Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsimano
őstag
kicsit off...de hatha...valahogy meg lehet tudni, hogy egy adott lampatestnek...ki a beszallitoja?
es kozvetlen tole vasarolni? mondjuk tk lighting...ami gondolom valami lengyel marka -
veterán
válasz macilaci78 #16698 üzenetére
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Van a konyhába egy téglalap alakú 1.5m hosszú 20cm széles pult, amin egy munkalap van. Na most a munkalap alá szeretnék világítást felragasztani dekorációs célból. Szerintetek ez a led szalag tökéletes lenne erre a célra?
V-TAC LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGBAz ára is jó neki (itthoni viszonylatban), így ezért gondoltam erre.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
macilaci78
nagyúr
Nekem van 24 és 44 gombos távirányítóm is, külön-külön vezérlővel. Azt tapasztaltam, hogy a 24 gombos vezérlők mennek egymás távjaival, a 44-esek szintén, de a 24 gombos vezérlő 44 gombos távval és fordítva csinál hülyeséget: a gombok funkciói megváltoznak, esetleg nem működnek. És ez vonatkozik arra az esetre is, ha a 24 gombos távval 44 gombos vezérlőt kapcsolgatsz: nem a megfelelő színeket nyomja például.
Az USB 2.0 szabvány szerint 5 V, 500 mAh. Ehhez mérten a 3 A sok. Van már olyan USB szabvány, ami 20 A-t is támogat. De ha USB 2.0 csati van rajta, akkor minden mást is oda méreteztek, így a linkelt 12 A-s vezérlő jó kell legyen, de ha elfogy a csatiban, vagy a vezetékben a lelkesedés, akkor rövidzárlat lesz. Kötve hiszem, hogy bárminemű védelem lenne az USB aljzat és a vezérlő közt.
A nagy kraft szűk csatorna párosát egy képpel szemléltetem. Akár működhet is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Bzzz
senior tag
Ez esetleg megfelelő lenne nekem? Vagy még valami mást is kellene hozzá vennem?
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Bzzz
senior tag
válasz macilaci78 #16693 üzenetére
A voltokra nem is figyeltem . Köszi .És új vezérlőt is kell hozzá vennem plusszba, ha másik távirányítót szeretnék? A 3 Amperre én is felfigyeltem és én is elég soknak találtam. Mennyi szokott lenni általában?
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
macilaci78
nagyúr
5 V-os ledet vettél 5 V-os vezérlővel. Ne 12 V-os, hanem 5 V-os vezérlőt keress neked tetsző távirányítóval és menni fog.
Az mondjuk érdekes, hogy a szalagok összessége teljes terhelés mellett az 5 V-ot 3 A-rel terheli meg. Nyilván új korában, színes üzemben ez max a fele, de egy hagyományos USB 2.0 aljzatot így is megkínoz, TV-re, vagy PC-re ne dugd, csak telefontöltőre.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
-
bazsimano
őstag
válasz bazsimano #16670 üzenetére
sziasztok!
par hozzaszolassal fentebb mar bemasoltam az alaprajzot ezert nem tennem ujra ebbe
Voltunk lámpanézőbe, és úgy tűnik minth akiválasztottuk volna:
ilyen lenne a nappaliba ez ha minden igaz 4 izzós, ebbol 2 menne a nappaliba. tehat akkor a kerdes, hogy 8 izzoval elegendo fenyunk lenne a nappaliba?
tovabba hasonloak lennenek a konyha reszen folyoson es eloszobaban de ott lehet csak 3 izzos vagy tegla testuek. ... -
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
A #16643 számú kérdésemre tudna valaki válaszolni/segíteni?''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
macilaci78
nagyúr
Hát ez akár gond is lehet...
Az USB 5 V, 5050 ledszalagból van 5 V-os és 12 V-os is. Tudni kéne, hogy a szalagok milyen fesszel mennek. Ugyanis van olyan monitor mögötti rendszer, ami 12 v-os, de az 5 V-os USB-ről kapja a jelet, illetve van olyan is, ahol a betáp is az USB-ről megy.
Az, hogy 5050 a chip, csak a történet egyik fele. A másik felét a mennyiség adja, hány darab van 1 méteren. 5050 esetében 30 és 60 a két leggyakoribb.
Maga az elosztó önmagában biztos nem lesz elég, mert az 1 méterre méretezett tápegység karcsú lesz 5 méter szalaghoz. Megoldás van, csak összetettebb a feladat attól, hogy egy sima elosztó megadja azt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
98bja
senior tag
válasz macilaci78 #16687 üzenetére
Szóval az a lényeg, hogy már van egy szalag a monitorom mögött, ami USB-ről megy. Szeretnék még egyet, azonban nem akarok külön távirányítot és kontrollert neki, hanem a már meglévő kontrollerrel iránytanám azt is. Ehhez találtam eBay-en elosztót ([link]) és az a kérdésem, hogy működne e, valamint egy USB csatlakozó el tudja-e látni a két szalagot. Mindkettő 5050-es RGB led, az egyik 1 méteres, a másik 4 méteres.
-
nagyúr
válasz fokukac #16676 üzenetére
Végül vettem az egyik barkácsáruházban halogént. Alig bírtam beszuszakolni azt is (kicsit görbítenem kellett a tűket, hogy beforduljon, de bement).
Amúgy a halogén fénye jóval erősebb. A led-esekre csak 200 lument mondanak, ez pedig 385 lumen. mindegy, legalább olcsó volt (300 Ft / db)
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
Itt RGB LED szalagokkal is foglalkoztok, vagy ha nem, hol tudnék hozzáértőktől kérdezni ebben a témában? Köszi! -
bazsimano
őstag
válasz macilaci78 #16682 üzenetére
koszonm...korbenezek hogy merre mi van
amugy milyen ertekkel kell szamolni a nappaliba mondjuk? hany lumen? -
bazsimano
őstag
válasz macilaci78 #16672 üzenetére
Ahhh epnezest! Nem tudtam hogy abbol nem letezik ledes vaktozat!
Valami hasonlo minimal designos ledes megoldas mi lehetne?
Allolampa kizarva a 3 gyerkoc miatt!
Holnap elugrunk az elterbe korbenezni ... Csekkoljuk a kinalatot...hatha megtetszik valami...
Lehet valami lampa csaldot kellene talalni es akkor az mrnne mindrnhova.. konyga eloszoba golyoso nappali... -
mzso
veterán
válasz macilaci78 #16678 üzenetére
A jelenlét érzékelő.
-
mzso
veterán
válasz TeeJay #16665 üzenetére
"L alakú folyosó ami hosszra 3,5méter szélességre meg 3,2méter a 3,5méteres rész meg 1,5méter széles folyosó"
???
Nekem ez így értelmezhetetlen.De általánosságban szerintem egy jól elhelyezett infrás praktikusabb. Nekem ami volt teszt jelleggel rádiós az gyakran beérzékelt ajtón keresztül is.
-
mzso
veterán
válasz macilaci78 #16664 üzenetére
Ez nem valami ritka dolog? Nekem még soha nem sikerült ilyennel találkoznom. Még böngészés közben sem, nemhogy élőben. Amúgy angolul mi a neve?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz macilaci78 #16674 üzenetére
Hello, köszönöm a javaslatot, de igazából nem szabnám most át ezért a szekrényt... És villanyszerlőt sem hívnék, hogy átszerelje a trafót.
Közben megnéztem a kapható halogéneket, és az a baj, hogy azok sem kisebbek, 33 mm-es a legkisebb. Már az is necces, hogy befér-e...
@farkas-j: vízszintesen csúszik be itt is az égő. Csak nagyon pici a hely, még az általad linkelt sem férne be.
És hát most égett ki, így az aliexpress nem ideális megoldás most, hogy egy hónap múlva kihozzák... : )[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz fokukac #16671 üzenetére
Nem tudom milyen lámpatest van a tükrös szekrényedben, de nálunk ilyesmi LED "égőket" raktam be a halogének helyett. A lámpából kivettem a foncsorokat így befértek. Esetleg ez a megoldás nálad is összejöhet.
Közben látom felraktad a képet. Az enyémben oldalról ment be az izzó, így megoldható volt. Ez nálad lehet nem játszik, ha függőlegesen kell az égőt berakni. Ezt nem látom tisztán.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
macilaci78
nagyúr
válasz fokukac #16671 üzenetére
Én a trafóval nem foglalkoznék, mármint ilyen pici teljesítményhez vannak IP65-ös, IP67-es 12V DC trafók is épeszű áron.
Gondolom, a foglalat is kör alakú, az is cserélhető szükség esetén, csak kell egy dobozfúró hozzá.Ha pedig felül is van hely, akkor simán GU-10 lámpára váltanék.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz bazsimano #16670 üzenetére
Ne offoljá, ebbe 2GX13 körfénycső megy, nem led.
A körfénycső okán ad oldalra is fényt, nem lesz olyan sötét a mennyezet.
Ettől valamivel kisebb helyiségben laktam, sötétbarna bútorok, középbarna csempe, ugyanígy körfénycsöves UFO lámpa - 1 db, világos falak, sötétnek éreztem, de ennek 6 éve.Ha van helyi megvilágítás, pl állólámpa, asztali lámpa, (vasalni, varrni, stb), akkor elég.
-
nagyúr
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem, mert ilyet még sosem csináltam, és bizonytalan vagyok...Kiégett a fürdőszobai tükrös elem lámpája. G4-es, 20 wattos, 12 voltos AC halogén volt benne.
Az előző lakó vette, úgy 10 éve, semmi dokumentációja nincs.
Kérdésem, hogy vajon lehet-e ezt csak úgy ledesre cserélni? Azt néztem, hogy léteznekAC-s G4 led-ek.Általában véve a tükrös elemekhez gyárilag adott trafó elbírja ezt a sokkal kisebb teljesítményt? Eddig 2 db 20 wattos halogén volt benne. A led-esek teljesítménye meg ilyen 2 - 2,4 watt. A tetején van a trafó, de nincs ráírva semmi. Mondjuk szét még nem szereltem (és nem is nagyon szeretném).
Ha cserélni kéne a trafót, akkor hagyom az egészet a francba, és veszek inkább halogént megint... (bár ugye, a b.nejem ezt a lámpát hagyja a legtöbbször égve, szóval anyagilag jó lenne a led ide)A másik probléma pedig, hogy az eddig benne lévő izzó mérete kb. 27 mm volt, a tű hegyétől az izzó búbjáig.
Namost, a led-esek, amiket árulnak, ennél jóval nagyobbak. Egy Osram-ot találtam, ami 36 mm, de kb. ez a legkisebb, a többi az 40 mm-nél is nagyobb...maga a búra pedig a szélétől a széléig kb. 4 centi, de ugye kell annak is hely, hogy bedugjuk a tűt a helyére... Szóval ezeknek a többsége be se férne, de még a legkisebb is nehezen...
Szóval, lehet-e ezt ledesre cserélni?köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
nappaliba elegendo lehet ket ilyen mennyezeti lampa?
lampa kiallasok piros negyzeteknel vannak. gipszkartonozni nem fogunk. -
macilaci78
nagyúr
válasz TeeJay #16667 üzenetére
Munkahelyen a folyosón 3 spot lámpát működtet, 5 éve dolgozom itt, 3-at cseréltem már. Gipszkarton fal és mennyezet találkozásánál van, a stukkó hozzá igazítva, keresve sem találtam azonos típust, a cseredarabbal elég gányul néz ki. Emellett fix áramra van kötve, de az FK tábla a főnök irodájában van elzárva, vagy megvárom, amikor főnök is itt van, kikeresem abból a kb 50 db kismegszakítóból a megfelelőt, mert jelölve ugye nincs, vagy lecsapom a villanyóránál az egészet és tapsikol neki a szerver, kameraszerver, riasztó, egyebek.
Van, hogy 15× annyiért is megéri egy tartósabb megoldás. Mondjuk, vettünk egy komolyabb szünetmentest és az IT legjavát rákötöttük, illetve van távmenedzsment, amivel fel is éleszthető pár eszköz, így bátrabban áramtalanítok.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
TeeJay
félisten
válasz macilaci78 #16666 üzenetére
kb. 15x annyiba kerül ha jól látom
az kicsit durva
ha csak 2évet bír a VTAC 2500-ért akkor veszek 2 évente de legalább olcsóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz macilaci78 #16664 üzenetére
az milyen?
mixvillbe láttam olcsó VTAC 360fokosat ami infra mozgásérzékelő
a másik meg ultrahangos talán de nem tudom melyik a jobb beltérre
a lényeg hogy az új panel lakásunkban van egy L alakú folyosó ami hosszra 3,5méter szélességre meg 3,2méter a 3,5méteres rész meg 1,5méter széles folyosó
és úgy szeretném ha ide sétál valaki magától felnyomja és úgy 3-5perc után le mert akkor nem kell mindenhova váltó meg keresztváltó kapcsolókat raknom
gyárilag sajnos csak a bejárati ajtónál van egy sima egypólusú kapcsoló és az kapcsolt 2 sima focilabda szerű búrát amit ki is vágtam márMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
sziasztok
hátha tud valakit tanácsot adni
panel lakás folyosó világításhoz vettem 2darab Rabalux ufó lámpát amiben 2xE27 foglalat van és szerintem 2x10-15wattos LED-et rakok majd beleszeretném ha 360fokos mozgásérzékelő kapcsolná
ugye a LED-hez nem kell semmi extra?
V-TAC-ot néztem 2500forint körüli plafonra szerelhető mozgásérzékelő
az jó lehet erre a célra?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Kront
tag
válasz macilaci78 #16658 üzenetére
köszönöm. az Osramok között találtam is olyat, ami pont jó méretre, színre.
-
haten
tag
Üdv! Ha rövid 1 m alatti lilás árnyalatú LED szalagot szeretnék, hogy tudom megoldani, hogy ki-be kapcsoláskor ugyanazt a beállított színt kapjam vissza, ugyanazzal a dimmelt csökkentett fényerővel? Vagy ez alap? Még soha nem vettem színes szallagot...
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz farkas-j #16654 üzenetére
Inkább arról van szó, hogy a legtöbb gyártónak vannak jobban és rosszabbul sikerült szériái, a kettő aránya nem mindegy. Ami tény, hogy a Philips-szel nehéz bakot lőni.
Kront: sík gk álmennyezetbe huncut dolog a beépítés, az erre szánt eszközöknk van egy válla, ami a kivágást eltakarja. Ezt a kazettás esetében a bordázat adja.
Vannakj beépíthető panelek, de kisebbek. Használj többet, esetleg több körre osztva, vagy spotokkal egészítsd ki.
Az Osram is érdemes márka.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
nagyúr
válasz fokukac #16647 üzenetére
Na, visszavittem, de eléggé vonakodtak. És mit ad isten, a helyszíni kipróbáláskor nem is hallották, és ott lamentáltak, hogy semmi baja. Az nyilván fel sem merült, hogy a bolt picit hangosabb, mint egy nappali, a benne tartózkodó 10-15 emberrel. A videót kellett a füléhez tartanom a mobilomon, hogy hallja, hogy búg, és ha lekapcsolom, abbahagyja...
Mindegy. Másra nem tudtam cserélni, mert csak ugyanilyen philips volt raktáron (ami gondolom, ugyanaz az eresztés), más 1500 lumenes pedig nem volt semmilyen márkában, szóval végül vettem megint jó drága, de erős beghellit.(Képzelem, milyen zökkenőmentesen működhet a hirdetett helyszíni garancia, ha egy szimpla helyszíni reklamáció is ilyen a vásárlást követő napon..)
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem amit felhoztam 16W-os GE a fürdőbe, az kezdett el búgni, vagy inkább valami magas frekvencián sípolásnak mondanám. Amikor csillárban volt, akkor nem csinálta. Előtte egy ugyanolyan volt a fürdőbe, csak 3000K-s, csak másik foglalat és búra alatt.
Hasznosabb info:
Az Osram CL A 60 filament-ek semmilyen búgást és/vagy elektromos zajt nem adnak ki nálam. -
veterán
Sziasztok
Szerintetek létezik hogy a 2 szett között ilyen nagy különbség van fényerő tekintetében?
V-TAC LED szett beltéri: 5 méter RGB+vezérlő+tápegység 5050-60-1000 lumen
V-TAC LED szett beltéri: 5 méter RGB+vezérlő+tápegység 5050-60-360 lumen
Bár gondolom az 1000 lumen az túlzás, de lehetséges szerintetek hogy ugyanolyan szett között arányát tekintve ilyen nagy a különbség?
Ha itthonról szeretnék venni ilyen 5m-es minden egybe szettet akkor ti hol vennétek ha jó áron akartok hozzájutni?iPhone 16 Pro Max
-
Kront
tag
válasz macilaci78 #16650 üzenetére
köszönöm. azért a kazettákba szánt paneleket (Philipsnél csak ilyet találtam) ugye be lehet építeni "sima" gipszkartonos mennyezetbe is a tartóbordák közé, a kartonba?
tud valaki olyan hazai forgalmazót, ahol van ezekből a Philipsekből választék? a keresővel csak olyan cégeket találtam, ahol már megszűnt a forgalmazása vagy a nagyon gyér raktárkészleteket árusítják ki. (jöhet magánba is)
ráadásul két (látszólag) egyforma négyzetes panelcsaládot látok a boltokban. Coreline illetve Ledinaire, amit nem kifejezetten irodákba szán a cég. a technikai adataik között nem látok különbséget (méret, szín visszaadás, hőmérséklet), de az egyik 20e ft körül mozog, a másik meg 40-50e. mi lehet a különbség?
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #16650 üzenetére
Van Led panel a 60x60 as,4x18 Wattos fénycső armatúra helyett is
-
Kront
tag
szervusztok!
álmennyezetbe épített led panellel szeretném megoldani a nappali általános világítását úgy, hogy hangsúlyosabb berendezési egységek fölé teszek 1-1 db panelt. 25 nm-en összesen 2 v. 3 panel lenne.
1. milyen gyártót, típust tudtok javasolni, ami megbízható és várhatóan nem kell fél év múlva mennyezetet bontanom csere miatt? minimalista, letisztult külsőt keresek. (pl. vékony fém színű keret) az ár kevésbé frontos, legyen homogén a fénye és tartós, minőségi darab.
2. ezekben a mennyezeti panelekben van szabvány méret (mint ha 300X600, 600X600-as táblákat látnék sok helyütt) vagy gyártója válogatja?
-
nagyúr
válasz gyenesmartin #16646 üzenetére
Nincs dimmer, csak síma kapcsoló. És búg. Most viszem vissza.
Csak az a bajom, hogy ha kérek ugyanilyen 4 másikat, mi van, ha azok is búgnak? Ha az egész raktárkészlet ilyen szériából van most?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Sziasztok.
Na, én pedig ma úgy jártam, hogy vettem 4 db 13 wattos (1521 lumenes, 100 wattos égőnek megfelelő) Philips-et. Ilyet.
Majd elvittem anyukámékhoz, és egy óra múlva beszereltük a nappaliban a csillárba. Mind a négyet.És búgnak a philips égők. De nem kicsit, még anyukám is hallotta. Elkezdtem ki- betekergetni őket egyenként, és arra jutottam, hogy mindegyik búg, de vagy egy, ami még hangosabb is, mint a többi. És mind a négy egyszerre, úgy tényleg több méterről hallható a búgás.
Aztán leteszteltem őket egy másik, ikeás állólámpában, hogy hátha csak a foglalattal van a gond, de nem, abban is búgnak.
Felvettem videóra is. Még a telefonom mikrofonján át is elég jól hallatszik a búgás.Tapasztalt már más is ilyet? Szerintetek ez normális?
Holnap megpróbálom visszacserélni őket...Próbálkozzak 4 ugyanilyennel? Vagy ez inkább egy hibás széria, és menjek rá valamelyik másik márkára?
legalább 1500 lumenes kell, és felfele világítanak a csillárban...Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy ilyen LED szallagot a TV-mhez. Az lenne a kérdésem, hogy a hozzá adott LED vezérlőt le lehet cserélni mondjuk egy hasonlóra: 44gombos Ha nem akkor esetleg kell hozzá vennem egy külön adapterel rendelkező vezérlőt pl egy ilyet? Köszönöm segítséget előre is.''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Zsmester89
őstag
Tudnátok segíteni? Digitális led szalaggal szeretnék igen hosszan falat megvilágítani, ehhez kerestem ledet. Anno ws2811-el dolgoztam, viszont most látom, hogy van SK9822 (apa102) is, jóval drágábban. Mi a különbség a kettő között?
Köszönöm!A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
csuzda
aktív tag
Nem tudom hol tudnám feltenni a kérdésem így ide írok.
Adott egy karácsonyi led fényfűzér ami 3db AA elemmel működik. Helyettesíthetem az AA elemet AAA-val és egy kis alufóliával darabkával?
Régebben láttam valahol ezt a megoldást, de biztos akarok lenni benne, hogy nem fog gondot okozni ez a megoldás.
Előre is köszönöm a választ!
-
haten
tag
Két LED szallagot vennék a lakásba, amire konkrét javaslatokat, ajánlatokat szeretnék kérni tőletek.
Az első fürdőszoba tükör szélére világításnak, ez 2,5 méter, csak fehér színben kellene, semleges középfehér, világításnak, nem hangulatfénynek, de azért ne vakítson. Vizálló legyen, sűrű, tehát ne pöttyöket lássak, hanem folyamatos fénycsíkot, magas üzemóraszámmal, a hely kicsi kb. 15-18 mm-es csík. Lehetőségekehez mérten kis fogyasztással, minél apróbb (elrejthető) táppal.
A másik fürdőszobába falba mélyített polc köré, aminek a hátulja tükör, ez kék, vagy lila színben, kis fényerővel hangulat világításnak, vízálló, magas üzemóraszám, minél kisebb elrejthető táppal. Két külön helyen lévő polchoz, kb. 2 x 60cm.
LED és táp ajánlatokat is várok.
Köszönöm! -
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #16632 üzenetére
Az átlátszó Osram filamentet vettem végül. Minden helységben elég fényt ad. Elég homogén, csak a csillárnál töri meg kicsit a búra, hogy felette sötétebb, alatta világosabb, egyébként hozza az izzószál tulajdonságait. A 10mm kilógást kárpótolja a kb. +100° szög és az ára. 890Ft-ot simán megér, még akkor is elégedett leszek, ha a ráírt 15 év felét tudja.
A kiváltott GE LED-ek felkerültek az emeletre, ami miatt akad olyan rész ahol egy 26W-os kompakt helyett 2x16W LED lett (de 2,5X-es fény), de durván 15db 26W-os (390W) kompaktot váltok ki 20db 7W-os LED-el (140W), szóval papíron még a fogyasztáson is sikerült kicsit faragni.
A gyakorlat meg majd kiadja, mert így hirtelen 4/3 lényegesebb helyen még nőtt is: 26W helyett 32W, 16W helyett 21W, 16W helyett 21W.
A nappali a 3x26W és 3x16W helyett 5x7W, de általában eddig a 3x16 volt használatban 70%-ban, míg most az új konfiggal valszeg az 5x7 lesz az általános. -
[CS]Blade2
addikt
válasz fokukac #16631 üzenetére
Még így is kicsit extrém a dolog. Eddig a Philips-en kívül egy kanlux-ot találtam ami 95mm alatti.
Kisgömb forma filamentet pedig egyáltalán nem. 105mm eddig a legkisebb filament 800lm körül. Abból viszont gondolom az opálos jobb és abból mehetne a 4000K.
A Philipsből ráadásul nincs raktáron, és azt hiszem 3000K-s még csak nem is létezik. Egy csomó másikból pedig van raktáron, de 20db alatt. -
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #16630 üzenetére
örülök, hogy új tapasztalatokat szereztél
amúgy már azt hittem, színpadtechnikát csinálsz otthon
Persze, függ a tértől, meg a belmagasságtól, de azért a 8000 lumen kurvasok, na.Ui. amúgy a régi kompaktcsövek teljesítménye általában közel sincs az újkorihoz, a névlegeshez. De ugyanezt tapasztalom a hagyományos izzóknál is. Lecserélek egy régi 60-as izzót egy most 60 w kiváltására hirdetett 806 lumenes ledessel, és sokkal fényesebb lesz az egész.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Felszereltünk 2-t. A felfele néző 6 ágú helyett az új lefele néző 5 ágút, és egy 30cm-s félkör fali bura helyett a falit. Jóformán minden borul amit eddig írtam. Azoknak lett igaza akik azt írták, hogy lefele nem fog kelleni a 8000 lumen. Van még otthon a 15W-os GE hengereken kívül 10W-os ilyen.
Az 5 ágúba a 3x1521 4000K is sok. 2x1521 és 1x810 nagyjából jó, de ezekből a két nagynak a világító része a 41mm kilógással gyakorlatilag kint van, és így már zavaró egyrészt, másrészt - nem tudom, hogy csak azért mert ennyire kilóg, vagy egyébként is - de így szabadon mégis talán sok a 4000K. Felfele és bura alatt teljesen rendben volt, de ezek a burák alulról ugye nyitottak. A lépcsőnél is a 810lumen 4000K jóval több fényt ad, mint az 1200 lumen körüli 2700K kompaktcső. A plafon sokkal sötétebb még ezzel a 240°-os megoldással is, de nem olyan vészes.Úgy számolok, hogy a 3852 lumen elég az 5 ágúba, de ezek új körték, 4000K, és 15mm-t és 41mm-t kilógtak, és 240°. A többi helységre is 4-5m2-enként 1 körte jut.
Ez alapján 20db egyforma kell. Lehetőleg 95mm magas, valahol 800 lumen körül és lehet, hogy elég lenne a 3000K. A kinézett Philips pont 4000K. Valszeg akkor játszik a filament is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #16627 üzenetére
ha lefele világít, akkor vehetsz filamentet is. Ez az Osram pl. csak 105 mm, és a szál beljebb van, csak a búra lógna ki.
1055 lumen, 8 w. Azért 5 db-ból már az is 5275 lumen. 1700 Ft
van belőle 806 lumenes is, az 7 watt. És csak 890 Ft.van 1055 lumenes philips s, az 104 mm. Igaz, ez 2300 Ft.
-
macilaci78
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #16627 üzenetére
lehet, hogy jobb, ha egységesen mind a 19 kilóg - és akkor majd pár év múlva 19 működő izzót fogsz kidobni a dizájn miatt? Szerintem vedd meg a megfelelő fényerővel rendelkező rövideket oda, ahova elég, a többi helyre rakd a kilógósat.
Én évekig őrizgettem a felújításkor megmaradt lengő foglalatokat és vegyes izzókat, míg sógornőmék végre elkezdtek építkezni és ha átmenetileg is, de elhasználták őket. Nem volt, csak 8-10 db, de akkor sem esett jól sem kerülgetni, sem vigyázni a törékeny vackokra.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #16626 üzenetére
Megjött a fali, a függeszték és 1db 5 ágú. estefele felszerelelem, de már körvonalazódik, hogy mi lesz:
A 136mm-es GE 41mm-t lóg ki, tehát 95mm magas még éppen csak a peremig érne. (szerintem még a mai napig egy normál 100W-os izzót használnak a tervezéshez.)
110mm-es a 800 lumen körüli Osram és 115mm-es az 1500 körüli.
Ez a kis gömb Philips lenne bele a tökéletes. A két 3 ágúba még elég is lenne fényerőre.
95mm magas 1000-1500 lumenes viszont gondolom még évekig nem lesz, akkor viszont lehet, hogy jobb, ha egységesen mind a 19 kilóg. (a függesztéknek más a burája, abból a 136mm-es is csak kb 5mm-t lóg csak ki.)A Beghelli-ből a 10W-os még kicsit erős is (1000lumen), a 15W-os 3000K-s valami régebbi ECO verzió, ami miatt 124mm, a 56154 pedig 3500Ft, és megint csak túl erős. Ha rá tudnám venni őket, hogy szerezzenek nekem 15W-ost, az is lenne vagy 3000Ft. Persze érthető: 35000 óra élettartam, 270° és 111lm/W. Pedig ez majdnem tökéletes lenne, csak kisebb szépséghibája, hogy még ez is 15mm-t kilógna.
Osram CL A 60 és 100-asokat veszek szerintem.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz fokukac #16625 üzenetére
Ha minden jól megy, akkor mától mindenhol lefele fog állni: ilyenek lesznek
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #16624 üzenetére
Szerintem ha nem filament, hanem rendes opál búrás, és az égők a csillárodban felfele állnak, akkor mindegy, hogy 270, 300 vagy 240, 220 fokos. A fény zöme így is úgy is a plafon felé fog menni. Ilyen értelemben majdnem biztos jobb lesz, mint az eddigi fénycsövek. (Azt hiszem, azt mondtad, hogy az volt eddig).
Szerintem vedd azt, ami a legkevésbé lóg ki a búrából, és nem filament, és sok fénye van.
Vedd a Philipset. Az olcsó is és jó is.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
[CS]Blade2
addikt
válasz fokukac #16622 üzenetére
[link]
Innen néztem ki. A linkelt az valóban hosszabb. 12db kell az erősebbikből, és 8db a 800-1000 lumen körüliből.
Azért nézem ezeket, mert 270° a szög, így ha minden igaz egy kicsit a plafon fele is adna fényt.
Helységenként mindenhol csak a plafon közepéről van fényforrás függesztékkel és csillárral.Ha nincs sehol, akkor marad az osram vagy a philips, vagy bepróbálkozom az anro-n a modee-vel. (én csak azt találtam még, ami 270°. Annyi, hogy rosszabb hatásfokkal van 80-90lm/W körül azt hiszem.)
Jelenleg 14db GE LED van otthon.
Ebből az első 3 úgy lett, hogy nagyon kevés fény volt a konyhában, és elegem lett belőle, és egy boltban kértem a létező legerősebb LED-üket, és az eladó 16W-os 6500K-st adott. Ez rohadt sok volt a konyhába, és szabadon volt, és ez konkrétan már ugye kék. Nem sokkal rá le is cseréltük 3000K-sra meg ment egy a fürdőbe, 1 6500K-s ment egy satupad fölé, a másik kettőt pedig egy szobába egy 40x40-es opál üvegszerűség mögé tettem, és ez lefogja annyira, hogy nem is látszik, hogy 6500K-s. Ebből megtetszett ez a fehér fény, és azóta lett még 7db 4000K-s. Én ezt látom a legsemlegesebbnek: nekem a 2700K sárga, a 3000K halvány sárga, és a 4000K viszont még épp fehér, még pont nem kezd kékülni. -
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #16621 üzenetére
én eddig még csak ott láttam. Az miért baj, hogy csak 10 db van? Hányat szeretnél venni? Rendeld meg, és majd hoznak.
Viszont amit linkeltél, azok közül az egyik nem kicsi ám (12,5 centi!), meg nem is olcsó.
Nekem van 3 db beghelli-m. Két db. 2500 lumenes és egy 2000 lumenes.
Ezek nem olcsók, viszon kimondottan erős fényük van.
És a 3000 K szerintem jó. Érezhetően fehérebb, mint a 2700K, de valahogy mégis szemkímélőbb, mint a 4000K. Én nem szeretem a hideg fényűeket, bár ez szubjektív.
Kb. ezért éri meg Beghelli-t venni.
Ha 4000K-ra mész, illetve az 1000-1500 lumenes kategória is jó, akkor ott van egy csomó philips meg osram.
(osram 4000k 1521 lumen 1190 Ft)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
[CS]Blade2
addikt
Beghelli-t még kik árulnak a lumeneten kívül?
Ilyen kell valószínűleg:
Goccia ECOLed
E27
60x110mm
4000K - semleges fehér
56006 - 10W 1000lm -8db
56153 - 15W 1600lm -12dbÉrdeklődtem náluk, de csak két linket küldtek, hogy ők ilyen és ilyen 4000K-s Beghelli-t árulnak, meg ajánlják figyelembe a 3000K-s Beghelliket.
[Ez még] szódával elmenne, mert a lépcsőházi optimalizálás nem kell, de a nagyobb probléma, hogy csak 2db van nekik.
[Ez] pedig 3000K a 4000K helyett, és, ha még véletlen jó lenne a 3000, ebből sincs elég, csak 10db van belőle. -
macilaci78
nagyúr
válasz gyáliSanyi #16619 üzenetére
Okos otthon megoldások, vagy DIY cuccok jók lehetnek. mindenképp dimmelhető, változtatható fényerejű cucc kell, amit valami vezérel.
Például ledszalag, jelerősítő, ardiuno, fényszenzor, és egy tápegység. Ardiuno helyett mehet egy RPi is.
Meg lehet fejelni olyan verzióval, ami a fény színhőmérsékletét is alakítja: napkeltekor és alkonyatkor melegebb, délidőben valamivel hidegebb a fény.Azért nem mondom, hogy dierktbe egy fényérzékelő és egy fogyasztó házassága legyen, mert a hagyományos fényérzékelő csak kikapcsolni, bekapcsolni tudja a lámpát, neked viszont ettől árnyaltabb dolog kell.
Amúgy olyan megoldás aligha lesz, amit dobozból kivéve csak bedobsz a sarokba, ez már messze egyénre szabott megoldás kell legyen.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan világítás vagy világítás megoldás, ami napszakhoz mérten kezeli a led lámpát?
Gyakorlatban van egy sötét szobarész ahova nappal is kevés fény jut, ide kéne nekem valami automatikus világítást berakni, ami nappal hajnaltól fokozatosan erősödik éjjelre meg csökken és lekapcsol. Mintha természetes fény érné.Live poor, die rich.
-
RBJ
addikt
Mi-light app al van valakinek tapasztalata?
A leírás szerint reseteltem a modult majd az appban rendesen megadtam a wifi kapcsolatot stb,
végig is megyen, hogy OK de utána ha keresni, hozzárendelni akarok valamit megint kezdené a hálózati beállítás részét mintha semmit nem csináltam volna.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Ferike81
senior tag
válasz lacy86 #16612 üzenetére
Nem tudom hogy mekkora területet szeretnél megvilágítani, és milyen világítást akarsz. Nekem az udvaron most ilyen van. 3 méter magasan van és brutál erős a fénye. Elég lett volna belőle a 30W is. Az általad linkeltnél az a gond, hogy valószínűleg a hűtésen spóroltak. Egy 200W-os lednek már komoly hűtés kell mert a hő a ledek ellensége. Mennyi rajta a garancia? Az sem mindegy. Nézd meg amit linkeltem, ott van még sok led amire van 5 év gari. Szépen hangzik a 200W 4500-ért, csak valóban, de sem fényerőre nincs adat, sem garanciára nem láttam semmit. Szerintem azért az általam linkelt led olyan 20m távolságig jó fényt ad, ha ettől több kell akkor több kicsit kell elhelyezni helyi világításnak.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
Ferike81
senior tag
válasz lacy86 #16610 üzenetére
Hogy a 200W-os reflektor ajándéknak megfelel? Nehéz kérdés. Ha reflektorfétise van az ajándékozottnak, és még nincs ilyen reflektor a polcán akkor lehet örül neki. Én nem dobnék hátast egy ilyen ajándéktól. Talán próbálj meg kicsi rózsaszín szívecskéket ráfesteni, ha hölgynek lesz, vagy ha pasinak akkor a kedvenc autómárkája logóját, az sokat dobna az ajándék okozta örömön.
Na viccet félre téve nem írtad le miről szeretnél kérdezni, és link sincs. Led? Mekkora területet kellene világítani? Milyen magasról? Stb.
[ Szerkesztve ]
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
lacy86
addikt
Hello,
Egy gyors segitseget szeretnek kerni.
Tudom nem ez a megfelelo topik, azert is lesz off-ba
Ajandekba lenne egy kulteri 200w reflektor.
Annyi lenne a kerdesem, hogy ez a tipus megfelel erre a celra?Elore is koszonom a segitseget.
-
v_viktor
csendes tag
válasz [CS]Blade2 #16601 üzenetére
Ha a Tungsram már egyszer bevált akkor ezt érdemes megnézned: GE13W
1600 lumen, 4000K, márkás is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #16604 üzenetére
A filament a tengelyre merőlegesen 360°-ban világít, a tengely irányában épp csak. Ez ugye a foglalat felé fel sem tűnik, de a másik irányban már inkább. Ezért szokták keverni őket, azaz a filament szálak tengelyei nem párhuzamosak, így ellensúlyozzák egymás gyengeségeit.
A filamenttel szemben nekem az az ellenérzésem, hogy kicsi a hőleadó felülete és hamarabb túlmelegszik, elöregszik.A diódás ledeknél a 120-270°a világítási tölcsérre vonatkozik, térben. Ezt egyrészt a használt chipek sugárzási szöge, másrészt azok elrendezése és a búra adja. Itt már a csipek egy alaplemezre vannak ültetve, ami elvezeti a hőt.
-
GIJoe
addikt
Ezek elég tűrhetőek most, szemre...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz fokukac #16602 üzenetére
Nem ismerem igazából. Ma láttam azt a sárgát, de lámpaboltban az asztalon. Ha az átlátszó búrás 4000K-s is olyan, akkor valszeg kilőve a filament.
Az téveszt akkor meg, hogy mindenhol ugyanoda írnak 360° sugárzási szöget, ahol a gömb ledeknél a 120-200-240-270° van.
Akkor végül is a filament hogy világít? körbe 360°, előre és hátra meg nem igazán?Első körben biztos, hogy be fogom rakni tesztelésre a meglevő GE-ket. (Tungsram bright stik 16W 4000K 1521lm 240°)
Akkor már tudni fogom, hogy a 240° mire elég, és, hogy hova mennyi fény kell.Jelenleg:
1. 6 ágú felfele néző - 3db Philips 15W kompaktcső melegfehér és 3db 26W GE kompaktcső melegfehér
2. 6 ágú felfele néző - 3db 26W GE kompaktcső melegfehér és 3db GE 16W 4000K Led
3. 1 ág lefele - 1db GE 16W 4000K Led
4. 1 ág lefele - 1db GE 16W 4000K Led
5. 1 mennyezeti búra egy 26W GE kompaktcső melegfehér-el.
6. 1 fali búra egy 26W GE kompaktcső melegfehér-el.Most 8000 - 7000 - 1500 - 1500 - 1200 - 1200 lumen körül vannak a fényerők.
A 8000 pont jó, a 7000-nél csak az a baj, hogy 2700-3000K körüli, a következő 2 az igazából kicsit kevés is volt, valamint az utolsó is kicsit kevés volt.
Innentől 5 - 5 - 3 - 3 - 1 - 1 körte lesz, 2 lefele fog nézni, és mindenhol más lesz a búra is.
Valszeg a két 3 ágúba elég lesz 3-3db 800 lumen körüli.
Aztán lehet, hogy igazatok van, hogy lefele néző ledekkel nem kell a 8000.macilaci78: [link] 1 hét és 5 ágú lesz. 5x1521 valszeg elég lesz. Én már csak a 200° miatt aggódom, mert így is középről kell megoldani a kb 25 m2-t.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Na, a linkelt Philips-szel meg is van a hatágúban a 9000 lumen. Minőségi, nem vibrál stb.
Rajtad áll, hogy megfogadod-e, nálam beváltak.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
nagyúr
hi!
szerintem összekeversz dolgokat. A filament a szál tengelye körül világít 360 fokban, körbe, úgy, hogy fölfele és lefele épphogy pont kevesebb fény jön.
Továbbá azt sem értem, hogy miért ilyen noname cuccokat nézel, miért nem igazi világítástechnikai márkákat.Ha pedig a méret számít, akkor végképp nem értem, miért ezt a 135 mm-est nézed?
van 115 mm-es osram
110 mm-es Philips,
és 110 mm-es beghelli is.806 lumenes filament osram pedig csak 105 mm.
Amúgy az igényeid is nagyon speckónak tűnnek a 8000 lumennel, de abba nem szólok bele
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz macilaci78 #16595 üzenetére
Ilyeneket rendeltem. 2db 5 ágú, 2db 3 ágú, meg van egy kis folyosó és egy lépcsőház, oda egy 1-es és egy fali.
A körtéket kellene kiválasztani hozzá, azokat majd online rendelem meg. Abból a filament-ből néztem 800lm körülit élőben, az így elsőre nem tűnt túl jónak, igaz az valami retros sárga megoldás volt.(a búra is sárgás, és még meleg fehér is)
Feladtam azt a részét, hogy nem fog kilógni valamennyire. Ebből kb. a hagyományos körte talán épp nem lógna ki.
Milyet kellene néznem?
[MODEE LED lámpa E27 Filament (12Watt/360°) Körte - természetes fehér] Erre gondoltam, hogy a 360° miatt kicsit a plafon fele is menne.
MODEE LED lámpa E27 (15Watt/270°) Körte - természetes fehér1300-1600lm /db körül keresek, lehetőleg 4000K vagy ahhoz közeli, és lehetőleg gömb alakút, hogy a kilógó rész valamennyire passzoljon hozzá. Árban azért nem ártana elszállni, mert a csillárok is egy vagyon, és kell 18db.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest