-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
Itt egy másik iArena teszt Ukrajnából. A felsorolásban megtaláljátok.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
keembo
tag
Igen tudom. Azt már kapok akárhol ott, ahova megyek, csak nem tudom milyen boltokra lehet számítani ott a környéken.
Ez az előbb ajánlott XFX táp nem is rossz, közben találtam mellé egy konkurens opciót
CORSAIR Builder Series CX430W v2 formájában. Gyűjtök párat, biztos ami biztos. -
M@rdel
őstag
válasz keembo #30292 üzenetére
Szerintem xfx pro series 450 megfelelne neked.
Itt a tesztje. Ha visszaolvasol láthatod, hogy ajánlott.
Bár nekem még mindig nincs meg!
hopp elkéstem!
[ Szerkesztve ]
-
keembo
tag
Apropó Codegen:
A tápot, ami helyett készülök vásárolni egyet bátyám gépébe szereltem, abból meg nyugdíjba küldtem a kb 8 éves Codegen tápot. Portalanítva nem volt, ez látszik rajta. Az utóbbi időben panaszkodott, hogy Everest 3,3V ágon 2,9-et ír és néha a sata hdd is randomban "leállt, újra felpörgött", crash viszont nem volt, csak ritkán. A 20 tüskés csatlakozónál az egyik tüske szépen meg is barnult. Összegezve nem egy minőségi táp, na de az árához képest ha 6-7 évet bír és csak mondjuk egy irodai gép van alatta, akkor ez is egy jó vétel lehet. Csakhogy gyarapítsam a Codegen-vélemények gyüjteményét....
Apropó: nem kell valakinek ócsóé'?
-
keembo
tag
Még annyit szeretnék kérni az uraktól, hogy legyenek szívesek felsorolni pár olyan 400-500W 80+ tápot (gyártó, típus), ami minőségi, 100-240V működik és árban 20k a plafon, persze örülök, ha 10-12ért is kapok ilyet. Google-val keresgéltem, hogy melyik lenne jó, sajnos FSPben nem találtam olyat, ami a nyugati áramszabvánnyal is menne. A márka/modularitás végülis másodlagos (persze legyen minőségi belsője). A zajszint is kicsit másodlagos szempont, de azért ne legyen egy hajszárító
Köszönöm előre is (addig keresgélek, hátha...)!
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz gyenesmartin #30290 üzenetére
Volt Codegenem, adrenalint növelni bátran ajánlom
-
gyenesmartin
őstag
válasz LackoMester #30289 üzenetére
A Codegen is népszerű
-
LackoMester
addikt
iArena, nagyon egy népszerű táp, itt a topikban..
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
MMIX
addikt
válasz endruboy1 #30286 üzenetére
A minőségi tesztnek költségei vannak, ki fizeti ki?.
Mérő labor, műterhelés, műszerek, oszcilloszkóp, idő (több óra), kifektetett tápok ára.A tápot adónak is lehetnek "kérései". (szponzor, hirdető)
Ezt az ismeretlen oldalakon található bizalomgerjesztő tesztek miatt említeném meg.[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
Oké persze. Én nem azt írtam hogy nem jó amit ő írt. Ha mérnök, akkor ő is pontosan jól tudja, hogy "egy mérés nem mérés". Ugyan így egy teszt sem az egy adott példányon. Nyilván a lengyeleknek se ez volt az első tápjuk amit leteszteltek. Szóval van legalább kettő egymásnak ellentmondó véleményünk. Ilyenkor azt lehet tenni hogy tesztelni kell még párszor. Más kiutat nem igazán látok .
Az meg hogy valaki nem publikálja az eredményeit... erre most nem igazán tudok mint mondani, az interneten szerintem nem olyan nehéz anonimnak maradni, vagyis hát nem minden esetben, de a forgalmazók előtt azért elég könnyű. -
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
válasz endruboy1 #30281 üzenetére
Nem vacak, hanem rezgő léces. A vacak szó a még rosszabbakra van mondva. Miért vennél iArenát, amikor alig többért van nem vacak? A 230V only tápokra a minőségi tesztoldalak "magasról ... tesznek ".
"hogy ne egy darab pár soros negatív véleményre alapozzunk"
- Ha ugyan arra a pár sorra gondolunk, azt egy mérnök írta.[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz Árjaharcos88 #30282 üzenetére
Egyetértek én is ezt mondom. Csak azért írtam, hogy hátha valami szaki kedvet kap egy teszteléshez . Különben annyira nem lenne jó buli a Chieftecnek piacra dobni egy nem megbízható tápot, hisz csak a nehezen megszerzett hírnevét kockáztatná vele. Ettől függetlenül megeshet meg meg is esett már hasonló, csak azért nem túl gyakori.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
Ezt jó tudni. Most már akkor csak egy rendes mérésekkel alátámasztott stressz tesztet kellene csinálni, hogy ne egy darab pár soros negatív véleményre alapozzunk. Ne értsetek félre nem támadó szándékkal írom, meg nem is nagyon értek hozzá, csak szerintem keveset tudunk és azok is ellentmondásosak ahhoz hogy egyértelmű vélemény legyen az iArenáról. Ez persze már önmagában is elég lehet hogy ne legyen ajánlott laikusoknak. De ettől még igaz az hogy több infó és teszt kéne az egyértelmű "vacakká" nyilvánításhoz.
Vagy valaki tud még valami tesztről vagy hasonlóról? -
Árjaharcos88
aktív tag
válasz endruboy1 #30278 üzenetére
De hát épp ez az, egy átlag felhasználó nem fogja tudni melyik az, amelyiknek rossz a bele, mert a jelölése sem egyértelmű az iArena szériának. A CTG ellenben egyértelműen jó, "különösen ajánlott" egyed, azt kellene ajánlani az olyan felhasználóknak, akik nem értenek hozzá, hisz' csak jó tapasztalatokat osztottak meg róla és árban sem rosszabb, mint az iArena - de ez is csak az én laikus véleményem
-
endruboy1
senior tag
válasz Árjaharcos88 #30277 üzenetére
Ha visszaolvasol volt arról is szó, hogy az iArena szérián belül se biztos hogy minden típus egyforma belülről. Én pl. linkeltem be egy részletes tesztet ahol dicsérték az S8-at. Pedig mértek is és szét is szedték.
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz tornas #30276 üzenetére
Félreértesz. Nincs semmiféle rémhír terjesztésről szó, csupán egy felhasználó tapasztalatait linkeltem be.
Lehet, hogy az iArena szériából az volt éppen selejt, de nincs semmi biztosíték arra, hogy kinek jut a rossz, mivel kevés a tapasztalat, lehet akár minden második is silány minőség.
Én nem szeretném, ha véletlen nekem jutna egy olyan, ezért vettem CM GX 450-est, az egy "különösen ajánlott" példány, sokkal nagyobb eséllyel bírja ki az 5 évet, ami garanciát adnak rá, mint az iArena, mert szinte egyöntetűen jók a tapasztalatok vele.
De ez csak az én személyes-laikus véleményem. -
tornas
őstag
válasz Árjaharcos88 #30275 üzenetére
Hát igen... A Codegen az mégiscsak Codegen. A Chieftec meg, az Chieftec. Nagy a különbség a kettő között. De, hogy ne legyek teljesen elfogult: megsúgom, hogy a papíripari raktárban lévő gép is (amiről jelenleg is irogatok most - nyáron dög meleg 40 fokkal, télen meg hideg) Codegen tápos, immár lassan 7 éve. És a gép müxik stabilan. Nyilván megérett a cserére, de majd a rendszergizda nyugdíjazza úgyis hamarosan. Pedig megy a hét 5 napján reggel fél 8-tól du. fél 5-ig. Ősszel meg mindennap, és reggeltő estig. A cégen belüli gépekben lévő codegen (7 év alatt 4 db 4 gépben) tápok amik megdöglöttek, azok alatt egy gép sem pusztult meg. Csak a táp. Jelenleg is működnek vagy ha nem, akkor más baj miatt lettek félrerakva. Ezért mondom én, hogy óvatosan a rémhír keltéssel, mert ilyenkor is sok más tényezőt is figyelembe kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Árjaharcos88 #30270 üzenetére
Igen, megvenném! És tervezem is, hogy veszek egyet. Méghozzá a 500 W-os S8-as verziót.
[ Szerkesztve ]
-
keembo
tag
Helló! Instant segítségre lenne szükségem az uraktól ezügyben:
400W 80+ FSP tápomon sajnos nincs 110V switch, minden téren hasonló tápot keresek, amit viszont 110/220V tudok váltani. A 80+ hatásfok követelmény, leadott max teljesítményben pedig olyan 400-500W körül kellene. A segítségeket előre is köszönöm, igencsak sürgős lenne
Üdv
-
tornas
őstag
válasz balpis #30267 üzenetére
Annak se jó, mert a passzív PFC tekercs megléte ellenére alig van súlya. Inkább megmarékolod az összes vezetéket egyszerre és használd légycsapónak. Úgy is a meleg elől a legyek ilyenkor bemennek a lakásokba.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz építész #30257 üzenetére
Egyetértek. Az egyiknél x érték(ek)nél, a másiknál y érték(ek)nél szólal meg a OCP. Mindegyik tápnál más és más a beállított OCP paraméter. Ha úgy vesszük, akkor a Corsair OCP-je érzékenyebb (közelebb van a névleges, címkén szereplő értékhez), mint a Chieftec-é. Ez lehet, jó is meg rossz is.
-
balpis
őstag
válasz Dr. Mózes #30258 üzenetére
sajnos nem tudom, milyen táp lehet abban a FuSi-ban, de papíron elvileg bírhatná. Ennek ellenére igazad lehet, jobb a békesség alapon venni most egy FSP-t, ami jó eséllyel a következő konfigodhoz is hazsnálható lesz még.
Viszont ebben a boltban csak nem ajánlható tápokat látok
Talán az utolsó TT talán, de mintha arról se lehetne tudni semmi biztosat, ha jól emlékszem az elmúlt pár hónap hozzászólásaira.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz balpis #30256 üzenetére
Szerinted elég lenne a mostani tápom is?
A táp a 220W-ot csak 10 másodpercig tudja tartani, úgyhogy inkább csak 200W-os.
A gépem adatai:
Fujitsu Siemes d2461 alaplap
AMD Athlon64 3800+
2048MB RAM (2x512+1x1024)
80GB HDD
És akkor egy msi n210 passzív hűtéses VGA
(Jelenleg egy integrált geforce 6150LE van)
A processzornak a hűtését gyárilag egy 12cm-es ház ventilátor látja el.
Ezt nem reklámnak szánom, de én ebben az üzletben 3500Ft kedvezményt kapok, úgyhogy nagy eséllyel innen fogom megvásárolni a tápot és a videokártyát is.
http://kandh97.hu/termekek/tapegyseg/Névváltozás, korábban mustang08
-
építész
aktív tag
válasz Árjaharcos88 #30255 üzenetére
Egy számok nélküli teszt nem mond semmit. Úgy pálcát törni egy táp felett, hogy nem tudjuk a zárlati áram értékét és azt az áramot ahol korlátoznia kell a tápnak ...
bye
-
balpis
őstag
válasz Dr. Mózes #30253 üzenetére
FSP350-60APN, ha elég hosszú a kábele. Ha hosszabb kell (pl. alsó tápos ház), akkor FSP400-60APN
Egyébként lehet, rosszul látom, de ez a VGA ~30W TDP-jű, azaz a mai tápodat sem hiszem, hogy megviselné.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni a gépembe egy msi n210-es videokártyát, de sajnos ezt már a gyári 220w-os fujitsu siemens tápom már nem bírná. Milyen tápot tudnátok ajánlani? (mivel a vga is 10e alatt van ezért a tápra se szeretnék többet költeni)Névváltozás, korábban mustang08
-
endruboy1
senior tag
Ja, 10 körül már 500W körül is lehet kapni minőségi tápokat... nem hogy 350W. Vagy ezerér' veszed? 7-8 ezer forint szerintem nem milliomos kategória. De használtan szerintem 3k-ért vagy kevesebbért is kapsz Hardveraprón mondjuk FSP 350W-os tápot, gondolom a posta kiviszi Erdélybe is. Azzal szerintem még mindig jobban jársz mert ott annak az esélye hogy az eladó átver még mindig nagyságrendekkel kisebb mint hogy a noname táp a sarki boltból 1 év alatt leégeti a gépedet. Aztán ha venni kell teljesen új konfigot, vagy csak felet remélem már lesz rá pénzed.
-
őstag
válasz copyme123 #30247 üzenetére
Senkise akar mucskolni téged,csak segíteni akarunk.De ahogy Asbee is mondta,nem mi vagyunk a hibásak,ha te ezt nem hagyod. Jövőhéten megyek erdélybe,talán tudok vinni neked tápot,ha megmondod ,mennyi rá a keret.
És mint mondták,nem kell milliomosnak lenni egy jó táphoz. Viszont ha te 8000 ft-ot soknak tartasz,akkor nem értem,miért tartasz egyántalán otthon gépet.... -
Asbee
veterán
válasz copyme123 #30244 üzenetére
Az a baj te nem is hagyod hogy segítsünk neked. Írd le mennyit szánnál tápra és lehet tudunk ajánlani normálisat. Egy fsp 400 apn vagy hexa esetleg 350 apn nem hinném hogy sokkal drágább lenne mint egy ilyen raidmax. Nem kell ahoz milliomosnak lenni hogy normális tápot vegyél. Főleg hogy a konfigodhoz egy 350.es elég.
-
balpis
őstag
válasz copyme123 #30239 üzenetére
nem tudjuk, milyen HDD-d és DVD-d van. Vagy SATA csatlakozó krell, vagy Molex. Ez mindkettő van, így OK.
Ha a VGA-nak is kell, az a 6 pines PCIe csattlakozó. Az egyiken mintha írtad volna, hogy van, a másiknál nem. A képek alapján nem tudjuk, van-e. De létezik - a VGA-hoz szoktak adni - molex-VGA táp átalakítót. ha ilyen van, akkor azzal működhet.
ha le nem ég.(#30246) Falcon C.: ezen én is csodálkoztam... Amit eddig láttam - meg most a képeken is - egyiken sincs tápcsatlakozó...
[ Szerkesztve ]
-
copyme123
csendes tag
válasz cort x-1 #30240 üzenetére
Es a videokartyara ra tudom kotni ? azt meg szeretnem tudni, AKIK NEM FOGJAK FEL, hogy nekem nem a minoseg szamit, hanem az hogy megvannak-e a csatlakozok vagy nicnsenek, azok ne mind irjanak , es mucskoljanak, mert ezt veszem meg , mert NINCS PENZEM MASRA, nem mindenki milliomos.
-
TGWH
őstag
Külföldről olcsóbba csomag ide, mint a belföldi. Romániába már nem mennek be? Én biztos nem fogom mondani hogy vedd meg, mert nem értek hozzá annyira.
Viszont érdemes lenne elgondolkodni más lehetőségeken is.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
ViZion
félisten
Azt a pénzt így is-úgy is kidobod... amúgy 8cm ventivel elég hangos lehet, és a VGA-nak ennél sztem stabilabb kell, de ha Te mondod, h jó, akkor elhiszem. Megmondták, h NEM ajánlott, ebben az esetben az jár jól, amit nem tudsz rákötni szerintem ennyivel be kell érned.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
copyme123
csendes tag
En Erdélyben élek és azért!
2 x Serial ATA
6 x 4 Pini Molex
1 x 20+4 Pin ATXilyeneket ir, ezek a csatlakozok amiket ir vele.
na most, akkor ezekben megvan amit hozza kell kössek a : HDD-hez, a videokártyámhoz, a DVD-rom hoz, és az alaplaphoz .
csak ennyit szeretnek tudni, hogy en megvegyem es ne legyen meg minden dugasz meg , és akkor kidobtam a pénzt. csak annyit irj le leccives, hogy megvannak vele ezek a csatlakozok ?
-
TGWH
őstag
válasz copyme123 #30237 üzenetére
Általában megvannak XD
Amúgy nem azért, de ha nem látni, akkor hogy lássuk, megvannak-e?Az viszont elég ijesztő, hogy google elsőnek román oldalakat dob ki XD
2 serial ata van rajta, ennyit találtam...
Én mondjuk biztos nem venném meg, van olcsó és jobb táp is...
De hogy a google Romániát Magyarország részének gondolja, az egész érdekesszerk.: nem kell ordibálni, vedd meg, max visszaküldöd ha nem jó, vagy leég.
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
copyme123
csendes tag
válasz ViZion #30235 üzenetére
Akkor ha azt mondod, hogy vegyem meg, ezt én is tudom, A KÉRDÉSEM EZ VOLT AZ ELEJÉTŐL : MEGVANNAK VELE EZEK A CSATLAKOZOK ? : kell a videokártyámba egy dugasz, a HDD-be, a DVD rom-ba, es az alaplapba is kell. a második Táp, egységben, amit az első hozzaszolasomban tettem be, a másodikban megvannak vele ezek a csatlakozok ?
Csak ez az egy kérdésem van ! Igen vagy nincsen meg az egesz !
-
TGWH
őstag
válasz copyme123 #30234 üzenetére
Jajj, hadd mondjam el én is. Ezek közül egyik sem jó, vackok szar tápot meg nem fognak neked írni, így innentől tök mindegy, hogy mivel veszélyezteted a géped! Az, hogy neked tetszik, de szar, meg nem értesz hozzá, még nem jogosít fel, hogy lehord azt, aki ért hozzá. Vedd akármelyiket, itt nem fogják azt mondani, hogy melyiket, mert mindkettő rossz...
Elosztó kábeleket meg lehet venni, vagy normális táphoz van minden ami neked kell... amúgy meg talán valószínű, hogy ha nincs rajta olyan ami neked kell, akkor nem ahhoz találták ki...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
ViZion
félisten
válasz copyme123 #30231 üzenetére
Akkor elmondom, hogy van olyan dolog is, pl. h stabilitás.
Mondjuk a Te "kemény" tápod mennyire stabilan tartja pl. az 5V-ot, vagy a 12V-ot...? Ha bekötsz még 2 ventit akkor is tartja? Hirtelen pl. elindul egy játék, VGA több kraftot kér, proci többet kér, és zutty lekapcsol...
Vegyed meg, nagyon jó lesz, csak szívatnak. A Trabant is biztonságos, ha nem karambolozol, légzsák és ABS hülyeség meg pénzkicsalás. A táp is ilyen, amíg nincs baj, addig tökéletes.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
copyme123
csendes tag
válasz endruboy1 #30233 üzenetére
Szóval, a legelső hozzaszolasomban, kitettem 2 fajta táp egységet, és leírtam, hogy milyen dugaszai vannak, csak én nem értek hozza. Es hogy megértsetek, nem érdekel a minőség semmi de semmi, mar el van döntve hogy a kettő közül egyiket megveszem, csak ha valaki lenne olyan kedves és leírná, amit kertem ,csak egy határozott igent, hogy megvannak a csatlakozok, akkor ennyi lenne az egész óhajom.
-
endruboy1
senior tag
-
Asbee
veterán
válasz copyme123 #30231 üzenetére
Itt neked senki nem fog ilyen szar minőségű tápot ajánlani. Látom nem érted miről van szó. A minőség nem csak a teéjesítményt jelenti. Olvasd már el kérlek az első hsz-t.
Segítek: A félreértések elkerülése végett: a nem ajánlott tápegységeket nem azért nem ajánljuk, mert hangosak, vagy mert nem elegendőek teljesítményben (van ami már ennek a kritériumnak se felel meg, mindjárt részletesen). Azért nem ajánlottak mert gyenge minőségű alkatrészekkel rendelkeznek, valamint nincs bennük védelem. Ezeket a hiányosságokat általában nem veszi észre a felhasználó, ha a tápok nem kapnak nagyobb terhelést. A rájuk írt teljesítményt általában nem is képesek adni, és mivel nincs bennünk védelem, meghibásodásukkor a számítógép többi alkatrészében is könnyen kárt tesznek. Tehát nem csak magukra, hanem a számítógép többi alkatrészére is veszélyesek.
[ Szerkesztve ]
-
copyme123
csendes tag
SZia!
Amit nem szeretnek tobbet leirni, az az, hogy nem minosegi kell , nekem ennek a teljesitmenye tokeletesen megfelel, csak azt szeretnem vegre meg tudni, hogy van-e csatlakozo vele a : videokartyamhoz, a HDD-hez, az alaplaphoz, DVD rom- hoz. Ha ezt vki le tudna irni nagyon megkoszonnem
-
őstag
válasz copyme123 #30228 üzenetére
Azt próbáljuk veled tudatni,hogyha rossz tápot veszel,egy villámlás,túláram,áramszünet,vagy bármi egyéb ami a hálózatoddal történhet tönkrevághatja a zegész gépedet. Egy fejlett,jobb minőségű tápegység ezt a dolgot megakadályozza. Ergó vagy veszel rossz,nem minőségi tápot,ami egy probléma esetén tönkreteheti a gép egyéb alkatrészeit,vagy veszel egy minőségibb tápegységet,aminek megfelelő védelmei vannak,és ezek probléma esetén azonnal lekapcsolnak,így megvédve a hardvereket a gépedben.
-
Asbee
veterán
válasz copyme123 #30228 üzenetére
Az nem jó az azt jelenti hogy nem jó. A két táp keménységét nem tudom azt kalapáccsal tesztelheted mert kb arra jók. Viccet félre téve. Gagyi belsővel rendelkezik mindkettő, nem ajánlott táp. Ajánlom az első hsz elolvasását. Azt viszont jól látod hogy egy minőségi! tápból elég egy 350/400-as a gépedhez.
[ Szerkesztve ]
-
copyme123
csendes tag
válasz balpis #30227 üzenetére
Szia, hogy érted hogy nem jó ?
a TAP az táp egység, ami az áramot adja.
nem tudom mire érted, hogy nem jó ?!?!?
ha arra hogy nem elég kemények, akkor nekem nem kell kemény, ezek megfelelő keménységűek nekem, csak arra lennek kíváncsi, hogy megvannak azok a csatlakozok vele amiket én leírtam ? Valaki segitsen ebben pls
-
balpis
őstag
válasz ebeni95 #30224 üzenetére
az alaplap csatlakozóján az egyik négyes gyárilag egy matricával le van ragasztva.
Illetve azért adnak Users manual-t az alaplapokhoz, hogy az ilyesmit ott megnézhesse az ember...
Egyébként a 37. oldal...[ Szerkesztve ]
-
copyme123
csendes tag
Sziasztok !
Szoval, ez a konfigom :
Alaplap : P4M800-M
CPU : Intel Celeron 2.66 GHz
RAM : 1,256 GB
VGA (videokartya) : ATI HD 3450 , 512 MB AGP
CD/DVD olvaso : ASUS DVD ROM
+ FDD ( de nem hasznalom )Nekem az a két TAP közül kellene választanom, amiket oda leírtam, és csak annyit szeretnek tudni, hogy a másodikban megvannak ezek a csatlakozok ? a HDD- hez legyen, KELL a videokártyához is egy csatlakozó, az ALAPLAPHOZ, DVD rom-hoz és ennyi, ha ezek a csatlakozok megvannak benn akkor azt veszem, csak pls írjatok le, hogy megvannak-e vagy nincsenek :S
-
ebeni95
tag
válasz endruboy1 #30223 üzenetére
Igen, láttam. És ezt pontosan melyik oldalra csatoljam? bal, vagy jobb négyesbe? És azt mondod, hogy elég neki? Amúgy egy i3 2120-as proci, és egy Sapphire HD7770 OC VGA lesz benne.
Üdv!
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
-
balpis
őstag
válasz ebeni95 #30221 üzenetére
NEEE!!!!
A 24-est hagyd simán (abból a 4-es széle egész más vezetékeket tatalmaz, mint a 8-as fele) és a 4-est csatlakoztasd a 8-as szélére (csak az egyik felére lehet).
Komoly problémád lenne, legjobb esetben csak lekapcsolna a tápod...
komoly tuningot így nem tudsz csinálni, de átalakítókkal sem tudsz oda több áramot vinni.[ Szerkesztve ]
-
ebeni95
tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy elektronikai szakember, szóval kérnék egy kis segítséget!
Lenne egy Chieftec 450W (GPS-450AA-101A) tápom, és egy ASRock P67 Extreme 4 lapom. A lapon, a CPU tápellátásához 2x4 tűs csatoló van.
Kérdésem az lenne, hogy ha a 20+4 tűs csatiról leválasztom a 4-est, a 20-asra rárakok egy 24-es átalakítót, majd a leválasztott 4-est és a gyári, CPU tápellátását biztosító, 4-es kábelt csatlakoztatom, mint 2x4-es, az úgy elképzelhető? Azaz lenne belőle valami gond, vagy működne?!Előre is köszi!
Üdv!
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
-
TGWH
őstag
Estét, kb. ehhez a géphez milyen tápot vegyek?
Innen.Ház:
??? - ~ 14.000 Ft
Táp:
Chieftec A-80 CTG-500-80P 500W - 13.000 Ft
THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W - 13.800 Ft
Alaplap
ASRock Z77 PRO4-M - 24.000 Ft (a z75 ugyan annyi, azért, B75/pro4?)
RaM
Patriot DDR3 1600MHz 8GB G2 DIVISION2 - 16.000 Ft
vagy:
A-Data DDR3 1600MHz 8GB Kit Gaming - 15.000 Ft
Patriot DDR3 1600MHz 8GB Signature.. - 15.000 Ft
HDD
Seagate 1TB Barracuda Green - 21.000 Ft
SSD
OCZ 60GB Agility 3 - 16.000 Ft
Összesen: 159.600 Ft + pár venti, amit tudok szabályozni.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz copyme123 #30217 üzenetére
1. Milyen gephez akkarsz tapot vasarolni, nem azert de ez a 2 darab tap hihetetlenul hulladek.
2. A masodik tanak van: 2 Sata csatlakozoja (hdd vagy dvd)+ 6 Molex (ami egebbi hdd vagy optikai) + alaplahoz 24 tus, de hianyzik a processzor 4+4 tus es az FDD (mar ha hasznalsz).
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
balpis
őstag
válasz Hayhasimo #30215 üzenetére
Egy javaslat a megadott keretben: FSP Aurum Gold 500 ~20-22kFt
(teljesítményben elég lenne még a 400-as is, de a VGA-dhoz ozz molexről kell egy VGA csatlakozót átalakítani, ha jól látom)(#30217) copyme123: Milyen konfighoz kell? Feltétlenül ebből az üzletből akarsz rendelni?
Ezeknél biztosan lehet jobbat is találni...
(Ja, hogy ez nem is egy üzlet oldala....)[ Szerkesztve ]
-
copyme123
csendes tag
Helo! Egy nagyon fontos véleményt kérnék szépen, ha lehetséges meg holnapig, mivel holnap szeretnek TAP-ot rendelni!
A kérdésem a következő:
TAP-ot szeretnek venni, mert leégett, és holnap mar meg is szeretnem rendelni, két darab van, amit néztem és az ara is megfelelő lenne, csak én nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen, ezert kerek egy jó tanácsot.
Ez az egyik fajta :
1.)TAP Inter-Tech SL-500, 500WKép : http://noob.hu/2012/07/25/TAP1.jpg
Leírása : Tap erőssége (W):500
Ventilátorok száma:1 x 120 mm
Áram:230V
Speciális tulajdonság :passziv PFC
3. szintű védelem: SCP, OCP, OVP
Csatlakozok:3 x SATA
2 x HDD/DVD
2 x Floppy
1 x FDD
1 x 12V P4
1 x 20/24pini ATX
Format:ATX
Súly (Kg):1.4
-ezzel nincs semmi problémám, de a másik jobban tetszik, csak leírom, hogy azzal mi a kétségem.2.) TAP Raidmax 500W, 8cm fan, Retail
Kép: http://noob.hu/2012/07/25/TAP2.jpg
Leírása : Tap erőssége (W):500
Ventilátorok száma:2 x 80mm
Csatlakozok:2 x Serial ATA
6 x 4 Pini Molex
1 x 20+4 Pin ATX
Format:ATX- ez tetszik nekem és ezt is szeretnem jobban, csak attól felek, hogy megveszem és nem lesz meg benne minden csatlakozó, mivel a leírásban sincs írva annyi csatlakozó, mint a másikhoz. Es azt szeretnem, ha valaki, megmondana, hogy az alsóban megtalálható minden csatlakozó ? és hogy jobb-e ? mert kell a hdd-be a CD ROM-ba, az alaplapba es a VGA-ba.
Ezt szeretnem tudni.Kerem aki erre választ tudna adni az közölje kérem szépen holnapig !
Előre is köszönöm! Tisztelettel
-
Met
nagyúr
Giga házakba milyen táp szokott lenni?
Használható? Ez lenne."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Hayhasimo
csendes tag
Tiszteletem!
Körvonalazódik a leendő konfigom:
- i5-3570K
- Asus P8Z77-V
- Asus GTX560TI (DCII/2DI/1GD5)
- Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz
- WD 1TB 64MB SATA3
- Samsung 500Gb SATA2 (jelenlegi "másod" HDD is ide költözne)
- Samsung 830 64 Gb SSD
- Alpenföhn Brocken
- LG DVD-RW
- Ház (NZXT Tempest 410, vagy Xigmatek Midgrad II, még nem eldöntött)
- 3-4 plusz venti a házba
SLI-t egyenlőre nem tervezek, alap-közepes tuning lehet, hogy lenne később.
Igényem az egy lenne: Megbízható legyen, ketyegjen el nekem min 4-5évig. Hangja másodlagos, nem kell nekem moduláris sem......
A kinézet táp, egy Corsair TX750V2, de nem tudom kell-e ekkora (plusz a 30-32e ára is necces a kerethez), valamint, isten igazából a kisebbek, amik ajánlottak szintúgy ilyen áron mozognak. Valami megbízható, olcsóbb, kisebb, alternatíva 20-25e Ft-ig ehhez a konfighoz? Isten igazából Daack tápot kerestem, nincs. Anno P4-hez vettem 2005-ben egy 550W-osat 14cm ventivel, szervertápnak "mondták", azóta is makulátlanul teszi a dolgát. Valakivel gyártatják(ták) mert annyi van csak rajta hogy Made For Daack. Itt egy kép az adattáblájáról. Ki gyárthatta ezt?!
Előre is köszönöm! -
Ghost89
csendes tag
Sziasztok, uj konfigot szeretnék összerakni. A kérdéseim azok lennének hogy: elbírja az álltalam kiválasztott táp a konfigot? Illetve a vezetékek elég hosszúak lesznek-e a házba? ( Mivel alsótápos ) Előre is köszönöm a válaszokat. Konfig:
- Alaplap: Asrock B75 Pro 3
- Processzor: Intel core i5 3450 3.10GHz
- Memória: Corsair 8192mb Vengance Low Profile
- Merevlemez: Wd 2000Gb Caviar Green 5400rmp
- SSD: Ocz 120GB Sata3 2,5
- Ház: Xigmatek Midguard II
- Táp: Thermaltake tr2 450W
- Procihűtő: Artic Cooling Freezer 13
és a házba kerül még 2 db 14cm-es Ventillátor is.Válaszotokat várom és köszönöm előre is
-
LackoMester
addikt
válasz tornas #30206 üzenetére
Vannak olcsó Seasonic tápok is ( SS szériára gondolok ) amik hasonló árban vannak mint az FSP Hexa tápok,de én inkább a Hexat választanám. Viszont a felsőbb kategóriás Seasonic tápok ( Bronz és Gold besorolásúak ) jóval drágábbak mint hasonló tulajdonságú FSP- s konkurencia. Jó tápok a Seasonic- ok, de nemkéne általánosítani, mert az olcsóbbak kevésbé jók, az persze az FSP- re is ( az Enermax- ra is ) vonatkozik. Én úgy látom márkákon belül ( teljesítmény függvényében ), kimondottan tipusokra kéne hagyatkoznunk, h. mi a jó és mi kevésbé.
pl. az előbb említett Corsai AX sorozat ( Seasonic belű ) kimondottan nagyon komoly.[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
tornas
őstag
válasz MiklosSaS #30205 üzenetére
Mit értesz ez alatt, hogy mennyire jó??
Röviden egyébként nagyon jó, és minden igényt kielégít egy komolyabb géphez is. 1000 W-ot is tudtak belőle kihúzni.
De nem győzöm hangsúlyozni, hogy a határ a csillagos ég. És a hasonlítások is viszonylagosak. Átlagos felhasználónak a nagyon nagy teljesítményű táp inkább felesleges és rossz is.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz LackoMester #30203 üzenetére
A legolcsóbb Seasonic is kb 2x-er annyiba kerül, mint a legolcsóbb FSP.
-
MiklosSaS
nagyúr
A Corsair HX850W mennyire jo tap ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
tornas
őstag
válasz Zsigi72 #30195 üzenetére
Nos utána olvastam az AcBel belsőnek, és bizony igazat kell adnom Asbee tagnak. A régebbi AcBel belsők voltak valamivel jobbak, mint a mostaniak. A maiak valahogy nem igazán sikerültek túl jóra.
Ezért inkább én is ezeket FSP Hexa 400 W / 500 W,
Chieftec CTG 400 W / 450 W / 500 W,
FSP 350 W / 400 W APN,
Corsair CX 430W."Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yettel topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest