- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Hobby elektronika
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Apple MacBook
- 3DMark (2013) eredmények
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandok
tag
Sziasztok!
Ma elutaztam egy családi kirándulásra, de mivel a feleségem kikötötte, hogy nem szeretné, ha megint egy komplett fotóstáska cuccal érkeznék, így csak az mk1-es EM10-et és a Sony RX100-at hoztam magammal. (Mostanában még az is megfordult a fejemben, hogy a Sony annyira univerzális, nincs objektívcserés macera, ultrakompakt és még így is f1.8-as objektívvel rendelkezik, hogy miatta eladom a komplett Olympus szettet és megmarad majdnem 300ezrem. De a fotós lelkem nem enged meg ilyesfajta luxust, hiába mostanában szinte kizárólag a Sonyval fotózgatok, kattogtatok.)
Azon bezzeg (RX100, MK3) nem kell állítgatnom semmit, úgyis tökéletes képek jönnek ki belőle. (persze ott nincs 45mm f1.8-as portréobjektív

Na, a lényeg, hogy dühömben az mk2 Olyt hagytam otthon és jött a nyaralásra az mk1. Megnéztem a G menüben, alapból az Auto módban itt is meleg a színek beállítása. Csak ugye itt ettől még minden normális és szép, míg az mk2-ben ugyanez valamiért egy full túlszaturált, túlszínezett képet eredményez.
Azt viszont még most sem értem hogy hogy lehet kizárólag P módban full automatán fotózni, hisz P módban ha nem állítok a záridőn, akkor alaból nagyon el lehet szúrni a képeket, és erre bizony a fényviszonyoktól függően mindig figyelni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 24GB 1000GB Teljeskörű garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600KF 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB RAMPAGE Shiva CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest