- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norman M249
tag
válasz
dudika10 #153070 üzenetére
Igy már értem, bár olvasva az eddigi kommunikációt, érteni, sejteni véltem, hogy itt inkabb szubjektivitás a szovegiras origója.
Azert lehetne az Adata egy kicsit "tökösebb" is es odabiggyeszhetné, hogy 1x pcie 2x6+2 ön ne tojjááá be fiam, mehet a 300watt 8s akár!
Köszi a választ, egyenlőre meggondolom, hogy egy ilyet , vagy enek a 850-es verzióját, vagy nézelődök feljebb egy kicsit. -
menyhartlevi
aktív tag
válasz
dudika10 #153016 üzenetére
Rendben, köszönöm. Akkor lehet visszaküldöm.
Mit ajánlanátok leginkább helyette?
#153001 Rowon írta a Corsair RMx, Fractal Design Ion-t és a Seasonic Focus-t. A korábban említett gépbe kerülne, valószínűleg egy XFX RX6800 mellé. Nincsenek nagy elvárásaim, modulárisság se fontos, csak halk legyen és minél olcsóbban.Köszi!
-
markussandor
senior tag
válasz
dudika10 #153016 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha megemelem a keretet, akkor ez már jobb választás lehet?
BE QUIET! Pure Power 11 400W
esetleg ez: BE QUIET! System Power 10 450W -
Attici
őstag
válasz
dudika10 #151405 üzenetére
Akkor elégnek kell lennie, mert OC nélkül max 234W a fogyasztása, max OC--n pedig 374W, ez alapján. Nem hiszem, hogy kihajtom egyenlőre, mert elégnek tűnik. Tehát akkor csak OC-hez kell a második csati, de létezhet valamilyen átalakító amivel a PCIE csatlakozóból ki lehetne nyerni az energiát vagy nem érdemes?
-
jeni
félisten
válasz
dudika10 #150322 üzenetére
Nem én vagyok ezzel gondban hanem az a tag aki kérdezte itt a fórumon elöttem.
Amúgy most készítem a 10 kg kalapácsot a Phanteks szétverésére. A gyártó nagyon elbaltázta 850W ellenére egy fos teljesítménye van. Tegnap 2x nem volt hajlandó újra elindulni,a ledek az alaplapon kigyuladtak de mégse indult el. Egyet már vissza vittem a Konzolvilág boltba azt nem javították hanem a pénzt adták vissza. Ami nálam van 2.-nak az egy vatta új cucc volt én vettem az Qázis boltban,s bontottam ki elsőnek. Nagyon szép és a spec szerint egy frankó cucc a Phanteks Revolt Pro 12 (elvileg a Seasonic Prime-re épült) év garival de megbizhatatlan nagyon. -
jeni
félisten
válasz
dudika10 #150320 üzenetére
korábban tettem be erről egy képet.
-
NightGT
senior tag
válasz
dudika10 #149382 üzenetére
Korábban stabil oc-knél 2 hónapja egyre sűrűbben (értsd: játékban már 10 perc) újraindulgat, visszavett órajelek/feszeknél stabil. Hwinfo +12v load alatt (Prime+Furmark) 11.4
Korábban ez az érték meg se moccant. Én se akartam a tápra gondolni, de ez biza táphiba.
5 év tényleg nem sok, de a gariidőt pont kibírta. 24/7 üzem + a gép aljáról kapta a levegőt, következőt fordítva rakom be -
marinea2
addikt
válasz
dudika10 #148943 üzenetére
Van egy ilyen 1500Ft-os utolag vasarolt kabelem. Amivel vigan mukodik. Csak nagyon ronda a plexis hazban egy ilyen. Gondoltam veszek egy szep harisnyazottat!
Egyebkent a tapomhoz - 2 darab PCIe 6/8 pin-es kábel tartozott eredetileg. Nos az egyiket elveszitettem koltozesnel. Ezert lett ez a megoldas az uj VGA-m hoz. Egyebkent ilyen tapom van: [link]
-
Lmh
őstag
válasz
dudika10 #147859 üzenetére
Sziasztok!
Ide visszatérve, olvasgatom a fórumokat hogy hogyan működnek a dolgok.
Én a molex átalakító felé orientálódtam eddig valamiért, de logikailag - meg ahogy dudika10 is írta - egyszerűbb ha egy 6 to 8 pin átalakítót veszek.
A kártya elsősorban a slotból veszi fel az áramot és a maradékot a 6/8 pines tápcsatiból?
Mert akkor ha veszek egy átalakítót és egy max 125W TDP-s kártyát, akkor 125-75=50Watt megy át nagyon maximum a 6->8 pin átalakítón és megy bele a kártyába, ezt simán bírnia kellene elvileg, nem?
Vagy a 6 pines PSU VGA tápcsatim úgy van 75W-ra kalibrálva, hogy max 75 wattos kártyára lehet rákötni? (De akkor egyáltalán minek tápcsati, ha azt úgyis felveszi a pci slotból?)
Úgy érzem közel vagyok a megértéshez, de nem tudom, hogy pontosan milyen priorításban, milyen elosztással.... hogy áramlanak a....a...micsodák...az áram izék
Hogy pl van egy vga-m 100wattos max felvétellel. Hogy csak két verziót felvázoljak:
A verzió: 75Wattot felvesz PCI-ból és a maradék 25-öt szépen elfelezve 12,5-12,5 elosztással felveszi a kép molexből és egyesítve megy tovább a 6 pinbe.
B verzió: Érzékeli hogy kétfelől jöhet az áram. 6 pinből és pci-ből, ezért elfelezi és 50-50-et vesz fel mindkettőből? -
válasz
dudika10 #147736 üzenetére
Köszi neked is a választ, akkor még sincs minden veszve
Egyelőre csak nézegettem hardveraprón, hogy már nincsenek rossz árban ezek, pontos típust így nem tudok, de talán MSI Afterburner majd visszafogja, ha kell(sajnos a procit nem tudom alulfeszelni, mert csúnyán beesik a teljesítmény
)
-
válasz
dudika10 #147598 üzenetére
Nem igazán értem a tápoknál a túlméretezést a tüskék miatt. Olvastam reviewt egy 650-es tápról, ami ~800 wattot képes volt leadni, mielőtt lekapcsolt. Ha egy tüske a másodperc töredékéig tart csak, akkor azt egy ATX 3.0 előtti szabványú, jó minőségű tápnak is illene kibírnia, még, ha az a névleges teljesítménye felett is keletkezik.
-
sNk77
aktív tag
válasz
dudika10 #147598 üzenetére
Akkor legyen igaza igornak és a 750-es bőven jó lesz nekem az XT-hez ha 650 elég lehet az XTX-nek szerinte. Nem olvastam el mit ír, de gondolom sokat számít milyen processzor van mellette. Részemről nem lesz OC-s proci, 7800X3D 120W, ami a közelében sem lesz nálam játékok alatt.
Ezek a peakek mikor fordulnak elő? Furmarknál van ez a 412W, gondolom valami stresszteszt progi. Ha ilyeneken kívül kb. 0 az esélye akkor van értelme vele foglalkozni egy átlag felhasználónak aki csak játékra veszi?
Akkor nem kell bele túláramvédelem és probléma megoldva.
-
sNk77
aktív tag
válasz
dudika10 #147580 üzenetére
Értem, köszönöm a választ.
Felmerült bennem még egy kérdés a #147582 számú hsz.-ed miatt. Ha 2x150w+75w az 375w akkor, hogy lehet a peak 412w egy 7900XT esetében? Ref kártya 2x8-as. Techpowerup, Guru3D-nél custom kártyánál a peak 360w volt, már meg nem mondom melyiknél. Egy Merc310-nél pl. 390w. Ahány ilyen teszt annyi eredmény, és az a gond, hogy nem kis eltéréssel.
Végül az ajánlott listából egy Seasonic Focus PX-750-est rendeltem amit először is szerettem volna.
Egy ASRock 7900XT Phantomhoz ami 2x8 pines, remélem elég lesz neki. -
Holdcorez
csendes tag
válasz
dudika10 #147582 üzenetére
Köszi a választ!
Red Devil oldalán legalább 900W-os tápot ajánlanak hozzá. Onnan pedig már csak egy ugrás az 1000W
Tervek szerint 7900X3D CPU megy mellé, amint kijön(februárra ígérik, de hogy mikorra lesznek ténylegesen a boltokban az jó kérdés). 120W TDP-t írnak rá.
Amúgy érdekes lenne kipróbálni a mostani tápommal. Régi kártyám egy 1080ti, ha olyanja volt 300w-ot megevett. -
CoolBoy323
nagyúr
-
dudika10
veterán
válasz
dudika10 #146914 üzenetére
Annak, akit erdekel, de nem tudja mi az a PFC, alljon itt egy pongyola magyarazat:
Idealis esetben egy tap bemeneten a feszultseg es az aram is szinuszos, es tokeletesen fazisban van, azaz mindkettonek ugyanott van a maximuma es a minimuma (egy meg idealisabb esetben a felvezetoket a transzformatorok elott talaljak fel es az egyenfeszultsegu halozat terjed el a vilagban, de ez nem igy tortent igy muszaj ilyenekrol beszelnunk).
Termeszetesen ez sok esetben nem igy van sajnos, peldaul egy motor ami a porszivoban vagy a hajszaritoban van, onmagatol nem ilyen formaban venne fel a teljesitmenyt, de sajnos a topik temajat kepezo kapcsolouzemu tapdgyseg sem errol hires.
Ez utobbira az a jellemzo, hogy mig a feszultseg szinuszos, addig az aramot csucsok formajaban veszi inkabb fel, es ezt szeretnenk elkerulni azzal, hogy plusz alkatreszeket teszunk a tapba, amik szepen szinuszosra "simitjak" az aramfelvetelt. Ezeket az alkatreszeket egyutt nevezzuk PFC-nek (power factor correction).
-
TaaT
nagyúr
válasz
dudika10 #146914 üzenetére
Ez valami hasonló műremek ZALMAN ZM400-LE
Hatékonyság benéz 70% alá is.
Jeni: Annyit nem fog érte kapni, hasonló tápból az 500W-os eladó itt a fórumon ilyen címszóval.
"Eladnám / sörre cserélném az alábbi tápokat:"
-
zooliii
tag
válasz
dudika10 #145754 üzenetére
De hiába csinálják meg szakszerűen, attól még maga a táp ugyanúgy egy végérvényesen elavult konstrukció marad. Lehet, a javítást követően működne mondjuk fél évig (most csak hasraütöttem), de aztán előjönne valami más nyavalyája, és mi van, ha ott meg már magával vinne valamit? Ezért tanácsoltam inkább a cserét, bár mivel nyilván nem az én pénzemből megy a dolog, a kérdező dönti el, mihez kezdjen.
-
Puma K
nagyúr
válasz
dudika10 #145754 üzenetére
Az a ATX3.0 felőlem PCIe5.0 is lehet. A nevezéktan jelen esetben nem érdekel.
Olyan tápot keresek amin külön ott van a 12VHPWR csatlakozó is magán a tápon:
Az FPS oldalán látom, hogy van 4 külön tápcsaládja is amin ott van a csatlakozó, csak ilyen tápot még nem sikerült idehaza találnom. Lehet annyira új széria... ATX3.0 (PCIe5.0) lineup
Rákerestem a német-európai árukeresőn és ott már van kínálat: [link]
Ahogy nézem erre még várni kell, hogy készlet is legyen...
-
JulianSinulf
őstag
válasz
dudika10 #144914 üzenetére
És a gyártási folyamat során, ha tekercs elkezd ciceregni teszt közben, akkor bizony odaadják a hibakeresőnek, aki meg vakarja a fejét, ha nála éppen nem cicereg. Van benne némi tapasztalatom, bár nem konkrétan PC-s táppal.
A cicergés nem tartozik a táp normál működési paraméterei közé.
Na mindegy, majd veszek valamit saját kútfőből, ha ezt nem cserélnék. TT-vel még nem volt gondom, FSP-ről is jókat hallani, de a biquit sem tűnik ma már rossz márkának.
Aztán meg lesz időm nyugodtan megkeresni a cicergőt és kicserélni, ha kapható kiskereskedelemben. -
TurboGamer
csendes tag
válasz
dudika10 #144445 üzenetére
Egyetértek veled és _Atesz-szel is. Az én tápom mint látható is, 500 W, és terhelték 200, 300, 400 és 500 W-tal. Ezek közül 400 W-on volt a leghatékonyabb. Én kb. ennyit használok, lehet 40-50 W-tal többet is, de még így is 90+ a hatékonyság. A táp ventije alig pörög, megfogom a tápot, és langyos. Engem már nem zavar. Szerintem tudja ő, mikor van melege, biztosan jelezné felém
Véleményem szerint a 800 W-os táp annál a 350 W körüli fogyasztásnál olyan 88%-os hatékonyságot jó ha tud.
-
-
Bossp
addikt
-
_Atesz
addikt
válasz
dudika10 #143499 üzenetére
Lehet tévedtek, ezt nem tudjuk meg.
Ennyit írnak:
"We conduct a physical measurement using lab equipment" [link]
"Every single data point is recorded digitally—previously, we could only get averages and peaks."
"Spikes: During all previous tests, we record the power draw and find the highest single reading, which is reported in this "Power Spikes" test. This provides additional insight into power supply requirements because large spikes can trigger various protections on some cheaper power supplies."
Igazából a mai profi digitális oszcilloszkópok világában nehéz tévedni, de ki tudja, lehet valamit rosszul mértek, vagy elemeztek ki egyes esetekben. -
_Atesz
addikt
válasz
dudika10 #143488 üzenetére
Ez a techpowerup teszt [link] , de ebben nincs benne a tüsis oszlop, azért linkeltem a másikét [link] , ott is megtalálható a 6900XT, csak nem zölddel van kiemelve.
Amúgy a sima FE-t mérték, egyéb modellek eltérően fogyaszthatnak.Vagy a tranziens részre írtad? Mert úgy látom ott van igazán eltérés [link]
475 igoréknál vs 619 toms teszten. -
-FreaK-
veterán
válasz
dudika10 #143488 üzenetére
Szuper, köszi
így egyértelműen nem. A valóságban, nem számolva az árváltozással ez még kevesebb is lenne szerintem, de 20-25évnél hamarabb biztos nem térülne meg..
A másik, hogy a Tom's hardware tesztjében mérik a powe factort is, mert ahogy írják ez is ugyan úgy befolyásol mint a hatékonyság mérés (nem értek hozzá), ezért pl. a Cybenetics rendszerében ez egy igen hatékony, platinum minősítésű tápegység.
Mondjuk azt hiányolom, hogy nem vetik össze a gold és a platinum minősítésű tápokat a grafikonokon."This is a highly efficient platform, which explains why it achieved a Platinum rating in the Cybenetics scale. "
Ebből azt a következtetést vonom le, hogy önmagában a 80+ minősítés még nem mutatja a teljes képet.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
dudika10 #143419 üzenetére
Ha te vágnád ,hogy 10 ajánlott tápból legalább 7-nek vérzik a torka nem így reagálnál (cicereg ,kerreg ,hangos).
Inkább nem is megyek bele ,hogy 2020-ban 10db különböző ajánlott egységből legalább 9-et vissza dobtam.
De volt egy olyan XFX táp (SS belsős) ami két nap után eldurrant a gépben használat közben (ezek a történeteim mind szerepelnek itt a topikban ha rám keresel).A mai minőségellenőrzés nulla ,nálad derül ki az igazság ,ez így megy legalább az utóbbi 5 évben sajnos.
-
Chaser
legenda
válasz
dudika10 #143419 üzenetére
tekintve a vásárolt mennyiséget, %-osan ez semmi nem volt, tehát nem érzem magam balszerensésnek : )
az is igaz a hallásom jó, és ha valamit csendesnek veszek akkor csendes is legyen: ne kerregjen, ne búgjon, ne legyen cw, lehet ez sokakat nem zavar, nálam nem fér bele
sajnos a seasonic tápokkal ilyen téren megjártam kettővel is, egy corsair meg bedöglött, de sok táp kellemes csalódás volt
off end -
Chaser
legenda
válasz
dudika10 #143413 üzenetére
utóbbi pár évben kerregős seasonic tápok, a fentebbi sfx corsair, néhány bq! venti amit visszavittem - a corsairnél kifutottam az elállási időből -, más nem rémlik, de lehet volt - talán egy telefon -
te is fellennél háborodva : ) csak modjuk ilyenek a brandnek nem tesznek jót
amíg van elállás addig nem gond -
_Atesz
addikt
válasz
dudika10 #143272 üzenetére
Igen, ez becsapós érzetre, ráadásul a ventilációs levegő hűt is egyben, ha a kezem odateszem.
Mondjuk ha az egyszerű fizika oldaláról közelítem meg rögtön kijött volna, hogy csak hővé alakulhat a VGA által elfogyasztott áram (-ventik forgatási energiája), de nagyon benne vagyok a számítási teljesítmény erdejében.
Ez van, mérnöknek lehet nem lennék jó. -
VIPowER
őstag
válasz
dudika10 #143230 üzenetére
Valahogy csak elvitte eddig.
Már kifújattam a port belőle, bár annyira nem volt vészes.
Tápot szétszedve semmi olyan dolog nincs ami szemre nem jó.
Persze attól hogy nem púpos egy kondi sem, még lehet rossz.
Sajnos a forrasztásokat nem tudom megnézni, annyira össze van rakva,
nincs kedvem vele szöszölni. -
VIPowER
őstag
válasz
dudika10 #143227 üzenetére
"Az az erzesem, hogy mar egy 600W-os Chieftec IArena GPC aran is nagyon huznak a szajukat (~15k). De ennel olcsobbat en nem engednek be a lakasba."
Az lehetséges, végül is 20e volt a gép.
Egyébként én erre a tápra gondoltam, de te alám lőttél árban, szóval az lesz a választott ha kellene. Azért még szétszedem belenézek mi a gondja, már ha vele van a gond, bár gondolom igen, elég tipikusak a tünetek.KAMELOT
Most vették a gépet egy hónapja. -
Erunosta
tag
válasz
dudika10 #143128 üzenetére
A sípolás érdekes eset. Az alaplapom egy GIGABYTE H77-DS3H rev 1.1 amin elvileg AMI EFI BIOS van. Sajnos az alaplap user manualban nincs semmi a sípolásokról. Rákeresetem a neten erre az 1 hosszú, 3 rövid sípolásra és ahány oldal annyifélét ír. Elsősorban vagy GPU vagy memória gond. Mivel az alaplapra dugva monitort szépen megy a gép így vagy a GPU vagy a PSU kábelre gyanakszom. A videokártyát beraktam a PCIEX4-be letesztelni, hogy nem-e a PCIEX16 foglalattal van gond, de ott is ezt a sípolást adta.
Vicces, hogy böngészés közben halt meg, nem valami izzasztó játék alatt. Mondjuk a HD 7970-em is anno böngészés közben halt meg.
-
Dönc
tag
válasz
dudika10 #143069 üzenetére
Minden bizonnyal ez itt a félreértések tornyosulásának tipikus esete.
De, ha feltételezzük, hogy az ajánlott tápok azért jobban bírják, mint a nem ajánlottak és a kerülendők. Akkor azért ez elég erős sarkítás, hogy dobókockával kéne a lottót megnyerni. Még gyerekként voltak ilyen életveszélyes cuccaim, amik persze be is pusztultak: codegen, lc power ésatöbbi. Aztán jöttem ide nézelődni, tájékozódni, úgyhogy kb. a C2D-s erában ezek már kikoptak az éppen aktuális gépeimből. Az itt olvasottak alapján nem is lőttem mellé úgy, hogy ez fájjon is, igazság szerint ezt szerettem volna megosztani.
(FSP meg azért stabilan jelen van kb. 10 éve az ajánlottak között, sőt, mielőtt most is erre a márkára esett volna a választás ide tértem be kicsit olvasgatni a frissebb kommenteket.)
Remélem azért béke van. -
_Atesz
addikt
válasz
dudika10 #143077 üzenetére
"Nehez bekerulni a 1st tier listaba nem japankent, ha az egyik feltetele annak, hogy bekeruljon egy gyarto az, hogy japan legyen.
"
Ott vannak, csak tovább kell olvasni.
Az autómban nem tudom milyenek vannak, de láttam pár ipari gép tápegységét, tele voltak japán kondival. Gondolom ők is csak a hype végett tették bele.
Egyébként itt PC tápokról van szó, tehát az a releváns, ami ezekben szerepel. -
_Atesz
addikt
válasz
dudika10 #143069 üzenetére
Tápokban nem igen találkozol 1st tier [link] kondikkal mással, csak japánokkal.
Bele lehet tenni mást is, de azzal szemben nem lesz olyan a bizalom, a táp tesztelők is húzni fogják a szemöldöküket teljes joggal, hiszen a japcsik már hosszú ideje bizonyítottak.
Ez nem csak marketing, többek közt hosszútávú tapasztalat. -
ITrex
tag
válasz
dudika10 #142773 üzenetére
Értem. Köszönöm a válaszokat. Akkor a konfigomhoz milyen tápot ajánlotok? Az összes kikötésem hogy félmoduláris legyen (legalább/vagy csak az legyen inkább). Nem szeretnék rá sokat szánni(tudom öreg hiba). Szóval minnél olcsóbban szeretném, de egy 25-30k forintot áldozok rá. (Ha olcsóbb persze nem baj)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- LC-Power Silent Giant 460W tápegység (LC6460GP3)
- FSP SI Serials FSP600 50ARN 600W 80+ Silver minősítésű ATX tápegység
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Thor II 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest