Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyunyu
félisten
válasz
Zyrius #106495 üzenetére
Próbáld meg cserélgetni a kérdéses kapcsolókat, hátha csak érintkezési probléma.
Esetleg kilazult a hotswap socket, de annak megigazításához ÓVATOSAN szét kell szedni a billzetet, és egy tűvel összenyomni az érintkezőit.
Ez viszont garivesztéssel járhat. -
Ispy
nagyúr
Beüzemeltem az új deskmatet is, hogy harmonzáljon a billenccsel, most már csak egy egér kéne hozzá, mert a feleségem lenyúlta a fehér pulsárt.
Persze ez is hullámzik, remélem kirúgja magát... -
Zyrius
aktív tag
sziasztok, egy kis segítséget kérnék.
24 Decemberben vettem egy Keychron V5Max ISO HU billentyűzetet. Az elmúlt 1-2 hónapban egyre több billenytűnél van dupla akár tripla leütés is. Próbáltam már a windows környezetben a bill beállításokkal kezelni de akármennyire is lassú értéket veszek fel, nem ritka, hogy egy leütést 3 akár 4 karakter leütésnek érzékel a billenytű. Jellemzően A E É karaktereknél, tehát nem mindenhol van gond.Nem moddoltam semmit, a gyári állapotában van. Lehetséges, hogy ennyi idő után már hibás a kapcsoló? Kezdjem el gariztatni? Lehet, hogy további gombokkal is ez lesz? Először csak az A aztán E majd É gomboknál jött elő, tartok tőle, hogy folytatódni fog.
-
nyunyu
félisten
Jól néz ki ez a sötét ház ezzel a GMK Modern Dolch kupakszettel.
(Eredeti Dolch gép a kilencvenes évekből)
-
-
micafighter
nagyúr
Alpaca az egy elátkozott széria, még bottal se
Az ón még ki sem hűlt már forrasztottam is kifele a Prophetből
Durock POM Piano viszont nagyon bejött, úgyhogy ahogy láttam rá akciót, berendeltem belőle kb 200 darabot. POM házas, UHMPE stemes, full-travel long-pole, így hangra és érzésre is más lesz, mint egy Cherry MX vagy más nylonok.
-
Molydeus
őstag
válasz
syIex #106486 üzenetére
A Keychronnál az adott sorozaton belül (K Pro, V MAX, Q, Q Pro, Q MAX, stb) az összes bill. ugyanazt tudja, ugyanazokat a feature-öket kapják meg csak a méret változik. Vagyis egy Q6 MAX ugyanazt tudja, mint egy Q3 MAX. Lényegében copy-paste hozza ki őket a Keychron, legfeljebb annyi a különbség a régebbieknél (pl. a sima, vezetékes Q-nél), hogy néhány modellnél esetleg lehetett választani knob nélküli verziót is.
A különbség az egyes sorozatok között jelentkezik.M.
-
nyunyu
félisten
válasz
syIex #106475 üzenetére
Esetleg valami 1800compact, mint keskenyebb alternatíva, de még mindig teljes numpaddal?
Ilyen Akko 3098B Plus, Keychron Q5, V5 félékre gondolok.Amit meg kell szokni rajtuk: Del, Ins helye, meg a Home-End, PgUp-PgDn-hez kellhetnek a Shift+NumX kombók, mert azok nem mindegyikének lesz dedikált gombja.
Vagy ha osztott verziót szeretnél, akkor Feker Alice98 Pro, de az pont olyan széles, mint egy rendes billzet. (Méret összehasonlításként jobb oldalon: Feker Alice98 Pro, Ducky One2 White, Akko 3098B, Monsgeek MG75W + Zuoya GMK26)
-
Molydeus
őstag
válasz
micafighter #106480 üzenetére
Köszi, az jó hír!
Innen minden ami szürke [link] De lehet, hogy a kisebb készletből ugyanez is elég lenne. Nem tudom, hogy ez járható út-e az XMI-nél.
Ilyesmi jár a fejemben, hogy a meglévő kék készleteim mellé jól jönnének szürke módosítók sötét kék felirattal, vagy az eredeti terveimhez igazodva WS1 módosítók világos kék felirattal.
Alfából nekem nem hiszem, hogy kellene több a meglévők mellé. A szürkét komplett készletben csak akkor érné meg megvennem, ha valaki átvenné a sötétkék feliratos bézs alfákat (ez is egy járható út persze, ha találok valakit). A világoskék feliratos WS1-et akár megvenném komplett készletben is, de akkor a közép kék feliratos WS1 nagy készletemtől megválnék, mert nekem két ISO buildnél több biztosan nem lesz.
Ha külön is megvehető lenne a mod kit, akkor egyszerűbb lenne a döntés, azt hiszem.M.
-
HThomas
őstag
válasz
syIex #106479 üzenetére
Igazából ha a fenti 1. és 2. kérdésre és a numpadra is igen a válasz, akkor is lehet értelme egy kompakt kialakításnak. Pl a navigációs blokkot az egyik fn rétegen a home row környékére mapelve sokkal hatékonyabban és gyorsabban elérhetőek azok funkciók, mintha folyamatosan jobbra nyúlkálnál értük.
Nekem pl a Q8-on ez a kiosztás bevált, pedig ott van dedikált gomb pl a nyilaknak. -
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #106481 üzenetére
A Durock/JWK párosnak még 2025-ben is sikerült olyan Alpaca kapcsolót gyártania, ahol az egyik lábat tartalmazó leaf felcsúszik a házba a kapcsoló hotswap socketbe illesztésekor. Nemcsak pár esetben, hanem úgy a harmadában. Hiába vannak jó kapcsolóik (a nylon házas Lavender például nagy kedvenc még sok év után is, vagy a Vertex V1-re is majdnem elcsábultam), inkább kerülöm az egész cégcsoportot.
-
válasz
Molydeus #106478 üzenetére
Mivel lennének ezek jobbak, mint a Q6 Max?
Del-t használom Pageup/dwn szintén. Instert, Home és End azt nem.
F sort ritkán szoktam, az FN megszokható lenne.
Mindenképp vezeték nélkülit szeretnék.
Jó lenne az ISO, de az ANSI is megszokható szerintem.
Nagyon-nagyon bejött ez a Q6 Max és csak az ISO váltáson gondolkoztam egyébként, de ha ennyivel jobb lehet össze rakni egy másikat amihez külön num-al jobban járok akkor lehet arra nevezek be. Legalább 2-3 évre tervezem megtartani. -
Molydeus
őstag
válasz
syIex #106477 üzenetére
Ha játszik a külső numpad, akkor a további kérdések:
1. Használsz-e nav clustert és nyilakat, ha igen, akkor az összeset, vagy csak egy részét (pl. Insertet nem de Delete-et igen, PgUp/Dn nem, de Home/End igen, stb.)?
2. Használod-e rendszeresen/egyáltalán az F1..12 sort? Ha igen, akkor el tudod-e képzelni a gondolatot, hogy FN+számsorral használd (FN+"4"=F4)?
3. Kell-e a wireless? (Erre nem emlékszem, lehet, hogy írtad már korábban.)Ha ezekre megvan a válasz, akkor nagyobbtól a kisebbig: TKL (pl. Q3 MAX), 75% (pl. Q1 MAX), 65% (pl. Q2 MAX), mondanám a 60%-ot de abból már biztosan nem a Keychrontól. Illetve vezetékes használat mellett ezeknek a sima Q verziója, esetenként nagyon nyomott áron itthonról ISO kivitelben.
Viszont, azt is érdemes megfontolni, hogy ha elengedted a 100%-ot akkor ragaszkodsz-e a Keychronhoz, mert kisebb méretekben azért bőven lehet jobbat választani hasonló áron is.
M.
-
válasz
Mr.Csizmás #106476 üzenetére
És mi lenne jobb választás, a Q6 Max helyett úgy nézve, hogy mellé még a Q0 is kellene nekem fixen?
-
Nagyon szeretem a full sizet szóval abból nem akarok engedni. Sokat használom a numot is.
Matekoztam aztán az ISO a mostani ANSI-hoz képest (mivel switcheket is kellene venni) kb 15-el lenne drágább bár, ha eladom a redeket akkor az lejönne belőle.
Ér az annyival többet?
Bár ahogy látom az a különbség, hogy Afterhoursnál elvileg azonnali csere van amíg az Alzán normál ügyintézés. -
dqdb
nagyúr
[link]
Gateron Onyx, beépített szilikon ütközős force break mod a kapcsolóház alsó és felső része között -
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #106466 üzenetére
Ez már nem rémlett, akkor nem szóltam
1u-ra nem fér rá az összes módosítón használt betűmérettel az ikon és a felirat is, ha pedig kisebb betűméretre váltanak, akkor oda a vizuális egységesség.
-
Molydeus
őstag
válasz
micafighter #106466 üzenetére
Erre emlékszem.
Az is úgy rémlik, hogy még az előszériánál kiderült, hogy a 4db blank R1-es kupak nem lesz benne a legyártott készletekben, már nem is kerestem is őket. Illetve az M1-ekről is volt szó.
Mindennel együtt, ez a készlet még így is kiváló lefedettséget biztosít, messze-messze jobbat, mint bármi a magyar felirattal elérhető.Tervezel még új batch-et indítani?
Van esetleg arra lehetőség, hogy külön mod kit-et rendeljünk?M.
-
dbius
veterán
válasz
_Horka_ #106430 üzenetére
Milyen maga a billentyűzet? Írhatnál róla pár sort.
Volt fent az aprón egy fekete nostra egész sokáig és nagyon nyomott áron lett mára jegelve. Pedig egész jónak tűnik, jól is néz ki, ráadásul van hozzá VIAL firmware, igaz, ahogy nézem a forráskód nincs kirakva hozzá.
Azért akadnak problémák is, többen panaszkodnak: link bár egy részük biztosan user error.
-
micafighter
nagyúr
,,egyik 1U Shiften ikon van, másikon felirat"
Nem lett elnézve, vagyis nem egészen: a layoutban igazából 1 db van belőle, ami icon + text. Batch 0-tól kezdve úgy kaptuk ezeket, hogy az 1 db icon + text helyett kaptunk 1 db icon és 1 db text verziót, erről írtam is még az első batcheknél. Lehet azért így csinálták, mert nem fért volna rá 1U-ra szépen az icon + text.
-
dbius
veterán
válasz
syIex #106462 üzenetére
Ez egy halkított kapcsoló, amit linkeltél, nem olyan, mint ami a Tiedbe van. Ha alzáról vetted, akkor abban Gateron Jupiter Banana kapcsolók vannak jelenleg.
Keychron gyári oldalán van belőle öt tűs, valamint 3 tűs változat, bár jelenleg csak a 3 tűs érhető el, a másik kifogyott (német oldalon egyik változata sincs, a francián szintén a 3 tűs változat érhető el.
A Q6 Max-ba jó mindkét változat belőle. A német és francia oldalról elvileg 3€ a szállítási költség - nekem jelenleg annyit mutat Magyar címet megadva - , a kínai oldalról 12,6$-t ír nekem (erre más költség már nem jön). Számold ki honnan érné meg jobban megrendelni, ha tényleg bele akarsz vágni.
Illetve majd biztos betérnek ide olyanok, akik jobban képben vannak az ilyen hangos kapcsolókkal, lehet Ők tudnak majd jobbat is ajánlani, fene tudja. én nem bírom elviselni ha hallom a hangját a billentyűzetnek, így nem igazán foglalkozok csak néma (halkított) kapcsolókkal.
Mielőtt belevágnál várj meg más véleményt is a kapcsolótípus konkrét ajánlását illetően.
Szerk: Switchek csak meghatározott pozícióban rakhatóak bele a foglalatba. Van ezer videó ezekről.
-
dbius
veterán
válasz
syIex #106460 üzenetére
A kapcsolókat cserélni benne a legkevesebb. igaz venni kell bele, de azt raksz bele amit csak akarsz (cherry mx kompatibilis kapcsolókból), szóval ha banana tetszik, akkor veszel hozzá bananat, a gyárilag benne lévőt pedig eladod, csökkentve ezzel az újonnan beszerzendő kapcsolók bekerülési költségét.
-
válasz
dbius #106458 üzenetére
Igen láttam. Annyira nem vész ez az ANSI amúgy így pár nap után, de tény, hogy jobban kézre esett az ISO kiszotás. Majdnem be is rendeltem tőlük, de az a baj, hogy Lineár (piros) és nekem ez a Banana nagyon tetszik, de ha nem is ez akkor tuti barna lenne az pedig nincsen sajnos..
Azt nem tudom, hogy nem is lesz nekik vagy ezzel kapcsoaltban egy emailt megérheti írni nekik? -
dbius
veterán
válasz
nyunyu #106453 üzenetére
- kértem, hogy a numpad kurzor nyilai L3 színűek legyenek, de ez az infó valahol elveszett, feketével nyomták kék helyett
L3 layer színnel valóban jobban mutatna az olyan szetteknél a num pad rész, ahol eltérő az L3 layer szín! (mint nálam is)
#106457 syIex: Pont voltál eszembe, mert miután megvetted Alzáról az ANSI Q6 Maxot megjelent Afterhoursnál az ISO változat belőle, bár gondolom láttad az ezzel kapcsolatos hozzászólást! Ráadásul picit olcsóbban és ISO-HU kupakszettel.
-
dqdb
nagyúr
-
nyunyu
félisten
Nem tudnék már visszaszokni az 1800-ra, annyira el volt szabva az 6U szóköz + 1U modos alsó sora, sehogy sem állt anno kézre az AltGr rajta.
Szóval nem olyan katasztrófa a win gombos 1800 kompatibilis szóköz hiánya.
(Eredeti WKL 1800-on szimmetrikus 7U szóköz van, csak a Win gombos verzióra áttervezéskor csak a Ctrl, Alt, gombokat tették odébb, a szóköz kapcsolóját nem)
Keychron támogatást meg áldottam a 3-3 Home/End/PgUp/PgDn kupak szétválogatásakor
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #106453 üzenetére
csak sima és bütykös F/J van
XMI-nél (pontosítva a beszállítójánál) sajnos nincsen sem scoop, sem nipple, csak bar. Ha lenne, akkor bekerült volna a készletbe, a tervekben benne volt. Ugyanezért nincsen 2×3u, 1.25u és 1u spacebar, és minimalista 40%-os támogatás (R2 1.75u Backspace, R3 1.25u Tab, R3 1.5u Enter) sem, mert nem léteznek ilyen méretű kupakok.
két ANSI bal (2.25U) Shift az szándékos volt?
Igen, 660 támogatás.Í, 0, mindhárom Ű-ből van alfa és mod színű is
Az R2 1.5u Ű az örök mod pipe-alpha pipe vita miatt kétszínű, ugyanez az oka a kétféle színű 0-nak is. A másik két Ű-ből és az Í-ből a duplázás micafighter Keychron kupakkészlet PTSD-je miatt vanegyik 1U Shiften ikon van, másikon felirat
Ez akkor be lett nézve, szerencsére ortolineárison (amit nem fed le) és a szerencsére eltűnőben lévő hibás row staggeres XD64-enkívül más kiosztás nem ugrik be, ahol kettő kellene.szerintem túl sötét a bézs alapszín, max retró billzethez passzol, modern fehérhez nem
Az XMI by design retró kupakkészlet annak megfelelő színekkel.6U szóköznek csak középen van hüvelye, NEM JÓ az 1800-ra
XMI-nél csak centered 6u van, ahogyan egy rakás kupakgyártónál is. Általánosan modern 1800-ra jó, true HHKB-ra szintén, mert használják az agyukat a tervezők, csak G80-1800-ra nem, mert a Cherrynek 30 év kevés volt. -
nyunyu
félisten
válasz
dbius #106450 üzenetére
Ezer köszönet micafighternek az #xmi_csoportos -ért, sikerült megvalósítania a régi álmomat a jó minőségű, (viszonylag) megfizethető magyar kupakokról.
(Na meg több türelme volt a kínaiakhoz, mint nekem 7-8 éve..)Egyelőre még csak a sakktáblás XMI szettet válogattam szét:
Ami eddig feltűnt:
- hiányzik a 4 blank kupak a numpad fölül
- pár mod gombnak (Meta, Super) vastagabb a felirata
- csak sima és bütykös F/J van (egye fene, pedig az 1800-on látható scooped az egyik mániám)
- szerintem túl sötét a bézs alapszín, max retró billzethez passzol, modern fehérhez nem
- egyik 1U Shiften ikon van, másikon felirat
- két ANSI bal (2.25U) Shift az szándékos volt?
- második M1 gomb az végül kikerült a végleges tervből? (igazából 1 is elég)
- kértem, hogy a numpad kurzor nyilai L3 színűek legyenek, de ez az infó valahol elveszett, feketével nyomták kék helyett
- Í, 0, mindhárom Ű-ből van alfa és mod színű is
- 6U szóköznek csak középen van hüvelye, NEM JÓ az 1800-ra -
dbius
veterán
válasz
dbius #106436 üzenetére
Sikerült szétválogatnom a másik két szettet is.
A Green, green, light green színű szettnél megvan a 00, illetve van egy plusz darab R3-as Ű, azonban azon rossz a szín, minden legends egyszínű zöld, belenagyítva a képbe jobban látszik. A négy blank nincs benne.
A Black, black, grey színű szettnél szintén megvan a 00, valamint itt az F, és J-ből plusz darabok is vannak. Kettő van F-ből és J-ből is, abból a fajtából, amelyik nincs megjelölve a kiemelkedő vonalkával a vakon gépeléshez (nem jut eszembe a rendes neve) A négy blank ebben sincs benne.
Ebből a szettből a plusz F és J kupakokat fel tudom ajánlani olyannak, aki ugyanilyen színkombinációt rendelt és esetleg a saját szettjéből hiányozna!Összességében teljesen elégedett vagyok, a blank kupakok nem hiányoznak és szerencsére a színárnyalatok is rendben vannak!
Most már csak tárolót kell venni, mert amik itthon voltak azok időközben megteltek
-
dzsi23
addikt
válasz
Synthwave #106448 üzenetére
Köszi a linket, átolvastam.
Aztán tesztelgettem még kicsit a Streamet, és helyesbítem magam: szerintem alkalmas lehet játékra. Legalább is azok a kombinációk, amiket hirtelen el tudok képzelni, hogy valaha használnám, még az 5 billentyűsök is működnek. Egyedül a W+D+C kombó nem megy (W+A+C, stb. igen), de a C-t leginkább guggolásra használom (pl. Far Cry-ban "crouch"- Ctrl, "toggle crouch" - C), kibírom, hogy ezt a 3 gombot nem nyomom le egyszerre. Viszont pl. egy W+A+R+Shift+Space kombót simán bevesz.
Még úgy is működik, ha WASD helyett ESDF-fel játszik valaki. Bár az S+D+F nem megy egyszerre, de ki akar egyszerre jobbra és balra is menni... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
dzsi23 #106447 üzenetére
"Kérdés, hogy a B6-tal szemben megéri-e a felárat."
Már csak a B6 ZMK-ja miatt sem.
Amúgy korábban teszteltem."Bár ennyit én már nem adnék membránosért/ollósért,"
Én sem. 10 tops, membránosért még annyit sem, max 3-4000-et, ha valami jobb fajta. Viszont ollósok között a Keychron B-szériája elég jó vétel.
-
dzsi23
addikt
"2KRO és 2KRO között ezen a téren hatalmas eltérés tud lenni ... a Cherry ebben eléggé rossz volt"
Akkor mázlim van, hogy játszani nem ezen szoktam.
#106445 Synthwave:
"elég jó mátrixa van, az a Rapoo E9700M, bár ez ollós"A Stream is ollós, de membrános, ollós, egykutya.
Az E9700M-et nem ismerem, de a viszonylag magas ára miatt inkább a B6 ellenfele lehet. Kérdés, hogy a B6-tal szemben megéri-e a felárat.
Bár ennyit én már nem adnék membránosért/ollósért, főleg, hogy csak a magyar nyelv és a numpad miatt vettem, de az Akko (ISO-DE) mechám magyarítása is folyamatban van, így egy numpad vásárlásával feleslegessé válhat a Stream. De jelenleg így is elvagyok, úgyis két külön laptoppal használom a két billentyűzetet.
-
JulianSinulf
őstag
Engem most nem annyira a vám riasztott el a Drop-tól, hanem a $25 postaköltség.
Úgyhogy megrendeltem az egy szem, nekem tetsző készletet a Candykeys-től kb. ugyanannyiért, mintha a Drop-tól rendeltem volna a postaköltséggel együtt.
Talán meg is érkezik, mire megjönnek az új taktilis kapcsolók Kínából. A clicky-k asszem amcsiból jönnek. Annak több idő kell. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
dzsi23 #106440 üzenetére
"illetve nem tudom, mennyi a minimum billentyű darabszám, amit egyszerre érzékelnie kell, hogy játékra alkalmas legyen..."
Értelemszerűen 5KRO.
"Ugyanakkor a mechanikus billentyűzetek térhódítása előtt is játszottak az emberek"
Akkor sem csak 2KRO-s cuccok voltak, de a második reneszánsz találóbb megnevezés volna, mert a térhódítást a '80-as évekre datálnám.
Ami szintén 2KRO-s, de elég jó mátrixa van, az a Rapoo E9700M, bár ez ollós.
"Viszont, ha a B1/B6 is csak 2KRO, akkor a Stream sem kevésbé alkalmas játékra."
Ez nem feltétlenül igaz. Ahogy az előző pontban is írtam, nem mindegy, hogy milyen a mátrixa.
Mindenesetre 10 és 20 között inkább apróról Ducky One 2 vagy valami ilyesmi. Ott a DE ISO-hoz még normális, kettős fröccsöntésű PBT kupak is jár a magyar lézerrel gravírozott ABS tejfölösdobozával szemben.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
dzsi23 #106440 üzenetére
Viszont, ha a B1/B6 is csak 2KRO, akkor a Stream sem kevésbé alkalmas játékra.
2KRO és 2KRO között ezen a téren hatalmas eltérés tud lenni, mert a WASD környékén a mátrix ügyes szervezésével elérhető, hogy a 2KRO ellenére menjenek a leggyakoribb 3-4 gombos kombinációk is (Logitech ebben egészen jó, erre ügyelni szoktak, a Cherry ebben eléggé rossz volt).
az új verzió ... kapható fehérben is
Na ezt nem tudtam, nemrég még csak fekete volt. -
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #106382 üzenetére
Viszont plate foam nélküli POM plate-tel egyenesen kínszenvedés egyenletesen berakni a kapcsolókat.
Nem olyan vészes az, még PP plate-be sem, ami a POM-nál is rugalmasabb (a még rugalmasabb nylont most nem említem, mert abból csak half plate-et próbáltam). Ha a plate rendben van, technika kérdése az egész:A négy sarokba kell bepattintani egy-egy kapcsolót, majd középre egyet. Ezután spirálisan kell középről kifelé haladni, a plate-et egyfelől a már behelyezett kapcsolók tartják, másfelől kézzel ellent kell tartani a szomszédos kivágásoknál ujjbeggyel a plate-et tartva. Eléggé gyors és hatékony megoldás, plate forkot nem is szoktam használni, mert lusta vagyok előkeresni.
Azonban ha idióta gyártotta a plate-et, és nagyobb a kapcsolók kivágása, mint 14×14 mm, vagy a kapcsoló gyártója nem tartotta be a Cherry ajánlását, és kisebb a kapcsolója a plate-be bepattanó részen, akkor szivaccsal és plate forkkal is kínszenvedés lesz betenni ezeket. Ilyenkor vagy marad a szívás, vagy a plate-et kell megreptetni a kuka felé, vagy dagibb kapcsolóra kell váltani.
-
dzsi23
addikt
Nem tudom, melyik kombónak kellene működnie, illetve nem tudom, mennyi a minimum billentyű darabszám, amit egyszerre érzékelnie kell, hogy játékra alkalmas legyen... feltételezem, hogy 5-nél több nem kell, mert annyi ujjunk van egy kézem, a másik meg általában az egeret fogja, de nekem (talán) 3-4 is elég. Ugyanakkor a mechanikus billentyűzetek térhódítása előtt is játszottak az emberek, és gyanítom, hogy azok sem NKRO-k voltak, csak nyilván jobbak a mechák.
Nálam pl. érzékeli az A+S+D, F+G+H, J+K+L 3-as kombókat, de az S+D+F gombokból max. 2-t, ellenben A+S+D+J+K+L 6-os kombó is megy. Persze, hiába érzékel akár 6 gombot is, ha más kombóból meg csak 2-t.
Viszont, ha a B1/B6 is csak 2KRO, akkor a Stream sem kevésbé alkalmas játékra. Nem kizárt, hogy rosszul emlékszem, de talán volt már itt olyan, aki játékra vette a Keychront.
A Stream 3.0-t nem én linkeltem, nekem már az új verzió van, kapható fehérben is, én is egy hónapja vettem.
-
arnes
junior tag
válasz
Molydeus #106391 üzenetére
Igen, ez a narancssárga cucc lesz az. Két kis kampó a végén, pont a billencsre "rápattan" és már lehet is lehúzni.
Közben szétszetdtem a teljes billencset. Mindent újra raktam és most jó, nem is áll el plate. A socket pin-eket kicsit meg kellett több helyen igazgatni, meg berakásnál még mindig 2 elferdült a switchen, de most tényleg jó minden. A problémát én ott látom, hogy a kupak elég szorosan fekszik a switchre és ahogy szedem le, kijön valamennyire (vagy teljesen).
Kicsit átvariáltam a színeketfelraktam modoknak az Epomaker Sailing szürkéskék modjait, bár az Fsort nem változtattam, most nem olyan egyhangú. (knob a fotóról még lemaradt [kép] [kép]
)
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #106410 üzenetére
A Base Kit-ekben minden esetben benne vannak az ISO kupakok is?
A legtöbb MT3-nál igen, de készletfüggő. A doubleshot ABS készleteknél eddig mindegyikben ott volt, amiben néztem, dyesub PBT-nél inkább az ellenkezője a gyakoribb. A Dropnál (és az értelmesebb kereskedőknél) mindig ott van egy képen a kit tartalma, a következőket kell ellenőrizni:
1. ISO Enter
2. R3-ban a Ű helyére kerülő billentyű, tipikusan \| vagy @' felirattal
3. R4-ben 1.25u széles Shift
4. R4-ben az Í helyére kerülő billentyű, tipikusan \| vagy <> felirattalVannak egyes kínai készletek, ahol az ISO támogatás az első pontot jelenti nekik, vannak, ahol az első kettőt, vannak, ahol az első hármat, de mind a négy pontra szükség van.
Ha nem vagy biztos benne, dobj be ide egy linket, és valaki ránéz gyorsan.
Gondolok itt arra, hogy az ű betű megmaradna a normál ISO kiosztás helyén, mellette lenne az enter és az enter fölé betehetnék egy másik kapcsolót, ami akármi is lehetne.
Most így nem rémlik, hogy van e erre lehetőség a Neo80 esetén.
Nem oldható meg, a tervezett 1.25u Enterhez nem létezik a kapcsolóhely a nyákon, illetve kupakod sem biztos, hogy lesz rá. Ilyen, a 2.25u Enter 1.25u+1u billentyűre osztása normál szélességű kupakokhoz tervezett 40%-os billentyűzeteken fordul elő általában. -
dqdb
nagyúr
válasz
dzsi23 #106435 üzenetére
A B6 Pro is 2KRO csak. Ha megírjátok, hogy milyen billentyűkombinációkat kellene megnézni, hogy mennek-e egyszerre, akkor megnézem majd este.
Az általad linkelt Stream 3.0 már sajnos nem kapható, annyiért folyamatosan ajánlott modell volt a topikban, egy ideig nem volt kapható magyar Stream, pár hónapja van fekete, de azt még senki sem próbálta.
Volt egy Cooler Master Masterkeys Lite L csodám, az talán 10 billentyűt érzékelt, szóval megoldható membránosnál is, hogy alkalmas legyen játékra, csak ritka, gondolom.
Akarat és némi költség kérdése. -
-
nyunyu
félisten
válasz
dzsi23 #106432 üzenetére
Cherry Stream 2KRO, játékra tökéletesen alkalmatlan. (E+S+X nem megy egyszerre!)
Mondjuk nekem ránézésre még az előző verzió, a Stream 3.0 volt, de nem hinném, hogy a ház felső részén, meg a feliratozáson kívül bármi is változott volna.
-
_Horka_
aktív tag
Nos, ígéretet tettem...
Először is hálás köszönet micafighter kollégának a munkájáért, és természetesen az XMI kupakszettért.
Dark Project terra nova alapon, epomaker budgerigar switch-ekkel eredeti/keychron/XMI kupakszett mix.
Picit eklektikus a nyomkodnivaló, de alakul...
Az XMI színre melegebb fehér, mint a keychron kupakszettje, hangra mélyebb. Az anyagminősége kiválló, a felíratok olvashatósága is. Maximálisan meg vagyok elégedve a szettel. -
Jorus
nagyúr
válasz
Valkűr #106421 üzenetére
Az elmúlt években nem találtam egyetlen egeret sem, amire le tudnám cserélni, pedig a hazai és EU kínálatból kb. 20 egeret próbáltam ki a 40-110k-s ársávban. Szóval már vagy négy éve nyúzom (idén RAMyMamy felújította, olyan lett, mint az új) és van még egy bontatlan a szekrényben.
Minden egér pici, könnyű és van rajtuk össz-vissz 4 gomb, szóval legalább annyira használhatatlanok és taszítók számomra, mint a halk billentyűzetek.
-
HaZsolt
őstag
12 ezerig milyen billentyűzetetet ajanlotok? Magyar legyen új, általános felhasználás, néha egy kis fps gaming. Gondolom csak membranos van ennyiért. Cherry streamet es a dell kb522t neztem ki. Van jobb alternatíva ennyiert? Mit ajanlotok?
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #106410 üzenetére
Van közt jó pár dye-sub PBT is: /dev/tty, 2048, 9009, Operator, Godspeed, Serika és az összes LotRs.
Ha megnyitod őket és legörgetsz, a vége felé ott van az összes kit és hogy miket tartalmaznak. Soknál külön van ISO-UK kit.
A rövid Enteres ötlet nem fog működni. A hely meglenne hozzá, de nincs kivezetve kapcsoló foglalat még a forrasztós PCB-ken sem. Oda a PCB vagy egy fekvő vagy egy álló stabilizált kupakot vár.
M.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus #106401 üzenetére
Köszi!
Ezt megtaláltam, csak gondoltam, hátha van más is, amit nem találtam.
Itt mindegyik ABS.A Base Kit-ekben minden esetben benne vannak az ISO kupakok is?
@Synthwave: Be. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet vele játszani. Mindig lecsúszik kicsit az ujjam a W-ről és hozzáér az S-hez. Most, hogy nem a K100-as kapcsolói a legzavaróbbak, ez lett a legzavaróbb.
Amúgy a Noctua féle variánson gondolkodom nagyon. Régen nagy fan voltam
Csak aztán elrontotta a support a dolgot. Ettől függetlenül a légkavaróikat még szeretem.
A Garnet és a Black Panther sajna nem kapható, pedig bármelyiket ráraknám.
Esetleg a Solarized Dark vagy a Darkness. De a Pulse is jó. És akkor ott van még a sima WoB, de a Cyber is tetszik. Túl sok a lehetőség.Candykeys-nél kapható a Skiidata, fekete alapon narancs feliratok. Éppen ez sem rossz, bár azért van, ami jobban tetszik.
Eszembe jutott egy olyan, hogy vajon megoldható e, hogy az enter-em csak egy rövid vékony csík legyen?
Gondolok itt arra, hogy az ű betű megmaradna a normál ISO kiosztás helyén, mellette lenne az enter és az enter fölé betehetnék egy másik kapcsolót, ami akármi is lehetne.
Most így nem rémlik, hogy van e erre lehetőség a Neo80 esetén. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Valkűr #106408 üzenetére
Eh, elfelejtettem a romabarokk kupakszett hőseposzát.
HARR HARR
RAO,izé, ROARRMT3-ból egy Dasher, meg egy Extended 2048 kéne még. Ja, meg a Noctua, ofc. Első körben.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #106399 üzenetére
Egyszerűen megoldható. Kiviszed az udvarra, és gyakorlod a hárompontosokat.
Előbb-utóbb csak beletalálsz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #106397 üzenetére
Látom, bejött.
Ahogy Molydeus is írta, Drop.
------------------------------------------------------------
(#106404) Valkűr: Szerintem lesz még közös rendelés. Innen még hiányzik a vörösréz és a PP. Meg a titán.
Több darabnál lehet, hogy némi kedvezményt is lehet kapni, volt már rá példa.
"egyik sem az a szin amit eltudnék ennyi pénzért viselni."
Egen, valóban szörnyű. Szörnyű módon guszta.Ződlila adodide.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Valkűr #106396 üzenetére
Áh, ilyen pénzekért csak Finalmouse-t akkor már (mondjuk ULX Prophecy Tarik, esetleg Tfue). Vagy Zaunkoeniget, de az nem lesz ennyiért.
Ha meg játszana a 60 gramm környéke, akkor Vaxee vagy Zowie U2.
Meg akkor már ahhoz a WLmouse-hoz dukálna egy ilyen, meg egy ilyen is, hogy az OCD ne bizsergesse a lélektövet. Vagy egérnek egy ilyen, ez jóval olcsóbb.
"Vágatni nem akarok az alut akartam kiprobálni de nem találok..."
Pedig a CF twill csúnyán éri a pénzt. Sárgarézzel tandemben favorit. Az alut inkább a klasszikusság miatt vettem, kifejezetten egy bizonyos kapcsolóhoz. Ha van plate forkot vagy plate foamot használsz, akkor szerintem a POM is jobb, mint a gyári PC. Az ABS ugye az FR4-hez hasonló, csak több a flex.
------------------------------------------------------------------------
Más: Egyszerű, letisztult, klasszik feel.
A knob színben passzol a plate-hez, csak a kamera-fényviszonyok kombó egy fostaligányos szomorulat.
Kailh BOX White V1
Shenpo 1953 Retro Grey dye-sub PBT (Cherry)
sárgaréz plate (legmerevebb implementáció; mindenhol gasket)
no plate foam
gyári tape mod
no acoustic foam
IXPE stabilizátorpadek
Rose Gold knob
Fun stuff. -
Valkűr
addikt
válasz
RazoR #106398 üzenetére
Nem feltétlen bűn az ha nem fél napokat játszol és melózol vele, amúgy külsőre egy szép egér ez a Logi is...De addig mondjuk úgysem érted amig ki nem próbálsz egy 35-40 gramm körüli egeret. Teljesen más élmény egy könnyebb egérrel játszani dolgozni hosszabb távon meg főleg.
Ilyenre sikerült a Q8 belőni...Nem tudom mit ad vissza a video, mert csak gyorsban telefonnal készült.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #106397 üzenetére
A gyors válasz, hogy az MT3 hivatalos forgalmazója a drop . Néha máshol is lehet látni készleteket (nekem a candykeys rémlik), viszont ami az alin MT3-nak van feltüntetve, az szinte biztos, hogy nem az, pl. AFSA, ami az MT3-hoz hasonló profil és önmagában is jó, nem értem miért kell úgy eladni, mintha más lenne.
M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia