- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fefe9
tag
A crop factor miatt (Nikon 1-en 2,7 a szorzó) is vannak sajna fizikai korlátai a Nikon 1-nek (én egy s1-et használok), mondjuk ezen pont segítene a speed booster, ha jól értem a működését.
Én most gy Helios 44M 2/58 üveggel próbálkozom, az eredménnyel elégedett vagyok tulajdonképp, a bokeh megvan ( [link] ), nyilván csavarna is egy kicsit a széleken szegénykém, ha látná, de itt jön a fizika korlátja...
Más:
Beltéren (és néha szabadban is) érzésem szerint kicsit nagyobb látószögre lenne szükségem, mint amit a Helios ad (pl. gyerkőcök fotózása, a tágabb családban a kicsik még kúszó üzemmódban vannak, el lehet csípni őket, a nagyobbak meg már pózolnak).Emiatt kezdtem el nézegetni a kicsi-olcsó m42 menetes 29mm környéki manuálokat, de csak jobban összezavarodok. Anyagi keret szűkös, 10 ezer fölé nem tudok menni, sőt, inkább 8 körül lőném be.
Amiket néztem, és kerestem infót:
-Revuenon-Special 35mm f/2.8: erről viszonylag kevés infó van, de jónak tűnik.
-Auto Super-Paragon PMC 28mm 2.8: ritka, olcsó, de nem túl acélos a képminősége.
-Pentacon Meyer Lydith 30mm 3.5: passz...
-Pentacon 29mm 2.8: ez elég megosztó, kap hideget-meleget, ha jól értelmezem, az MC-s verzió ajánlottabb.
Ha bárkinek van tippje a fentiekhez, vagy esetleg más típusra, m42 menettel, szívesen veszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Reklámblokkolók topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- DUNE médialejátszók topicja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Insta360 X3 360 fokos akciókamera szett - 3 akku, töltő, szelfibot, szilikon tokok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest