Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #106895 üzenetére
Aki billentyűzetekkel foglalkozik, az hozzám hasonlóan inkább 1N4148-ból táraz be, mert az 1N400x család overkill a millivoltokhoz (és TTH kialakításban méretre is nagyobb).
A fizikai kialakítás nem mindegy, amire a kérdésem irányult, mert splergónál lehet TTH is, nem csak SMD, ha pedig SMD, akkor pedig potenciálisan többféle, tipikusan kétféle méret van használatban. Sőt előfordul néha olyan “iker” háromlábú tokozás is, amivel két szomszédos kapcsoló fedhető le egyszerre (ha valaki tudja ezeknek a rendes nevét, plz írja meg
).
-
nyunyu
félisten
válasz
Evil Snowman #106897 üzenetére
Nem lesz ennek túl zsúfolt a jobb oldala?
Nem triviális sötétben kitapogatni a kurzorok környékét.Plusz jól elkeychronizálták a Home/PgUp/PgDn/End kiosztást.
-
Evil Snowman
őstag
Mai nappal Pre-Order-ben megrendeltem a NuPhy Air75 V3-at fehérben Blush switch-ekkel. Ebben a korábban már a Kick75 LP-ben debütált Gateron 3.0 switch-ek vannak.
Kíváncsi leszek a hangzására.https://nuphy.com/products/nuphy-air75-v3-page
Jó hír, hogy elérhető lesz JIS és ISO kiosztással is, de azokra leghamarabb 2025. június 30-al lehet leadni a rendelést. Így akit eddig az ISO kiosztás hiánya tartott vissza a rendeléstől, annak mostmár ez az akadály is elhárult.
-
nyunyu
félisten
válasz
Synthwave #106893 üzenetére
Billentyűzetnél nem tökmindegy, hogy 1N4148 vagy 1N4005 a dióda?
Ha jól rémlik, a '95-ös Cherry 1000-emet 1N4005-tel sikerült utólag diódásítanom, de sajnos a billzet nem lett okosabb tőle, mivel a billzetvezérlő IC továbbra is 2KROnak kezelte.
('91-ig gyártott 1000-ekben még volt dióda gyárilag, és NKRO firmwareük volt...) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
1N4148, through-hole vagy SMD.
Ez amúgy szerinted megér ennyit? Csak mert nem vészes, és itthon is kapható.
----------------------------------------------------------------------
Ispy: amúgy ezek a grátisz, házilag kent
BOX Pale Blue-k sem vészesek érzésre, de eddig ahányat kivettem, mindnek más hangja volt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
norby_42 #106890 üzenetére
Még meglátjuk, de a QMK-tól előre tartok, mert egészen pontosan NULLA programozói előképzettségem van.
Az is kérdés, hogy egy Frood RP2040 Pro (de ha van jobb ötlet, meghallgatom) mikrokontrollerre lehet-e valahogy Vialt hekkelni. Az sokkal szimpibb volna.
És nem nehéz látni, hogy ez a motyó mitől lenne alsó hangon (nettó) 400 dollár készre szerelve. A sok piszlicsáréskodás miatt.
Na igen, csak nálam a ctrl a +turnleft, az alt a +turnright, és ezeket a WA/SA/WD/SD kombókkal egyszerre kell stabilan nyomva tartani. CoD-ban nem para, ott a ctrl – prone, alt – crouch bindokat amúgy is toggle-val használom. Mindenesetre azt már látom, hogy itt is az ESDF-re tolás lesz a kiindulási pont.
-----------------------------------------------------------------
(#106890)norby_42: A forrasztásra/vezetékezésre gondoltam.
-
HThomas
őstag
válasz
Synthwave #106888 üzenetére
Hűű, izgalmas :)
Ahogy korábban nekem ajánlotta talán pont norby_42, én is a home row modokat tudom javasolni, főleg a 3 sorhoz. Hiába fér el a szélső oszlopon a Control és Shift, de sokkal kényelmesebb, hogy mind a 4 mod ott van az ujjad alatt, szimmetrikusan, mindkét oldalon. Csak nem árthat hozzá saját QMK a finomhangoláshoz, de azt gondolom így sem fogod megúszni.
Játékhoz nekem a WASD helyett az ESDF van pont a jó helyen, így minden más is tolodótt vele jobbra. Így nem kell a Ctrl, Shift-re mappelni semmit, bár a game layeren nekem is ott vannak a legszélső oszlopon.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HThomas #106881 üzenetére
Már megvan az utód (pontosabban az alapja, még egy rakás mütyür kell hozzá + xp szerzés, hogy gánymentesen össze is tudjam egyáltalán rakni
), szóval inkább előzetes rászoktatás, mintsem "próba".
Azt már látom, hogy a ctrl/alt hiánya fog legjobban zavarni (klasszik Doomos bindok), de szerintem megnézem az MT (MOD_LSFT, KC_LCTL) felállást, és a í-nél visszatérek az altGr+j/i-re a bal shift helyett.
---------------------------------------------------
(#106884) norby_42: Szerinted min lenne a legcélravezetőbb gyakorolni? Itt még hónapok, mire ebből komplett build lesz.
(#106887) Seep: Ez nem változtat azon, hogy enni nem kér a polcon, és a dye-sub miatt elkopni sem fog, de még az UV sem puszítja vészesen.
Más: Megjöttek a Gateron Melodic-ok. Még csak kézben tuszkoltam, de húdedefiniálttaktilitásipont ez. Szerintem a CF/MT3-as buildbe dobálom be, úgyis az lesz a kísérleti platform a Corne-hoz (ezt a csudálatos Kailh BOX White V1/brass/Shenpo Cherry/no foam motyót nincs szívem megbontani
).
-
Valkűr
addikt
Megérkezett a Stab, hamarosan mehet a teszt…Lecserélem egyben az egészet, kíváncsi vagyok kence nélkül milyen. Jól gondolom h azért picit nem art kenni, es akkor kevesbe kopik majd a stab? Vagy nincs jelentősége?
-
Köszi a tippeket. Rá nézek majd a Keychron lanucherrel.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #106879 üzenetére
Először az egyik altra (vagy bárhova) állíts be egy altGr-t (ctrl+alt), mert az nincs alapból ANSI-n, a jobb oldali alt sima alt.
A billentyűzet szintjén nincsen olyan billentyűkód, hogy AltGr. Olyan van, hogy bal Alt (LAlt néven is fut) és jobb Alt (RAlt néven is fut), és az operációs a rendszer a jobb Alt billentyű lenyomását az aktív logikai kiosztás alapján azt AltGr-ként (magyar és európai ISO kiosztások) vagy Alt-ként kezeli (minden más). -
HThomas
őstag
válasz
Synthwave #106879 üzenetére
belövök egy 3x6-os Corne kiosztást az egyik Q8-ra
Én csináltam hasonlót, mielőtt megrendeltem a Charybdist. Arra számíts, hogy azért a Q8 thumb clustere és az egész row stagger nem túl kényelmes egy ilyen teszthez, hiába van meg darabszámra az összes szükséges gomb. Csak ez alapján nem kaptam volna kedvet a splergohoz (engem a trackball motivált). Viszont amikor a Q8-on tesztelt kiosztást ténylegesen elkezdtem a Charybdisen használni, az ég és föld volt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HThomas #106871 üzenetére
Én is, csak 2025-ben szerintem elég gáz 60 Hz-es monitort gyártani a konzumer piacra. Már a 75 Hz (ami amúgy még mindig elég fos) is óriási előrelépés, legalább ennyi lehetne az abszolút minimum.
----------------------------------
(#106878) syIex: Először az egyik altra (vagy bárhova) állíts be egy altGr-t (ctrl+alt), mert az nincs alapból ANSI-n, a jobb oldali alt sima alt.
De QMK/Keychron Launcher. Pontosan ott és olyan rétegen lesz a <, ahol és amelyiken csak akarod. Bármit bárhova bárhogy rakhatsz.
----------------------------------
Más: Szerintem estefelé belövök egy 3x6-os Corne kiosztást az egyik Q8-ra. Kíváncsi vagyok, hogy a 42 gomb mennyire lesz élhető. Mondjuk valószínűleg megugorható lépcsőnek fog bizonyulni, mert az utóbbi ~4 hónapban már csak 45-öt használok a 69-ből.
-
Egy olyan kérdésem lenne, hogy bal kacsacsőrt, hogy a jó égbe tudok írni ANSI layoutos billentyűzeten, ha az magyarra van állítva?
-
dqdb
nagyúr
válasz
HThomas #106871 üzenetére
ami out of stock dropon, az valami korábbi GB lehetett és teljesen kifutott, vagy időnként töltik?
Vegyes. Van olyan, ami group buy volt (MT3 és DCX esetében, mert ezt ők gyártatják direktben), és utólag is töltik, de van, amit nem. 3277-nél rémlik töltés, de eléggé régen történt. -
HThomas
őstag
válasz
Synthwave #106870 üzenetére
Ja, persze, a 60 Hz mellett ez nem érv, bár el tudom képzelni, hogy valakinek fontosabb a nagyobb felbontás, mint az input lag és a képfrissítés.
Ez alapján szimpatikusnak tűnik. Azt hiszem várok majd egy akciót... ami out of stock dropon, az valami korábbi GB lehetett és teljesen kifutott, vagy időnként töltik? A 3277 Customból van blank szett, egy olyat még teljes áron is berendelnék, de sajna nincs készleten.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
HThomas #106867 üzenetére
És darabosan mozog minden, plusz az input lag miatt egér is lomha. 4K-val legalább már bőven vannak olyan monitorok, amikkel nem akarsz Dunának menni az első scrollozáskor.
MT3.
Annyi, hogy az MT3 ívesebb, jobban kijön rajta a kontaktfelület bemélyedése, és mivel az kisebb is valamivel, a kupakok még jobban elkülönülnek egymástól.
-
HThomas
őstag
Van valami akciófigyelő oldal, ahol ezekről lehet értesülni? MT3 Darkness-t és MT3 3277 Custom-ot még soha nem láttam akcióban, pedig egy ideje szemezgetek velük, igaz túl sűrűn nem szoktam nézni a dropot. Most valami nyári 20 USD-s kupont ajánlgat, de az gondolom annyira nem nagy szám...
-
HThomas
őstag
válasz
Synthwave #106860 üzenetére
Szerintem teljesen logikus a 27" 5K és a 200 PPI környéke. Windowra vetítve, 200% scaling mellett tűéles minden, de nem használhatatlanul pici. A 4K 27" a 160 PPI-vel épp szerencsétlen ilyen téren, legalábbis az nekem 150-es scaling mellett volt jó, de az okozhat problémákat itt-ott.
Az MT3 és AFSA kérdésben mi lett a verdikt hosszabb használat után? Esetleg tudnál írni részletesebben a kettő közötti különbségekről?
Azt hiszem a Charybdisen célba értem a DES profillal, viszont a klasszikus vonalon még birizgál az MT3. Csak árban picit húzós, főleg ha nagyon közel van az AFSA-hoz. -
dqdb
nagyúr
Nincsen. Mindketten egyetlen kupakbeszállítót használnak és az a közvélekedés, hogy ugyanazt (ahogyan a CannonKeys egyik sajátmárkás sorozata is). A JCS másikat használ, de az sem durva felületű.
Ha extra durva felületű PBT kell, akkor az MT3 az egyetlen opció. ABS-ben az a profil is simább, ott a DSS profil felülete a legdurvább.
-
Seep
senior tag
Urak Shenponak vagy XMi nek vannak ilyen extra durva feluletu keycapjei is? Ansi, szurke bezs, vagy szurke feher, cherry.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Evil Snowman #106857 üzenetére
A 27 hüvelyken 5K nálam ugyanaz a kategória, mint a 60 Hz, csak az ellentétes irányból megközelítve; vicces. Keresve sem találom az értemét, legfeljebb grafikusoknak, de ott meg a képátló kicsi.
-
Valkűr
addikt
Az AKKO MU01 és a 02 csak méretben térnek el egymástól?
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #106453 üzenetére
#xmi_csoportos második nekifutás:
Szétválogattam a fehér szettet is:
Előző hozzászólásomban emlegetett szürke-bézshez képest:
- nincs második, mod színű Í, Ű *, 0, alfa színű Delete kupak
- második 1U Shift lemaradt, csak ikonos volt a szettben (másikban egy ikonos, egy feliratos)
- múltkor nem tűnt fel: mod operátor gombokon rossz helyen van a felirat: rendes numpadra való 2U Num+ középen van, minden más a bal oldalon. (1800 1U Num+-át balra rendezték.)
Vagy egységesen mindegyiket balra-középre kéne rendezni, vagy mindegyiket közép-középre.*: Ű gombból alternatív alapszínűek helyett kaptam pluszban egy rossz L3 színnel nyomottat:
Jól látszik, hogy a BackSpace gombokon nem egységes a betűk vastagsága.
Ócócsínai dobozba (A3 változat) szétválogatva:
Ennyivel sötétebb a szürke-bézs.Végül felöltöztettem a Feker Alice98 Prot a fehér szettel, így a Caps kupakot leszámítva mindegyik felirata azt takarja, amire programoztam Viaban:
(kék accentek a billzet sajátjai)
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Mephike #106805 üzenetére
Köszönöm.
Eddig megvagyok vele elégedve.
#106853 Synthwave
A helyzet az az, hogy jelenleg nincs 27 collon 5K monitor ami több mint 60Hz-es lenne. Pletykák szerint a jövő évben érkezhetnek.más
Ígértem hang összehasonlítás többek közt a spacebar kapcsán a Kick75 és MU02 között.
Ezen a linken elérhető: [link] -
Seep
senior tag
válasz
Evil Snowman #106806 üzenetére
Koszi szepen, a tiedet is es a Mephike-et is lattam mar.
-
dbius
veterán
válasz
Evil Snowman #106841 üzenetére
Pedig azt a Nuphyt szívesen megnézném egy ilyennel
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Evil Snowman #106822 üzenetére
A 60 Hz mindenhogy roflmao. Az első ablakmozgatásnál elmorzsol az ember egy szomorú könnycseppet.
Szerintem 1997 óta nem használtam ilyet az asztalomon, és előtte is CRT volt, az meg ugye teljesen más az effektíve nulla input lag miatt.
-
Valkűr
addikt
válasz
Evil Snowman #106851 üzenetére
Köszi ez igy ok lesz...
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Valkűr #106848 üzenetére
Nem tudom mi a bánat baja van.
Mindegy itt van a Logout cikkemben a videó akkor.
https://logout.hu/cikk/nuphy_kick75/az_atalakitas.html -
skippper
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen problémám. Szerintetek érdemes lenne kicserélni a switcheket, segítene a problémán?
Ha igen, akkor milyen switchet ajánlanátok ha a halkság a legfőbb szempont? (igazából jellegre, hangra tökéletes az Outemu, csak gyanús lett, hogy amiatt van a hiba. Mellesleg van másnak tapasztalata ezekkel a switchekkel hosszú távon? Mennyi a várható élettartama?) -
Valkűr
addikt
válasz
Evil Snowman #106847 üzenetére
about:blank#blocked
-
Valkűr
addikt
válasz
Evil Snowman #106845 üzenetére
nem ad be semmit a linkre sajnos, se telon, sem pc-n
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Valkűr #106844 üzenetére
Minőség szempontjából hibátlan. Kissé érdes a felső felülete, tipográfia tiszta, nem volt hibás darab benne.
A hangja a Kick-Ben ilyen, de nyilván függ a build többi részétől is a végleges hangzás.
Ha még tudod módosítani a rendelést akkor javaslok egy narancssárga GhostBar szóközt mert az rohadt jó. Arra kell csak figyelni, hogy a Cherry profilú válaszd.Videó a hangról itt: [link]
-
Valkűr
addikt
válasz
Milyen a kupak hangja, minősége? Megérte ezt a 30 ezret? Nagyon olcsot nem akartam venni, de túl drágát sem, ez volt egy épkézláb árazású…
-
Valkűr
addikt
válasz
Azt semmiképp
-
Valkűr
addikt
Kövezzetek meg, de annyira megtetszett ez a Keycap, h nem tudtam ellenállni és megvettem.. Aztán a kupakokkal le is állok mert jön még 2 fajta és befejeztem. Sikerült olcson még az ISA profilos szurkét vennem, meg egy AFSA vagy minek neveztétek abbol a Hyper Fuse összeéllitást.
-
Valkűr
addikt
válasz
Mr.Csizmás #106838 üzenetére
Sztem teljesen más profil a kettő, ha egymas mellé teszed akkor látszik..
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Mr.Csizmás #106834 üzenetére
MOA
-
Valkűr
addikt
Találtam Alin is.. [link]
-
Valkűr
addikt
válasz
Mr.Csizmás #106834 üzenetére
Sztem inkább MOA profil
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Evil Snowman #106798 üzenetére
ez MDA tesó profil? (meglepően jól fekszik nekem, talán jobban is mint a keychron OSA-ja)
-
Valkűr
addikt
válasz
Evil Snowman #106832 üzenetére
Van rácio a gyáriban is mivel a nap a hegyek felett van...
-
Molydeus
őstag
válasz
Evil Snowman #106823 üzenetére
Nem erre gondoltam. Magukon az arrow cap-eken is vannak stilizált, szálló madarak. A jobb és bal oldalon a hegy megfelelő oldalán, de az én asszociációmban a hegy felett repülő lenne az Up, a lemenő Nap, pedig a Down.
M.
-
Valkűr
addikt
válasz
Evil Snowman #106828 üzenetére
Igen azt látom, h a dobozka narancs szinű, de benne a kence a lényeg, sztem Wax van benne...Natur fát leginkább Waxoltuk mi is..Azon kesztül tud lélegezni a fa, nem tömiti el a porusait..
-
Valkűr
addikt
Közben utána jártam polirozott fa, igy nekem az jön le hogy natur és csak waxal kezelték, de ha a cucc narancsos szinű, akkor méhviasz is lehet. Igazábol ezeket nem kell agyon pucolni. Száraz helyen lesz ugy is.
-
Valkűr
addikt
válasz
Evil Snowman #106824 üzenetére
Igazábol rendszeresen szokás, de mivel itt egy puha felületen fekvő dologról beszélünk legfeljebb a felső része lesz kitéve nedvességnek zsirnak. Jó lenne tudni azt is mivel van kezelve a fa felülete, lakkozva, olajozva vagy bármi más. Ez nekem egy képből nem derül ki, de sokat elmond hogy fényes a fa felülete...Havonta átkenheted azzal a viaszos cuccal amit adtak mellé...Ha ganés akkor előtte sima citromos, szódabikarbonás vizzel kell áttörölni , és szárazra törölni, utána kenni. Nem kell sok a cuccbol, puha ronggyal csak áttörlöd egyenletesen azt csókolom. Ahogy a gitárokat is szokták. Tippem szerint vékony lakk lehet rajta és a lakk öregedését repedezését akarják meggátolni ezzel a kencével ami van mellé, vagy ha natur akkor magát a fát . HA viszont nincs kezelve, csak a waxxal akkor nem vizezd, csak nedvesen töröld át ha nagyon ganés , és száradás után waxold..
-
4nick8
őstag
Ez milyen szép!
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Molydeus #106816 üzenetére
A kupakon hegy és naplemente motívumok vannak.
A madarak az LCtrl, LWin és LAlt billentyűkön vannak.
Sajnos a csere sem jöhet szóba, mert a nyilak 1u-k, a másik három meg 1.25u. :/
Nálam space szempontjából a jelenlegi “etalon” a Kick-en levő GhostBar-os space. Baromi jó mély hangja van. Ma vagy holnap rakok fel közvetlen hang összehasonlító videót az MU02 és a Kick-ről. -
Valkűr
addikt
hmm egy kis Érdekesség...
Nem tunik rossznak.. [link]
-
Valkűr
addikt
válasz
Mephike #106819 üzenetére
Előfordul, amúgy nem kell tudja mindenki, hogy az asztalos iparban milyen kencéket használunk! Ez épp az egyik tipikus viasztartalmú ápolónk.
visszatérve a hangjára videon keresztül néha picit kongós, visszhangszerű Thockys karakter. Alapvetően tetszetős hangzás. Nem kis meló ezt fából elkészíteni, arra kiváncsi lennék hogy egy anyagból vagy ragasztottból készült, én utóbbira tippelek a vetemedés végett. Bár egy jól kiszáritott és lekezelt fának nem szabadna ekkora méretben már vetemednie.
Amúgy a fának ezt a picit kongó hangját könyebb kezelni mint a fémet, de lehet csak a video adta így át…Ezt meg valamikor én csináltam egy tömbből, érdekes a hangja ahol el van vékonyodva az anyag.
-
Molydeus
őstag
válasz
nyunyu #106811 üzenetére
Nekem az egy verzióval korábbi uGreen KVM-mel (szintén 4K@60Hz HDMI-n) és a szintén tőlük érkezett USB-C dokkolóval meggyűlt a bajom. Konkrétan a Latitude töltése kavart be, attól függően, hogy már eleve be volt dugva az amúgy szintén uGreen USB-C töltő, amikor a notit bekapcsoltam, vagy csak utólag kapcsoltam be.
Némileg csalódás, hogy azonos gyártó termékei nem értik meg egymást. Dokkoló nélkül nincs gond* persze, de mennyivel egyszerűbb lenne csak a C-vel intézni mindent...*: Mondjuk az vicces, hogy a Dell-nél a BIOS 66W-os töltőt ír elő, a uGreen pedig 65-ös, így ha véletlenül nulláról kellene tölteni, azt nem engedi. Persze ilyesmi elvétve fordul csak elő, de akkor bosszantó.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Evil Snowman #106806 üzenetére
Kellemesek a színek és nincsenek túltolva a képek sem a kupakoko. A kedvenceim az arrow-k. Ha a z Up-ot és a Down-t megcserélnéd, a madarak mutatnák az irányt.
Érdekes a hangja a videókban. A long pole-ok az alfák alatt egy fokkal kevésbé agresszívek, mint a szokásos. Nem tudom, hogy ez a nylon kapcsolóház, a szivacsoknak vagy a fa háznak + FR4-nek tudható-e be, valószínűleg mindnek egyszerre. A Space nem rossz. Ami talán egy kicist furcsa, az az arrow cluster, ott mintha egy kicsit "hollow" lenne, de ezen meg nem nehéz segíteni.
Ahogy láttam, van belőle 65%-os verzió, sajnos blokker nélküli alsó sorral. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy jön be ez az irány az Akkonak, mert mindenképpen egyéni prebuilt.
M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Evil Snowman #106813 üzenetére
Pedig 7 kiló egy 60 Hz-es monitorért az év biznisze. Még tán jobban, mint a 27 hüvelyken az 5K.
gg Apple, gg :' D
-
Molydeus
őstag
válasz
micafighter #106799 üzenetére
MX-ekhez én is 3204-et tervezek használni, mert azok hangban tényleg úgy jók, ahogy vannak, esetleg a Durock Piano-t is. Utóbbinál felmerült, hogy a mostani 22mm/45-ösnél egy kicsit erősebb rugót teszek bele és akkor már próbaképpen párat meg is kennék.
A nylon házas Gateronokhoz viszont szerintem passzol 205g0, úgyhogy azoknál maradok ennél.M.
-
nyunyu
félisten
válasz
Synthwave #106810 üzenetére
Noteszdokkoló + monitor + VESA karon nem gondolkodtál még?
Nálam fali karon lóg az LG OLED42C2, azt eteti egy csínai HDMI KVM switch
Abba van dugva az asztali gépem, meg HP USB-C G5 dokkolóm a notihoz.Így elég egy billentyűzet (Feker Alice 98 Pro), meg egy egér (most éppen egy fehér Keychron M6 *) az asztalra, és a KVM switch dedikált gombjával tudok váltani aközött, hogy az asztal gépemen játszok/netezek/nézek valami videót, vagy a notin dolgozok.
(Utóbbi mondjuk nem az erősségem.)Mondjuk a HP Dock G5-ön firmwaret kellett frissítenem, hogy át tudja vinni a 4k@60Hz-t, mert az eredetivel csak 4k@30Hz ment.
(* Melós MX Masteremet sikerült pár hete valahol elhagynom, így múlt héten az előző, fekete Keychron M7-emet "lefokoztam" melóba hordozandónak.
Első benyomásra az alacsonyabb+hosszabb M7 használhatóbb, mint a magasabb+nehezebb M6.) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Valkűr #106808 üzenetére
De igen. Ha ízlésesek, és minőség tekintetében is rendben vannak.
--------------------------------------------------------------------
(#106807) Evil Snowman: Noteszdokkoló + monitor + VESA karon nem gondolkodtál még? Akkor elférnél rendesen, meg különben is kicsit redundáns az egymás alatt két billentyűzet, amiből a felsőt nem is használod. Csak az értékes helyet foglalja. : >
-
Valkűr
addikt
Az Aulam is ilyen szép szines, ráadásul baromi jó minőségű es jó hangú kupakok, és olcso is.…Hatsune Miku design.. A Cherry profilost vettem, mert szögletes a billencs de van a Moa profil is ami szintén nagyon jópofa aki szereti ezt a profilt..
-
Mephike
őstag
válasz
Használd sokat.
Teszt nálam. A fa kenőanyagot meg ne kend a stabokra
(Jöhet a savazás.)
-
Ispy
nagyúr
válasz
micafighter #106799 üzenetére
Én amikor kezdtem a szakmát, akkor vettem a lubokat szintén keygemtől, de még egyik sem döglött be eddig.
Most vettem dkcnál fecskendős xhtbdzt.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Gyorsan feldobtam YT-ra, hogy milyen a hangja, akit érdekelne.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát erre kéne rá a beépített porvédő. Azt egy mozdulat portalanítani. Az ABS sárgulás meg itt nem téma; amúgy sem érné túl sok UV, meg világos szett is csak egy van (Matcha Boo – a Chocolate Mochán nem látszana), az max. menne hátrébb a falon.
Egyébként retro buildhez akár még ki is lehetne ezt használni, és direktben egyenletesen sárgítani WS2 ABS-eket. Szerintem van egy hangulata.
-------------------------------------------------------------------------
(#106788) Valkűr: Miért olyan furcsa?
-------------------------------------------------------------------------
(#106798) Evil Snowman: Adtak hozzá viaszt is? Az nice. Porvédő nem volt? Egy egyező színű/erezetű fa csuklótámasz kéne még hozzá.-------------------------------------------------------------------------
(#106799) micafighter: Azt már tudod, hogy clikcy-ben mi az kombó, amihez nem kell kenőanyag?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával