- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
-
Viktor77
titán
-
TaaT
nagyúr
válasz
kuimester #146892 üzenetére
"A PFC hiánya mivel jár az alaplap működésére nézve?"
Vannak itt okosabbak nálam akik jobban benne vannak a tápos mély vízben, ők majd megmondják mit csinál vagy mit nem csinál a PFC hiánya. A mai napig azt se tudtam hogy van olyan táp amiben nincs PFC."Ki gyártja a belsejét?"
Nem találtam olyan tesztet ahol fel is nyitották volna. Ez mondjuk már elárul valamit.
De a Linustechtips fórumon találtam egy választ a te kérdésedre.
"It's about the lowest of lows you can get before you get in to actual fake power supplies territory. 230V only, lacks PFC, fails to meet even the lowest 80+ efficiency standards, lacks proper protections... That makes it very hard to recommend, even for a budget system."
-
zaja8
aktív tag
A táp ki van választva, a kérdésem az volt hogy az ajánlott -e.
Mivel még nem elterjedt az AM5 így én sem tudok konkrétabban írni. De szerintem te is tudod anélkül hogy írnám hogy egy 8magos az minimum 105w a TDP. A VGA egy 3080(ti)Jeni: AM5 ezt írtam is. A VGA max 3080ti vagy majd 4070.
Ez biztos belefér a 850w-ba. A kérdés hogy az általam kiválasztott táp ajánlott -e. -
TaaT
nagyúr
válasz
kuimester #146887 üzenetére
Így 2022-ben ez a táp egy vastagon nem ajánlott darab.
"Tetszett az ára 12ezerért, plusz a neve sem egy ismeretlen."
Ennyi pénzért érdemesebb az apróról nézni valami minőségibb használt tápot. A Zalman név nem cseng olyan jól a tápok között."Származik valami hátrányom emiatt?"
Az hogy magával viszi-e a gépedet egy meghibásodás során kérdéses, de itt a topikban 10-ből 10 ember nem vette volna meg. Szerintem.
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
A Seasonic G12 GM-850 Gold táp mennyire ajánlott?
A jövőben tervezek egy AM5 konfigot építeni egy 4k képes VGA-val párosítva.
A seasonic mint márkanévhez ragaszkodnék.
Az említett típus a legkedvezőbb árkategória.Köszi előre is!
-
kuimester
csendes tag
Sziasztok!
Hirtelen felindulásból vettem egy Zalman WattBit II (ZM400-XEII) típusú tápot egy normál PC-be. Tetszett az ára 12ezerért, plusz a neve sem egy ismeretlen.
A lényeg: itthon vettem észre, hogy sem aktív, sem passzív PFC-vel nem rendelkezik, ami kicsit meglepett. Származik valami hátrányom emiatt? -
gyarmatinic
tag
....lehet én fogalmaztam rosszul...vagy nem tudom a tápra szántam annyit
@TaaT köszönöm -
TaaT
nagyúr
válasz
gyarmatinic #146882 üzenetére
-
varmi2
nagyúr
válasz
gyarmatinic #146882 üzenetére
35k-bol hogy veszel vga-t?
A ramhoz is lenne véleményem. Ehhez a konfigurációhoz elég a 16Gb rám. Felesleges pénzt áldozni rá. De ha még is azaz álom, hogy 32Gb ramod legyen, akkor add el a mostanit, és vegyél 2x16Gb kittet, ne 4x8bol álljon.
Ssd: jó áron van jelenleg az apacher As2280Q4 500Gb pcie 4.0 4. Kb 17k az ára. -
gyarmatinic
tag
Üdv!
Jövő év elején tervezek egy kis config updatet (remélem összejön)1.Max 35.000 Ftot szánnék tápra
2.Konfigom most (zárójelben írva amit tervezek helyére, vagy ha marad)
Mobo: MSI BAZOOKA B550M (marad)
Cpu: Ryzen 7 5700G (marad még, aztán elválik 5600X vagy 5700X)
Ram: FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz (ebből talán +1 kit)
Gpu: Jelenleg nincs így leghamarabb ezt szeretnék, miután kicseréltem a tápot (6700 XT a kiszemelt)
SSD: 256GB Adata Gammix S11 M.2 (ezt is lehet cserélem egy 512-esre)
HDD: 1 TB + 3 TB WD Blue (ezek maradnak)
Ház: Zalman Z3 Plus (marad ez is még)
PSU: Jelenleg egy FSP Hydro 600 HD600 (az utóbbi 10 évben csak FSP tápjaim voltak, szerencsére csalódni nem kellett bennük, mindig csak konfig váltás előtt kellett cserélni, mert már kevés volt a watt)Szóval, ami elvárás: tuningolni nem igazán szoktam, nem is tervezek. 3-5 évente cserélek tápot így jó lenne legalább ennyi garancia rá
Előre is köszönöm a javaslatokat! Kellemes ünnepeket!
-
MaddeNNNN
addikt
és
TaaTFractalhoz annyi kommentem lenne, hogy a 24 pines alaplapi csatlakozó eszméletlen rövid. Nekem egy Fractal Meshify 2 Compactban éppenhogy elér a laphoz, egy nagyobb házban esélytelen. Nem is értem hogy tudták ezt hozzá rakni. Amúgy is gondolkodtam egy szép harisnyázott kábelhosszabbítón de így muszáj lesz.
-
Nagyobb tápegységeknél tesztekben megjegyzik negatívumként az EMI-t, ami ha jól sejtem, akkor az elektroszmognak lehet az angol mozaikszava. Egy 1600 wattos táp esetén ezt hogyan kell elképzelni? A tápegység kb. fél méteres sugarában szórja szét a sugárzást, vagy pedig közvetlenül a táp körül lévő alkatrészekben tehet hosszú távon valami... károsodást?
-
MMIX
addikt
válasz
Rowon #146868 üzenetére
XPG FUSION 1600W Titanium power supply developed in collaboration with Delta Electronics
ATX 3.0 and PCIe 5.0, such as the XPG CYBERCORE II and CORE REACTOR II series will be shown as well.
Ha Hollandiában ismersz valakit vagy posta Delta ha van sok della.
------------------
Szálanként fórumtársnak
ASUS ROG LOKI 750WHusdaráló
Seasonic Vertex is. Fehér Seasonic Focus is.
DeepCool DQ1000M-V3L WH lehet nincs rajta CE.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Villámkecske #146874 üzenetére
Amit fentebb linkeltem neked is jó lesz.
-
-
Villámkecske
újonc
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek megbízható tápot. Maximum videókártyát tervezek cserélni úgy 5 év múlva, a többi velem marad amíg él
Processzor: Intel Core i7 3,4GHz LGA1700 30MB (i7-13700K) box processzor BX8071513700K
Processzor hűtő: Be quiet! Dark Rock Pro BK022
Alaplap: ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4 Intel Z690 LGA1700 ATX alaplap 90MB18U0-M0EAY0
Videókártya: MSI Videokártya PCI-Ex16x nVIDIA RTX 4080 SUPRIM X 16GB DDR6X RTX 4080 16GB SUPRIM X
Memória: KINGSTON FURY Memória DDR4 32GB 3600MHz CL16 DIMM (Kit of 2) 1Gx8 Renegade RG KF436C16RB1AK2/32
SSD: Samsung 1000GB NVMe 1.3c M.2 2280 980 PRO MZ-V8P1T0BW
Merevlemez: Seagate IronWolf Pro 4TB 7200rpm SATA3 3,5" HDD ST4000NE001
Ház: Fractal Design Pop Air Fekete (Táp nélküli) ATX ház FD-C-POA1A-01 vagy NZXT H7 FlowÁrban 100k-ig mennék el maximum, extra igényem nincs.
Természetesen egyéb javaslatot is elfogadok, ha van bármi észrevételetek. Előre is köszönöm!
-
TaaT
nagyúr
-
Csipisz
tag
Sziasztok. 850-es tápot keresnék, félmodulárisat v. modulárisat. Mivel nem szeretnék kísérletezni, kérnék tanácsot tőletek. A keret 50k tol max 70k-ig. Természetesen, ha van ennél olcsóbb az nem baj. Előny, ha halk.
-
Cs1csó
titán
válasz
#46372352 #146867 üzenetére
Persze. sőt, amúgy sem ajánlott a lakásban/házban csinálni érdemes minimum az erkélyre, udvarra vagy akár a garázsba kivinni a gépet és akkor már közel az autó a szivargyújtóval és kész is.
Amit ne felejts és más se:
- először teszteld, pl. egy fehér pamut anyaggal, hogy ereszt e a levegővel olajat
- a ventilátorokat valamivel kipeckelni hogy véletlenül se forogjanak (a CPU toronyhűtőm bordáit is így szoktam takarítani abban is van bőven por de a legtöbb mindig is a tápegységben van igaz nekem folyamatosan üzemelő ventilátorom van, alulra beszerelt porszűrővel de azért nem egy HEPA szűrő minőség)
- és persze óvatosan gondolom van szabályzós fej akkor használd -
Sziasztok,
Delta tápegységeket miért nem találni itthoni kínálatban? A honlapjukon a leírás szerint elég széles az asztali gépekhez a termékskálájuk. Úgy tudom minőségi gyártó. Amazonon látok egy-két combosabb példányt, de kb. ennyi. -
Cs1csó
titán
Anno - mikor nem volt kompresszor a közelemben - gondolkodtam, hogy egy sima biciklipumpával megyek rá a tápegységre. Könnyebb a kompresszor, és elég jól lehet szabályozni (ugye nem kéne 8 BAR-ral csapatni
) talán ha 2 BAR-t kap, vagy még annyit sem. Amúgy száz szónak is egy a vége: lassan 8 éve, éves szinten vagy 3x fúvattam már, tehát több mint 20 alkalommal, és semmi baja. A notebook-ot is fúvattam már ki és annak is a hasznára vált.
-
Cs1csó
titán
A Dupply-t most nem látom a listában (az Árukereső listájában, de a bolt oldalán sincs már ez a tápegység készleten)
34k körüli áron 10 év garival a Foramax-nál a Corsai RM550x-et is meg lehet próbálni
-
jeni
félisten
válasz
Cs1csó #146860 üzenetére
a Pixel 10 év garival adja
A Dupply párezerrel olcsóbban adja szintén 10 év garival (lehet épen az 550W verzió elfogyott neki) -
Cs1csó
titán
válasz
#46372352 #146859 üzenetére
Maradhat. Esetleg (bár ez folyamatos ventilátorüzemnél talán még javallottabb) évente 1-2 alkalommal egy takarítás ráfér. mivel moduláris ezért mindent lecsatlakoztathatsz és kényelmesen akár ki is veheted és úgy is kitakaríthatod. (nálam ami bevált: egy olyan kompresszorral ami NEM fúj olajat ÓVATOSAN kifúvatom ( egy hurkapálcaszerűséggel a ventilátort ki is szoktam peckelni, hogy ez a légnyomás takarítás közben ne kezdje el forgatni semelyik irányba se a ventilátort)
Van aki szerint ez a kompresszoros dolog veszélyes szerintem elég óvatosan eljárni és olcsóbb és biztonságosabb is mint pl. egy sűrített levegős megoldás ami szinte lefagyasztja az alkatrészeket és rendesen ki is csapódik a pára a használata után. -
Cs1csó
titán
válasz
Harbinger85 #146858 üzenetére
Seasonic FOCUS GX-550W Gold, igaz most csak 5 év garanciával látom és nem 10 évvel de így is jó talán a gyártóval felvett kapcsolat esetén megvan a 10 év is.
Az "Eco" mód itt "félpasszív" mód. Tehát bizonyos terhelésig nem kapcsol be a ventilátor, ez kb. egy durvább játék vagy szerkesztő program kivételével mindig áll. -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
1.: Mennyit szánnál rá?
Max 30000 Ft
2.: Milyen gépre kötnéd?
i3 10100F, GTX 1650 SUPER, 1x BD-író, 3x SSD (valószínűleg ez emelkedni fog 4-5-re) LED-es egér és billentyű
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Legyen halk, Eco mód.A jelenlegi táp egy Seasonic S12 II 620W Bronze, 4 éves. Tudom nem egy világ model, de tesztek alapján az akkori gépemhez ez jó vétel volt és a Seasonic nívós és megbízható tápegység. Azt szeretné megkérdezni jó ez a tápegység? Valamint ha fejleszteni akarom a gépem -> 10400 proci, RTX 3050 VGA vagy több SSD érdemes hosszú távra egy nagyobb teljesítményű és persze Gold minősítésű tápra váltani? Olyan 5-10 évben gondolkodok, mert nem szoktam gyakran hardvert váltani.
-
gazdag78
csendes újonc
Sziasztok! Van egy új Pc tervben
Asus Rog Strix B660-A D4 gaming
I5-12600
2×16Gb kingston fury beast 3200Mhz
NVMe 2280 SSD+HHD
Késöbb egy 3060vagy 3060TI kártya
Tápegység fronton kettöt néztem ki kb 45-50 ezres ársávban ,melyik lenne a megbízhatóbb a konfighoz?
FSP Hydro GSM Lite PRO ATX desktop tápegység 750W 80+ Gold
Cooler Master 750W MWE Gold V2 750 tápegység MPE-7501 -
nejad
aktív tag
Hello! Beszereltem egy RMx650-et, kérdésem az lenne, hogy a vga mehet egy kábelről? 980ti 250w. Kösz! (ja a táp kábeleit kb a vezérdróthoz tudnám hasonlítani
)
-
-
dudika10
veterán
válasz
arcitec #146841 üzenetére
Csak a kartya, ott a meres. Az 1ms-nel rovidebb tuskekkel nem kell foglalkozni, azok nem fogjak az OCP-t aktivalni.
Taat: OC-s kartyaknal konkret tipusrol kellbeszlegetni. Nagyon szomoru, hogy 3% teljesitmenyert 30% fogyasztastobbletet bevalllalnam a gyartok sokszor.
-
bobitusz
csendes tag
Valóban kimaradt a pontos használat, semmi tuningot, belenyúlást nem szeretnék, átlag használatra vonatkozott a kérdés, de úgy látom itt sincs erről egyetértés
-
palfitom
félisten
6900XT témához
Amikor 6800XT-ről váltottam 6900XT-re a tápomat is cseréltem (RM750x -> RM850x), pedig holt biztos voltam benne, hogy elég lenne neki 750W (főleg úgy, ahogy én használom).
A kérdező kihagyott nagyon lényeges részeket, pl. hogy fogja használni a kártyát? Undervolt és finomhangolás? Avagy kisajtolja belőle amit csak lehet? Na, meg a felhasználási célok sem mellékesek.
Amíg ezek nem tisztázottak, addig nem lehet korrekten megválaszolni, szerintem... -
bobitusz
csendes tag
Sziasztok!
Kissé fordított kérdésem lenne:
Mi a legerősebb videókártya (AMD/Nvidia egyaránt) amit biztonsággal betennétek egy Seasonic Focus GX 750 80+gold táp mellé + (Ryzen5 5600x) nagyon különböző véleményekkel találkozni.
Bocsi ha off. -
jeni
félisten
válasz
horvathpeter #146833 üzenetére
szioa
ha van elszórható zseton akkor 1200W tápegység
na jó komolyan
850W alá nem mennék. -
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz milyen tápot ajánlanátok?
-Ryzen 7 7700X
-MSI B650 Tomahawk Wifi
-2×16GB DDR5 (pontos típus és órajel még kérdéses)
-RTX 4080
-360 AIO, 2db M.2 ssd, 7db 12-es légkavaróMostani konfigot egy Seasonic Focus Plus 650 Gold hajtja, nem volt vele gond, de én vennék egy nagyobbat azért. Kérdés, hogy milyet és mekkorát?
850-es ha jól gondolom elég lenne!?
Evga, Seasonic, Corsair, esetleg BeQuiet?
Legyetek szívesek típust ajáblani. A keret 100 pénz.Köszi!
-
_Atesz
addikt
válasz
LackoMester #146824 üzenetére
Jájj, utólag megkérdezni..
550W esetlg 650W-os táp is simán elég lett volna, abból ennyi pénzért minőségibbet kapsz..
Nincs vele semmi baj, használd egészséggel. -
jeni
félisten
válasz
LackoMester #146824 üzenetére
lesz tartalék benne kényelmesen
Requirements Typical Board Power (Desktop) 230 W Minimum PSU Recommendation 650 W -
jeni
félisten
válasz
LackoMester #146822 üzenetére
célnak több mint jó.
hátránya,hogy nem bonthatóak a szálaik,és Bronz kategória,5 év garival
ha már megvetted használd egészséggel?
nem tudjuk mire vetted és mennyiért igazából? -
LackoMester
addikt
Srácok mennyire okés ez a Seasonic B12 BC- 750 táp , csak ezt tudtam gyorsan venni.
-
jeni
félisten
válasz
spleenszuru #146819 üzenetére
az megbízható,de...
minél több csatlakozási pont annál több a hiba lehetőség idővel,persze ezek nagyon pattentre vannak készítve. -
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Ebben a konfigban remekül működött az RTX3070,:
FSP 600 Hyper M
Gigabyte Z390 Gaming X
I7 8700
32 GB DDR4 3000Mhz RAM
Toshiba NVME 250
1 Samsung ssdmost lehet vennék megint VGA-t de vagy RX6800XT-t vagy RX6900XT.
Kérdés ez a táp jó lenne hozzá?
TÁP -
jeni
félisten
válasz
spleenszuru #146817 üzenetére
egyre nem gondoltál
maga az egyik oldal szabványos (VGA oldal)az tök mindegy,a másik oldal ha a tápegység dugója ,mérete eltér attól amit ő tudna adni szerelve,erre a megoldás az,hogy a gyári kábeledről ,roncsolás mentesen áttudja szelni a dugót,így olyan méretben,színben,hoszban gyártja le neked ahogy szeretnéd. -
spleenszuru
őstag
Képek alapján amúgy gyönyörű a munkája, és amúgy csak amiatt nem szerettem volna ezt az opciót, mert hosszabbító, nem közvetlen tápba csatlakoztatható kábeleket gyárt, ha jól értelmezem a hirdetését.
Viszont úgy fest nincs más lehetőségem, ha nem akarok egy vagyont fizetni, legalább egy ajánlatkérést megérhet.
-
jeni
félisten
válasz
spleenszuru #146813 üzenetére
írj neki,hátha ő a megoldás a kábelgondra.
ha ő rá gondoltál akkor nincs megoldás mint a gyári kábel megrendelése.
ha innen akkor az egyik fele 10000%,hogy jó a VGA karidba,ellenben a másik felét ki kell lámpáznod az eredetihez megfelelően.
az is variálható ha szépen széttudod szedni ha nem felelne meg a bekötési pontok a tápnál ,persze ha a tápegység dugói stimmelnek.egyedi kábel esetében ,egyedi megoldás kell,ezt nem tudod el kerülni.
-
Floyd80
addikt
válasz
spleenszuru #146813 üzenetére
A merlinnek írsz face-n vagy felhívod őket, akkor szerintem tudnak segíteni.
-
Floyd80
addikt
válasz
spleenszuru #146810 üzenetére
Cablemod gyárt pl. kompatibilis cuccokat.
RT-Series (ASUS® and Seasonic®) – CableMod
De csak PCIe kábel hosszabbítás elvileg nem lehet probléma (?). (Ezt én is kérdezem, mert nekem is hosszabbított kábel van)
Merlinhardver - BitFenix 8-Pin PCIe hosszabbító 45cm - fehér / fekete
-
emvy
félisten
válasz
spleenszuru #146810 üzenetére
> Mennyire szabad más gyártótól venni kábeleket, pl. Corsair?
Jellemzően semennyire.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Külön erre topikot nem látok, félig ide kapcsolódik szerintem.
Megvettem ugye az ASUS ROG STRIX 1000G tápot, viszont a hozzá járó 3 db, 6+2 pines PCIe kábel nagyon ronda, a pigtail extra csatlakozókkal. Nem tudom elrejteni, mindegy melyik végüket dugom a kártyába.Mennyire szabad más gyártótól venni kábeleket, pl. Corsair? Van más, megbízható gyártó?
Nem feltétlenül a legdrágább megoldást keresem.
A táppal egyébként jött egy 20% kupon, kedvemre alkothatok kábelt, de sajnos csak 1 db-ot, plusz 20 USD szállítás, plusz mivel USA, szép vámot is kapnék, szóval kihagyom, amúgyis 3 kell.
Az egyedi gyártós HA-s Kollégát is szeretném kihagyni első körben. -
jeni
félisten
-
jonhy86
csendes tag
[link] ?
i3-12100F
16gb ram
rx 6600
2 db SSD -
jonhy86
csendes tag
van egy ötéves tápom 80+ Thermaltake Smart SE 530W
érdemes lenne lecserélni egy 80+GOLD-ra? -
_Atesz
addikt
válasz
Barcelona95 #146800 üzenetére
12V-on 480W-ot tud, ha csak nincs nagyon kiöregedve, el kell bírnia.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- ATX tápegységek (Dell, Chieftec, Delta, HKC, Codegen, CoolerMaster, 235W-600W) + RETRO
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest