- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Akciókamerák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bussmann #20036 üzenetére
A Manjaro rolling disztró, a Chakra half-rolling, ez azt jelenti, hogy a rendszer magját érintő csomagok tesztelésére több időt hagynak, mint egy átlagos rolling disztrónál.
Mindkét disztró jó, de más céljuk van. A manjaro fejlesztői többnyire németek, a disztró meg elég kicsi és gyors, továbbá van többféle grafikus felülettel, rajtad múlik mit szedsz le.
A Chakránál a fejlesztők, csomagolók egy jó része diák, így most érződött egy kicsit, hogy vizsgaidőszak van, kicsit lazulás volt.Teljesen a KDE köré épül a disztró, így kb. a legjobb KDE integrálást tudják nyújtani.
Mindkét disztró olyanoknak való, akik hajlandóak néha kicsit olvasni is, mivel a rolling modell esetében nem kell verzió váltásokkal szopni, de ez azt is jelenti, hogy érdemes követni a fejlesztők utasításait, mikor valamit módosítanak. Ez pl. Chakra weboldalán a "news" rovat olvasását jelenti, Manjaronál is van valamerre hasonló.
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #19998 üzenetére
(#20000) sh4d0w egyébként helyes válaszát úgy finomítanám, hogy ha friss a telepítés, és/vagy tudod, miről lett telepítve, akkor arról a telepítőről. A live CD esetében gondok lehetnek, ha esetleg nem ugyanolyan verziószámú a disztribúció, mert akkor a live CD-ről nagy eséllyel az egész rendszert frissíteni kell, ami nem olyan nagy baj, csak esetleg felesleges/kockázatokkal járhat.
Elnézést, a fórumotor sajátosságai miatt csak most derült ki, hogy jóval korábbi kérdésre válaszoltam.
-
McSzaby
őstag
Napi ajánlás gyenge, öreg gépekre
Nagyon tetszik az egész fííling, ami körülveszi ezt a disztrót, nagyon kellemes (hogy homoksan fogalmazzak) és egyben a legtöbb öregecske gépen eldöcög. Gyors, internetezésre tökéletes disztró. Ajánlom!
Van benne egy IBM Linux reklám! IBM Linux reklám.
Mocsok jó.
-
törölt tag
Urak. Egy Ubuntu mini iso-ból telepített filmlejátszásra használt PC-vel van gondom.
Egy HD Ready TV-re van kötve VGA kábellal. Valami okból 1366x768 helyett csak 1360x768 felbontást tudok beállítani neki. GUI csak OpenBox van feltéve. Azon néztem és a Catalyst is csak 1360-ig mutatja a lehetőségeket.xrandr szerint 1360x768 59.8Hz a legnagyobb. Win alatt elérhető vele az 1366 60Hz-en.
cvt 1366 768 hatására egy Modeline "1368x768_60.00" kezdetű sort mutat. Tehát itt nagyobb felbontást mutat.Lenne valakinek ötlete hogyan tudom előcsalni az elméletileg natív értéket? Mert most szemmel láthatóan a szélekről hiányzik a 3-3 oszlop a képből.
-
válasz
Sub-ZeRo #20031 üzenetére
Én nem vagyok megsértődve, hanem baromi unalmas tizezredszerre is leírni, hogy ugyanazokat az alapvető hibákat, amelyek meggátolhatják a rendszer használatát, hogyan kell elkerülni. A kifakadás nem Neked szólt személy szerint, hanem magának a jelenségnek.
Azt meg sehol nem írtam, hogy sudo-val nem fog működni, hanem azt írtam, hogy elcseszheti egy olyan állomány jogosultságait, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy használd a rendszert.
-
válasz
MacCaine #20041 üzenetére
Ez oké, de sokszor angol, amivel viszonylag elboldogulok, de ott is többynire úgy vannak leírva a dolgok, akik már használtak linuxot. Én 2 napja szenvedek vele és itt is így írják/írjátok le, de előbb kapok választ rá. Meg bújom a netet ha kell valami, vagy nem tudok valamit, de ha nem megy akkor jövök ide.
Nem egy windows, hogy 2 kattintással megoldom a megosztást... -
MacCaine
őstag
válasz
Peppermint #20038 üzenetére
Ingyenes nincs.
-
Peppermint
csendes tag
Sziasztok!
Wine-nál van jobb Windows emulátor ? -
-
BoB
veterán
válasz
Bussmann #20029 üzenetére
A Mageia nem Arch-ra épül!
Ezek épülnek Arch-ra: distrowatch
-
-
válasz
sh4d0w #20028 üzenetére
Akkor hogy lesz a parancs?
Mondjuk az, hogy 2 napja "látok" linuxot, mondjuk... Amúgy meg mindannyian olyan profik vagytok, hogy a kérdezek valamit, akkor úgy írjátok le mintha linuxal kelnék, feküdnék 18 éve... Szóval még ne te legyél megsértődve, hogy elkúrtam egy szájba......ot parancsot mert gányolni kell hogy egy ntfs partíciót lásson ez a csoda operációs rendszer... 2 napja ülök előtte, és ezeket a rohadt parancsokat bújom a neten, meg olvasom őket....Amúgy meg a sudo parancsal egyből működött, szóval segített.
-
-
Most múködik, pedig 5 prece ugyan ezt írtam be, mint most. Lehet az volt a baj, hogy kommentet nem írtam?!
Szóval ha netán újra kell csinálnom, akkor elsőnek az udisks-et felrakom kiíratom az UUID-és és ezt az id-t berakom ebbe a hosszú parancsba majd indítóba berakom. Igaz?
-
BoB
veterán
-
Ezt a nyomorék fstab fájlt hogyan mentem?! Mert a ctrl+O-ra hiába nyomok, kíírja hogy nincs jogosultságom.
-
-
-
petiwr
senior tag
És akkor a válaszom erre. Ugyan az csak grafikus felületen
-
törölt tag
válasz
McSzaby #19998 üzenetére
gcc install doksi mar megvolt?
-
BoB
veterán
válasz
petiwr #20004 üzenetére
Úgy gondolom a Te esetedben jobb ha felteszed a grub customisert. Itt GUI-s felületen tudsz állítgatni.
sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizerszerl.: így néz ki
-
-
petiwr
senior tag
-
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megcsinálni, hogy automatikusan ne az ubuntut bootolja, hanem win8 at, ami a listában az 5. helyen áll ezért, defaultnak 4 et írtam mondták többen ezt kell.
Ezzel a parancsal próbálkoztam.sudo nano /etc/default/grub
GRUB_DEFAULT=0 sorban a számot megváltoztatod a Win8 sorszámára.Meg csináltam mindent sikeresen de nem engedi a sudo update-grub ot sem ha grub2 a vége.
sudo: ^0: command not found ez a válasza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 3D nyomtatás
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest