- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
kiskaktusz #8299 üzenetére
Mostanra szakadt meg, eddig csak zárlatos volt. Ha van egy erős zseblámpád, azt tedd rá szorosan a kijelzőre. Már csak a saját meggyőzésedre, mert szerintem elég nagy az esély, hogy van kép.
Vagyis nem a "zseblámpa alkalmazás" nevű bohóckodásra gondolok, hanem normális zseblámpára.
-
kiskaktusz
addikt
Sziasztok!
Van egy LG 32LN5400 típusú tv-m. Ma csak hang fogadott engem bekapcsolás után. Sem a LED háttérvilágítás, sem kép, még halványan sem, tehát nem csak a háttérvilágítás a bibi.
Pár hónapja elszállt 1 led a háttérvilágításból, ez jól kivehetően mutatkozott, de hát jó volt ez nekem úgy is, ritkán nézek tv-t. Most viszont csak hang várt bekapcsolás után.
Szerintetek mi lehet, és főleg mennyi?
-
Kefir
újonc
Sziasztok! A minap sikeresen vásároltam egy zsákba macska monitort, azaz nem lehetett kipróbálni a helyszínen és sajnos be is estem a csapdába. Hibás a monitor!😕 A hiba jelenség, hogy sötét tónusú képnél, csíkos a felület! Próbáltam fotót készíteni amit csatolok, esetleg annyit hozzáteszek, hogy a tápegységben már kicseréltem 6 darab kondenzátort, mivel púposak voltak, de a hiba megmaradt. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi lehet a konkrét hiba oka. Köszönöm!
-
axlrose32
őstag
Szia!
Szerintem vedd le a hátulját, és az Y panel rögzítő csavarjait húzd meg, mert hamarosan a csend és a hibakód villogás lesz probléma...
Típushiba a panáknál és az IGBT-k halálához vezet.
Minimálisan természetesen, hogy világos/fehér képtartalomnál hangosabb, de ha a megszokottól nagyon eltér, az már gáz.. -
Kajbasz
csendes tag
Találkozott már valaki az alábbi problémával akár más típusnál? A napokban vásárolt UE40LS001AU típusú SERIF televíziónk menüjében a kép üzemmód váltásnál az alapértelmezet a "Kiemelt" üzemmód. Miután ezt sikeresen átváltom egy másik üzemmódra kb. félórán belül a TV automatikusan visszavált a "Kiemelt" üzemmódra. Ezt szoftveresen szervízben tudják orvosolni? Köszi a választ!
-
Abrion
senior tag
Hali
Amikor túl sok a fehér fény a képen, akkor kicsit zizeg a plazma tévé, kezdjek félni?
Kikapcsoltam minden készüléket még az antennát is lehúztam és csak SD kártyáról ment videó. és így is halkan zizegett.
de nem mindig csinálja ezt, néha semmi néha hallani. -
vasimnbt
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Samsung UE 32D 6510RW típusú TV-nk egyik napról a másikra nem kapcsol be,csak a piros LED villog rajta folyamatosan.Vajon mire "számíthatok" ?
Köszönettel. -
axlrose32
őstag
Szia!
Igen tudok, az összes még el nem "temetett" LE40D503 vagy UE40D5003 típus egy időzített bomba, ami előbb utóbb bezárlatosodik kijelzőileg..
Javítani lehetetlen, az értéke és tudása pedig olyan csekély ezeknek a készülékeknek, hogy nem éri meg pótolni a hibás kijelzőt. -
Ptib
újonc
Üdvözletem!
Samsung 37"-es LE szériás tv-n bekapcsolás után felvillan a kép, majd utána sötétség. Hang van, csatorna váltható.
Mi lehet a gond, és ha javítható, akkor mennyiért.
Előre is köszi a választ. -
lalle75
újonc
Sziasztok
Van egy Grundig tévém : 40VLE6120 BF
Bekapcsolom felvillan a grundig felirat majd eltűnik , a kijelző sötét marad , hang van csatornát lehet váltani , de kép nincs.Valaki tudna segíteni , mi lehet a gond?
Köszönöm
-
Szilofon
aktív tag
Üdv!
Van egy Toshiba 40L1333DG TV.
Az a gondom vele,hogy eljött olyan hiba hogy csak világít a led,piros-zöld,és ki húzom a konnektorból és vissza dugom,akkor jó.Viszont azt hozzá kell tennem hogy mostanában sokszor nem vagyunk otthon és nincs befűtve.Ez okozhatja,vagy más? -
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
Nemrég értem haza, gondoltam nézek valamit... aham csak sajnos a Samsung 50H6400-asomon minden (számomra észlelhető) előjel nélkül, a jobb alsó saroktól kicsit balra, megjelent egy méretes lila elszineződés. Értelemszerűen fehér háttérrel látszik a legjobban, mivel amúgy sem teljesen homogén szinte egyik lcd sem még nem is érdekelne annyira, de sajnos film közben is egyből észrevehető, sőt zavaró.
Amúgy is eléggé bosszantanak az ilyen dolgok és őszinte leszek, enyhén szétver az ideg, mivel az utolsó még elfogadható képminőségű, de nem horror árú FHD készülékek között volt a típus és jelenleg nem igazán van elkülönített keretem a cseréjére. Olcsó UHD-t meg inkább hagyjuk.
Sok reményem nincs benne de hátha tud valaki mondani rá valami bíztatót
A felvétekor éppen game módban volt az Xbox miatt de bármit állíthatok, bármilyen forrás lehet ez ott van szóval hardveres a probléma. Ja és a fotón látottnál a valóságban kicsit nagyobb területű az elszíneződés.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zolee01 #8271 üzenetére
Azt én is csak a Google-keresővel szoktam túrni, illetve van sok minden az Elektrotanyán is. De olyat most nem látok. Viszonylag újnak számít még, bizonyára ezért nehezebb találni.
-
zolee01
újonc
Jah, értem mi a lényeg. Jó regi mondas jó regen hallottam már es még a mai napig is megálja a helyét!.
Sajnos en csak hobbi szinten foglalkozom elektronikaval de erdekel. Tamasztottam mar föl ezt azt sikeresen eddig még majdnem mindent (plazma tv autoradió, satellite boxokat ps3-mat laptopokat, telefon tablet rajz nelkül)
Az viszont kimaradt hogy 1 rajz jol jönne a taprol most. Eligazodni elbirok rajta hellyel közzel. Bar szerintem keritek még 1 alaplapot egy pont belevalot. En is meglepodtem hogy adott kepet a 43-as all a 65" on amugy. De a hibajelenseg ugyan az volt.
Merre talalok rajzot a VESTEL 17IPS55-höz? köszi szépen!
En nekem sajnos nem elekrtonikai iranyu a vegzettsegem csak simann erdekel.
PL. majdnem minden ismerössömnek van tolatokamera utolagosan beepitve a kocsijukban vagy tolato radar, meg mely lada eerössitövel
Meg mindenki ra birja dugni a telojat vezeteken az autos radiojara meg ha AM oldalra is kelett forrasztani a vezetek amit meg is kellett vágni, a nyakon
Ezert kérem ki hozzaertöek véleményet rola es meg is szoktam fogadni azokat. -
Kernel
nagyúr
válasz
zolee01 #8269 üzenetére
Van egy gyanúm, hogy mindkét alaplap hibás (magyar szóval alaplap).
Merni tudok van multimeterem de nem tudom mit es hol.
Zseniális a mondanivaló, kifejezi a szakma lényegét. Kb. 50 éves anekdota, Pista bácsi és a rádiószerelő esete:
– Mester úr, maga kicserélt a rádiómban egy 10 filléres alkatrészt 10 forintért. Nem túlzás ez?
– Pista bátyám, nem azt kell megfizetni, amit kicseréltem, hanem azt, hogy én tudom, mit kell kicserélni.De ezek az alaplapok már más világ, mint akár a képcsöves TV-k jól követhető áramkörei. Itt az lenne igazán megnyugtató, ha egyértelműen lehetne ellenőrizni az alaplap működését, másik készülékben stb.
Tápegységhez pedig rajzot nézni, feszültségeket mérni.
-
zolee01
újonc
Hello minden hozzaertönek. Adott egy Toshiba 65U6663DB 4K-s led tv. áramalá helyezes utann fölvillan a toshiba kepernyö majd elsötetül a kép es kikapcsol. Keritettem bele egy 43"-os 4K-s mainboardot de azzal is ugyanezt a hibat produkalta. Hacsak az a mainbord is szintenn nem hibass-e. Toshiba tv-e volt persze az is csak 43" os 4k-se volt.
Azt szeretnem kerdezni latott-e mar valaki hasonlo jellegü problemat a toshiba led tv-k nél. Merni tudok van multimeterem de nem tudom mit es hol. Alkatreszeket vegigneztem pl diodak joak a tapon. Elvaltozast nem latok a nyakon. Mainboard is jonak tunik ranezesre.
Kondenzatorokat tervezem eppen kiforrasztani es atnezni öket egyenkent. Ranezesre egyben vannak.
Sajnos a nyakon nem latok hogy mit hol hany V-ot kene kapnom es hol.
Minden ötletet szivesen varok. Elöre is köszönöm a segitseget.
Képek es videó lejjebb.Képek:
[link]Video:
[link] -
laval
újonc
válasz
digikábeles #8265 üzenetére
Igen, köszönöm.
Azért jó lenne tudni, hogy van-e esély a javításra, és ha igen, akkor esetleg ki-hol-merre Bp környékén?
-
laval
újonc
Sziasztok!
Újra nekifutok, most már képekkel hátha valamelyik nagyrabecsült szaki okosabb lesz:
Tehát:
Van egy jó pár éves, tehát garantáltan garancián túli Samsung LE40D403 40" LCd TV-m, ami a követlező hibajelenségekkel boldogít:
-bekapcsoláskor zöld "fátyol" fedi a teljes képernyőt, ami kb 1 perc alatt a jobb felső sarokból kiindulva, legyezőszerűen szétfolyva tűnik el
-de miután megszűnt a zöld fátyol, akkor sem az igazi, az egész kép mintha egy rózsaszín főliával lenne letakarva
- és hab a tortán, az erősen világos színek (pl a fehér szám a bal felső sarokban csatornaváltáskor) kb egy-két percre szinte beleég a képernyőbe, csak lassan,folyamatosan halványul.Bekapcsoláskor (itt fekete háttér kellene hogy legyen, középen a Samsung logoval):
Majd kez eltűnni a "fátyol" (itt már bejött az adás is):
Aztán a hsználat közbeni"beégések, elmosódások elsősorban a fehér, illetve nagyon világos színeknél:
Remélem sikerült a képeket feltölteni, sajnos a minőség nem a legjobb.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kutymann
újonc
Sziasztok!
Egy 5 éves Samsung PS64E8000 plazma tévé jobb oldalán egy (pixelnyi) oszlop olyan, mint a mátrixban a lepotyogó karakterek. Van köztük olyan amelyik pislákol és olyan is ami tök sötét.
A Samsung szerviz elmondás alapján (ők képet nem láttak) biztosak benne, hogy a kép panel ment tönkre benne, amit én úgy értelmezek, hogy az a kijelző.
Szállítással együtt ök 380 ezer forintért vállalják.
Nem mondták, hogy bevizsgálás után tudnak többet mondani.Az a kérdésem, hogy szerintetek is a kijelző ment tönkre? Vagy lehet, hogy más, amit még érdemes pótolni. Illetve mennyire reális a 360 ezres javítási ár?
A választ előre is köszönöm.
-
turpista
újonc
2008-as gyártású SONY Bravia tv (KDL-46W4500) képernyőjének jobb oldala bekapcsolaáskor besötétedve jelenik meg, szellemképet húznak e részen a mozgó képrészletek. Pár perc után (esetenként akár 15 perc is) megszűnik a jelenség. Előfordul, hogy rövid időre visszatér, ami a tv oldalának megkocogtatásával eltüntethető.
Azt figyeltem meg, hogy fokozatosan romlik a az állapot, mely először pér hete jelentkezett.
Azt mondják, kezdi megadni magát, rövidesen: kuka...Valóban így van?
-
laval
újonc
Szép napot mindenkinek!
Van egy jó pár éves, tehát garantáltan garancián túli Samsung LE40D403 40" LCd TV-m, ami a követlező hibajelenségekkel boldogít:
-bekapcsoláskor zöld "fátyol" fedi a teljes képernyőt, ami kb 1 perc alatt a jobb felső sarokból kiindulva, legyezőszerűen szétfolyva tűnik el
-de miután megszűnt a zöld fátyol, akkor sem az igazi, az egész kép mintha egy rózsaszín főliával lenne letakarva
- és hab a tortán, az erősen világos színek (pl a fehér szám a bal felső sarokban csatornaváltáskor) kb egy-két percre szinte beleég a képernyőbe, csak lassan,folyamatosan halványul.Szerintetek javítható, érdemes vele foglalkozni?
Sajnos fotót "technikai okok" miatt csak ma nem tudok feltölteni a jelenségről. -
fedosa
csendes tag
Szia!
Egy samsung ps43d490 plazma tv hibája miatt kérném a segítséged.Az a gond hogy hiába állítom a képbeállításokban lejjebb az értékeket 1 idő után visszaáll kiemeltre magától.Így pedig nagyon melegszenek a hűtőbordák.Valamint van hogy a hangerő magától változik.Esetleg softverfrissítés nem segítene rajta?Ez elvégezhető lenne házilag?Válaszod előre is köszönöm! -
syl5
őstag
Sziasztok,
Betört a 42-es LG ln5400-as kijelzője.
Érdemes benne kijelzőt cserélni? Az utód már meg van.
Mennyiért lehetne eladni így?
-
doxa
tag
sziasztok!
SENCOR SLE 39F08M4 tv-m olyan alacsony fényerőn üzemel, hogy csak fél méterről lehet látni a képből valamit. Garancia idő alalatt 2x volt szervízben háttérvilágítás hibával, olyankor tök fekete volt a kép vagy be sem lehetett kapcsolni, most azért dereng valami..... ez most mi a túró hiba lehet? valaki esetleg tudja javítani?
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robot fűnyírók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest