- A CUDA ellen szövetkeznek a legnagyobbak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
A kék virágos a legjobb szerintem, a lego-s is ötletes. Látod, lesz itt bokeh, csak idő kérdése.
Esetleg érdemes megpróbálni raw-ban fotózni, és utómunkázni egy kicsit valamilyen programmal, nem biztos, hogy a gép által készített jpeg konverzió mindig a legjobb.
A bokeh gömbökhöz tapasztalataim szerint kell valami olyan háttér, amit bubizhat, nehéz megtalálni az ideális körülményeket. Neten is van egy csomó leírás, tapasztalatokkal, beállításokkal.
Bár ez a képem Helios-al készült, de az elv nagyjából ugyanaz: az orgona mögött kb. 1,5 méterrel van egy rózsabokor, az adta a bokeh hátteret. Kicsit rendezgetni kellett az orgona ágait, meg hát 10 képből ez az egy lett elfogadható, de tulajdonképpen azt kaptam végeredménynek, amit akartam.Lakásban kísérletezgettem még a következővel: alufóliából két kb. A4-es méretű részt letéptem, összegyűrtem, majd széthajtva egy kartonra csipeszeltem, ez lett a bokeh háttér. Tőle kb. 1-1,5 méterre a földön volt a tárgy, a gép meg még kb. 60-70 centire. A fóliát megvilágítottam lámpával, és próbálkoztam. A távolságokat variálva meglett az a pont, ahol már elmosódik a gyűrt alufólia, de a tárgy éles. Elvoltam vele egy félórácskát, de sajna a bokeh annyira "ideges" lett - ahogy jjeahh szokta mondani -, hogy nem tetszett annyira.
Jó lehet még erre a célra a karácsonyfaizzó, ezt próbáltam régebben, de hosszadalmasabb procedúra. Most a kocsiban reggel megláttam a napvédő hátulját, ilyen méhsejtes ezüstös, majd ő lesz a kísérleti alany következőnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- E-roller topik
- A CUDA ellen szövetkeznek a legnagyobbak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- DJI topic
- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest