Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
válasz
@mriya@ #94996 üzenetére
Nyeletős Helicon finoman szólva sem túl jó ajánlás pergetni. Tudjuk be áprilisi tréfának így március idusán...
A Thalia meg jó lesz fórumpecára, ha 400 km-t kell beletekerni.Nerazim
Teflont mindig az adott bothot veszel konkrétan. Azt kell eldönteni , hogy külső vagy belső. Én az utóbbit ajánlanám. Elviszed egy jobb boltba és kérsz/adnak bele való méretet. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Van 2db spiccbotom a sarokban amiket nem igazán használok és gondolkodom azon, hogy begumizzam őket. Nem képviselnek nagy értéket, ezért nem sajnálom őket, de szeretném munkára fogni. Az egyiket keszeges, pontyos pálcára szeretném a másikat busázni (ez egy üvegszálas ezer éves Silstar bot 6m hosszban, a végén a legutolsó tag már hiányzik). A keszegesbe egy 1,6-1,8 as tömör gumit akarok rakni míg a busásba egy tömör 2,8-ast. (Többet nem akarok rászánni azért választottam ezt, hybrid csőgumi és társai nem férnek bele a büdzsébe) Tudom, hogy semmi értelmede most elkapott a bütykölhétnék és szeretném kipróbálni. Ezekhez milyen átmérőjű telflon véget javasolnátok? Próbáltam ennek is utána olvasni, de erről nem találtam irományt. Van erre valami ökölszabály?
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #94995 üzenetére
Sajnos a dci motorok háklisak mind az olajra, mind az üzemanyagra.
Ráadásul rühellik a rövid utakat.Lótifuti autónak sokkal jobb egy benzines Suzuki prémium benzinnel etetve.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #94995 üzenetére
Banax-szal sosem fogsz pergetni. 😃
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel, mert FB. tolja a képembe az akciókat.
Banax Helicon 5600NF 16.790ft. [link]
Tudom, régi konstrukció, dögnehéz...De még mindig sokkal több a pozitív vélemény, mint a lehúzás. Szerintem ilyen ütős-verős-nemsajnálós pergető orsónak megfelel. Olyan kezetek lesz mint Popeye-nek.
Aktuális témához hozzákotyogva: Volt hogy ilyenkor tavasszal megszámlálhatatlanul tekertem én is a tavon kifele a frissen telepített pontyokat. Elkezdtem összepakolni, kérdezte sporttárs, mivan, nincs hal? Mondom hogyne lenne, be sem ér a horog, rajta a ponty. Aztmondja akkor miért megyek? Hát mert nem tartom sem sportszerűnek, sem etikusnak, sem kihívásnak. Nem értette. Hát, nem vagyunk egyformák.
Megkezdem a héten szerintem én is a szezont, az idő jó volt már, de láttam a Rábai vízállásról képeket, Rábca meg le van még fogva, úgyhogy nem indultam. Tavi jegyem nincs, oda már kimentem volna.
Ilyenkor jön az év egyik legszebb pecája számomra. Nevessetek csak ki, de a Rábcára feljönnek így március végén, április elején a kárászok. Zsilip alatt megrekednek, bolóval lehet őket aprítani, kiló körüli példányok is vannak ilyenkor.
Egy Compót szeretnék végre fogni, azt gyerekkorom óta nem fogtam. De egy aranykárászon is meglepődnék már.
Leszervizeltettem az új horgászautót, az örökölt dízel thaliát. Eddig soha semmi baja nem volt, nincs benne 100e. km. Gázolajszűrőt is cseréltek, azóta kb 12 óra állás után nem akar indulni, csak kézi gázolajpumpálás után.(Fél év állás után, mikor vittem bele aksit, szinte pöccre indult) Majd megnézi a szerviz(nem értek rá, szerintük repedt, hibás lehet a szűrő), egyenlőre visszatettem szülői ház garázsába, visszahoztam az Ignist. Igaz kétszer annyit eszik, de pöccre indul. Thalia amíg Foxpost automatából kivettük a csomagot, addig lett leállítva, de 3-4 tekerésre indult el, nem vagyok én ilyenhez hozzászokva, 30 éve Suzukim van, benzinesek. -
balou84
csendes tag
válasz
BlackmMmDog #94992 üzenetére
Hol volt ez a haldömping?
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #94990 üzenetére
Az szép
Itt 5 percenként húzta (nyolctól voltam fél négyig) , 4 ment el (mind jó méret part előtt
),de nem tudom hogy fért volna az időbe több.
2 kg-tól jött 6+ ig, átlag 3-4kg -os méret ,de sok volt 5+-os is.
-
@mriya@
őstag
válasz
BlackmMmDog #94990 üzenetére
Volt olyan a veresi Haldorádón, hogy a cimborám egy éjszaka alatt 170 pontyot fogott.
Másnap én is kivettem olyan negyvenvalahányat, de inkább hazamentem. 😱
Természesen mindez telepítés után történt. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #94983 üzenetére
36 ponty lett meg
-
Zoli bácsi
őstag
Carp Zoom, csak ma.
-
-
Spoon16
tag
A Sikeres Sporthorgász magazinnak sajnos annyi...én az utóbbi időben jobban kedveltem mint a Mohosz magazinját,ami lassan csak a pályázatokról szól...
Nekrológ: In memoriam Sikeres Sporthorgász Hónapok óta hívtok, üzentek, írtok, kérdezitek sokan, kollégák, olvasók, előfizetők, követők: Mi történt a lappal? Mikor jelenik meg? Vártam türelmesen a válaszra magam is. Hónapokat. Míg végül úgy döntöttem, megírom, amit én el tudok mondani az elmúlt időszak történéseiről. Mivel jómagam január óta nem vagyok a Sikeres Sporthorgászt megjelentető kiadó alkalmazottja, csak azokat a tényeket tudom ismertetni, amelyek birtokában vagyok.A Sikeres Sporthorgász utolsó nyomtatott száma 2024. október 26-án jelent meg. November végén közölték, hogy az addigi formában a kiadó tulajdonosa nem folytatja a munkát. Akkor már készült a következő szám.Január elején elbocsátottak az állásomból. Pár nap múlva felhívtak, mégis lesz újság – lesz elegendő bevétel az állami hirdetésekből. Három nap alatt megterveztük, összeraktuk az aktuális számot. Majd január végéig vártunk. Kiderült: februárban kell leadni a lapot. Februárban is vártunk. Közben többször kaptam hívást, hogy biztosan megjelenik a lap. Márciusban.Lassan március felénél járunk, és van egy kész számunk. Digitális formában. Itt tartunk most, ennyi információt tudok megosztani Veletek a mai napon a Sikeres Sporthorgászról. Minden egyéb kérdéssel a kiadót (SSH Média Kft.) keressétek.Viszont én még nem fejezem be. Édesapám alapította a lapot – 33 évvel ezelőtt. Tartozom neki, a családunknak és valamennyi, volt vagy jelenlegi kollégánknak, olvasónknak, előfizetőnknek, követőnknek azzal, hogy amíg tudom, ezen a felületen folytatom… Mindenekelőtt a meg nem jelent szám közzétételével. Meg fogom osztani valamennyi írást itt, a Facebook-oldalunkon.S a legfontosabb! Szeretném köszönetemet és hálámat kifejezni mindazoknak, akik nélkül ez a lap nem létezett volna, akik a kezdetektől készítették, vagy akikkel később én is együtt dolgozhattam/dolgozhatok:Petrenka János lapalapítónak, Radu Morarnak, Zákonyi Botondnak, Péter Róbertnek, Gyulai Ferencnek, Varga Gyulának, Tölg Istvánnak, Pénzes Bethennek, Szatmári Jenő Istvánnak, Domonkos Imrének, Hunyadi Attilának, S. Nagy Istvánnak, Somogyvári Józsefnek, Székely Zoltánnak, Bagi Gyulának, dr. Mágenheim Mihálynak, Fejes Istvánnak, Makai Sándornak, Szántó Gábornak, Bokor Károlynak, Kövi Gábornak, Horváth Zoltánnak, Mihalek Miklósnak, Kalácska Istvánnak, Fazekas Norbertnek, Siklósi Bélának, Döme Gábornak, Sipos Gábornak, Haskó Tamásnak, Ladányi Tamásnak, Szarka Lászlónak, Csörgő Tamásnak, Kocsis Lászlónak, Főző Péternek, Büki Tamásnak, Balaskó Norbinak, Pásztor Istvánnak, Dobrai Zsoltnak, Tóth Dávidnak, a Műhosznak, Klátyik Istvánnak, Jakó Lászlónak, Oláh Csabának, Lukácsi Bélának, Jankovich Krisztiánnak, Bodolai Lacinak, Kovács Zsigmondnak, Pálfai Gábornak, Andrejszky Zoltánnak, Matolcsy Mónikának, Kovács Attilának, Ács Józsefnek, Paál Norbinak, Költő Gézának, Bujáki Gézának, Szittnyai Zalánnak, Erdélyi Pupa Balázsnak, Nagy Csabának, Kátai Róbertnek, Burján Szilárdnak, Tóth Péternek, Szabó Bencének, Őze Daninak, Szabó Attilának, Vér Antalnak, Dr. Táncsics Aladárnak, Császár Erzsébetnek. A szerkesztőség tagjainak: Spolarich Lászlónak, Molnár Lacinak, Németh Andreának, Eke Csabának és Török Marcinak, Békefi Juditnak, Simon Irénnek, Benes Beatrixnak, Braun Brigittának, Békefi Miklósnak, Mészáros Józsefnének, Klenoczky Anikónak és Tamásnak, Zsíros Zoltánnak. S akik financiálisan járultak hozzá a magazin 33 évéhez: Markóczy József, Paál István, Vékony István, Kovács Lajos, Scharf István, Rózsahegyi József, Janzsó Csaba, Nagy András, Pataki Csaba, Pankotay Gellért, Nagy Krisztián, Ágh Károly és ifj. Ágh Károly, Magyar Szilárd, Tímár Gábor, Walter Tamás, Králik Károly, Papp József, Szabó Csilla, Deák György, Czukk csali, Márton András, Valentin Katalin, Kádas József, Geiger István, Hermesz Zsolt, Csönge Ferenc, Németh Csaba, Váradi György, Magyar Gábor, Fodor Árpád. És köszönet illet meg mindenkit, aki valaha megvásárolta, előfizette, elolvasta a lapot, kérdezett, hozzászólt, kritizált vagy dicsért, ötletelt, esetleg bármi módon részt vett a Sikeres Sporthorgász életében!Remélem, legalább ezen a platformon tovább él a magazin, és Ti, akik követitek, kedvelitek az oldalt, segítitek egy-egy like-kal és megosztással minden bejegyzésnél, hogy a Sikeres Sporthorgász minimum 40. születésnapját együtt ünnepeljük majd… Szeretnélek megkérni benneteket, ezt a bejegyzést is juttassuk el minél több platformra, hogy a Sikeres Sporthorgász print verziója méltón búcsúzhasson el.Petrenka Noémi -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #94982 üzenetére
Nem baj, szombaton ér hozzánk hidegfront viharos széllel
szombaton (jó)peca lesz
-
galervin93
addikt
válasz
Redneck #94980 üzenetére
Ennyi, ha menni kell, hát menni kell.
Ha időben végzek melóval lehet kiszaladok én is délután pergetni, bár a szelet gyűlölöm, pedig ma lesz belőle bőven részünk...
Ami kellemetlenebb, hogy jövőhétre elég jó kis lehűlés néz ki, arra hajlamos helyeken -10 sem kizárt, szépen vissza fogja vetni a vizek hőmérsékletének emelkedését. -
Redneck
nagyúr
válasz
galervin93 #94979 üzenetére
Most van szabadnapunk, idén többet akarunk pecázni, és nem itthon ülni. Van full eső ruhánk, de azért jó lenne ha nem kellene...
Tegnap pergettem is kicsit, de 3 féle gumira sem volt semmi. -
Redneck
nagyúr
Hétfőn voltunk a Carplove nagypontyos taván. Nem etettem, csak annyival ami a 30g methodon volt. 7 keszeget és egy 2kg-os pontyot fogtam a szélben, a teleszkópos Ninjával. Nem volt rossz peca.
Ma délután kimentünk 4 órát dobálni a Duna öbölbe. Egy kósza keszegen kívül, semmi nem jött.Holnap Majosligetre megyünk, method feederezni. Remélem több sikerélményünk lesz!
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi #94975 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond és mindent nézek. Minden más rendelésnél simán megtalálnak, sms-t is szoktak küldeni, most meg csend és hullaszag. Ez nem futár probléma, főleg mivel GLS a futár.
-
Zoli bácsi
őstag
Foxpost automatába rendeltem (Nyugi, nem horgászcuccot, Xado-t). Bolt küldött egy linket, mikor átadták a csomagcégnek, amin nyomon követhetem. Már sokallottam a kiszállítást, ránéztem a nyomkövetőre, szerinte több mint egy napja az automatába van a csomag...... Megnéztem, sem email, sem SMS. Felhívtam a Foxpost ügyfélszolgálatát, elmondtam a bánatom, szerintük elküldték a nyitókódot. De mondta a hölgy, hogy elküldi megint. Másnap reggel jött is 3 mail, a nyitókóddal, szóval át tudtam venni a csomagot.
Pár napja megint rendeltem Xado-t, (Injektorhoz, mert motorolajba nagyon bevált), megint nem jött értesítés. Mielőtt reklamáltam, alaposan megnéztem, webes alapon freemail postafiókba belépve valami promotions fül alá betette, persze a levelező program nem szedte le..De legalább most jött értesítő. Múltkor nem, akkor is megnéztem.
Szóval aki nem kap értesítést, ott kezdje, hogy mailfiókban spam, promotions.....stb. mappákat nézzen meg. És ne használjatok freemailt. Nekem vagy 30 éve megvan, úgyis azért adom meg mindenhol, erre jöjjön a spam is.
Amúgy szerintem is a legjobb a GLS. Csak nem mindenhol lehet választani, a Foxpost automata meg itt van 200m-re. -
feelurself
aktív tag
-
jansky1
senior tag
Tavaszi fórumpecáról van esetleg bármi infó?
-
balou84
csendes tag
Nagyon kiváncsi lennék mit mondanak, biztos nem csörögsz oda? Egy telefon nem tart semmibe, 8-ig nyitva vannak. Én vettem tőlük 25kg-os Uni pelletet is nagyon jó áron, azt is kiküldték pedig azon se nagyon kerestek anno és még jó drága lehetettva szállítas is. Sztem inkább megborulhattak a sok rendeléstől, de ez se mentség.
-
saen
veterán
válasz
balou84 #94959 üzenetére
Semmit nem kaptam, vagyis már olyat, hogy értékeljem a termékeket
Futárcégek csendben vannak, pedig meg szoktak találni. Szerintem simán nem küldték el, mert rájöttek, hogy ez nekik nem olyan nagy üzlet.
Nincs kifizetve, szóval nem buktam rajta semmit, csak vicces az egész.
-
nepszter1
addikt
válasz
aladarazurbe #94954 üzenetére
[kép] Nekem ez vált be Feederhez
-
@mriya@
őstag
válasz
Én kb 10 félét vettem onnan, egy volt kuka közülük.
-
jjohn
aktív tag
válasz
Ezt a típust használom [Barbed 8011]
Van szakáll nélküli is verzió a 8012-es, de úgy láttam abból 10-es a legkisebb.
Amúgy a HIRISI egy nagy cég, ez bejegyzett védjegy Kínában, Európában és Amerikában. Egy kínai professzionális pontyhorgász-felszerelés-szállító, ha jól tudom szállít a FOXnak, a Delphinnek, a Nevisnek és szerintem a forgalmazók 95%-nak is.
-
aladarazurbe
csendes tag
Többféle horgot rendeltem már aliexpress-ről, de mindnek véleményes volt a hegye.
Karcolgatták a körmömet, de nem ragadt egy se, melyen kővel sem tudtam javítani.
Ám a hirisi az kivétel, ragad a hegye, tartja, fenhető.
Melyiket használod pontosan? Amiket én néztem nem volt belőle ilyen apró méret. -
jjohn
aktív tag
A Dunán csak pár pöccintésem volt eddig, ezért vasárnap kilátogattam a Ravazdi Erdész tóra.
Methodozni kezdetem két távolságon, egyik a nád elé a túlparton, másikkal egy rövidebb távot próbáltam.
MMX epres kaját választottam, gondolva az édes jobban megy, sajnos nem így lett. Próbáltam aromázni, de nem segített. Mellette még csontit is tűztem a pop-up mellé.
Sokféle pop-upot próbáltam, a tüzes barack sem hozott áttörést.Most nem vittem halas kaját, de lehet jobb lett volna, az azért mindig hozott halat, akár ősz akár nyár volt.
Method helyett dél körül hosszú előkére váltottam az egyik boton, csak csontit tűztem a horogra az eredmény egy termetes kárász, itt sem igazán csaptak le a pop-upra. A múlt ősszel jobban ment a hosszú előke.
A nap végeredménye 1-1 kari mindegyik boton.
Ez azért jó mert nem nulláztam, többi helyen sem ment nagyon hal, a karik sem voltak nagyon aktívak, elvétve fogtak kisebb pontyokat. Ezzel szemben jó pár nappal ezelőtt hatalmas pontyot fogtak, persze a pontos hely az nem volt publikus.
Viszont tesztelhettem újra a HIRISI horgot, ebből is a 10-es méretet, azt kell, hogy mondjam remek horog, könnyű jól akad, ősszel a pontyoknál is jól vizsgázott. A kárász is simán felvette, az idei évben a folyón is újra használni fogom, és kis tesóját a 12-est.
Na és az ára is nagyon jó, az első szériát 381 Ft-ért kaptam Welcome deal ajánlatban. Most már 800 és 1000 felett van, de akkor is megéri szerintem.Másik a zsinór teszt, próbára tettem a Nevis Navy Feeder zsinórt. A nyúlása tényleg minimális, a dobást jól bírta (a rövid távon), nem pöndörödik, merülése is jó.
Egy biztos a CZ Feeder Competition FC Method kicsivel gyorsabban süllyed.
Csomó tűrése, azt mondom remek, egy csomóval is, illetve dupla csomót kötve is, nem szakad a csomónál. A többi nyúzáspróba majd folyóvízen lesz, illetve nagyobb testű halak esetén. -
galervin93
addikt
válasz
BlackmMmDog #94951 üzenetére
Tavaszi felmelegedésben egy törés (lehűlés, front) nem a legjobb ómen. Ezt most ki kell bekkelni, viszont a csapadék (már ahol lesz komolyabb) meg tudja mozgatni a vizet. És a legnagyobb bölcsesség: lehűlés után mindig jön felmelegedés.
Szóval nincs mese, ezt a pár napot mist ki kell bírni (ugyanakkor ezekben a napokban is vannak rövid periódusok, amik meg nagyon fogósak tudnak lenni, csak hát ki tud annyit kint lenni, hogy beletrafáljon, 1-2-3 órákról van szó).
-
BlackmMmDog
aktív tag
Röviden a hétvégém: Szombaton Füzes 3 ponty és mellé a keszegek, vasárnap Szabadidő 1 ponty és mellé a keszegek. Most ez az időjárás nem jó, már nem esznek/még nem esznek.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #94940 üzenetére
Dovit sokat fejlődött modern gépeket használnak, az olcsóbb termékek is itt készül (szinte mindent magot külön darálnak és a végén keverik össze) ezért talán átlagtól drágább.
Erdei Attila mesélte már lassan 10 éve hogy ma már az olcsóbba megy a raktár alja(régen hozzá keverték az újhoz), valamint hozzá tette XLL dévérből eladnak 100 kg-ot addigra elmegy 4-5 kg ECO kaja.
Walter egy videóban mesélte a Daiwa kaják miatt új gépsor kellet beszerezni , szerintem Walter/EA etetők egy része már ott készül.
Timár /Top mix /Mmx /Haldóradó olcsóbb kaják is használhatóak, továbbá a Professional csali termékei se zavarja el a halat. Lantos mix már sok esetben dohos/penészes a zacskóból kivéve.
#94943Spoon16
igen, a Click Counter App (UXAPPS LTD) használom#94948Steady74
idén már jött 63 ponty, és igen pontosan vezetem
-
Gyok2
senior tag
válasz
galervin93 #94941 üzenetére
Sebaj, majd a kenderrel javítom vagy elszórom a snecikre.
Ez egy nem kimondottan bodorkás víz, nem nagy számban, de többnyire azokra lehet horgászni, szóval, annyira nem kell csúcsra járatni az etetést, már az is eredmény, ha pár darab jön. Persze, az is lehet, hogy rosszul ismerem a vizet, és van ott sok, csak oda kell csalni, de szerintem kilószámra akkor se lehet fogni.
Megfontolom, de most, hogy az őrölt kendert már megvettem, abba az irányba megyek, hogy azt használjam. -
Spoon16
tag
Köszi srácok !
-
jjohn
aktív tag
válasz
Spoon16 #94943 üzenetére
Erre gondoltál? [Counter: Click Counter App UXAPPS LTD] .
Azt hiszem # BlackmMmDog is ezt használja. -
válasz
Spoon16 #94942 üzenetére
Én is kimentem az idei elsőre, de egy mozdítás nem volt. Az utolsó másfél órában a telefonon beállítottam 5 percet, ha lejárt, szerelék ki, megtöm és próba máshol. De semmi. Mondjuk a csontit otthon hagytam
így csak mindenféle popup és wafter volt cserélgetve a method feeder cuccon. A peca végén jött a halőr, kicsit beszélgettünk, ő azt mondta, hogy hideg még a víz (Egerszalók). De ahogy elnéztem, kb. senki nem fogott aznap semmit ott. Lázbércen meg a haver elmondása alapján húzták ki a pontyokat folyamatosan....
-
Spoon16
tag
Annak a halszámlálós appnak meg tudja mondani valaki a nevét?
-
Spoon16
tag
Tegnap megvolt az első idei békéshalas peca a kedvenc holtágamon, 9 dévér és 2 bodri volt a zsákmány szűk 4 óra alatt. A peca első felében hosszúelőkéztem,aztán a második felében váltottam finom methodra. Ami érdekes volt,hogy eredményességben nem volt köztük nagy difi. A methodra csak keszeg jött, a bodrik azok a csontira jöttek. Érdekes volt tapasztalni,hogy 40 centis előkével kezdtem,aztán folyamatosan rövidítettem és kb 25 centinél kezdtek jönni a kapások. Nem örültem neki,hogy a method is ennyire ment, nem szeretem, "buta" peca, de úgylátszik,hogy akár fehérhalra is működik.
Sensas Brémes volt a menü, fura egy kaja, nem sikerült olyan igazán tapadósra keverni. -
galervin93
addikt
Sajnos akárhogy osztunk-szorzunk, annyira "bodorkás" kaja, hogy rá van írva a halacska... De a plusz kender sokat dob rajta (bármin!).
Nem tudom mi a kifejezett cél, hogy egy sok bodorkás vízen szeretnéd a nagyobbakat megfogni, vagy keszeg/kárász közül kellene kimazsolázni a bodorkát stb., de én nem az etetőanyag felől fognám meg a dolgot. Először is, rettentő triviális, de mégsem - kell egy jó bodris víz... Ez (de más) kaja sem(!) alkalmas arra, hogy csak a bodrit vonzza az etetésre.
A bodorka alsó szájállású hal. Érdemes fenék közelében keresni. A piciket alapvetően élő csalival (pinki), a nagyobbakat lassan már kukoricával is. Ez utóbbit akár félbe is lehet vágni, főleg a tavasz első felében.Ha van jó bodris vized, ahol nagyobb példányok is értelmezhető számban foghatók, akkor érdemes lenne kipróbálni, hogy tisztán a kendert lövöd. A por alapú kaja ugyanis jellemzően elaprózza a halat. Egy finom csúzlival, pár percenként egy kosár kender, néha egy-egy lövés kukorica.
És akkor itt már vissza is tértünk a kaja beltartalmára - nem véletlenül kerül annyiba pl. egy Gros Gardons... Egy polccal lejjebb pl. Walter Black Roach. Én ezeket nem szoktam tisztán használni, de ha bodorkás a víz, akkor mindenképpen érdemes lehet valamilyen arányban tenni az alap keverékbe.Zoli bácsi
Walternál is előfordult régen - nem tudom most mi a helyzet, legutóbb egy Salty-t bontottam tőlük, az szép tiszta volt. -
Steady74
Topikgazda
Basic a neve, szóval gondolom kb alap. Már sajnos nincs meg, de volt egy régi-régi írás arról, hogy melyik adalékot milyen %-os arányban érdemes keverni az alapkeverékhez. Szerintem, ha 10-15% alatt maradsz a hozzáadott kenderrel, ne lesz bajod.
főtt, szemes kendert egyébként Ordason szoktam adni a nagypontyos-kukoricás etetéshez, imádják a nagyok is.
-
jézusom
addikt
Gazdaboltban vegyél! Régen volt egy a horgászujságban egy módszer, hogy forró vizzel kellet egy éjszakára termoszba rakni, akkor reggelre kicsÍrázott! A csÍrát szeretik csipegetni
Horogra kitűnő.
A másik verzió, hogy megpÍritod és brutál illata lesz, rendesen fűszag lesz, majd ledarálod. De a daráláshoz keverni kell valamivel, mert eltömÍti a darálót. Etetőbe nagyszerű.
Én most vettem elő a h¤tőből egy tavajit, de nagyon puha nem tudom horogra tűzni, ment etetőbe. -
Steady74
Topikgazda
-
Gyok2
senior tag
Úszózós szakikhoz lenne kérdésem. Eddig mindenhol azt láttam, hogy bodorkás etetőbe kerül kendermag. Ma megérdeklődtem a soroksári Walterben egy etetőanyagról, hogy van-e benne kender, és azt a választ kaptam, hogy lényegében mindegy, nem attól fogok fogni, hogy van-e benne vagy sem. Most akkor mi az igazság?
Köszi. -
sasa311
veterán
Urak, a busman még nem eszik, cserébe az összes kiment a nagydunára mert nincs víz az öblökben.
Szóval Áprilisra vagy Március legvégére volna igény egy fórumbusázásra?
-
Zoli bácsi
őstag
Carp Zoom webáruház mai nap -20%, kuponkód NONAP
-
nepszter1
addikt
Amúgy mikor vannak az ideális idő szakok pergetni?
-
lbandi777
aktív tag
válasz
galervin93 #94906 üzenetére
Zátony mögött 2 méteres vízben már nincsenek a vermelő helyeken.Úgy vettem észre kijönnek napozni,nagyon tiszta a víz.
-
galervin93
addikt
válasz
lbandi777 #94900 üzenetére
Gratula!
Milyen pályán fogtad, még a téli helyek közelében, vagy kijjebb merészkedtek már?Szépen megindultak a berobbanó tavaszban, nálunk a tavon is elkezdték fogni, igaz hallal. Minap voltam kint pár órát dobálni gumival, a süllők folyamat csipegették a 16 centis gumit is, egy 35 körüli fel is szedte magát a horogra. Naplemente után hallottam pár felszíni buffanást. Ma nem biztos hogy lesz időm, de holnap kinézek. Ha lesz kanadai gernyóm akkor lehet úsztatok is egyet, délután megyek a Walterba.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest