Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Köszi a tippeket mindenkinek.
Akkor amit adnak hozzá azt hanyagoljam és inkább újítsak be valami ilyesmit amit küldtetek? -
cszolee79
tag
válasz
syIex #106593 üzenetére
Vannak kapcsolók amiket nagyon könnyű kiszedni, azoknál a Gateron Switch Puller V2 nagyon fasza, 1 perc az egész billentyűzetből kiszedni az összes kapcsolót.
És vannak kapcsolók, amiket kínszenvedés kibányászni, azokkal próbáltam mindenfélét ami Alin elérhető, végül ez a legalapabb, legolcsóbb szar vált be.
-
cszolee79
tag
Életemben nem szedtem még szét billentyűzetet kapcsoló cseréhez. A legdurvább probléma eddig az volt,hogy a kapcsoló lába picit meghajlott, amikor nem figyeltem és egy olyat próbáltam benyomni a helyére aminek nem teljesen egyenesek a lábai.
Azóta minden egyes kapcsolót megnézek, hogy teljesen egyenesen, az aljától nézve derékszögben álljon mindkét lába, és amikor beteszem a foglalatba, finoman középre igazítom - lehet érezni amikor betalál a hotswap socketbe - és utána óvatosan nyomom a helyére, nem izomból. -
nyunyu
félisten
válasz
syIex #106593 üzenetére
Én általában a filléres IC kiszedő csipeszre szoktam voksolni, de azzal nehéz benyúlni a függőlegesen álló stabilizátorok közé (Num+, NumEnter), de az a numpad nélkül élőket nem érinti.
-
dbius
veterán
válasz
syIex #106586 üzenetére
Visszahelyezést követően, a működés ellenőrzésén kívül és még a kupak visszahelyezését megelőzően azt is ellenőrizd, hogy az alsó és felső "karom" a helyére pattant-e, nem csak egyik vagy másik (amelyeket a switch kiszedésekor össze kell nyomni)
Én meg közben csak előkaptam a Q8-at, készítettem egy rövid videót az alapkiépítés szerinti hangjáról (kupak kivételével), hogy össze lehessen hasonlítani a korábban már megosztott Monsgeek M1 V5 csendességével, ami egyébként kiépítést tekintve szintén gyári, a stabokat is beleértve.
Monsgeek M1 V5 (Outemu Silent Peach V3 crystal clear + Keychron OEM kupak)
vs
Keychron Q8 (Gateron G Pro brown + ISA/XVX kupak)Ha meg tudom közelíteni majd a Monsgeek csendességét, akkor elégedett leszek. Egyébként kivételesen ebbe majd outemu silent tactile lemon kerül majd, ha megjön a PC plate társaságában, valamint az acoustic upgrade kittel együtt, ami már itt van.
Ezt a jelenlegi kopogást hallani egyszerűen büntetés, kattog az agyam is tőle. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
syIex #106586 üzenetére
A Q6 Maxben alapból polikarbonát plate van. A rugalmas/hajlékony plate-ekre (tehát nem fém vagy szénszálas kompozit) jellemző jelenség, hogy még akkor is relatíve könnyen kikaphatod a kapcsolókat kupakostul, ha a kupakszár/kapcsolószár toleranciáinak metszete viszonylag korrekt.
-
Köszi mindenkinek!
Vissza cseréltem a fa hatású keycapeket az eredetire (elálláskor nyilván az fog kelleni) és mindegyik nem is, de 2-3 darabonként jött ki a switch is szóval mostmár értem amikor azt mondtátok, hogy érzéssel és nem erővel kell behelyezni őket.
Ha szét kapom majd a teljes switch cseréhez akkor viszont ahogy ajnálottátok a "biztonságosabb" módon fogom a hátsó rész levételével cserélni. -
nyunyu
félisten
De jó, hogy ~4-5 éve abbahagytam a /r/mk olvasását.
-
ATI
senior tag
Sziasztok!
Az XMI keycapből lehetne custom feiratút kerni?
Ezen posztból lopnám az ötletet. Egy “FUCK”, vagy “UNFUCK” feliratú backspace jól mutatna a billentyűzeten, nem?
“- because every typo deserves a proper reaction” -
JulianSinulf
őstag
válasz
syIex #106578 üzenetére
Érzéssel kell csinálni.
Kapcsolót a múlt hónapig én sem cseréltem.
Mikor először összeraktam a billentyűzetet, akkor alátámasztottam ujjal, aztán inkább asztallappal, de sajnos ennek pont olyan az alja, hogy a fő csatlakozó jobban kinyúlik, mint amilyen magasak a foglalatok. Vagyis úgy volt az asztallapon, hogy a csati és a PCB egy része mindig lelógott. Sokat könnyített a dolgon, de pár kapcsolót így is ujjal megtámasztva kellett betennem.
Aztán plate-et cseréltem és akkor már inkább a billentyűzetben hagytam a PCB-t. A kupakokat és kapcsolókat eleve úgy szedtem ki, hogy nem szedtem szét a billentyűzetet csak akkor, amikor már nem volt hely betenni a kiszedőt. A kapcsolók visszarakásánál szintén a házban hagytam a PCB-t. És óvatosan, érzéssel nyomkodtam bele a kapcsolókat. Ha nem ment könnyen, akkor megnéztem a lábakat, újrapozícionáltam és úgy próbáltam.
Ha csak az említett forrasztás törik el, az nem akkora gond, mert vissza lehet forrasztani. Persze, ha sosem csináltad és nincs hozzá szerszámod sem, akkor azért elég nagy gond. Ha leszakad a pad, amire rá van forrasztva, na az már gond. Még ezt is meg lehet hackelni, hogy működjön, de ahhoz nem árt némi találékonyság és PCB ismeret. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
syIex #106578 üzenetére
Kb. annyira félelmetes, mint a viháncoló pillangók lágy szárnyrebegtetése a szivárványos réten.
tl;dr: Semennyire. Nulla előképzettséget és minimális unilluminált zsellérintellektust™ igényel, nem többet. A gyakorlat legfeljebb a procedúra sebességét gyorsítja fel. Mondjuk egy jó kapcsolószedő csipesz nem árt.
-
Eléggé félelmetesnek hangzik az egész művelet őszinte leszek...
-
dbius
veterán
Elhiszem, az ördög nem alszik, de a szétszedés és összerakás is okozhat meglepit. Én is láttam már sok karón varjút
Synthwave: A max esetében ennyi nem lesz elég, ott van még a vékony BT kábel is, ami a PCB-re van csatlakoztatva, másik vége pedig a fedlaphoz. A PCB-ről óvatosan le kell választani, mint egy mini gépben a wifi antenna kábelét (másik vége forrasztott) csak utána lehet teljesen szétszedni, különben szakadni fog a BT kábel!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
syIex #106573 üzenetére
Nem szétverni, hanem a knob lehúzásával és az alul lévő nyolc torx csavar kicsavarásával, majd a fedőlap leemelésekor a JST csatlakozó kihúzásával kulturáltan szétszeded (amire tervezték) 3 perc (se) alatt. Még a szükséges szerszámok is benne vannak a dobozban.
Better safe than sorry.
-
dqdb
nagyúr
válasz
dbius #106570 üzenetére
Túl sokszor láttam az 1%-ot ahhoz, hogy nyugodt szívvel tudjam ajánlani a szétszedés nélküli kapcsolócserét. Ehhez sokszor orángutánnak sem kell lenni, elég egy ridegebbre sikeredett forrasztás, és máris jön a csak pákával orvosolható szívás.
A szétszedés csak két esetben hagyható el szerintem:
1. a socketek a forrasztás mellett hozzá is vannak ragasztva a nyákhoz
2. a ház úgy tele van tömve kemény szivaccsal és/vagy szilikonnal a nyák alatt, hogy a socketek szó szerint a szivacson-szivacsba süppedve vannak, így a vastag szivacs stabilan megtartja alulról a socketeket, ez pár gamer billentyűzet esetében előfordul -
dbius
veterán
válasz
syIex #106566 üzenetére
A legtöbb esetben olyan videót fogsz látni, amelyikben szétszedés nélkül cserélik a hotswap foglalatban a kapcsolókat és ez az esetek 99%-ban nem is fog problémát okozni. Azaz csak kiszedik a régit és berakják az újat.
Itt van egy leírás: link
A lényeg, hogy nem izomból kell sem kiszedni, sem visszarakni az újat. A billentyűzet szétszedése csak egy plusz biztonsági lépcsőt jelent a folyamatban.
Ha nem szeretnéd szétszedni, ne tedd, a lényeg, hogy betartsd az általános javaslatokat: nem lesz semmi probléma
A Q6 max belső felépítése, a PC plate, de főként a sok csillapító réteg miatt nem olyan mértékben (értsd: nem extrém mértékben) hajlékony, hogy mindenképp szét kelljen szedni switchek cseréjéhez.
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #106562 üzenetére
Ha már nem akarsz semmit sem kenni: EU-n belül láttad már a Dixie-féle lube pent?
Próbáltam én space alatt másik típusú kapcsolót, nagyon nem jött be. Ez 4 éve volt, majd ha sikerül venni egy adag Geon Raw-t, akkor megnézem ismét, hátha változtam.
-
dqdb
nagyúr
válasz
syIex #106564 üzenetére
A socketet mindig támaszd meg alulról az ujjaddal, miközben felülről benyomod a kapcsolót, vagy a nyák kemény és lapos felületen feküdjön ilyenkor. Az a lényeg, hogy a socketet alulról valami megtámassza, hogy ne tudd letépni a socketet a nyákról még véletlenül sem, amire van esély, ha helytelenül, a billentyűzetet nem szétszedve állsz neki cserélgetni.
Ha túl nagy erőt kell kifejteni a folyamat közben, akkor nézd meg, hogy a kapcsoló lábai jól állnak-e, mert esélyes, hogy nem. Érdemes a folyamat végén a nyák oldalán megnézni, hogy minden kapcsolónál látod-e a hotswap socketben a két lábat, mert ha egyet vagy egyet sem, akkor esélyes, hogy a kapcsoló lába elgörbült. Ilyenkor ki, másik be vagy csipesszel történő lábegyengetés után ugyanaz be.
-
HThomas
őstag
válasz
micafighter #106562 üzenetére
Köszi mindenkinek! Azt hiszem akkor veszek mindkét kenőanyagból (205g0, XHT-BDZ), a stabokat meg majd meglátom... indulásnak azt hiszem jó lesz a Neo, aztán ha cserélek a V6-ban, akkor majd lehet, hogy rendelek a Neo-hoz is egy szett TX vagy WS clip-int.
#106561 Molydeus:Vagy kipróbálod micafighter tesztjeit a kenés nélkül használható kombinációkkal (double-shot slider és/vagy vastagabb drót, minimális wobble-t biztosító switch).
A V6 Maxban most Silent Peach van, de mivel nem is én használom, azt hiszem azok maradnak benne az idők végéig... ebbe nem is akarok túl nagy effortot rakni, csak picit legyen halkabb, ha egyszerűen megoldható. A Q8 gyári stabjai azt hiszem nekem alapvetően megfelelnek, főleg ha visszakerül bele a Gateron Silver. A Neo-t viszont szeretném majd halkra, abba fog a Zero Degree kerülni, nem tudom az kvalifikál-e, AFSA-val azért van érezhető wooble. Majd még olvasgatok. -
Molydeus
őstag
válasz
HThomas #106554 üzenetére
A sűrűbb kenőanyag (205g2, XHT-BDZ, dielectic grease, superlube, stb.) akkor kell, ha az adott stab belseje nincs kibélelve gyárilag. A Neo ilyen, úgyhogy szükség lesz rá.
A TPU vagy szilikon béléses, double-shot sliderek esetén - TX R3 és AP, a WS 3.1 és Stupid, stb. - elég a műanyag-műanyag kontaktok ill. a drót befogás kenése, amihez a 205g0 és hasonló, viszkózusabb kenőanyag a megfelelő.Vagy kipróbálod micafighter tesztjeit a kenés nélkül használható kombinációkkal (double-shot slider és/vagy vastagabb drót, minimális wobble-t biztosító switch).
M.
-
micafighter
nagyúr
válasz
HThomas #106558 üzenetére
Double-shot stabilizátorokra elég általában egy féle kenőanyag, pl a 205g0. Ilyen például a csavaros WS 3.1: https://www.maxgaming.com/en/stabilizers/ws-stabilizers-v31-16mm-m
Vagy a deltakeyco-nál a csavaros SW Knight v3: https://deltakeyco.com/collections/best-sellers/products/sw-knight-stabilizers-v3
Vagy a clip-ines WS Stupid: https://www.maxgaming.com/en/stabilizers/ws-stupid-stabilizer-16mm
-
Ispy
nagyúr
-
HThomas
őstag
válasz
Valkűr #106555 üzenetére
Gondolkodom a cserén a V6 Max-ban is, halkítási céllal, és ha így spórolok a szállításon akkor rendelek előre mindkettőből. A kenőanyagot a Keygemtől vagy a DeltaKeyCo-tól tervezem rendelni, csak ott meg sajnos a V6-ba kinézett WS Stupid stab nincs, úgyhogy azthiszem két kör mindenképp lesz
#106557 Ispy: és akkor a 205g0 hova szokott menni?
-
Ispy
nagyúr
válasz
A vezetékre vastagabb anyag kell ami egyrészt nem mászik le róla, másrészt kitölti a helyet. a 205g0 nem elég sűrű ehhez, meg olyan anyag a szerencsés, amit nem kell később újrakenni, ezért a xhtbdz a jó válasz, viszont óvatosan kell vele bánni, mert ha túlkened, akkor meg nyunyogós lesz a stab.
Vagy olyan stabot kell venni, ami nem igényel sok anyagot, keres vissza micafighter bejegyzéseire, viszont a neo stabja nem ilyen.
Illetve mintha a 205g2-t is használnák, viszont azt később lehet újra kell kenni, de ebben nem vagyok biztos.
-
Valkűr
addikt
válasz
Nem rossz a Neo stab a maga kategoriájában, benne az ajánlott stabok listájában, de én cseréltem. A kenés milyenségét a stab határozza meg, van amihez több kell van amihez kevesebb, sőt van amihez nem is fontos. Én mindenhova a 205-öt használtam, de a Keychronos verziót. Lehet vele dolgozni, de nekem picit fura az állaga, nem tudom a krytox állaga is hasonló-e. Az Akko stabjaira elég sok zsirt kellett tennem, h jó legyen. A Choxfos alig kért egy picit, ugyan ez a helyzet a TypePlus stabra ami kenés nelkül sem volt rossz de egy nagyon picit tettem rá.
-
Valkűr
addikt
Megérkezett a világosabb szürke keycap szett a Q8-ra, de jól benéztem mert nincs a csomagban ISO enter. 😃 Igy maradt ez a variáció egyenlőre, azt még nem tudom hogy maradjon sötét kupakos a kettő space vagy legyen a kékes zöld az is……Nem értem a B kupak miért nem 2 világos van benne, 1 világos és 2 db sötét B kupakot pakoltak..
-
dqdb
nagyúr
válasz
slam99 #106541 üzenetére
A "hangos space problémám" kapcsán egyrészt várni kellett pár napot, talán a stab kenőanyagoknak kellett egy kis használat és jobb lett a hang
A stabilizátorkenés folyamatának része a spammelés, amikor 1-2 percig nagy sebességgel ütöd a billentyűt a bal oldalról jobbra haladva és vissza, mert ez segít a kenőanyagnak eljutnia mindenhová. Ha ezután sem jó a hang (nem halkságra gondolok, hanem nem kívánt hanghatásra, ami például nem a drótból jön), akkor kupak le, stem kihúz, még egy kis kenőanyag a drót végére (fecskendős vagy applikátoros kenés előnyben, ecsettel macerásabb, de megoldható), majd ismét spamming. -
slam99
kezdő
válasz
Synthwave #106545 üzenetére
Mert nem ergo? :D Szimmetrikus, bár a Classic méret használható lehet palm griphez is, ha nem sasquatch DNS tekeredik spirálba habtested mélyén.
És tényleg, ez jó indok, kösziMég nem néztem rá rendesen, csak gyorsan rákerestem és AH-n azt írják ergonomikus, azt hittem ergo. Amúgy igen, a classic lenne a méretem.
-
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #106545 üzenetére
Meg még olyan is, ami alapból nincs is hozzá
Így igaz!BSUN Ruben Hornet Tactile-t vett + click baros Kailh BOX-ok
+ #106534 JulianSinulf
Ok-ok, akkor a taktilis mellé bekerült a clicky irány is. Kíváncsi leszek, hogy alakul majd a plate választás.
Lehet, hogy csak fáradt vagyok és félreértettem, de elsőre meredeknek tűnt a 80€/110-os ár, de nyilván a két BOX együtt került ennyibe.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #106523 üzenetére
"A karaktereket úgyis csak akkor nézem, ha valami spéci kell"
Ezeket + egyes írásjeleket amúgy is érdemes jól elérhető helyekre átszervezni.Pl. itt a SpaceFn3 + q▐ w▐ e▐ r▐ t▐ a▐ s▐ f▐ g▐ y az '▐ "▐ +▐ /▐ !▐ /▐ (▐ )▐ =▐ §▐ %
stb.
Szóval kényelmesen elérhető egy kézzel."És nem utolsó sorban azt, hogy 2-5 év múlva ne kelljen új billentyűzetet keresnem, mert tönkrement."
Nem para. Addigra bőven lesz mihez nyúlni a polcon.Hogy csökkentsük a veszteséget; ha nem jön majd be annyira a Crystal Pink, átszipkázom tőled, ha gondolod.
Amúgy meg jó döntés volt felejtőbe rakni a be quiet!-et. Ha sokat ücsül az ember a gép előtt, egyáltalán nem mindegy, hogy mit tapod.
-------------------------------------------------------------------------
(#106527) Molydeus: "Olyan előfordul, hogy végül beszerzésre kerül az összes,"
Meg még olyan is, ami alapból nincs is hozzá.BSUN Ruben Hornet Tactile-t vett + click baros Kailh BOX-okat.
-------------------------------------------------------------------------
(#106539) nyunyu: "meg az nem is minden billzetre passzolt."
Meg nem is volt egy nagy szám. Pár ezer forinttal többért (ha ugyan többért) már olyan készletek vannak, amik nem csak minőségben, de lefedettségben is egy nagyon más szintet képviselnek. Nyilván átvilágítás nincs. HU ISO meg ugye XMI rendeléssel.-------------------------------------------------------------------------
(#106541) slam99: "kérlek indokold meg, hogy miért ne vegyen meg"
Mert nem ergo?Szimmetrikus, bár a Classic méret használható lehet palm griphez is, ha nem sasquatch DNS tekeredik spirálba habtested mélyén.
-
dbius
veterán
válasz
grizlisandor #106542 üzenetére
Nálam a takarítónéni szólt, hogy nagyon tetszik neki a billentyűzetem (akkor még a fekete Q8 volt bent) és hogy nem mert hozzányúlni se, mikor takarított
Én elpakolni nem nagyon tudom (meg nem is akarom) mert ha nem vagyok ott, akkor is szükség lehet valakinek a gépemre, ha valamelyik másik megadja magát a sok közül. Volt is rá példa és utána meg is jegyezte a kolléga, hogy meggyűlt a baja a Q8-cal, vakarta a fejét rendesen
A Q10 Prora még nem panaszkodtak (eddig)
-
slam99
kezdő
válasz
Synthwave #106405 üzenetére
Ha már ideraksz egy olyan egeret, ami ez a kép alapján színben tökéletesen passzol a green neo80 + gmk brg-hez és pont jó is nekem méretben palm griphez és ergo is, akkor kérlek indokold meg, hogy miért ne vegyen meg
Decemberben jött meg a StormBreaker Max CF Phantom Ninja színben és az akkuidőn kívül nincs vele problémám. Ráadásul mostanában nem is szoktam játszani, úgyhogy tök felesleges nekem.
A "hangos space problémám" kapcsán egyrészt várni kellett pár napot, talán a stab kenőanyagoknak kellett egy kis használat és jobb lett a hang, másrészt egy 1mm-es poron foam bekerült ma a space-be. Tudom, szörnyű, de így már minden halk, kész a build. Már csak el kell hessegetni a kisördögöt, hogy ne vegyek másik plate-et kipróbálni, amihez másik switch is kellene... Vagy akkor már egy pcb és keycapek is, hogy tudjam egyben cserélgetni a belsőt. Vagy a munkahelyemre is kellene egy bill. Na jó, várok még ezzel kicsit, ez a rossz ebben a hobbiban... -
nyunyu
félisten
Magyarul átvilágítós kupak szokott lenni az Achilles-ínja a billentyűzeteknek.
Nem sok ilyen opció van, de azok is gyorsabban kopnak, mint a nagyobb mennyiségben, jobb anyagokból öntött angol/amerikai/néha német kupakok.
Nem tudom, a Ducky One3 széria kapható-e még magyar kupakkal, de azt a nem szoktuk ajánlani a gyenge kupak miatt.
Másik a Keychron, de ott nem minden szériából kapható magyar.
Meg hát minőségre sem volt jó.Egy időben kapható volt a Glorious magyar kupakszettje, de szerintem az már elfogyott a boltokból, meg az nem is minden billzetre passzolt.
-
dbius
veterán
válasz
grizlisandor #106533 üzenetére
Van valami hasonló billentyűzetük is, aminek szintén ilyen az egyik sarka. Jó a termék fantázianeve: damaged
, a leírásban fel is hívják a figyelmet, hogy ez csak termék elnevezés, maga a termék ép.
Én még egy téglát nem akarok a billentyűzet mellé, ez a műanyag házas GMK26 és mh-en az MF17 is pont megfelelő és sokszor pakolom is őket. Ahhoz pont előny a műanyag ház, nem kell, hogy még az is olyan legyen, mint egy súlyzó. A billentyűzetet is pakolnám, főként a munkahelyen, de ahhoz két kézzel kell nekifussak. Pedig a reflex bennem van még, hogy fél kézzel odébbtolom. De aztán rájövök, hogy ez már nem a fujitsu műanyag billencs
#106535 syIex: Most itthon jobban ránéztem a gyári ANSI-US és a magyar ISO-HU Q6 Maxra is, mert korábban csak a leírásokat hasonlítottam össze. Valami nem stimmel nekem a magyar kupakokkal:
ANSI-US (elvileg ilyen van Neked most)
Magyar ISO-HU:
Feltételezem, hogy a képek valós termékről készültek, de szerintem a magyar leírással ellentétben ez nem KSA profil, hanem inkább OEM, vagy Cherry. Vagy nem tudom, de semmiképp nem valamilyen SA. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus #106527 üzenetére
Kaihl Box White Cliicky és Crystal Pink jön a Kaihl.com-ról.
A White elvileg a v1 lesz. Ez tetszik, a Pink pedig kíváncsiság.
Kaihl Box Jade a Kaihl.net-ről. Ez is tetszik.
Bsun Ruben Hornet taktilis aliról. Jobbnak érzem, mint a gateron pro 3 barnát. Úgyhogy ezt azért.A plate-ket azért rendeltem egyszerre, mert fogalmam nincs, hogy mi az ami tetszik és több oldalon is nézelődve, ahol kapni a Neo-hoz cuccot, nem mindig van készleten minden. Most itt volt, ezért lecsaptam rá. Mindegy, hogy havonta veszek egyet vagy egyszerre az összeset. Így biztos, hogy megvan és kísérletezgethetek kedvemre.
Ott vannak a ratkárról vehető Neo80-ak. A rendelés leadását követő pár napon belül elvitték a 3 feketét is. Ha sokáig gondolkodom a fehéren, akkor még mindig a K100-ast koptatnám. És annak nagyon örülök, hogy lecseréltem.
PCB-t még így is vehetek, ha arra adnám a fejem. Plate-ek meg már vannak. De, ha ez így jól működik, akkor inkább valami ergonómikusabb irányba indulnék tovább. Ami nem kell, attól meg még mindig megválhatok.
-
grizlisandor
veterán
válasz
dbius #106526 üzenetére
Én most a Weikav STARS21-re vagyok ráizgulva, hogy veszek egyet a fém házas billentyűzet mellé.
Most a GMK26-al el vagyok.
-
dbius
veterán
válasz
syIex #106525 üzenetére
De akár mindkettőt is megtarthatod
Kérlek, hogy ha megérkezik az ISO-HU változat készíts pár - részletesebb - képet a kupakokról is (alulról, ha lesz kedved megmérhetnéd a falvastagságát is
), úgy tűnik, hogy a topiklakók közül Te leszel az első, aki testközelbe kerül vele.
szerk: hacsak Mephike, alias PeterP nem készül valamire a háttérben.
-
Ispy
nagyúr
válasz
A hibázást itt nem negatív értelembe kell érteni, de azért lásd be, nehezen tudod kezelni ennek a "hobbinak" a sajátos sebességét. Ezért vettél gyakorlatilag ennyi cuccot ilyen rövid idő alatt. Been there, done that...felismerem a mintát. Én inkább azt érzem az esetedben, hogy nem jött be a dolog különösen és inkább egyfajta megbánást érzek, mert lehet az out-of-box jobb lehetett volna. És igen, ez egy reális veszély, hogy az embernek a végén nem fog tetszeni amit kap, vagy becsapva érzi magát. De remélem a végén lesz happy ending.
-
nyunyu
félisten
válasz
syIex #106500 üzenetére
Mivel én MS Ergo4000-et * használtam itthon, amikor át kellett szoknom meló miatt magyar kiosztásra, így mindig AltGr-I/J és AltGr-M/pont-ot használtam az Í és kacsacsőrökhöz.
Enter jobb alsó sarka az ANSI és ISO billzeten is ugyanott van, így már csak az Ű-t lehet eltéveszteni, ha átülsz ANSI után egy ISO billzethez, vagy fordítva.
*: Jóideig csak ANSI US-t forgalmazták, magyarra matricázott ISO verziója kb. 5-6 évvel később lett kapható.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #106514 üzenetére
Egyetértek Ispy-vel, a te utad azért messze nem általános. Rövid idő alatt rengeteg mindent rendeltél meg.
Ez nem kritikai észrevétel, mindenki el tudja dönteni, hogy milyen gyorsan jár utána egy-egy kérdésnek, pláne azt, hogy adott időpontban mekkora beszerzést engedhet meg magának.
Hogy egy konkrét példát is mondjak, nem rémlik, hogy bárki a topikból egyben rendelte volna be az összes elérhető gyári plate-et egy bill.-hez. Olyan előfordul, hogy végül beszerzésre kerül az összes, de jellemzően megvan ennek is a tanulási görbéje és a végén általában több különböző belső épül belőlük, több PCB-vel, switch-csel stb.Azt megkérdezhetem, hogy a 80+ €-os switchek milyenek, honnan jönnek?
Lehet, hogy már írtad, csak nem emlékszem.Abban viszont egyetértek, hogy a custom építés egyik csapdája a lehetőségek és a kínálat méretében rejlik.
M.
-
dbius
veterán
Pár hozzászólással korábban volt említve a Zuoya GMK26, amiről Nyunyu írt korábban.
Nekem is van egy fehér színben. Műanyag, de VIA kompatibilis, azaz könnyen konfigurálható és vezetékes/wifi/bt üzemmódban is használható. Nekem eddig bevált, amikor kell a numpad.
Nem sokkal kevesebbért van az itt korábban szintén ajánlott MF17 (fontos, hogy a kínálatból a custom editiont válaszd, pld a cherry rgb-t, vagy a barebone - shaftless verziót, mert az VIA kompatibilis, a standard nem), de ez csak vezetékes módban használható. Egy ilyet munkahelyen használok, ez szintén bevált nekem.
-
válasz
Úgy döntöttem, hogy biztos ami biztos be rendelem az ISO-HU-t. Megrendeltem a Banana kapcsolókat is hozzá így 15-el több, mint az ANSI változat, de feleségemnek könnyebb lesz, ha néha használja, mert én hiába fejből gépelek, ő nem.
-
ZsYr
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék új billentyűzetre beruházni, sajnos bármennyire örülnék egy Southpawnak, nem vagyok hajlandó ekkora összeget költeni rá, amennyiért látom őket.
Azt tervezem jelenleg, hogy veszek egy75%-os Keychront, és amellé vennék külön egy numpadot, viszont utóbbinak a keychron verziója aranyárban van, ezért hozzátok fordulnék.
Tudtok olyan numpadot, ami problémamentesen működik, nem hulladék kategória, de olcsó?
Előre is köszi! -
válasz
Szép kis történet. Na ilyenbe nem akarok bele esni, ezért fixen marad egy prebuilt és 99.9%, hogy a Q6 Max csak továbbra sem tudom eldönteni, hogy tartsam meg az ANSI-t vagy újítsak be egy ISO-t..
Bár, ha a keycapek már gyári szintűek akkor lehet okosabb lenne az ISO. -
eagleberg
aktív tag
válasz
Olvasva ezt a sztorit, elgondolkodtam... lehet, hogy csak meg kellett volna venni egy Keychron K10 Max-ot, aztán élni tovább az életet. 😄
-
Ispy
nagyúr
válasz
Egy bizonyos ponton el kell engedni az összeadást.
Szerintem itt több hibát is vétettél....és ezzel nem vagy egyedül, én is hasonlóan indítottam, megvettem mindent, ami szembe jött, szóval én is elcsaptam egy kis pénzt, de ez kellett ahhoz, hogy tudjam most már mit szeretek.
Plusz ami nagyon fontos, itt van mozgástered, szóval most elcsapsz még pár száz eurót erre-arra, a bequietted meg megvetted volna és akár jó, akár nem, használtad volna úgy ahogy van. Ezt itt is megtehetted volna, csak hát jobbat akarsz, ahhoz viszont tudni kell mit szeretsz, az meg sajnos csak így megy. De a végén felcsapod apróra ami nem kell, aztán jöhet a következő projekt.
-
Ispy
nagyúr
Szerintem ez inkább az olcsó alis klónok miatt terjedt el, ott tényleg nem mindig alap a full iso...meg sokminden más sem sokszor.
És azért még mindig jelennek meg ma is olyan nem is olcsó barbone kittek, ahol az iso vagy nem támogatott vagy csak a forrasztós pcbvel.
De összeségében nem nehéz ansit találni egyáltalán mindenből is.
-
dqdb
nagyúr
válasz
syIex #106500 üzenetére
Itt ti nagyobb mértékben az ANSI-t preferáljátok, ha jól olvastam az összefoglalót.
Rosszul. Pár embernél van csak becsípődve, hogy az ISO választékot korlátozó tényező (már évek óta nem így van) és hogy az ANSI ergonomikusabb, mert az ANSI Enter közelebb van (az egész row stagger dolog nem ergonomikus). -
Ispy
nagyúr
válasz
syIex #106503 üzenetére
Csak az első fáj...utána már a pillája sem rebben az embernek.
Bár én keychront nem vennék, de ár/értékben jó választás, az ilyen niche billencsek csak fanatikusoknak valók, mint én. Bár ez még így is jó árnak számít, van még fejjebb ofkorz.
Plusz a hu kupak is pain is the ass, az is olyan, mint a fehér holló, szóval aki csak akar egy viszonylag jó billencset annak keychron.
-
Átállni én is át álltam csak az "ű" ami elég sokszor be sikerül még lenyomáskor, az íÍ egyáltalán nem vészes.
De ez az ár már eléggé szép ahhoz képest, hogy ez egy billentyűzet...#106502 Akkor az jobb minőségű cap lenne?
Most ez a fa hatású van még fent, de az eredeti valahogy jobban bejött szóval nem tudom meddig.. -
dbius
veterán
válasz
syIex #106500 üzenetére
Nem csak az ISO lenne a különbség, azzal együtt járna már az új magyar kupakkészlet is, ami a leírása szerint
"KSA profilú PBT keycapek: Kétkomponensű PBT keycapek". Remélhetőleg jó minőségű lesz, külön pedig - szintén vélelmezhetően - nem is lesz megvásárolható. (abból kiindulva, hogy a korábbi, de gyárilag szerelt kupakok sem voltak külön forgalmazva, csak a K sorozathoz) Bár történhet ebben is változás. -
Ispy
nagyúr
válasz
syIex #106500 üzenetére
Ez pre order, lehet rendelni.
Alexotos videjója.
Nekem 10 perc volt átállni ansira, de lehet speciál vagyok, egyébként sem zavarnak a fura layoutok, na meg az aftermarket kupakok is inkább az ansit támogatják, bár a 30k feletti ársávban iso támogatás is alap. Nem úgy, mint mondjuk a full size, azért néha már erősen zsebbe kell nyúlni.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- SteelSeries Apex Pro TKL Gen 3
- Keycap / kupak szettek - aktualizálás folyamatban
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M