-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz #56184576 #31197 üzenetére
Normál használatnál elegendő a többágas, de tuningnál (az extrém terhelési lehetőségek miatt) már érdemes egyágas tápot használni. Persze megvelelő védelmekkel együtt (OCP és SCP kötelező, esetleg OPP is).
Viszont nehezen értem meg a 750 W-osnál nagyobb, többágas tápok létjogosultságát. Már eleve a nagy teljesítmény leadása tuningot sejtet. Ha meg nincs tuning, csak normál használat, akkor meg minek oda 750 W-osnál (a 650 W is kellően erős már) nagyobb táp.
Szervereknél más a helyzet: ott a céltól függően jól jöhet a többágas vagy az egyágas PSU is.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
törölt tag
véletlenül dupla komment
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
mikor érdelmes többágas tápegységet használni vagy egyágasat?
-
törölt tag
Mire szolgál az alábbi funkciók,be quiet! dark power pro10 tápegységnél:
OCK Jumper
OCK slot bracket with switch -
törölt tag
köszönöm a válaszokat,igy már tisztábban értem a helyzetet.
-
tornas
őstag
válasz #56184576 #31190 üzenetére
Viszont a géped alja és föld (vagy asztal stb.) között legalább 3-4 cm hézag legyen, hogy a tápod tudjon rendesen levegőt szívni alulról. A lényeg, hogy a tápod a gépháztól független légáramlattal rendelkezzen. Ne a proci meleg levegőjét szívja... De lehet fordítva is tenni a gépházba a PSU-t. Csak nem annyira szerencsés a tápra nézve.
-
törölt tag
Szeretném megtudni,hogy ugy kell berakni a tápegységet számitógép házba,hogy ventilátor felül legyen vagy alul?
Be Quiet! Dark Power Pro10 tápegység tipusról van szó,aminek van ventilátorja.
Szervizesek ugy rakták be nekem a haf922m házba,hogy tápegység ventilátor lefelé néz azaz számitógép aljára hüt de ott nincs semilyen elektronikai cucc,gondoltam forditva kellett volna berakniuk?
-
WunderKinder
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen táp elbír egy Brazos + 2 HDD konfigot? Vagy ne is próbálkozzak vele?
-
törölt tag
Üdv!
Chieftec CTG-500-80P.
Megvettem,halk csendes ajánlott táp! -
andrade
senior tag
válasz atirag #31178 üzenetére
Azt kellene megállapítani ahogy jól írták hogy a táp ventiszabályzója 25 fokon mennyivel kezd.Mert ezek a legszélesebb szórásban vannak ahogy írtam a Hexa 400-é 6,5 volton kezd.De az a szabályzó elektronika ami 3V körül az nem forgat sokat meg és nem a 3V-osak vannak többségben.
-
vzsryl
nagyúr
válasz atirag #31178 üzenetére
Alapjáraton is nagyon nehéz ventilátort találni tápba, de ha a fordulatszámokat is figyeled, akkor esélytelen.
-lehetőleg 3V-on induljon
-70CFM-nél nagyobb legyen a légszállítása
-lehetőleg ne rendszerhűtő legyenMagyarországon tudomásom szerint nem árusítanak tápegységben is jól használható ventilátort, tehát vagy használtan veszel egy olyan tápot, amiben jó a ventilátor, pl. a régi FSP-kben nagyon jó Yate-Loon-ok vannak. Vagy rendszerhűtővel megoldod, de azt nem ajánlom. Ez utóbbiból pl. nem rossz a Coolermaster Sikleflow 120mm.
(#31181) MMIX: Ami jóval gyengébb minőségű.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
CORSAIR gyártotta valamikor a VX sorozatú tápegységeket. de ma már sehol sem látok ilyet .
Megszüntették a gyártását ?
Vagy másik sorozat vette át a helyét ?
Mi a helyzet a VX sorozattal ?
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az még függ az venti elektronikájától is ... lehet hogy nagyobb fesz annál a beindulási ... mindjuk 8V-tól indul csak ... írd be , vagy tedd be a linkjét milyet raktál bele ...
pl.:[link]
F8 : 80 mm, 2,000 RPM
F9: 92 mm, 1,800 RPM
F12: 120 mm, 1,350 RPM
F14: 140 mm, 1,300 RPMF8 : 31 CFM / 52.7 m3/h
F9 : 43 CFM / 73.1 m3/h
F12 : 74 CFM / 125.7 m3/h
F14 : 77.3 CFM / 131.4 m3/hUgye nem PWM -es ? 4tűs
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
válasz andrade #31177 üzenetére
Amit beraktam arctic ventit az nem indult el az biztos. És így most nem igazán vagyok biztos abban,hogy veszek mondjuk egy 1400-1800 fordulatú ventit akkor az jó lesz. És most nem is tudom milyet nézzek. Az adatokat értem és olyat terveztem venni ami legalább 110m3-et szállít.
-
andrade
senior tag
válasz atirag #31173 üzenetére
Az FSP Hexa ventillátor fordulatszabályzója szobahőmérsékleten 6,5V-al kezd.És van egy levegőszállítása a ventillátoroknak ha a tápban gyárilag 110m3/h szállítású ventillátor van akkor mi a fenének kellene pld 180m3-est beletenni? Ilyen nincs hogy a rendszerhűtő néven írt ventillátor nem használható tápba.Egy Chieftec renndszerhűtő geometriailag teljesen azonos egy Yate Loon táphűtővel!És azonos a levegőszállításút is lehet találni bőven! A boltokban nemigen van olyan hogy kimondottan táphűtő.
És gondolkozz el egy 12V-os ventillátor 3V-on ugyan milyen teljesítményt ad le, semmit! Nincs érdemi levegőszállítás mitől lenne?
A tápba +-10% szállítás eltérésű venti beépíthető.A elöl említett Hexaba betett gyári 7V kezdő indítású Revoltec venti szépen és megfelelően forog a kezdő feszültségen.Mert az nem úgy van hogy a 7V indítású venti 6,5V-on már nem is megy, egyenáramnál ez nem így van.Nekem van tápegységem amivel lehet fokozatos feszültséget adni egy venti megforgatására tudom hogy a 7V-nak írt venti már 4V-on forog bizony.Egypár ventit beépítettem az idők folyamán.[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz atirag #31167 üzenetére
Tápegységbe ajánlott ventilátor tulajdonságai:
-3V-on induljon el
-<70CFM légszállítás
-lehetőleg normális minőségű legyenYate-Loon ventilátort talán találsz. Rendszerhűtőt nem ajánlott tápegységbe tenni, nem arra lettek tervezve. Az Arctic F12 abszolút nem ajánlott tápba.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
atirag
őstag
Ventilátort cserélnék egy coolink táprgységbe mert picit hangos de inkább mert rezonál.
Kb. 30dba hangos és 89cfh vagy mi a légszállítása. Ahogy néztem a honlapokat az olyan 130-140m3/h.
Milyet vegyek helyette? Mert vettem egy f12-es artic coolingot,de azt el sem indítja. Igaz,hogy csak 900-at forog,de meg se nyekken. -
vzsryl
nagyúr
válasz #00983040 #31158 üzenetére
Ezek lényegtelen információk.
A lényeg belül van. Olyan prémium minőséget, ami a PRO82+ sorozatban van, nem találsz meg egyetlen hasonló árral rendelkező tápban sem. Ha nekem a lehető legmegbízhatóbb és legjobb minőségű tápegységre lenne szükségem, és csak 20k-t tudnék rááldozni, akkor egyértelműen Enermax beles tápra esne a választásom. Esetleg még a Seasonic közbeszólhat, de az is elmarad tőle.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
D@ni88
addikt
Sziasztok, egy alsótápos házba keresek "olcsó", megbízható halk tápot.
Esetleg lehet moduláris is -
törölt tag
válasz vzsryl #31151 üzenetére
Hu bakker rákerestem , és ezt találtam róla: Enermax PRO82+ 385W
82PLUS kész! A világ első ATX12V PSU sorozata 82-88% hatékonysággal, 20-100% töltöttség mellett. Megfelel a 80PLUS BRONZE hatékonysági követelményeknek
ErP Lot 6 kész! Segíti a rendszert az ErP Lot 6 2010 (<1W stanby módban) követelmények teljesítésében
ATX12V v2.3 kész! Megfelel a legújabb szabványnak
24/7@40°C kész! Non-stop ipari szintű teljesítmény srácnál menni fog , mert videót szerkeszt kódol ... Már csak az lesz a kérdés , hogy ahol rendeljük lesz-e ?
Ezért is jólenne még egy-két jó ajánlat , ha nincs épp ez lehessen még választani
-
törölt tag
válasz sumermen88 #31153 üzenetére
Szerintem ehhez a konfighoz ne ezt a tápot válaszd!
Na ezért kérem a segítséget - illetve ajánlatot, hogy akkor az adott keretben mi lenne az ideális ?
-
törölt tag
válasz vzsryl #31151 üzenetére
Szia !
No ez már kézzelfogható segítség esetleg akkor egy jóféle 400W -ost , ha netán berakna egy erősebb FirePro -t vagy mást .. Most úgy mondom , hogy nagyközségben lakik , ahol időközönként azért van áramingadozás .... ezért kellene egy mindenféle védelemmel ellátott jó kis táp neki . És persze lazán legyen benne tartalék -, ha kártyacsere lenne idővel .
összeg az továbbra is 20-24ezer Ft -
törölt tag
válasz sumermen88 #31150 üzenetére
Nem enyém lesz és nem ez a kérdés és nem ez a rész érdekel ! Meg ne sértődj , de ezt írtam :
Sziasztok mágusok !
Kellene némi help erről a tápról : CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W
Vagyis inkább minősítés ... jó-e ? esetleg 20-24K között jobb ajánlat....
-
vzsryl
nagyúr
válasz #00983040 #31149 üzenetére
A lehető legmegbízhatóbb ebben a kategóriában az Enermax PRO82+ 385W. Ez is bőven elegendő lesz. A FirePro 4900 75W-os TDP osztályba tartozik. A valódi maximális fogyasztása 50-60W körül alakul. A Quadro 600 pedig 40W alatt marad, max. 30-35W-ot kér a táptól.
Összességében 200W-ot nem lehet majd meghaladni a felvázolt konfiggal.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
törölt tag
válasz sumermen88 #31148 üzenetére
[link] nézd és olvasd .
-
sumermen88
tag
válasz #00983040 #31142 üzenetére
Szia! Nekem is ilyen tápom van! Annyit tudok mondani róla hogy nem lessz vele gond, de ebben az árban, ha csak nem tervezel CF-t vagy SLI-t, akkor vegyél olyant aminek nem 4db 12V ága van... persze csak abban az esetben ha 1 kártyát tervezel! Sajna elég hülye elosztást kapott a táp de még így is elég erős! 12V ágai 18A tudnak, ami nem olyan sok de nem is kevés! Szóval szerintem ehhez is jó ahhoz is jó, de ha még nem vetted meg akkor járj utána rendesen melyik érné meg jobban!
-
Zirowe
nagyúr
Igen, alsótápos lesz a ház.
Tehát akkor megéri a +2k-t?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, új géphez keresek tápot (1ssd, max 2 hdd, core i5, 12gb ram, ati hd7850), max 10k-ért.
Az fsp fsp400 60apn-t ajánlották.
Megbízható táp, vagy ennyiért van jobb?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
törölt tag
válasz #00983040 #31141 üzenetére
A hardverkörnyezet amit megfelelően el kell látnia :
Alaplap: ASROCK 990FX Extreme 4 <-- a rajta található PATA port kell neki !!! ezért e lap !
Proci: AMD FX 8150BE BOX
Cooler: ARCTIC COOLING Freezer A30
Ram : 2 x 8GB DDR3 KINGSTON 1600MHz
VGA: HP V4900 ATI FirePro GDDR5 1GB vagy HP Quadro 600 1GB GDDR3 PCIE WS093AA
SSD: SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU vagy A-DATA 60GB SATA3 2,5" S511 AS511S3-60GM-C
HDD: 2 x SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002
ODD: LG BH10LS38 FeketeAhol a vagy szó található , ott is lehet segíteni , hogy melyik a jobb ... drágábbat nem tud megfizetni a leendő gazdája ...
Kimondottan Videomunkálatokra lesz a gép ... és az EDIUS proggival dolgozik majd elsősorban !
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok mágusok !
Kellene némi help erről a tápról : CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W
Vagyis inkább minősítés ... jó-e ? esetleg 20-24K között jobb ajánlat....
Ezen adatokat olvastam róla :
650W Teljesítmény (Intel/AMD)
EPS12V a Dual Processzoros alaplapokhoz
Kábel rendező megoldás
140mm-es halk ventilátor (27 dB)
Túlfeszültség védelem
Túláram védelem
Rövidzár védelem
Támogatja a PCI-E (2db) és az SLi technológiát, 2x 6-tűs 2 x 8(6 1)-tűs Express csatlakozó (SLI / Crossfire)
Túlmelegedés védelem
Támogatja a SATA csatlakozási felületet
Aktív PFC
Teljes hálózati feszültség tartomány 100/240V AC (váltóáram)
Intel és AMD DUAL CORE támogatás
AFC (Automatikus ventilátor sebesség vezérlés)
Méretek: 15,4 cm x 15 cm x 8,5 cmVédelmek:
UVP (Undervoltage protection)
OVP (Overvoltage protection)
SCP (Short-circuit protection)
OPP (Overload protection)
OCP (Overcurrent protection)
OTP (Over Temperature Protection)
AFC (Automatic Fanspeed Control)
MTBF (mean time between failure): >100.000h -
Livius
őstag
válasz Livius #31081 üzenetére
Valaki tudna véleményt mondani a #31081-ban leírt tápról, vagy jobbat ajánlani?
Most egy 4 éves Chieftec GPS-550AB-A tápom van, ezt mindenképpen le akarom cserélni.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
-
törölt tag
hogy kell azt?(kifejtenéd)
-
törölt tag
OFF:
(elnézést kérek mindenkitöl de aki tud valamit segitsen)Sziasztok!
Ugy néz ki,hogy elkövettem egy hülye hibát,belekezdtem proci tuninghoz,de rosszul sikerült,mert a gépet bekapcsolom de 1-2 mp mulva kikapcsol a gép,ventilátor leáll viszont ujra inditja magát a gép de ismét leáll a gép vele együtt ventilátor is
Mit kell ilyenkor tennem? Nem tudok sehogy BIOS-hoz hozzáférni,hogy visszaállissak mindent...
-
-
Asbee
veterán
válasz Félisten #31127 üzenetére
Bocs de ha semmilyen igényedet nem tudok elmondani akkor nem tudok segíteni, most nem szeretnék 50 féle tápot felsorolni. Ez esetben ajánlom keresőt vagy legalább az első hsz-t. Minden nap van szó ajnálott 400-500-as tápokról.
(#31131) Félisten: Igen. Chieftec CTG500.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Félisten #31127 üzenetére
jotapok.atw.hu itt keress rá a 4-500W különösen ajánlott tápokra, és vedd azt amelyiket be tudod szerezni. üdv
-
tornas
őstag
-
Félisten
tag
Sziasztok! nekem volna egy ATX460HM-Codegen 450watt,mennyire stabilak egy AMD x4 procival és egy hd 4850 karival? bele raktam és nem melegszik,csak ha nem stabilak,akkkor vennék ujat,és milyet kellene vegyek olcsó és jó is legyen
Mindenütt jó,de legjobb otthon!
-
tornas
őstag
válasz cosworth007 #31118 üzenetére
Itt egy kis infó róla:
[link]FSP belsős, 300 W névleges (kombinált) teljesítményű tápegység. Legnagyobb teljesítménye: 370 W. És mint a legtöbb FSP, jó konstrukció.
A hatásfokáról érdemben nem találtam infót róla.
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz cosworth007 #31118 üzenetére
Nevéből ítélve egy Isten
-
übiii
tag
Köszönöm urak!
-
cosworth007
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata Gigabyte ODIN 370P táppal kapcsolatban? Jó konstrukció? FSP beles? Hatásfoka milyen lehet?
Kösz a válaszokat...
-
lizRRR
őstag
válasz Árjaharcos88 #31115 üzenetére
Jó hát azzal a táppal még nem volt tapasztalatom, azért raktam utojára.
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
tornas
őstag
Egyetértek:
1. hely: CM GX450 - Enhance beles, egyágas 12V-os,
2. hely: Chieftec CTG-500 - Sirtec belsős, és hosszabbak a kábelei,
3. hely: FSP HEXA 500W - rövidek a kábelei.A 2. és a 3. helyezés között azonban én is lehet vacillálnék (a csatik kiosztása miatt) annak függvényében, hogy milyen géphez lesz.
-
Jim-Y
veterán
válasz lizRRR #31110 üzenetére
A GX450 erősebb táp mint a HEXA 500, a chieftec nem, azzal egy szinten van kb a HEXA, ellenben a hexára sokan panaszkodnak, hogy hangosodik. Chieftecnél ilyenről nem hallani.. emiatt továbbra is állítom, hogy a sorrend, gx450,cgt500,hexa500
lizRRR: na hát én sem leszólni akartalak, csak megosztani a véleményem
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Szuszka #31099 üzenetére
Ha jók az értesüléseim, akkor az Ultra Power a Sirtec-től szerzi be a tápokat. A Sirtec pedig nem rossz minőség. A tápod címkézése hasonló a High Power-hez, a Chieftec HPC szériáihoz (360 W, 400 W, 420 W), valamint a CHP szériáihoz - ha minden igaz, mert nem csatoltál róla képet. Ezek is mind Sirtec-ek.
Inkább az a kérdés, hogy mennyit bír 12 V-on. Ebből kiderülhet, hogy mennyire régi szabvány szerint vannak felosztva a feszei.
Javítsatok ki ha tévednék...
-
übiii
tag
Üdv!
Melyik lenne a legjobb választás? CTG-500,Hexa 500w vagy CM GX 450?(az 1-2 ezer különbséget nem nézve)
Konfig:
Pentium E6300-65w
HD 4890-max.190w
4Gb ddr2
1 Hdd
1 Odd
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról