Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petya XT

senior tag

válasz Rowon #105816 üzenetére

Valami nem százas a Mintnél az ébredéssel kapcsolatban. Nálam a hiba eddig kizárólag Nvidia driverrel volt, a TV alatti gépen meg maradtam a 21.3-nál, a DP vs. pipewire hangrecsegése miatt, ami minden 24.04 LTS-re épülő disztrón megvan, nem csak a Mintnél. Annál viszont, Intel IGP esetében még nem tapasztaltam, hetekig elalszik, felébred, szinte soha sincsen kikapcsolva.

Egyébként azt veszem észre, és ez nyilván szubjektív, hogy egyre nagyobb katyvaszok vannak a linux világában, ez a Wayland is kezd már kikészíteni, hogy akkor meglépjük, vagy sem, félig ilyen-félig olyan, a hangszervert lecserélték, azóta az Ubuntu vonalat nem tudom használni, meg ilyenek. Elég kiégető. A 22.2-is azért lehet érdekes, mert 6.14 kernel, és újabb Mesa. De elgondolkodok erősen, hogy egyáltalán kipróbáljam e, mert mi a garancia, hogy pl. a hanghibám megjavul tőle? Semmi. Egy rendszerfrissítés nem futott le nálam gond nélkül, vagy valami külső csomag borult be, vagy valamelyik Flatpakes. 2027-ig jó vagyok a 21.3-as Minttel is. Nálam mostanában csak a problémák jöttek az új Mint-ekkel. Én megmondom őszintén, belefáradtam. A tákolásba, gányolásba, intel, wifi driverek guberálásába... elbaszott rendszerfrissítésekbe... pl. a Manjarónál. Legutóbb olyan dolgok tűntek el, mint a Dolphin menüjéből a lemezképíró, csatolás,stb.... Maradok annál az utolsó kiadásnál, ami működik és támogatott.

Ez az energiakezelési dolog a Mintnél, itt, ebben a szűk körben is néhány embert tuti érint, elég ordas dolognak tűnik. Mégsincs róla semmi, hogy ez most akkor konkrétan micsoda. De lesz helyette lekerekített menü. Nem érdekel. Az, hogy funkcionáljon már a gép(ami a 17-18-as Minttől kezdve, gyakorlatilag hiba nélkül futott), az lenne a fontos. Nem az, hogy néz ki, azt két gombnyomással megváltoztatom. Hibajelentő.....küldeném, de nincs mit, mert az, hogy a rendszer nem ébred fel, utána reset, az nem hiba.

Új hozzászólás Aktív témák