Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bercsi
aktív tag
válasz
WarninShotZ #68091 üzenetére
Üdv a "sötét" oldalon
Általában én is ezt az etetőanyagot használom keszegre, nekem is bevált.
Horogból én jobban kedvelem az owner sode-t, vékonyabb-könnyebb és úgy vettem észre hogy jobban is ül a puha szájban. -
-
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93 #68094 üzenetére
Meg a sok-sok methodos pontyozás után igazi felüdülés volt kipróbálni keszegezni, és így, hogy sikerült is fogni egy jó pár darabot, felül múlt minden várakozást!
-
galervin93
addikt
válasz
WarninShotZ #68093 üzenetére
Bölcs döntés, a kapás, a bevágás (szinte csak ráemelés) is teljesen más, és egy fokkal az egészet finomabban kell művelni. Na meg majd ráér addig, mire 10 fok alá hűl a víz. Remélhetőleg majd csak valamikor novemberben.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
WarninShotZ #68091 üzenetére
Próbáld ki 0.08 vagy 0.06 fonott főzsinórral, egészen meg fogsz lepődni mennyire más világ
bushman: mesélj majd milyen volt a peca!
Én ma halason voltam, 26 ponty, majdnem ennyi elment, jó kis peca volt, láb alatti feeder.
-
WarninShotZ
tag
Tegnap sikerült kijutni a Malom tóra és kitudtam próbálni végre élesbe a hosszúelőkés keszegezést.
Reggel, fél7 után, egész hűs volt a levegő, kb 17-18 fok lehetett. Keszegezni a 330-as SW SuperNova Light-ot vettem elő a 0.5 unciás spiccel, sodort zsinórszakasz, 20 grammos 5 soros SW alagút kosár, alatta egy Gamakatsu 1310N előkötött horog. A horogra 2-3 szem csonti ment, a kosárba pedig Serie Walter Brasem (2 kilós) került, hozzá egy adag barna SW föld, illetve pár marék Maros féle süllyedő morzsa (piros-sárga). A parttól kb 23-24 méterre alakítottam ki egy etetést, kezdésnek kb 10 kosárral dobtam, majd elkezdtem ráhorgászni, fél órán belül meg is lett az első dévér keszeg!
Összességében 24-25 keszeg jött, leginkább dévér (30-50 deka körüliek), de volt benne pár apró karika is, viszont legalább 15-20ról le is maradtam a balf@szkodásom miatt..
Jó kis pörgős peca volt és tényleg élvezetesek ezek az apróbb halak is.
Még tanulni és fejlődni is kell, illetve beszerezni hozzá még 1-2 cuccot, tuti, hogy fogom még erőltetni ha lesz rá alkalmam.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi #68088 üzenetére
Rendeld be, ingyen van. Átveszed, ott kibontod, ha tetszik bódottá, ha nem, már mehet is vissza.
-
Zoli bácsi
őstag
Köszi mindenkinek a tippeket!
Az a bajom, hogy a legközelebbi Dechatlonban (Sopron) elég minimális horgászcucc van, de lehet hogy csak én járok olyankor mikor ki vannak fogyva.....
Győri üzletükben sem volt hatalmas választék mikor ott jártam, de azért a Soproninál jobb volt a helyzet.Nem horgászcuccért megyünk amúgy, általában cipőért, ruhaneműért.
-
jjohn
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #68076 üzenetére
Decathlonban van elég jó áron és strapabíró, található még másik széria is. Mehet a végébe a kapásjelző. Illetve LIDL-s tripod nagyon jó, azt használom folyóvízen és néha tavi pecánál is. Még egyszer sem borult fel.
[https://www.decathlon.hu/bottarto-carp-stick-40-60-cm-id_8325516.html] -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #68080 üzenetére
Kihegyezett betonvas, és kalapács.
-
Daidalosz
kezdő
válasz
Azt írja, alumínium. Hát...
Érdemes esetleg megnézni az acélból készülő talajcsavarokat, ezekből vannak egészen kis méretek (kb. 1 kg.) is. Kis barkácsolással hozzáilleszthető szerintem bármilyen bottartó, és azért mégsem alumínium. -
mano660
tag
válasz
Nekem a Prologic ( [link] ) van, ezt használom a szikes talajon (mely szintén tud beton kemény lenni). Mint a képen látható, adnak vele egy kis pöcköt, mely a leszúrón kialakított furatba helyezve tudod tekerni. Én ezt a kis pöcköt cseréltem hosszabbra, így egyik kézzel nyomom lefele, a másikkal tekerem.
-
Zoli bácsi
őstag
Van két egyszerű Nevis Tripodom, még pár éve vettem párban, valahol porosodik, egyszer vittem ki, egy termetesebb keszeg feldöntené szerintem.....Stabil lenne biztos, ha a kampójára ráakasztana az ember egy vödör vizet, meg kihúzná a lábakat.... De egyszerűbb egy Rod-pod talán Tripodomnak kevés a terpesztése, kézzel is könnyű elbillenteni. [link] Nincs hozzá bizalmam.
Amíg a leszúró lemegy, azt használom....Sajnos a tóparton már kínszenvedés a leszúrás.Illetve nem is megy le, csak centikre.
-
saen
veterán
válasz
Szerintem nem. Először is kell valami amivel csavarni is tudod, de az igazán kemény talajba nem fog lemenni. Inkább egy háromlábút vigyél ha nem megy a leszúrás.
-
Zoli bácsi
őstag
Vannak ezek a földbe csavarható bottartók. Ezek mennyire használhatók a gyakorlatban?
Konkrétan mondom is mire lennék kíváncsi. Én leszúrókat használok, ha van rá lehetőség. Kavicsbányató partján nyáron esélytelen a leszúró, olyan a kavicsos föld, mint a beton. Ilyenkor Rod-podot használok.
Ezek a csavarós tartók használhatók lennének? Letekerhető a kemény földbe? Mert egyszerűbb lehet szállítani és üzembe helyezni mint a Rod-Podot.....
Erre a fajtára gondolok, a márka mindegy, ezt találtam hirtelen: [link] -
busman
veterán
Reggel indulás Bonnyára... rakós beizzítva.
-
Gyok2
senior tag
Nemrég volt téma a Rákos-patak, pár napja arra jártam a kőbányai/keresztúri részen, és egész rendes csalihalnak valókat láttam benne, akár arasznyit is, és tisztának is tűnik, csak jól be van nőve. A poén kedvéért, lehet meglátogatom egy egyszerű spiccbottal
Másik, Győr/ Mosonmagyaróvár és környékbeli kollégákhoz, milyen most arra a szúnyoghelyzet? Július végi szigetközi túrán, éjszakai horgászatra ne is számítsak, vagy ennyire azért nem katasztrofális a helyzet? Köszi.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi #68069 üzenetére
Tómalom más világ, ott mindig hidegebb van a "völgyben".
Kb. 15 -16 fok volt. 3-5 fokkal mindig hidegebb van, mint a városban. A szélvihar rátett még egy lapáttal, kapucniban, hosszú cuccban ültek a horgászok, minden tocsogott a vízben, akkora pára volt. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
vendingo #68068 üzenetére
Annyira nem volt hideg, csak szokatlan a gatyarohasztó idő után......
Én most gondolkodtam kimenni, de felhősödik, fúj, lehet megint esni fog.....Reggel léptem le 24-ből, nyugis műszak volt, ilyenkor mégis csak les ki az ember a fejéből......
Lesz időm kimenni, vasárnap lesz egy 24-em, aztán megint kivágtak egy hét szabit...Leállították a nappalos autót, kevés a gépész. Utána kell nézni mennyi szabim maradt, lehet vasárnap meghúzom a derekamat...... -
vendingo
veterán
Reggel voltam horgászni, fáztam és hazajöttem. :)
Rengeteg halat fogtam, a zsinór el se süllyedt és már vitték is.
Gyönyörű szélcsendes, de hűvös idő volt, mire kezdett feljönni a nap és melegedni az idő, a semmiből szélvihar támadt, aztán tipliztem is.
Extra édes kajával és fokhagymás szúnyog kombóval horgásztam. Édes csalira semmi nem volt. Annyira hideg volt, hogy szomszéd stégen a bácsika hosszú cuccban és kabátban ült. Sikerült akasztanom egy kiló körüli pontyot, élvezet volt fárasztani, nagyon finom szerelésem volt, előke ~1kg szakitóval rendelkezett. Rajtam kívül mindenki karikás fenekezőt használt, semmit se fogtak. Kabátos faszi fogott pár apróságot úszózva. -
Steady74
Topikgazda
Majosligeti horgászparkban volt már innen valaki? Hétköznap (péntek) szokott tömeg lenni? Köszi
-
Steady74
Topikgazda
Tamáséknak a covid ellenére nem volt rossz évük, 1,7 Mrd Ft volt az árbevétel, 200 MFt az osztalék. Innen is gratulálunk nekik
-
KunEmber
senior tag
Tegnap delután kisfiammal kiszaladtunk az RSDre a botot ízlelgetni, végre olyan volt a folyó, amilyennek szeretem. Minden dobás halat adott. Pinki ment tegnap.
-
sasa311
veterán
válasz
WarninShotZ #68061 üzenetére
Sokan voltak? Illetve nagyon sűrűn vannak a helyek?
-
WarninShotZ
tag
Sikerült kijutni ma délelőtt a soroksári Kis-bleró horgásztóra, egy kis pontyozást terveztem, sikerült is.
Kukoricás etetés (csemege + erjesztett), etetőanyagot nem használtam, kis 30g-os preston ólom volt fent a 3.60as Serie Walter Supernova Light-on, 12-14es méretű KKM-B horog, csalinak különféle Stég Uptersek mentek, leginkább az élénk citromsárga és rózsaszín színek mentek. Sikerült 9-10 pontyot fogni, a legnagyobb kb 3 kiló lehetett, de majdnem mind 2 kiló felett volt, illetve jött 3 kárász, abból egy koi kárász volt. Mozgalmas kis peca volt.
Holnap meg úgyfest keszegezés lesz porondon, kíváncsi leszek, hogy mennyit fogok balf@szkodni majd.
-
-
Daidalosz
kezdő
válasz
vendingo #68051 üzenetére
Nekem egy Te3 Techniumom van 8 m-ben (használtan vettem), az remekül működik. (De a hetes már csak Catana, és a hetes bolo is az.) Viszont hajdan horgásztunk a Silstar kompozit botjaival is 9-ben. Nagyon nehéz, nagyon lágy botok voltak a mostani, olcsóbbakhoz képest is (több, mint 1000 g!!), de egy három órás pecát meg lehetett csinálni még azokkal is. Igaz, edződni kellett hozzá, mind fizikálisan, mind technikában.
-
jjohn
aktív tag
válasz
@mriya@ #68022 üzenetére
Hát a balatoni törpeharcsa nekem is meglepetést okozott jó pár évvel ezelőtt. Képeket most nem töltenék fel, mert aki járt arra tudja, fele sem igaz amit írnak.
Nem tudom mért kell tagadni állandóan a nyilvánvalót.Annyira nem ad életteret a balcsi, hogy úgy gomolyognak mint egy fekete felhő. Gondolom mindenki ismeri a jelenséget.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
KunEmber #68053 üzenetére
Ahol eddig volt lehetőségem keszegezni ott beljebb, olyan 20-25 méterre voltak és feederrel, match bottal próbálkoztam. Ha a feederhez kapásjelzőt használtam a spicc figyelése helyett akkor még élhető is volt a dolog, de a spiccen alig lehetett látni a kapást pedig lágyabb botot használtam. Úszóval meg csak a feltolós kapásokat lehetett látni mert szeles nap volt és nagy tó lévén nagyon hullámzott. Persze itt a körülmények nagyban befolyásolták az élményt, nyilván nyugodt vízen match bottal jobban élveztem volna.
-
KunEmber
senior tag
válasz
smokiii1 #68043 üzenetére
Azé' nah. Én csak annyit tudok mondani, hogy egyszer próbáld ki rendes cuccal is. És itt véletlenül sem űrtechnológiára kell gondolni, csak egy könnyebb 5-ös spiccbotra és egy jól beállított 1 gr-os úszóra, meg ütemes etetésre (ilyenkor a legolcsóbb 3 kg-os Maros is tökéletes).
-
jjohn
aktív tag
válasz
csababarca #68038 üzenetére
Szia!
A legolcsóbb a Carp Zoom bölcső az egyik [Carp Zoom 4 Leg Carp Cradle, 120x69x43cm]
16 789 Fta kisebb tesója a [Carp Zoom Easy] az elvárásnak megfelelnek.
16 750 Ft
Persze található még drágább kategória is, de neked ahogy írtad árban alacsonyabb fekvésű kell.
Én például ezt használom ez Decathlonos 22 990 Ft -
WarninShotZ
tag
válasz
Steady74 #68036 üzenetére
Gödöllő, Malom tó, ismerősöm annál az egyesületnél tag, ezért tudok csak bemenni pl.
Elvileg nagyon sok apró, 30 dekás keszegek vannak, úgyhogy az lesz majd a csaoásirány, majd elválik, hogy sikerül e, aztán valamikor mehet egy kis sült keszeg paprikás lisztben kisütve.
-
-
csababarca
őstag
van valami bestbuy pontybölcső? sajna már ahova járok tó is kötelező, nem elég a matrac.
beruháznék egyre, de nem akarok vagyonokat kifizetni, pláne hogy nem kapitális halakra horgászom.kint vagyok lengyelben, vasárnap kiültem, de mozdítás se volt. viszont ugrálta ki a vízből a halak, olyan fordulások voltak, hogy csak néztem.
de kérdeztem a sporttárakat, aztán mondták, hogy szerda-szombat bojlis verseny volt, valószínűleg azért inaktívak a halak mert bezabáltak.
az egész soron (20-25 ember,) abban a 4 órában amíg ott voltam ketten fogtak halat.
holnap talán újra nekiveselkedem, mert augusztusban ott nagy pontyokat (5-9 kg között) sikerült fogni. -
Steady74
Topikgazda
válasz
WarninShotZ #68034 üzenetére
merre mész?
-
sasa311
veterán
Valaki tudja, hogy a pilismaroti öbölben be lehet-e hajtani kocsival a vízpartra?
-
koko52
nagyúr
válasz
diablo1984 #68029 üzenetére
Ja attól még utálom én is, aktívan részt veszek az irtásban is.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
diablo1984 #68026 üzenetére
Azért ~20cm-es törpékből lehet jó kis harcsapöri túrós csuszával dolgot csinálni. Ezek a keszegek meg mehetnek a horogra
a harcsákért.
-
szgzuri
tag
Pilismaróti öbölről szeretnék kérdezni.
Még soha nem horgásztam ott, július végén tervezünk menni egy hétköznap egy cimborámmal, hajnaltól délutánig. Mire érdemes horgászni ott így a nyár derekán, napközben, és milyen módszerrel?
A cimborám busázást tervez, én azért keszegezéssel is megpróbálkoznék, fetéve, ha van értelme. -
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi #68025 üzenetére
Inkább mint a törpeharcsa! -
Zoli bácsi
őstag
-
Steady74
Topikgazda
Zolibácsi: melyik az a nagyon jó keszeges tó felétek? Köszi
-
@mriya@
őstag
válasz
koko52 #68021 üzenetére
Ennek az internetes idézetnek a tapasztalataim ellentmondanak.
Az édesvízi medúza eltűnését követően jelent meg Veresen a púpos szúnyog, miután elkezdték a tisztított szennyvizet beleengedni a tavakat tápláló patakba.Tudnék siófoki limnológust idézni, aki azt állította, hogy a balatoni törpeharcsa veszély csak légből kapott hír, hiszen ennek a halnak nem biztosít megfelelő életteret legnagyobb tavunk.
Én személyesen mást vettem észre.
-
koko52
nagyúr
válasz
@mriya@ #68019 üzenetére
" a púpos szúnyog nem szúnyog, hanem rendszertanilag légy"
"A púpos szúnyog őshonos fajunk, forrásvizek, patakok, csermelyek kristálytiszta vizébe teszi a tojásait, akármilyen furcsán is hangzik, jelenléte jót jelent. Úgynevezett indikátorfaj, amely érzékeny a környezetszennyezésre, magyarán ahol megjelenik, ott a vízfolyások egészségesek." -
-
@mriya@
őstag
válasz
koko52 #68016 üzenetére
Én faluhelyen nevelkedtem nyaranta, istállónk, állataink is voltak.
Később a Balaton partján töltöttem sok időt.
1990-ben vettem telket Veresegyházon, közel a tóparthoz, de ezzel a döggel csak úgy 1993-ban találkoztam először.
Ismeretlen volt a csípése, a média is foglalkozott vele. -
KunEmber
senior tag
Szúnyog-téma: a nagyobb túraruházat gyártók gyártanak trópusokra pulcsit, gatyát, kabátot, azokat úgy tervezik, hogy ne tudja átszúrni egyik ilyen dög sem. Nem olcsó, de aki nagyon nem bírja, annak jó alternatíva.
https://www.decathlon.hu/ferfi-nadrag-tropic900--id_8581342.html (egyszerűen telefonon nem tudom linkké tenni, csak az elejét)
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #68013 üzenetére
Amikor először találkoztunk, akkor csak vízpartokon, naplemente után jöttek elő.
Azóta már napközben is, tótól 5 kilométernyire, a kertben is támadnak.
Volt olyan csípésem (bokánál), hogy a doki táppénzt javasolt, de nem tehettem meg.
Egy hétig folyt a trutyi a sebből, akkora volt a bokám, mint egy kisebb sárgadinnye. -
@mriya@
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Szúnyog.....A Rábcánál kezdik elárasztani a réteket, vissza állítják a Hanság egy részét... természetvédelmi terület, nincs szúnyogirtás, vizek mindenhol..
El tudjátok képzelni?
Nincs ellenük biztos módszer, a szúnyogriasztós felületeket is támadják, ha éhesek.
Szerintem teljes öltözet, hosszúnadrág, hosszú ujjú felső, szúnyoghálós kalap. Szabadon maradt részeket bekenni szúnyogriasztóval, plusz egy szúnyogriasztó fáklya....
Ez nagyban csökkentené a csípések számát, bár ennyire nem vettem fel ellenük a harcot....Eddig megfutamodtam.....
A fejlámpát piros fényre váltom, ezt úgy tűnik nem látják, nem vonzza őket, bár én sem sokat látok vele.
Nemrég volt szó a kullancsokról, akkor írtam is hogy bennem évek óta nincs, a családtagokba sűrűn kerül. Úgy tűnik, ami miatt nem vonzom a kullancsot, a szúnyogot sem, ha kevés a szúnyog, inkább az asszonyt támadják, engem alig. Persze ez egy szúnyogirtózott lakott területre érvényes, a hanyban' a szememet kiverik, a Szuku és hasonlók talán percekig védenek itt.
Idén most kezdődik a szúnyog invázió, de az elmúlt nyarakról vannak emlékeim..... -
sasa311
veterán
Nyári "rámrohadagatya" hőmérséklethez és "levegőtsemtudokvenni annyiaszunyog" kombinációhoz ki milyen hosszúnadrágot használ?
A hagyományos őszi / tavaszi melegítőim felejtősek, annál még a szúnyog is jobb, viszont a nagyon vékony vászon nadrágon egyszerűen átcsípnek a rohadékok
-
törölt tag
válasz
Daidalosz #67944 üzenetére
Germina üvegbotok és a hokév úszók ma is keresettek. Feltennél egy hirdetést ilyen cuccokkal szerintem napon belül gazdára találnának még lehet licitálnának is rá. Lehet meglepődnél az áron mennyiért elvinnék.
Van egy retró horgászcikk vagy valami hasonló nevű facebookos alakulat , ott lehet olyan jó cuccokat látni szépen felújítva régi üvegbotok , vagy full fém régi orsók silstartól - ryobiig. Rileh orsókat is pillanatok alatt elkapkodják még ma is . Vannak akik gyűjtik célzottan a rileh orsókat van belőle millió típus .
Nekem Germina Nixe orsóm van, az volt az első peremfutó orsóm. Full műanyagház és dob de még ma is működik.
Tárolóorsó után kiváló holmi volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Apple MacBook
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest