- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lokalisalj
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #113646 üzenetére
IB referral bonusz kapcsan: amikor bankban kotottetek szamlaszerzodest, s kaptatok emiatt 10-50e Ft-ot (akcio kereteben), vagy adott bankhoz hoztatok be uj embert...s kaptatok szinten penzt...azutan adoztatok?
Gondolom nem. Fel sem merult.
Nekem most ez ugrott be, mint ikertestver szituacio.
Nem lehet, hogy a referalasert kapott 200 USD az IBKRnel hasonlo? -
julius666
addikt
válasz
PredatorZoli #113651 üzenetére
Viszont ha a váltásnak nincs minimumdíja akkor miért nem váltotta a maradvány devizákat mindenki HUF-ra és tolta abból a transzfer díját? A legrosszabb ami történhet hogy HUF formájában marad az Erste zsebében az eredeti pár EUR.
Vagy eleve mindenki HUF-ra váltotta ezeket a morzsákat és annak a maradékáról mondtak le, csak én értettem félre a hszeket?Also: a transzfer díjakra való felhasználhatóság működik különböző TBSZ-ek között is? Tehát ha nekem 1 TBSZ-en 10k lenne a transzfer, de 25k-nyi morzsalékom maradt, akkor a "fölös" 15k-t fel tudom még használni másik TBSZ-eimen lévő papírok transzferköltségére is? (Logikusan azt gondolnám nem, de azért megér egy kérdést, főleg hogy erre ügyintézők se biztos, hogy egyhangú választ adnának...)
-
julius666
addikt
válasz
PredatorZoli #113648 üzenetére
Huhh, köszi, ez valahogy fel se merült bennem, hogy forintra is lehetne váltani és úgy átzavarni.
Apró morzsalék devizákra írtátok, hogy abból (is) mehetne a transzferdíj, de gondolom ott is váltanak HUF-ra, aminek díja van. Nincs valami minimum díj ami ennek keresztbe tenne bizonyos összeg alatt? Ótvaros díjjegyzékükben egyszerűen nem találok a devizaváltásra semmit, már golyózik a szemem.
-
julius666
addikt
IB transzfer: USD deviza átutalása gondolom swiften menne, szóval ott még akár extra díjak is jelentkezhetnek. Jól gondolom? Van aki hajtott már át az Erstétől dollár casht az IB-hez?
Egyik TBSZ-emen van még egy maradvány USD összeg részvény eladásból, nem túl jelentős, de azért ott biztosan nem hagynám az Ersténél. Gondolkozom, hogy átváltsam-e inkább euróra és úgy menjen át.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
lokalisalj #113643 üzenetére
Őszintén fogalmam sincs. Se azt nem tudom hogy a részvények után, se az ajánlási pénzek után hogy lenne érdemes. Majd kitalálom ha odaérek hogy aktuális lesz.
-
kovaax
őstag
Tényleg nincsen Interactive Broker téma a fórumon???
HELP!!!
Kaptam e-mailt IBIE-től, "Daily Activity Statement for 02/05/2024", bementem, megnéztem a sztétmentet, hát 6 ojrómat átváltották ("Ordered by IB (Margin Violation)"), majd "eltűnt" 2000 Ft. Levonták a havi díjat, mert nem trédeltem semmit, egyértelmű (vagyis nem egészen, mert a fél hónap decemberre nem vontak semmit).
Csak ezt éppen nem találom sehol sem ebben a sztétmentben, de sehol máshol sem. Honnan derül ez ki, és a Daily Activity Statement-ben hol találom meg (fél órája nézem: sehol)???
F@szt, ott van: Cash Report: Other Fees: -5,21... Elég elcseszett valami... -
les_polish
csendes tag
válasz
KIA Ceed #113637 üzenetére
Ebben a topikban egyedi részvényeket?
Olvastam egy cikket ahol a Ceo kb leírja hogy olyan ütemben növekszik a cége, hogy félő nem tudják kezelni. Most a háborús feszültségek kapcsán eléggé megnőtt az állami megbízásuk, ez is kérdés mennyire marad fenn. Mindenesetre 2023 az első profitos évük, és a terveket túlszárnyalják az aktuális bevételeik.
Nekem van, és tartom egyelőre, mivel hosszú távban gondolkodom, így tervezek még belevenni is.Itt egy oldal ami az elemzői várakozásokat mutatja btw, de ebből se leszel sokkal okosabb.
-
lokalisalj
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #113641 üzenetére
All-in-all, Zoli, hogyan adóznál majd utána?
Egyáltalán kellene? (jóváírás a normál számlán)
-
lokalisalj
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #113641 üzenetére
Pedig tényleg kaptam.
Nem lehet, hogy ennek a dokumentumnak/szabályozásnak volt korábbi verziója, s azon szigorítottak? S én még a régi szerint kaptam (nyár végén talán)? -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
lokalisalj #113639 üzenetére
Kb 8 embert ajánlottam eddig be és mindegyiknél teljesült a 10e szinte azonnal, mégse utaltak még 1 vasat se, hisz még nem telt le az 1 év amíg azt az állományt fenn is kell tartaniuk....
Ott van a leírásban is,
and maintains at least that amount for one year following the opening of the account." -
lokalisalj
csendes újonc
válasz
SzGee #113633 üzenetére
https://interactivebrokers.com/aces/Agreement/AgreementVersion/4051
"IBKR will pay Referring Client a flat fee Payment of USD 200 per eligible referral for up to fifteen (15) friends or family in a calendar year and thirty (30) total. The Referring Client will only receive this payment if the Referred Client opens an account through the shared link, deposits at least USD 10,000 within thirty (30) days, and maintains at least that amount for one year following the opening of the account."Itt picit mast irnak, mint amit irsz.
Valoszinu a 10e 1 honapon belul teljesult nalam. -
axioma
veterán
válasz
PredatorZoli #113635 üzenetére
Akkor gyakorlatilag az elso ev elojelhelyes osszege megis az ajandek alapja, nem a megszerzestol 1 ev tartasi feltetel szerinti. [Az mar mind1 mikor vest-elodik.]
Koszonom neked is! Nem mintha az ajandekon barmi mulna de jo hogy igy ossze van szedve, lehet kovetni. -
KIA Ceed
tag
Üdv! Palantirt nézi valaki? Kiszálló, vagy beszálló?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
nort_on #113623 üzenetére
Ez így nem teljesen pontos. Az 1 éves collecting period után már ha ki is utalsz pénzt, az miatt nem fognak visszavenni részvényeket, azokat sem amiket az 1 éves időszak 11. hónapjában fizettél be de a 13. hónapban kivettél pénzt, mert a 12. hónap végén a megkapott részvények száma fixálódik, véglegesedik.
Viszont a birtokodba valóban csak 1 év után kerül, ami pl a 12. havi befizetésnél azt jelenti, hogy az csak a 24. hónapban kerül a birtokodba. -
Monyos
aktív tag
válasz
Ixion77 #113614 üzenetére
És a legszebb, hogy hiába akarsz biztosra menni a NAV bejelentéssel, hogy a teljes transzferált összeget feltüntetnéd és igazolnád, ha az IBKR értesítő szerint is az első beérkezett tételtől számítva van 30 napod bejelenteni a NAV-hoz a TBSZ számlát.
Egyébként nálam is ez a felállás, csak a pénz kicsit gyorsabban átért. Gondolom az ő oldalukon semmi kötelezettség nincs, hogy mennyi idejük van teljesíteni a transzfert. -
SzGee
aktív tag
válasz
lokalisalj #113631 üzenetére
Hogy kaptál?
Nekem azt írták, csak akkor jár a 100 usd, ha a referált legalább 1 évig fenntartja a legalább 10000 USD-t
Vagy ez már ilyen régi referálás volt?Szerintem egyébként ez valami üzletpolitikai kedvezménynek számít, amiből az IB adózik, de majd valaki kijavít, ha nem...
-
lokalisalj
csendes újonc
IBCEnél ha referraltam, s kaptam 200USD-t normál számlára, az hogyan adózik?
15%? s SZJA szerint hova vennetek fel? Van más hasonló cipőben? -
nort_on
senior tag
válasz
axioma #113622 üzenetére
Így van. Az 1 év tartás a befizetett pénzre vonatkozik, ha pl befizetsz 5k-t, akkor arra kapsz 50 dollár részvényt. Ha 1 éven belül kiutalsz 3k-t, akkor visszavesznek 30 dollárnyi részvényt.
Szóval 1 évig kapod a befizetések után, de a befizetéstől is számít az 1 év, tehát összeségében a nyitástól 2 év az utolsó befizetés (nyitás + 1 év) "tartási ideje".
-
axioma
veterán
IB szamlanyitast idozitenem a referral felteteleknek megfeleloen; jol vettem ki hogy ennyi a lenyeg?
* Ajanlo akkor kap fix dollart, ha 30 napon belul beteszek 10ezer dollart.
* En kapok 1% reszvenyt az elso 1 evben befizetett penz utan (ha az egy kisebb minimumot eler).
- A berakas tbsz-transzferrel nem szamit, de penz be, egybol tbsz-re atvezetessel igen.
? Amit nem latok: mire vonatkozik az 1 ev tartas? Mintha mar irtatok volna hogy megvalosultak az IB reszvenyek, de akkor me'g nem is tudjak hogy ott fogod tartani... -
powerwade
senior tag
válasz
DarkByte #113616 üzenetére
Azonnali Fizetesi Rendszer. Ezt az ikont szoktak melle tenni altalaban. Egy kis olvasnivalo https://www.mnb.hu/azonnalifizetes
-
Ixion77
addikt
válasz
Ixion77 #112525 üzenetére
Update Erste -> IBCE TBSZ transzfer ügyében:
Január 5: Transzferkérvény beküldve az Erste-hez.
Január 15: Emailben háborogtam náluk hogy továbbra sem történt semmi.
Január 17: Pénz átment az IB-hez.
Január 24: IBCD-től jött egy üzenet, hogy két fajta értékpapír jóváírásra került a számlámon. De valójában nem került, és nem kettő hanem három kellene legyen.
Január 29: A három értékpapírfajtából az első (4GLD) átment
Február 6: A másik két értékpapírfajta továbbra is az Erste számlán van.Nem nevezném gördülékenynek a folyamatot.
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
VMatteo #113599 üzenetére
Amennyiben azt te vásároltad, mint gyerek, akkor a szüleid MÁK-os számlájára ügyfélszolgálaton, személyesen (minden számlatulajdonosnak ott kell lennie) át tudjátok transzferáltatni. Ez úgy tudom díjmentes. Ennek, amiatt, hogy egyenes ági rokonok között mozog, nincsen adó vonzata.
Ezt követően szüleid MÁK-os számlájukról a K&H-s számlájukra szintén tudják transzferáltatni. Ez díjköteles.Azt meg kell kérdezni a K&H-tól, hogy fogadja-e direktben a te számládról, mint gyerek, de eltérő számlatulajdonostól a transzfert. Ennek sem lenne adó vonzata.
-
RegElek
csendes tag
Gyors kérdés:
DTLA/SXRC-t hogy találom meg Erste-nél?Update:
Ahogy nézem, sehogy. -
DarkByte
addikt
Az normális hogy az IBKR-re Wise-os beutalás napokig tart mire available-é válik?
Szombati utalásom még mindig pending. A pénteki is tegnapra ért át.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch 2
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest