Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali médialejátszót?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Nem, Pana vázon is jár néha a blende live view alatt is, ami először kicsit engem is meglepett.
Első körben megjegyezném, hogy a 20-as blendéje nagyon diszkréten klattyan be, ha valami akkor ezt már végképp nem lehet hangosnak nevezni. Sőt kipróbáltam zoom kit obit a mélységélesség ellenőrzéssel és annak is nagyon hasonló diszkrét klattyanó hangja van, és mégse hallani senkit az általad kattogásként leírt jelenség miatt panaszkodni. Nem véletlenül, de hogy miért arra majd visszatérek.

Szóval a 20-as blende beugrasztása egyáltalán nem hangos, szerintem téged is elsősorban az zavart benne, hogy teljesen szokatlan (live view) használata mellett is képes önállóan rekeszelgetni. Ha meg valami össze-vissza kattog az bizony tényleg a legritkább esetben kelt minőségérzetet.
Éppen ezért nekem is fura volt, de hamar rájöttem miért csinálja ezt. Élő kép alatt ha mondjuk sötét szobából átkomponálsz a tűző napsütésbe akkor ha nagyon sok a fény akkor automatikusan lerekeszel. Hogy miért? Gondolom a szép élőképhez tartozik egy bizonyos képfrissítés amihez ha társítod az 1,7 fényerőt meg a tűző napot akkor minden szarrá fog égni.
Tehát ezt elkerülendő rekeszel egyet, ez egy katt. Aztán az általad említett kattogás meg akkor jön elő ha ilyen tűző napsütésben nyomsz egy AF-et, ilyenkor az élességállítás idejére kinyit a rekesz az általad használt rekeszértékre, majd amint betalált az AF újra lerekeszel és visszaáll a normál élőkép, katt-katt. Végeredményben ezek az egyszerű dolgok eredményezik azt, hogy a 20-as elsőre szokatlan helyzetekben kezd el rekeszelni. Nekem is fura volt elsőre, de miután rájöttem, hogy miért csinálja megnyugodtam, hogy ez normális és azóta már ez fel se tűnik.
Végül visszatérve a kit zoom obira, ott azért nem hallani ez irányú panaszt mert ritkán lehet kihallani a rekesz klattyanását. Normál esetben elnyomja expo alatt a zár hangja, élő kép alatt meg gyenge fényereje miatt sok fény felé fordítva sincs szüksége efféle rekeszelésre, így aztán a "kattogás" is elmarad.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kiváló DJI Osmo Action 4 akciókamera + tartozékok! 4K UHD HDR
- Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Makró objektív - Újszerű, dobozos -
- Canon EOS 90D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM + Canon EF 50mm f/1.8 STM + 2 akksi
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- 204 - Lenovo Legion Slim 5 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A320M R3 1200 8GB DDR4 370GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest