- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
H2o-pok
senior tag
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok, roller vásárláson gondolkodom a kiszemelt egy Okai neon lite, első elektromos roller lenne, nagyon sok jót olvastam róla, viszont egy olyan kérdésem lenne a neon csíkot be lehet e állítani hogy folyamatosan világitson, vagy esetleg kikapcsolni?
-
-
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogyan lehet be azonosítani egy xiaomi pro 2 rollert mert figyeltem pld hogy valamelyiken fekete a bowden valamelyiken piros. Holnap mennék egy használt rollert venni, de ne hogy valami utánzatot sózzanak rám vagy vagy egy gyengébb xiaomit.
-
intuicio
aktív tag
válasz
intuicio #22473 üzenetére
#22457 valaki? valaki? valaki? valaki? valaki?
Amúgy egy valamit nem értek... Jönnek itt az EU szabályozós faxsággal, mindeközben az OKAI-ban is be lehet kapcsolni a tempómatot, amit pl a ninebot Segway-ben kivettek, EU szabályozás végett. Vagy most ez hogy is van? Valamelyik gyártónak ki kell venni, valamelyik benne hagyhatja? Elég érdekes..
Ezért is mókoltam inkább vissza az F40E-t egy régebbi sw-re, mert ott még lehetett választani, hogy be vagy ki kapcsolja az ember plusz 30km/h-ra is lehetett állítani Golabal verziósra. A 25km/h-ról már nem is beszélve... Netto idiótaság ez az egész rendszer. -
Helló, szerintem ez nem okoz gondot, de azért megkérdezem
Szóval mindig amikor töltöm a rollert megvárom ameddig s Xiaomi töltője zöldre vált, és szoktam még pár percet várni, majd kihúzom a konnektorból a hálózati részt, és amikor kialszik a lámpa csak utána húzom ki a rollerből a töltőt. A sima M365 lámpája azonnal kialszik amint kihúzom a konnektorból de a PRO 2 fokozaton vagy 20 másodperc alatt...
Most annyi volt a hiba, hogy kicsit nem figyeltem oda, és bár már nem volt bedugva a töltő a hálózati aljzatba, de még világított zölden, amikor lehúztam a rollert. Ez okozhat bármilyen gondot az akksinál?
-
redjam
csendes tag
válasz
tsilver #22483 üzenetére
A szeleptoldóra én McGivereskedtem egy kicsit de tökéletesen működik.
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_22424-22424.html
ha kell, teszek fel képet -
H2o-pok
senior tag
válasz
Reggie0 #22487 üzenetére
Na pont ezt hajtogattuk a paypalnak. Küldtek egy tranzakciószámot amire hivatkozva kérték a 10ezret. De ilyen szám nálam nem szereoelt sehol. És még ezek után sem hiitték el. Amugy rohadt sok mindenkinek mutattam akkor ezt a sztorit, mindenki azt mindta ,ilyen nem létezik.
-
Silentfrog
veterán
Egyébként elég fura ez a második Okai.
Ezzel az újjal sokkal többet tudok elmenni városba, nem értem miért. Elméletileg tök ugyanaz. A régivel 21-22 km volt a legtöbb, ( óra, gps szerint) Most 100km mentem az újjal és máris 26 km és még nem is merül le teljesen. Pár százalék maradt még benne.
Lehet hogy más az akkupakk benne vagy ennyire nagy a gyártásban a minőségi szórás? -
tsilver
aktív tag
Első setup Okai NL,
v2xx app androidon pillanat alatt megtalálta, szín teljesen konfigurálható , 2 gombnyomás és hozzáadódott az NFC telefon, van térkép, diagnosztika. stb.
Amit nem teljesen tiszta.
1. lock üzemmódban lehet tolni csak szar hangja van és a led néha piros
2. állítólag le lehet tölteni több képernyőt de én nem találok sehol ilyet a neten csak a gyári három féle van
3 a fék bowden pont középen keresztezi a kis lámpát.
4. tempomat beállítást nem találtam meg az app-ben
5. hátsó tárcsa elég hangos fékezéskor
6. aki kitalálta ezt a szelepet meg toldót az égész nap csak ilyet fújjon -
H2o-pok
senior tag
válasz
Reggie0 #22481 üzenetére
Miért kellene bárkinek, nekem, jogtalan követelésre fizetnem? Szerintem senki, ép eszű ember nem fizetne. Kicsit bonyolult a dolog,nem részletezném. De a paypal úgy követelt tőlem 10 ezret, hogy egy kinai alis panaszt tett, azt állitotta nem kapta meg a terméket. Szóval én voltam az eladó. Felszólitottak hogy igazoljam a tranzakciót. De mivel én nem adtam el semmit, főleg alin- eleve nem tudtam mivel igazolni semmit. Folyamatosan olyan tranzakció számot kért tőlem a payoal igazolásnak,ami nem létezett, a paypalos fiókomban. Ahol ugy kb 2 évre visszamenőleg minden ott van. Irtam nekik, nézzék meg a fiókom, mutasság meg a tranzakciószámot,melyik az. Semmi, basztak rá. Fellebeztem,mivel azt is lehet. Elutasitották. Ez kb 1 hónapig ment,aztán kizártak. Mai napig nem tudom,ki,melyik ekadó,miért,és hogyan tudta ezt megtenni. De már nem izgat. Csak az idegesitett,hogy 10év gondmentes használat után, a paypal bedől egy csalónak, szarik minden levelemre, és gyakorlatikak csak nekik van igazuk. Végül is ez vevővédelem, csak itt a vevő egy kinai alis volt én meg egy magyar eladó. Ti vagy itthon bárki,adott már el vakamit alin? Ja amugy ez a 10ezer ft egy okos óra volt elvileg.
-
Reggie0
félisten
válasz
H2o-pok #22456 üzenetére
"A vevővédelemről meg annyit, hogy emgem 1 éve kirugtak a paypalról, mert egy kinai 10ezer ft iot követelt rajtam. Érdekes volt ebben az esetben,hogy én voltam az eladó,a kina alis pedig a vevő. 1 hónap levelezés után is azt állitották hogy én vagyok a hibás, és törölték a 10éves fiókom."
Es neked miert ert meg 10ezret, hogy toroljenek?
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Silentfrog #22477 üzenetére
3.5 bar ra fújtam.
-
bigrob
őstag
-
H2o-pok
senior tag
Mennyire kell,szokás fújni a kerekeket? Konkrétan Okai neon ról lenne szó.
Köszi -
intuicio
aktív tag
#22457 valaki?
-
redjam
csendes tag
OKAI alkalmazással kapcsolatos kérdések:
lehet felváltva két telefonnal is összekapcsolni az OKAI Neon Lite rollert?
Nekem iPhone -om van, azzal már összekapcsoltam, de van a családban Androidos is aki használná. Ha lehetne, arra ráadásul feltenném a régebbi alkalmazást, ami többet tud.Másik alkalmazásos kérdés: milyen appal lehet rögzíteni az utakat, hogy visszanézhessem a távot, sebességet, esetleg a szintemelkedést.
-
PociAti
őstag
válasz
bigrob #22455 üzenetére
Nehéz volt megfejteni amit írtál.
3 bar nyomást a pumpa méri? Van olyan pici pumpa, amiben van nyomásmérő, de nem tud egy kereket rendesen felpumpálni? Azt írod "kis pumpát". Ez valami apró pumpa lenne? Hány centis?Én egy kb. 80 centi magas álló pumpát vettem Aldi/Lidl üzletben, amin van nyomásmérő, de az belső tömlővel rendelkező Xiaomi rollerek esetében nem ideális. (Ahhoz a rollerhez vettem inkább egy Xiaomi akkus kompresszort.) Esetedben működhetnének ezek a nagyobb pumpák, mert tömlő nélküli kerékről van szó. Decathlonban 7.990 Ft-ba kerül egy hasonló, élelmiszer diszkontokban 5 ezer Ft körül mennek hasonlók.
Viszont ezek a tized pontos, digitális kijelzővel rendelkező akkus kompresszorok nagyon jó találmányok (egyre többen gyártanak ilyet). Csak fel legyen töltve az akkuja! Élvezet használni, a szelepre nagyon jó illeszkedik és nem szökik meg belőle a levegő a pumpálás végén. -
PociAti
őstag
válasz
Silentfrog #22465 üzenetére
Látom már megtaláltad.
Én Androidot használom, és a jelenleg legfrissebb App van, a 3.0.2-es, és látom iOS-nél is ez a verzió a legfrissebb.
Legkevesebb gépeléssel így lehet elérni az Appok linkekjeit: https://okai.hu/app/.A menet közbeni összetett cruise control aktiválási (sebesség rögzítési) folyamat miatt valószínűleg nem fogják kiszedni belőle. Véletlenül nem lehet bekapcsolni. Ha a menetstabilitást, kormányfogást nézzük, biztonságosabb és kevésbé fárasztó bekapcsolt tempomattal a haladás, mintha a sebesség tartására is oda kellene figyelni. (Azt persze nem érinti, aki állandóan nyélgázon közlekedik.)
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
Silentfrog #22465 üzenetére
Igen ios appban is aktiválni kell
-
Silentfrog
veterán
válasz
pourri #22463 üzenetére
Szerintem a rossz út matt ráz a roller és azt nem szereti valamelyik alkatrészed. 😀 ( Ilyenkor ha testhelyzetet váltasz elmúlik a fájdalom? Ha igen akkor szerintem izületi dolog lesz)
Ahogy írták doki tud neked erre biztos választ
Pociati .: A tempomatot appban aktiválni kell? Ios-t használok és ugye ott nem tudok régebbi appot használni, aminen több beállítás van. -
pourri
aktív tag
Kis esti rollerezgetés az OKAI Neon Light-al, 26 százalék merülés 7 km-en, szerintem korrekt.
Lehet hülye kérdés, de mitől van az, hogy rövid után elkezd szúrni az oldalam rollerezés közben, aztán minden kis úthibánál mintha leszakadna a vesém úgy érzem. Keményre lehet pumpálva a kerék? Pedig azt is néztem, teljesen normális 3,1 bar
-
DigitXT
félisten
-
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #22458 üzenetére
Azért elég kemény kijelentéseket fogalmaztál meg, amiket én máshogy látok.
A PayPal nem alaptalanul lett a világ vezető e-kereskedelmi fizető rendszere. 1998-ban alapították őket, rengeteg másik is próbálkoztak hasonló szolgáltatásokkal, de a PayPal (és fő riválisuk, Elon Musk által alapított x.com) voltak a legsikeresebbek az online csalások kimutatásában és kiküszöbölésében.
Nem nagyon van más hasonló platform, ami megbízhatóan működik. És amikor egy elérhetetlen csaló lenyúlja a pénzt, akkor is visszakapod. Ennek ára van, magasabbak a díjak, de teljesen megfizethető a "szolgáltatásuk". Az átváltáson is folyamatosan nyerészkednek, de én akkor "töltöttem fel a számlámat", amikor kedvezőbb volt a USD HUF arány. Ellenőrizni kell előtte mi éri meg jobban. Ft-ban elküldeni, és rendszeren belül váltani, vagy a banktól valutában utalni.
Ha egy eladó kedvezményt ad PayPalon keresztül történő fizetés esetén, azt talán amiatt van, mert ő is be szeretné védeni magát olyan csalók ellen, akiknek a tranzakcióit utólag törlik. Vagy csak mert kényelmesebb neki ez a fizetési mód.
-
PociAti
őstag
válasz
redjam #22428 üzenetére
Érdekes az OKAI rolleren a tempomat (cruise control), de megszokható. Első olvasásra nem is értettem mit kell csinálni. Xiaominál elég egyértelmű. Ha fix tempóval megyek X másodpercen keresztül, akkor hangjelzéssel tudatja, hogy rögzítette a tempót, bekapcsolt a sebesség tartás.
Ezt a működést vártam, helyette úgy működik, hogy menet közben kell a kormányon lévő power gombot 2-3 másodpercig megnyomni, és akkor megjelenik a kijelzőn egy ikon, és rögzíti a jelenlegi tempót.*
Bal kézzel könnyel elérhető a power gomb, nem kényelmetlen. És ez a módszer teljesen biztonságos, véd a "véletlen" bekapcsolás ellen. Ennek köszönhetően talán nem fogják kiszedni az appból (3.0.2 van fent.)
Amúgy hangjelzést nem ad, de menet közben véletlenül amúgy se kezdi el az ember hosszasan nyomkodni a power gombot.* Most még tesztelgetem, nem teljesen világos melyik pillanatban lévő tempót rögzíti. Tesztelgettem. Egyenes terepen nincs gond, amikor precízen lehet tartani egy gázkar állást.
Viszont úgy tapasztaltam, hogy amikor megjelenik a kijelzőn a tempomat ikonja, és akkor engedem el a power gombot ÉS a gázkart, akkor is rögzül a tempó. Viszont a tempót csak az elengedés követő 1-1,5 másodpercben rögzítette és mivel miközben folyamatosan csökkent a sebesség, így erre a lassabb tempóra áll be.
Viszont ha tovább nyomtam volna a gázkart, és belemegyek egy kátyúba, amitől ismét megrántom a gázkart, azzal azonnal kikapcsoltam volna a tempomatot.
Lényeg, rá kell majd érzeni, mikor kell a gázkarnak mozdulatlanul lennie, és a power gombnak benyomva lennie (kb. 2-4 másodpercig). Néha nagyon jól sikerült elkapni. Szerintem csak rá kell érzeni, nagyon jó lesz ez!
Viszont a sebesség tartása nem olyan egyenletes, mint a Xiaomi rolleré. Itt 2-3 km/h-s kilengések is vannak, a kisebb gödrök és púpok miatt, Xiaomi érzésre sokkal egyenletesebb tempóban kezelte le ezeket.
-
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan Androidos appról, mint az m365 Dashboard? Segway F40 akkucelláit szeretném megnézni, csatlakozik is a (Nine Dash) programhoz csak pont a cellákat nem mutatja, miden mást igen. Köszi! -
H2o-pok
senior tag
válasz
ginola #22448 üzenetére
Ilyen 400-700$ os összegnél , azért nézzétek meg a paypal os fizetés előtt,hogy mennyit tesz rá a paypal. A niu t most rendeltem 2 napja, +15 ezrrel lett volna több az ár. Igy kifizettem bankártyával. A oaypal is egy pofátlan lehúzós szar lett. A vevővédelemről meg annyit, hogy emgem 1 éve kirugtak a paypalról, mert egy kinai 10ezer ft iot követelt rajtam. Érdekes volt ebben az esetben,hogy én voltam az eladó,a kina alis pedig a vevő. 1 hónap levelezés után is azt állitották hogy én vagyok a hibás, és törölték a 10éves fiókom.
-
bigrob
őstag
Vettünk asszonynak egy kis pumpát a lidlben, hogy bárhol tudjon rápumpálni a ninebot d38e-re.
Első kereket fel is pumpáltam, a hátsóba 3 barnal nem tudtam többet...
Ez lehet pumpa hiba vagy inkább cseréljem ki egy nagyobb pumpára? -
pourri
aktív tag
Hosszú idő után végre vettem a rollere(im)re zárat. Az ABUS U-MINI 40-re esett a választásom. Ma letesztelem, hogy átmegy-e a lopásteszten.
Volt ennél sokkal drágább is, de szerintem ez bőven megfelelő a minimális védelemre, 100 százalékos úgysincs.
-
BaLee
addikt
válasz
st6969 #22452 üzenetére
Most olvastam vissza a storydat, sajnálom.
Főleg, hogy még a 2 biztosítás típust is bepipáltad, ami akkor ezek szerint csak egy plusz lehúzás, mert semennyire nem vagy előre vele.A Ninebot céget nem kerested direktbe, ha már hozzájuk irányítottak? (bocs ha már írtad, akkor átsiklottam felette)
-
st6969
őstag
válasz
ginola #22451 üzenetére
Szia,
mivel esetemben friss az "élmény", így én óvatosan közelíteném meg a témát. Nem akarok általánosítani kínai webshopokkal (tényleg nem, eddig is vásároltam ott és a jövőben is fogok), de nem baj, ha tudod, hogy van ilyen eset is, mint az enyém. A rendeléssel, vásárlással persze, hogy nem lesz gond, előre fizetsz, küldik a cuccot. Ha nem esel bele abba az alacsony %-ba, akik valamilyen hibás terméket kapnak, akkor öröm van és boldogság, hiszen 50ezerrel olcsóbban megkaptad, mint itthon. És itt vége is a történetnek, mindenki nyert.
A baj akkor van, ha baj van (gyári hiba, sérülés, bármi...). Ott hirtelen "eltűnik" a support, vagyis megmarad, de elindul a "dear friend" meg a "thank you for your patient", irreleváns, időhúzó válaszokat kapsz (jó esetben naponta egyet, akár hetekig, játszák a hülyét, stb.). Ha nem paypal-lel fizettél, akkor ennek a szálnak könnyen lehet vége úgy, hogy vesztettél.
Ha paypal-lel fizettél, akkor lehet reménykedni, ott van vásárló védelem (nekem valószínűleg ez volt a szerencsém, így úgy néz ki, hogy esetemben lesz kártalanítás). Ha bizonyítottan rossz árut kaptál (videózz, fotózz csomag bontáskor), akkor nagy eséllyel visszakaphatod a pénzed. Nem biztos, hogy ezt akartad, mert jóval olcsóbban vásároltál kintről, tehát jobban szeretted volna az árut, de legalább nem buktad el.
Nekem a nagy kérdés itt - és ezért is reagáltam a hsz-edre -, hogy egy ajándék esetén szeretnéd-e ezt megkockáztatni (én ajándékba szántam a rollert a 12 éves lányomnak, és nem volt jó érzés látni ahogy kibontás után, csillogó szemekkel próbálná ki, de nem indul...majd később áll a darabokra szedett rollere mellett, és a harmadik napra kiderül, hogy ez itthoni körülmények között, általam javíthatatlan). -
ginola
addikt
válasz
Peaceliker #22450 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
Navee N65 miatt kérdezem, ajándék lesz. -
ginola
addikt
Sziasztok
A Tomtop oldalról rendelni mennyire ajánlott? -
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #22446 üzenetére
Lehetséges úgy van ahogy írod.
Persze készülékenként változhat. Egy tesztet talán megérne. -
Peaceliker
addikt
válasz
PociAti #22445 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint pont a felső tartományban van a több kapacitás. És 3,5V alatt meg elkezd "szétesni" az akku. Lipo nál ezt mégg jobban lehetett látni, ott konrkétan 10% sem volt 3.5 alatt benne. Persze ez más cucc, de nekem összes (nagy) géppel úgy volt, hogy amikor terhelés nélkül 50% ot írt, akkor jó ha még 1/3 volt benne.
-
PociAti
őstag
válasz
H2o-pok #22444 üzenetére
Az első hétben ne nagyon vegyétek komolyan a hatótáv értékeket!
Az eddigi hozzászólások alapján a Okai Neon Lite rollerek 2022. decemberében készültek (az enyém is), tehát gyártás óta nem álltak kritikusan sokat, de a fél év akkor is fél év. (Sőt, ez az összeszerelésre vonatkozik, a cellák lehetnek régebbiek is.) Enyém kicsomagoláskor 61%-ot mutatott, de pár km megtétele után irreálisan sokat merült. Ez természetes, így viselkednek hosszú állást követően az akkumulátorok.
Majd este lemerítem 30% környékére, és teljesen feltöltöm. Napokon belül megismétlem ezt egyszer (kétszer).
Hatótávot pedig 100% feltöltés és teljes lemerülés között kell mérni. Nem úgy, hogy 100%-os állapot és mondjuk 75% között hány km-t lehetett megtenni vele, majd azt felszorozni. Egyes tartományokban eltérően mérheti a feszültséget. Egészséges akku esetében a felső tartomány talán intenzívebben fogy. Beteg akkunál meg az alsó tartományban esik le a feszültség nagyon hirtelen. (Legalábbis egyes hibák esetében.) -
PociAti
őstag
válasz
INGJOKE #22441 üzenetére
Megfelelő testhelyzettel sokat lehet faragni a standard Cw értékből.
Nem a biztonságos közlekedés kapta a fő prioritást.
YT: Cyclist Goes Superman on Racing Bike To Speed Ahead -
Eldenisa
csendes tag
válasz
DigitXT #22434 üzenetére
Igazából nem kell, 31 kiló a roller, bőven jól megy így is, igen a 45 km/H, még úton is jó sebesség, inkább csak az érdekel mi lesz, ha tele a tank.
Peaceliker: átnézem majd, viszont első nekifutásra jó rugózás volt és ezek a szarabb kecskeméti utak hibáit is elég jól elnyelte, csavarokat is átnézem. Köszi
-
Peaceliker
addikt
válasz
Eldenisa #22433 üzenetére
Nálam sima g2 pro volt. Felfüggesztés full száraz volt és nem sokat mozgott. Telok alsó felső tengelyét kiszedve megkenve (csavarokat menetrögzítve érintőre húzva) megjött a rugózási kedve. Szerintem egy ilyen melót érdemes lehet neked is meglépni
Csavarokat menetrögzítő sem volt túl sok gyárilag, így csak agyon húzva nem hullottak ki. És pont ilyen felfüggesztésben van ahol pont nem igazán kéne meghúzni -
zoltanz
nagyúr
Rendeltem egy vezérlőt Xiaomi M365-höz, aminek az áramkörei megerősített, plusz forrasztással felerősítettem. Első üzembehelyezéskor még müködött pár másodpercig, majd folyamatosan hiba hangot ad a roller.
kár, hogy nem próbáltam ki megérkezéskor
nem hiszem hogy én hibáztam, gyárit is sikerült felerősíteni, ahol volt rá lehetőség. . -
PociAti
őstag
válasz
H2o-pok #22432 üzenetére
Ismét Xiaomival összehasonlítva az Okai Neon Lite-ot: a két roller hasonló magasságú és hosszú.
A kormányzás fura érzése onnan jön, hogy nagyobb a trepni. (Gondolom ez volt a cél, de csak kompromisszumokkal sikerült megvalósítani.) Ezt úgy érték el, hogy a kormányrúd meredekebb szögű. Mellesleg maga a kormány sem olyan széles (ezt van aki hiányosságként éli meg). Nagyon más érzés vele kanyarodni lassú és nagy tempónál is.A stabilizátort felejtsd el!
Szerintem egyenesben sokkal kényelmesebb haladni vele. Kanyarodás még kissé szokatlan, nem annyira finom.
-
-
Eldenisa
csendes tag
Első napi tapasztalatok a kukirin g2 max-al,
Vasárnap rendeltem geekbuyingról, ma (szerda)délben megjött, gyorsan kiküldték a lengyelek.
120 kg vagyok, alapból kb félig volt feltöltve az akku, mentem vele gyorsan 22km-t 40-45km/h-val (ígért 55 az gondolom ilyen 150 centi magas 60 kilós kinaival jön össze), bár az is igaz, 1km kb toltam homokban tanyáról rossz fosóhomokon, az a 31 kilós rollerrel, ha nincs első kerék meghajtás, elég nehéz...
Meg vagyok elégedve vele, úthibákat nagyon szépen elnyeli a lengéscsillapítás, illetve a levegős kerekek, kézikönyben nem találtam ajánlott guminyomást, mennyi lehet az ajánlott? Belső gumi tömlő nélküli kerekei vannak.
Egy dolog nem tűnik csak elég jónak, az index, nem bíznám rá az életem, oké villog, elől hátul, de nem tűnik túl látványosnak. Elsőre nem recseg, nem ropog, a váz, rugózás is jó, kijelző könnyen szögbe állítható és még verőfényes napsütésben is jól olvasható volt.
Hozzá kapott zseb szerszámos készlet mindenhez ad eszközt ami a rollerem van és meghúzható, a kis kézipumpa is jónak tűnik, egyedül az ülést nem próbáltam még.
Kis pálcika kugoo s1 pro dualról a váltás egy másik dimenzió.... Bár az is igaz, abba annyi kakaót raktunk DigitXT kollégával, hogy indulásnál meg velem is megemelte az első kereket, itt azért finomabb az indulás, de 300 000 forintért elsőre jónak tűnik ez a vétel.Ui,: aztán lehet egyszer beverem a fejem és nézek egy duál motorvezérlőt, kijelző úgy is tudja mutatni, hogy single vagy duál meghajtás, még egy jó 1000W motort előre is
, de most még biztos nem)
-
H2o-pok
senior tag
Hát nekem a kormány elég fura. Nem is tudom hogy mondjam, olyan mintha nagyon alákormányzott lenne, vagy a sulypontja lehetne lejjebb, nem tudom. Lehet segitene rajta egy stabilizátor? Vagy azt higy us hivják? Fogni kell rendesen, egy kézzel meg tuti fikázás lenne. J.héten jön a Niu Kqi3 pro, kiváncsi leszek rá az milyen
-
PociAti
őstag
válasz
H2o-pok #22423 üzenetére
Az Apkpure oldalról?
A cruise control nekem nagyon hiányzik. Appból a 3.0.2 verziót tettem fel, elvileg be lehet kapcsolni, sőt, 2 másodperc után aktiválódna, de nem nem élesedik. Másik telóra akkor felteszem a régit.
Szoknom kell még a működését. A gázadás dinamikája érdekes. Van benne erő, 22-ről is elég jól gyorsulva eléri a 25-öt. Érzésre lazán elérné a 30-at is. Szoknom kell az üzemmódokat is.
Viszont ha leveszem a gázról a kezem, akkor alig lassul, motorfék talán nincs is.
Úgy tűnik a fékje rosszabb a Xiaominál, nem annyira finoman adagolható. OKAI eleinte alig lassít, aztán hirtelen fékez nagyot. És nálam első pillanattól kezdve egy ponton picit hozzáér a fékpofa a tárcsához. Ha tolom akkor is hallani, de nem igazán érzem hogy lassítaná a kereket. Viszont idegesítő, mert nem jó ez így. Tized vagy század mm-ek lehetnek.
-
redjam
csendes tag
válasz
H2o-pok #22425 üzenetére
Igen, komoly. Az én pumpámat (kompresszorhoz való kerékfújó) nem is tudom úgy rácsatlakoztatni a toldóra, hogy a toldó mellett ne eresszen. Túl rövid a menetes része a toldónak. Szerencsére volt egy megfelelő adapterem erre, de az eredeti gond az, hogy a szelepre menő vége nyitja a szelepet és így megy a levegő a semmibe
Ahogyan írod, az más pumpáknál lehet, hogy működik.
Az én megoldásomnak az az előnye. hogy nem a toldó lecsavarásával oldom és zárom a keréken a szelepet, hanem egyetlen gyors mozdulattal, ahogy leveszem a pumpa gyorscsatlakozóját a toldóról. Nincs veszteség, nem kell túlfújni az abroncsot. -
redjam
csendes tag
Sziasztok, nekem is ma jött meg az OKAI Neon Lite.
Lassan klubot is alapíthatunk!Tettem vele egy kört, 13 km kb 25 m szintemelkedés kétszer fel, kétszer le. H mód, de én már 20 fölött lassítok
. 82 kg vagyok, összesen 60% -ot merült.
Szerintem sík terepen 20 km/h -val simán van benne 20 km hatótáv.
Ja, és világítottam végigA fék, az érdekes, de lehet, hogy csak nekem, mert ez az első rollerem. Nagyon jól lassul motorfékkel, de ha csak lejtőn tartani akarom a sebességet, akkor észnél kell lenni. Ezt úgy csinálja, hogy teljes motorfék, utána semmi, megint ráadja, megint semmi.
A visszatáplálás működni látszik, mert ez egyik lejtmenet (ami azért valójában le és fel felváltva) alatt összesen 5% kellett neki kb 3,5 km -re.
Megemlíteném még a hozzá adott gumi szelephosszabbítót. Az semmire nem jó. A szelepet benyomja, de a másik vége nyitott, így mire letekerem, leereszt a gumi.
Megoldottam: kifúrtam belőle a kis pöcköt és készítettem egy kb 2,5 mm -es drótból egy merev rudat, ami pont olyan hosszú, mint a teljes toldó. Ha a másik végére ráteszem a pumpát, akkor benyomja a szelepet. Tökéletesen működik, ha leveszem a pumpát, zár a szelep a keréken és le lehet csavarni a toldót. -
H2o-pok
senior tag
Okai appot töröltem,felraktam a 2.16.7 verziót. Ledes beállitás sokkal több van, diagnosztika is,térkép, akku info,hőmérséklet, stb Minden ami a tesztekben látni
.
-
válasz
Silentfrog #22410 üzenetére
Itt van hatótávteszt világítással, és nélküle is:
https://youtu.be/bj2-vXY8oFIAlig csökken a hatótáv.
Nem érdemes emiatt kikapcsolni a lámpákat. -
PociAti
őstag
válasz
Ahogy DigitXT is megemlítette, a felkapcsolt világítás érdemben alig csökkenti a hatótávot.
A #21550-es hozzászólásban próbáltam kiszámolni mennyit csökkent egy elvi 30, gyakorlatilag 20 km hatótávú Xiaomi rolleren. Eredmény, 20.000 méterből lejön kb 107 méter.
Itt 300 W-os, tehát 50 W-al erősebb motor van, és a kormányrúd világítása legfeljebb 1,5W lehet. (5-6 db. kicsi LED.) Nagyságrendileg hasonló értékekről lehet most is szó.
-
PociAti
őstag
válasz
bigdady #22404 üzenetére
Elsőnként a rollerhez mellékelt kék NFC kártyát adtam a rollerhoz az appon keresztül.
Majd még kettő telefont szerettem volna, de csak az egyiket sikerült, egy modern készüléket.
Utána a pici Samsung Galxy Alphát, melyen 4.4.4-es Android van azt már nem sikerült (pedig abban is van NFC, és bekapcsoltam). Talán a másik telefon bezavart neki, amelyiken az app fut. (Az Okai apphoz legalább 5-ös Androidra van szükség. Most jutott eszembe, hogy ki kellene kapcsolni egy időre az új telefonon az NFC-t, és akkor nem tudna bezavarni.) -
DigitXT
félisten
válasz
s7evcsenko #22416 üzenetére
Mivel az csak egy becslés, lehet, hogy túlzó, lehet, hogy nem.
Ha tudsz hozzá mondani feszültséget, okosabbak lennénk. -
DigitXT
félisten
válasz
s7evcsenko #22413 üzenetére
Valószínűleg, ha ennyire le van merülve, és nem venne vissza, akkor nem
kellene pedálozni: egyszerűen kikapcsolna, mert letérdelne az akku.
Nem lineáris a merülés, és a végén nagy áramra összeomlik a feszültség. -
s7evcsenko
addikt
Helló
Segway Ninebot F30E-ben ki lehet valahogy kapcsolni, hogy amikor ~20% alá merül az akku, akkor takarékos üzemmódra vált?
500m-re vagyok már csak otthonról, enyhe emelkedővel, de pedáloznom kell, mert eltűnik a motorerő... tök szívás. -
DigitXT
félisten
válasz
Hm... Ha 250W-ot fogyaszt a motor, és 5W-ot a LED, akkor lehetséges,
hogy érdemben befolyásolja a hatótávolságot? (Szerintem ez kizárható.) -
ridiculous
aktív tag
válasz
Chartmen #22407 üzenetére
"Én egyet sajnálok hogy nincsen diagnosztika mód a lite-nak. De ami lite az lite
"
Értsétek már meg hogy nincs funkcióbeli különbség, a Lite - nak is van diagnosztikai mód az app 3.0.0 előtti verziójában, az annál újabb verzióban meg a másik két variánsnak sincs jelenleg benne.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Silentfrog #22400 üzenetére
Igen. Alul van egy nyil,fel kell húzni ,ott van a szinskála.
-
Chartmen
csendes tag
válasz
H2o-pok #22399 üzenetére
Nem sajnos, az alsó csak a normál és a pro verzióban érhető el.
Itt a LED is csak 3 módban állítható és kész. Illetve 1 a töltésre.
Na igen az app... én is pont azt nézem hogy már csak sima Okai app van és ráadásul máshogy néz ki mint amik a teszt videókban vannak. Én egyet sajnálok hogy nincsen diagnosztika mód a lite-nak. De ami lite az lite
Tiéd mikori gyártású? Enyém 2022/12.
A LED csík nekem ilyen:( Eddig ér fel nekem hogy a csavart is be lehessen csavarni az ellenkező oldalon)
-
BaLee
addikt
Tegnap végre teszteltük a D38E-t, az F40E-vel együtt.
A D38E mintha végsebességben max 1km/h-val gyorsabb lenne, anyaghasználat hasonló, bár asszony az F40E-t masszívabbnak érezte, én nem éreztem ilyen különbséget.
Nagyon egyben van mindkét roller.
Ami érdekes, hogy kikapcsolt állapotban ha a D38E-t toljuk mintha jobban fogna a motorféke.Egyik haverom hatótávtesztet is csinált vele. Kb. 95kg-os férfi és 28km-t tudott vele menni teljes lemerülésig. Vége felé már csak 20km/h-val ment, kicsit később 18km/h-val, az utolsó csík előbb pirosra váltott, majd amikor villogni kezdett onnantól már csak pár 100m volt hátra.
-
Silentfrog
veterán
válasz
PociAti #22401 üzenetére
Nálad nem áll kicsit félre a kormány összeszerelés után? Itt mindkettő ami van/ volt kissé csálé. Csak akkor tűnik fel ha megyek vele, ha csak fölé hajolok akkor nem tűnik ez fel.
Én tegnap hívtam az ügyfélszolgálatot, bár sehova sincs leírva a számuk, csak email cím , de ki lehetett nyomozni. a számukat. Normálisok voltak, amit kérdeztem a készséggel válaszoltak.
-
ridiculous
aktív tag
válasz
H2o-pok #22399 üzenetére
Május legvégén kapott egy új kinézetet az app meg kivettek belőle pár dolgot, azóta 1-2 dolog visszakerült de még nem minden. Ebben a verzióba még minden megtalálható.
A Lite - nak nincs egyedül alul led, a Neon - nak és a Neon Pro - nak van.
Funkciók tekintetében szerintem nincs különbség az appban a 3 verzió között. -
PociAti
őstag
válasz
Silentfrog #22394 üzenetére
Szombaton rendeltem egy fekete Litte-ot az okai.hu-tól, mai napon kézbesítette nekem is a GLS.
Ez a kapcsolat menüpontnál amúgy is kiderül, de Bravophone Kft. az okai.hu üzemeltetője. Raktáruk az üllői logisztikai parkban van, onnan küldik a csomagokat.
A TMX Kft. szervizeli őket, 2040 Budaörs, Kinizsi utca 2/b, korábban itt elég vegyes véleményt lehetett olvasni róluk. Reméljük nem lesz a szolgáltatásukra semmi szükség!Az anyaghasználat nagyon tetszik, kb. annyival tűnik masszívabbnak a hasonló hatótávú Xiaominál, mint amennyivel nehezebb. A kijelzője jól néz ki, de Xiaominál nagyon szerettem az erős OLED kijelzőt, OKAI-nál meg elvileg csak LCD van. Valójában nincs jelentősége, első generációjú Xiaominál szinte semmi nem volt, csak akku visszajelzés. A Sebesség meg úgy is mindegy, érzésre kell menni, nem a számot figyelni.
Nálam a csavar rendben volt.
A kormányszár helyére rakása nem is volt olyan könnyű, nagyon passzentos, elszórakoztam vele, mire sikerült a helyére játszani.
Tartottam attól, hogy az első neon csík a kormányrúd elvékonyításával jár majd, de van benne anyag, mégsem kell tarnai. Hátránya, hogy a masszívabb kormányrúd miatt talán fejnehezebb lett.És úgy tűnt, mintha egyszerre csak 2 NFC-t sikerült volna hozzáadni. A kártyát, és az egyik telefont. Pedig legalább 2 telefont szerettem volna hozzáadni.
Este próbakör. Majd tesztelgetem.
---
Ja, és pillanatra beparáztam. Most (több helyen is) gyanúsan olcsó lett ez a roller, és nemzetközi manual olvasva a 3. oldalon kétféle ES10-ről ír, egy 14,5 és egy 15 kg-os verzióról. Egyikben 2×10, másikban 3×10 akku van, 5,2 Ah és 7,8 Ah változatokról van szó. Nincs eltérés az elnevezés között és a csomagoláson egy szót se említenek a hatótávról (20 km vagy 30 km), illetve a tömegről.
A magyar fordításban csak a 30 km-es verzióról beszélnek, idehaza valószínűleg csak ezt forgalmazzák.
Viszont ha valaki Ázsiából tudna ennél is olcsóbban venni egy ilyen rollert, az nagyon figyelmesen olvassa át a kisbetűs részeket! Sajnos túl sok hiba van a termékcsalád leírásaiban, ilyen apróság talán fel se tűnne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest