménybeszámoló következik.
Végre-valahára eljutottam a Pixelbe, hogy megnyomkodjak pár billentyűzetet, és el tudjam dönteni végre: mi legyen a jelenlegi (szétesőfélben lévő) Gigabyte K8100 v2 utódja. Próbálgattam a kiállított darabokat, de nagyon hamar kikötöttem a Varmilo és a Fnatic mellett, lévén ezek voltak silent kapcsolókkal szereltek. Az előbbiből pont a tőlem legtávolabb álló, 70%-os kivitel volt ilyen kapcsolókkal szerelve. Az a konkrét modell, a szigorúan vett gépelési élmény tekintetében, 1 és 100 között pontozva, olyan 110 pontot kap tőlem. Sírtam-zokogtam belül, de végül - miután kiderült, hogy a full size kivitel korántsem olyan halk - elvittem az utolsó darab Fnatic Streak RGB-t (majd veszek a megfelelő CM donorból, hogy magyar kiosztásom legyen).
Summa summarum: most már megértem a Varmilo hájpolását, tényleg nagyon tuti cuccokat tolnak. Ugyanakkor nekem a Streak is tetszett: a kiaállított darabok közül szubjektíve egyételműen a második legjobbnak tűnt (ha a Varmilokat egy kalap alá veszem). Remélem beválik."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Domonkos
Ármester
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Low profile billentyűzetet láttatok már Budapesten kiállítva valahol? Szeretnék egyet megnyomkodni.
-
Egon
nagyúr
Csak a szemem csal meg, vagy a Fnatic Rush Pro tényleg laposabb mint a Streak RGB?
A képekről úgy tűnik..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Ringman
nagyúr
min. TKL méretben a filco convertible 2 jut eszembe hirtelen, meg a kevésbé ajánlott logi g613, de egyik sem világít.
(kisebben filco minila air, matias wireless secure pro mini, anne pro és egy pár másik kínai alternatíva van még, de ezek közül az első kettőtől eltekintve us-only a kínálat)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
Desktop gephez keresnek jo minosegu US billentyuzetet. Nem muszaj magyar boltban gondolkodni, amerikabol is tudok rendelni.
13-15k a teteje, ennel azert lehetoleg sokkal olcsobban szeretnem meguszni.2.Használt szóba jöhet?
Igen.3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Korabban Genius, Dell, hasonlo olcso billentyuzeteim voltak. Lenyegeben nem volt veluk bajom.4.Mire használnád a billentyűzetet?
Nem-kompetitiv jatek, fejlesztes, altalanos celu hasznalat.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mindegy.6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs.7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Mindenkeppen ANSI billentyuzetben gondolkozom.8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Nem kell semmi extra, kismeretu teljes mertekben megfelel.9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Nincs. -
Ringman
nagyúr
értelmes magyar nem lesz, szóval corsair k63 wireless [link]
egeret meg egeres topikból
én logi g305-öt használok laptophoz (aaa elemmel, hogy könnyebb legyen), de eléggé emberfüggő, hogy kinek mi jön be)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Jó minőségű vezeték nélküli billentyűzetet és egeret - nem szükségszerűen egy márkától, komboban - szeretnék venni.
A mostaniakkal elégedett vagyok, de költözök és egy asztalom lesz dolgozni és gépezni, így ennek a két perifériának a kábelétől sajnos meg kell szabaduljak.
Jelenleg egy Ducky One-t használok és nyilván nem kritérium a mechanikus billentyűzet, minőségben elfogadom, hogy visszalépek, de mivel nem használom a gépet otthon olyan sokat, nem dőlök emiatt kardomban. Egérből jelenleg egy 2006-os Razer Krait-em van, de nem csak karmos, hanem palm-os egeret is használtam már, szóval itt is alkalmazkodom.
Árban nincs igazán limit, jó minőséget szeretnék, mind egérből, mind billentyűzetből, utóbbiból teljes kiosztás vagy 10 keyless, mindegy. Magyar vagy német nyelv jöhet (kompromisszum az angol, UK kiosztással, US kiosztást kerülném). Háttérvilágítás előny, de nem kritérium.
Mit tudtok ajánlani?
(Természetesen ha egérben nem tudtok segíteni, beírok külön a másik fórumba, de gondoltam hátha... )Előre is köszi a válaszokat!
-
nyunyu
félisten
1800-hoz pont nem kell olyan, mivel gyárilag nincs plate
Elég lenne valami szigszalagot/leukoplastot tenni a drót alá, plusz a végeit megzsírozni.Mostanában túl lusta vagyok a billzeteimmel foglalkozni, pedig akad darabokban pár.
Orto propagandát meg észre sem veszem.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #50668 üzenetére
Valahol láttam népszerű billentyűzetekhez/nyákokhoz készített hangtompító szivacsréteget a plate-re, MX1800 layouthoz biztosan volt, de nem ugrik be, hogy melyik bolt volt az.
Domonkos: ez nyunyunak egy övön aluli
ütésortolineáris propaganda volt[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Na jó, csak kérdés az, hogy a stem taktilis púpját alaposan elkenve mennyivel csökken a taktilitás?
Anno direkt csak a stem oldalsó vezetősínjét kentem, a púpot nem.
Nálam az is hangos, ahogy az MX kontakt átesik az Outemu Purple/Clear stemek púpján.(Meg a csörgő stabilizátorokkal is kéne kezdenem valamit. )
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #50663 üzenetére
Halo true tolem is kap egy szavazatot. Messze az egyik "legkonnyebben touch-type-olhato" kapcsolo, amit eddig probaltam. Amugy szerintem a topret is megturnek open office-ban. Annak nagyon kellemes tonusu a hangja.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #50663 üzenetére
Ha a kapható fogalomba beletartozik a forrasztópáka használata is, akkor igen
Kailh Burnt Orange, ha nagyobb hupli kellene, Halo True, ha a padlózást szeretnéd elkerülni gyűrűzés nélkül, vagy az örök klasszikus Zealio, ha egyszer élünk
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #50662 üzenetére
Kapható egyáltalán olyan erősen taktilis * billzet, aminek a hangjától nem kap hülyét az open office?
Szebbik 1800-amat azért hoztam haza, mert idegesített gépelés közben a beleműtött Outemu Purple 1.0 stem hangja+nyikorgó rugója.
Itthoni agyontuningolt 1000-esem sem sokkal halkabb a Clear 2.2 stemekkel, hiába van rajta masszív PBT kupak, meg o-ring.Rondábbik 1800-am MX Brownja o-ringezve nem hangosabb, mint az átlag gumidómok vagy alu ajtóékek, de az 1. ronda, 2. nem elég taktilis.
*: Gateron Brown határeset, szerintem nem elég erős.
-
Domonkos
Ármester
válasz Vismajor01 #50661 üzenetére
Igen, keresett volt, mert relative olcso, magyar es vilagitos. Ilyen feltetelek mellett meg nem igazan nagy a valasztek. Bar ez a vilagitasrol leirt dolgokon ugye semmit nem valtoztat.
Nem egy rossz billentyuzet, de nem egy model m.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
Mondjuk az MXB3 sem a szabvány kupakjairól híres, se a teli OEM, se a lépcsős Cherry Caps Lock nem jó rá.
Ráadásul a lapos profilos, gyorsan elsötétedő feliratos POM? gombjain szerintem nem jó gépelni.Meg nem tudom, az összeszerelési minősége mennyit javult az MXB2-höz képest, ami nagyjából a mechák K120 szintjét képviseli.
-
Domonkos
Ármester
válasz Vismajor01 #50658 üzenetére
Vilagitasos billentyuzeteket nem igazan szoktunk ajanlani (pontosabban inkabb le szoktuk rola beszelni az embereket), mert nincs egyetlen jo (ertsd: nem alacsony frekin villogo) megvalositasa sem, foloslegesen bonyolulta teszi az amugy egyszeru billentyuzetet es az arat is nagyon meg tudja dobni az egesznek.
Vilagitas helyett sokkal jobb egy kislampa, vagy egy vilagosabb szinu billentyuzet, amin mar a monitor fenyenel is latszanak a feliratok. De a legjobb meg mindig az, ha az ember megtanul normalisan gepirni. Hosszu tavon igen sokaknak hasznos lenne.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Vismajor01
addikt
válasz Mr.Csizmás #50656 üzenetére
Hm, pedig elsőkörben pont azt húztam ki a háttérvilágitás hiánya miatt.
Sz*rok az RGB gaming hülyeségre, de általában kuksötétben ülök a gép előtt és kényelmes ha látom a gombokat. Hamarabb mondok le a magyar nyelvről mint a világitásról Akkor sztem marad a ck 550
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Vismajor01 #50655 üzenetére
a cserkót vinném a helyedben, a többi nemszabványos gamer egzotikum. (m800 egyedi switch, razer ergya oem switch, poseidon passz)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Vismajor01
addikt
válasz Domonkos #50653 üzenetére
Szia,
EZ az IBM Model M biztos nagyon jó gépeléshez, de abszolút nem illene bele az iróasztalom környezetébe.
Berendeltem egy ck 550-et 23k-ért, magyar kiosztással.
Viszont havernál akad pár eladó billentyűzet, van amelyikkel jobban járnék ár/érték arányban?
TT poseidon Z -7k
Razer Blackwidow Tournament Edition -10k
SS Apex m800 - 15k
Cherry Mxboard 3.0 - 15kNem feltétlenül spórolnék, de nem lenne rossz megspórolni pár ezret ha ezek bármelyike jó vétel
-
csiby222
aktív tag
válasz koxkids #50651 üzenetére
Ha a szoftverében az előre beállított effekteket kikapcsolod és csak azt hagyod bekapcsolva amit tényleg használsz és az OFF-t akkor az ablak gomb mellett lévő (jobb szót nem találtam) Cooler Master gombot és az F5-töt lenyomva tudsz a két bepipálva hagyott világítási mód között váltani így gyakorlatilag a fent említett kombó ki be kapcsolja a világítást.
[ Szerkesztve ]
Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
Domonkos
Ármester
válasz Vismajor01 #50652 üzenetére
cm ck550, ibm model m.
Utobbi szinte minden szempontbol jobb, mint akarmelyik ma kaphato billentyuzet, felteve ha nem hianyoznak az utobbi 20 evben kijott featureok.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
~20k
2.Használt szóba jöhet?
Nem, max ha tényleg arra tereltek
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Cougar 200k, és azért cserélem mert ez a harmadik ami tönkremegy és többet nem veszek ilyet
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Sima számitógéphasználat, casual gaming
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Ami legjobban kijön az árból. Tapasztalatom csak olcsóbb mechával volt, vagy a "az olyan mintha mecha lenne" nem győzött meg. Most ugye ollós van, ez tetszik, de amúgy mechát szeretnék viszont a költségvetés lehet ennek gátat szab.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO mindenképp, magyar előny de angol is jó.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Kell numpad, más igényem nagyon nincs.
9.Extra igények
Csuklótámasz plusz, nem kötelező, világitás nagyon jó lenne mert piros-fekete ledes házam van, jó lenne ha valami passzolna hozzá. De erről le tudok mondani.Előre is köszönöm ha tudtok segiteni. Elsősorban az érdekel, hogy 15-20k környékén inkább drágább membrános vagy olcsóbb mecha az ami előrébbvisz. Ahogy irtam most cougar 200k van ennél jobb minőségűt, jobb ergonómiát, jobb "gépelési érzetet" keresek.
-
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a CM CK550-ről.
A világítás csak szoftveres kapcsolható ki, vagy van lehetőség rá a billentyűzeten is?Köszi
-
current
tag
Sziasztok!
Egy billentyűzetet keresek, ami már "kifutott" kategória (én legalábbis nem találok olyan boltot sehol, ahol venni lehet), ez a Gigabyte Force K7. Igen, tudom, sok rosszat lehet rá mondani, de nekem mégis ilyen kellene. Valaki tudna boltot, ahol még lehet venni? Esetleg ehhez hasonló billentyűzet? Ár nem szempont. A lényeg: ugyanilyen süllyesztett billentyűi legyenek. Köszönöm!
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Van egy Corsair Strafe RGB billentyűzetem, léteznek hozzá magyar, ékezetes billenytű gommbok?
-
Ringman
nagyúr
aliexpressen már 25$-ért cherry profilos doubleshot kupakszett is van.
[link]
[link]
[link]miért basztat az ali hogy jelentkezzek be, meg utána is oops, slide to verify?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
Ez még nagyjából a Shine 5 vagy 6 kupakszettje lehet.
One, One 2 szériákon már az eggyel újabb, seamless doubleshot van.#50644: világítós, nem viliágítós One 2 kupakjai ránézésre ugyanazon az öntőformán készülnek, csak az a világítósakon fekete PBT van kombinálva tejfehérrel, színes modelleken (Horizon, Skyline) meg valamilyen színű egy másik színnel.
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
-
dqdb
nagyúr
-
gaben22
senior tag
válasz smallmer #50641 üzenetére
Nem, Windows gombot ha megnézed látod te is miért. Ezzel lehet amúgy úttörő leszel. Nem tudom volt-e már, hogy valakinek sikerült választani egy standard layout billentyűzetet és az a gondja, hogy nem tud rátenni egy nem standard kiosztású kupakkészletet . Inkább az ellenkezője szokott lenni.
Több technót a parlamentbeStandard layoutra standard layoutot . A jó hír az lenne, hogy standard layoutra meglehetősen nagy a választék jó kupakokból. Amelyik világítós is, az viszont már kevesebb, vagy inkább nagyon kevés.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A Fnatic Streak RGB billentyűzethez jó a PBT Double-Shot Keycap szet?
köszönöm
-
nyunyu
félisten
válasz Kender23 #50638 üzenetére
Ha félévente veszel egy jobb gumidómot, akkor talán.
Régebben 1-2 évet is kibírtak, mire elviselhetetlenné hangosodtak.
Másrészt meg gépelési stílus függő is, ki mennyire mélyen+keményen gépel.
Engem például zavarnak a túl röviden járó gombok, hogy túl hamar és túl keményen koppan az ujjam rajtuk, nem tudok halkan gépelni rajta.De volt olyan kollégám, aki anno betárazott a Compaq billzetekből (SK valami, nem tudom a pontos típust), mondván számára az a világ legjobb billzete (Jók is voltak a Silitek gyártmányok egy időben!)
Aztán '13-'14 körüli MacBookja lett, rövid, még ollós gombokkal, és valahogy sikerült adaptálódnia hozzá, és leheletfinoman, szinte hangtalanul gépelnie rajta.
Utána már a rendes magas gumidóm is zavarta...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kender23
aktív tag
válasz nyunyu #50637 üzenetére
Nem tudom, hogy mit találtak fel.
Azt tudom, hogy van itthon most 1 Logitech billentyűm, meg volt is, amit ha használtál, mintha hangtompítót szereltek volna rá fel, mintha egy laptop billentyűn pötyögnél.
A legjobb ha személyesen megyek el, mondjuk egy Media Marktba, ott ki lehet próbálni őket.
[ Szerkesztve ]
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
nyunyu
félisten
-
Departed
őstag
Ma én is beszereztem első mechanikus bill.zetemet:
Modecom Volcano Lanparty Plus RGB, magyar kiosztással, Outemu Brown kapcsolókkal.
Sikerült remekül választani, valóban arany középút remek gépelés és játékélmény között, minden tetszik benne.
Ára 12-13ezer JMF, erősen ajánlom!
Ja és tenkeyless, szóval végre rendesen elférek a nem túl nagy sz.gép asztalon.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Kender23
aktív tag
Sziasztok
Nekem egy olyan billentyűzetre lenne szükségem , ami csendes használatot tesz lehetővé , tehát nem ez a hangos - klikkelős billentyűkkkel van ellátva .
Plusz legyen rajta billentyű megvilágítás , szóval ne háttér, hanem amin csak a billentyűn lévő számok - betűk világítanak
Sok ilyat találok , csak azt nem tudom , hogy melyik a "csendes billentyűs"
Hülyét kapok a sokk klikkelő hangtól, plusz ha éjszaka gépezek , akkor azaz asszonyt és a gyerekeket is zavarja
Tudtok valamit ajánlani ? Ahogy néztem 6-7 körül kapni hasonlókat .
Pl: https://www.konzolokszervize.hu/pc/kiegeszitok/i-box-inferno-vezetekes-billentyuzet-usb
De ez is hangos , néztem egy teszt videóban
[ Szerkesztve ]
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
totesz09
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy Varmilo VA109M Ink Rhyme-ból lehet valahol kapni Silent red kapcsolós verziót Mo-n? (a CMYK-ból láttam, hogy van, de nekem a letisztultabb verzió jobban tetszik) Mindenhol csak Brown-nal láttam.
-
dqdb
nagyúr
[link]
ha a feliratot már nem tartod menőnek, de a teljesen üres kupakokhoz még kevésnek érzed magadÖrülök annak, hogy a GMK a gyártó, így legalább megúszom, hogy egy rakás pénzt kiadjak egy jó poénra.
-
Radeon_5
aktív tag
Jaj ez az arc nagyon kesz a review-jaival, vegigrohogtem mar vagy 50 videojat
Itt van egy ujabb erdekes bill annak aki szereti E-ink meg minden
Son of a Bit
-
Ringman
nagyúr
Pénteken gepeltem pár sort egy macbook Pro-n, olyan érzés mintha egy távirányítót használtam volna.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #50625 üzenetére
Itt nem, a PH-n igen. Bár én az előző billentyűzetüket is kifejezetten pocséknak tartom ...
Egon: billentyűzetfronton a K120 és variánsai miatt nem szeretjük a Logitechet, az a modell szimpla környezetszennyezés drágán. A Unifying miatt szokás szeretni őket (ezen a téren tényleg a legjobbak), mechanikus fronton pedig egyszerűen szimplán jobbat kapsz kevesebbért. Az egér az más kérdés, azért nagyon haragszom rájuk, mert adott náluk minden (technológia, design), hogy elkészítsék a számomra tökéletes egeret, de ez sajnos sosem fog bekövetkezni, pedig az ára sem érdekelne.
-----
[link]tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ringman
nagyúr
az volt már, hogy a nagy sikerre való tekintettel az apple visszatér az ollós mechanikájú laptopbillentyűzetekhez és dobja a butterfly designt?
-
Egon
nagyúr
A Logitech-t itt nem szeressék. Én sem nem szeressem őket, de más miatt, pedig szintén az ő egerüket nyúzom. Ami közös nemszeretem, az az elborult árazás.
-
Pahli
tag
válasz nyunyu #50622 üzenetére
1.Mekkora összeget szánsz rá? 60-70kFt. Évek óta nem írok tollal, csak bill. szóval csak ''jó'' legyen
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Razer BlackWidow X Tournament Edition Chroma/szar a szoftver\synapse nem minden esetben működik megfelelően és ha gépelésre lenne kényelmesebb billentyűzet, nem bánnám.
4.Mire használnád a billentyűzetet? főleg gépelésre, játék: RTS,FPS, moba
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? -
7.Milyen kiosztást szeretnél? talán az ansi, olyan kéne mint a mostani, enter egy sornyi magasság, fölötte, \, jobb oldali alt mellett jobbra fn
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? nem kell numpad,
9. Extrák: Fő egerem logitech-es, gondolom nem lenne baj, ha a bill. is az lenne *a szoftver miatt. Világítás 3 éve még menő volt ez a búcsús\karácsonyfás, most már nem érdekel. Ha esetleg van benne ne legyen a billentyű gombok között ''bleeding'' szóval csak maga a karakter világítson, de nem releváns mivel a microsoft keyboard layout creatorral szoktam saját kiosztást létrehozni így egyik gomb sem ott van mint amit használok, nem szoktam lenézni a billre. az fn azért kell mert már megszoktam a helyét és mivel játékoknál yghu-t használok wasd helyett, könnyen tudok profilt váltani. Csak legyen hang alapú visszajelzés ha lenyomom a gombot és az elég jó hogy kicsit le tudom nyomni anélkül, hogy aktiválódna.@gaben22 azért kértem kifejezetten @nyunyu segítségét mert egy régiebbi g513-as cikknél is hozzászólt, természetesen köszönök minden segítséget 😊
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nem vagyok róla meggyőződve.
Eleve az Omron Romer-G egy nagy kérdőjel, hogy mit bír, meg custom kupakot sem veszel rá, ha elkopik a tejbevonó.
GX Blue variáns nekem a weblapjukon lévő kép alapján erősen Kailh vagy Outemu Blue (klón?)-nak tűnik, szóval tömegoszlatásra biztosan jó. (vagy téged hajít ki a veled egy lakásban lévő sárkány.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Pahli
tag
@nyunyu Logitech G513-at vennék, megéri 45kFt-ért?
-
nyunyu
félisten
válasz Dendytv #50617 üzenetére
Egyébként milyen eszközhöz kell a kékfog?
Almás gépek legendásan háklisak a nem alma billzetekre (vedd meg a saját szarjukat 2x annyiért, csak azt támogatják...)
PCn meg vannak stabilabb vezetéknélküli megoldások is, mint a BT4.
Legalábbis az egeremhez inkább hozzápárosítottam mégegy junifájing vevőt, minthogy a laptopba integrált BT4-gyel szenvedjek, ami egér töltöttségtől függően 2 óra-15 perc után automatikusan eldobta az egeret, aztán csak géprestart után működött...
Ha PCt/laptopot használsz, és az USBs junifájing dongle nem akadály, akkor L K800 játszhat még, de az is 30k.
Ha almát használsz, amin nincs USB A, az a masszív IJ kategória.
(Arra való az előzőleg emlegetett Matias backlit.)[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Dendytv #50617 üzenetére
BT+háttérvilágítás nem egy gyakori állatfajta, pár éve még esélytelen lett volna.
Mechában Anne Pro 2 (amiből még mindig nincs ISO, pedig ígérgetik már vagy egy éve), nem mechában mintha az L K800-nak lett volna alma specifikus tesója (K810? *), de az kérdés, hogy megy PCn,
Új L-ek közül K830, Craft?Mindenesetre egyik sem az a bemegyek a sarki boltba, aztán 10k-ért leemelem a polcról kategória...
*: de lehet, hogy keverem a napelemes ajtótámaszom MK1 kiosztásúra csökkentett tesójával (K760), de az nem világít.
[ Szerkesztve ]
-
Dendytv
senior tag
válasz nyunyu #50616 üzenetére
Tudnál kérlek több márkát is írni ? Külföldi vagyok ! Itt ez ne kapható
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
nyunyu
félisten
válasz Dendytv #50614 üzenetére
Magyar kiosztással? RGBvel?
Viccet félretéve valamelyik nap linkeltem a Matias backlitet.
(Egész olcsó, ennyiért az alma világítást sem ad az alu ajtóékjéhez.)[ Szerkesztve ]
-
Dendytv
senior tag
Nekem mindössze egy kérdésem lenne !
Létezik-e világítós bloothuth-os billentyűzet ?Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
smallmer
őstag
válasz 4nick8 #50608 üzenetére
Első körben érdekelne, hogy próbáltad-e mindkét billentyűzetet.
Amennyiben igen és ezen a véleményen vagy, azt elfogadom és tiszteletben is tartom.
NEKEM sokkal kényelmesebb volt és jobban tetszett a fnatic. Nem amiatt írom ezt, mert nem tudnék megvásárolni egy varmilo billentyűzetet, hiszen már nálam volt, csak elálltam a vásárlástól.
Szimplán jobb érzés volt gépelni a fnatic termékén. -
sigidi
tag
Sziasztok,
ISO TKL magyar keycappel (akár utólag) hol szerezhető be a legolcsobban, valami halkabb switchel?
RGB stb nem erdekel.szerk: 75%-os is megtenné, nem csak 80%
Köszi,
[ Szerkesztve ]
Expect the unexpected.
-
dqdb
nagyúr
válasz Leavemealone #50606 üzenetére
Ez a brown nekem semmi tactile feedback-et nem ad, vagy alig érezhető, ennyi erővel sztem Red-et is vehettem volna, bár nem próbáltam még azt, de annak elvileg semmi ilyesmije nincs, csak sima lineáris a kapcsolója.
Valószínűleg észrevennéd azt a különbséget: [red] vs [brown]Ez a 20 gf-es taktilis hupli sokkal nagyobb, mint amit a Cherry barna kapcsolója nyújt. Ennél határozottabb taktlilis hupli nem clicky kapcsolóban csak DIY vonalon akad, tömegtermékben nem.
O gyűrűt tudtok ajánlani hol vegyek hozzá?
A legközelebbi műszaki/szerelvény/egyéb boltba, ahol árulnak tömítéseket, kérj 5×2 mm-es gumigyűrűt.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Leavemealone
tag
Sziasztok!
Megvettem a CK550 brown switch változatát, köszönöm a tippet, nagyon tetszik (állat az RGB), nagyon masszív, szuper vásár volt. Ez a brown nekem semmi tactile feedback-et nem ad, vagy alig érezhető, ennyi erővel sztem Red-et is vehettem volna, bár nem próbáltam még azt, de annak elvileg semmi ilyesmije nincs, csak sima lineáris a kapcsolója.
Segítséget kérnék, egy picit nekem hangos,(eddig membránosom volt) O gyűrűt tudtok ajánlani hol vegyek hozzá?
Köszönöm!!
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Pandimakaay #50603 üzenetére
ha win10: start - fogaskerék - idő és nyelv - nyelv - magyar - beállítások - alul billentyűzetek
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Pandimakaay
tag
sziasztok, hp laptopot vettem. Van hosszú í betű a bill kiosztáson. Mégse reagál semmit a win, se böngészőben se sehol. Átálltítottam 101 gombosra. Úgyse. Az altgr J kombinációt ismerem. Valahogy csak működésre lehet bírni az ta fránya gombot nem? Köszi előre is a segítséget.
-
Dtomka
veterán
Korában érdeklődtem mi a véleményetek a Razer Huntsman Elite-ről. Tegnap végül megvettem mert az egerem is Razer . Nekem nagyon tetszik és kényelmes. (német)
Biztos van jobb, de ez is minőségi hardver. Aki teheti hogy ilyet vegyen, én ajánlom!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!