- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
MKLS
aktív tag
válasz
fradi81 #25277 üzenetére
Caffeine nem segít, most próbáltam, nem a screensaver-el van a gond, hanem az xfce-power-managerrel. Fura, hogy egy ennyire népszerű DE mint az Xfce nem foglalkozik ezzel a dologgal, pedig régi bug ahogy kutatom a fórumokat megoldások után.
mr_kickass Nyugodtan használj ubuntu alapút, az végülis Debian alapú szóval áttételesen Debian alapú rendszert fogsz kapni, alapokat el tudod sajátítani és max. apróbb problémákba ütközöl csak nem pedig olyanokba amik teljesen elveszik a kedvedet az egésztől. Ha nem tetszik az ubuntu felület akkor nézd meg az Kubuntut vagy Xubuntut, Winről ezekre kicsit könnyebb áttérni. Ott van még ubyegon2 által ajánlott Linux Mint vonal is ami nagyon barátságos, az is ubuntu alapú ami ugye Debia alapú...
Én a helyedben körülnéznék még mik a népszerű disztribúciók: Manjaro(), Fedora, OpenSUSE, Mageia. Kipróbálnék párat LiveCD vagy LiveUSB segítségével, esetleg jó módszer még egy Virtualbox alá telepítés is és eldöntöd melyik jön be a legjobban. Bőség zavarában nem egyszerű a választás.
Én így csináltam és a Manjaro lett a kiválasztott, ami Arch alapú pedig a kezdetekben az ubuntu vonalat próbálgattam én is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest