-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsikiRoli
tag
válasz
lev258 #35817 üzenetére
Alapjáraton a probléma ott van, hogy Windows 8.1 dual bootot csináltam, és akárhányszor bemegyek az Ubuntuba, a windows eldobja a VGA driver-t. Azt a tanácsot kaptam, hogy azért próbáljam megcsinálni ubuntun is a driver-t, mert akkor hátha nem dobálja el a windows(nem értem mi a kettőnek köze egymáshoz, de megpróbálom hátha.) Így semmiképpen sem jó az ami most van, céljaimra hiába lenne elegendő.
Azeket adja vissza:
törlésre:
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.majd a telepítésre:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
fglrx : Függ ettől: xorg-video-abi-11 de az nem telepíthető vagy
xorg-video-abi-12 de az nem telepíthető vagy
xorg-video-abi-13 de az nem telepíthető vagy
xorg-video-abi-14 de az nem telepíthető vagy
xorg-video-abi-15
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza. -
CsikiRoli
tag
Szép napot mindenkinek!
A további illesztőprogramokon belül nem tudom átállítani a VGA driver fglrx zártra mert visszaugrig X.Org-ra.
Rendszert frissítettem. Ubuntu 14.04.2 LTS van fent a gépen.
Mit kellene tennem?
Előre is köszönöm! -
CsikiRoli
tag
Szép napot mindenkinek!
Próbáltam visszaolvasni találtam is pár dolgoz de nem áll össze a fejembe.
Valaki legyen szives segítsen nekem a HD 7970 GHz-m hez drivert feltelepíteni Ubuntu 14.04.02 LTSEgy igaz részletes tényleg kezdőknek való leírást kérnék valakitől!
Nagyon köszönöm! -
CsikiRoli
tag
Szép napot mindenkinek!
Van egy HD 7970Ghz videókártyám(Gigabyte). Dual bootot csináltam a gépre Windows 8.1 és Ubuntu 14.04.2 LTS-el. Mind a kettő külön külön jól működik, ám amikor átmegyek Ubuntura, és onnna vissza windows-ba, akkor a windows elveszíti a videókártya driver-t, és azt írja, hogy Általános Microsoft Viedókártyám van. Ha letörlöm a catalyst-ot és felteszem újra, újraindítom akkor megint jó. De ugyanezt megint megcsinálva újra eldobja a drivert. Minden adat a gépemről fentvan az adatlapomon, ha ehhez köze lenne hozzá, ott meg tudjátok nézni.Előre is köszönöm!
Ugyanezen üzenetemet a Nem indul és mi a baja a gépemnek topicba is feltöltöttem, de hátha ehhez ti jobban értetek. -
CsikiRoli
tag
Rendben de nincs egy grafikus kezelő felület, mert a terminálhoz nem értek?
-
CsikiRoli
tag
Új kérdésem lenne. Hol találom meg manjaro ban azt a helyet ahol aplication.öket tudok telepíteni, mert egyszerűen sehol nincs meg. Mint-ben egyszerűen ott volt hogy software manager, itt nem így hívják és képtelen vagyok megtalálni.
-
CsikiRoli
tag
Üdv!
Újabb kérdésem lenne. Ati Rs690m video kártyához melyik linuxot ajánljátok? Melyik az amelyik rendesen kezeli, és Drivere is vanj hozzá? -
CsikiRoli
tag
Üdv mindenkinek.
A minap feltettem a laptopomra(dell latitude d531) a linux mint 15 öt, és arra kellett rá eszmélnem, hogy lassú, és akadozik.kis próbálgatás után rájöttem, hogy a videokártya a hibás(Ati xpress 1270), mert a driver nincs rendesen feltelepítve. Nem nagyon tudtam semmit kiagyalni, hogy mint tegyek, így akadva pedíg nem lehet rendesen használni. Valaki tud nekem egy megoldást? Nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest