Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
válasz MrChris #94984 üzenetére
Nekem sincs semmi bajom a sorozatmóddal, viszont a mennyiségi arányokkal annál inkább. Egy régi kisfilmes géppel másodpercenként 7-9 fotó készült, és ott volt a 36 képkockából álló filmtekecs korláta is. Emellett a technikai hátrányok is jóval nagyobb hibaarányt eredményeztek. Mindezek ellenére, a napi 8-10-12 tekercs filmből elég sok értékelhető fotót készítettek.
Ezzel szemben, manapság nagyságrendekkel könnyebb lett fotózni, mégis x ezer felvétel készül. Miért is? 60+ fps, meg 4K, 6K sorozatok...innen már nem sok választ el attól, hogy leteszi az ember a gépet, elindít egy nagyfelbontású 60fps videót, aztán otthon átnyálazza a felvételt, majd kiválaszt belőle néhány képkockát, esetleg Lightroomban picit felturbózza, és voilá! Nem vagyok én a technika ellensége, de ennek szerintem már nem sok köze van a fotózáshoz.Hogy idézzek is:
"The equipment available today allows us to take multiple frames per second, apturing a string of digital files of incredible quality, using a plethora of lenses. But as advanced as current digital SLRs are, there is no substitute for being in the right place at the right time. It is the person that takes the picture, not the camera. As Cartier-Bresson once said: 'there is a creative fraction of a second when you are taking a picture. Your eye must see a composition or an expression that life itself offers you, and you must know with intuition when to click the camera. That is the moment the photographer is creative. Oop! The moment! Once you miss it, it is gone forever.'"
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest