Hirdetés
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Szörnyű dolognak nevezte a CHIPS-törvényt az USA elnöke
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen széket vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Brutus880 #33793 üzenetére
Igen, és a szövegkörnyezet nélküli, kiragadott idézetek (szándékos) félreértelmezése meg még nagyobb vicc.
Csatlakozók
20+4 tűs ATXEATX táp
4 tűs táp
2 db molex
4 db SATA
1db floppy
1db 6 tűs VGAEgyértelmű, hogy pontokba szedett felsorolásról van szó, kiemelve innen ez így értelmezendő: "1db 6 tűs VGA [csatlakozó]".
Gratulálok. Oliverda aláírását olvastad már? Vicc.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
kiscsatho
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi géphez elég lenne egy Chieftec ctg-450 -es táp szerintetek? Ha nem, tudnátok ajánlani másik tápot hasonló árkategóriában?
A gép pedig:
i3 2100 8gb ram, radeon 6770 és egy 500gb sata2-s hddA távoli jövőben a CPU-t cserélném egy i5-re.
Előre is köszi a válaszokat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#46372352 #33775 üzenetére
Futtasd többször is a DLGDIAG-ot. volt FullErase is? Az a program adott hibát, vagy azt mondta, minden OK? Dugd át másik portra, másik SATA kábelre, másik tápcsatira a HDD-t, a biztonság kedvéért.
(#33776) Brutus880: 5 percen belül, ha eszedbe jut még valami, használd a szerkesztés gombot!
(#33774) andrade: "A processzor megy a 4-es dugóval is csak nem lehet tunningolni." - Miért ne lehetne? Az ekkor felvett teljesítményre kell figyelni, hogy ~140W alatt legyen. Egy 77W TDP-s i5-3570K-t simán lehet 4 tűs ATX12V tápcsati mellett is tuningolni.
(#33772) andrade: "Azt írtam csak vesszőt nem tettem!" - Már mondtuk, hogy figyelj oda a magyar nyelv helyes használatára, ha nem szeretnéd, hogy félreértsenek.
(#33771) sedo: Kábelhosszban nagyon rövid az APN széria. Itt találsz infókat a kábelhosszokról, csatlakozókról: http://jotapok.atw.hu.
(#33753) kutkut: Bátran vedd meg az FSP-400-60APN-t, vagy akár a 350-est. Ilyen átalakító is létezik, az a VGA meg alig kér valami áramot.
Amúgy a legtöbb PCIe tápcsatis VGA-hoz mellékelnek egy átalakítót.
(#33752) Ribi: Eléggé le van maradva a Corsair oldala mostanság, mert a tápokkal már találkoztam, amiket MMIX linkelgetett a Corsair tápok topikjában.
HGyu
-
Brutus880
tag
válasz
#46372352 #33775 üzenetére
Ha a merevlemez adapterével nincs gond, a merevlemez haldoklik.
Egy módon tudod megerősíteni: óvatosan kiszeded a merevlemezt az USB házból, belül SATA lesz. Átkötöd a gépedbe és úgy is teszteled. Amennyiben ott is ue. a helyzet, a merevlemez hibájáról van szó. Ha hibátlan, az USB adapterrel vagy kerettel lehet gond.
-
sedo
tag
Sziasztok!
Egy bitfenix shinobiba asrock a75m alapra építenék egy konfigot, ehhez keresnék megfelelő tápot. Egy minőségibb 350W-os hosszabb távon is elég lenne, így nem is nagyon gondolkodom feljebb (max 400). Alapvetően az FSP350-60APN-t néztem ki, főleg a szimpatikus ára miatt. Igazából ha van értelme nem bánom, ha pár ezer forinttal többet kéne költeni rá, de ebben az ár intervallumban nem láttam megfelelőbb tápot.
Felmerült a kérdés, hogy az alaplapi tápcsatlakozó 8 pines, míg a tápon csak 4 pines csati van. Ennek van bármi jelentősége?
A kábelei ennek elég hosszúak, hogy az alaplapi tálca mögött vezetve is elérjenek a szükséges távolságokba?
Van max pár ezer forinttal feljebb (mondjuk 12k-ig bezárólag) olyan táp, ami valamiért megérné a plusz költséget? Halkabb, minőségibb, jobbak a kábelei, stb...Köszi előre is!
-
-
hollozoli
tag
-
pcsabat
őstag
válasz
hollozoli #33758 üzenetére
ott sztem nem a tápnak lesz baja. Pittyegés lehet hibakód is, nézz utána az alaplapod kézikönyvében a hibakódoknak. Lehetséges akár memóriahiba is.
Én viszont még mindig kíváncsi lennék, hogy javallott-e egy ILYEN táp beszerzése (sajna amit kinéztem sharkoon-t nem kapható most, ahonnan venném, ez pedig kb. ugyanazt tudja, elvileg kicsit többet is)
-
hollozoli
tag
Elnézést, hogy megint zavarlak titeket.
De kicseréltem a tápomat XILENCE-ről FSP400-60APN -re. Ahogy javasoltátok.
De ugyanazt csinálja a gépem. Pittyegy a táp, mielőtt bármit is elindítana, és max. a linuxot képes elindítani. A Windows-t nem.
Az alaplap előző tulajának SATA-s HDD-je és DVD-je volt. Én viszont IDE-s cuccokat raktam rá. És az IDE-s DVD marha sokat villog, mielőtt működni kezdene. Az nem lehet, hogy valami BIOS beállítási problémám van csak?
Ja igen, a 800MHz-es DDR2 RAM-omat a gép 667-nek látja.
Segítsetek lécci!
hollozoli
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
Aerocool Strike-X 500W tápról van valakinek valami tapasztalata?
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne. Ugye jól gondolom, hogy egy FSP-400-60APN bőven elég egy hd7770 és hasonló szintű vga-nak?! g860 vagy i3-2120 lesz mellette.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
compifan12 #33746 üzenetére
Aurum Gold AU-700!
HGyu
-
pcsabat
őstag
válasz
jobban jársz az aurum-al, halkabb az tuti. Bár mindkettő jó cucc.
-
Brutus880
tag
válasz
Én az Aurum Gold-nál teszem a voksot!
-
compifan12
csendes tag
szerintetek fsp raider 750w vagy fsp aurum gold 700w?
-
pcsabat
őstag
válasz
Montesantos #33727 üzenetére
köszi! Lehet beruházom egyre.
-
PiE137
senior tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecsélem a deszkám és a cpu-t.
Core i7 3820-at tervezek, ami ugye 130W tpd-s.
Azon agyalok, hogy ha szeretnék még egy giga 6850-et, hogy cf-be legyen, elég lesz-e a mostani lcp550-es tápom, vagy az már tápcserés akció?
1 dvd író, 1 sata3 ssd, meg a mostani sata2 winyóm lenne még rajta, plusz van egy nzxt ventiszabályzóm, ami asszem 1 fehér tápcsatiról kap bemenőt, 5 ventit vezérel.Szal tápcsere kell, vagy nem?
Köszi a választ előre is! -
04ahgy
nagyúr
válasz
inter89 #33735 üzenetére
Két PCIe csatlakozóval a Hexa 500 és a CTG-500-80PB rendelkezik. A többi ajánlott táp, két PCIe csatival ennél drágább. Itt nézelődj, ezek mind ajánlottak: http://jotapok.atw.hu/
HGyu
-
bel6
tag
Vettem egy CTG-500-ast, mert ezt tanácsoltátok itt a fórumon. Köszönöm tanácsot (04ahgy-nek külön), nagyon meg vagyok vele elégedve. 0 azaz nulla watt a fogyasztása a gépnek kikapcsolva. A régi passzív pfc-s HyperPower (mai napig is köszöni jól van) 5 kemény wattot eszik ugyanazzal a mérővel. Féltem hogy hangos lesz, de ennek nincs is hangja. Aki ezt ajánlja annak +1.
Üdv.
-
inter89
csendes tag
Sziasztok!
Most egy HKC usp 5550 tápom van 9400 gt videokártyával.Most szeretnék cserélni videokártyát mert már nem éppen mai darab.
Két típust nézegetek gtx 460 Oc 1 gb,és 6850 Hd 1 gb,de valószínű előbbit fogom megvenni.
Kérdésem az lenne HKC táppal bemerjem vállalni az új vga működtetését vagy nem?Nekem eddig semmi gondom nem volt a táppal,de ahol utána olvastam mindenki szidta.
Ha nem jó milyet ajánlatok hozzá?(legolcsóbbat,megbízhatót,meg két pci-e csatlakozós kell az újabb vgakhoz)
Gépem adatai:
9950 Quad-Core Processor, 2600 MHz X 4 mag
Alaplap Asrock K10N780SLIX3-WIFI
8 gb ram(4 x2)
9400 gt 1 gb vga
2 x 500 gb winchester
Hkc usp 5550 táp
Előre is kösz a válaszotokat![ Szerkesztve ]
-
Bobbysolo
tag
Sziasztok szakik,
A hétvégén behalt a Gigabyte Suberb 460-am, így hát új tápot vennék ebbe a gépbe:
E8400 @3.6GHz, MSI Hawk 5770, Gigabyte GA-EP45-DS3
12-13 ropogós ezrest szánok rá, jó lenne, ha jobb lenne a kábelezése, mint az előbbinek, és persze minél halkabb, annál jobb, de nem ez az elsődleges.
FSP Hexa 500 pl?Köszönöm!
-
nyaflaty
tag
Sziasztok Tápguruk!
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy AMD FX 6100- hoz és egy ASUS 7850-hez ASUS M5A97 pro alaplapban két vinyóval egy optikával elég e ez, vagy inkább az 530-as. Esetleg ebben az árban inkább valami más?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
sziasztok!
Róla mit lehet tudni? Megbízható? Halk/hangos? Gondolkodom, hogy lecserélem a Hexa 500-t rá a kábelek miatt. A dobozára 2 pci-express csati van ráírva, ennek ellenére a termékleírásánál 1 db van feltüntetve. Ebből melyik az igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
"(K-s proci és alapórajel ezt sosem értettem.
)"
Pedig nagyon egyszerű oka van. Ugyanannyiba került, mint a szorzózáras verzió. Annak ellenére vettem ezt, hogy tudtam, hogy elenyésző lesz az az idő, amikor magasabb órajelen fog futni a proci.
Volt, hogy meghúztam 4.5-re, 5-re, de fölöslegesen nem csinálok kazánt a gépemből.Jelenleg hexa 500 van, azt akarom cserélni. A straight power 400 lehet, hogy bír annyit, mint a hexa 500?
-
jozsi252
veterán
válasz
04ahgy #33715 üzenetére
Természetesen nem hátsó szándékkal írtam, hogy rossz és úgy akarom eladni. Hanem csak szimplán úgy vagyok a dolgokkal hogy ami gari lejárta közelébe van azokat a dolgokat eladom. Illetve amúgy is 2-3 év alatt elavulnak a dolgok számtechnikába.
Oksa akkor megfogadom a tanácsod és akkor nem válok meg tőle, hanem használom ameddig bírja.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Sziasztok!
A konfigom:p67 pro3-- 2500k--560ti oc--ssd--2 vinyó--3 venti a házban.
A táp amit választottam a Be Quiet Straight Power E9-400W
A kérdésem az, hogy elég hozzá a 400, vagy legyen a 450?Előre is köszi!
-
jozsi252
veterán
válasz
vzsryl #33708 üzenetére
vzsryl & 04ahgy Tudom hogy elég nagy a tűréshatára neki, illetve télleg nagyon jól eltalált táp. A winyóvétel csak a kissebbik úgymond indok rá. A nagyobbik hogy 4 éves lehet kb a táp, és épp azt szeretném elkerülni hogy még azelött váljak meg tőle mielött kileheli a lelkét.
Lehet hogy még 4 évig jólenne, de túl sok gondot fordítok a gépemre
aztán nem szeretném hogyha a táp elszáll, nehogy valamit magával vigyen. És ez lenne a fő indok ami miatt elszeretném adni.
Vagy szerintetek ha kileheli a lelkét akkor nemkell attól félni hogy ad egy kis plussz áramerősséget vagy feszt a lapnak illetve a többi dolognak?
Amúgy 0-24h-be UPS-re van rádugva a gép.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jozsi252 #33707 üzenetére
+1 vzsryl álláspontját megerősítendő! Én amíg a lelkét ki nem leheli, le nem cserélném a VX450-t. Anno benchmarkoltam húzott X6-1055T mellett HD5970 + HD5870 CFX-et vele, és derekasan állta a sarat!
(#33709) kickboxko: Akkor Chieftec CTG-500-80PB, Corsair CX430 v2 (csak egy PCIe tápcsati van rajta), Corsair CX500 v2 (kicsit drágább a keretednél, de nem vészesen, hosszú kábelek, harisnyázott, fekete).
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kickboxko #33706 üzenetére
Szia!
Be Quiet Straight Power E9-400W.
(#33707) jozsi252: Szia!
Egy mai vinyó 2-3W-ot fogyaszt. Pár évvel ezelőtt is ez csak max. 4-5W volt... Szóval miért is szeretnél másik tápot venni? Előrébb nem jutnál, főleg ennyi pénzből. A VX450 egy piszok jól eltalált táp volt.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Táp vásárlásában kérnék segítséget. Úgyérzem hogy nyugdíjazom a jelenleg is tökéletesen működő Corsair VX450-es tápomat. Nagyobbat szeretnék venni mert tervezem még winyó vételét, és nemakarom hogy esetleg kevés legyen a táp.
i5 2500 - 560ti - Z77Pro 4 - 8gb ram - 1 ssd - 1 hdd - 1 dvd író
Ez lenne a konfigom. Ehhez mit ajánlanátok? Én továbbra is Corsair-re gondoltam, mert tökéletesen megvagyok vele elégedve, így márkahű szeretnék maradni.
20-25k körül adnék ki sacc per kb. TX illetve GS szérián gondolkozok. Melyiket tudnátok ajánlani? Illetve ha van más, jobb akkor azt is szívesen meghallgatom.
köszönöm
-
kickboxko
tag
Sziasztok !
Egy halk jó hatásfokú táp ajánlatot szeretnék kérni ehhez a konfighoz.
- i5 3570
- HD 7870
- HDD+ SSD
- Asgard pro vagy NZXT 410 ház
- 8Gb Kingston 1600Mhz Cl 9
- 2-3 házhűtő venti
- H77 -es lap[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Grave_444 #33703 üzenetére
De ott a GTS 250 is, amihez megint nem javasolja a nagyobb tápot. Annak is 150W a TDP-je
(Amúgy erős a gyanúm, hogy a két tápcsatlakozó miatt javasolja a 450-est.)
Mondjuk a GTX680 is benne van, az két tápcsatlakozós, és 150W felett van a TDP-je (195W), de játék alatt is 150W-ot azért megeszik.
A lényeg, hogy a HD6870-t fogja bírni a táp azzal a procival. Aztán, ha kímélni akarod, ott az alulfeszelés lehetősége (kis házban az a hőtermelés visszafogásával hangerő csökkenésben is manifesztálódhat).
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Grave_444 #33700 üzenetére
Tuning nélkül elvinné, a Graphic card length reference részen szerepel a 8800GTS 512MB, annak hasonló a fogyasztása, és ott még nem javasolja az erősebb tápot. 12V-on 264W terhelhetősége van, ami igen jó. Természetesen a Silverstone tápok minőségiek és ajánlottak.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Forestgreen #33694 üzenetére
Csak a 4 tűs 12V-os csati ér alsó tápos, nagyobb házban üzembiztosan, hátul vezetve el az alaplapi aljzatig.
(#33697) margithid: Annyiban biztosan jobbak, hogy a táp kintről, hideg levegőt szív, ami a kondenzátorok élettartamára lehet jótékony hatással (mondjuk felsőtáposban is ki lehetne vágni egy szellőzőrácsot felül, és a szokványos helyzethez képest fordítva beépíteni a tápot, ekkor kevesebb szöszt és port szedne fel a földön tartott gépek esetén). Annyiban is jobbak, hogy az eredő súlypont alacsonyabbra kerül.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grim Dawn
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest