Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz
Serricon #107599 üzenetére
A keychron V1 max jó kiindulási alap! A magyar miatt az Ali kiesik teljesen. A kapcsoló hangja nagyban függ a háztól is igy maradhat a braun ha azt szeretted. Ha taktilis kapcsoló kell azt relatív kis pénzért külön is tudsz venni jobbat is mint a gyári barna. Itt elvileg van barna billencs
Nem vagyok taktilis fan, de nekem a Haimu Lotus ami nagyon bejött ha már taktilis a vonal, ez az egy Taktilis amit megtartottam. -
Serricon
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, próbáltam leszűrni a kínálatot, de rengeteg az opció, csak azt nem találom amit keresek, vagy nem létezik egyben.Keret 30-100k (Minőségtől függően), csak új.
Jelenleg egy Tesoro Durandal, Cherry brown a mindennapi, amiért cserélnék:
- Lekopott pár betű, hiányzik pár gomb.
- Széles. Kevesebb a helyem mint volt, és nekimegy az egér, felesleges a numpad.
- Hangos. Ez a fő indok, a kollégát zavarja az alvásban munka közben (Home Office), vagy amikor éjszaka még be kell fejeznem valamit.Egész napos használat, kódolás, játék. (Nem kompetitív, és nem gépelek 10 újjal.)
Ez a Cherry brown nekem bejött, kék a hang miatt kiesik, lineárist nem szeretnék, mert zavar ha nem érzem, főleg ha próbálok halkan írni és nem nyomom le koppig csak amíg 'huppan' szóval hasonlót szeretnék, csak minél halkabb verzióban.
Keychron-okat nézegettem, de nincs preferencia, minőségi cuccot szeretnék hosszú távra.
Magyar kiosztáshoz vagyok szokva, szóval mindenképp ISO, és ha lehet HU, mert munka során magyar a kommunikáció.
Extrák:
Fény nem szükséges, de ha van előny, csuklótámaszt nem használok, vezetékes preferált, ha tud mást is nem gond, de nem lesz használva.
TLDR:
TKL, ISO (HU), Halk taktilis, kábeles.
Ha létezik ilyen egyben, akkor nyilván azt választanám, de nem gond ha több helyről kell összevadászni(Aliexpressz is játszik), kapcsolókat kenegetni, ragasztószalagozgatni, stb azért nem akarok, de nem gond ha valami barebone cuccot kell összepattintgatni. -
Valkűr
addikt
Most nézem, h a daye szettben van enter és a Space is kèk színben, az osztott spec ami hiányzik csak.
-
Molydeus
őstag
válasz
haladó #107587 üzenetére
A középmagas kupakhoz kellene tudni, hogy neked mi számít alacsonynak és magasnak. De hogy mondjak is valamit, világítás ugyan nincs, de notebook szerű ollós mechanika és magyar feliratos, 100%-os méret igen: Cherry Stream
Ha mindenképpen kell a világítás, akkor nézz utána, lehet-e még kapni az újrakiadott Cougar Vantar-t. Szintén ollós, fullsize, magyar és van RGB (az állíthatóságát ne kérdezd), cserébe a tartóssága kérdőjeles az elődje alapján legalábbis.
Az egérre meg az egerészős topikban biztosan mondanak valamit.
M.
-
Ispy
nagyúr
Tudom candykeys nem a legélesebb kés a fiókban, de most minden gmk base kit akciós, 7x eur, ha valaki vágyna egy "olcsó" gmk szettre.
-
haladó
tag
Rendben. írtam egy összeget, mert ez kérés az összefoglalóban. De utána még folytatódik a válasz.
Akkor nem számít az összeg. Melyik az ami a leírtaknak megfelel és az olcsóbbak közt van? -
nyunyu
félisten
válasz
JulianSinulf #107589 üzenetére
Aztán még pár évig úgyis tudod utána is használni, míg úgy nem döntesz, hogy megérett a cserére.
Azzal csak az a baj, hogy már új korában is úgy érződik, mint egy 10 évvel korábbi, erősen csereérett Logitech.
Az mondjuk tény, hogy 2-3 éves koráig azért még korlátozottan használható, talán nem fog bedögleni.
-
haladó
tag
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Max 10-15 (egérrel? Mert az is kell), de ha ilyen nincs akkor az igényeknek megfelelő legolcsóbbat természetesen
2.Használt szóba jöhet?
Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Laptop. Asztali környezetet alakitanék ki
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Általános felhasználásra, esti pötyögésre, nem játékra.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Tartós, halk, középmagas billentyük
6.Van konkrét modell ami tetszik?
LOGITECH MK235 Wireless Desktop (920-007935) | MediaMarkt
LOGITECH MK270 vezeték nélküli billentyűzet + egér szett, Magyar kiosztás (920-004526) | MediaMarkt
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Asztali, standart méret, numpaddal, fn-sorral, kurzorblokkal
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Fehér háttér- vagy billentyüzetvilágítás, vezeték nélküli, lehet csuklótámaszos de nem feltétel
Köszönöm! -
Molydeus
őstag
válasz
HThomas #107585 üzenetére
Az Altair-os tapasztalatokra én is kíváncsi vagyok valamilyen formában, ahogy dqdb-nek kényelmes.
Ez az első olyan splergo, aminél az akusztikai tervezésre is hangsúlyt fektettek, és rugalmas felfüggesztést is kapott.Nagyon közel indult az Altair és a Neo Ergo első köre. A kettő együtt nem fért bele nekem és inkább a biztonsági megoldást választottam. Akkor még nem látszott, hogy a Neo eljut a rolling Orderig és bármikor megrendelhető lesz az Ergo.
M.
-
HThomas
őstag
válasz
Molydeus #107582 üzenetére
Ez így megnyugtató, akkor nem fogok nagyon aggódni emiatt.
#107583 dqdb: azért is kérdeztem az Altair-t, mert egy időben nagyon csorgattam rá a nyálam, csak nem akartam a Charybdis és a Neo után rögtön a következőbe beleugrani. De kíváncsi leszek majd a tapasztalataidra vele. -
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #107576 üzenetére
Annyira valóban nem lapos. A hengeres mélyítés teljesen Cherry jellegű, csak rövidebb a foglalat és értelemszerűen a szoknyája. Ez utóbbi lesz a gond, ha normál magasságú switch-re rakod fel, mert jókora rés lesz a ház és a kupak alsó éle között, ha floating-ra tennéd fel, akkor meg a szokásosnál is nagyobb.
Maga a színséma a képen és a valóságban is sötétebbnek tűnik, mint a CYL Oblivion, az SA-nál meg egyértelműen sötétebb. Ha majd lesz időm lövök majd erről is képeket.
Persze ha nem egymás mellett használja az ember őket, akkor ez a különbsége nem tűnik fel.M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #107579 üzenetére
De pl a Macbookok billentyűzetével a világból ki lehetne üldözni.
A PBS úgy alacsony, hogy közben van ujjnak kellemes mélyítés rajta, és egy ollós billentyűzethez képest legfeljebb csak """""alacsonynak"""" nevezhető. A MacBookok ellen a billentyűzetük eléggé hatékony ellenérv, és ebbe a régi-új ollós vonalukat is beleértem, nem csak a közöttük erőltetett butterfly rettenetet. Amúgy a Keychron B6 Pro is ugyanez nálam, szerintem borzalmas használni, mégis megtartom, hogy legyen egy ZMK kísérletezős darab itthon, és ajánlom is másoknak, mert akinek ez az extrém slim vonal jön be, azt szeretni fogja. A kategóriáján belül nagyon is rendben van, a legjobb ajánlat minden téren. Csak éppen azt a kategóriát nagyon nem nekem találták ki, ez van.Melyik szett lett nálad
MV Classic. Nem bízom a Keyreative-ban annyira, hogy bármilyen reverse dyesub dolgot vegyek, amit ők gyártanak, és ez utólag jogos is volt, mert ehhez is jött egy 5 kupakos fix kit.mire kerül majd fel?
Passz, nincsen konkrét terv, a profil kipróbálása volt a cél, és nem egy adott billentyűzethez kupakot keríteni. Majd feldobom valamire, amikor ki akarom próbálni a profilt.Tényleg, az Altair-t összeraktad? Nem rémlik róla újabb kép...
Nem, az utóbbi hetekben nem volt időm építgetni, bekerült a sorba, és ott sem az első helyre. Bár ezt lenne a leggyorsabb összerakni (rugócsere kell csak a kapcsolókban, hotswap, stabilizátor nincsen), de a teljes időköltsége a hozzászokási és finomhangolási időszakkal ennek a legnagyobb, szóval majd valamikor, de még a nyáron. Eléggé ritka, hogy bedobok ide csak úgy képet, nagy eséllyel a megépített Altairról sem fogok. -
Molydeus
őstag
válasz
HThomas #107579 üzenetére
Az a baj, hogy így sem ideálisak a fényviszonyok a képeken. A valóságban ennél kisebb eltérés látszik. Megkértem a feleségem, hogy nézzen rájuk - sokkal érzékenyebb az árnyalatokra - , ő pl. nem lát különbséget a fehérségben a space-ek között.
Egy átépítésnél előfordulhat, hogy látnál különbséget, ha nagyon jó a színlátásod, de szerintem minimális most is az eltérés.
Egyszer csináltam ilyen szándékos öregítést. Az egyik noname alis Hammerhead Light klón alfáinak a színe változott viszonylag gyorsan, pár hónap használat alatt, utána megállt. A készlet többi darabját kiraktam 3 hétre az ablakba és időnként átforgattam őket, hogy minden oldalról egyenletesen érje közvetlenül is napfény. A vége meglepően konzisztens lett.
M.
-
HThomas
őstag
válasz
Valkűr #107578 üzenetére
Az elején én is így voltam, viszont felrakva meg pont ennél a szettnél szerintem nem rossz a fehér Space-szel és Enterrel az összkép. (Persze ettől még nagyon kéne az alfa színű is a dobozba...) De pl valamelyik szürkénél, ahol rikító sárga vagy zöld Space van hozzá, na az nálam már kiveri a biztosítékot
-
HThomas
őstag
Az eddigi leglaposabb, amit a Q8-on használtam, a Cherry és az MTNU voltak (ezek között ahogy nézem nincs releváns különbség magasságban). Korábban volt szerencsém néhány teljesen lapos (nem mecha), uniform profilú billentyűzethez, azokkal alapvetően nem volt bajom, némi megszokás után elvoltam velük. De pl a Macbookok billentyűzetével a világból ki lehetne üldözni...
A Charybdis óta viszont bejött az agresszívabb ívelés, ott most a DES szerintem marad amíg szét nem hullik. Sokkal jobb, mint a korábbi MDA, minden szempontból, úgyhogy azon nincs is kedvem azon uniprofillal (vagy bármi mással) kísérletezni.
Köszi, mostanában nem nagyon vagyok Pesten, (ha mégis, az agyrém és rohanás) de ha úgy alakul, majd a PBS-t szívesen megnézném. Melyik szett lett nálad és mire kerül majd fel? Tényleg, az Altair-t összeraktad? Nem rémlik róla újabb kép...
#107577 Molydeus: A kép alapján nekem úgy tűnik, hogy maga a sárgulás egyáltalán nem vészes, viszont ha összenézem őket a napot nem látottakkal, akkor már zavaró lehet az eltérés, nem? Hm, ha felrakom hosszabb időre a kék-fehér AFSA-t, akkor lehet ki kéne venni a többi fehér kupakot is és kirakni őket az asztalra, egyszerre sárguljon az összes
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #107574 üzenetére
az alacsony uniprofiltól félek picit
Hagyományos billentyűzeten nem optimális, de nem is használhatatlan. Minél kisebb a billentyűzet szöge, szerintem annál jobban működik gyakorlatban az egyforma magasságú kupak, de kell némi dőlésszög ← DSA, KAM, XDA alapján írom ezt, a PBS még csak megjött a héten, billentyűzetre nem került fel (ha Budapesten jársz, ki tudod nálam próbálni a fentieket). -
HThomas
őstag
Hmm, a PBS BoB pl nem rossz... az alacsony uniprofiltól félek picit, az eddigi tapasztalataim alapján inkább a magasabb vált be, bár ehhez több időre van szükség, főleg, hogy az idő felében a Charybidst használom... de ha az MTNU-t hosszabb távon kényelmesebbnek érzem, mint az MT3/AFSA-t, akkor lehet teszek majd ezzel is egy próbát.
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #107572 üzenetére
A 2.25 és 2.75-ös Space-ek nem alfa színűek
És itt bukik el nálam szinte az összes aliexpresses készlet (és/vagy a 7u hiányán). Egyszerűen nem értem, hogy a 6.25u space-en kívül miért nem képesek más méretben helyes színű space-t/helyes színű space-t is betenni, miért erőltetik az accent színezést. A másik agyrém számomra a Keychron a módosító színű Í és Ű párosa, az is tönkrevágja az egészet (és náluk még a 7u hiánya is, de addig el sem jutok).Ha rajtam múlna akkor jó a full fekete blank, csak sajnos a Cherry-n kívül nem nagyon láttam olyat.
PBS-ből akad, ez Matt3o harmadik profilja az MT3 és az MTNU után. Alacsony, szferikus felület kellemes mélyítéssel, de a profil maga uniform.Nagyon jól néz ki az a blackout build. Szerintem ez az egyetlen felállás, ami jól áll a fekete házaknak, és nem, hogy jól áll, hanem rettenetesen jól áll. Bármilyen más kupakkészlettel (legyen az wob vagy bármilyen színes), már ásítós-unalmas a végeredmény, kerülöm is a fekete házakat.
-
HThomas
őstag
válasz
Molydeus #107570 üzenetére
Kíváncsi leszek!
A 172 darabos Aifei AFSA szetteknek szerintem két gyenge pontja van:
- Nincs 1.5-ös GUI kupak
- A 2.25 és 2.75-ös Space-ek nem alfa színűek, vagy legalábbis nem adnak belőle olyat is. Így hiába van mindkét színből pl Enter és Esc, a Space-ek miatt lehetetlen megúszni a harmadik színt. -
Molydeus
őstag
válasz
HThomas #107564 üzenetére
Nem felejtettem el, de már csak lámpafénynél tudtam volna képet lőni, inkább majd holnap természetes fény mellett.
Az asztalom mellett van egy ablak, úgyhogy nálam is kapott bőven napfényt. Remélem, a képek majd visszaadják az állapotát 3 év után.
Őszintén szólva, szerintem az egyik legjobb ali-s profil az AFSA. Sokféle saját ötlettel találkozni, de ennél szerintem valamit nagyon eltaláltak.M.
-
Molydeus
őstag
Köszönöm!
Akkor a tervező szakított a korábbi hagyománnyal, hogy a forrasztós tray mount Waffling60 és a Bakeneko/Kei verzió között csak az USB port a különbség. Utóbbi most már jóval több variációt tud az alsó sorra.
A 3-1-3-as split-space nekem is jobban illik az elképzeléseimbe, lehet, hogy később beszerzek egyet.MX-ekkel használod majd?
Nekem is készül az alu plate egy ilyen belsőhöz.M.
-
Ispy
nagyúr
Megint rendeltem geon rúgókat kbdfanstól, most csontra átjött a vámon, senki sem kérdezett semmit, ki érti...
-
HThomas
őstag
válasz
JulianSinulf #107561 üzenetére
Sajnos nem igazán találtam jó blank szetteket... a PBTfans Lyla mondjuk nem rossz, nem tartom kizártnak, hogy a Q8-on az marad majd a Gateron Silver kapcsolókkal. Hasonló van egyébként fehérben és szürkében is, de ez ugye mind Cherry.
MT3 3277 blank szett nyálcsorgatós, ráadásul ahhoz vannak színes kupakok is, de nem tudom mikor lesz raktáron.
MTNU Graphite sem rossz, bár (nekem) a fekete jobb lenne, mint a sötét szürke, így végül elengedtem (és persze azt se láttam raktáron mostanában).
AFSA-ból nem láttam blanket...
Mephike: élőben azért más picit, mint a képeken, főleg az amúgy világos szobában. A gépház, az egér és a billentyűzet full fekete, meg a monitor elölről, minden más világos. De a Neo Ergo-ból már sajnos nem fogok tudni full feketét összerakni az akril csuklótámasz miatt, így arra valamelyik színes szett megy majd, talán a Modern Dolch vagy a kék-fehér AFSA.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
HThomas #107555 üzenetére
Nekem bejön az a fekete MT3 szett. Így teliben.
Ha kis érdekességet akarnék, akkor inkább a ház színét változtatnám meg.
Mondjuk valami szép vörös fölött is biztos, hogy jól nézne ki.A blank szettől azért kicsit még tartok. És cherry profillal amúgy sem venném.
Épp az imént hozta a postás a fehér-zöld ISA profilos készletet. Lesz mivel a hétvégén játszani.
-
krono.
tag
válasz
Locutus #107552 üzenetére
Ennek hatására most elővettem a zacskónyi smoothiet, és nekem is hasonló korrodáció van rajtuk. Ilyen extrém, mint nálad a képen talán nem jött elő hirtelen egy maréknyi merítésből, de a legtöbbnél már megindult a hegyénél, egyik fixen rossznál pedig oldalt is hasonló mint a tiéd.
Ez nem szimplán elfelejt regisztrálni, hanem ismétel össze-vissza.
Ezt is tapasztaltam. -
HThomas
őstag
válasz
dbius #107551 üzenetére
Amennyire meg tudom ítélni ugyanaz az árnyalat, csak a felülete picit érdesebb, máshogy veri vissza a fényt, ezért ugyanabból a szögből nézve picit elüt a mellette lévőktől.
Ha rajtam múlna akkor jó a full fekete blank, csak sajnos a Cherry-n kívül nem nagyon láttam olyat. De a kék-fehér AFSA is bejön, bár a fehér Entertől és Space-ektől félek, nem sárgulna-e hosszabb távon.
Q8 variációk (Cherry PBTfans Lyla, AFSA, MTNU Modo, MT3 Darkness):
-
Apropó gyártási szórás, szedtem ki másik switchet is (itt is az alsó), amin nem ilyen durván korrodált a láb, azonban a rugóerő jelentősen eltér az újtól, sokkal könnyebben jár a régi. Ez nem szimplán elfelejt regisztrálni, hanem ismétel össze-vissza.
Amúgy ha azt veszem, jelenleg ebből 20% körüli selejtnél járok 3 év után.
-
dbius
veterán
válasz
Valkűr #107550 üzenetére
Amíg egy kapcsolat aktív a billentyűzet és gép között (via, keychron launcher vagy vial kapcsolódott a billentyűzethez) addig másikkal nem lehet kapcsolódni hozzá.
Olyannal is találkoztam már, hogy hiába választottam le keychron launcherben vagy zártam be a via(l)t, utána nem tudtam másikkal kapcsolódni a billentyűzethez.
Ilyenkor általában a másik böngésző, cache törlés, gép újraindítás szokott segíteni.
Szerk:
Yellowflash: Használd egészséggel!Hthomas: biztosan a fényviszonyok miatt van, de pl. az egyik képen a bal oldali space más árnyalatúnak tűnik a többi kupaknál.
Nekem az ilyen egyszínű kupakok túlzottan letisztultak, muszáj másik színnel megtörjem az "egységet" mert különben túl depis hangulatot áraszt számomra
(legalább az enter, a kurzorblokk, de valami legyen eltérő színű)
-
dbius
veterán
válasz
Valkűr #107546 üzenetére
Próbálkozz a szokásos metódussal:
- másik usb kábel
- másik usb port
- másik böngésző (vagy privát ablak)
- böngésző cache törlés
- gép újraindítása (ha hosszabb ideje nem volt kikapcsolva vagy újraindítva)
- billentyűzet áramtalanítása pár percre
- közvetlenül a gépre legyen dugva, ne USB hubon keresztül
- akár másik operációs rendszer is szóba jöhet végső soron -
Ispy
nagyúr
Megjött a waffling60 pcb, ezt terveztem a bakenekoba, na mondom össze is dobom gyorsan....ja, hogy ez nem hotswap.
Ciki, na de itt hever 3 egyedi vágatott plate csilliomillioért a bakenekoba, nem mehet fix forrasztósra, na akkor marad a millmax. Volt még itthon pár darab, elkezdtem beforrasztani, de az egyikbe benne hagytam a switchet, hogy úgy forrasztom be, hát sikerült elbénázni és sikerült a switch lábát beleforrasztani a socketbe.
Na ezután 1.5 óra copás volt kijavítani ezt az egy nyamvadt socketet. Have fun.
-
Valkűr
addikt
A gasket is jobban érvényesül, ha nincs tele pakolva a ház. Értem már miért van inkább az alu favorizálva...Ha kiveszem az Összes foam akkor megint picit kong a ház. Viszont betéve nem ront csak a kongást szünteti meg telkesen, igy a ház aljában bent hagyom.
-
Valkűr
addikt
Feldobtam Q8-ra az alu plate.. Kivettem a plate foamot, tettem saját tape módot, és a ház aljában viszont hagytam egy foamot. Igazából lehet a házba sem kellene a foam , mert megszűnt a fémes visszhang. A hangja egész vállalható lett, egyenlőre az FR4 be sem teszem, talán majd később teszt jelleggel, h mégis azzal milyen. Most még annyit megcsinálok, h kidobom a házból a foamot és letesztelem úgy is.
Hm érdekes a foam nem rossz a házban, viszont a tape mod csak ront, mert mélyit a hangon., inkább annak ajánlott a tape mod, ami a Thocky hangot favorizálja.
-
Almosito
tag
Sziasztok!
Most tudtam lopni egy kis időt az XMI rendeléses kupakok felpakolására:
Keychron K8: Full white (WS1) - minden layer fekete
Keychron Q1 MAX: Beige (L9) / Gray - itt is minden layer feketeAz első benyomások pozitívak, minden rendben van a szettekkel, legalábbis a felhasznált billentyűkkel mindenképp. Érezhetően szorosabbak, mint a gyári keychron kupakok, sokkal óvatosabban kell levenni őket, mert hajlamos tépni a kapcsolót is.
Két szépséghibás kupakot találtam, a Q1-re került billentyűk közül a G jobb alsó élének a közepén, illetve a 3-as gombjának a jobb- és baloldali éleinek az alján, nem tudom, hogy gyártási, vagy szállítási gond-e, de engem zavar, így nem is érdekel igazán, csak tapasztalatmegosztási célzattal írom.Eddig nagyon tetszik, még egyszer nagyon szépen köszönöm a lehetőséget!
-
Valkűr
addikt
Megjött mindkettő plate, sikeresen ISO lett, mindkettőben benne a szerelék.
-
ViZion
félisten
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"de mi van a plate mount és PCB mount esetekkel?"
Ez annyival körbeírható, hogy a stabilizátor a plate-hez (pozicionáló LEMEZHEZ, lol) vagy a nyomtatott áramköri laphoz rögzül. A clip-inre ott a bepattintós.
"és ott van a stem. Erre találó magyar szó?"
Szár.
De köszi, a többivel maximálisan egyetértek. Esetleg be tudod ezt copy-paste-elni a cikk alá, hogy ne érezzem annyira egyedül magam?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #107529 üzenetére
De kérdés; akkor mi legyen a plate? Pozicionáló lemez?
Vámkezelésnél ezt szoktam beírni magyar megnevezésként, amióta a plate-be belekötöttek, de eléggé meh, és a lemez szóról nekem valami fém ugrik be.A mount esetleg lehetne belső felfüggesztés, ami talán még működhetne is
Inkább belső felépítés, de azt is nehéz utána finomítani a típussal. Már a top/bottom/tray/gasket négyesre sem egyszerű kifejező és nem túl hosszú kifejezést találni.A gasket (ami már nincs benne, mert valszeg. nem olyan mount) meg tömítés? Vagy mi?
Azért gasket amúgy, mert eleinte tényleg mindenféle gumitömítéseket használtak, aztán azóta ez finomodott. De azóta már annyi változata van a gasket mountnak is, hogy ezeket is nehéz tovább bontani.Vagy ott van például a stabilizátor, ami nevezhető a magyar nyelvben régen meghonosodott szónak, de mi van a plate mount és PCB mount esetekkel? Szeretek magyar szavakat használni, de ezeket angolul írom, ahogyan a plate-et is, mert arra sem tudok jobbat (half plate-re pedig főleg nem). Mount helyett belső felépítést írok, de ha valami top mount, akkor már azt írom, hogy top mount. Ha egy kapcsolót szétszedünk, akkor a ház két részből áll, benne rugóval, és ott van a stem. Erre találó magyar szó?
Még lehetne sorolni a hasonló eseteket, mert ez van, ha valami viszonylag friss, és egyetlen nyelven alakult ki a terminológia, ami nem magyar és jobb híján mindenki azt használja. Meg lehet próbálni kitalálni kifejezéseket rá, de ha még azok sem ismerik/használják ezeket, akik benne vannak, akkor csak arra jó, hogy senki se értse és még rákeresni is nehéz legyen.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #107528 üzenetére
Van, de ez benne van a cikkben.
A topikjában már kezdetét vette a mélyen szántó megszakértés, szigorúan a termékre koncentrálva, ugye.
De kérdés; akkor mi legyen a plate? Pozicionáló lemez? Talán járható, de elég meh (és aki meg valamennyit konyít a témához, az meg pislog, hogy miről hörög a kedves cikkíró).
A gasket (ami már nincs benne, mert valszeg. nem olyan mount) meg tömítés? Vagy mi? Már, ami nem hangzik gyökérül.
A mount esetleg lehetne belső felfüggesztés, ami talán még működhetne is, de pl. bottom mountnál elég érdekes volna az alsó felfüggesztés. A gummy O-ring mount mi lenne értelmesen magyarul? Esetleg rovásírással?
Mondjuk egy IT szakmai portál nem az Élet és Irodalom, és talán nem mindennel kéne Kazinczy manővert játszani, de ez már megint egy más kérdés, ugye...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
dzsi23 #107525 üzenetére
QMK-s/VIA-s/Vialos/ZMK-s(/Keychron Launcheres) billencset kell venni, és akkor nincsenek olyan problémák, hogy "nincs valamilyen dedikált gomb", mivel minden és bármi ott van, ahol akarod.
-----------------------------------------------
Más: Már a Sharkoonnak is van (három) QMK/VIA-s motyója, fa készülékházzal + barebone opciókkal. Azt nem mondom, hogy best value, de azért jó látni.
-
Valkűr
addikt
Ha minden igaz jönnek ma a platek a Q8-hoz,
Egy Alu és egy FR4 ISO, remélem iso is van a csomagban.
-
dzsi23
addikt
Nem ismerem a szoftverét, de rendszeresen használom az AltGr-t, és a Home gombot is, így részemről kiesik az F75. Eddig nem is nagyon figyeltem a gombjait, mert az ANSI kiosztás miatt kapásból kiesett.
Valkűr #107522:
Előveszem, elrakom (polc-szerű monitorállvány alatt szokott pihenni, a laptop tetején), kicsit útban lenne a kábel, szóval most anélkül használom. Nem létszükséglet a kábelmentesség, csak kényelmesebb. -
-
dzsi23
addikt
válasz
gytompi #107518 üzenetére
Ez valami újdonság lehet, mert nem futottam bele, amikor ISO-t kerestem. Kuponnal 26k-ból megvan, szállítással együtt.
Még jó, hogy megvettem az Akko-t, mert most bajban lennék, hogy melyiket vegyem.
Bár most valószínűleg az Aulát választanám, mert azon nem alul van a kapcsoló, hanem hátul.
+ az Akko iszonyat lassan töltődik fel, nem tudom, ebből a szempontból milyen az Aula.'Szerk.: Helyesbítek, maradnék az Akkonál, mert az Auláról nekem hiányozna 1-2 gomb...
-
-
gytompi
csendes tag
Sziasztok,
ISO-DE kiosztású Aula F75-öt látott már valaki Aliexpressen/Banggood-on? Az aulagear és epomaker official oldalakon nem valami csábító a 25USD kiszállítás.
-
dqdb
nagyúr
[Keychron K0 Max]
low profile numpad a Q0 Max-hoz hasonló 5 oszlopos kialakításbanÉs akkor ezzel a lépéssel sikeresen fokozták az önmaguk okozta elnevezési káoszt, mert ha már a K és V/Q sorozatban nem volt egységes a számozás, de legalább az igaz volt, hogy a páratlan K modellek low profile kialakításúak, a párosak pedig nem.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
YellowFlash #107512 üzenetére
-
YellowFlash
aktív tag
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #107507 üzenetére
Ezen a linken 73,29$ az ISO DE Blue on White 5075B lineáris Yellow kapcsolóval, vagy 76,31$ a ISO Black on White a taktilis Blue kapcsolóval.
Jó, hogy annyi különböző hivatalos Akko store van Alin, és mindegyiknek más az ára, aztán egyszer az egyik, fél nap múlva meg a másik az olcsóbb.
Pláne, hogy vettem már Monsgeek storeból Akko 3098B-t, aztán Akko storeból Monsgeek MG75W-t is, mert éppen ott volt akciósabb, mint a másikban.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz
megtortem #107501 üzenetére
Ha tescos ISO 75% kell, akkor megvárod a következő alis Akko 5075B akciót.
Utoljára valami 75$ körül láttam a fehér német verziót, de akkor még erősebb volt a dollár, és kb. 28k HUF lehetett átszámolva.Aztán utána eldöntöd, hogy mennyire tetszik a benne lévő kopogós kapcsoló *, és cseréled-e halkabbra, meg rendelsz-e rá magyar XMI kupakot.
(De ezekkel simán megduplázod a billzet akcós árát!)*: Még mindg a V3 Cream Pro Yellow vagy Blue-val szállítják, vagy valami újabbal?
Pár napja jelentettek be valami V5 kapcsolókat.
Komolyan, gyakrabban cserélnek kapcsológyártót, mint én billentyűzetet. -
krono.
tag
válasz
Synthwave #107502 üzenetére
Ez a Q7 amúgy kiosztás szempontból abszolút jó "kompromisszum".
Az Esc kerül egyedül feladásra, azt érdemes a Caps Lockra tenni, mivel azt amúgy sem használom szinte sosem, még jobb is így. Mikor néha hordozva használom a laptopot értetlenül nyomkodom a capset és csodálkozom hogy nem zár be semmit. -
megtortem
újonc
válasz
Synthwave #107502 üzenetére
Azért nem töltöttem ki az összefoglalós kérdéseket, mert egy pár száz kommentet itt átolvastam, meg a cikked is, aztán úgy alkottam véleményt és választottam.
A keretet én 30 ropogós mátyásban állapítottam meg.. ennyiből kell várat építenem
Switch csere is csak később lesz, ha lesz, a keycapet is azért kérdeztem, hogy ha rámszakad a lottónyeremény mit vegyek majd egyszer.A tanácsokat, véleményeket köszönöm mindenkinek, királyok vagytok
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
megtortem #107501 üzenetére
Egyszerűbb volna tudni, hogy mennyi a maximális (tényleg maximális) keret.
Csak azért, mert "akkor legyen fullos" <--> még lehet idehaza kapni viszonylag barátságos áron Q7 ISO barebone-t.
A szürke Q8 is ennyi, a kék meg még ennél is jóval olcsóbb, és ezek azért más szint, mint az Akko + úgy vannak tervezve, hogy könnyedén és gyorsan átépíthetők.Most még aprón is van a minőségi XMI dye-sub PBT-kből vatta új, így arra sem kellene várni. Talán még a FOXPOST is lealkudható, ha előre utalsz. Kapcsoló meg ízlés szerint, de abból is lehet találni ócsóért HA-n.
-
megtortem
újonc
válasz
nyunyu #107500 üzenetére
Ezen ... is ... gondolkoztam, de.. nem ISO és bár nem létkérdés de csak megszoktam már az ISO kiosztást.
Plusz úgy voltam vele a VIA sem feltétlen létkérdés.. de néha lehet jól jönne.
A háttérvilágítás mondjuk totál nem számít, megy a gépírás, ha fehér a keycap akkor monitornál is látom, ha valamiért látnom kell...
Ezzel most hosszú távra tervezek (már amennyiben lehet ilyesmit tervezni) és akkor legyen fullos
Keychron V max szériát is néztem, de az nem fért bele a keretbe. Ezért kellett a "tescos" verzió és ettől jobbat nem találtam
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bontatlan! Logitech G Pro TKL Clicky Magyar kiosztású
- Steelseries Apex Pro TKL (2023)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Akko switchek / kapcsolók - aktualizálás folyamatban
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync