Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #56628 üzenetére

    Igen, el kell keserítselek. Hiába csak SATA2-es, ami szekvenciálisan korlátoz (meg az USB3.0 is korlátoz amúgy is), random read/write, access time terén nem marad le a SATA3-as meghajtóktól, és rojtosra ver akármilyen pendrive-ot. Az .iso kiírási idők olyan max. 8 másodpercesek, a telepítési idők 1-2 percesek mindössze, a rá telepített rendszerek is 5-8 másodperc alatt bootolnak róla. És 1,8 colos (nem 2,5), alig valamivel nagyobb mint egy hitelkártya, tehát még zsebre is tudnám tenni, átalakítóstól súlyra is alig nagyobb, mint egy pendrive.

    Megint más, hogy ha valahová pendrive-on kell cuccot vinni, nem ezt használom, de nem azért, mert nem lenne rá alkalmas, csak egyrészt vigyázok rá, nem hurcibálom ki utcára, másrészt meg ha IT analfabéta kezébe kerül, akkor fosni fog, mert nem tudja micsoda, jajj, ezt ne rakjuk be a gépbe, mert elroncsalyanekilye. Tehát nem dobtam ki a pendrive-okat sem, de ha OS-sel kapcsolatos dolog van, azt erről a külső SSD-ről oldom meg. Valóban nem olyan esztétikus, mint egy pendrive, de nem foglal sok helyet, és már néhány hónap alatt most tett annyi jószolgálatot, hogy megérte az árát (átalakítóstól kemény 10,5k magyar pengőnek megfelelő fontot fizettem érte, eBayről rendeltem helyből, UK-n belülről, ingyenes kiszállítással), alig volt néhány ezerrel drágább, mint egy Tesco Value vagy kínai noname USB2-es 32-64 gigás pendrive.

    Habár átalakítót még egyszer venni fogok hozzá, mert ez a mostani nem visz át egy csomó ATA-parancsot (TRIM, SMART, stb.), amit amúgy az SSD támogat. Azt hiszem ezt pont veled beszéltük az egyik SSD-s topikban.

    Annyira elkapott ez az SSD láz, hogy tervezek venni még egy SSD-t, egy nagyobbat, ezt is külső SSD-nek, meg ha megdöglik az SSD valamelyik gépben, akkor tartaléknak is jó. Olcsóbb SanDisket néztem ki, de mivel egy Flash SSD topikban pont most jött szembe egy túl nagy write amplification-nel rendelkező bugos SanDisk, így egyelőre letettem róla, és más gyártók modelljeit nézegetem egyelőre.

Új hozzászólás Aktív témák