Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Megállapodtunk az IMF-el.
Szerintem hétfőn 7-8%-os erősödéssel indít a ft. -
stangli
senior tag
válasz
attiati #12495 üzenetére
Tudom, tudom, az idő haladtával én is változomemvy: nem rendelkezek eladási adatokkal, de a hírek szerint Ausztráliában vissza kell fizessék az ipadek árát, ha a vásárlók úgy érzik, hogy megtévesztették őket... Kínában csökken a kereslet... ez már elég indok lehet, hogy itt megpihenjen és korrigáljon... technikailag nézve, a hátrahagyott réseket is be kell töltenie... na meg sell in may is közeleg
más: vajon ki nyeri a szabadalmi versenyt?
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
apple teljesen elkezdett alulteljesíteni
Minden eszközosztály bull-ra áll, apple meg elkezd ereszteni. Nem akaródzik az a 607 fölé zárás. -
attiati
veterán
ez a topik semmit nem változik
-
g@bo
nagyúr
lóóóóóól..
„elfogyott a piac türelme az EU/IMF tárgyalások miatt, az EU periféria is nyomás alatt van és a kettõ együtt beindította a spekulatív shortokat”
lassan árazodik a hazudozás, imf mi várunk....
-
maross
nagyúr
Na, ilyen nincs. Egy esetre emlekszem, mikor volt egy huzosabb buko overnightokbol, akkor szoltak felulrol hogy probaljuk overnight nelkul befejezni a napot, ez volt kb 2 hetig, amig megnyugodott a piac. A ceg csak a sajat penzet teszi bele, nincs semmifele portfolio, nincsenek befektetok, nem latom ertelmet miert kellene nekik ezzel foglalkozni. Sajat zsebbol annyit bukik az ember amennyi jol esik neki.
-
emvy
félisten
válasz
maross #12485 üzenetére
> Ha igaz lenne, nem lenne munkahelyem
Erre, amikor irtam, akkor meg nem volt meg a HSZ masik fele.
VAR: nekem kicsit meredeknek tunik, hogy valoszinuleg vannak overnight pozicioitok, de nincs VAR-kalkulacio. Magyarorszagon nem kotelezo? A proptrading cegek tulnyomo tobbsegenel egesz ejjel megy a number crunching, hogy reggelre legyen egy VAR-szam, ami mondjuk tul sokat nem jelent, de legalabb ad egy erzest arrol, hogy mekkora kockazatot vallal a ceg.
Wiki:
In financial mathematics and financial risk management, Value at Risk (VaR) is a widely used risk measure of the risk of loss on a specific portfolio of financial assets. For a given portfolio, probability and time horizon, VaR is defined as a threshold value such that the probability that the mark-to-market loss on the portfolio over the given time horizon exceeds this value (assuming normal markets and no trading in the portfolio) is the given probability level.[1]
Azaz azt probalja megmondani, hogy egy adott idotavra nezve mekkora az az osszeg, aminel X% valoszinuseggel nem veszt nagyobbat a ceg. Tehat ha mondjuk van egy 1 milliardos portfolio, akkor a szimulacio azt mondhatja, hogy pl. 95% esellyel nem bukunk nagyobbat holnap reggelig, mint 25 millio. Ilyesmi szamitasok nelkul proptradelni lenyegeben vakrepules.
* megegyszer megjegyzem, hogy a VaR alapvetoen a regulatorok kedvence, igazabol nem eleg informativ.
-
emvy
félisten
válasz
maross #12483 üzenetére
Fenet.
Vannak olyan fura jelensegek, mint
- nem egyenletes eloszlas
- survival biasVan a jo oreg tetduplazos rulett-taktika, ahol ugyebar a varhato nyeremeny negativ, de megis 100 emberbol 99 nyerne rajta egy kicsit. Az az 1 meg tobbet vesztene, mint az osszes tobbi nyeremeny egyutt.
Gondolom nalatok van rendszeres VAR-kalkulacio. Annak a szokasos konfidenciaszintje asszem 97.5%, a valsag ugy kezdodott, hogy senkit nem erdekelt, hogy mi tortenik abban a 2.5%-ban.
-
maross
nagyúr
"A nyerés vagy a vesztés viszont gyakorlatilag a véletlentől függ"
Ha igaz lenne, nem lenne munkahelyem
. Es igen, amugy mindenkit eltiltanek en is barmifele tozsdezestol. Aki nem ert hozza, az bukni fog. Aki meg veletlenul nem, az a legrosszabb, mert terjeszti az easymoney hulyeseget.
-
emvy
félisten
nemide
-
emvy
félisten
válasz
maross #12477 üzenetére
En buntetnem azt, hogy FX-ezesre buzditsanak laikusokat.
(Ez talan a legeselytelenebb jatszma, mert nulla vegosszegu jatek, csak akkor nyerhetsz, ha jobb vagy, mint a piacon levo penz 50%-a).
Eskuszom, hogy nem olvastam el ezt, mielott irtam a forumra:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/29/sokat_buktunk_a_netes_devizaspekulacion/
-
maross
nagyúr
imo eur/chf longokkal lehet probalkozni 1.2050 kornyekerol, ha valaki szokott ilyenekkel jatszani. 30-40 aras stop, 60-500-1000 aras nyero, vermerseklet szerint
. Mindharomnak van realitasa, bar nem egy-ket nap lenne a nyeroig.
-
attiati
veterán
Arany nagyon nyögvenyelősen akar menni. Most már szinte minden héten érintgeti a támaszát. Le nem töri, de teszteli folyamatosan. Fed legalább 2014-ig hirdetett zéró kamatpolitikát. Elég korai lenne, ha az aranypiacon elkezdenék árazni a monetáris szigorítást, és törné az arany a long trendjét. Egyelőre szó nincs róla, de érdekes jelenség.
Beleillik abba a képbe, hogy a tőzsdeindexek dollár erősödés mellett is képesek erősödni. -
attiati
veterán
szerintem közelítünk egy kiadósabb korrekcióhoz
-
törölt tag
miert ne unit linked, szerintem utoljara...ezutan ne kerdezze meg senki, h jo-e.
-
Ringman
félisten
-
attiati
veterán
Vix index 3,5 éves mélyponton, semmitől se paráznak a piacon.
-
attiati
veterán
-
stangli
senior tag
válasz
attiati #12461 üzenetére
Szerintem az a korrekt, ha a stoppok aktiválódtak, hogy azoknak az akció előtti állapotban állítsa vissza, az adott brokicég. De ezt ugyebár, csak az tudhatja, akit kistoppolt ez az akció.
De, ha ez az akció irtó nagy stop vadászat lett volna nem így nézett volna ki a részvény darabszáma, ahogy a lentebbi képen látható. Azaz, az átlagtól meg sem emelkedik.
Ha nem egy technikai probléma, hanem a papír egy gyengébb teljesítő képességében, egy nagy hal csinálja x ezer, vagy 10 e db-al, akkor jóval több stop megbízás aktiválódott volna szerintem. -
Mercutio_
félisten
"Kicsit olyan a helyzet, mint amikor Fekete János a 80-as években biztosította Kádár elvtársat, hogy ne aggódjon, lesz finanszírozás, ő megoldja. Meg is oldotta, de olyan kamatokkal vettünk fel hitelt, hogy a mai napig is azt nyögjük. Ezt az utat már bejártuk egyszer, máig sem értünk a végére, nem kéne újra rálépni."
Szabadságharc, ahha
-
g@bo
nagyúr
" Akármit is mondanak, itt a török játék folyik november óta, de jó lenne befejezni, mert ez egyre többe fog kerülni minden magyar állampolgárnak. "
-
stangli
senior tag
válasz
attiati #12457 üzenetére
Többnyire szándékosan tesztelik a vevői oldalt, vagy annyira egy irányba állt már a piac, hogy összedől.
Erről Livermore életrajzában szereplő szitu jut eszembe.
Egy speki berohan a góréhoz, hogy venni kellene x nevű papírból. Erre behívja az egyik brokit, hogy eladni x e. db-ot. Erre a speki kétségbe eseten vinnyog, hogy eladni? Hát venni kell!!! Visszajön a broki, hogy eladva. Ismét arra utasítja hogy adjon el x e. db-ot. A speki már magából kiszállva üvölt, hogy merészeli eladni, ezt venni kell! Ezt még egy párszor eljátszották, a speki már összeroskadva, magába zuhanva ül és figyeli a nagy halat, miként végzi a mindennapi munkáját. Oszt kis idő múlva olvasva a broki jelentését, hogy mindent felszívott a piac, nem roggyant meg az árfolyam kiadta a megbízást több száz e. papír vásárlására.Hát igen, így működik ez, csak mostanság sokkal kifinomultabb technikákkal...
-
emvy
félisten
Na, utananeztem. A BATS volt a hibas, az osszes reszvenyrol A es BF kozott hibas adatokat kozoltek.
Szoval lehet itt elmeleteket gyartani, de sima technikai hibarol van szo (amin a legnagyobbat a BATS fog veszteni -- konkretan most lett volna az IPO, amit felfuggesztettek).
-
attiati
veterán
Az ugyanaz. Attól még 100 db részvénnyel indítottad meg. És annyival nem lehet.
Stangli: általában kamuk szoktak lenni ezek az "elütés volt" és "robotok okozták" hírek. Többnyire szándékosan tesztelik a vevői oldalt, vagy annyira egy irányba állt már a piac, hogy összedől.
-
emvy
félisten
Mindenkepp valami hibarol lehet szo. Ha valaki 100 reszvenyre adott mondjuk egy 560-as limit sell ordert, akkor azt egybol krosszolni kellett volna a tozsdei rendszernek 600 korul. El nem tudom kepzelni, hogy nem volt 100 reszvenynyi melysegu ajanlat 600 es 560 kozott -- biztosan valami technikai problemarol volt szo.
Persze, lehet a stop pozik kiutesere jatszani, ha nagyon biztos vagy a dolgodban, de nem hatvanezer dollarral, es utana nem ugrik vissza a reszvenyar egeszen pontosan oda, ahol eredetileg is volt.
-
Rive
veterán
A 'rendszer' oldaláról a dolog olyan, mint a rulett, két nullával: a bank hosszú távon mindig nyer. A védőháló a kereskedés felfüggesztése, ez meg is történt.
Brokioldalról mindenki a saját pénzével játszik, az nem érdekli a rendszer fenntartóit.
Amúgy meg dominószerűen kisütni a stopmegbízásokat régi játéka a spekiknek. Mindazonáltal az adott eset valszeg véletlen volt.
-
Kobe
veterán
azért meg lennék lepve, ha nem lenne valami beépített mechanizmus a hasonló bakik megelőzésére, vagy ha a rendszerben van egy ilyen "opció", és azt tudatosan használják a kereskedők, akkor azért a tőzsdefelügyelet ne büntetne kvakeményen, elvégre így pár 10 ezer dolcsival be lehetne borítani multimillárdos cégeket....
-
stangli
senior tag
Ahogy Kosztolányi is mondá, 2*2=5-1=4
Zseketto Nem érte el a 607-et, és normál kereskedésben nem esett 10% -ot azóta.
Habár elég csúnya a napos gyertyaés az az egyik magyarázata
10%-ot zuhant az Apple néhány másodperc alatt ma délután, miután a BATS nevű tőzsdén 100 db részvénnyel 542,8 dollárig kalapálták le a kurzust. Ezután rögtön visszaemelkedett a jegyzés 598 dollárig (-0,2%), de az automatikus kereskedési szünet előtt több elektronikus platformon is aktiválódtak a stop-megbízások. Az amerikai indexekben viszont nem látszott a szaltó, lépegetünk felfelé...
-
attiati
veterán
válasz
#24334592 #12448 üzenetére
Az nem tudom mi volt, sok bróker már eltüntette a chartról a tüskét, szerintem valami adatszolgáltatási hiba lehetett. Megbízható forrásokon nincsen ilyen leszúrás.
De megkezdte az alulteljesítést, oldalazást. Türelemjáték lesz, mert 3-4 éves chart alapján jön megálló. Ebbe belefér több havi oldalazás is, mint a korábbi megállóknál is előfordult már.
-
attiati
veterán
"Barack Obama, amerikai elnök Jim Kimet, a Dartmouth College professzorát jelöli a Világbank élére.... a másik két esélyes Ngozi Okonjo-Iweala, nigériai pénzügyminiszter, és José Antonio Ocampo, korábbi kolumbiai pénzügyminiszter."
egyik jobb, mint a másik
-
g@bo
nagyúr
jó menekülő deviza, mivel nem pörög, ezért nagyobb a marzs.
az usd-t adják veszik pár forintos /eladás vétel/ difin is keresnek, cad jóval ritkább business alany, nem beszélve arról, hogy többször láttam a sorban "indiai" srácokat nagyobb tételben váltani, akik valszeg nem váltják itthon vissza. /tehát veszik... de visszaváltódni nem akaródzik./
-
Cyrin
addikt
-
g@bo
nagyúr
-
Kobe
veterán
válasz
stangli #12441 üzenetére
szvsz az IMF megállapodásból nem lesz semmi. Egész egyszerűen azért, mert a kormány hosszú hónapok óta ráolvasással próbálkozik, és várják, mikor hiszi el az EU-IMF páros, hogy az 1+1=3-mal. Azt nem írom le, ez gazdaságilag milyen veszélyes, de kb felér azzal, mintha egy utasszállító pilótafülkéjébe egy vak és néma embert ültetnénk.
Úgy látszik, ez leesett a tárgyalópartnereknek is, mert ha tényleg érdemben komolyan vennék a magyar delegációt, akkor valószínűleg nem telne 5-6 hónapba csak az, hogy a tárgyalások kezdetét kitűzzék. Mert ugye tavaly ősz óta idáig nem jutottak el, azért kellett már vagy féltucatszor külföldre mennie Felleginek, hogy azért kuncsorogjon, mikor kap időpontot azokra az egyeztetésekre, ahol majd a tárgyalások lehetséges megkezdéséről beszélnek. Vagyis még csak a küszöbig se jutottak, és mindig lepattantak az ajtóról.
Szvsz az IMF még pár hónapot kivár, és utána inkább lefújja a dolgot a francba, hiába ők a hitelezők, annyit nem ér a dolog nekik mint amennyi energiát bele kell feccölni abba, hogy megtanítsák a tárgyalófeleknek, hogy az 1+1=2, és miért is annyi.
Bár 1 dolgot jól csináltak, a kuszaszeműt hosszú hónapok óta eedugták a nyilvánosság elől, valószínűleg rájöttek, nemzetközi körökben is olyan jó véleménnyel vannak róla, mint idehaza.
Én személy szerint inkább hiszek a Nomura-nak, mint fellegiéknek, el is kezdtem euróból bespájzolni, rövid távon sztem meglépi a 310-es szintet,
-
stangli
senior tag
válasz
maross #12437 üzenetére
A kormánynak piaci nyomás kell, hogy az imf megállapodás megköttessék... idáig vártak, most lépnek, 310 környékénél Fellegi ismét időpontokat kér, hogy Orbán aláírhassa a megállapodást... ha igazán oktatni akarnak, akkor nem Mo-on, hanem Washingtonba írják alá amit kell... de ha megint megy a kuruckodás, akkor könnyen 320 fölé is mehet az €
g@bo: Ha azt akarják, hogy a népnek jobban fájjon, akkor április első hetében tolják 300 fölé, addig előkészítik a pályát
-
amargo
addikt
Feldarabolják a MÁV-ot?
Érdekes, van itt még pénz. -
maross
nagyúr
Jo ha tudjatok, Újabb támadásra készülnek a forint ellen
. Amikor ilyet olvasok, es Orban hinti el, mindig az jut eszembe, hogy a "Valami oriasi fa*sagot fogunk bejelenteni" mondat ugyanolyan jo lett volna
.
-
degu
senior tag
válasz
apatyas #12431 üzenetére
Bamulatos,hogy itt mennyi betonkemeny,szigoru ember van!
Csak hogy az eredeti hsz.-em NEM a bankrendszer mukodeserol szolt,a Matrixba Ti rangattatok bele!
A rendszer sz*r ! Errol probaltam beszelni...
De mivel a topic nem errol szol,hanem arrol,hogy hogyan hasznaljuk a rendszert,ezert valoban nincs ertelme irkalnom!
Sorry,hogy nincs* mibe tegyem*... -
emvy
félisten
> de mi lenne,ha csak arrol lenne velemenye az embereknek,amiben naprakesz,tokeletes,komplett ismeretuk van?
Sokkal jobb lenne a vilag.
> Elismerem,hogy ez igy eleg hulyen hangzik,de ez az embereket nem zavarja!
Tenyleg hulyen hangzik, es engem zavar. Mindegy, ezt ittt befejeztem, ha szerinted a levegobe beszeles jo sport, akkor hajra.
-
degu
senior tag
válasz
Mercutio_ #12427 üzenetére
Nagyreszt igazad van,de mi lenne,ha csak arrol lenne velemenye az embereknek,amiben naprakesz,tokeletes,komplett ismeretuk van?
Tk. nem lenne rossz,es igy lenne realis egy eszmecsere,de a vilag nem szakemberek ertekezeseibol all-szerintem.
Elismerem,hogy ez igy eleg hulyen hangzik,de ez az embereket nem zavarja!
Ha valaki keves,vagy teves informaciok alapjan nyilatkozik,akkor egy hozzaerto - kijavitja.
Es szerintem ezzel nincs semmi baj.Beszelgetunk... -
attiati
veterán
Ne érzéssel tekintsél egy pénzpiaci eszközre (most például a forintra), és akkor meglátod, hogy napok, hetek óta teljesen együtt mozgunk a régióval.
Tegnapi "kedvenc" hírem: a ft miatt megütötték a régiós devizákat
Biztos miattunk fordult le a dax is, a carry devizapárok is, .... -
g@bo
nagyúr
válasz
The Bachelor #12424 üzenetére
150 eurónál -szinte- tökmindegy.
most 293,5 a váltónál, a Madách színház mellett lehet olcsóbb.... én megvenném, ma is megütötték a froncsit.
alapvetően egy megbízhatatlan klozipapír a pénzünk.
-
The Bachelor
tag
május 21-én megyek Franciországba, az utazásra át szeretnék váltani legalább 150 eurót. MIKOR váltsak? Most vagy utazás előtt 1 nappal?
-
degu
senior tag
Ertettem!
Kerek engedelyt meghunyaszkodni!es kivonulni a sivatagba...elmelkedni azon,hogy miert olvasom a netes topikokat,es foleg ...mit nyuzsgok? Miert nem jo nekem az egesz-ugy,ahogy van?Es egyaltalan! Miert akarok barmit is megerteni?
/Ja! Es a felsobb matekrol azert nem osztom a velemenyemet,mert csak kozepesre sikeredett a szigorlatom!/
-
Manitou
veterán
Mpk rt-vel kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata?
Mennyire dőljek be/ vagy ne, ha ajánlanak valamit? -
emvy
félisten
válasz
maross #12417 üzenetére
Privately owned, de nem ugy, mint egy szokvanyos privat ceg. A profitja mindig az allamnak megy (osztalekfizetes utan, ami, mint ahogy lentebb is irom, kifejezetten alacsony, tehat nem igazan jo befektetes), kicsit furcsa lenne, ha egy sima maganceg printelhetne penzt
(Bar jol beleillene az osszeeskuveselmeletekbe).
Degu: oke, akkor miert nem osztod a velemenyedet a felsobb matematikarol is? Csak kerdezem, ugyanolyan kompetens lennel a temaban.
-
degu
senior tag
Koszonom a felvilagositast,de nem eszt osztok /ebben a topicban is/ hanem a velemenyemet,es az averzioimat mondom ki a rendszerrol,ami nyilvan nem jo,mert nem jol mukodik.Ha ez feltunik egy luzer hjuzernek is...akkor az eszosztas?
Te elfogadod a rendszert ugy,ahogy van,en meg nem!
Ennyi...
De rendben van! Nem szolok bele a szakmai vitakba a jovoben...mert nem ertek hozza!
A velemenyemet meg megtartom magamnak,es ejjelente magamba filozok,hogy hova aramlik az a rengeteg penz,amikor annyira sz*rba van-szinte minden allam. -
maross
nagyúr
Keress ra hogy who owns federal reserve. "not a governmnet entity" "privately owned". Volt rola egy hosszabb video, sajnos nem talalom. Az hogy a mostani profitja hova ment, nem neztem utana. Ha az allamnak, nos, jo nekik, bar meglep.
De ilyet is talaltam "How were these profits distributed? By an agreement between the Board of Governors and the Treasury, nearly all of the Fed's annual profits are paid to the federal government.", szoval tenyleg az allamnak mehet a java. Utana kene nezni alaposabban.
-
emvy
félisten
Plusz nehany referencia:
Wall Street Journal:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204257504577152763309858788.html
Forbes:
http://www.forbes.com/sites/bobmcteer/2012/01/11/fed-profits/New York Times:
http://www.nytimes.com/2012/01/11/business/economy/fed-returns-77-billion-in-profits-to-treasury.htmlMondjatok, ha nem vagyok eleg meggyozo
-
emvy
félisten
Ez nem gond, de miert osztod az eszt a buta bankarokrol mar X ideje ebben a topicban (is)?
A MNB azert fuggetlen, mert az alkotmanyunkat (okkal) ugy alkottak meg, hogy a jegybank fuggetlen monetaris politikat folytathasson, azert, hogy a hatalom ne koncentralodjon 100%-ban az aktualis kormany kezeben. Ezert van Legfelsobb Birosag is. Az, hogy konkretan hogy mukodik, mas kerdes, nyilvan semmi sem tokeletes, de ez az oka.
-
emvy
félisten
válasz
maross #12413 üzenetére
Nem.
Profit:
" The U.S. Government receives all of the system's annual profits, after a statutory dividend of 6% on member banks' capital investment is paid, and an account surplus is maintained. In 2010, the Federal Reserve made a profit of $82 billion and transferred $79 billion to the U.S. Treasury.[18] This was followed at the end of 2011 with a transfer of $77 billion in profits to the U.S. Treasury Department." (Wiki)
"The Federal Reserve System certainly makes large profits. According to the Board's 1995 Annual Report, the System had net income totaling $23.9 billion, which, if it were a single firm, would qualify it as one of the most profitable companies in the world. How were these profits distributed? By an agreement between the Board of Governors and the Treasury, nearly all of the Fed's annual profits are paid to the federal government. Accordingly, a lion's share of $23.4 billion, which represents 97.9 percent of the Federal Reserve's net income, was transferred to the Treasury. The Federal Reserve Banks kept $283 million, and the remaining $231 million was paid to its stockholders as dividends.
Given that less than one percent of the Fed's net earnings are distributed as dividends, it seems that an investor could easily find much more profitable ways to store their wealth than buying Federal Reserve stock. Regarding Schauf's lamentation, the Federal Reserve System has been paying its profits to the Treasury since 1947." (usagold)
Tulajdonosi szerkezet:
"Regarding the structural relationship between the twelve Federal Reserve banks and the various commercial (member) banks:
[ . . . ] the "ownership" of the Reserve Banks by the commercial banks is symbolic; they do not exercise the proprietary control associated with the concept of ownership nor share, beyond the statutory dividend, in Reserve Bank "profits." [ . . .] Bank ownership and election at the base are therefore devoid of substantive significance, despite the superficial appearance of private bank control that the formal arrangement creates." (wiki) -
degu
senior tag
Jovanna!
Akkor nem voltam elegge tajekozott az allami bank,es a maganbank kozotti kulonbsegben.
Nem kivanhatom,hogy a strukturalis felepitesekrol eloadast tartsal nekem,de akkor nalunk,a Magyar Nemzeti Bank miert -szinte-allam az allamban?
Miert megy a haboru az orszag vezetesevel?
/Ha nagyon primko,vagy alapveto a kerdesem,...akkor hagyjuk! Feladom!/
-
degu
senior tag
A bank profitja az allamhoz megy?
En hiszek Neked,mert nyilvan nem alaptalan az allitasod,de akkor miert dolgoznak a bankarok? Pusziert? Vagy filantropok? Vagy igazi hazafiak? Akkor nalunk miet nem ezt teszik a cukifalat bankarok? Miert haborognak? Csak balhebol?Miert nem *csatornazzak vissza* a profitjukat gyengelkedo allamunknak? -
degu
senior tag
válasz
attiati #12406 üzenetére
"Minden idők második legnagyobb profitját könyvelte el 2011-ben az amerikai jegybank. A Fed és kerületi tagbankjai az előző évi 81,7 milliárd dollár után ugyanis 77,4 milliárd dolláros eredményt értek el - írja a MarketWatch.
Hat a q*rva anyjukat! Ez a baj!
/Ettol nem lesz kozelebb a Jupiter,de nekunk,nagyon sokuknknak-majdnem mindenkinek nagyon sz*r/
Ecce homo... -
attiati
veterán
"Minden idők második legnagyobb profitját könyvelte el 2011-ben az amerikai jegybank. A Fed és kerületi tagbankjai az előző évi 81,7 milliárd dollár után ugyanis 77,4 milliárd dolláros eredményt értek el - írja a MarketWatch.
.... A Fed laza monetáris politikája (quantitative easing) az értékpapír-vásárlások révén komoly mértékben hozzájárul a bank profitabilitásához, bár a célja a programmal nem ez. ..."
De azért nem is tiltakoznak ellene.
Jó érzés egy olyan világban élni, ahol minden ember élete egy ilyen szervezet kezében van. -
attiati
veterán
Elég komolyan beszorult az eurhuf. Lefelé nagyon nehezen fog átmenni még jó hangulatban is a 285-ös betontámaszán. Ehhez úgy tűnik valami pozitív itthoni fejlemény megjelenését várja a piac, és nem elég önmagában a jó hangulat (de az kötelező feltétel).
Felfelé pedig nem indul meg, nem szakad le a régióról, nincs (negatív) magyar sztori.
Lehet, hogy egy hosszú ideig történő oldalazás okozná a legnagyobb fájdalmat. Én annál jobban örülnék neki
Arany már lassan minden héten megérinti a támaszát...
-
SzalaiG
addikt
Ezt láttátok már: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest