Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lassú Víz

addikt

válasz Mandok #82986 üzenetére

Amikor te állítod a záridőt, azt S módnak hívjuk. P-ben megy vele a rekesz is, és olyankor a kijelzőn Ps jelenik meg, mutatva, hogy belenyúltál. A gép csak a fényviszonyokat érzékeli, a téma mozgását nem. Ettől függetlenül az expozíció korrekcióval még állítani kellhet, ha a téma világossága eltér az átlagostól. Bár sokat fejlődnek az algoritmusok, nem hiszem, hogy létezik olyan, ami minden helyzetben felismeri, hogy mit akarsz fotózni, azt meg végképp nem, hogy még az elképzeléseidet is kitalálja.
    Ha jó képet akarok csinálni, M módot használok, mert rákényszerít, hogy gondolkozzak. :) Ha lusta vagyok, A vagy S, ha még lustább, akkor P10 (Huawei) :D

• Tin_Shield

őstag

válasz Mandok #82986 üzenetére

Továbbra sem értem mi bajod a P móddal, szerintem teljesen jól működik normál helyzeteken. Én mindig P-re állítom ha fotózni nem tudó családtag/ismerős kezébe adom a gépet, és a képek abszolút döntő többsége teljesen rendben van az expot tekintve. Persze extrémebb helyezetekben könnyen hibázik, mondjuk egy ellenfényes képet szinte biztosan el fog cseszni, de minden automatikát a falhoz lehet állítani, nevezzük akármilyen intelligenek is.
    És ha nem akarsz nem kell P módban semmit piszkálni, a lehetőségekhez képest biztonságos expóra törekszik a gép, nem erőleteti se a fullra nyitott, se a tökig zárt rekszt, se a túl hosszú, se a túl rövid záridőt. Rádásul a keresőben/LCD-n, az expo gomb megnyomása előtt élőképen látod, ha az automatika nagyon el akarja cseszni a képet.

Új hozzászólás Aktív témák