-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltti
senior tag
De az használt
-
goodluck
tag
Sziasztok!
Az alábbi confighoz szeretnék táp ajánlatot kérni:
Alaplap: Asrock Z77 Extreme4-M
Proci: Intel i5-3570K
Memória: Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1K2/8GX
HDD1: Samsung SpinPoint F3 1TB
HDD2: WD 80GB
VGA: Sapphire 7870 2GB DDR5 11199-00-20G Később CF!!!Max. 20-25e. lenne a keret tápra.....
Köszönöm előre is mindenkinek!
MSI GV72 8RE =+= ASUS PG248Q ROG SWIFT =+= IphX
-
zsoltti
senior tag
LINKET! nemtalálok csak 7700ért hol 4k?
-
M_o_g_y_i
őstag
Az új is megvehető 4.000 HUF alatt.
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
zsoltti
senior tag
használt a gép
link?
vagy új tápra gondoltál?[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
válasz vzsryl #31481 üzenetére
Kicsit utánanéztem a dolgoknak a Corsair HX650w 650W igazán jó táp, sőt, teljesítmény alapján nagyon jól beleillene az elképzeléseimbe.
Viszont ebben a tesztben , nem kicsit meglepően 39.1 decibelt hoz max (2200 rpm) fordulat mellett, ez nem igazán nyerő számomra, hazavágná az egész csendes ház projektemet
Amennyiért a Corsairt megkapom (kb.31-33e HUF),ahhoz képest max +1-2e HUF-ért már kapok egy Be Quiet! Straight Power 680W BQT E9-CM-et (kb.33-35e HUF), ami nagyon barátságos max 23 decibeles zajt produkál számomra
Vagy jóval olcsóbban egy Be quiet! Straight Power 680W BQT E8-CM-et (30e HUF környéke), vagy egy Be Quiet! Straight Power 580W BQT E8-CM-et (27e HUF környékén van)Fix kábelest nem igazán szeretnék, nem vagyok profi a kábelmenedzsmentben, pedig elég sokszor próbálkoztam vele és nem sajnáltam tőle a fáradtságot
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
törölt tag
Sziasztok! Érdeklődnék tudja-e vki ebben a házban milyen tápegység található és az minőségi-e? Elite 343 - 400W - RC-343-KKP400, köszi!
-
tornas
őstag
válasz tornas #31484 üzenetére
Itt a kutya elásva:
Nézni kell a Chieftec sort és annak elektronika gyártóit valamint azoknak az UL számait! Ebből kiderűl, hogy az új smart (GPS) series is CWT beles. Csak még nem frissült az oldal... Az nem derül ki innen, hogy a CWT melyik platformjával rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
tornas
őstag
válasz M@rdel #31483 üzenetére
Remélem nem lesz igazad...
Pedig nagyon egyformának tűnnek. Még a linkelt oldalak is (nem vesződhettek sokat vele a webmaster-ek). Talán a belső lehet, hogy picit jobb lesz. Ugyanis az 500 W-os iArena S8 kerül kb. annyiba, mint a 400 W-os új GPS A8-as. Talán a 400-as egy kicsit drágább is... De végül is nem biztos, hogy a bevezető árak tükrözik a minőséget.500 W-ig alig van különbség a két széria között. Még a csatik kiosztása és a fesz.-ágak kiosztása is szinte ugyanaz. Viszont 550 W fölött egyágas a 12 V-ja.
Közben meg van az UL numberje, ami a linkelt oldalon van rajta. E223935. A kereső Chieftec-et dobja ki találatnak. Csak nem OEM gyártók lettek ők is???
-
MMIX
addikt
Új Chieftec GPS tápok. Nekem valami azt súgja, hogy nem Delta, hiába GPS a neve.
Belső képet keresek (még nincs), az 500W alattiak, lehet CWT GPA
(csak előzetes tipp)GPS-400A8 (400Watt / 80+ only 230V )
GPS-500A8 (500Watt / 80+ only 230V )
GPS-600A8 (600Watt / 80+ only 230V )
GPS-700A8 (700Watt / 80+ only 230V )[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tanisz #31480 üzenetére
Ha a lehető leghalkabbat szeretnéd 30k alatt, ami bírni fogja a CF-et gond nélkül, és azt is halkan, akkor Be Quiet Straight Power E8 vagy E9 580W CM-et javaslok, esetleg fixkábelesből a 600W-ost, de abban is teljesen ugyanaz a bél van, mint az 580W-osban.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Tanisz
senior tag
-
L1ZRRR
senior tag
válasz vzsryl #31474 üzenetére
Jó hát hülyeséget nem akartam mondani, így keresgéltem és gondoltam valamennyire csak-csak mérvadó.
Egyébként Seasonic X széria nem 30 k-s árkategória, szóval szerintem azt most ne keverjük bele.(#31473) Tanisz : Én még most is azt mondom, hogy ez neked bőven elég lesz.
[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
vzsryl
nagyúr
válasz L1ZRRR #31472 üzenetére
Ezek a listák nagyon hamar elavulnak, pl a Be Quiet-ek nincsenek rajta, pedig simán hozzák az Enermax-ok szintjét, sőt a Dark Power-ek még jobbak is. De még hiányzik a Seasonic X széria is, CM Silent Pro-k is stb...
[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
válasz L1ZRRR #31472 üzenetére
Köszi!
Ez már kezd egyre zűrzavarosabb lenni
Nekem azt mondták, hogy a Corsair GS CX TX HX szériák kifejezetten hangosakFene egye meg, hogy ilyen ritkán veszek tápot és nem vagyok jobban naprakészebb
Néztem amúgy CM Silent Pro-t is, de arról is lebeszéltek, ahelyett is Corsairt ajánlottak
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Tanisz #31471 üzenetére
" Ventis tápok halksági rangsora
1) Enermax PRO87+ és Modu 87+ sorozat
2) Enermax PRO82+ és MODU82+ sorozat
3) Enarmax Eco és Artic cooling fusion
4) Corsair Cx,Vx,Hx,Tx
5) Seasonic S12II és M12II és Coolermaster Silent pro
6) Fsp Everest,Bluestorm PRO,Ghn,Apn és SagaII
7) Chieftec Cft,Ctg
8) Coolermaster Real power (terhelésnél eléggé előjön a hangja)
9) Gigabyte Odin PRO/GT, Seasonic M12, Seasonic S12 sorozat, Zalman 360/460B-APS
10) FSP GreenPower, FSP BlueStormII
11) Gigabyte Superb 460
12) Enermax Liberty 400, FSP PNF
13) Chieftec GPS "You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Tanisz
senior tag
válasz L1ZRRR #31469 üzenetére
Igen,köszi, ezzel már szemeztem korábban, de "csak" 12 cm-es a ventillátora.
Félek, túl "zajos" lesz Főleg terhelve, nem?http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
válasz Grave_444 #31468 üzenetére
Egyértelmű, ezért mondtam, hogy nem megfelelően választott táp volt
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Tanisz #31467 üzenetére
720 Superb nem is minőségi cucc ,legalábbis nem a középkategóriánál arról nem is beszélve, hogy a 12+ V ága nem valamit Spartacus.
Én azt mondom, hogy egy minőségi 650 CORSAIR simán elég lenne a szerkezethez.
Inkább minőségre menj.
[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Tanisz
senior tag
válasz L1ZRRR #31466 üzenetére
Mivel egy gépet tervezek összerakni, a terv a következő:
AMD fx-8120 vagy fx-8150 (amelyiket sikerül megvennem időben)
egy AM3+ 990FX-es alaplap, (Asus Sabertooth remélhetőleg).
valamint egy Radeon 7870
későbbi bővíthetőségi opció CF 7870 vagy egykártyás 7950-re.Némi tuning.
Igen tudom, hogy 850W egy kissé sok, de valahogy mindig szeretem "túlbiztosítani" magam
Jártam már úgy sajnos, hogy a választott táp nem bírta a CF-et, igaz az még 4870 volt és egy 720W Superbhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
-
Tanisz
senior tag
válasz L1ZRRR #31464 üzenetére
Használtan venném, de 3 év garanciával.
A keret az max 30e HUF, de csak akkor tolnám ki eddig, ha tényleg megérné egy táp ezt az árat, a tényleges az úgy 23-25e HUF.Eredetileg egy Corsair TX 750 v2 Modulárist kerestem, de ahogy olvasgattam és informáltak elég "hangos" a ventillátora pl ehhez képest is. Nekem pedig egy CM Silencio 650-es házba kellene, szóval a csendességet meg szeretném tartani a tápnál is (elérhető keretek között).
Valamint itt ajánlották és még tetszeni is az XFX PRO 750-et, de arról nem tudum, hogy milyen "zajos", nem találtam infót még erről.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Tanisz #31463 üzenetére
Nos ez attól függ, hogy újonnan szeretnéd-e meg venni? vagy használtan?
Keret az mennyi ? jó lenne, ha tudnám ezeket, mert szerintem szinte 100%, hogy lenne esetleg jobb is annál.You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Tanisz
senior tag
Ismét kérdéssel fordulnék felétek
Ajánlottak nekem egy ilyet: Chieftec Nitro BPS-850W.Érdemes gondolkodni rajta mint potenciális moduláris táp?
A chieftecekről elég kétértelmű dolgokat hallottam, igaz a több mint 4 éves gépembe is egy 450es Chieftec döcög a kezdetek óta és semmi panaszom nem volt rá sohasem
-
Ric4m0nd
aktív tag
Hosszas keresgélés után az alábbi döntős tápokat találtam befutónak.
A győztes feladata meghajtani egy Radeon HD7950-es kártyát.
(max ~250Watt) /OC (max ~300Watt)
Alatta mini-itx rendszer, i7-3770 (3.7Ghz/100%/51Watt) / TB 3.9Ghz (max 77Watt)Az árban kedvezőbb példányok szerintem tökéletesek a feladatra.
COOLERMASTER GX-Lite 600W RS600-ASABL3-EU 14783 Ft
THERMALTAKE BERLIN 630W 15214 FtVan értelme a felárnak ha 6-10 hónap múlva értékesítem a teljes rendszert?
CHIEFTEC CTG-600-80P 600W 17322 Ft
SHARKOON WPM 600W 17031 Ft
FSP Raider 650 18859 Ft
COOLERMASTER GX-Lite 700W RS700-ASABL3-EU 19469 FtKérlek véleményezzétek! Köszönöm!
-
L1ZRRR
senior tag
válasz tornas #31454 üzenetére
Mert az ilyen házakba lévő tápok szürke dobozva codegen szintű cuccokat szoktak bele szórni.... elhiheted, hogy nem GX-450 fognak bele rakni
De nyilván jelenestben nem, elismerem.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz L1ZRRR #31453 üzenetére
Honnan veszed, hogy Codegen vagy LC Power van benne??? Rengeteg 420 W-os táp van...
Pár sorral följebb ott a teszt linkje és egy rövid hsz. is vele kapcsolatban. A témát meg lényegében le is zártuk.
Vaktában való irogatás helyett javaslom a keresőt itt a PH!-n meg a guglit MINDENKINEK!
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Zoltán #31450 üzenetére
Viszi.. de igazából mivel nem ismered a márkát így elégy gyanús, hogy valami gagyi CODEGEN , LC-POWER van benne.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Zoltán #31442 üzenetére
Itt egy teszt a pc házadról:
[link]Ebből kiderül, hogy ehhez táphoz (ami a pc házadhoz járt, és Aspire a márkája) az elektronikát a Young Year gyártotta. Nem egy minőségi darab, a codegen és társainál azért jobb. Viszont ebbe a házba még viszonylag könnyen és olcsón tudsz tápot is venni hozzá (FSP Hexa 400W vagy 500 W, rövidebb kábelei miatt akár még ideális is lehet ide). A linkelt Prohardveres tesztben is kicserélték az eredeti tápot egy normál ATX-es FSP ZEN-re. De ha nem túl öreg, leharcolt a tápod, és még jó is, akkor még maradhat is. Ezt a konfigot el fogja vinni.
A jelenlegi tápod csak mélységében tér el a normál ATX-es társaitól. Így könnyen cserélhető.
És a legtöbb (inkább az összes lassan) számtech. nem Európában készül...
-
Jamesb2
aktív tag
Üdv a zuraknak!
Készülök venni egy FSP ATX-400PNF-et, a tulaja nagyon rendesen ide irányított hogy kérdezzek.
Adott egy asrock 970 extreme 3 lapon fx-4170 proci / 125W /, egy kicsi HD5670 / kb 100W /, 3 HDD, mezei DVD író, pár cucc ami USB-ről megy mindig, 5-6 venti, meg ami most nem jut eszembe...
Elbírja a hóbelevancomat némi tartalékkal az a táp? Hátha később még kerül bele ez-az.
Most egy 430-as LC-ről üzemel, ami jó ha a felét tudja a névértékének. Ha bekapcsolom a prime-t, terhelés alatt konkrétan lehalkulnak a ventik
[ Szerkesztve ]
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
Zoltán
őstag
válasz L1ZRRR #31441 üzenetére
na szóval: Aspire X-Qpack ház eredeti tápja, mivel a mérete nem szabvány nem tudom cserélni, csak házzal együt. Azért érdekes mert a mostani konfigot viszi, de a 8800GS-t lecserélném gts450-re és ne mtudom hogy ezt a változást elbírná-e. A kérdést persze meg is fordíthatjuk: melyik fogyaszt többet: 8800gs vagy gts 450?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Zoltán
őstag
válasz L1ZRRR #31439 üzenetére
Szia, nem jut eszembe a márkája, jobb féle, de azért nem európában készült...
jelenleg a fenti konfigot viszi, csak a vga ne mgts 450, hanme 8800 gs benne.
Na megnéztem:
Aspire X qpack házban volt. Nem szabvány a mérete, ezért nem tudom a ház nélkül cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Zoltán
őstag
hi, AMD Athlon X2 4200+, 2 giga ram, nvidia GTS 450, egy darab sata-s vinyó. Elég ehhez 420W-os táp?
Köszi! -
bluyoo
nagyúr
Megvan az első hangos Raider itthon is FSP táp tulajok ide!!
Úgy látszik szerencsés vagyok hangügyben nekem a Hexa sem zörgött ....Bazinga!
-
vzsryl
nagyúr
válasz Potzee #31431 üzenetére
A Yate-Loon ventilátorok az átlag rendszerhűtöknél sokkal jobb minőségűek és hosszabb az élettartamuk. De mivel nem egy ADDA vagy Sun Ace-ről van szó, és árban is a töredékük - főleg az utóbbinak - emiatt sűrűbben előfordul valamilyen meghibásodás, ami nagyrészt kerregő hang kíséretében jelenik meg.
-
Potzee
addikt
válasz tornas #31430 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Nálam nem cseng jól a Yate Loon...egy D12 venti kerreg a mostani Gigabyte SuperB 460-as tápban és már lassan az örület határára sodor...
Ezek a ventik általában szarok vagy csak belenyúltam egy rossz szériába???
...lehet, hogy maradok a BeQuiet! straight power E9 valamelyikénél...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
bluyoo
nagyúr
válasz Potzee #31427 üzenetére
Olvas vissza egyet Nincs baj a hangjával ...
FSP Raider 550W
Olyan helyről vedd ahol megadják az 5év garanciát (én az iP.n-ból vettem).Bazinga!
-
Potzee
addikt
Urak!
FSP Raider 450W vagy 550W tápot honnan lehet beszerezni?
Hangra milyen a jószág?
Köszi!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Antec HCG-520 vagy ha moduláris kell, akkor az M-es. De ebben az ársávban fel lehetne sorolni még vagy 20féle tápot, ami nagyon jó vétel. Én az Antecet venném.
A Raider best buy, nincs vele semmi gond. Az árkategóriáján belül kb. mindent ver.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Most a magasabb kategóriában, de azért ésszerű keretek között, mondjuk 20-30k között mik az ajánlott tápok?
Sac/kb ilyesmi i5-3570k +7950 kaliber alá?Illetve a középkategóriában nemrég mondtátok az fsp raider tápot mint bestbuy-t, de valaki már mondta hogy ti sem vagytok tőle elragadtatva, akkor most mi az igazság? Ajánlható?
Vagy itt marad a ctg500w és a sharkoon wpm 400-500w ajánlhatónak?Köszi előre is a választ.
Crias
-
x_o_n
veterán
üdv:
adott egy chieftec gps-450a táp.
a kérdés hogy a másik konfignak elég lessz e vajon:
asus saber lap/fx-8120/sapphire 6870 1gb/ 8gb ram / ssd / 500gb hdd
-
Potzee
addikt
válasz hupilila #31267 üzenetére
Mint minden, a táp vásárlás is pénzfüggő...de ezen nem szabad spórolni! Egy jó táp a legidőtállóbb része egy konfignak...de egy szar táp kifingathatja az összes drága hardware-t is...
szerintem a minimum: Chieftec CTG-450-80P 450W A Chieftec-nél a régebbi CTG sorozatról olvastam jókat, az újabb iArena-ról már nem annyira...
FSP HEXA 500W [link]
FSP 500W FSP500-60APN
Ha fontos, hogy halk legyen, akkor Be Quiet! Straight Power BQT E9 500W
(lehet, hogy elég a 450W-os is, de árban már nincs nagy difi...) A Straight Power E8 sorozat is jó
aztán az XFX Core Edition PRO - 550 W
ez a táblázat is sokat segíthet a választásban! :
http://jotapok.atw.hu vzsryl szakértőtől[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
punk17
aktív tag
válasz punk17 #31331 üzenetére
Ezt nem hiszem el. Megakarnám rendelni erre elfogy
Végignéztem a tápajánló oldalatokat, meg pár száz kommentet is átolvastam. Leszűkítettem pár versenyzőre.
CM GX450
Corsair GX500
Sharkoon WPM 600Nekem a legszimpatikusabb a GS500. Esetleg mi jöhetne még szóba olyan 15-20k-ig? Főleg egy ágas tápok érdekelnének.
Oneplus 3T | Apple iPad Air
-
Toxicano
tag
Le van írva ----> "Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!"
Ott a LINK , gyönyörű szépen, táblázatban összeírogatva. Ne hőbörögj...
és mit értesz a "nem tul sok pénzem van rá most" alatt? Mennyi az a nem túl sok?Amúgy egy FSP HEXA 500W elég lenne a gépedbe, ha felsőtápos a házad! olcsó is, jó is.
[ Szerkesztve ]
,,mint olyan... szoktam-volt mondani: mielőtt pattintod a dellát, mindig ki kell bontani"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest