Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
Marseille199 #42096 üzenetére
Igen, célzottan főágra ilyen 7-25, 10-30 körüli bot szerintem mindenképp jobb. Nekem 7-28 van erre a célra.
-
zoleeno1
veterán
Sziasztok,
Holnap megyek horgászvizsgára, a kérdésem az lenne, hogy tudtok valami online, gyakorló teszt programot, ami kb úgy néz ki, mint a vizsga? A KRESZ programokhoz hasonlóra gondolok... Mert a netet túrva én sehol sem találok... Létezik ilyen? köszi -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #42093 üzenetére
Bicskanyitogató.
Én szerdán voltam a X. ker.-ben az újhegyi tavon, eleinte match-csel keszegeztem, de a sok nyárfaszösz miatt inkább lőttem csontival meg pellettel egy kb. 6 méterre lévő távot, amit gumis spiccel horgásztam, a peca végefelé itt akasztottam valami dögöt, de egyből leakadt, nem sokkal később meg egy kettes potyeszt csonticsokorral. Tervezek most délután is kimenni, ugyanez lenne a tektik, olyan jó volt spiccel pontyot fogni.
Amúgy marha mély víz, 6-os távon 3 méter, ráadásul nagy kövek vannak benne, be is szakadtam vagy háromszor, de ez legyen a legnagyobb gond.
-
csƵ
addikt
Ha nem lenne ekkora szél, akkor én is kinéznék azért a 2-3 db kárászért...
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Marseille199 #42079 üzenetére
A 7-10g-os vasak már eléggé határeset. Azokhoz már lehet, hogy erősebb bot kellene. Ezek már csali függők sajnos. Egy 2-es fűzfalevél alakú villantó még elmegy, de egy ugyanekkora kerek lapkás már annyira belefog a vízbe, pláne ha az áramlással szembe húzod, hogy azt már nem biztos, hogy szeretné a bot. Ugyan ez igaz a Thrill-re vagy egy SR-re is. Előbbi még ok, utóbbi már nem igazán.
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #42083 üzenetére
tween pálcáját is néztem sőt a kezemben is volt hallal . Nem mondom ,hogy rossz de azt sem ,hogy szenzáció. Főleg úgy ,hogy most a Frenzeet használom . Dart is jó bot csak nekem nincs vele szerencsém
Amire ki van találva azt tudja . Lehet vele tépni is és finomkodni is ,előbbit a frenzee nem tudja ,de az nem is az én stílusom .
-
Marseille199
senior tag
válasz
Interceptor #42066 üzenetére
Azt hittem sírok egyébként....
Nem is az értéke, mert az szerintem nem agyon van - bár ebayen jó sokért mennek, főleg az orsói - , hanem mert olyan 10 évesen kaphattam bátyám menyasszonyától, az ő gyerekkori pecája volt.
És szépen lassan belezúgtam, már azt terveztem, hogy marad könnyű-közepes botnak, alá meg veszek egy x-15grammosat. Aztán reccs, vagy három darabba -
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi #42067 üzenetére
Dévért úgy szabadítjuk a horogtól ,hogy ameddig meg nem fogod a halat végig feszes a zsinór . És nem fog csattogni . De nincs annál szebb és üdébb érzés mint amikor kiszedted a horgot a szájából ,és a halat visszaengedted . A horogtól felfelé 30-50cm végig tiszta takony . Ezt imádom . Lekezded húzni az első adag az előke végénél esik le majd az utána lévő az ólmozásnál
Lehet perverz vagyok ?
-
Baroc
tag
válasz
Interceptor #42057 üzenetére
Jelentem: nem változott
-
LazacX
tag
válasz
Marseille199 #42061 üzenetére
Szerintem reménytelen eset ilyen pici szállítási hosszban a felsoroltakon túl aránylag minőségibb botot találni. Esetleg rá kellene kattanni a hazai és nem hazai aukciós portálokra. 20-30 éve még bőségesebb volt a teleszkópos felhozatal, talán rá lehetne lelni egy megfelelő botra.
-
csƵ
addikt
válasz
#38464487 #42071 üzenetére
Meddig vehető át a postán maradóként címzett küldemény?
Belföldi küldemény esetén:
A postai szolgáltatóhelyre érkezés napját követő naptól számított maximum 10 munkanapig. A feladó meghatározása szerint 5 vagy 10 munkanapos őrzési idő választható.
Külföldről Magyarországra érkező nemzetközi küldemények esetén:
A postai szolgáltatóhelyre érkezés napját követő naptól számított 15 munkanapig. -
törölt tag
Fishingtime oldalról ha postán maradóra kérem a csomagot.Meddig lehet felvenni ?Mennyi idö után küldik vissza ?
-
FireFox1996
őstag
válasz
Zoli bácsi #42067 üzenetére
Egy kis nyálkát küldhetnél hermanyi kollégának, tegnap esti peca után nem lett elégé nyálkás
-
MurdR
veterán
17500 lesz a horgászvizsga
-
Zoli bácsi
őstag
Képzeljétek el sporttársak, picker bottal, egy szem kukoricával, világos nappal süllőt fogtam. Nagyon meglepődtem szákolásnál. Kb 45-50centis, egy ekkora márnához képest elég gyengén védekezett. Természetesen őt is visszaengedtem.
Pár tenyeres dévér jött, meg egy kis ponty. Dévérekre ki voltam akadva, amint nyúltam feléjük hogy kivegyem a horgot, eszeveszett csapkodásba kezdtek, több horogelőkét összegubancoltak. Ezenkívül minden tiszta dévér nyálka lett.... Legközelebb Xanax is megy az etetőanyagba.... -
Interceptor
addikt
válasz
Marseille199 #42063 üzenetére
Lehet te is beleakadtál az U-boat tengeralattjáróba ahogy én legutóbb a Foka öbölnél. Ilyenkor kicsit várni kell a kapitány biztos kiadta volna az előre parancsot aztán szépen kiakadt volna neked is a horog menet közben
(#42064) galervin93 : Szerintem sima keszegezésre kellene, vagy nem túl nagy halakra, hogy a néhány kg-osat még ki lehessen venni. Bár lehet ennél olcsóbb botot keresek, majd még úgyis fogok kérdezni ha eljutok odáig.
-
A Zéé
addikt
válasz
Marseille199 #42063 üzenetére
Főfolyamba akkor elég, ha felszíni, vagy felszín közeli, kicsi csalikat húzol. Én fogtam balint főágból 3-12-es bottal, 1-es körforgóval.
Jigelni, nagyobb csalikhoz viszont kevés lesz, mert nem tudod lerakni fenékre, és nagyon húzza őket az áramlás. Jighez min. 10g súly elkél, hogy le tudd vinni a fenékhez, de megállítani még azt se nagyon fogod tudni. -
galervin93
addikt
válasz
Interceptor #42053 üzenetére
Ahogy A Zéé kolléga írja, tényleg nemrég vettem ilyet.
Szerintem nagyon jóság! Vékony, kecses kis pálca, a legkisebb halakat is kidolgozza. Faja az orsótartója, nem lötyög, szorosan tart - nem mellesleg marha jól néz ki.
A spicc rezgése viszonylag gyorsan elül, így itt nem kell gubanctól félni. Inkább apróságokra való, mintsem pontyozni, bár parabola akciós, és 2-3 kilóig bírja a strapát, de nem keményedik fel, egyszerűen nagyobbak alatt szinte nyélből dolgozik, valahogy így. Ez egy kettes potyesz, de ami a lényeg, hogy 10-es előkével! Szóval lehet vele finomkodni, ez a lényege.
Szóval ha elsősorban apróbb, 2 kg alatti halakra akarsz egy lágy, parabola akciós botot, akkor ne keress tovább, mert jó lesz ez. De mondom, ugyan nagy élmény vele a pontyfárasztás, de kifejezetten pontyozni lágy, oda nekem is van más. Kérdezz nyugodtan bármit, vagy ha kell küldök még fényképet. -
Marseille199
senior tag
válasz
Interceptor #42062 üzenetére
Egyrészt bringa, másrészt meg hátizsákos túra. Az meg esélytelen botzsákkal
De múltkor is említetted ezt a trükköt. Még kábelem sincs, csak egy elsőféknyi, szóval működhetne. Gyerekkoromban a spiccbotot én is így szállítottam mindigPartról horgásznék, ettől féltem én is, hogy főfolyamra már karcsú lesz, jobb lenne a 10-30.
Valamiért betegesen vonzódom a pici, egyszerű, minimál cuccokért. a 240-es már szinte nagynak tűnik nekem, főleg a kis filigrán 180-as után. Amit egyébként eltörtem
Valamibe beleakadtam és türelmetlenül rángattam. Bár nem értem hogyan, valószínű az is számított, hogy saccper 30 éves bot volt alsóhangonGyanítom annél az öreg kompozit 15-25grammos botnál a leggagyibb DAM is előrelépés lehet egyébként.
-
Interceptor
addikt
válasz
Marseille199 #42061 üzenetére
Teleszkóposba nem tudok segíteni. Szerintem egy olyan dobósúlyú bot amit írtál már gyenge a főfolyam horgászatához legalábbis partról esélyes, hogy az lesz. Bringán szállítanád és ezért jelent problémát a két részes pergető? Ha igen, a szétszedett botot(botzsákban tartva amit kapsz hozzá) kötözd az ülés alá(ülés merevítő bizbaszra) az egyik végét, a másikat meg dugd át a kormány alatt de a kábelek fölé. Teljesen jó megoldás, kanyarodni is fogsz tudni. 240-es botot is tudsz úgy szállítani, sőt én a 270-es-t is úgy vittem szétszedve 140cm, a mostani 210-es szétszedve meg már szinte ki sem lóg elöl és hátul sem. Ha főágon szeretnél horgászni, oda nyugodtan mehet a 240-es sőt akár a 270-es bot is. Mondjuk én 240-esnél nagyobbat már nem vennék.
(#42058) Grillo: Ma nem biztos, hogy letudok menni.
-
Marseille199
senior tag
Sziasztok!
Dunán pergetéshez jó tud lenni az 5-15gr dobósúlyú bot?
Mármint a víz sodrása nem szól nagyon bele egy ilyen könnyű botnál? Láma kérdés tudom, de még mindig keresem a teleszkópos (ide lőjetek!) pergető botom és találtam a DAM shadow tele mini spint, ami még beleférhet a büdzsébe, de a 210-es méretű csak 5-15gr dobósúlyú.
A 240-es 7-20 gramm, az lenne a tutibb, de nekem nem kell 240-es bot. Nem sok választási lehetőség van ilyen pici méretűekből. A Shimano Catanák, cormoranok már 56-60centik összecsukva,én pedig maximum 45 cm szállítási hosszút keresek. Egyszerűen nem tudom mi legyen.
Vannak a már régebben is kérdezett DAM Hypron vagy Camaro, szinte vicc áron, SIC gyűrűkkel, de azokról itt lebeszélnétek páran. pedig az még a korrekt kategória a 42 centijével.
Ezeket nézem még mindig.
DAM Camaro Tele pin 210 10-30gr 42cm
Dam Fighter pro Tele spin 210 7-30gr 46cm
Cormoran Eurocor Mini Spin 210 10-30gr 56!! cm --> ez már hosszú nekem.
Az igazán pro megoldás meg ez lenne ugye: DAM Shadow Tele mini spin 210 5.15gr 38cmCsak ez utóbbi árából kijön az első három bot
A shadow tele minispin ugye inkább már az ultralight-light pergetés, nekem meg a 10-30-as botok univerzálisabbnak tűnnek, még a 7gram körüli kis körforgók is érezhetőek vele érzésem szerint.
Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha hajlandó lennék a másfél méteres táskákat cipelni, vagy a 60 centis cormoranokat, tudom. De nem vagyok egyszerű.
Szóval kérlek súgjatok valami, esetleg ha tudtok 45-50cm alatti méretre csukható, használható pergetőt, ne tartsátok magatokban.
A tizedik hobbim kb a horgászat, szóval ezért sem mindegy az ár, meg nem vagyok akkora pro/nem tenném ki akkora igénybevételnek -
sityupityu
veterán
Már a nagy Duna is kezd horgászhatatlan lenni a szösz miatt. Legalább is feeder-el.
-
Grillo
őstag
válasz
Interceptor #42057 üzenetére
Ha estefelé kinéztek, szóljatok, akkor csatlakoznék.
-
Baroc
tag
Valaki tervez ma pergetni az Újpesti/Népszigeti öbölben? Kezdőként szívesen társulnék, legfőképp tanulni.
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor #42053 üzenetére
Majd galervin93 megmondja, mintha ilyent vett volna
Én Nevis Whisper Carp Match-et vettem, mert azt mondták, hogy elsőre ne finomkodjak, legyen egy kicsit nagyobb dobósúlyban.
-
hermanyi
addikt
Amennyire saját felfogásból gondolom 3000 ért nem lehet venni használható botot . Pedig nálam felső árnál nagyon van lélektani határ . De az alja szerintem 8-10 ezer ,amivel már lehet is mit kezdeni .
Ja utálom az SW botot . Este megint 354 et csináltam a 360 bol
El is adom a pitsába .
-
törölt tag
Sziasztok!
kezdö horgász ismerösömnek kéne 2 db teleszkópos bot olyan 3000 ft ért db-ja. lehet valahol ennyiért kapni ?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán #42039 üzenetére
Tegnap nyírták a füvet, reggel elég gáz volt a bokáig érő vágott vizes fűben mászkálni...
Amúgy köszi, fél üveg sárgamuskotály után ennyire futotta
-
csƵ
addikt
Na, ebből az lett, hogy bomb-oztam csemegekukoricával, meg anno pontyshow-n kapott ajándék bojlit vágtam 8 felé és azt csúzliztam. 3 óra alatt jött egy darab nyamvadt kárász. Csalinak 8 mm-es bojlit használtam, háromféle ízben. Délután halott a víz, ezt más sokadszorra tapasztalom, jó dolog ez a a bomb-ozás, mert iszonyat kapásokat csinálnak a halak, ha éhesek.
-
Steady74
Topikgazda
A mai nap margójára akkor. Tereskei peca hajnalban indult, 6 előtt érkeztünk a vízhez. Mindketten feederbotokkal jöttünk, én aquapellet-method kombóval, ő sima ólom végszerelékkel. 2-2 csészényi classic és uni pelletet kevertem be fele mennyiségű vízzel előző este, az uni kapott egy kis Tímár mix halibut aromát. Két botot vittem de eggyel horgásztam csak. SW Supernova Light 3,6, rajta MAP ACS 400 nyeletős orsó, 22-es fzs, 0,06-os fonott előkén 12-es horog csalitüskével, Dura Banjo kosárral. Másik bot Manta EVO-X 3,6 MH, orsó, fzs ua, kosár flat method Preston, 0,08-as fonott előke 10-es horog, csalitüske.
A parton 45 méterre mértem ki a távot a pecához, ide akasztottam ki a zsinórt a klipszbe. 3/4 7kor dobtam az elsőt, utána 9 óráig 2 percenként kapás, vagy kisponty, vagy kárász húzta el a csalit. 8 mm-es FM wafterseket variáltam, tök mindegy mi volt fent, kapás volt. Olyan is volt, hogy a zsinórsüllyesztés közben szinte kitépte a kezemből a botot a ponty
9-11 között lelassult a halfogás, variáltam, aromáztam, csalit cseréltem, dobáltam a már kialakított etetéstől jobbra-balra, magam felé, de csak pár halat tudtam fogni ebben az időben. 11 után megind beindult a kapás-sorozat, végre komámnak is volt egy-két kapása és hala. A távolság ugyanaz volt kb amit horgásztunk, a csalik kb 10méterre voltak egymástól, igaz neki a nagyobb halak reményében 16mm pellet vagy 20mm-es bojli volt a csali (szelektálni akart).
Du 2ig voltunk kint, addig 20db körüli ponty (átlagsúly 1,8 kg körül), meg kb ugyanannyi kárász jött. Az aqua pellet megint adta szépen a halat, a Supernova ezekkel a halakkal simán elvolt, a Mantát nem is dobtam be. Jó peca volt, de megint bebizonyosodott, hogy Tereske már nem a régi, sajnos. -
Szeszkazán
senior tag
válasz
FireFox1996 #42035 üzenetére
-
mykos
aktív tag
Említetted, hogy közép-hosszútávra mennél, szerintem itt egy elég kemény döntést kell meghoznod. 3lbs kevés lesz, 3,5-ben gondolkoznék és 390 hosszban. Ez kétrészesben elég nehezen szállítható és fárasztásnál is keményebb, kisebb élvezet. Nekem 360as / 3lbs van, és 80m fölé nem nagyon tudok dobni.
Az ajánlott ársávban és márkáknál nem kell félned, amelyik tetszik. -
FireFox1996
őstag
Fiúk! Május 19-én, szombaton, megyünk Tereskére pecázni, visszük a kis családunkat (én + hermanyi + grillo + steady74)
Reggel 7-9h érkezéssel.
Jönne még vki? -
Grillo
őstag
válasz
Interceptor #42033 üzenetére
Simán lehet, hogy téged is Imre szívatott, mint FireFoxot Dégen...
-
Interceptor
addikt
válasz
Grillo #42011 üzenetére
Foka öbölben délután/este voltam aznap. Sikerült thrillel fogni egy nagy sügeret délután... Volt két akasztásom még előtte napfényes időben, az első kapásnál egyből elkezdte valami húzni a zsinórt, a bot tőből hajlott mintha tengeralattjáró lett volna érzésre, ment mindenfele, de nem voltak nagy kirohanásai mint egy balinnak, nem tudom mi lehetett aztán egyszer csak leakadt. Másodjára hirtelen elakad a csali, mondom oké megpróbálom kiszedni, lazítottam a zsinórt, erre megindul az "akadó" ugyanolyan erővel mint az első kapásnál, ez is húzza a zsinórt, nem tudtam csinálni semmit csak tartani a hajló botot, de ez még hamarabb leakadt. Fék rendesen megvolt húzva ahogy kell. Mi lehetett ez a két akasztás? Lehet oldalba akasztottam mindkét alkalommal valami baromi nagy busát? Vagy harcsa, de akkor miért maradt le mindkétszer? 7-es Thrillről leakadtak, pedig azon olyan horgok vannak amiről eddig soha semmi nem maradt le, minőségi japán ragadós erős horgok.
-
-
FireFox1996
őstag
válasz
zsola32 #42017 üzenetére
az RSD-n nekem sosem volt szerencsém nagy harcsára, max 4-5 kgs volt eddig, ezért sokszor nem is vittem le direkt a harcsázó botot (60-200gr Cormoran bot). Van egy jó kemény [Nevis Ryder Telecarp 360 3lb teleszkópos] botom, legtöbbször ezt használom, annyira erős, hogy szerintem egy 10-15kgs harcsát simán kihúznám a partra.
-
A Zéé
addikt
Pergettyűs orsók zsinórral feltöltve, botok letakarítva, összerakva, még a csalikat kell átnézzem, és ha marad a jó idő, akkor hétvégén Balaton vallatás!
-
zsola32
őstag
válasz
FireFox1996 #42016 üzenetére
köszi a válaszokat
mekkora csalihallal nyomjátok?
nálunk a spori kárászt tesz fel a horogra, azt mondja hogy ez alá ritkán megy... -
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán #42014 üzenetére
Nyúl még egyben van?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán #42012 üzenetére
Itt meg 16 reggel 30 meg du (ma). De Düseldorfba nem jut el mindenki
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán #42006 üzenetére
Ki vagy éhezve?
igyekszem dokumentálni
-
-
zsola32
őstag
szeretnék harcsázni (partról), a boltban ezt ajánlották:
DELPHIN CATCONG WALKYRA 300 cm. 850 GR
[link]elég brutál pálcának tűnik, mit szóltok hozzá?
-
Steady74
Topikgazda
Holnap Tereskova minimál peca 6tól du 2ig.
-
Grillo
őstag
Na, reggel voltam kint a FOKA-öbölben, lustaság révén csak a kerítés melletti befolyónál dobáltam egy jó órát, vagy 5-6 féle csalival, de nem jött semmi. Rablás volt olyan 20-30 percenként 1-1, de amúgy csendes volt a víz.
Mellettem spori feederezett, amíg ott voltam, fogott egy 2-3 kg körüli, és egy retúr pontyot. Kb. egyszerre kaptak a két boton, gondolom bejött a banda az öböl végébe. A nagyobbik jól küzdött, ment vissza mind a kettő a vízbe. -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami bojlis botot, ami most bevált? Fox, Daiwa? Milyen ártól indulnak az értelmesebbek? Vagy mi az ami még ajánlott márka?Előre is köszönöm!
-
Interceptor
addikt
Szerintetek mennyire szöszös az óbudai sziget és a budai part közötti keskeny víz szakasz? Gondolok a K híd és környékére.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asustor NAS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- A rend őrei
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest