- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #35644 üzenetére
Nekem se egy erőmű a PC-m: Intel Core2Duo E8400, 2 GB RAM és nem terheli letöltés alatt a processzort a MEGA 30%-nál jobban, a RAM-ból viszont igaz, hogy +700 MB-ot zabál fel. Alapjáraton az elementary úgy 1 GB-tal beéri. Legközelebb majd SurDoc-ra töltök fel, az nem pufferel, hanem közvetlenül a lemezre tölt.
-
agy73p
senior tag
válasz
agy73p #35641 üzenetére
Lenne pár kérdésem (Korora21), pár finomítás, ha lehet:
1. hogyan lehet megoldani, hogy az automatikusan induló Teamviewer ne legyen külön ablakban megnyílva minden bekapcsoláskor, hanem csak a tálcán jelezze, hogy fut (mint a Windowsban),
2. minden bekapcs után első indításkor a Google-Chrome felajánlja a lehetőséget, hogy "visszaálítás", pedig előtte szabályosan volt leállítva,
3. fájlkezelőben alapértelmezett megjelenítésnek szeretném beállítani, hogy részletesen lássam a fájlokat, ne pedig ikonokként. Nem találtam erre vonatkozó beállításokat. Hol keressem?
4. A Korora rolling, half-rolling vagy egyik sem? Nem ajánl fel frissítéseket, de a Yum extender bekapcsolásakor minden esetben talál frissíteni valót. Nem zavar, csak kérdezem. -
Lathronos
őstag
válasz
Nova96 #35645 üzenetére
És ha ezzel írod pendrive-ra? Nem lehet, hogy rosszul van formázva a pendrive-od? Nálam egy 8 GB-os Sony-ról simán bebootol Rufus-szal készítve.
-
spammer
veterán
válasz
Lathronos #35638 üzenetére
Lekaptam MEGA-ról, de azt hittem, szétszakad a gép, mire lejött:
2 mag, 2 GB RAM, 2GB Swap. Előbbieket 100%-on járatta, utóbbiakat majdnem teljesen bekajálta.
Chrome alól indítva:
(volt 8-as feletti load is).
Az ok az, hogy az okos megások úgy oldották meg, hogy nem tölti egyből a célhelyre, hanem telenyomja a memóriát/swapet, hogy a végén aztán onnan kelljen kiírnia (gyakorlatilag másolnia) a végleges helyre.
Ami sok giga ramos gépeknél lehet, hogy nem gond (ha mindent memóriában tud tárolni), de ha nincs elég memória, akkor legyilkolja a gépet egy nagyobb méretű fájlnál.
-
CsikiRoli
tag
Szép napot mindenkinek!
Van egy HD 7970Ghz videókártyám(Gigabyte). Dual bootot csináltam a gépre Windows 8.1 és Ubuntu 14.04.2 LTS-el. Mind a kettő külön külön jól működik, ám amikor átmegyek Ubuntura, és onnna vissza windows-ba, akkor a windows elveszíti a videókártya driver-t, és azt írja, hogy Általános Microsoft Viedókártyám van. Ha letörlöm a catalyst-ot és felteszem újra, újraindítom akkor megint jó. De ugyanezt megint megcsinálva újra eldobja a drivert. Minden adat a gépemről fentvan az adatlapomon, ha ehhez köze lenne hozzá, ott meg tudjátok nézni.Előre is köszönöm!
Ugyanezen üzenetemet a Nem indul és mi a baja a gépemnek topicba is feltöltöttem, de hátha ehhez ti jobban értetek. -
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #35639 üzenetére
Nos, az érdem nem az enyém, hanem a fejlesztőké. Én csupán hozzáadtam pár apróságot. Jó irányba haladnak, de azért még kissé érződik rajta olykor, hogy nem egy 100%-ig kiforrt rendszerrel van dolgunk. Legszembetűnőbb példája ennek a félig magyar vezérlőpult, és az egyelőre még eléggé korlátolt testreszabás lehetősége kiváltképp a tálcára gondolok itt.
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Elkészítettem az elementaryOS 64 bites változatának kiegészített magyar nyelvű változatát. Aki kipróbálná, innen tudja letölteni. A telepítő ikonja a dokkon az első jobbról.
Egy kép róla működés közben:
-
Rimuru
veterán
válasz
teleahocipöm #35636 üzenetére
Szerintem senki se érti.
-
teleahocipöm
senior tag
Újraindítottam a gépet és most már felismeri az usb és a DVD-Ramot is, ki érti ezt???
-
Lathronos
őstag
Attól függ mire kell. Ha játszani is akar rajta, egyértelmű, hogy Ubuntu alapú. Én személy szerint ezt ajánlom.
(#35633) bob.zxr Én eddig mindig ráfáztam a Kubuntu-ra, vagy csak félig volt magyar a KDE, vagy úgy megfagyott mint a zsiráf a szibériai tundrán.
-
teleahocipöm
senior tag
Hát nem tudom, a RAM a proci a HDD is jó bár ez utóbbi nem tökéletes, az alaplapot nem tudtam ellenőrizni, arra állítólag van win-es progit, ha nem lesz Linuxos akkor xp megy föl.
A Peppermint felismerte mindenféle hókuszpók nélkül, csak fagyott, mint elődje a Lubuntu, amely a frissítésekkel egyre lassabb lett. Az biztos kezdek belefáradni az állandóan jelentkező problémákba, valószínűleg nem való nekem a Linux.
-
BoB
veterán
teleahócipőm: neked csuda egy géped lehet hallod, már gyanús hogy mindig van valami baja
-
rii
nagyúr
sziasztok
haver lepasszolta a laptopját, (acer aspire 5750), hogy fel kéne rá csűrni egy Linux-ot (van rá 2 estém kb., és a Linux elég kemény fa)
nem gyenge a gép ... core i5 ... 4 gb ram
milyen disztribúciót ajánlanátok? -
teleahocipöm
senior tag
-
teleahocipöm
senior tag
A Prime95 tegnap 2x lefuttattam Peppermint alatt, az elsonel eleg hamar leallt ey egyik mag tesztelese, fagyott a gep rendesen, ctrl+C -re leallas helyett elsotetult a kepernyo, ki kellett kapcsolni a gepet. A Teszt alapjan ugy tunt rossz az egyik mag /enyhe panik/ Na ezert
..inditottam egy meg egy tesztet /18.22-01-ig /, ki kapcsoltam a kepernyovedot igy mar nem lepett ki a gep es folyamatosan lattam mi tortenik, igy mar nem fagyott csak kicsit lelassult es jobban melegedett proci /69-71 C-fok/. A teszt vegen megnyugodtam jo mind a ket mag.
Tehat sem a memoria sema proci nem okozhatja a HDD szektorhibait es a fagyasokat, de akkor mi
Most mar csak az alaplapot a rajta levo cuccokkal kellene tesztelni, erre van valami alkalmazas
-
Nova96
őstag
Fel akartam tenni az új Elemantary-t és, 2. pendrive-nál is bebootol majd, kiír valami hibát csak felvillan nem látom majd:
"no elements " elindul a boot képernyő és nem indul el soha.
Rufus-al csináltam a pendriveokat, mi baja lehet? -
Gyick
őstag
válasz
sznorbert86 #35622 üzenetére
Az az automata win mellé telepités nem is ajánlatos szerintem..Milyen disztro?Mindig a somthing else opciot kell választani a linux telepitőben,annyi az egész hogy ott törlöd a "D meghajtot" hogy azt free-nek mutassa és csinálsz pl egy 5gb-os particiot ezt beállitod swap particionak a maradéknak megbállitod a "/" csatolási pontot.De amúgy regeteg ilyen video van youtube-n
Mondjuk ha csak 2 particiód van az nem valami szerencsés szerintem..És akkor hol tartod az adatokat?Inkább előbb le kellene csipni abból a D-ből vmenyit a linux számára
-
lev258
veterán
válasz
sznorbert86 #35622 üzenetére
Live-ban elindul a rendszer, igaz? Nézd meg Terminálban a sudo fdisk -l parancs eredményét. A Valami más opciónál egyben látja a lemezt vagy lát partíciókat?
-
sznorbert86
csendes tag
üdv!
Segítségeteket szeretném kérni. Win 7 mellé szeretnék linuxot feltenni és akárhogy szenvedek nem ajánlja fel azt a lehetőséget, hogy "win 7 mellé telepítés" mindig azt akarja töröljem az egész partríciót. Nem látja hogy a win 7 már fel van telepítve. Próbáltam már mindent amit találtam leírást neten de egyszerűen nem megy. Esetleg lenne valami ötlet hogy oldjam meg? (2 partríció van C win 7, D üres formázatlan) -
törölt tag
Ubuntu 14.04 alatt Opera browser-t használok főként. Eddig egy Modern-Scroll nevű plugin-al oldottam meg, hogy gyorsabban tudjak az egérgörgővel scrollozni, de most valamiért már nem elérhető. Tudna valaki segíteni abban, hogy gyorsíthassak a görgetésen? Akár a browseren belül, akár a rendszeren belül. Utóbbi lenne a legtökéletesebb, de ilyen beállítást még nem sikerült találnom.
-
-
Horvi
őstag
válasz
CPT.Pirk #35493 üzenetére
Szia,
Még egy kérdés ehhez a témához. Megcsináltam a dolgot a leírásod alapján és jól működik. A mail dolgot még nem lőttem össze de már rajta vagyok. Megnéztem a log fájlt is és szépen telepíti amiket kell. Ehhez kapcsolódóan egy olyan kérdésem lenne, hogy mi alapján dől el a dolog, hogy mikor futtassa az update/upgrade-t? A config fájlban valami olyasmi van hogy naponta egyszer. Igen ám de random időpontban? Mert erre vonatkozó beállítást még nem találtam. Esetleg valahogy meg lehet oldani, hogy pl. napi többször is lefuttassa a dolgot vagy annak túl sok értelme már nincsen? Előre is köszi.
Üdv,
Horvi -
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Volt szerencsém vasárnap kipróbálni az elementary OS Freya-t, hát egyáltalán nem rossz. Vettem is a bátorságot, és készítettem azon nyomban a 64 bites verzióból egy magyar nyelvű változatot(ami azt jelenti, hogy a gnome-language pack-hu jóvoltából a Pantheon is magyar nyelvű ám), megfűszerezve néhány apró finomsággal. Ha valaki esetleg kipróbálná, holnap reggeltől már elérhető lesz.
Aztán egy két napon belül jön a 32 bites is...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #35609 üzenetére
Win32 diskimager friss verziója. Ha a 0.9.5 nem tudja kiírni nálad, akkor maximum Win8 kompatibilitási gond lehet. Próbálkozz a kompatibilitási lehetőségekkel, meg a rendszergazdai jogokkal.
-
spammer
veterán
válasz
mefistofeles #35609 üzenetére
Akkor itt a többi: #32430
-
-
spammer
veterán
válasz
mefistofeles #35607 üzenetére
Rufus
-
Gyerekek egy Chakra USB telepítőt akarok készíteni windows 8.1 alól. Milyen progit ajánlotok?
-
teleahocipöm
senior tag
Most itt tart a folyamat, le is lassult rendesen a gép:
Accept the answers above? (Y):
[Main thread Apr 12 21:23] Starting workers.
[Worker #1 Apr 12 21:23] Worker starting
[Worker #2 Apr 12 21:23] Worker starting
[Worker #2 Apr 12 21:23] Setting affinity to run worker on logical CPU #2
[Worker #1 Apr 12 21:23] Setting affinity to run worker on logical CPU #1
[Worker #2 Apr 12 21:23] Beginning a continuous self-test to check your computer.
[Worker #2 Apr 12 21:23] Please read stress.txt. Hit ^C to end this test.
[Worker #1 Apr 12 21:23] Beginning a continuous self-test to check your computer.
[Worker #1 Apr 12 21:23] Please read stress.txt. Hit ^C to end this test.
[Worker #2 Apr 12 21:23] Test 1, 7800 Lucas-Lehmer iterations of M9961473 using Pentium4 type-0 FFT length 512K, Pass1=512, Pass2=1K.
[Worker #1 Apr 12 21:23] Test 1, 7800 Lucas-Lehmer iterations of M9961473 using Pentium4 type-0 FFT length 512K, Pass1=512, Pass2=1K. -
válasz
teleahocipöm #35603 üzenetére
15.
-
teleahocipöm
senior tag
Bocs, hogy ilyen értetlen vagyok, de indulásnál melyiket válasszam?
1. Test/Primenet
2. Test/Worker threads
3. Test/Status
4. Test/Continue
5. Test/Exit
6. Advanced/Test
7. Advanced/Time
8. Advanced/P-1
9. Advanced/ECM
10. Advanced/Manual Communication
11. Advanced/Unreserve Exponent
12. Advanced/Quit Gimps
13. Options/CPU
14. Options/Preferences
15. Options/Torture Test
16. Options/Benchmark
17. Help/About
18. Help/About PrimeNet Server -
válasz
teleahocipöm #35601 üzenetére
Ne a primeNET-et válaszd, hanem csak a just stress testinget vagyis az not, utána megkérdi a magok számát (ha 2 van pl akkor egy ablakban fog futni, de az egyik worker 1, a másik worker 2 néven), ezután válaszd a blend tesztet (3-as opció lesz), ami után csak egy visszaigazolást kér.
2. futattásra már egy menüsor jön be amit említesz itt 15.-ik lesz a teszt, ami ugyanúgy végigvezet a fenti kérdéseken. -
teleahocipöm
senior tag
Egy hete cserétem hűtőt és akkor bepasztáztam, de most visszaesett 70-re, igen ez PB EasyNote.Két Magonként egy terminálablak?
Próbaképp egy ablakba infítottam, 1-18-ig lehet választani az 1. Test/Primenet választottam és valami ID számot kér, meg komputer nevet"Use PrimeNet to get work and report results (Y): Y
You must first create your user ID at mersenne.org or leave user ID blank
to run anonymously. See the readme.txt file for details.
Optional user ID: xxxxx
Optional computer name: yyyyyy
Computer uses a dial-up connection to the Internet (N): N
Optional proxy host name: ?Accept the answers above? (Y): Y"
és itt újból kiírta a listát 1-18-ig
Nem olyan egyszerű, mint gondoltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autós topik
- PlayStation 1 / 2
- Milyen autót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Autós kamerák
- Építő/felújító topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest