-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrade
senior tag
válasz 5ent1nel #24375 üzenetére
Én két hónapig használtam egy FSP Hexat (400) és egyszer csak elkezdett berregni a ventillátora.Fogtam kicseréltem a ventit, átnéztem a terheléseket és majd leültem az 5V 5A terhelésen kikapcsolt és valahányszor újra próbálom mindíg leáll.Ez a kínai munkakultúra! Egy Chieftec CTG-t tettem be helyette annak meg a hűtése gyenge.egy házventit kellet betenni melléje most.
-
andrade
senior tag
válasz rambustibi #24387 üzenetére
De ez az asztalon lett próbálva 5A-en a venticsere után.Az 5V 15A-t ad a táblázat szerint, 5A-en nem volna szabad kikapcsolnia.Pláne 2 hónaposan!
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Mr.Csizmás #24410 üzenetére
Chieftec CTG 450-500W osat ajánlok. Annak a kábelei is hosszabbak és a 450 már 20A-es 12V-on.
-
andrade
senior tag
válasz kovsol #24506 üzenetére
De ilyen garanciát csak egy két cég ad.Amúgy a Hexa helyett egy 450CTG-t tettem be de valahogy nem vagyok elájulva a hűtésétől mintha nem forogna a ventillátor elég gyorsan, valamelyik alkatrész a ventillátor elektronikájában rossz értékű lehet, nyáron az az érzésem túl fog melegedni
-
andrade
senior tag
válasz nihill #24531 üzenetére
Nálam a ventillátor nálad másik alkatrész nem oké.Épp pár perce fejeztem be az FSP-t egy 1200-as 9 lapátos Revoltecet kapott direktbe kötve, kivettem az elektronikát.A termisztor egy tokban volt a bordákba téve ami azt jelenti hogy a hővezetés nem épp a legjobb. Könnyebb lehűteni valamit ha az elejétől erősen hűtve van mint akkor kapaszkodni mikor már túlmelegedett.Mellesleg az áramvédelmek túl érzékenyek ennél a tápnál.
[ Szerkesztve ]
-
-
andrade
senior tag
válasz pirate29 #24583 üzenetére
A moduláris tápnál az állandó alaplapi érintkező van csak közvetlen kábelezve a többi érintkezőnek aljzata van és azt dughatjuk csak be amelyik kell,és mindegyiket közvetlen vezethetjük a perifériához.Ha sok a periféria ugyanúgy sok lesz a kábel. általában 20 ezer körül kezdődnek árban.
-
andrade
senior tag
válasz Krissz5435 #24602 üzenetére
A lakossági áramszolgáltatásnál túlfeszültségvédelem van.Már nem fordul elő hogy trafó menetzárlat esetén feszülségemelkedés lépjen fel legalább 15 éve.Letörés az viszont bármikor előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Murphistic #24632 üzenetére
A -5V helye van a dugón is csak nem használják a mostani gépek
-
andrade
senior tag
válasz muci07 #24640 üzenetére
Semilyen adat nincs arra hogy ezek a tápok sorozatban robbannának fel! Nincs olyan hogy százból hány megy tönkre!Ha üzletek olyant adnak el amiből rengeteg hibásodik meg akkor azokat visszaviszik és nem lesz bevétel akkor nem veszik meg a disztributortól és az vissza referál a gyártónak.A disztributor nem vesz a gyártótól.
-
andrade
senior tag
válasz muci07 #24648 üzenetére
"Kínai, gagyi bele van"
Kínában gyártják a márkás tápokat is annak milyen bele lenne?És azt meg nehogy el tessék hinni hogy ha egy tápnak 81% a hatásfoka akkor egy Codegené meg 60%!Az is 70% fölött van. Az meg hogy egy táp leég és a lap meg nem az egyáltalánn nem csoda hiszen a táp két részből áll nem egy tömb és ha megszakad a kettő közötti rész nem mehet többszáz volt a gépre.Márpedig több tíz helyen szakadhat meg milliszekundum alatt az összeköttetés.És az sem igaz hogy nincs védelem egyik ilyen rossznak tartott tápban se.
-
andrade
senior tag
"Szar hatásfok miatt csak zabálja az áramot 80%. Pár watt meg nem oszt, nem szoroz"
Pofonegyszerű a hatásfokot ellenőrízni ha egy ismert hatásfokú tápot asztalon ráteszek egy konfigra megmérem a teljesítményt majd a másikat rátéve máris látni a különbséget és ott a hatásfok eltérés..
Egy 400W-os Codegent én 290wattra terheltem és nem oldott ki.Rövidzárnál szépen kioldott.Pedig azt mondták nincs benne semilyen védelem,anélkül hogy ellenőrízték volna.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Mustármag #24833 üzenetére
Kérdés hogy mi állt le? Ha a táp leáll az nemigen indul magától újra hiszen ha a védelem kapcsol ki akkor a tápot ki kell kapcsolni majd vissza és akkor lehet az alaplapról bebillenteni.Ilyen leállásnál rá kell mérni valamelyik feszültségre hogy van e mert akkor az alaplapi elektronikus zavar valószínű.Mindenesetre a feszültségeket ajánlatos átmérni
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Mustármag #24838 üzenetére
Most ha jól értem a táp kapcsolóját kikapcsolva leáll a táp de ha ez a kapcsoló be van kapcsolva akkor a gép elindul? Mert ilyenkor a táp az alaplapról indul általában úgy hogy a lap letesz egy feszültséget a GND-re.Elképzelhető az is hogy a tápban ez a fesz állandóra záródott a GND-re. Ezt úgy lehet ellenőrízni ha egy másik tápot indítunk a lappal.és ha az a táp is beindul a rövidzáró gomb (PC indító) nélkül akkor a lap kapcsol be.
-
andrade
senior tag
Az FSP Hexa a jobb csak a kábelei kicsit rövidek.Kondenzátor zárlatba éghet megszakadhat a bementi körben és a kimeneti körben is lehet a hiba nem jellemző hogy a lapot is tönkreteszi. A bementi körben a biztosíték old egy zárlatnál a kimeneteken meg a rövidzár és a túláramvédelem.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #24910 üzenetére
Azt jelenti hogy a betáplált energiának a 87%-át visszaadja.
Ha jól értem a csavarhelyek úgy vannak hogy a venti a ház teteje felé néz.Márpedig ez akkor baj hogy ha a tetőlemez a ventillátor közelében van mert nem kap elég friss levegőt.Ott legalább tíz cm szabad térnek kellene lenni. Máskülönben csak átszívásos rendszerű tápot ajánlatos betenni. -
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #24915 üzenetére
A te házadnál felül a csavarok helyei fordítva vannak azért kerül a ventillátor felülre.A 95%-nál úgy van hogy a ventillátor a processzor felé néz.Nyilván ha a ventillátor fölött nincs légtér akkor rossz lesz a levegőszívás.Nekem is a processzor felől szív ilyenkor be lehet egy házventit tenni.
A 80% fölötti hatásfok már jó
Amúgy te a ventit nem tudod megfordítani mert a csavarok nem szimmetrikusan vannak.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #24923 üzenetére
Ezek a házak az átmenő levegőszállítású ventillátorokhoz voltak. A mostani keresztszállításúaknál ha megnézed a csavarok helyét a ház tetejénél a két csavar nem egyforma magasan van, A lejebb levők egyforma magasan vannak és szélesebben is mint a felsők. A te házadnál a felső két csavar van egyforma magasan az alul levők ferdén kissé és közelebb vannak egymáshoz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Zalman Watttera ZM1000-EBTII 1000W tápegység eladó garanciával!
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Wortmann AG / Terra 375WT / ATX 350 Watt tápegység
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Zalman Watttera ZM700-EBTII 700W tápegység eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest