Hirdetés
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
ÉS még Cukk kukit is lehet kapni
Köszi a tippet, mindjárt körbenézek.
P.s.: a legdrágább ceana pálca 100 eur alatt van, vagy rossz a kereső. Melyik botot nézted?
-
PpenoO
őstag
Hogyan fogjunk harcsát eredményesen level 99
-
PpenoO
őstag
Jój mi jött velem szembe a youtubeon..
P.s.: Egyik oldalon sem állok, pláne nem a mi hazánk oldalán, de jól mulatok az ilyen brühühü vs tényleges halőri tulkapás históriákon.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #95530 üzenetére
Én megváltoztatnám a nicknevem (tudom, nem lehet, bár steady lehet el tudná intézni parcinál) "Carp Zoli Zoom bacsi"ra
P.s.: Második busás bot megrendelve
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93 #95460 üzenetére
Le a kalappal a kitartásodért!
Sose értettem a versenypeca lényegét, annyira helyfüggő. A nagypályások sem csinálják másképp mint te csak ők a sokszorosát áldozzák (szponzorok) bele, minden versenyen elindulva ki tudnak hozni egy átlagot de még az sem mutatja meg ki jobb a másiknál (lásd manyi néni).
A lényeg, hogy most nem törtél botot és az elméleted szerint jobbat nem igen tudtál volna teljesíteni az adott helyzetből.
-
PpenoO
őstag
válasz
4Grider #95433 üzenetére
Itt nem a karácsonyi pontyokról volt szó, hanem a frissen telepített pecás pontyokról. Picit drága buli lenne, ha ezek karácsonyi pontyok lennének, nincs az a tógazda aki bukná a felárat és az ilyen pontyokat telepités elött hónapokig pihentetné egy másik, iszapmentes, zsúfolatlan tóban. Telepités után legalább fél év de inkább több kell ahhoz, hogy az ilyen halak megszabaduljanak az iszapos pocsoja és moslékon tartás okozta számomra fertelmes íztől. Persze a magyar húshorgászok zömének mindegy, csak legyen tele a fagyasztó..
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #95398 üzenetére
Én minden dobás után új előkét teszek fel és sem a tüskét sem a horgot nem használom fel újra.
Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni!
-
PpenoO
őstag
válasz
KD6-3.7 #95380 üzenetére
Aliexpressről, Hirisi Flagship Store
-
PpenoO
őstag
Amíg vegán puli régi és uncsi fotókkal kacérkodik, vannak DG féle kalandorok mint én, akik az igazi szörnyekre utaznak. A szennyvízzel és tamponnal felturbózott RSD ma egy ilyen csodahallal ajándékozott meg.
-
PpenoO
őstag
válasz
bandi0000 #95310 üzenetére
Ez 650gr, ha bevállalós vagy és megkockáztatod, hogy esetleges hajtókarlogásnál neked kell állnod a hézagolás költségét, akkor hajrá. Természetesen ezt is, mint minden orsót null kilóméteresen zsírozni kell.
Teszem hozzá a magyar webshopok is elhajtanak hajtókarlógás hibával, mondván ez ilyen, úgyhogy max elállni tudsz és addig rendelgetni az orsókat ameddig egy pontosan összeszerelt/hézagolt példányt nem kapsz. A boltokba meg a tökönrúgást kockáztatod azzal, hogy az ugyanolyan típusú orsóból a nyolcadik dobozt bontatod fel
Mert lássuk be, 10 orsóból 8, a legolcsóbbtól a luxizás
kategóriáig szarul van összerakva és nincs megfelelően zsírozva.
-
PpenoO
őstag
Walter amikor még techno dj volt (művészneve: Surgeon)
-
PpenoO
őstag
válasz
lumpy92 #95251 üzenetére
Szerintem nem kár érte.
https://www.tackle-deals.eu/MITCHELL-Full-Runner-MX8-7000Aki a hajtókarral zárja vissza a felkapókart, pláne egy ekkora orsónál, aminél a rugó akkorát csap, hogy a körmödet letöri, az megérdemli, hogy eltörjön a műanyag felkapókar konzol.
Amúgy tényleg egy jó órsó, egy vergődő bálnát ki lehet vele vontatni, csapágyakat kicserélve, féket tuningolva, hézagolva simán tudja a drága harcsás orsók teljesítményét (ezért is vettem, kapitális busára és harcsára is alkalmas). Tuninggal együtt 42e forintra jött ki.
-
PpenoO
őstag
Múltkor vettem egy nagy nyeletőfékes Mitchell orsót. Tudtam, hogy made in China és olcsó is volt (23e ft), így nem volt meglepő, hogy félelmetesen gagyi csapágyak vannak benne és, hogy a hajtókar hezagolás nulla lesz. De, hogy gyári hibás, hát nehezen tudtam elképzelni. Sasa311el avattam fel az orsót, miután kapott egy null kilóméteres csapágy, hézagolás és gyorsfék szervízt. Szegény Sasa el sem tudta dobni a szereléket (busa szerelék eldobására kértem meg), mert a felkapókar nem nyílt ki rendesen (kép lejjebb). Mint kiderült, azért nem, mert a felkapókar visszacsapó pályája pont abban a szögben lett megtervezve, ahol éppen dobás elött kinyitnád a felkapókart. Kiiktatva az ellentét vasat, megoldottuk a dolgot, de bakker, ekkora tervezési hibát elkövetni, pláne egy régen neves márkánál...priceless. Sose használtam ezt a viszacsapó mechanikát így a hiánya nem fog gondot okozni , kézzel hajtom vissza a kart, de bakker...Na majd írok a Mitchellnek, hogy ezt hogy a ..szomba gondolták.
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi #95235 üzenetére
Naon komolynak tetszik lenni ma.
Kéretik érezni a ritmust.
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi #95230 üzenetére
Manyiii, ne fürgyé le!!!
Céges géppel kaját keverni...jessz!!! Tudsz élni
galervin93: nehogy elverjél nekem 100e forintot fúrógépre mert megütvefúrlak és elveszem tőled. Meritőnyélre se költsél 100e forintot btw, inkább vidd el a hercegnődet termálfürdőbe
és még marad egy kiadós vacsorára is lóvé.
Ahogy mdav88 is írta, parkside 3év gari és kicserélik ha gond van vele.
Esetleg egy hálozatis használtat és peca elött otthon bekevered a kaját, házi barkácsra meg ott a hosszabbító.
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93 #95222 üzenetére
Profi akkus fúrót szerintem akkor vegyél ha kell az extra nagy nyomaték. Makitát mondjuk akkor sem vennék ebben a kategóriában
. Amúgy meg Parkside szerintem bőven elég házibarkácsra és havi 5-6 etetőanyag keverésre. Árban negyed annyi és a profi fúróknak ritkán négyszer annyi az élettartamuk, akksijuk meg ugyanannyi idő alatt szarik be, ha profi cucc, ha nem.
De majd Manyi nénje megmondja a tutit
-
PpenoO
őstag
Leszel a párom? Semmi buzulás persze
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi #95133 üzenetére
Kilója olcsóbb mint bármelyik etetőanyag...problem? Annyi gond lehet vele, hogy ragadósabb lesz, így fel kell ütni, és akkor még olcsóbb.
Várninsátsz: Hú de rég láttalak, mindjárt feloldják a csuka tilalmi időszakot, remélem utána megyünk pergetni együtt megint
Btw, a szilveszteri fórumpecán Herr Manyi kemencéjével sütöttünk volna nápolyi pizzákat. azt hiszi elfelejtettük, de nem... Kövi fórumpecán meg kell süssük azokat a pizzákat.
hermanyi: eszedbe se jusson megúszni és Ordason pizzát rendelni a gyrosostól
-
PpenoO
őstag
Próbált már valaki búzadarát használni etetőanyagnak? Pizza és kenyér készítéshez vettem 5kg 2x örölt dúrumbúzát (5e ft), annyira finom illata van, gondoltam hátha fel lehet etetőanyagként is használni.
-
PpenoO
őstag
2-3 hét múlva fórumpeca elvileg (a jól beigért busázós Pilismaróton vagy Visegrádon). Ugye sasa311?
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog #95089 üzenetére
Elfelejtetted, hogy Balog tanya után elvettük a helyszín kiválasztásával kapcsolatos valamennyi jogodat? Amúgy is tudhatnád, hogy Ordas lesz...
galervin93: a horgászat az egyik legkörnyezetszennyezőbb sport figyelembe véve, hogy direkt és indirekt módon is károsítasz egy állatfajt, annak élőhelyét, ezáltal más állatfajokat is. Ez a gumi a legkevesebb szerintem. Inkább az elhagyott gumihalra, műcsalira, ólomra, teknopufira, monofil zsinórra és minden műanyag kacatra és mérgező etetőanyagra találj ki valamit.
Sok sikert az elmélkedéshez
-
PpenoO
őstag
Lehet skippeltem a hozzászólást, valaki dömézett mostanában?
-
PpenoO
őstag
Steady: Benzar bototkról nyilatkozz légy oly kedves. Kösziii!
-
PpenoO
őstag
válasz
Steady74 #95022 üzenetére
Fáj neki, hogy hamis indok alapján kizárták annó a válogatottból, csak azért is meg akarta mutatni mit tud. Neki köszönhető sok minden ami itthon horgász címszó alatt történt az elmúlt 30 évben, többek között a féder szó (fíder helyett). Mindent is tud már a termékfejlesztéssel, kereslettel kapcsolatban, sőt a jövőbe is lát, de nem árulja el mi lesz pár év múlva mert nem akarja veszélyeztetni a jelenlegi árukészletét. A Mohosz jó mert diktatórikus, nem demokratikus alapon működik mert csak így működik jól a rendszer. A busa egyáltalán nem akkora kártevő mint azt egyesek gondolják, a magyar vadvízek nem vadvízek, szinte minden telepített ami bennük van, így nem lenne szabad pl a leívó ezüstkárászokat súlyhatár nélkül horgászni, hiszen már a fauna része. Például a Tisza tavon korlátozni kéne mert a románok konténer számra viszik haza. Migránsozott egyet kettőt. Kb ennyi, lehet valamit kihagytam.
szerk.: Ja igen, és hogy ő a munkához való helyes hozzáállást Kínában/Japánban tanulta meg, ahol ha hétvégén pl. a nagyapádat temetik, de be vagy osztva, akkor melózni kell menni, nincs mese.
-
PpenoO
őstag
Kinek mi a véleménye DG Haladós podcastben való szerepléséről illetve azzal kapcsolatban amit elmondott?
-
PpenoO
őstag
Ki a tököm az a Hell-es Andi?
-
PpenoO
őstag
válasz
sasa311 #94863 üzenetére
Ha van halmatrac, semmit, csak ne sárba dagonyázva csináld, az olyan undi
Apropó, mi volt a hétvégén Visegrádon?
balou84: Utólag nevelni a neveletlen "sporikat" egy FB hozzászólással? Nincs az az instant get érzésem, hogy ez működne is. Pislognának ezek a pecásol, ha kötelező lenne leadni egy szatyor törpeharcsa ivadékot + 100kg busát éves szinten a halőrnek
(viccelek). Én a horgászengedély megszerzése/szabályok módosítása oldalról fognám meg a dolgot. Hosszabb folyamat de jó lenne ha a vadvízek mellől eltünnének azok a "sporik" akikről beszélsz.
-
PpenoO
őstag
válasz
@mriya@ #94859 üzenetére
Steady: Ez szerintem várható volt, akik horgásszák a busát, azoknak nem tetszik, akik nem, azok meg örülnek. És erre rájön még a kötekedő, megmondó, bunkó, tudatlan isten barma kommentelő is. Ezek az emberek mindig is léteztek, csak teret kaptak az internet/okostelefon kombónak köszönhetően és úgy tűnik rengeteg lett az idióta a régi szép időkhöz képest.
Mondjuk én Sziszi/Ibolya helyébe nem mentem volna bele semmilyen vitába, illetve a busakirálynő fightot sem igazán értem. Nem ítélem el őket, én is simán betalálok feleslegesen valakit ha olyan napom van és a hszeim finoman fogalmazva sem mindig tükrözik az igazi énemet
De a boltom nevében kommentelve lehet mégis tudtam volna türtőztetni magam.
A busa egy véres hal, olyan mennyiségben, amennyit egyszerre fog Andi lehetetlen szebben megoldani. A halászat sem egy kíméletes módszer, ezek a halak még brutálisabban tudnak kinézni kihalászás után. Szerintem ez egy felesleges kör volt Sziszi részéről. A facebookozó emberek viszont imádnak ítélkezni, hypeolni és porig alázni.
-
PpenoO
őstag
Matchfishing fb oldalán jól elszabadultak az indulatok a Busa poszt alatt...
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #94836 üzenetére
Mi fiatalok dugás mércét használunk
Ismered a viccet: fiatal hazamegy, megnézi a hűtőt, ugyanaz van benne, felmegy a hálószobába, hátha van valami új pipi. Házas ember, felmegy a hálóba, mindig ugyanaz, megnézi a fridzsidert, hátha van valami újdonság.
U.i.: Mi fiatalok, ha üres a hűtő és ugyanaz a punci van az ágyban, hívjuk a taxit és megyünk bulizni
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog #94756 üzenetére
El is felejtettem, hogy erről már volt szó tavaly... Mindenesetre agyon verünk Steadyvel ha ezekkel megjelensz bármelyik fórumpecán
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog #94754 üzenetére
Ezek a benzár orsók kiköpött ryobi slamnek néznek ki.
-
PpenoO
őstag
válasz
sasa311 #94749 üzenetére
Remek
Az alábbiak közül melyik főzsinór méretet választanád? Andrea nem bízta a véletlenre, Fb csoportban a 4.0# méretet választotta. Nem lesz ez picit sok ez fonottból?
Line Number 2.0#: 0.23mm / 28LB / 12.7KG
Line Number 3.0#: 0.28mm / 35LB / 16.2KG
Line Number 4.0#: 0.32mm / 40LB / 18.5KG -
PpenoO
őstag
sasa311, március 2. fele, busa fesztivál Pilismaróton? Szervezed már?
-
PpenoO
őstag
Már csak a főzsinór hiányzik
-
PpenoO
őstag
Gondoltam Walterbe csak találok 1000m budget fonott zsinórt busázni, hát nem
Kormoran vagy mi a tököm volt 135m 2e forint.
Aliról mit érdemes venni? Kastking?
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #94689 üzenetére
Hívtam, kérésre küldtem emailt fotóval, és válaszoltak, hogy cserélik.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #94685 üzenetére
Reklamáltam, küldtek másik botot, annak is csálé volt a gyűrűje, erre küldtek csak spiccet. Tök korrektek és gyorsak voltak.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #94584 üzenetére
Megérkezett az FC No Limithez a csere spicc, amin végre frankón áll a spicc gyűrű. Jó tudni, hogy van nekik darabos kiszerelésben is.
-
PpenoO
őstag
válasz
forras2 #94659 üzenetére
Ezen besírtam
Nyugodtan elsétálhatsz, hagyd ott a telefonod, felszerelésed, vetesd el az engedélyed, lényeg, hogy freedom legyen
Persze értem én, engedéllyel és megfelelő számú bedobott szerelékkel rendelkező haver maradjon a kapásjelzőnél egy telefonnal, te meg a tescoban követheted az "élő" közvetítést.
Vaaaaagy...., éjszakai pecánál egy másik nettel bíró telefont hagysz ott és majd a sátorban csörög az elsődleges telefonod.
Van baj...
Amúgy a többi dolog amit tud nem rossz, kérdés ér e ennyit.
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93 #94653 üzenetére
Remélem benne lesz az anyag, nem csak extra ólomgolyók adják az plusz súlyt mint a verseny pecánál
Tudom, a mai Mitchellek nem összehasonlítandók a régiekkel. 25 pénzt szerintem akkor is megért, ha csak egy kínai fos, ennyiért nincs hasonló erősebb budget orsó. Amúgy 42e körül lenne itthon, ha lehetne kapni.
-
PpenoO
őstag
válasz
sasa311 #94633 üzenetére
Márciusban fenekezni megyünk nem?
Egy nyeletős 6000es Kastking Sharkym már van, mellé kéne még valami. Gyorsféket Attila tud csinálni, nyeletőféket nem
.
feelurself: a fékerőt kiindulási pontnak használtam, van egy baitrunner OC 4000em, arra 7 kilót mond a Shimano. A 6000esre 9et.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #94631 üzenetére
Pedig reménykedtem, hogy van valami normálisabb nyeletőfékes Daiwa orsó náluk de sajna csak gyengébb eresztés elérhető...
Busázáshoz nézek nyeletős orsót...
Ott a Baitrunner OC 6000, 9kg fékerő elég lehet?
Aztán találtam ezt a DAM Quick 4 8000 SLS FS orsót és
19kg fékerő 4.1es áttételezéssel? Jól gondolom, hogy ez kamu?
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog #94611 üzenetére
Szóljál ilyenkor, simán kivágjuk neked
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog #94607 üzenetére
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog #94604 üzenetére
Látom a peca neked már becsukott szemmel is megy
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93 #94597 üzenetére
Milyen pálca orsó kombóval szándékozol indulni a Desedán?
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #94588 üzenetére
Dömének van Big River nyeletős orsója pont ehhez a bothoz gyártva. Busázni akarsz te is?
-
PpenoO
őstag
A két legnehezebben megfogható halat választottad. Kezdő pergetősként nem biztos, hogy a legjobb választás, ráadásul az ilyen szettet olcsón nem fogod megúszni (80-100e alsóhangon). Küzdés, sikertelenség, ezek az "élmények" elvehetik a kedvedet a pergetéstől, hacsak nem vagy marathon futó lélek vagy isteni tehetséggel megáldott pergető pecás.
Én a csukával kezdeném és egy egyszerűbb szettel, igaz március 31.-ig tilalom van.
Ha nem akarsz nagyon belemerülni, akkor egy olcsóbb szett is elég, inkább a csali választékot kell jól belőni. Pont van nálam egy Carp Zoom friss katalógus és 10x ezer forintért kapni csukás pálcát, pl Hanzo Tori Spin ROD 5-25gr (CZ3619) vagy 10-40gr (CZ3626), mindkettő 14490Ft. Orsóból szintén nem kell túlgondolni, rabló halak nem nagy küzdők a harcsán kívül. Hanzo Tori Spin FD3000 (CZ3633) 11e ft.
És, hogy miért ajánlom a Carp Zoomot, mert parádés tapasztalatom van a garanciális ügyintézés terén. Szó nélkül cserélték a komplett botot egy spiccgyűrű hiba miatt. Ezt egy Alis vásárlás során nehezen tudom elképzelni és nem kerülne kevesebbe.
-
-
PpenoO
őstag
Ez a két fajta hal egy bottal/orsóval szerintem nem fog menni. Vagy a pisztrángos bot lesz nagyon karcsú egy csukás műcsalihoz illetve egy jó erőben lévő csukához vagy a csukás bot lesz használhatatlan az ultralight pisztrángozáshoz. Csukához minimum 2500 és erősebb orsó, pisztránghoz 1000 körüli pilleorsó szükséges.
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #94548 üzenetére
És tényleg csálé a legpuhább spiccen a véggyűrű...
Meg reklamáljuk, hátha küldenek egy jót helyette.
Házilag javítható amúgy? -
PpenoO
őstag
válasz
PpenoO #94509 üzenetére
Meg is jött a Carp Zoom No Limit River Feeder 390 "slag".
Kiköpött mása a Döme féle Big Rivernek, még a team feeder plakett helye is megvan, de mégse ugyanaz.
Orr nehéz egy kicsit a Carp Zoom a Big Riverhez képest, míg súlyra a Carp Zoom a könnyebb 50gral (308gr vs 358gr).
Lehet Döméék tetettek a nyélbe plusz súlyt, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a bot kézbe véve?
Mindenesetre + 15-20e forintot szerintem felesleges kiadni a Döme botért.
-
PpenoO
őstag
válasz
sasa311 #94508 üzenetére
Felfogom úgy, hogy ez lesz a rocket launcher, ha nem busára horgászom, illetve Grillonak is kölcsön adom, hogy tudjon fára vadászni bot törés nélkül a talikon
Köszi még1x az útbaigazítást, a busás fórumpecát meg kezd el szervezni
U.i.: Érdemes nem nagy dobra verni, akkor nem fog jönni senki, de fű alatt szervezve többen szoktunk lenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Megjelent a OnePlus 13T
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest