- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #147361 üzenetére
Sziasztok!
Nagyon sok időm van gépezni, de múlt héten elkezdtem összerakni az új PSUval.
Mondom előtte azért visszarakom az XFX-et mégis... És bes.arás, de elindult a gép hibátlanul Most akkor mi a fene van?! Ez hogy lehetséges magyarázza meg nekem valaki (minden periféri vissza lett dugva ugyan úgy ahogy volt, és ahogy nem indult el a táp)[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
Na csak vettem egy tapot. Ma megyek erte. Dark power 13 1000w os lett az uj szeriabol. Iponbol 125k.
A regi 1050 est mar el is adtam.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Floyd80
addikt
válasz starius #147890 üzenetére
Nálam 5900X - 3070 kb. 430 W konnektorból, ha a kártya nincs alulfeszelve. Kis undervolt és kb. annyit fogyaszt az RTX 3070 mint egy RTX 2060. Itt az 500-550 W környékén max. azért "problémás" az RTX 3070, mert két kábelt kér a gyártói ajánlások szerint, ezekhez a kisebb tápokhoz meg általában egyet adnak én is ezért cseréltem csak, de egy kábellel is simán elment a Seasonic Prime 550W alatt. A tiéden meg szerintem van is plusz kábel.
Szóval nem fog meghalni a géped, ha ezzel a táppal kipróbálod, max. majd veszel nagyobbat."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
starius
tag
Ryzen 5 2600 és RTX 3070 kombóhoz elég szerintetek az xfx ts 550w táp? Mindenhol 650W minimumot írnak, de akármilyen kalkulátorba írtam be, 390 körül hozza a fogyasztást a komplett gép
-
Lmh
őstag
válasz dudika10 #147859 üzenetére
Sziasztok!
Ide visszatérve, olvasgatom a fórumokat hogy hogyan működnek a dolgok.
Én a molex átalakító felé orientálódtam eddig valamiért, de logikailag - meg ahogy dudika10 is írta - egyszerűbb ha egy 6 to 8 pin átalakítót veszek.
A kártya elsősorban a slotból veszi fel az áramot és a maradékot a 6/8 pines tápcsatiból?
Mert akkor ha veszek egy átalakítót és egy max 125W TDP-s kártyát, akkor 125-75=50Watt megy át nagyon maximum a 6->8 pin átalakítón és megy bele a kártyába, ezt simán bírnia kellene elvileg, nem?
Vagy a 6 pines PSU VGA tápcsatim úgy van 75W-ra kalibrálva, hogy max 75 wattos kártyára lehet rákötni? (De akkor egyáltalán minek tápcsati, ha azt úgyis felveszi a pci slotból?)
Úgy érzem közel vagyok a megértéshez, de nem tudom, hogy pontosan milyen priorításban, milyen elosztással.... hogy áramlanak a....a...micsodák...az áram izék
Hogy pl van egy vga-m 100wattos max felvétellel. Hogy csak két verziót felvázoljak:
A verzió: 75Wattot felvesz PCI-ból és a maradék 25-öt szépen elfelezve 12,5-12,5 elosztással felveszi a kép molexből és egyesítve megy tovább a 6 pinbe.
B verzió: Érzékeli hogy kétfelől jöhet az áram. 6 pinből és pci-ből, ezért elfelezi és 50-50-et vesz fel mindkettőből?Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
fattila92
csendes tag
Sziasztok ismét! Ha a videokártyának 3 tápcsati is kell, akkor mehet kettő egy ágról? Mert emlékeim szerint az RM750x-en összesen 2 ágon 4 csati van.
-
patyil
tag
válasz tal-garius #147883 üzenetére
Elég lesz a 650w simán ha nem tuningolsz nagyon
-
tal-garius
aktív tag
Hello.
Adott konfighoz szeretnék videokártyát cserélni.
MSI MPG Z490 Gaming plus alaplap
I5 10600K proci
2x8GB Corsair Ram
2db SSD Sata
1db SSD PCI-E
Asus Xonar D2x hangkártya
3db 120-as venti
Jelenlegi tápom: FSP Hydro G PRO ATX 650W
A kiszemelt VGA RTX 3070 (vagy ti változat)
Ezt így vehetem vagy számoljak tápcserével is? 2,5 éve lett véve. -
prime77
aktív tag
Köszönöm szépen fiúk a válaszaitokat!
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen konfighoz elég egy Be Quiet! Straight Power 11 1000W Platinum táp - vagy inkább az 1200W-os az ajánlott?
Semmi sem lenne húzva!
A Silent Wings 4 140mm ventiből 6 darab lenne - és egy RTX 4090 Gainward GS kártya lenne még a konfighoz!
A képet mellékelem!
Egyébként a Be Quiet! oldalán lévő - PSU kalkulátor alapján tökéletesen elég egy 1000W táp ehhez az összeállításhoz.
De úgy vagyok vele, hogy a több vélemény a jobb!
ui:ez a táp megfelel egyébként az RTX 4090-hez, mert hallani hogy valami ATX 3.0 tápok csak a jók.
Lehet ezek a Straight Power 11-ek nem is jók.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Sajnos nekem is terhelésre lekapcsoló Seasonic tápegység jutott, ahogy több kedves fórumtárs is írt erről, most jelentkezett először a hiba. Biztos vagyok benne, hogy a Seasonic esetemben is kielégítő módon fogja kezelni a dolgot, az érdekelne, hogy ez mennyi idő szokott lenni?
Köszönöm szépen a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
fattila92
csendes tag
Sziasztok! Sikerült beszereznem az ajánlások alapján egy RM750x-et, köszönöm, tényleg nagyon jó kis táp A kérdésem az lenne, hogy vajon AMD videokártya fronton mit tehetek mellé max. Amikor a tápot vettem, még 6800 XT-vel terveztem, de most megfordult a fejemben egy 6950 XT. Szerintetek elbírná? 5600X, B550-F deszka, 4 venti, 2 HDD, 2 SSD meg a sallangok
-
norba69
senior tag
válasz icp1970 #147871 üzenetére
Nem a kinézetet kell figyelni, hanem az elektromos bekötést!
Volt már, aki komoly károkat szenvedett másik táphoz adott nem kompatibilis kábel használata miatt!
dudika10 amit mond. hogy pinről pinre összehasonlítani, azt nem szemrevételezéssel érti!
Ki kell mérni műszerrel![ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Vótmá?
Ha nem akkor mehetne az összefoglalóba.
psu tier list gdocs -
dudika10
veterán
válasz icp1970 #147866 üzenetére
Ahogy Rowon is irja, nincs szabvany a modularis kabelek tap feloli vegere igy akar gyarton belul is elterhetnek.
Pinrol pinre ossze kell hasonlitani a hasznalni kivant kabelt az eredetivel. Ha egyeznek, akkor mehet a menet.
Ha az eredeti kabel nem ismert, de van multimeter es elektronikai tudas, akkor bekapcsolod a tapot szigoruan barmifele egyeb alkatresz rakotese nelkul, radugod a hasznalni kivant kabelt, es megmered, hogy az adott pin-eken az elvart ertekek vannak-e.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
veterán
válasz icp1970 #147866 üzenetére
Elméletileg adott gyártó adott típusú tápjához csak az előírt kábelt szabad használni. Vagyis a te tápodhoz ezt: [link] meg ezt: [link]
Gyakorlatilag meg mindjárt megmondja valaki.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok. Bocsánat ha nem teljesen ide illik a kérdés. Adott egy Fractal Design Ion+ Platinum 760W [link] és nincsen hozzá 8 pin EPS CPU csati, és sata csati sem. Itthon van FSP Hydro G PRO 750W 80 Plus Gold EPS csatim, es Supremo FM2 Gold 750W sata csatik. Ezeket rá lehet dugnom a Fractal ra? Nem lesz baj? Esetleg van arról infó hogy milyen márkájú tápok moduláris kábelei kompatibilisek egymással. Ha erről lenne link azt is megköszönnöm. Köszi előre is.
-
Lmh
őstag
Okés, óvatos leszek majd. És ha azt mondjátok hogy a delock a legjobb, akkor mindenképp azt veszek hozzá
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
xtremist
senior tag
-
Lmh
őstag
elvileg 125 a tdp-je.
Amúgy érdekes mert a gtx 1050-nek 75 a tdpje, de nem indul el a kártya ha nincs rátolva a 6 pines tápcsati.Lényeg a lényeg, hogy akkor egy jó minőségű 2xMolex-->8pin átalakítóval mehet a menet.
Köszi szépen![ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
dudika10
veterán
6 pin 75W-ra mig a 8 pin 150W-ra van specifikalva.
75W jon meg a PCIe sinbol.
Tehat 150W-ig hasznalhatsz 6->8 atalakitot akar (felette is, ha pontosan tudod mit csinalsz).
Molex 54W/db azt hiszem.A kerdes, hogy valojaban mennyi kell annak a kartyanak.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
veterán
-
Lmh
őstag
válasz Rowon #147856 üzenetére
Ha alapvetően valaki biztosra rábólint, akkor ez lett volna a következő kérdésem, hogy melyik a legjobb minőség ebből, azon a párszáz forinton már ne múljon
És a 6 pin to 8 pin átalakító? Olyan is van... Vagy jobb ha a molexekből szedi össze?
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Nem tápot vennék, de tápot érintő kérdés:
Aláírásomban lévő konfigban a VGA-t cserélném valamilyen 1660 Superre.
A problémám, hogy a Chieftec Force 400W-os tápomnak csak 6 pines csatija van, ezekhez meg 8 pines kell.
Egy ilyen vagy hasonló átalakítóval teljes értékű, biztonságos, stabil megoldást tudok összehozni? Leadja ezen keresztül rendesen az akár 125 Wattot?
Előre is köszi a választ.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
dokiph
tag
Szia, Szervusz !
---Fentebb, ha a tanácsokat elolvasod kicsit, ott van egy "Be quiet kalkulátor". Azzal javaslom, hogy számold ki először a konfigod, ott pontosan add meg neki, hogy mi az amit maximálisan elképzeltél, hogy beleteszel majd (milyen proc/VGA, hány/mennyi db RAM, SSD, stb...), hogy OC-s lesz e a kártya/proci, vagy hogy "heavy oc" is lesz-e.
---Ezután én Atesz javaslata alapján járnék el, biztos ami biztos alapon, ha fejlesztenél.---A Corsair CX széria az minőségi bronz most árban szerintem. Esetleg, ha belefér, akkor néhány hsz.-el feljebb, amit nekem is javasoltak 42eFT magasságában, 10év garival, egy a tesztek által is javasolt, minőségi beles Platinum minősítésű Fractal 660w-os táp.
[ Szerkesztve ]
Szívesen! Köszönöm!
-
_NCT
addikt
Sziasztok! A 10 éve vásárolt és nagy megelégedettséggel használt Cooler Master GX550 II-t szeretném lecserélni, bár nem tudom van-e értelme. Már csak a garancia meg a kor miatt is jó lenne, konfigot frissíteném.
max 30-35ezer Ft
Jelenleg Ryzen 5 2600, RX580 8GB VGA, 16GB 3000MHZ G.Skill RAM, 3db SSD + 1 5400rpm HDD, Ház: Deepcool Kendomen
Most szeretném frissíteni a konfigot a következőre:
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS, Ryzen 5 5600, a többi egyelőre marad változatlan, a későbbiekben egy Radeon RX6600/6700 vagy Geforce 3060Ti menne bele.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
megbízhatóság, legalább 80+ -os táp legyen. Modularitás nem fontos, a házban alulra megy a táp. -
palfitom
félisten
válasz Fox Mulder #147849 üzenetére
Ne hagyd magad megzavarni, 500W-os minőségi tápegység simán elég hozzá.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
senior tag
Üdv!
Egy I7-10700, Asus B460, Asus TUF RTX 3060, 1db 500GB m2 SSD, pár RGB venti, 16GB DDR4, konfig mellé szerintetek elég egy 550W minőségibb bronze táp? Kicsit megzavart, hogy a 3060 Asus oldalán 650W tápot ajánlanak. -
dokiph
tag
válasz Rowon #147846 üzenetére
Köszönöm a sok segítséget neked ! Most úgy néz ki, hogy utána olvastam, tényleg jó ez a CX széria. Lehet, hogy ideiglenesen, de jó áron be tudok szerezni egy CX450-et, még 2-3 év gyári garisan. Egyenlőre megteheti gondolom ez is, talán még egy GTX1660super VGA-hoz is.
Köszi, hogy nyomra vezettél. Hála!Szívesen! Köszönöm!
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációban történne egy VGA csere (3070ti-rol 4070ti-ra) és a processzot is szeretném húzni ezért nem tudom, hogy elég e a benne lévő tápegység és szeretnék kérni egy táp ajánlást.
ASUS PRIME Z690-P D4
i5-12600KF
Scythe Mugen 5 Rev. C
Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz KF436C16RB1K2/32
TUF-RTX4070TI-12G-GAMING
Samsung 980 1TB M.2 PCIe (MZ-V8V1T0BW)
Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 PCIe (MZ-V7S500BW)
Corsair TX650M (CP-9020229-EU)
Phanteks Eclipse P400A TGElőre is köszönöm!
-
veterán
válasz dokiph #147845 üzenetére
CX550m szvsz bronzok között az egyik legjobb táp, lentebb pár hozzászólással ajánlottam is. Vegyesen vannak benne japán és tajvani kondik, DC-DC konverteres, félmoduláris, puskacsapágyas ventilátor, alacsony feszültség hullámzás, 5 év garancia.
Teljesen megéri.[ Szerkesztve ]
-
dokiph
tag
válasz Rowon #147844 üzenetére
Köszönöm! Átgondolom, bár őszintén, a feléért szeretnék venni, nézek már review-et, mindent, de idén már más árak vannak. ...hát gondolkodom-keresek tovább.
Corsair cx-m 550-750 széria nem ajánlható ? azok talán még beleférnének nekem.
Mindenesetre köszönetem az eddigiekért.Szívesen! Köszönöm!
-
veterán
válasz dokiph #147842 üzenetére
Még annyit, hogy látom elmentél árban a 38 ezer forintig ezzel a táppal. Innentől picivel felfelé már egy lényegesen jobb tápot kapnál, 10 év garanciával, platinum minősítéssel, full modulárisan, hybrid üzemmóddal, Rubycon és Nippon Chemi-Con kondikkal, 660w telejsítménnyel.
Erre gondoltam: [link] . A B.B. pedig megadja rá a 10 év garit.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz dokiph #147842 üzenetére
Nm, a Teaporól egyébként tudtommal vegyesek a vélemények, de még így is jobb, mint sok másik tajvani és kínai kondi.
Szerk.: a fordított szövegben a "cap" az a capacitor rövidítése lenne, ami a kondenzátor magyarul, viszont a cap szó sapkát is jelent angolul, így félrefordít. A 105 fokos kondi a legjobb minőségű (sokszor japán) kondenzátorokra utalna, amit a cikk írója hiányol a tápegységből.
[ Szerkesztve ]
-
dokiph
tag
válasz Rowon #147839 üzenetére
...ha találnál japán kondi-sat "élhető áron", azzal leköteleznél. Nézem a táblázatát (datasheet/pdf) az előbb említett-nek is, de nem írnak véletlenül sem kondi típust, én úgy látom. Ilyen esetben valami "hiteles teszt oldalt" érdemes lesni, van tápok-hoz ilyen?
[ Szerkesztve ]
Szívesen! Köszönöm!
-
dokiph
tag
válasz Rowon #147836 üzenetére
Igazad van teljesen ! ..ezt meg sem kérdőjelezem ! Mégis megnyugtatna tudod, ha legalább 550-600w-os lenne. Teljesen megértelek. ...ez az én hülyeségem. Erre egy-két példát tudnál mondani nekem? (japán kondi, megbízható venti, aminek nem kell "extra-halk"nak lenni, inkább a tartósság a fő szempont mindenben).
Amúgy még1x köszönet a tipp-ért. Ne haragudj a hülyeségeim miatt.
Ill. a pure power11 550w FM, az is japán belsős? Ilyet lehet, hogy 10év gari-val is tudnék.[ Szerkesztve ]
Szívesen! Köszönöm!
-
veterán
válasz dokiph #147835 üzenetére
Vehetsz jóval nagyobb tápot, azzal sem lesz semmi gondja a gépednek, egész egyszerűen arról van szó, hogy egy költségben/kihasználásban/minőségben optimális készüléket vegyél. Szvsz fölösleges ágyúval verébre lőni.
[ Szerkesztve ]
-
dokiph
tag
válasz Rowon #147833 üzenetére
Értem! Köszönöm neked! ...ez jó jel, mert a többi vga, amikről írtam, remélhetőleg kevesebbet "esznek". Gyári OC-s kártya sem zavarhat be, ha azt sikerül találnom ?
Akkor ezek a kalkulátor sem jók ? (be quiet például). Itt olvastam valamikor, hogy ezekhez a kalk.-hoz hozzá kell még számolni 20%-ot, az a biztos.
Persze nyilván a hozzáértésem ennyi olvasás után is túl kevés, de minden tanácsért továbbra isSzívesen! Köszönöm!
-
sNk77
aktív tag
válasz asynur #147827 üzenetére
Én is itt kaptam ajánlást, az ajánlóban nem volt benne. Hátha segít valaki aki ért hozzá. A ramok nekem beváltak igen, csak egy nem XMP profillal sikerült elrontantom. Most is DDR5 Fury Beast van és teszi a dolgát 5600-on XMP-vel, 6000-et majd később próbálom tudja e ami szintán XMP.
nádpálca
-
dokiph
tag
válasz Rowon #147831 üzenetére
Szia ! Először is külön köszönet a gyors válaszodért !
2. kérdésem, hogy a Be Quiet System Power10 550w-osat lehet hogy tudnék helyi boltból (szintén 5év), az nem ajánlott ? Mindenképp 550w a minimum, és jobb a 600w. Tudom "túlméretezés", de lehet hogy RX 480-tól 590-es VGA-t tudok szerezni csak. Azok "éhesebbek", ahogy olvastam.
Köszönöm az infó-kat ![ Szerkesztve ]
Szívesen! Köszönöm!
-
veterán
válasz dokiph #147830 üzenetére
500W, 5 év gari, halk venti, full japán kondik, gold, félmoduláris. A 2070 super elvileg 206 wattnál megáll, ha nincs OC így ennek bírnia kellene azt is.
Szerk.: viszont a kábelei nem a leghosszabbak. MB 550/CPU 600/VGA 500 (mm)
[ Szerkesztve ]
-
dokiph
tag
Sziasztok!
asynur-hoz hasonló a gondom. Mintha valóban kifogytak volna a jó típusok most jó árban.
● legfeljebb 18-28eFT, max30ezerFT-ig, ez a leg-leg), jobb lenne a kevesebből/jobb.
Tudom, szinte sajna lehetetlen ez a feladat, de hátha.
● Most Ryzen2600 //később 5500/5600(g)(x)//, Asus B450 pro2 lap. CM MB511házikó 4-6venti, 1-1db sata-nvme SSD, 2x8gb 3200-as RAM, most ideiglenesen egy régi, de új R7 370 strix direct-cu2 4gb ((tesztek alapján 184w load)), később 1660s/2060s/2070super-ig fejleszteném.
● átlag heti 2-3napot menne 3-7órát, játék/multimédia.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban? 550-650w
● talán az átlagosnál hosszabb kábel(?), és 80+ bronz a minimum, semmi/minimális oc.
● tartós venti, ha lehet 5év gari. legalább.
A megbízható boltok//típusok ajánlásáért külön . Köszönöm![ Szerkesztve ]
Szívesen! Köszönöm!
-
asynur
tag
válasz sNk77 #147814 üzenetére
Köszi,
simán lehet, hogy elég az 550w csak a gpu gyártói javallata miatt dobtam be egy 650wattosat (amit vélhetően eléggé fölé lőttek) a baj az, hogy nem nagyon találok nagyon ajánlott típusokat. (az itt korábban javasoltak közül is sok kifogyott a webshopokból ahogy látom, vagy rossz helyen keresek... ).
Kingston FURY amúgy bejött neked? most utólag olvasgatva írják pár helyen , hogy ezzel az időzítéssel és órajellel amd-nél problémás lehet, nem stabil . (2x 8gb 3600MHz CL16 )[ Szerkesztve ]
-
ekdavid
tag
Udv! Corsair rm1000x helyett, kb ugyanilyen aron van valami jobb v hasonlo alternativa? Ahol lakok, kifogyott a keszlet. Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
Drachande
tag
Üdv!
Nemrég vettem egy Thermaltake Toughpower GF1 850 Snow tápot és most, amikor akarnám betenni a gépbe látom, hogy a kábelek egyik végén levő csatlakozóban az összes fém érintkező ott van, a másik oldalakon 1-1 hiányzik. Ez normális, ilyennek kell lennie, vagy gyártási hibásak? Lehet, hogy noob kérdés, cseréltem már tápot többször is, de soha meg nem néztem ezt rajtuk, most is véletlenül tűnt fel. Gigabyte B660M alaplapba menne.
-
TaaT
nagyúr
-
KAMELOT
titán
válasz ÁdiBá #147815 üzenetére
Kicsit érdemes várni, hogy hadd jöjjön méga többi modell aztán vehetsz.
Legalább 1000-1200W mindeképpen.Szerk: Értem mit mondasz, de rádgyulladni nem fog. V1200 nem lesz gond, ha addig azzal fogod használni.
IzI: Ez a TT minden, csak nem jó ajánlat. 1350W már Titanium minősítés, ha már
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ÁdiBá
veterán
válasz KAMELOT #147813 üzenetére
Amúgy csak nézelődtem nem vásároltam meg, de szerintem cserélek tápot, mert nem találok sehol nativ tápból kijövő PCIe5 csatit az nvidia kártyához.
Kinéztem ezt a HX1500i tápot amihez kapok kábelt gyárilag a kártyához.
800W körül eszik a gépem most Ow2 alatt 3080 al.
Nem lesz baja az ha kicsit nagyobb tápot használok.Nagyon agyaltam ezen az ATX3 de mivel hogy új CPU-t nem akarok cserélni még egy jó darabig, igy elvagyok ezzel ami van.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
sNk77
aktív tag
válasz asynur #147812 üzenetére
Hogy milyen amit néztetek azt nem tudom. Azt tudom, hogy nekem egy 550-es EVGA bronz (b5) bőven elég volt egy 5600x 3060 ti-hez, 2 ssd 1 hdd 1 m2 és nekem is kngston fury volt 2x8. Szerintem a 650 rengeteg nektek ezek alapján ha minőségi tápról beszélünk. 3060ti 200w proci 60w, hol van még az 550-től.
nádpálca
-
asynur
tag
Sziasztok!
Tesómnak nézünk éppen össze egy gépet és tápügyben nem vagyok túlságosan képben mostanság. Érdekelne, hogy mit ajánlotok.
- 30k körül2.: Milyen gépre kötnéd?
- AMD Ryzen 5 5600G
- ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II
- Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16
- 500GB 5400rpm 2.5" HDD
- 250GB HDD
- 2 ház venti
- matx-es ház (még kérdéses)(csak a két háttértár van meg, ezeken kívül semmi nincs kőbe vésve)
A tápot úgy szeretnénk méretezni, hogy később még egy RTX 3060-at vagy hasonló fogyasztású kártyát és egy nvme m.2 ssd-t elbírjon.
Nem kell, hogy moduláris legyen, OC nem lesz.A Seasonic G12 GC-650 Gold megfelelő lehet? (persze jöhet más ajánlás is, akkor is ha ez esetleg elég)
A választ előre is köszönöm.
-
veterán
válasz zooliii #147810 üzenetére
"ami minden szempontból jobb"
Ezt mire alapozod? Attól, hogy bronz, állítom, hogy annak a Corsair tápnak jobb a minősége. Az FSP-t azért nem ajánlottam, mert lutri a ventilátor, már többen panaszkodtak a zajra.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
kvio1
tag
Sziasztok!
I5 10400f, Asrock B560M Steel Legend, 2*8 giga ram, Rx 580 jelenleg, később lehet 2060 super, vagy Rx 6600 ra csere, 1 ssd, 1 hdd, 2 ház venti.
20 ezer körüli árra gondoltam amit szánnák rá.
Mekkora táp kellene ehez a konfighoz? -
TaaT
nagyúr
válasz ÁdiBá #147803 üzenetére
Befér a házadba egy ATX táp? Ha igen, én inkább olyanokat nézegetnék. A 4090 meg "csak" a 12Pin csatlakozót igényli, nem az új szabványt. Ergo egy ATX 2.x táp is teljes értékű egy 4090 mellett, csak szerezni kell rendes moduláris kábelt, és nem átalakítózni.
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
válasz ÁdiBá #147801 üzenetére
Gondolom azért nézed az SFX-L tápokat mert nem fér be egy standard ATX méretű. Biztos könnyebben megbirkózna ugyanezzel a teljesítménnyel ha 2x ekkora fizikai mérettel gazdálkodhatna a táp. De szerintem a 12cm-es ventilátor plusz platinum hatásfok annyira nem gáz.
Önmagában a súly nem jelent semmit. Bár az is igaz hogy bizonyos teljesítményt, és minőséget nem lehet pehelykönnyű tápból kihozni.
De ha ez megnyugtat az én 1000W-os tápom 2kg, a Loki meg 1.8kg.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest