-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
-
kiszi07
senior tag
Szia, gyenge hangos stb.. Vegyél PH-n egy Chieftec-et. Én most árultam garisan 5000 Ft-ért meg is vették egyből.. Milyen konfig alá ? Nem minőségi táp, de halk és egy gyengébb konfigot simán elvisz. Én HD 6870-el és i3-2100-al használtam
[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
Potzee
addikt
Igen, az iArena széria egy alsó kategóriás CWT belsőre épül. A 450-es 12V-os ágainak max. össz teljesitmenye 360W. Ettől függetlenül a PH aprón valóban ki lehet fogni nagyon olcsón, nagyon jó cuccokat.
A 8 cm-es venti miatt nem gondolnám, hogy halk az IBM táp...10k környékén már vatta új minőségi tápot is lehet venni, pl. Seasonic SS 350ET.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
Az olcsó tápokban csúszócsapágyas venti van (többnyire Yate Loon, Young Lin Tech, GlobeFan) ezek 1-2 év után zajossá válnak és javítani sem lehet. Még talán a GlobeFan a leghalkabb (pl. Chieftec CTG) A legolcsóbb golyóscsapágyas ventis táp ujonnan a SS 350ET.
A legolcsóbb alternatíva talán egy CTG 400-80P az apróról.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
Igen, létezik TFX - ATX adapter, egy darab lemez.
Ez nélkül is beépíthető - főleg alsó tápos házba - ha a csatlakozások megfelelőek és elég hosszúak a kábelek. Adapter nélkül a ház hátoldalán lesz egy üres rész a táp körül.Találtam egyet [link]
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
-
peq
aktív tag
Meglehet kissé értelmezhetetlen a hozzászólásom (ezt erősíti, hogy ugyanaz ugrik fel a 2 linkre kattintva - pedig elvileg mást linkeltem!!!)..
Lényeg - a seasonic tápok között van az általad említett 12.800as táp. Első blikkre első helyen BULK nélküli 12.800-as, majd uaz a táp a lista 4. helyén BULK nélkül.
Viszont!
Ha frissíted a 12.800as oldalát, ott már 22.valamennyit fog árnak megjelölni
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Bulk mint ige és nem főnév. "egybecsomagol" Nem egyenként csomagolt tápok, semmi tartozékkal.
Az OEM BULK Seasonic reális ára 10-20 ezer között van watt-tól függően.
A dobozosok neve S12II, S12G, M12IILeesik a gyártósor végén a dobozba 50-100 db, és mehet fel a kikötőben a dzsunkára és irány Hamburg.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
A kereskedőnek és a forgalmazónak jobb így, mert kevesebb garival (ugyan azon az áron) is elhozzátok, aztán megkérdezitek itt, hogy, hogy lehet? Nem piszkáljátok az eladott árúval csak 2 évig.
Vagy nem a magyar FSP forgalmazó hozta be és az FSP nem foglalkozik velük. Vagy nem az FSP Europe szállítmányából van. Vagy 2 évvel olcsóbban adja az FSP, de ti az 5 éves árában veszitek.Az S is 5 év gyári.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Veled. Küldheted oda, ahol Európában kikötött a dzsunka Németországban, vagy Hollandiában.
Majdnem az összes márka nyugat-európai bázisa, irodája, raktára ott van.
"'Más - 4 pines cpu hosszabbító okozhat valamiféle stabilitási problémát? "
- Igen, ha kontakt hibás , vagy megégett.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Pontosan.
Pl ez az 1600Wos táp kb maxra terhelve 1596Wot adott le és ehhez 1781Wot vett fel a konnektorból.
Érdemes nézni, hogy az adott táp mennyit tud leadni 12Von, mert mostani gépekben az a legfontosabb. És ne legyen nagy különbség a ráírt és a 12V -on leadható W között. Persze lesz, de ne nagyon nagy. Pl a G360 ebből a szempontból elég jó. -
Ribi
nagyúr
Amúgy itt egy teszt a G360-ról
150Wig igencsak csendben forog a ventije, utána kezd felpörögni, de gondolom utáan se nagyon, mert az igen jó hatásfoka miatt elenyésző hő keletkezik. Bár a teszt a talált infóidnak ellent mond, mert szerintük igen halk táp még 200Wnál is. És itt jön a fene tudja mi az igazság
Olvasni kell tapasztalatokat. Mást nem tehetsz.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Konklúziót nem olvastam.
Gondolom felsőtápos házba nem javasolt, mert ha minden ventillációt annak kellene megoldani, akkor megfő az egész gép. Régi szar hatásfokú tápok pörögnek idle 1200+-on, mert annó kb. az egyetlen "házventi" a táp volt. Alsó tápos házba viszont csendes. Szerintem. Ha 200W felett zabál valami, akkor szerintem a GPU lesz a leghangosabb, nem a táp. Nálam is hiába halk a táp, a VGA azonnal hangoskodik terhelésen. Forumot kell olvasni. Ha találsz erről valamit.
Áhh vittorio7 segített[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
Nyugi. Anyukám céges gépét egy LC Power "csoda" gyilkolja. Jó esetben hamarosan le lesz cserélve az egész PC, és egy jóféle(Seasonic beles) táp fogja adni az áramot(a gépnek).
Ahogy a mondás is tartja: A hülye haljon meg. Vagy a gépe.
Szerk: Nem értem, hogy miért vagy ennyire "kibékülve" a gagyi minőségű tápokkal, hisz neked FSP Aurum 500-ad van, ami háát... nem rossz(elvileg), és 80+ Gold-os.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
Ja és az olyanok miatt mint te van mindig munkám...Elvégre is a sz@rt kell rásózni a hozzá nem értőre és még meg is ideologizálod...
Majd mikor az a hulladék elviszi fél gépet mikor elfüstöl akkor majd lesz sírás.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest