- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
válasz laychi #145599 üzenetére
Sajnos tudok erről. És sajnos arról is tudok, hogy ahogyan a szűz verziónál, úgy a "Ti"-nál sem található meg.
De azért mégis a kedvemre tehetnétek, ha már ennyire jól megnevettettelek titeket.
Pont múltkor néztem egy videót, ahol bluetooth-os energiaellátása volt a kártyának. Miért ne lehetne megoldani akkor egy ilyen egyszerű dolgot, hogy sli-ben legyenek a kártyák?
"Erről is lecsúsztál,de én szurkolok"
Köszönöm! Reményeim szerint holnapra már készen is leszek az sli megoldásával.[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz DravenMoral #145597 üzenetére
Légyszi, tegyétek már ki mindig láthatóra a "3080 sli" megoldást, kérlek titeket! És a nevemet is fűzzétek hozzá.
Sajnos nem tudunk a kedvedben járni, mivel 3080 sli nincs, 3080 Ti sli sincs.Sőt, ha már itt járunk, akkor majd a 4090-et is kipróbálom "Sli"-ben.
Erről is lecsúsztál,de én szurkolok
Gigabyte akarta az nvlinket , csak az nvidia nem [link]Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
DravenMoral
senior tag
válasz ScomComputer #145591 üzenetére
Oh, köszönöm a bókot. Dícsértessék a neved! De leszállok erről a vonatról, mert így csak gyártom nektek az ingyen szakmai hozzászólásokat.
-
DravenMoral
senior tag
válasz laychi #145592 üzenetére
Tudom, köszönöm. Kíváncsivá tesz, hogy ha ezt az üzenetet még egyszer ki írnám, akkor ki mit írna még nekem.
Valaki még?
Légyszi, tegyétek már ki mindig láthatóra a "3080 sli" megoldást, kérlek titeket! És a nevemet is fűzzétek hozzá.
Sőt, ha már itt járunk, akkor majd a 4090-et is kipróbálom "Sli"-ben.[ Szerkesztve ]
-
-
laychi
veterán
válasz DravenMoral #145589 üzenetére
3080-at eszelájba?? Te egy mágus vagy.
Jó, hogy nincs rajta sli csati, így tudhatjuk, hogy nem trükk, hanem igazi varázslat.
Copperfield és Dinamo elbujhatnak szégyenükben. :)Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
DravenMoral
senior tag
válasz _Atesz #145587 üzenetére
Nos, én most szereztem be egy Msi MPG A850GF 80+ Gold tápot, az előző az egy 750-es volt.
A 750-es nem túlzok, nagyon nagy coil whine-t csinált a kártyán. Most ez a 850-es baromi csendes, és nincs coil whine.
Használtan a 750-es kivitel 30-ban megy, 1 év garival.
Van újonnan 650-es is 5év garival, 38k-ban.
Szerintem amit tud, és amennyi védelem van benne, amilyen kábelok vannak hozzá, megéri a pénzét. Persze nem mondom, hogy ár/kategória bajnok, de azért egy próbát megér. Akinek pedig nem kötelező az 5év garancia, az használtan is be tudja szerezni sokkal olcsóbban. Csak egy ötlet.Próbáltam egy Ryzen 7 5800x, rtx 3080 gépben, semmi gondja nem volt.
Lehet el fogom kérni havertól az ő 3080 kártyáját, azt is beteszem sli-be a lapba, aztán kíváncsi vagyok, hogy úgy lesz e coil whine. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Ryzen 7 5800X, Sapphire Radeon RX6600 8GB GDDR6, 1TB M.2 SSD.
Tudtok ajánlani tápegységet 35k körül?
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
_Atesz
addikt
Mi a helyzet a CPU csati teljesítmény/terhelhetőség tekintetében?
Tamáskodtam magammal, most találtam korábbi számítást is:
1: [link]
2: [link]
3: korábbi nézet volt:
proci foglalt +4pin= 192W
proci foglalt +8pin= 288WMelyik a helyes, vagy ha egyik sem, akkor mi a valóság? Te vagy az igazi tápszaki, help.
-
Grave_444
nagyúr
Más téma, de csatlakozóról szól.
Egy ügyfél háromszor visszahozta a nyomtatóját, hogy nála nem érzékeli a gép, nem nyomtat semmit. Nálunk mindig működött, több kábellel, több géppel, több op. rendszerrel még tápkábelt is cseréltünk. A saját gépét is amikor behozta nyomtatott vele.
A végén megkértem rakja össze ő és végignézem.
Kiderült, hogy az USB kábelt mindig fordítva beleerőszakolta nyomtatóba, amikor otthon rakta össze és emiatt nem működött. -
MMIX
addikt
válasz Rowon #145581 üzenetére
Mert az is 4+4-es és nem egyben 8-as. 4pines lapok is vannak.
Mind a kettő fél belemegy azért ilyen. Nem gyömöszöli szét a csatlakozót. Az egyik fele univerzális.
www.playtool.com
"But both halves of this 4+4 will fit into a 4 pin 12 volt motherboard connector."[ Szerkesztve ]
-
-
Pancsermeste
őstag
Értem.
Mondjuk gyanús volt, hogy mitől nyomta meg ennyire a lemez, hiszen annyira nem tűnt szorosnak a kábelköteg. Viszont, akármitől is van, elég mély benyomódások vannak rajta, szinte már bevágódásnak tűnik, nem csak kicsit megnyomódott. Ha az enyém lett volna a táp, én biztos visszaküldtem volna.
Ha mi ilyen terméket adnánk el a Vevőinknek, tuti reklamációt kapnánk.
Pedig már régóta szemezgetek a seasonic tápokkal, de inkább kihagyom, ha mind ilyen gagyi...
Amúgy, az sem tetszett a konkrét táp esetén, hogy a 12V csak 11,76V, az 5V pedig 4.95V. Tudom, ez még belefér a szabványba, meg amúgy stabil is, de na...
5V alatt néhány USB eszköz problémázik, így jobban szeretem, ha inkább 5V felett van kicsivel.-= Pancsermeste® =-
-
veterán
válasz _Atesz #145576 üzenetére
Igen, bevásároltam ventikből, meg kicseréltem a thermal padeket is a videókártyán. Ne kérdezd meg mennyit költöttem rá, de relatíve nem keveset. Aztán elolvastam egy fórumon, hogy a videókártya melegedését meg lehet ám ingyen is oldani, mégpedig úgy, hogy alulfeszeled.
Na mindegy, most van egy rakás Noctua ventim kb. full feleslegesen.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
válasz varmi2 #145573 üzenetére
Hát de hogy dugjam rá máshogy? Az alaplapon felül ott a műanyag pöcök, a táp csatiján szintén, úgy dugom össze őket.
Viszont ez most nekem óriási talány, hogy a négyzetbe miért nem négyzet passzol, hanem az a lekerekített szélű négyzet? Nem mintha, eddig érdekelt volna, csak most felfigyeltem rá.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
válasz KAMELOT #145571 üzenetére
Tényleg be voltam, tartottam az ismeretlentől. Igazából se jót, se rosszat nem tudok mondani. Megy. [kép]
Egy apró észrevétel. A CPU tápkábelen lévő 4+4 pinek műanyag burkolatának mintája és az alaplapi csatlakozó mintája nem egyezett meg. Nem csináltam fényképet, jobban nem tudom elmagyarázni. Valamelyik pin négyzet alakú, valamelyik pedig felül két oldalt lesarkított négyzet. Akárhogy néztem, nem volt egyforma a kettő csati, de össze tudtam őket ellenállás nélkül dugni. A gép bekapcsolt, megy.
Ez normális így?
-
_Atesz
addikt
Igazából, aki bika procit használ (220W+), annak valszeg a VGA kártyája is egy erősebb példány lesz, ahhoz meg 650W és felette lesz táp ajánlva.
A legtöbb 600W+-os ajánlott táp meg rendelkezik 2db EPS csatival, szóval nem lesz ez olyan nagy téma. Most csakaz épp akciósa volt akciós TX-850M kapcsán lett aktuális a kérdés.
agaronBármelyik procit nézem, megáll 150W alatt a fogyasztás, szóval 3080ti 400W max., öszesen tehát 550W max. Szóval ide is elég az ajánlott.
Ha mégis nagyobbat szeretnél, írj egy anyagi keretet.
[ Szerkesztve ]
-
agaron
tag
válasz _Atesz #145499 üzenetére
Koszonom a valaszt!
Igazabol most kicsit gondolkozom, mert van egy 2-3 eves Enermax Revolution XT II-m, amit a fent emlitett configba at tudok tenni, viszont VGA-t akarok ujitani a kovetkezo configba:
Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD Ryzen 7 3800X
RAM: HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz
Haz: Lancool-II-Mesh-Performance
2 SSD 1 HDD
Creative Sound Blaster Z hangkartyaVGA valoszinuleg 3080 vagy 3080 TI lesz, de nem zarkozok el egy bovebbre vett taptol sem.
(Ami fejlesztes meg tuti tervben van, az egy modernebb AM4-es lap, es memoria duplazas. Szelsoseges esetben ebben a setupban meg el tudok kepzelni egy 5800x koruli CPU-t (most csak mondtam valamit utanajaras nelkul), de a CPU fejlesztes egyatalan nem biztos, attol fugg, kiszolgalja-e rendesen az elkepzeleseimet vagy sem).
Ide ha valami minosegibb idotallobb tapot tudtok ajanlani, akkor inkabb arra koltenek.
Koszi elore is![ Szerkesztve ]
Steam Deck | PC | PS5
-
Ribi
nagyúr
válasz _Atesz #145565 üzenetére
Ez mondjuk furi. 6 pin VGA csati meg másik orvosi ló, mert ha mellé raknak még 2 vezetéket ami elvileg csak sense pin akkor 75W hirtelen 150W. Szóval értelme ezeknek nem sok. Ettől függetlenül valszeg jó hülyén csinálták meg a lapot ha számít a +4. Ettől még úgy tűnik számít sajnos.
-
_Atesz
addikt
Nem ennyire egyértelmű a számolás. Igen, a 4db 6+2pin-es VGA csatinál 12db pizitív van csak.
1db-nál 3 pin, de ugyanez a helyzet a sima 6pin-es (tehát a +2 pin nélküli) csatinál is, míg arra 150W helyett csak 75W terhelhetőséget írnak.
Úgyhogy a számolás nem csak a pozitív pinekkel történik, és nem is csak a pinekkel, számít pl. a vezetékvastagság, csatlakozófelület, stb.
A CPU csatiknak jellemzően 18AWG vastagságú kábelt biztosítanak, de ugyanez már 16AWG a VGA csatiknál sok esetben.
Az új 12VHPWR csatinál pedig 14AWG.Ami a lényeg, a korábbi procim (11700) instabil volt a sima 4+4 pinnel, a +4 pin megoldotta a dolgot. Hasonló betáp gondokat olvastam fórumokon is.
Szóval amíg jobb számítást nem tud mutatni valaki, addig érdemes a leírtakból kiindulni. -
MaddeNNNN
őstag
válasz DravenMoral #145562 üzenetére
abban az adott tartományban a leg hatékonyabb.
pl. 50-80%-ig 96% a hatásfoka
tehát ha a géped 500W-ot fogyaszt akkor a táp 500x1.04=520W-ot fog húzni a falból.
ugyan ez a bizonyos 50 és 80%-os terhelés alatt illetve felette legyen mondjuk csak 92%
ekkor ha 500W-ot fogyaszt a géped akkor a táp 500x1.08=540W-ot fog a falból kérniTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
DravenMoral
senior tag
Sokat gondolkoztam azon, hogy valójában mit jelent az, hogy a tápok nagyrésze 50-80% között működnek optimálisan.
Azaz, ha nekem van egy 850w 80+gold tápom (90% hatásfok), akkor valójában ha van egy max 400w-ot fogyasztó gépem, a táp megsínyli ezt? Vagy hosszútávon mi lesz vele? Esetleg nem működik stabilan?
Sohasem fogom megérteni, hogy ez az 50-80% miért van így.. -
FireKeeper
nagyúr
válasz nrg_52 #145559 üzenetére
+1 nem lesz gond.
gyári beállításokkal sem, ennek ellenére mindenképp ajánlott majd undervoltozni, sokat segít majd melegedésben és fogyasztásban is.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
nrg_52
addikt
Udv Urak/Holgyek!
Nem kifejezetten tap vasarlassal kapcsolatos a kerdesem es a valaszt is sejtem, de azert feltennem:
Az adatlapomom szereplo masinaba a meglevo tap mellett cserelhetem-e a jelenlegi vga-t egy sapphire nitro rx 6700xt-re?
A megtisztelo valaszokat elore is koszonom!
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
_Atesz
addikt
válasz _Atesz #145556 üzenetére
Itt is eszerint számolják: [link]
"A single four-pin connector will supply your CPU with up to 155W; the combined eight-pin connector provides up to 235W."Tehát akkor 75W a procifoglalatból felvehető teljesítmény, és minden újabb 4pin jelent +80W-ot:
- nincs CPU csati = 75W-ig
- 1db 4pin CPU csati = 155W-ig
- 1db 4+4pin CPU csati = 235W-ig
- 1db 4+4pin és 1db 4pin CPU csati = 315W-ig
- 2db 4+4pin CPU csati 395W-igTermészetesen, ha valakinek van csatija, annak érdemes rákötnie az aljzatra akkor is, ha nincs szükség rá teljesítmény szerint, veszteni nem veszít vele.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz _Atesz #145534 üzenetére
NOTE: The peek or maximum watts rating is much higher than the continuous watts rating."
Javítom magam, a szerző arra gondolt, hogy a peak, vagy max. érték lehet magasabb is. (még reggel volt )
Személy szerint nem ezt tapasztaltam, de 200-230W körül már kellhet a 8 mellé a 4pin pluszban. -
PpenoO
őstag
válasz KAMELOT #145545 üzenetére
Gyorsan kérnék választ mert akkor nem fogom átvenni a holnapi TX850m csomagot.
Ez az 4x4pin nekem sem tünt fel utolsó tuning lapom 875ös volt (DFI) amivel igazán foglalkoztam, most van ez az x97 giga lap 4790el.. Nem gondoltam volna hogy a modern procik többet zabálnak mint egy 4790.
Ha 3 év múlva mai piacon elérhető i7 tuningolt procit akarok vele táplálni, a TX850m nem lesz elég, jól gondolom? Ez a kérdés _Atesznek is szól .
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Adott egy low profile gép. (volt most már nyugdíjas kolleganőm kért segítséget, a férje gépe amiről most szó van. ~ 1 hónappal ezelőtt elhunyt szegény Nagy kedvence volt az Eurotrack Simulator. Nagyon kedveltem ezért mindenképpen segíteni szeretnék! A gépet nem én általam vették, csak erre volt akkor pénzük. Ezt csak azért írom le, mielőtt valakiből előtőr a rosszabik fikázós énje, a megértést köszönöm. )
Áramszünet után nem adott képet, 1 másik táppal teszteltem de az csak a ledeket villantotta meg 1 pillanatra. Másik vga kábel nem volt kéznél, hogy az integrált vga-t tudjam tesztelni.Korábban fps400 tápokat ajánlottam\vettem\szereltem be ismerőseim gépébe de ahogy nézem már az is ~20 k. Maradjak ennél vagy esetleg van jobb amit szívesen ajánlanátok.
Köszönöm szépen előre is![ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Vagany #145546 üzenetére
Nem kapsz hozzá plusz EPS kábelt, csak ami fixen van. Esetleg vásárolsz hozzá.
Egy konnektorról 2db 6+2pin-es VGA csati megy.
KAMELOTNem a 2X4, hanem a 8+4.
MMIXEjj de tré. Még nem láttam új táp kábelén ilyen csíkokat, csak olyat, amit megnyúzott a burkolata.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Pancsermeste #145535 üzenetére
Nem a lemeztől van, gyártáskor lesz olyan mikor készül a kábel. Valami rögzítő satu nyoma lehet. Van hely bőven, nem ért hozzá a lemez.
Focus-on GM is ott van a nyoma. Ugyan ilyen csupasz lemezes. [link][ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Rowon #145542 üzenetére
Annyira nem kell parázni. Ezt főképp új táp ajánlása végett írtam. Ha van meglévő táp, egy 4pin-est lehet helyettesíteni 2 molex-es átalakítóval, csak ne a legolcsóbb kínai legyen, legyen valamilyen márkája. Akasa, vagy Delock pl. már egész jókat gyárt. Azt a kb. 80W-nyi terhelést azok már szépen átviszik.
-
veterán
válasz Cs1csó #145538 üzenetére
Atesz írta, hogy a TX850m, ami az Alzában tegnap akciós volt (ma már nincs készleten) 2017-es kiadású lehetett. Megrendeltem. Ennél csak egy darab 8 pin EPS csatlakozó van fixen a tápegységen.
Mivel megemlítette, hogy ez a 8 pin már combosabb procikhoz kevés lesz és Én ezzel a Corsair táppal hosszabb távra terveznék, így nem biztos, hogy egy jövőbeli proci bővítésnél nem fogok rászabni ezzel a táppal.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
"nade azért egy vadi új tápot kicsomagolva ez nagyon nem bizalomgerjesztő."
Mindenképpen írnék a boltnak ahonnan vette ismerősöd.Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
válasz DravenMoral #145539 üzenetére
"Azon az ágon instabil lesz a feszültség, illetve sokkal nagyobb mértékben fog ingadozni az érték, és melegebb is lesz a kábel."
Ezt így tényként azért nem írnám le, az esélye megvan, de nem törvényszerű.Give them hell Ukraine!
-
DravenMoral
senior tag
válasz Rowon #145537 üzenetére
Van 2molex ~ 4pin cpu átalakító, de mint ahogyan a kártyáknál is erősen elkerülendő ez a megoldás, úgy itt sem ajánlott.
Azon az ágon instabil lesz a feszültség, illetve sokkal nagyobb mértékben fog ingadozni az érték, és melegebb is lesz a kábel.
Nemhiába lett eredetileg a cpu betápja kitalálva a tápokon, külön.. -
_Atesz
addikt
Teljesen igaz, azt a kb. 100ft-os gumivédőt kár volt elspórolniuk, viszont ez csak esztétikai hiba. Mondjuk sokat használt teszt tápnak nem ajánlott, előbb-utóbb kikezdené ott a kábelt.
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm elnézte a cikkszámot, így Seasonic Core GM 500W helyett GC-set vett.
Ezt a tápot a kivitelezése miatt nem ajánlom! Seasonictól nem ezt várnám.
Elspórolták belőle a kábelköteg gumi védőjét, így a kábelek szigetelése sérült, legalábbis erősen benyomódott. Szerencsére a lemez éle nem sorjás, nade azért egy vadi új tápot kicsomagolva ez nagyon nem bizalomgerjesztő.
Codegennél is alap volt ez a kábel védelem...Úgy látom, a félmoduláris változatnál sincs kábel védő, de ott talán nem is szükséges, mivel jóval kevesebb kábel jön ki.
-= Pancsermeste® =-
-
_Atesz
addikt
válasz _Atesz #145533 üzenetére
Érdemes ebből az írásból kindulni (korábbi gépemen is tapasztaltam, a 11700-as procim instabil volt 1X8pin-es csatival, melléraktam a 4pin-t és minden stabil lett):
GPU and CPU power connections [link]"Main Boards with no CPU power receptacle will supply 75 continuous watts
Main Boards with a 4 pin ATX12V CPU power receptacle can supply 155 continuous watts
Main Boards with an 8 pin EPS12V CPU power receptacle can supply 235 continuous watts
NOTE: The peek or maximum watts rating is much higher than the continuous watts rating."Tehát peak ennyi sincs, kb. stimmel a 200W korlát a 8pin-eshez.
"The CPU power connector supplies power to the transistors that control and regulate the voltage that the CPU uses. If an 8 pin CPU connector is needed, but you use a 4 pin instead, you will starve these rectifiers. This current starvation will not only cause read errors and blue screens, but can also cause the rectifiers and CPU to overheat and burn up."
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Meg szeretném kérdezni hogy Asus Prime Z690-P D4 + i5-13600k + 3070Ti konfighoz jó választás-e, vagyis inkább úgy kérdezem elég lehet-e egy be quiet! Straight Power 11 850W Gold tápegység? A keret ilyen 70-80 környéke lenne maximum.
Moduláris kábelezés azért jó lenne ha lenne ha más tápot tudnátok ajánlani.Köszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
TaaT
nagyúr
válasz Rowon #145524 üzenetére
Igen, általában olcsóbbak a félmoduláris tápok. De attól függetlenül hogy a 24pin ATX és a 8pin EPS (az előbb rosszul írtam) mindig be kell dugni, a teljesen moduláris tápok népszerűbbek. Meg a közép és felső kat tápok néhány kivételtől eltekintve már teljesen modulárisak egy ideje.
Give them hell Ukraine!
-
veterán
Kérdés. Mennyire csendes a TX850m? Nincs benne zero rpm mód. Nem mintha a jelenlegi tápomét hallanám, annál kikapcsoltam ezt a módot, mert nélküle melegnek éreztem, na meg van a házban plusz egy dolog, ami termeli a hőt. Ebben a Corsair tápban meg 140-es venti van, aminek eleve nem szabadna hangosnak lennie.
Mi a véleményetek?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
veterán
Bakker 50k körül van ez a táp akció nélkül.
-
veterán
válasz KAMELOT #145519 üzenetére
A 24pin mellett még látok egy videón két valamilyen kábelt lógni belőle, de lényegtelen is, ennyi pénzért egy Corsair táp biztosan megéri.
Lehet lecserélem az enyémet is, még jobban kijönnék anyagilag.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
BRABUS113
aktív tag
Huh, ez jó kis akció, így elgondolkodtatott. Köszi, hogy megosztottad.
Corsair TX850M
vagy
Corsair RM650xAnnyira pici az árkülönbség, hogy akkor már a 850-t venném.
Adatlapomba lévő gépbe lenne beszerelve, 3070-re újítok és rá pár hónap múlva Ryzen 5600.
Steam: BRABUS113 ||| Uplay: BRABUS_113 ||| EAplay: BRABUS113
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Ha az adatlapomon lévő konfigba veszek egy két ventis MSi Gaming X RTX 3060 Ti-t, aminek gyárilag 220 wattos a maximális felvétele, tehetek egy próbát a jelenlegi 550es Bitfenix Formula Gold tápommal, amit 2019 júniusában vettem, vagy inkább cseréljem erősebbre?
-
DravenMoral
senior tag
válasz Rowon #145504 üzenetére
Normál használat mellett igen, elég.
Bírhatja a táp egy kis ideig még játékok alatt is, ha éppen nem jön egy nagyobb feszültség ingadozás, ami vagy egyből hazavágja a tápot, vagy csak megúszod egy kékhalállal.
550-es tápból én eddig csak 2 külön ágról szerelt 8pin-t láttam max, a harmadikat vagy az egyik ágról teszed rá pluszban, vagy egy molex átalakítóssal kötöd rá.
Hát nem tudom, én semelyiket nem hogy nem merném, legszívesebben fejbevágnám azt, aki ilyet elkövet még akár egy 30xx szériás kártyánál is.
Ahhoz, hogy stabilan tudj játszani hosszútávon egy 4090-el, főleg ha mellé van egy legalább 150w tdp-s procid is, ami zabál is rendesen játékok alatt, hogy ki tudja masszívan hajtani a kártyát, akkor is nagyon minimum egy nagyon minőségi 750w-os táp kell.
De a minimum nemhiába van 850w-nak írva a kártyánál..
Azért írták azt az eredményt oda, mert sok-sok tesztet lefuttatva kaptak olyan értékeket, ahol megugrott hirtelen 800w fölé a gép energiafelhasználása.[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz _Atesz #145499 üzenetére
Köszi az ajánlást. Egy tamáskodást engedj meg, a 10 év gari miatt kérdezem. Megküzdene ez a táp egy pár éves i7el, 32-64gb ram és 2080as videókártyával + tuninggal? Ha nem akkor olyan 10 év garival rendelkező tápot vennék ami egy következő configot is kiszolgálna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nők, nőügyek (18+)
- Filmvilág
- CPU léghűtés kibeszélő
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest