-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
lumpy92 #92085 üzenetére
Pár amúgy is filléres úszót akcióznak, hát rendelten vagy 30at belőle, minden méretben, valamint 2,4es maver hybrid gumit(5500huf a 6 méter, 2 topra elég, egy fokkal olcsóbb mint a 3 méteres preston(3500ért). Ez jó lesz fox matába, igaz 100ft-al drágábban a futár házhoz hozta volna. Kíváncsi vagyok, hogy ennyi "verseny" úszót hogy csomagolnak be, hogy ne sérüljenek....
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi #92098 üzenetére
betettem a szekrénybe a többi közé de azonnal megyek megszagolom
Zoli bácsi, bár nem a legideálisabb, de dec31-én ha lesz nem befagyott víz, ahol nem lehet halat fogni, akkor és ott lesz fórumpeca, amire várunk. Bár Győr 2 óra, de talán még a mama is eljönne a nagyfaluba. Őt kiteszed a Deák téren, ellesz ott egész nap, Andrássy út, Hősök tere, Westend, stb.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi #92096 üzenetére
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #92096 üzenetére
Sajnálom édesapád elvesztését így ismeretlenül is.
Ha eltávozol a távoli horgászvizekre szerintem elég lesz, ha nejed itt szétszórja a fórumon a cuccaidat
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi #92090 üzenetére
AZért remélem hogy valamikor összefutunk személyesen is, vagy egy Rábai pecán, vagy eljutok egyszer fórumpecára.
Ja, tisztába vagyok vele, ennyi zséből lehetne kevesebb, de jó minőségű cuccom. De szoktam mondani, fakezű, falábú (mindenre rálépek) vagyok, szóval olyan cuccot veszek, ami ha törik, elviszi a hal, ne érezzem magam rosszul miatta. De utoljára talán nyáron rendeltem a Benzár Method Lake feeder botot, azóta semmit. Azt is azért, mert lejártak kuponok, tényleg. Betettem a sarokba, rá se néztem. Meg pecaboltba sem megyek már, idei év katasztrófa peca szempontból. Nyár közepéig ímmel-ámmal mentem, aztán hirtelen meghalt fater (80) és rám maradt egy hatalmas falusi telek, kerttel, meg anyám sem tudja magát túltenni.....Szóval idő sem nagyon lenne, pedig most lenne kedvem.
Kollégától még kaptam ilyen újságos kupont, lejárnak dec. 31.-el...szóval az ember már csak ilyen, nem hagyja elveszni, pedig én is azt mondom, semmire nincs szükségem.
Múltkor már elgondolkodtam, ha engem is megenne a fene, mit csinálna az asszony a két szekrény (Meg ami nem fért bele) horgászcuccommal. Arra jutottam, ügyes kislány, megoldja. Mielőtt azt mondjátok, miket beszélek, hetek óta a nálam fiatalabbak potyognak körülöttem, hétfőn 49 éves kolléga temetésén voltam. Előtte ismerős 47 éves, másik 52...Potyognak.
Mert nem mentek horgászni.Vagy a rosseb tudja.
-
galervin93
addikt
válasz
pupehap #92087 üzenetére
Szerintem itt arra utaltak, hogyha nem a Földre kéri a vevő, akkor a súlya nem annyi lesz, mint a tömege, ld. általános iskolás fizika.
Úgy látszik már az interplanetáris térben is terjeszkedik a Foxpost.Amúgy meg üdvözlendő, én ma már csak boxba rendelek mindent. Nem tudom mi lesz a következő lépcsőfok, de ez egy elég kényelmes megoldás, én szeretem.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi #92089 üzenetére
Hidd el boldog vagyok ,hogy vannak akik megveszik a sz@rokat is
. Vettem én is kipróbálni de hál istennek megadatott ,hogy a felső polcot is kipróbáljam . És láttam tapasztaltam és érzékeltem a különbséget.
Amit nálad nem teljesen értek, hogy 1 évben annyit költesz kuponozolamennyit én fénykoromban elköltöttem 1 év alatt . Én a közel felső kategóriával pecáztam ,te meg a belépő aljával , és kb ugyanannyit költöttünk. Igaz én nem vettem 5 botot 4 orsót/ év . Ami viszont igaz ,hogy egy olcsó bot nem fáj ha nem használja az ember és kevesebbet is bukik rajta az ember.
Ne vedd bántásnak amit leírtam .
Ja a nyakkendőt Steadytol kaptam kölcsönbe
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
lumpy92 #92085 üzenetére
Jövő hónapban Fekete Péntek, leakciózzák egyben amit a napi akciókkal nem tudtak a jámbor pacásoknak elsütni.
Van megint egy csomó kuponom, az újsághoz (MAHOR előfizetés) jött azt hiszem 6x1000 ft.....
Meg vásárlás után is van, megint....Elköltöm, aztán megint adnak.
Most Hermanyi mester saját magát fojtogatja a rózsaszín nyakkendőjében.......
Kuponjaimmal, vásárlásaimmal, meg az alsópolcos cuccaimmal mindig őrületbe kergetem. -
lumpy92
aktív tag
A Pecapláza webáruházból mostantól 790 Ft-ért lehet rendelni FoxPost csomagautomatába. Kevesebb, mintha 2 BKV jeggyel elmegyek egy boltba...
Már csak egy olyan brutál akciózást kéne tartsanak, mint amikor leraboltuk -
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92083 üzenetére
Volt ilyen. Beletettem a botot és bólintott előre vagy 20 centit a spicc. Eladtam. De ha meggyőzött, akkor kipróbálta, tudod mit vettél. Első pecáról kérünk képeket ám!
-
diablo1984
veterán
válasz
Steady74 #92082 üzenetére
[link] ez fog jönni, kölcsönben volt egy ilyen nálam, moslék nagy szélben is stabilan fogta a rakót, igaz a széllökésekkor kapaszkodni kellett, mert elvitte a botot is a kezemből, de még 25ös lábon is meg sem moccant, külön előny, hogy oldalra leesni sem tud róla a rakó. Léteznek olcsóbbak is, de ezt próbáltam és meggyőzött, ez kell!
-
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92081 üzenetére
Nem árulok el titkot, hogy ez a legstabilabb első tartó.
-
diablo1984
veterán
válasz
Steady74 #92080 üzenetére
Az megvolt már az első topsetnél, a másik kettő oldalkivezetéses lesz, ott az utánállítás egyszerűbb. Minél többet beszélünk róla annál jobban kedvet kapok egy jó kis pontyozáshoz, igaz még a preston első rakótartóm még beszerzés alatt van a bolt részéről, de mire minden összeáll, akkor nov 19re lehet egy jó kis rakó újraavató peca egy rommá telepített kocka tavon. Hátha annyit nem hűl a levegő és partközelben is lesznek még halak.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92078 üzenetére
ha befűzted már a botba a gumit, akkor annyit csinálj meg szárazon, hogy koppra kihúzod a gumit valamelyik végén. Ezt csináld meg 4-5 alkalommal, és elvileg nyúlik annyit, hogy a vízparton már nem fog. Ha még nem fűzted be, akkor 30 centinként fogj rá a gumira és úgy nyújtsd meg totál. Kell a guminak ez az előnyújtás.
Hermányi: pontosan
és még így néztem fél percig hogy miafsz volt ez
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #92077 üzenetére
Tiednek a másik vége szakadt és az kifelé csattogott a botból , az enyémnek meg az eleje szakadt és az befelé csattogott
De még megvan a te hangod is és az arcodon az az ábrázat is .
KBDiablo : nem a sokasításon múlik az max a csajoknál számít , bár ha ott is megvan a megfelelő luk bőség mint ami a topoknál kell ,hogy meglegyen akkor lehet simán száraz is a gumi , úgy is visszajön és nem fog letapadni
-
hermanyi
addikt
válasz
diablo1984 #92075 üzenetére
kárászozni kis pontyozni jó ez a Dura .
Steady amit írt azok erősebb gumik , de szerintem el van tévedve kicsit a 12-16 (fekete) a régebbi gumi (én ezt használom kb 4 éve) . Igaz szombaton hallottuk ahogy végig csattog a toppszett belsejében ,míg a halacska elúszott az egész szerelékkel , magával vive a kedvenc úszómat -
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92070 üzenetére
-
diablo1984
veterán
Apropó, gumizás. Ki mire esküszik, cső gumi, hidro, vagy tömör(hybrid)?
A milo gyári topsetje 2,4mm-es preston hybrid gumit kapott, érzésre kellőképpen nyúlik, árra a 3m-es 3500ft, ami bár nem kevés, de nem is 8000. Ki, mire esküszik? Csőgumi elvileg lapul, de nyúlik mint állat, hidro kevésbé deformálódik, viszont drága, a hybrid tömör meg elvileg ugyanúgy nyúlik, mint a cső, csak nem deformálódik... ezeket olvastam a neten róluk. Így még 2 szett gumi vásárlás előtt állok, még lehet a terven variálni, a browning topokból a spicc repül, a 2.tagtól megy a gumi, így minden kifér rajta -
diablo1984
veterán
válasz
Steady74 #92067 üzenetére
Debrecen mellet lakom, nekem a fórumpeca csak álom, messze csináljátok tőlem mindig! De amúgy method feederes vagyok én is, csak van 3 kőkorszaki rakóm amit most modernizálok(milo-hoz-az 13as, toldóval 14,5m- 1 topsetem volt, most lesz 3+a kupakos, a maverem az 11,25ös, ahhoz van 2 topsetem, még egyet szerzek hozzá kupakolni, a 3. egy 540g-os, 11méteres dam, az kb 40 éves, de azt kölyökként is szerettem, karcsú, könnyű, azon meg is látszik a használat).
Jövőre ahogy hallottam több freestyle rakós verseny lesz a megyében és arra szeretném felvértezni magam, igaz a milo nem épp ideális hozzá, 11ben az utolsó tagja nem festett, így akár meg is roppanhat, de ez van ebből kell főzni, nem volt olcsó ez a 3 topset sem hozzá, de fő hogy találtam és hogy jó is hozzá!
Holnap beviszem a srácnak aki a mavert javította, majd ő megcsinálja az oldalkivezetést a topokra. -
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92066 üzenetére
nem nehéz csak ha megszalad a fúróhegy máris két lik lesz egymással szemben a toppon. ha teheted vidd el olyan emberhez aki már csinált ilyet. walterboltban meg szokták csinálni de lehet, hogy a Mester is megcsinálja, vagy ajánl valakit.
Jut eszembe, fsza rakós pontyozás volt a hétvégi fórumpecán, jöhettél volna, hogy a rakós legyen túlsúlyba, ne a fedder, vagy legalább egalizáljunk15 kg volt a teteje ami kijött.
-
diablo1984
veterán
Topsetre oldalkivezetést alkotni nehéz művelet? Vettem a milo 777es rakómhoz 3db topsetet(browning agressor carp pont jó hozzá, a hossza is 3cm-en belül van), van rajtuk oldalkivezetéshez erősítés. Az egyiket már kupakosnak megvágtam, a másik kettőn oldalkivezetést kellene eszközölnöm, csak arról nem találok semmit, hogy hogy kellene.... Utána az lesz a buli ha a 4. tag törik el, mert azt nem fogok találni hozzá az tuti, de addig fullos lesz a bot!
-
törölt tag
válasz
galervin93 #92038 üzenetére
Még nem használtam ezt a gumihalat. Nem tudom így hasonlóan billeg e de én az utóbbi szezonokban berkley, és daiwa gumihalakkal kísérleteztem. Mindegyiket jónak találtam amit kipróbáltam ezekből . Berkleynek van egy bordás testű féreg alakú korongfarkú csalija az szerintem nagyon jó az különösen tetszett. De bármilyeket is próbáltam mindegyiknek tetszett a mozgása, nem mindegyiket dobtam sokat vagy fogtam vele, de jó minőségű csalik. Ezekben is vannak hasonló fazonok mint amivel fogtál.
-
törölt tag
válasz
jézusom #92035 üzenetére
Célnak megfelel ha közéjük dobod bármelyik vsz. Annyi észrevétel némelyiken a horog túl nagy. Pl a felső kettőn. Nem az öble hanem a szára nem kell ennyire hosszúszárú hármas vsz. Alulról a 3.-on túl nagy az a piros műanyag rosszul fog akadni eltakarja a horgot. Amin az az erős szürke horog van az jó lenne harcsázni a horog erőssége csak gyenge a kulcskarika rajta. Azon a sárgán van jó méretű hármas vsz . Ez csak ilyen részletkérdés mert ha megtalálod bandát ettől még tudsz fogni . Az alsó támolygóról mikor a halak rágják le így egy támolygóról a festést az az igazi.
Gyári festést már leharapták róla a ragadozók.
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93 #92062 üzenetére
Van ott pergető tó is, elvileg tele csukákkal, vennék tőled pár óra leckét, 2-3 hét múlva beindulnak.
-
PpenoO
őstag
NERes tali, milliárdokról szólt a tárgyalás
-
PpenoO
őstag
Let's celebrate forumpeca
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi #92051 üzenetére
Remek csapat, remek peca. Októberhez mérten szerintem szépen fogtunk. Több 10+os ponty is jött, talán 14,5-15 körül volt a teteje. Tény, hogy a Mester ma reggel a zasszony bugyiját vette fel, szorított neki itt-ott, emiatt a szokásosnál is csípősebbek voltak a megjegyzései
ismerem már vagy 15 éve, én csak röhögtem, néha majdnem lefordultam a ládáról.
PpennO durván jó kávéval készült, a pizza viszont amit a srácok rendeltek, a kukában kötött ki, állítólag ehetetleen sz@r volt szó szerint.
Válóban egy élmény volt, klassz volt újra együtt pecálni. Legközelebb dec 31. -
hermanyi
addikt
Mai pecáról pár kép. Minden faca volt de a pizzát nem bírtam megenni 😂
-
Redneck
nagyúr
válasz
Jó kis tó az, anno mi is voltunk ott, de akkor még nem pecáztam, csak ittunk meg sütögettünk.
Fel sem merült bennem, hogy nem lehet vele halat fogni. Jövő héten mi is megyünk pecázni, bár nem tudom fogok e pergetni. Nem feltétlenül szeretnék napi 20+ rongyot kicsengetni, a sima feederes + pergető napijegyre.
Vettem 3 és 5g-os jig és chebu+offset kombókat, 0.2 fluo előkét, és olcsó 5-10cm közötti gumihalakat meg twistert.
Tetszik a bot, de kár hogy nincs rajta horog akasztó. Eddig egy botomom se kellett, ezen viszont pont használtam volna.Jó kis peca lehetett, szép halacskák!
-
saen
veterán
válasz
galervin93 #92047 üzenetére
Szarvas Zoli boltja:
[link]
Mivel ő a Foxnak dolgozik most, ha nála nincs akkor nem létezik, de van raktáron. -
galervin93
addikt
válasz
jézusom #92043 üzenetére
Megnézem majd.
saen
Múltkor túrtam a netet, és szinte sehol sem volt elérhető, vagy ha igen, ilyen 1-2 darabok meg csak 1-2 szín. 10+ fizikai boltban is jártam az elmúlt napokban, alig volt néhol szín, méret választék meg pláne. Azt hittem már valami probléma van vele, vagy esetleg leváltják vagy ilyesmi.
De akkor ránézek megint a neten, hátha azóta változott. -
saen
veterán
válasz
Miért kell alternatíva a Zander Pro-ra? Van 7.5cm és 10cm-es méret, ha ez jön be neked akkor miért nem használod ezt?
-
Szilágyi84
senior tag
Nekem volt hasonló 100 ezres kategória 3 tálcás 2 oldalra 1 hátra lökte GPS és a legjobb élményem volt amikor eldobta a jelet és átment a túlpart nádasba beragadt és amíg csónakkal átmentünk a főnök engedélyével addig a párom fogta a legszebb tokot.😁
A hajónak nem lett semmi baja a motor nem égett le hiába ment folyamatosan és a propeller se tört le . Viszont onnantól már nem éreztem a nyugodságot egyszer még használtam aztán eladtam. Hiába jön vissza partra bejelölve elindulási pozíciót és célt is akár 3 helyet is és hiába van akku kijelző meg magától visszajön ,ha eltévedne ,de ha gyengül az elem a joystickban akkor is helló neki .
Szóval szerintem óvatosan az "olcsóbb" kategóriával. -
jézusom
addikt
válasz
-
Bzsu
újonc
Sziasztok. Etetőhajó vásárlás előtt vagyok, véleményt szeretnék kérni a kiszemeltemről:BLACKSNAKE CBL01 BLACK CARBON 4G+GPS EGYTARTÁLYOS Etetőhajó. Van valakinek tapasztalata ezzel a hajóval? Több százezret nem szeretnék kiadni, alkalmanként használattól lenne csak szó.
-
galervin93
addikt
válasz
lumpy92 #92040 üzenetére
Meglepően jó kis vizecske, bár kicsit zajos, hangos a főút a szomszédban, hiába az idilli látkép.
A Nevis Motive csak azért van befényképezve, hogy Redneck kolléga ne aggódjon a bot miatt, lehet azzal is halat fogni.
Tegyük hozzá jobb lett volna egy finomabb pálca, mert a 3-as fejet már nagyon nehezen érezni vele, tervezek is valami 0-7 gramm körüli pálcát ilyen könnyű fejekkel történő tavi pecákra.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Grat!
Ide is eljutok egyszer remélem. -
galervin93
addikt
Csütörtökön a kellemes őszben a Határréti-tározon dobáltam pár órát. A sekélyben kezdtem csuka reményében, volt is egy kikövetésem partig, majd ahogy mentem a mélyebb részek felé egyre több lett a koppintás, pöccintés, illetve volt egy akasztásom is part előtt, ami gyorsan leakadt. Offsetről váltottam jigre, rögtön a legelső dobás halat adott, és onnantól fogtam 3 sücit, meg volt még pár akció. Jó kis durrantós kapásaik voltak, végre nem csak maszatolás, ezekért imádok sücizni.
Más, a Zander Pronak tudtok valami alternatívát? 7 meg 9 centisben érdekelne, ugyanilyen hal + korong farok, és tudja ezt a billegő mozgást. -
jansky1
senior tag
Na baszki, nem is szóltok, hogy mentek?
-
Steady74
Topikgazda
Aki egy úr, az a vízparton is úr.
12kg+ -
Steady74
Topikgazda
Holnap valaki nem néz ki Sződliget-Ordas tavakra? Kint leszünk páran pecázni, gyertek dumálni ha van kedvetek.
Ui.: ha 8 előtt jöttök, szeszt hozzatok -
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok!
Botvásárlás előtt vagyok (dobós bojlis bot), Kikérdezném a véleményeteket, hogy melyik botot javasolnátok 390-360cm 3,5 librában 10-20e ft között. Behúzós pecázni szoktam, de szeretnék visszaszokni a dobós pecákhoz is. táv nagyjából ez a 100-130m kb..
Köszi a válaszokat.
-
törölt tag
válasz
jézusom #92022 üzenetére
Csak próbálkozz. Ahogy hűl víz egyre jobb a pergetés harcsát kivéve a többi ragadozóra. Ez olyan peca télen lehet dobálsz órákat semmi és rájuk találsz kapás , kapás után. Sokaknak elmegy a kedve mert azt hiszi nem eszik a hal azért nincs kapás. Semmi nem nyúl hozzá kár erőltetni mikor jég van a víz szélén . Közben csak annyin múlik hol vannak . Ha szeretsz pergetni akkor tavaszi tilalmakig mehet a műfaj.
Tavak befagynak Dunán még lehet akkor is. Duna az főleg olyan csónak nélkül is nagyon komoly téli pecákat lehet csinálni.
-
törölt tag
válasz
jézusom #92020 üzenetére
Balinra nem a legjobb ez a még magas víz áradás után, mondjuk attól még foghatsz balint. Próbáld meg a kőruganyok mögött , ha víz alatt is van a rugany és egészen ki a folyásra dobni. Az mindjárt egy jó kis távdobó edzés lesz.
Ha nagyobb rugany a partról túldobni a ruganyon combos feladat. A langós részt a rugany végénél leszűrni. Pont ilyen balinólmos cuccal azt meg tudod dobni. Ott még harcsával is találkozhatsz ilyenkor főleg ha esti szürkületben is dobálsz még. Mindenről a harcsa jut eszembe.
Egyébként viccen kívül arra jobb ez a víz mint balinra.
-
jézusom
addikt
válasz
#13935616 #92016 üzenetére
A redhead as classic szín
szeretem. A főzsinórom fonott, előkém 45fc lesz. A kéket meg a csillámos dolgokat is szereti a baller. Egy legyet kötök, de szerintem nem lesz akadós terep. Amúgy sok kő van partszélen, de ennél a módszernél csak bent fogom leengedni, plusz van 4 méteres vízállás. Inkább a hordaléktol félek.
-
diablo1984
veterán
válasz
hermanyi #92014 üzenetére
Most kivettem belőle a spicccet és úgy gumiztan be(2,4-es hibrid prestonnal) . Régen az volt a menő, hogy minél hosszabb legyen, így telibe az egész spiccel volt begumizva. De félek, hogy azért nincs még sérülés rajta, mert nem találkozott még nagy hallal.... ha meg találkozik, akkor megrogyik minttha azt várta volna egész életében. Régen ifiként nem szerettem ezt a rakót, nehéz volt, 14,5ben majd felborított. Van még efy kb 40éves dam litanium feuture 11es rakóm ami 540g-os, kölyökként az volt az isten számomra
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
jézusom #92011 üzenetére
Próbáld ki a klasszikus dunai piros fehér balinólmot. Nem tudom ismered e ezt piros az ólom "fejrésze" és fehér a többi. Jó kontraszt , és mellé a klasszikus piros fehér balinlégy. Miért jó a piros fehér balinra jó kérdés.
valami lehet benne ha az ősök ennyire szerették. Legyeket használhatod különböző előkéken mondjuk olyan 30-as alatt ne kösd vsz mert az alatt nagyon könnyen szakad ha kettő akad és nem egész kicsik. Kakastollból pl , jó méreteket ne olyan nagyságút amit nagyítóval kell keressen a balin vsz.
Nem akarlak a légyről lebeszélni, csak ha mélyebben horgászol majd azt vedd figyelembe plusz egy elakadási lehetőség. Ha két legyet raksz mélyebben akkor már 3 elakadási lehetőség. Új helyen vagy nem ismered még akkor nem biztos jó ötlet. Ha már ekkora légyrajongó vagy, felénk szokták a legyet használni wobblerhez is süllőzéshez éjszakai pecán. Nem használom mert nem akarom gyengíti a wobbleres cuccot monofillal . Fogós a légy sokan mondják így használva süllőre felszíni wobblerekhez a légy a felszínen jön így. Na ott is aztán variálhatsz a legyekkel mi kell nekik .
-
PpenoO
őstag
válasz
diablo1984 #92013 üzenetére
Matchfish.hu-t kérdezd meg, ők forgalmazzák a Milot itthon.
-
hermanyi
addikt
válasz
diablo1984 #92013 üzenetére
sehonnan . mérd meg a külső átmerőt ahova a toppod megy és akkor lehet keresgélni ,melyik más márka topja jó hozzá. Nekem a 3001 Toledohoz az UK daiwa toppok jok
777 egy nagyon jó pálca volt a maga idejében . -
diablo1984
veterán
Honnan lehetne 30 éves milo 777es rakóhoz topsetet venni? Van egy ilyen rakóm, de 30éve még nem kellett több topset, kupakolás sem volt divat, de most jó lenne valtalék, ha véletlen kinyírnám a botot....
-
Redneck
nagyúr
Múltkor már kérdeztem, de nem volt rá válasz.
Tudnátok ajánlani jó horgászhelyeket itthon, ahol lehet 2-3 napot sátorral kempingezni és pecázni? Olyan helyre gondolok ahol van zuhanyzó is, és esetleg el tud menni az ember túrázni/sétalni ha annyira nem érdekli a pecázás.Elmennénk most októberben meg novemberben is.
-
törölt tag
válasz
jézusom #92004 üzenetére
45 -ös kb már jó választás . Attól is függ milyen messze dobálózol és milyen súlyú ólommal. Miért gond kettő 45-ös monót összehurkolni legegyszerűbb úgy nem kell oda semmilyen hármasforgó , én nem tennék . Nekem amivel tegnap horgásztam 100-as monó volt összehurkolva 75-össel. Jó ez nem fluorocarbon volt az még kicsit merevebb 100-as monó se az hajlékony eszköz. Semmi gond nincs ezzel se.
Légy nélkül is teljesen jó egyébként és akkor egyszerűbb az egész mindjárt a főzsinór végére rákapcsolod az ólmot.
2 légy szerintem felesleges ha mélyebben horgászol , felszínen inkább lehet annak értelme. De mondom én nem vagyok egy balinspecialista.
Sokszor rabolnak körülöttem aztán csak nézem mit csinálnak.
-
jézusom
addikt
válasz
Spoon16 #92005 üzenetére
itt valami pilker van, de szivarólombol szoktak csinálni. Én kapcsot teszek oda, mert lehet hogy thrillt is dobálok, vagy legalábbis cserélgetem valamire
Régi könyvekben úgy van, hogy szivar ólomból csináltak, festették fehérre, piros bojt a horogra, meg bevagdosták az oldalát mint ha pikkely lenne, az húzta a buborékokst is. Ez úgy van kitalálva, hogy a légynek vízfelszinen kell pattognia, és eredetileg az ólom csak a legyet súlyozta volna, de ugye a balin ütötte az ólmot is hát meghorgozták. -
Spoon16
tag
Erről a balinlegyes szerelékről mutattok valami képet vagy leírást? Mit használtok súlynak, sbirolinót? Vagy csak sima ólom a végén és egy oldalfülbe meg a légy?
-
jézusom
addikt
válasz
#13935616 #92003 üzenetére
Valószínűleg csak egy legyet teszek fel, azért is mert 2vel túl nagy lenne a zászló, nem tudnék úgy dobni.
Hétvégén kötök jó kis legyeket, igaz sokat kötöttem, de mindig új ötleteim vannak
majd rakok fel fotot.
A legyet hurokba rakjátok, vagy 3as forgóra, vagy hogyan? Régi classic módszer szerint hurok van, de nekem az dupla 45 fc lenne. Nem tudom még valamelyik erősebb fc ból kötök valami atom biztos asp killert
-
törölt tag
válasz
jézusom #92002 üzenetére
Most még ez az egész folyamatnak a kezdete , ahogy hűl a víz egyre jobban beindul ez a "bandázás" és az apróhal is egyre jobban áll össze bizonyos helyeken. Balinnál ha legyet használsz és ilyen bandában akkor előfordul a legyet és az ólmot is elkapja 1-1 db.
Aztán ha nagyobbak és nem túl erős a végszerkó a légy ólom között akkor szét is tépik ahogy kétfelé akarnak menni. Nekem a süllőzés jobban bejön ha már harcsázni nem lehet, a csukák se hoznak olyan nagy izgalomba mostanában. Régen szerettem csukázni .
-
jézusom
addikt
válasz
#13935616 #92000 üzenetére
Mult héten láttam pár csukát rsd-n, fogtak is meg szabad szemmel is. A nádas mentét végig rabolta. Lehet a balinokat is rsd-n könnyebben megtalálnám. Sajnos Rám sötétedett, és nem is volt sok időm. De lényeg, hogy ide is ki tudnék menni csónakkal, igaz úgy néz ki az elektromotor akksija kuka lett
Szerintem megvan a filingje annak is, hogy messze jó mélyen ráver valami dög balin a csalira, aztán a sodrásban kell kipumpálni. Ilyen balinólommal még nem nagyon volt, de nagyobb wobblerrel igen. Az se volt nagy 2,9Kg, de egy ilyen 5 kilós vinné a zsinórt, mint a gőzmozdonyBalinólmos szerelékkel inkább a léggyel fogtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Macska topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest