-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecus
őstag
válasz Balathruin #68799 üzenetére
De ha jól nézem ez elkerülhetetlen, mert a felső szerelésű házban a táp ventije csak lefelé nézhet és az összes meleg levegőt be kell szívnia. Másképpen nem is lehet.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
én úgy tudom hogy az ATX méretű tápok megegyező, standard méretűek, függetlenül attól hogy mekkora a venti a tápban
tehát a 12cm-es ventivel szerelt táp is használható a gépedben, amennyiben az is ATX-es.
és halkabb is lesz, de ha már veszel tápot akkor olvass vissza milyet ajánlanak itt és milyen teljesítményűben, mert a táp a géped lelke.
az a gát a hálózat és a géped között.
érdemes egy komolyabbat megvenni és nem a legolcsóbbra törekedni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
fecus
őstag
Egy 100-200W körüli fogyasztású géphez (i5, 2 HDD, 2 SSD, ODD, 4GB) keresek tápot.
Elment az egyik SSD és azt mondták ezt okozhatja a gyenge/öreg táp is. Erre válaszul amikor több napos áramtalanított állapot után bekapcsoltam az elosztót levitte a kismegszakítót. Azóta minden megy, de gyanús.
A házam felsőtápos és azt nem tudom, hogy tudok-e bele rakni ilyen nagy ventis új típusú tápot is? A mostani kis, hátsó ventillátoros.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
DFB
tag
válasz KAMELOT #68791 üzenetére
Szerinted a V700 vagy az X650 "modernebb"
Azt olvastam valahol, hogy az X sorozat kifutó, bár lehet a korábbiakra értette.
A SS viszon 7 év gar. és Haswell ready.
Viszont ca.5e-el drágább, és kisebb a ventije.
A V700-ban nem hybrid hűtés van ha jól tudom.
Nem mintha a CM hangos lenne. -
.wantííd
tag
Xfx 450 elég lenne egy Gigabyte HD 7770-nek? (oc verzió)
-
tankraid
aktív tag
CHIEFTEC CTG-500 helyett egy fokkal komolyabb tápot 15e körül tudtok ajánlani? (alsó tápos házba)
Köszi!
-
-
-KP-
addikt
válasz KAMELOT #68789 üzenetére
most nézem, iponon van komment is a táphoz:
"Még 2 éve vettem egy ilyet mert jókat olvastam róla. Sajna egy gtx 480-as sli rendszerben úgy üvöltött mintha a vágóhídra menne Egy 750TX-es Corsair csendben vitte ugyanezt a konfigot"
Pedig 135mm-es ADDA venti van az XFX-ben...
-
tibee77
őstag
válasz cleric #68772 üzenetére
Egy Coolermaster hyper evo 212 hütö van rajta.
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Asrock Z97 Extreme3 beállításai között mik azok az energiatakarékos módok amiket UEFI-ben bekapcsolhatok olyan táp mellett ami nem támogatja a Haswell procikat?
Jelenleg folyamatosan 3.2 Ghz-cen megy az i5-4460.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Bullllit
tag
Üdv
Lenne egy ilyen konfiguráció:
ASUS H97M-E
INTEL Core i3-4130
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz
MSI N750-2GD5/OCV1 GTX750 2GB GDDR5
SAMSUNG 128GB SATA3 2,5" 840 Pro
SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3Ehez a géphez a későbbiekre gondolva ez a táp jó lenne?
SEASONIC S12 II 430W
Ha nem akkor várom a tanácsotokat.
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
zolem
aktív tag
válasz Balathruin #68776 üzenetére
Még nincs meg, de mint irtam alap tehát 350w bőven elég :-) (persze jó áron nem baj ha picit nagyobb a watt )
amugy asus h97m-e,intel g3420, alaplapi video[ Szerkesztve ]
にんじん
-
cleric
tag
válasz AeSDé Team #68775 üzenetére
Kábelhosszról nem tudok nyilatkozni, de az 500w a 7770-nek bőven elég.
https://lightyear.com/go/adam149
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, szeretnék venni egy ilyen hármast használtan: Cooler master k350 ház, i7 3770k proci, Asus P8Z77-V PRO alaplap. Ezekhez a jelenlegi FSP HEXA 500W tápom vajon elég erős, vagy vennem kellene egy nagyobbat? A kábelei elég hosszúak lesznek az új házhoz?
Ha nem elég jó hozzá a tápom akkor milyenben érdemes gondolkodni?Az kimaradt hogy HD7770-es kártyám van, esetleg 1-2 év múlva cserélem le nagyobbra és akkor lehet hogy tápot is veszek mellé, amennyiben most nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
zolem
aktív tag
Segítséééég!!
Szeretnék venni egy tápot. Relatíve olcsón ,alap teljesítménnyel , megbízhatót, de legfőképp csendes! legyen. kb 10e-ért
Köszi.にんじん
-
Ruuwa
tag
Üdv, hallott/látott már valaki max 50mm vastag PSU-ról? TFX SFF sajnos pont vastagabb a kelleténél. 100-150W bőven elég lenne azt hiszem, Athlon+SSD+HDD+dedikált hangkártya lógna rajta.
Szembe jött egy csodálatos ITX házikó, és nagyon beindította a fantáziámat, de jelenleg a táp kérdésén nem tudok átvergődni.Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
tibee77
őstag
Sräcok az lehetseges, hogy az adatlapomon levö konfigot neha nem birja el a täpom?A proci nem alapon van, hanem huzva van 4.2ghz-re.Ezt a nehat ugy ertem, hogy teljes terheles alatt, hosszabb ideig mondjuk nem kap eleg kakaot a gep(ingadozik)?Nem tudom mennyire volt erthetö a megfogalmazäs, bocsi erte!
[ Szerkesztve ]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
vittorio7
őstag
-
PNP
őstag
Tudom, hogy van apró, de hátha valakinek aktuális: tápba vettem csere ventit, de kiderült, hogy mégsem onnan jött a zaj, így lett egy felesleges, új Jamicon KF1225H1HR-R ventilátorom. 5V-ról is elindul.
[ Szerkesztve ]
-
Dandino
újonc
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni milyen tápot ajánlanátok ehhez a konfighoz ?
alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3P
processzor: AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ Black Edition
videókártya:GIGABYTE GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE
memória: HyperX 8GB HyperX FURY DDR3 1600MHz CL10
hdd: KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSD
ssd: SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3Maximum amit rá tudnék szánni ilyen 15-16 ezer forint.
[ Szerkesztve ]
-
jaaa, okés én csak véleményt írtam és a linkelt hozzászólás alapján mondom hogy az XFX általam is ajánlott táp, de majd jön ide hozzáértőbb és mond okosat, mert nem akarlak félrevezetni
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-KP-
addikt
válasz Lacielvtárs #68762 üzenetére
jó de a te tápod 40 fölött van, amit én linkeltem be az meg 28k.
-
a Mester nekem ezt a sorrendet ajánlotta.
link
tehát a Mester szavaival élve, az egy jó táp, ha jól tudom neki is az van
végül vettem egy corsair rm850-et.
de csak azért vettem ezt mert másnapra itt volt nálam, a többire meg várnom kellett volna vagy egy hetet.
erős és csendben van
40 %-ig a ventije sem pörög.
én ajánlom ezt a típust ami nekem van, a többivel nincsen tapasztalatom.
de nekem ez a corsair bevált, attól függetlenül hogy vannak jó és xar szériái.
de hát melyik gyártónak nincsen félre sikerült megoldásai
erről nekem eddig jókat mondtak.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-KP-
addikt
Erről a tápról mi a vélemény?
Mennyire mondható csendesnek? Olyan tápot szeretnék ami halk és nem serceg/ciripel...
-
DFB
tag
válasz jim bcs #68759 üzenetére
Hát én sem rohanok.
Pár napja cseréltem alaplapot (beszart), procit, meg házat.
Többi maradt a régi.
Gondoltam akkor tápot is kéne most még talán van értéke.
A hatásfok miatt gondoltam, meg mégis talán modernebb.Több helyen is 3 évvel írják.
Meg is kérdeztem, de még nincs válasz.
Ennél nem sokkal drágább az X650 és az hét éves gar.-val van.http://www.aqua.hu/cooler-master-vanguard-700w-apfc-modularis-tapegyseg-rs700-afbag1-eu-250972.html
-
jim bcs
nagyúr
óóó apóca, nem kell neked táp egyenlőre, van egy jó és bőven elegendő tápod garanciával, felesleges pénzkidobás lenne
a V700 100% hogy 5év garos és Seasonic belsős, ha lenne is vele valami akkor itt a PH-n a hivatalos CM aki kicseréli neked
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
i3/i5 tuning nélkül +270X VGA hdd+odd mellé milyen tápot ajánlatok?
Ismerős helyi boltban venne, ezek közül lehet mazsolázni:
COOLER MASTER B600 600W PFC 12 cm box 3 év gar 15800Ft
COOLER MASTER B500 500W PFC 12 cm box 3 év gar 13048Ft
CHIEFTEC CTG-450-80P 450W PFC 12 cm box 2 év gar 13132Ft
CHIEFTEC CTG-550-80P 550W PFC 12cm oem 2 év gar14890Ft550-es CTG-t ajánlottam esetleges későbbi alsótápos háznál jól jöhet a hosszú kábel, bár B500-nak nem tudom mennyire hosszú kábelei vannak.... vélemények?
-
kornel244
csendes tag
Sziasztok. R9 280x hez szeretnék tápot 15e-ig. Köszi elöre is a segitséget.
-
DFB
tag
válasz jim bcs #68736 üzenetére
Azt még nem tudom mi lesz a vga, most gtx750 van ideiglenesen.
A jelenlegi CM silent Pro 700W-val nincs bajom.Még 3/4 évig gar.
Azt hiszem az silver lehet.
A Gold miatt gondoltam csak rá, amire 5 év gar.van
Seasonic X650 (7év) lenne a legjobb, de az már elég drága.
Seasonic G650 (5év)
CM V650 (5év)
CM V700 (3év)-érthetetlen -
jim bcs
nagyúr
válasz Hephaisztosz #68748 üzenetére
XFX Pro 450W
FSP HYPER 600
FSP Hexa+ 500W
EVGA 500B 500WBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Izeka82
csendes tag
Üdv!
Egy új gép összeállításához kellene tápegység. A gép:
Processzor : I5 4670
Alaplap: Asrock H87 Pro4
Memória : 12Gb 1600Mhz
Videókártya: Geforce GTX750Ti
Merevlemez : 3db 500Gb HDD, 1db Intel SSDEddig az XFX Pro 450W-ost néztem, vagy az FSP Hexa+ 400W-ot. A kettő közül melyik lenne jobb?
Esetleg ha van ebben az árban Haswell ready-s táp mondhatnátok olyant is. -
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
*Mi a különbség e között a két táp között?
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
CHIEFTEC CTG-500-80P 500Wés ebbe az alső tápos házba elég hosszúak a kábelei? (van benne túlfesz. védelem?)
NEXUS Thrio 310 (midi)
*Illetve tudnátok még ajánlani 15ft (+/- 2-3e) körül ennél jobb tápot - minőségben és tartósságban?
A válaszokat és a segítséget előre nagyon is köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Hephaisztosz #68743 üzenetére
Milyen házba? atx-be nem, matx/itx-be igen
DE!! inkább CTG legyen, vagy leírod mennyid van rá és mihez kell aztán adunk választékot
[ Szerkesztve ]
-
Hephaisztosz
tag
Sziasztok.
Ez a tápegység: Chieftec 450W GPS-450A8 12cm 80+ Box 450W,1xFAN,12cm,Aktív PFC (GPS-450A8)
megfelelő lenne-e egy alsótápos házikóba? Tehát a kábelei elég hosszúak lennének-e? -
jim bcs
nagyúr
(#68737) DeMax
XFX Pro 450W
FSP HYPER 600
XFX TS 550W
FSP Hexa+ 500W
EVGA 500B 500W(#68741) Bacusuz
ha nem vágod magad nagy tuningba elég a mostani 8pin nem szükséges a másik, ennél a kalibernél az átalakítót én nem erőltetném akkor inkább tápcsere, vagy írj pv-ot mire kell a gép és mi lesz benne kompletten hátha tudok rajta alakítani, bár a lapról van sejtésem mert nem sok ilyen lap van[ Szerkesztve ]
-
-
elke444
csendes tag
Sziasztok!
Lecserélném a régi számítógépet.
Ezt:
Alaplap: Asus P5B-VM
Processzor: Intel Quad Core 2 Q6600
Ram: Kingmax 2.5 GB DDR2 800 MHz
Merevlemez: Samsung 250GB SATA2
Videokártya: HD5850 DDR5 1GB
Táp: Asus U-65GA 650WErre:
Processzor: i5 4570
Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D3H
Ram: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B
Videokártya: Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G
Merevlemez: Samsung 250GB SATA2Táp: ???!!!!!!!Asus U-65GA 650W !!!!!!!!!????
Azt szeretném megtudni,hogy ez a régi de jó minőségű táp Asus U-65GA 650W kitudná e szolgálni, az új számítógépet is?Megúszhatom a táp cserét vagy ha mégse akkor milyen tápot érdemes venni ehez a konfiguráciohoz .Ha lehet legyen megbízhatót és olcsó.(Gépház felső tápos nem tudom hogy fontos lehet-e?)
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
DeMax
csendes tag
válasz jim bcs #68730 üzenetére
Hát én 15 körülre gondoltam #68716 itt leírtam amit kb gondolok és ajánlották pluszba az xfx pro 450-et ( nem olvastam róla jókat inkább a nagytestvéréről) . viszont tényleg e4gyre szimpatikusabbak a be quiet tápok de ott meg nem tudom melyik szériát érdemes firtatni és melyiket elkerülni.
[ Szerkesztve ]
-
cleric
tag
Ha erre az FSP-re gondoltál, akkor igen, osztott ágas, lehet nem venném meg, ha már ennyi pénzt szánok tápra.
Nem sokkal többért már ott van pl. a CM V700, ami gold hatékonyság felett teljesít, de van opció bőven, erről a listáról szemezgess Tier 1 vagy 2-esek közül, ha igazán minőségi darabot szeretnél.
https://lightyear.com/go/adam149
-
Pingvin1985
tag
válasz BomiBoogie #68547 üzenetére
Köszi a javaslatot.
Kell nekem az 520W? Nézegettem a prohardveres teszteket, és az r9 280 egy túlhajtott i7-el is megáll 230W körül, a 270x-nek pedig elég 210W. Ezt az igényt a Seasonic M12II 430, illetve az XFX 450 Pro is ki tudja elégíteni, és az XFX-nek elég barátságos ára van. Persze ha a Seasonic megéri a felárat, akkor azt veszem meg.
A másik dolog viszont az, hogy most olvasom ezt a Haswell ready dolgot. Valaki azt írja, hogy ha most veszünk új tápot, akkor érdemes olyat venni, ami ezt is tudja. A kérdés az, hogy van-e olyan táp ami teljesítményben is megfelel, illetve max 18000 Ft-ba kerül. -
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Tudom itt cseppet off de téma saját topikja kihalt cseppet.....
Ezek közül melyik túlfeszültség védő elosztô a jó? (tudom minden ellen meg hogy közvetlen csapás ellen ezse jó) http://ipon.hu/?searchthis=T%C3%BAlfesz%C3%BClts%C3%A9g&where=shop&listorder=1
De kellene azert jó mert néha ing annyira h lámpán látszik... :/Segítséget előre is köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
Ha a C6/C7-re gondolsz az alapból tiltva van a biosban így régebbi tápok is elviszik a konfigot, ám a kérdésedre ha most veszel tápot akkor ajánlott és célszerű a hardvergenerációhoz mérten az újabbat venni.
Inkább azt írd le mennyi a keret és írjuk az ajánlottakat.
[ Szerkesztve ]
-
DeMax
csendes tag
Igen ez a haswell dolog engem is érdekelne hogy megéri-e ezért egy újabb fejlesztésű tápot venni vagy inkább egy régebbi mindenki által jól ismert szériát. Mi lenne az előnye egy újabbnak és mi a hátránya egy régebbinek?
-
qad
senior tag
Sziasztok, erről a corsair cs650M-ről tudtok véleményt mondani? Esetleg ha nem jó mit ajánlotok 25000-ig?
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Vennék egy új deszkát melyen 2x8 pin ATX power connector van ,de a régebbi HX650W tápomon csak egy ilyen csati van.
Viszont van még szabad hely a moduláris helyeken pl a pci hoz meg még szerintem sata is maradt.tudtok ajánlani valami átalakítót ,és egyáltalán ez a megoldás így működhet ,vagy tápcsere?
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
DFB
tag
válasz cleric #68708 üzenetére
Régi, de nem annyira, amit fejből írtam.
Most volt márciusban négy éves.Még van rá3/4 év gar.
Elsősorban a 80+gold piszkálja a csőröm.
Meg a DC-DC-t is sokat emlegetik.
Gondolom azért vill.számlában soká térülne meg.
MosT FSP Aurumot (Gold, Platinum ) nézegetem, Nem sokkal jobb a platinum ráadásul a hatásfokjavulásért cserébe ingadozóbb a 3V-os ág.
Azt még nem néztem, hogy melyik szétválasztott.
Állítólag ami nem szétválasztott jobb, mert nagyobb w terhelése esetén is jó. -
addikt
Sziasztok, a gépem:
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
FM2 Athlon X4 740 TDP 65W
G-skill sniper 1,5V 2x4GB DDR3 1866
Gigabyte HD4850 512MB (referencia) max 110W körül ha jól tudom?
Samsung 840 SSD + Samsung 1TB HDD + LG DVD
Ventilátorok: Alpenföhn Sella 92mm, EKL EZPF-22030 (3,2W), 3x120mmElég lenne ehhez az FSP350-60APN nem? Gondolom ha majd vga-t cserélnék, akkor egy újabbnak valószínű inkább kisebb és nem nagyobb lesz a fogyasztása (hasonló középkategóriában pl 7850).
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
vittorio7
őstag
válasz Puma K #68720 üzenetére
Szia!
Alapból be sincs kapcsolva.
A BIOS-ban és UEFI-ben alapból le van tiltva a C6/C7, így minden eddigi táp jó a Haswell-hez.
De az általad linkelt cikkben is benne van: "Nyilván senki sem szeretne elfüstölt konfigurációkat egy nappal a vásárlás után, vagyis a C6 és C7 módok aktiválására fel lehet kínálni az opciót, de alapértelmezetten az inaktív állapot a legbiztonságosabb. Ezek alapján mi is azt ajánljuk, hogy az új funkciókat csak akkor kapcsolja be a felhasználó, ha biztos benne, hogy az adott tápegység megfelel a minimális áramerősségre vonatkozó követelményeknek."
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Most nézem, hogy az XFX Pro 450 nem támogatja a Haswell procikban lévő C6 és C7 energiatakarékossági szinteket.
Kérdem én... ha összerakom a gépet akkor rögtön ki fogom tudni kapcsolni az UEFI-ben?
"A szabványként elfogadott ATX12V v2.3-as specifikációk szerint tervezett termékek esetében minimum 0,5 A a követelmény, és nagy az esélye, hogy a modernebb tápokba épített védelmek lekapcsolják az adott PC-t, ha aktiválódnak az előbb említett energiatakarékossági szintek. A kevésbé márkás tápok esetében a védelem is kevesebb, vagy nem is létezik. Ez nem feltétlenül jelent jót, mivel a táp ugyan engedni fogja a jóval kisebb áramerősség melletti működést, de a keletkező extrém feszültségugrások rendkívül instabillá teszik a rendszert, vagy rosszabb esetben akár ki is végezhetik az adott PC egyes alkatrészeit."
Forrás: [link]
Kicsit most beparáztam, hogy még össze sincs rakva a gép de már gondok vannak mert egy ideig nem foglalkoztam a számítástechnikával és kiestem kicsit a mókuskerékből...
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
MMIX
addikt
A drága SEASONIC S12 II 430W problémád megoldódva, mert újra van XFX Pro 450W 13300Ft.
Az indoklásom a művész/márka nevem, e témában.
"és amikről kevés infót találtam plusz a jótápok.atw-n se igazából szerepel de nekem valamiért szinpatikusak
BE QUIET! Pure Power L8 400W vagy BE QUIET! System Power 7 400W"
Ezekről van info, itt a ropikban.
[ Szerkesztve ]
-
DeMax
csendes tag
Sziasztok! Pár napja ugyan puhatolóztam a témában de most egy kicsit utánajárva leszűkítettem a kört 3(5?) lehetséges tápra. Melyiket és miért? Videókártya nem lesz( ezáltal játék se) + jó lenne ha halk lenne.
hosszútávra tervezem, alsótápos házba.i5-4590 , asrock h97m lap , 2 hdd ,1ssd
versenyzők:
SEASONIC S12 II 430WCHIEFTEC CTG-500-80P 500W
FSP Raider 550
és amikről kevés infót találtam plusz a jótápok.atw-n se igazából szerepel de nekem valamiért szinpatikusak
BE QUIET! Pure Power L8 400W vagy BE QUIET! System Power 7 400W
tudom hogy a seasonic az kicsit kilóg árba de hosszú távon kifizetődő akkor kipréselem magamból az árát.
köszönöm
-
Lizander
csendes tag
válasz tornas #68713 üzenetére
Értem! Akkor, ha a CM G500-at venném, akkor annak a 4 pin CPU csatinak (amivel kevesebb a CM a Chieftec-nél) hiánya mit jelent számomra? Mi annak a haszna? Ennél a konfignál lenne problémám belőle?
VGA: Sapphire Radeon HD 7770 GHZ
Proci: AMD Phenom FX 5000 quadcore
RAM: 2x2GB DDR2 Geil Black Dragon 1066Mhz
Vinyó: WD Black WD1003FZEX
Ház: alsó táposEsetleg ha később venné kegy jobb CPU-t, lenne problémám a hiányából? Bocsi a "kezdő" kérdésekért, csak nem akarok mellélőni
-
-
tornas
őstag
válasz Lizander #68707 üzenetére
A CM G500-al járnál jobban. Erősebb 12 V-on, 80+ Bronze, fejlettebb elektronika. Ha a "lényeget" veszem figyelembe...Kábelezés tekintettben a CTG-500 egy hangyányit jobb. A ventik hangjáról nem tudok érdemben nyilatkozni, mert az egy eléggé szubjektív dolog.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Lizander
csendes tag
Üdv! Melyik táppal járnék jobban, egy Chieftec CTG-500-PB, vagy egy Cooler Master G500-al? Melyiket ajánljátok inkább és miért (az árkülönbséget leszámítva)? Válaszokat előre is köszi!
-
-
cleric
tag
-
Shepherdke
tag
válasz Balathruin #68700 üzenetére
Köszön. Akkor már csak egy jó kis hűtő kéne rá, de az másik topic
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest