Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Legnagyobb hal: +13kg disznó, Prof. archaeologus Grillo
Különdíj: 8kg Amur, Ervinbá
Futottak még: hermanyiMegint egy kurva jó banda jött össze, köszi mindenkinek az élményt.
-
Steady74
Topikgazda
Első hal PpenoO, 2. Jansky.
-
sasa311
veterán
válasz
galervin93 #92294 üzenetére
Ráckevén is olyan hideg van majd befagyott a seggem hajnalban
-
jansky1
senior tag
Viszem a lángost, úh annyira sokat ne egyetek
-
Grillo
őstag
Nálam is, már úton vagyunk Steadyvel.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #92294 üzenetére
pfff
-
galervin93
addikt
Jégkaparós jóreggelt!
-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog #92290 üzenetére
kár, mert a főúton volt ha jól emlékszem bal oldalon, mondjuk jobb oldalon meg ahogy megyünk ki a városból ott van egy csárda. De akkor marad a gyorskaja a vízparton. A csapatnak a 2-7 állásokat foglaltam le, kutyának a 38-ast
PpenoO: egy lángos kb annyi mint 16 évesen a szex, 3 perc
tali a tónál akkor.
-
jansky1
senior tag
Most melyik tóra megyünk, nem értem.
Milyen távdobás? Nem vmi láb alatti 30-40 méter ott a max? Rakóval mondjuk az már lehet távdobás, de csak gerelyként használva
-
jansky1
senior tag
Szerintem akkor skippeljük a lángost, majd eszünk, amit viszünk.
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93 #92273 üzenetére
A sháfőröm azt mondta, 7re érkezünk, a tó akkor nyit.
Lehet most még halat is hozok el, vasárnapra egy jó rántott ponty nem is lenne rossz. Ha reggel nem felejtem el berakni a szákot (meg zsákot)....
-
hermanyi
addikt
2 csipöset viszek én ,mert múltkor PpenoO hozzám tette be.
-
jansky1
senior tag
Lángos, pálya mellett, nyitás 5.30
-
BlackmMmDog
aktív tag
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #92269 üzenetére
pont most léptembe azért, hogy rákérdezek PpenoO lehete vásárolni
-
galervin93
addikt
Csípős vásár lesz?
Ha igen szívesen beruháznék pár nyelvzsibbasztó szószra...
Mikorra érjünk a hova (lángos?)? -
eisento
addikt
sziasztok!
Ma lent voltam horgaszni alcsi-holt tiszan sikerult is fognom egy pontyot, (kép mellekelve) viszont kiemelesnel a vacsi uj browning black magic 2m meritonyelem ugy eltort mint a fene, szoval ha tudtok jo kis strapabiro nyelet ami legalabb annyira osszecsukhato vagy tobb reszes ami elfer egy csomagtartoban szivesen fogadok tippeket... 2-3m kozott hosszabb nem kell. Keresek olyan digitális halmérleget is ami pontos sulyt mutat van most 2 egy analog meg egy digitalis (ilyen szmajli alakban vannak a gombjai) erre a potyeszra az analog 4.7-et mutatott a digitalis pedig elso meresre 6.9-et masodikra pedig 8.2-ot pedig egyik se volt agyonhasznalva
szoval a potyesz:az analog merleg:
a digit:
szoval megint arany kozeput kellene meritonyelbol illetve a merlegbol is. talan a meritonyelbol lehetne dragabb de minosegi akar fembol is de a merlegre nem nagyon koltenek tobb ezret vagy 10000 felett... -
sasa311
veterán
válasz
galervin93 #92261 üzenetére
Ugyan már, más drága csontival dusitja ez meg 2 az 1ben
-
sasa311
veterán
válasz
aladarazurbe #92257 üzenetére
Hát akkor felhívom inkább őket jobb a békesség alapon...
Más:
Egész kis ökoszisztéma nőtt a Sziszi karjában
https://youtube.com/shorts/fy2jBPoErAU?si=l5lCNQnj6EDeM1eqIgazsághoz hozzátartozik, hogy találtam egy pici lyukat a zacskon. Hogy kívülről vagy belülről jelentkezett az más kérdés.
-
saen
veterán
válasz
aladarazurbe #92257 üzenetére
Ez a helyes válasz. Gondolom horgászat közben etetne vele, így horgászcucc is lehet nála. Meg kell kérdezni.
-
sasa311
veterán
Srácok valaki aki rsd -n ismerős: etetőhajot normál teruletivel lehet használni CSAK ETETÉSRE (behúzni tudom, H tilos, de etetésre vonatkozóan semmit sem találtam a horgász rendben.)
-
jansky1
senior tag
Mikor van gyülekező? 7 óra?
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi #92244 üzenetére
Na szuper, akkor nekem nem kell vigyek, köszi előre is az úszós sulit
Ezer éve nem csipogok csak villogok hogy tudjak neked kávét főzni de közben ne zavarjalak az eredménnyel alig kecsegtető pecában.
Grillo: tudok adni lazacos promixet, maradt pár
Steady: Nem tudom mert nem vettem ki a rezsóból, de a "Mester" folyamatosan szlopálta az ingyen kávét, szerintem vegyél, tuti ami biztos (vagy nézd meg esetleg
).
-
Steady74
Topikgazda
-
Grillo
őstag
Mit érdemes csalinak vinni? Mivel készültök?
-
sasa311
veterán
válasz
hermanyi #92237 üzenetére
Persze, attól mikor a jobbágy tépi a halat a hajókötéllel attól nem. De amikor a 10+-os halat panírozza a kövön attól - talán - igen.
Az emberek többsége azt nem érti, hogy egy 2-3 kilós hal egész másként viseli azt, amikor nem vízbe van, mint egy 10-15-20 kilós és tök másként kéne bánni velük.
-
hermanyi
addikt
válasz
sasa311 #92236 üzenetére
Menj le a palotavárosi felsőre , vagy majoslogetre . És utána mond, hogy Ordason a halak bánják. Nem a matrac fogja megovni a halat szerintem . Ami tény ,hogy barmok mindenhol vannak és magukon kívül leszarnak mindent és mindenkit is . De amúgy szerintem jó irányba mozdult el a horgász társadalom .
-
sasa311
veterán
válasz
hermanyi #92234 üzenetére
Igazából a gond a megfelelő balanszok megtalálása (főleg a primitív horgászközönség miatt
)
Ahogy én látom 2 féle tó van manapság nagyon kevés köztessel:
1. Ahol szinte semmi vagy minimális szabályok vannak
2. Ahol xarrá van szabályozva minden apró marhaságÉs valahol mindkettőt megértem. Az első a legegyszerűbb a tónak és a "vendég kedvére tesz" vele. Cserébe a halak bánják (lsd Ordas). A második meg rengeteg embert elriaszt vagy kvázi betarthatatlan ill élvezhetetlenné teszi a pecát.
Aztán tegyél igazságot
-
hermanyi
addikt
válasz
sasa311 #92233 üzenetére
Amúgy én mivel ládáról pecázom és Ordas kivételével (oda steady hozza ) nem használok sem matracot ( azom van) sem bölcsöt. Ládán akasztom és merítőből egyből megy vissza Ordason sem bőlcsőznék ha nem lenne a papi
. Pergetés szintén zenész csak az kerül ki a merítőből ami jön haza ,hogy megtöltse szépséges pici pocakomat .
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #92228 üzenetére
Lehetne persze diák, munkanélküli, minimálbéres kitétel is de szerintem az, hogy kiemelték a nyugdíjasokat, szerintem jó.
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #92224 üzenetére
Hmm, megmondom őszintén ez a formula meg sem fordult a fejemben.
Lehet hogy neked kesz igazad és így kell értelmezni. Mondjuk ez megint általánosítás, mert nem csak nyugdíjas lehet, akinek anyagilag megterhelő a dolog. De ez már szőrszálhasogatás.
Amúgy rtrace kollégánál a pont. Érfogó csipesz ugye...
Amit saen ír az is okés, egészen addig, amíg valami zárt vízen van az ember. Mert ha Mohosz égisze alá tartozó egyesületi vízről van szó, akkor jöhet a Mohosz halőr, annak meg mutogathatja az ember, hogy a kocsiban vannak a cuccok...
Pontosan ezzel küzdök nálunk az egyesületi tavon. Merítő, minimálisan peremes pontymatrac, szájfertőtlenítő, digitális mérleg, centiméter kötelező mindenkinek, pergetéskor is cígölhetem magammal, nagy élmény...Egy süllő ifjonc a mai eredmény, leverte a Mann'st ahogy kell.
-
rtrace
junior tag
válasz
sasa311 #92221 üzenetére
"és majd neki is azért nem lesz matraca"
De érted, nem is matrac, hanem bölcső. És az említett vízen helyhez van kötve, nem módszerhez.
Nekem is szóltak pergetés közben, hogy legyek szíves átfáradni a 3-as tóra, ahol halvédelmi eszközök nélkül pecázhatok ugyanakkora ragadozókra (vagy ha úgy tartaná kedvem, 15 kiló alatti pontyokra).Pedig szerintem fontosabb lett volna, hogy bölcső meg pontyzsák helyett megfelelő horogszabadító eszközök vannak-e nálam, szükség esetére horog elvágására alkalmas drótvágó, harapásálló előke használata, stb.
Ilyen szabályok viszont nincsenek, hanem a bojlis szempontok vannak ráerőltetve mindenre. -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #92220 üzenetére
Én mást olvasok ki belőle. Azt, hogy a nyugdíjasoknak, akiknek nincs pénzük bölcsőre, adnak nekik a halak védelme érdekében inkább, ráadásul a jelek szerint ingyen. Míg másoknak meg lehet kölcsönözni kell.
-
saen
veterán
válasz
Redneck #92219 üzenetére
Egy időben jártam egy helyre, feketesügérre pergettem és mivel egyébként se lehetett elvinni, sportjegyet vettem. A sportjegyhez meg kötelező volt a nagy szák, pontymatrac és szájfertőtlenítő. Ezeket szépen bemutattam jegyvásárláskor, majd bennt hagytam a kocsiban. Sok mindenre nem volt jó a szabályozás, de hát ez van...
-
Redneck
nagyúr
válasz
Nekem is az ominózus mondat szúrt szemet.
sasa311:
Szépen összefoglaltad, nagyjából ez itt a helyzet. Ezért van zéró tolerancia az ittas vezetésre, mert Pityipalkó nem áll meg egy pohárnál ha annyi még belefér.
Idővel kikopik pár hülye, de az újak sem feltétlenül lesznek kulturáltabb emberek. -
sasa311
veterán
válasz
Ez mondjuk nem csak a peca esetében van így. Ha olyan szabályozást hozol ami nem teljesen kontrollált hanem az emberre bizod bizonyos részeit az Magyarországon kb halálra van ítélve. Mert te elég értelmes vagy ahhoz, hogy keszegezz és ha véletlenül felveszi egy ponty finoman fogsz vele bánni. De jön majd kolompar Ricardo meg a 72 éves Sanyi bácsi aki 84 éve "így horgászik" és majd neki is azért nem lesz matraca mert ő keszegezik - 40-es monoval, halorverovel és 2-es horoggal tripla büdös kukoricával...
-
galervin93
addikt
válasz
@mriya@ #92210 üzenetére
Nekem az tetszik, hogy "nyugdíjas tagjainknak, akik ezt igénylik...".
Tény és való, hogy Dunakeszit a nyugger ősmag húzta vissza sokáig a posványba. De azért ezt így leírni nettó parasztság.
(Valszeg amúgy a célja is az a döntésnek, a nyilvánvaló és szükséges halvédelem mellett, hogy előbb-utóbb kikopjanak a halat parton panírozó, sárgavégűs-rádiózósok a tóról.)
Nekem sincs amúgy bölcsőm, ha ilyen helyen járok akkor bérelek és cső, nincs ebből problem. Inkább az a zavaró, hogy mondjuk egy keszeges pecára is magammal kell vinnem, pl. Maconka gátra, amikor a legvastagabb előkém 14-es egy finom matchbottal... Szóval lehetne ezt finomítani, de annyira ponty-centrikus a hazai horgásztatás, hogy az már fáj... -
Redneck
nagyúr
válasz
@mriya@ #92210 üzenetére
Ezért nem megyünk csomó helyre. A kocsiba fixen nem rakok ilyesmit, a béreltet meg nem hurcolom többszáz métereket
Nem vagyunk még nagyhalas szinten, de skippeltünk már kishalas tavakat is ahol kötelező. Mondjuk a legtöbb műanyag tó volt, szóval nem nagy kár.
Kis matraccal és közepes merítővel is vigyázunk a halakra.Más:
Barátnőmnek vettem 0,2-es Haldorádós piros feeder monofilt. Nagyon állat ahogy 50 méterről vörösen csillog. Olyan mintha Vader pecázna fényzsinórral. -
@mriya@
őstag
Még egy indok, hogy ne menjetek oda! 😈
-
sasa311
veterán
Valaki tud bevált (orsó)zsírra beszerzési forrást? olyat keresek ami hűvösebb időben sem dermed meg de nyáron sem folyik el.
Ilyenem van de ez hűvösebb időben már érezhetően összeáll.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #92206 üzenetére
Lnézést
Sasa: elvileg szombat KKHalas Döme tó.
-
szgzuri
tag
Vasárnap kilátogattam a pesti rakpartra, de nem a márnákat kergettem, hanem a kilómétereket. 21-et sikerült begyűjteni, ez volt az első félmaratoni futásom, az idő eredménynek is örülök, 1 óra 58 perc.
Hasonló volt, mint egy nagy hal fárasztása, végig próbáltam fejben óvatos maradni, mert ha az ember menet közben túlerőlteni a küzdelmet, akkor akár a cél előtt pár (kilo)méterrel is elúszhat a zsákmány.
Remélem még egy nyugis márnázás befér majd az idei őszi szezonba. -
jézusom
addikt
Alis csúzlik nem jók?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest