-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
debrejo
senior tag
Mivel szétoffolni nem szeretném a "melyik linuxot elsöre" itcafe topicot, itt kérdeznék tovább illetve kérnék segítséget.
Adott a feladat: egy asus eee netbookon szeretnék a meego helyett (ok: support teljes hiánya) egy linuxot feltenni. atomos proci, 1 giga ram, 8 gigás ssd.
Tippeket kaptam, melyik variáns legyen, ArchBang mellett döntöttem mint elsö kipróbálandó, de idö lenne, lesz többet is megnézni. Mivel cd-rom nincs, usb-röl kell telepítenem, és itt jön az én problémám elö. Letöltöttem az iso fájlt, unetbootin-el usb-re készítek egy img fájlt, netbookon biosban átállítom a boot sorrendet, restart és semmi. Csak usb-röl engedem bootolni, restart, kéri hogy megfelelö boot eszközt válasszak ki. Bármi ötlet hogy mit cseszek el?
thx -
MacCaine
őstag
válasz
Rimuru #19686 üzenetére
Multisystem. Egy hátránya van, Debian és származékaira telepíthető csak.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Rimuru #19686 üzenetére
Van itt egy cikk:
Windows XP telepítése USB-ről
Sosem probaltam. -
Rimuru
veterán
válasz
ViZion #19687 üzenetére
Tegnap is XP-t telepítettem, de ott nem volt ilyen megkötés.
Szívem szerint Lubuntu ment(/ne) fel, de ezt kérték és nem fogok rohangálni hogy nem tudnak semmit csinálni vele, ha ezt elrontják ők bajuk.
Amúgy olyan megkerülő megoldásra gondoltam, Grub2 pendrivera és ISO boot, ha nem lehet normálisan megcsinálni Linux alatt. Azért várom még a hasznos tanácsokat.
-
Rimuru
veterán
Inkább itt kérdezem, ha dd-vel rakom fel pendrivera az XP telepítőt lehet róla normálisan bootolni ugye? Elméletileg kéne, de itthon nem tudom kipróbálni szóval egyből működő megoldás kéne.
-
törölt tag
válasz
McSzaby #19679 üzenetére
en tobb dolog miatt sem javaslom a kozos mountolt home-ot.
1. a halo tetszoleges hibaja eseten lottek a juzerednek az adott gepen (szoval akkor johet az a lokal felhasznalo, akit pont erre az esetre hoztal letre)
2. ha tobb disztrot akarsz hasznalni (de akar csak tobb ablakkezelot vagy epp shell-t) maris eleg sokat kellhet scriptelgetned h mindenhonnan menjen, ugyanazzal a home konyvtarral (init scriptek)
3. az nfs lassu. igy. sokmindenre jo/eleg, de egyebkent nem egy villam. jol el lehet szorakozni azzal h milyen opciokkal csatolod fel, de az mind kompromisszum valamilyen szempontbol. persze itt most egy lokal meghajtohoz kepest beszelek.
4. ha van szolidabb kepessegu gep a halon, akkor azt az nfs meginkabb visszafogja
5. es nyilvan barmelyik gepet akarod hasznalni, az nfs szervernek mennie kell.szoval szerintem nincs szukseged nfs mount-olt home-ra
-
pushalias
addikt
válasz
tvamos #19678 üzenetére
Szerintem olvasd végig a hivatalos bulletint, abban normálisabban le van írva az egész.
Amúgy senkit nem érdekel egy akár 2000 éve ott levő rés sem, amíg nem fedezik fel. Sőt, jellemzően az ilyen exploit alkalmazások többsége a bulletinek megjelenése után érkezik, lám, most is.
-
McSzaby
őstag
Egyelőre még én se tudom mi lesz ezzel az NFS dologgal. Elég darabokban vna az egész otthoni hálóm, a "szerveremen" is fut a Chakra, amit jelenleg semmi feladatot nem lát el az NFS-n és a Virtualboxon kívül, virtualboxban meg megy a tesztelős debianom.. értitek..ezt nagyon jól megoldottam...
Most keresem a DEbian/Ubuntu alapú disztrót, amit használhatok. Szóval, a kérdésem az lenne, hogy most a Mint hol tart stabilitásban? LMDE, vagy Olivia? Melyik lenne a "legstabilabb"? Cinnamon az alap..
-
tvamos
nagyúr
válasz
pushalias #19656 üzenetére
Na jo, de azt irja, hogy "2003-2010"!... Akkor a 2003-ban 9 (??? Ha jollatom a cikk datumat... Ne kovezzetek meg, ha csak 8!) evig ott volt a biztonsagi res!
Azert az auromata frissitessel tudja bedugni a banant, amikor elrontanak egy-egy drivert redmondban. (Vagy hol? Indiaban?)
Sajnos felhasznaloi programok teren viszont mintha meg none is a szakadek... Mondjuk, amig Eagle-t hasznaltam, addig nem lett volna olyan nagy a visszalepes a kicad. De most, az Altium designerhez kepest... 10 ev visszalepes...Van ittvalaki aki RC repulo szimulatort hasznal, linux alatt? Az FMS-t szeretnem mukodesre birni, de nem talalok drivert a hardware-hez. Ilyen kabelem van. Wines gepem viszont nincs...
(Tervezem, hogy veszek egy Phoenix-et, akkor tudnek a kollegammal dogfight-ozni telen... Eleg hosszuak itt az estek telen... Ugy 24 ora korul...) -
McSzaby
őstag
válasz
sh4d0w #19670 üzenetére
Jah, hát az engem totál nem érdekel.. ha bejut a hálózatomba akkor már amúgy is tök mindegy. Samba-n és egyebeken amúgy is ott van. Kifelé (internet felé) meg úgy sem használom.
Nem tudom még mit használjak, win-t, vagy teljesen térjek át a linuxra.. Kettő "keverékéből" meg ott van a Zorin, szal van lehetőség csak meg kell találni a legjobbat, ami nem KDE
Vladi: Hoppá!
-
Vladi
nagyúr
válasz
McSzaby #19668 üzenetére
Mittomé...
network démonnal. Jah az fedora.mod: várjál. Hol is olvastam erről.... hmm... jah igen, az arc linux wikiben.
ejnye.
-
McSzaby
őstag
válasz
sh4d0w #19661 üzenetére
Jah, és le se esett a tesztig, hogy laptopról elég nehezen fogom megcsinálni. '-.- Szal, nem kapcsolódik semmilyen hálózathoz addig, amíg nem jelentkezem be és a Manjaro valamiért elindulni se akar amíg ki nem veszem az fstabból a mount-t.. Szaaaaaal, erre valami? Hogy bejelentkezés előtt feljöjjön a hálózat?
-
Penty
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude E5530-as laptop, amin eredetileg Ubuntu volt. Ezen az ubin a tapipad jól működött: volt kétujjas scrollozás, kétujjas nagyítás stb.
Jelenleg egy Debian Wheezy-t raktam rá, de ezek a tapipados ficsőrők nem működnek rajta. Csak a sima egyujjas fel-le-balra-jobbra-duppla-kattintás. Hogyan lehetne működésre bírni, hogy úgy működjön, mint az ubin?
A xserver-xorg-input-synaptics csomag fent van (ez volt az ubin is), xorg fájlom az nincs, és xorg.conf.d mappám sincs.
A segítségeteket előre is köszönöm! -
pushalias
addikt
„ha windowson full screen-ben használod a virtuális gépet, elég nehézkes visszaváltani a fizikai OS-re”
Hát, ööö, ez így ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot.
VirtualBoxnál úgy emlékszem igen (bár azzal nem csak az a bajom), de van más megoldás, újabban a rendszerrel szállított is.
„Nem kicsit ciki, hogy egy office biztonsági résen keresztül meg lehet mogyorózni a rendszert”
1. Más operációs rendszer esetén nincs hasonló?
2. Meg aztán „a hibára már több, mint egy éve megjelent a javítás ... aki mindig feltelepítette az Office javításokat, az már egy éve védelmet élvez ellene”. Szóval érted. A felhasználó hülyeségéért nálam alapvetően a felhasználó felelős. Sokan büszkék arra, hogy náluk aztán nincs automatikus frissítés az emdollár winfosára, tessék, legyenek rá büszkék.
Ha kormányhivatalokról van szó, ott meg a sysopokat kell seggbe rúgni, mert mi az, hogy nincs beállítva a WSUS.
-
McSzaby
őstag
válasz
MacCaine #19651 üzenetére
De ntfs nem kőőő'
Bocs, ezt nagyon elírtam, win-hez abban a formában semmi köze nem lenne.
Sőt, felejtsük is el a Win-t.
Csak arra koncentráljunk, hogy ahogy leírtam (useradd-mount-use), az működhet?
Minden desktopnak meglesz a maga .konyvtara, és minden cuccom rendben lesz?
-
McSzaby
őstag
válasz
MacCaine #19638 üzenetére
Ezzel azt akartam kifejezni, hogy Ubuntun én sokkal több programot sokkal könnyebben találtam meg, mint más alatt. Ettől függetlenül ne értsetek félre, én is arch párti vagyok.
Más:
Ha már így ennyi fosom Linux van otthon(szerver,pi,asztali,laptop,stb. ), meg windows, úgy gondoltam, hogy a home könyvtáramat közös nfs-ben szeretném kezelni. Szóval tulajdonképp a "mcszaby" felhasználónak mindenhol ugyan az legyen a home-ja. Ezzel csak annyi dolgom van, hogy megcsinálom minden gépen a felhasználót home nélkül és nfs-n keresztül az ugyanilyen névre hallgató home könyvtárat csak felcsatolom? (Remélem értitek mire gondolok..)
-
Syl
nagyúr
válasz
pushalias #19642 üzenetére
Igen, mert ha windowson full screen-ben használod a virtuális gépet, elég nehézkes visszaváltani a fizikai OS-re. Vagy keresel valami multi desktop programot, amik általában bénábban oldják meg a feladatot, mint linux alatt.
(#19643) ViZion
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Clementinet csak a zenéim katalogizálására használom. Itt ha zene szól, akkor az netrádió. Arra meg a Radio Tray kiváló.
szerk.
Nem kicsit ciki, hogy egy office biztonsági résen keresztül meg lehet mogyorózni a rendszert
[link] -
ViZion
félisten
iTunes-t nagyon szerettem régen... De mára az is egy monster lett, kiírthatatlan szolgáltatások tengerével... Nálam is Clementine van helyette!
Kicsit fura eleinte, pl. a lejátszó lista kezelés, de ha ráérez az ember, akkor megy "magától". Lassan má' én sem dolgozom otthon, eltűntek a maszek melók... viszont a játékokról nem tudok lemondani
Dead Island alig 1 hét alatt ~50 óra játék, elég jó
.
-
Syl
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #19634 üzenetére
Megbántam? Egy fenéket. Inkább azt bántam meg, hogy nem évekkel ezelőtt váltottam.
Ami eleinte hiányzott az a Total Commander és az iTunes, de mindkettő kiváltható. Nekem a Krusader és a Clementine vált be. Nem szoktam játszani (kiöregedtem már belőle), és itthon dolgozni sem akarok (DTP - Adobe csomag - Indesign, Illustrator, Photoshop). Minden más meg sokkal egyszerűbb, simább, biztonságosabb. Nem kell vacakolni a víruskeresővel, nem kerget az őrületbe a windows update stb. Ahogy ViZion is írta.
Persze virtualbox-ba feltelepítettem egy windows 7-et (dobozos ultimate-m van), de a telefon rootolásán kívül csak demonstrációs célokra használom. Amikor valamelyik ismerősömet akarom elképeszteni, akkor a virtuális win-t kirakom a második desktopra full screen-re (full hd) és a ctrl+alt+nyíl billentyűkkel váltok a két rendszer között. Ettől általában az embereknek leesik az álluk -
orion1025
őstag
válasz
#25954560 #19635 üzenetére
Köszönöm válaszod!
USB boot nincs, de az újraírható CD+DVD kombó működhet.Igazándiból sokat nem akarok vele kínlódni, mert ez csak olyan gép lesz, amin a tuner kártyát használom.Low energy, és low tech színvonal
Az még lemaradt, hogy bele kell férnie az oprendszernek, és a tuner driverének+programjának 4GB háttértár méretbe.
Az még lemaradt, hogy minél primitívebben kezelhető verzió kellene helyette, mert tényleg csak arra lesz a gép, hogy bekapcsolom, és elindítom a tuner kártya programját.Felesleges tökülődést nem akarok.
-
ViZion
félisten
válasz
Pszihonaranc #19634 üzenetére
Gyakorlatilag az a kérdés, h szokásaidon tudsz-e változtatni? Legtöbb progi van linuxon, vagy van helyette más. Vannak programok, amiknek nincs teljes alternatívája (Adobe termékek - reader van, de a többi nincs, Sony Vegas, etc...), és ugye vannak a játékok...
Miért szeretem én: gyors, nem kell töredezettség-mentesítéssel, víruskergetéssel foglalkozni. Miért imádom? Ha X progit telepítek, akkor nem rak fel mellé 10 db "ingyenesajándék kipróbálod-fizetős jujjdejó" progit. Win-en ez folyamatos harc, pedig tudok angolul és nem csak next-next telepítek. Nemrég még Chrome-ban is volt toolbar, ahol elvileg nem is lehetne. Rágugliztam, de másnak is van, szal. durva. Linux látványos, igaz GS-nél ezek egy részéről le kell mondani, de mégsem fapad kinézet. Rugalmas ablakok nagyon jó, nem szoktam csicsázni, de azt nagyon szeretem
Ha nem ilyedsz meg a problémáktól amik adódhatnak és hajlandó vagy tenni (gugli, fórum, terminál, ilyesmik) a megoldásokért, akkor menni fog.
-
törölt tag
válasz
orion1025 #19623 üzenetére
en azert nem javasolnam a suse 9.1-et mert egy oskovulet. ami sok szempontbol nem baj, de megtobbol az.
ha jol latom akkor a kartyadon levo chip a philips Philips TDA8275A, amit mintha 2005 ota lenne tamogatas (saa7134).
szoval en eloszor osszegyujtogetnek par live linuxot es kiprobalnam veluk (ha az alaplapod tamogatja az usb eszkozrol torteno bootolast ugy pendrajvval. egyebkent ujrairhato cd rulez. persze ha arrol legalabb bootol az alaplapde az minden bizonnyal megy neki)
tehat mivel eleg korlatozott eroforrasokkal rendelkezo geprol van szo (bar nem irtad hany processzoros) ezert a lightweight disztrok es/vagy ablakkezelok kozott nezelodnek: puppy, crunchbang, lubuntu, slackware, slitaz, stb.
de az is lehet h ra kell szannod egy napot, oprendszer fel, proba, kovetkezo.
-
McSzaby
őstag
Nos, akkor kedves mindenki és mélyen tisztelt CPT.Pirk. Azért gondolkozom az Ubuntu vonalakon, mert a legtöbb dolog ami linux az bezony Ubuntura jön ki. Na, igen, rengeteget szívtam,szoptam,cocóztam az Ubuntu alapokkal, de egy nap, egy szép fényes napon, amikor esett az eső és a tököm ki volt kaptam egy Dell LAtitude 5430-t, vagy mit és azon GYÁRILAG Ubuntu LTS vót. Gyönyörű,cuki és - most kapaszkodj meg - 100%-ig hibátlanul működött!!! Szal, igen, a Manjaro-t imádom,szeretem és ha más nem lesz, akkor azt használok majd, mert most a 8 éves laposomról is Mandzsi alól írok, de Ubuntu alapú cuccoknál a legtöbb program csak apt-get install, ami más disztró alatt nem volt elmondható. DE igen, én is a Manjaro felé hajlok.
ui.:
(#19616) bob.zxr:
A pajta omoljon rád!!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w #19626 üzenetére
Nem találkoztam a Stallman cikkel (a takedown-t meg nem olvastam még
), csak az EFF-est láttam, aminek nem igazán találtam utóéletét, ezért kérdeztem rá itt, hogy mit tudtok erről a témáról. Nyilván nem a Mint kapcsán kérdeztem, de nem sokkal korábban még az Ubuntu is téma volt, így nem esett messze a kérdés onnét.
A Mint kapcsán meg érdekes kérdés az eredet. Itt a topicban is többen írták, hogy pl. az LMDE-vel voltak gondjaik, ami némiképpen meglepő. Amúgy nem tudom hogy használtál-e pár napnál hosszabb ideig testing repós Debiant úgy, hogy frissítetted is közbe. Én igen, ezért vannak kétségeim ezzel az ággal kapcsolatban.
A cikked meg kíváncsian várom. Nálam egyébként sebesség terén (ha a feature-ök is számítanak), akkor a lentebb említett Manjaro a nyerő, piszok gyors.
Ha meg valami P3-as gép, akkor ArchBang, csak azt meg szopás megcsinálni használhatóra a korlátolt felület miatt, igaz cserébe nem eszik 100MB ramot... -
sh4d0w
félisten
válasz
CPT.Pirk #19622 üzenetére
Nagyon le vagy maradva, több, mint fél éve megemlékeztem a témáról. De hogy ez hogy jön a Minthez, halvány lila gőzöm sincs, mert ezt egy unity len csinálta, az meg nincs a Mintben.
A stabilitásról annyit, hogy a Debian stable csomagokat is testing csomagokból csinálják. Ugyanez működik a Mintnél is, szerencsére az Ubuntunál sokkal jobbabb, a felhasználók igényeire sokkal jobban reagáló rendszer, mint Canonicalék műve. Stabilabb, sokkal kézreállóbb a kezelőfelülete, villámgyors, időtlen idők óta léteznek benne olyan feature-ök - gyárilag -, amelyek egy icipici része még csak a közelmúltban jelentek meg az Ubuntuban.
Korábban elkezdtem már írni egy cikket logoutra, de aztán közbeszólt egy bedöglött alaplap, majd hamarosan befejezem, csak le szeretnék futtatni pár tesztet.
-
orion1025
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Mivel láttam eléggé kihalt a SUSE topik, így itt érdeklődnék.Most rakok össze egy P3-s gépet, amit eredetileg XP-vel szeretnék használni.Ma támadt az az ötletem, hogy a SUSE 9.1-t fel kéne raknom.Ezzel viszont az a bajom, hogy a tuner kártya amit szánok a gépbe, az nem támogatja driver ügyileg a linuxot ahogy látom a letöltéseknél.Ezt meg lehet valahogy oldani, pláne ilyen régi disztrónál, vagy felejtsem is el?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w #19620 üzenetére
Nem tudom, ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok. Nem nagyon hiszek benne, hogy az alapot adó rendszer stabilitásánál magasabb stabilitási szintet lehetne elérni.
Amúgy most azon kívül hogy mi a véleményem az Ubunturól, véletlen ráakadtam erre az EFF cikkre -tényleg nem kerestem ilyesmit- [privacy-ubuntu-1210-amazon-ads-and-data-leaks], csak nem reagált senki. Ahogy olvastam, a tiltakozások miatt végül is a problémák egy részét azóta megoldották, de akkor is kérdéses, hogy ilyesmi hogy fordulhat elő az egyik legnépszerűbb disztróban.
Kíváncsi vagyok erről az itteniek véleményére.Syl: oké! Csak így meg sokáig kell várni friss kernelre meg progikra
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MacCaine #19618 üzenetére
Valóban nagyon jó, de már az elején belefutottam egy elrontott csomagba, amit jeleztem a szakiknak és írták is, hogy ők rontották el. Azóta más bajom nem volt vele, de lehetnének egy picit konzervatívabbak a csomag tesztelés terén. Gondolok itt a half rolling megoldásra, amit a rokonuk használ.
-
McSzaby
őstag
válasz
MacCaine #19613 üzenetére
Az szervernek tökéletes, deeee nekem annyira nem lenne jó hosszútávon asztalra. Eddig a Manjaro jött be a legjobban, legegyszerűbben. Na meg a Mageia, csak kár hogy KDE.. Szal Mint, vagy Ubuntu... Suse-t s próbálram, de ott meg állandóan fel kellett venni a ****** repo-kat ha egy sima valamit akartam telepíteni... áhh.
-
McSzaby
őstag
Én is totálisan leváltanám, ha lenne olyan disztró, ami végre jól támogatott és mennek rajta a Wine-s dolgok is, de ez csak az Ubuntu alapon jött össze. Azon mondjuk elég jól összejött.. Szívesen átállnék Ubuntura is, nekem tetszik, nincs vele bajom, csak olyan mocskosul instabill volt minden egyes próbálkozáskor, hogy ott hagytam... Mint-t kéne elővenni erősebben.
-
Syl
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #19598 üzenetére
Gondolkozom rajta hogy váltsak windowsról.
Én októberben váltottam. 20 év win (3.1, 3.11, 95, NT4, 98, ME, Win2000, XP, Vista, 7) után Ubuntu 12.04. Nem bántam meg
-
draco31
veterán
Rengeteg lehetőség van úgy látom, Köszönöm!!! Végigmegyek mindegyiken, aztán meglátom.
10.04-es Ubuntuval próbáltam. -
spammer
veterán
válasz
draco31 #19601 üzenetére
Puppy Linux talán megérhet egy próbát [link]
Esetleg Lubuntu, bár azt tegnap raktam fel egy gépre, ami a tiednél "erősebb", és nem mondhatom, hogy száguldana (de azért nem rossz).
Bodhi linux talán, ott meg ezt írják:
"The minimum requirements to run Bodhi Linux are only: 300+MHz CPU, 128MB RAM"
-
draco31
veterán
Hello!
Van már picike tapasztalatom az Ubuntu-val, de az most nem jó, ugyanis egy P3-as 900Mhz-es CPU-val szerelt 256MB-ot tartalmazó HP laptopra keresek valami Ubuntuhoz hasonlót. Tegnap kipróbáltam vele, és eléggé lassú volt, gyenge a hardver hozzá. Mit tudnátok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- eFootball
- Battlefield 6
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (2) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest