- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
zeus_2k14 #50099 üzenetére
[Aluflokk] : Tartósak és nem kell félni hogy a botot hal elviszi.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Feeder bothoz milyen bot tartót ajánlotok? Kereszttartóra menne.
-
saen
veterán
Ezt egy bottal nem fogod tudni megoldani. A pisztránghoz borzasztóan lágy bot kell, mert egy kemény cuccról fárasztás közben simán leveri magát. Süllő száját viszont egy ilyen bottal nem fogod átütni és sok vesztett hal lesz.
Emellett a sodrás mértéke is behatárolja, hogy milyen bot kell, gumihalat pl nem tudjuk, hogy mekkora jiggel lehet ott letenni a fenékre... -
Bocaa
senior tag
Helo!
Egy parszor mar pergettem kisebb nagyobb sikerrel most viszont hogy olyan helyen lakok ahol kozepes/es kisebb folyokra jarnek megtanulni pergetni rendesen( domolyko,pisztrang,suger,sullo lenne a celhal). Gondolom nem sokan ismerosok kozuletek a Praga kornyeki vizekkel egyelore kinti forumot eleg informacioval nem talaltam a celorszagba ugyhogy altalnosan kerdeznem hogy ezekre a halakra egy Moldva es annal kisebb meretu folyora milyen botokank neznetek 5-15g vagy inkabb a 2-10g. Csalinak kisebb wobblereket, gumihalakat gondoltam.
-
MurdR
veterán
válasz
Zoli bácsi #50073 üzenetére
Kipróbálom
-
jansky1
senior tag
Kéket elmennek a párkapcsolati tanácsadás felé, most tényleg? Második ilyen bejegyzés
-
FireFox1996
őstag
Lesz mostanában vmi kupon a Walteréknél?
-
-
-
Xfish-nél rendeltem meg az új botomat.
Mennyi idő szokott lenni a rendelés teljesítése?
Remélem már csütörtökön kihozzák. -
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #50080 üzenetére
hát rólam sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy precízen, technikásan dobok, azt nem
Aztán lehet, hogy ösztönösen csinálok valamit pont jól, de is inkább véletlen, mint tudatos.(#50079) MurdR
jajj, nem kell itt szégyenlősködni! A lényeg, hogy pellet pumpa legyen nálatok -
vendingo
veterán
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #50073 üzenetére
én mostanság elhagytam a gubancgátlót, meg a sodort előkét is, mégsem tekeredett fel 1-2 alkalomnál többször sem a 60, sem a 90cm-es előke.
Főzsinór végén egy forgó, egy nagy gyöngy ráhúzva a forgó felére, egy kicsi ütköző a kötésre, afelett meg a szabadon csúszó forgó a kosárnak. -
B.i.L
senior tag
Persze visszük az asszonyokat is,hogy legyen ki vezessen,főzzön és horgásszon helyettünk,ha nagyon szétcsapna a pálesz-sör kombó
Más - szeretnék 0,18-as Trabucco monofilt nagy kiszerelésben venni(1000/1500m),aki tud ne tartsa magában.Amit találtam a Damilon* az éppen piros,vagy hasonló színes,nekem megfelelne az áttetsző,vagy fekete is... -
Zoli bácsi
őstag
Nekem a főzsinóron kis gumiütköző, utána forgókapcsos karabiner, amire a kosarat akasztom. Ezután gumigolyó, kis gumiütköző, kb 15cm sodrott zsinórszakasz, ennek a végében forgókapcsos karabiner az előkének.
Erősebb sodrásnál azért nem vált be, mert a nagy, megtöltött kosár lendítéseknél kinyírja a gumistoppert, és a kosár a horogig lecsúszik. Ide tört gubancgátló csövet használok, abból is az erősítettet. -
MurdR
veterán
Ha már szerelékekről van szó... gyenge sodrásnál milyen szerintetek a legegyszerűbb—l/legcélravezetőbb szerelék?
-
Megrendeltem végre a Prologic C2 Natura Tech horgászbotot.
Sokáig gondolkodtam hogy megvegyem-e, de a Prologic C1-el is elégedett vagyok, így úgy döntöttem meglepem magam. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Spoon16 #50061 üzenetére
Ilyen kosárral a gubancgátló szárnál hosszabb előkével ez történik. Tört gubancgátló kell, lehetőleg a hosszabb fajta. Az eltartja az előkét, sokkal ritkábban tekeredik fel. Arra figyelj, hogy sokan fordítva rakják fel, a hosszabb szára legyen alul! Így!
Az olcsó bordás kosár simán jó, ha nincs túl nagy sodrás, ritkán használok drága feeder kosarat. Így szoktam megcsinálni, ahogy a képen van, kihajintom a közepéből a szívószálat, bele egy darab drótból drótfül, abba (mielőtt belerakom a kosárba) egy forgó, kapocsba beakaszt oszt csókolom. -
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #50067 üzenetére
+1
Vagy kicsit bekenyomod a horgot a kajába, vagy klasszik gubancgátlós szerelék
-
Spoon16
tag
válasz
galervin93 #50067 üzenetére
Köszönöm, én is erre a következtetésre jutottam.
-
galervin93
addikt
válasz
Spoon16 #50065 üzenetére
Folyóvízen nem túl praktikus az ilyen szerelék. Ha mégis mindenképpen ezt használnád, akkor még azt próbálhatod meg, hogy a csalit finoman beletűzöd a kosárban lévő kajába, de csak éppen annyira, hogy dobás közben ne tudjon kijönni belőle, szóval nem kell a közepébe gyúrni. Esetleg lehetne trükközni azzal, hogy a kosár alá teszel 20-30 centi merevebb szakaszt akár erőgumiból, akár sodort zsinórból stb., végére forgó/gyorskapocs, és abba egy rövidebb előke. De én inkább a klasszik feeder szerkót ajánlanám alagútkosárral, azzal tényleg nullára lehet csökkenteni a gubancot és praktikusabb is folyóvízen.
-
Spoon16
tag
válasz
Zoli bácsi #50064 üzenetére
Rövidebb (20-25 centis) előkénél nem volt gond,de a sodrás miatt hosszabbra cseréltem.
Alapvetően működött a dolog,mert a dobások 60-70%-a halat adott, csak bosszantó volt a maradék időben a fűzögetés. -
Spoon16
tag
Kérdeznék egyet:
A hétvégi pecán a következő volt a szerelékem: bordás kosár hosszú vezetőszárral, gumigyöngy, forgó és abba hurkoltam az előkét (50-60cm).
Az esetek 90%-ában a kitekeréskor az előke fel volt tekeredve a kosár vezetőszárára és minden újradobás előtt percekig bogoztam.Mi lehetett a gond és hogyan lehetne azt elkerülni?
-
-
Zoli bácsi
őstag
A ház/melléképület mellé egy kis teraszt csináltatunk. A lakatos mester árajánlata a fele sem volt, mint az ácsmesteré, úgyhogy vasas ember serénykedik nálunk vagy két hétig. Mondom is már hogyan jön ez a horgász topikba, vagyis mutatom. Megkértem, nem tudná-e megerősíteni ezeket a dolgokat. Ez kb 2 perces munkája volt, egy Nevis Compact ragasztott fejes, 3m-es száknyél, a másikat meg aki nem ismeri fel, az úgysem itt olvasgat, szóval abba is tettek egy szegecset.
-
B.i.L
senior tag
Már megint én
A sátor amit keresel a Dechatlonos,avval jársz a legjobban,és ha boltban a felállítottat meg is tudod nézni,jobban szemügyre tudod venni.Sokan dícsérik,praktikus,van alja* ott nincs sétatér.Szellőzés,vizállóság,kényelmesen nagy(szélesség,magasság,hossz) több napra ideális,több személyre szabva.Ágy bele asztallal,külső-belső világítás(mozgásérzékelős-lidlis) -
partxxx
tag
Dechatlonos sátrakat használunk
nekem még egy Quechue T3+ van, nagyon szeretem
ketten cuccokkal elférünk benneha msot kéne vennem akkor
apósnak tavaly születésnapjára ILYET vettünk
baromi nagy, hátul 3-an cuccokkal simán elférnek és az előtérben is 1-1 ember két oldalt
ha elől alszol nem kell kivergődni magad és gyorsan mehetsz a bothoz
hátul meg a fázósabb kiccsalád elfér -
MurdR
veterán
válasz
Spoon16 #50045 üzenetére
Szeretnék egy strapabíró bogár/pók/hangyamentes sátrat venni, ami többnapos peca bázisa lenne alkalomadtán.
Néztem ezt a Prologic Cruzade Session sátrat, ez tetszett, viszont az összeszerelésnél azt látni, hogy az alsó rész csak patentokkal rögzül a sátortesthez, nem hiszem hogy az illesztésnél nem mászkálnának be a jószágok, vagy egy kisebb esőnél nem találna magának utat a víz, pedig 170.000Ft. No meg nagyon drága is, igazából csak viszonyításképp néztem rá.
Ami nekem eddig nagyon megtetszett, az a Caperlan Tanker Panoramax sátor, itt az alsó rész hozzá van cipzározva a sátortesthez, kicsit biztonságosabbnak/védettebbnek tűnik. És az ára is barátibb, 100.000Ft.
Ha már ennyit kiadok rá, akkor mindenképpen egy olyan darabot szeretnék, ami egy viszonylag elterjedtebb típus, remélve a pótalkatrészek könnyű beszerzését, és az esetleges kiegészítő lehetőségeket.
Ami elvárás van az igazából annyi, hogy nem árt, ha jó nagy a belmagassága, és ki-bejárata, mert közel vagyok a 2 méterhez, és egy kisebb elefánt súlyához.
Illetve nem voltam még ilyen kempinges pecán. Mik azok a kellékek, amit ilyenkor be kell szerezni, ami nélkülözhetetlen a vízparton?
Az a helyzet, hogy én még le voltam ragadva ott, hogy 20 éve milyen puritán megoldások voltak, ha valaki el akart menni kempingezni. Most nézegettem, hogy már olyan kényelmi kiegészítők vannak, hogy szinte luxust lehet varázsolni a vízpartra. a A kocsimhoz is vennék pár kiegészítőt (Mercedes ML270) - láttam neten hogy milyen fain off-road/capming megoldások vannak hozzá. Teljesen belebolondultam a témába, ki akarom próbálni
-
Spoon16
tag
Na, tegnap jöttem haza egy péntek-vasárnap tartó pecás vadkempingről a Tisza-tóról. 8-an voltunk,de csak 4-en pecáztunk aktívabban. A terv az volt,hogy bérelünk egy motorcsónakot, keresünk valami vadregényesebb helyet ahol elférünk ennyien és azt eszünk amit fogunk
Végül az élő-Tisza partján találtunk egy alkalmasabb helyet, pénteken este 9 körül kerültek vízbe a botok, de egy pöccintés nem volt.
Szombaton már reggel 7kor fogtuk az első keszeget és ez a lendület kitartott egész napra. 3-an kb. 50 keszeget-kárászt fogtunk, köztük egy kilós dévért, az már szép darab volt. Egyetlen törpeharcsa akadt csak horogra, illetve szombat este 8 körül pittyent a kapásjelző,mire odakaptuk a fejünket már rántotta is valami lefelé a botot a tartótól, ketten ugrottunk érte. Pár perces fárasztás után egy szép 40 centis balin került a szákba. Fenéken fekvő piros kukoricára jött. (?)Vasárnap már lazábban nyomtuk,meg az eső is szakadt reggeltől,így csak kisebb keszegek jöttek.
Pontyot sajnos nem sikerült fogni a 3 nap alatt, nem értem miért. A csalik jellemzően csontik voltak illetve kukorica.A nálunk lévő kb. 10 féle waftert,bojlit,popupot le sem tojták a halak. Kezdem azt sejteni,hogy ezek a cuccok csak kockatavakon mennek.
Jó móka volt.
-
-
bilon73
aktív tag
válasz
Steady74 #50029 üzenetére
pedig, ha saját kútfőből csinálta, akkor jól csinálta.
alapdolgot vitt a képernyőre, az egyszerű gyerek, aki nem akarja megmondani a tutit (és ezt minden posztjában hangsúlyozza!!!
), kicsit béna is, de tanulni akar (
), a filmeken viszont folyamatosan fogja a halat.
Ennyi kell a népnek. nem erővel tolják le a torkukon, hogy mi a jó, hanem úgy manipulálnak, hogy a néző szimpátiája miatt, a néző akarja kipróbálni, és aztán veszi is. (azt hiszem az egyik legjobban fejlődő ilyen cég lett a dovit)
csak mellé egyelőre nem tudnak sporteredményt tenni, pedig látszik, hogy küzdenek. igaz egyelőre a "nép" mellette áll
-
bilon73
aktív tag
válasz
vendingo #50030 üzenetére
én dovit waftersekkel horgászom, meg ha használok etetőt akkor a dovit alapcuccait, nekem bejött. de a waftersnek kicsit feltolták az árát.
lehet rápróbálok a topmixesekre...a topmix gumikukorica is jobban bejött, mint a kék spécicorn.bár már áznak a kínai csodáim az aromákban
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #50035 üzenetére
Befestem körömlakkal.
-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #50033 üzenetére
Nem a halat féltem, tuti nem lesz baja, de ezeknél a halaknál az esztétika is fontos. A legszebb halaim sérültek.
Amúgy tavaly tettem egy küszt a tóba, és még mindig megvan, pedig korábban se kis ponty, se keszeg nem maradt meg benne.
Szereti ő is az aqua pelletet. -
válasz
vendingo #50032 üzenetére
Ahol elmegy egy pikkely ott annak a veszélye áll fenn, hogy a gyógyulásig (ez lehet a pikkely újranövése, vagy a ha ez nem következik be akkor sima bőrképződés) könnyen megtámadhatja a halat azon a részen valami gombás fertőzés. Viszont egy olyan zárt ökoszisztémában mint ahogyan nálad vannak ennek jóval kisebb az esélye, mint valahol kint a természetben. Max annyit még megtehetsz, hogy lekezeled a halat a sérült részen valami csodaszerrel amit a bojlisok használnak. De én nem aggódnék a helyedben.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #50031 üzenetére
Kár lenne szegény halakért. Hordóban voltak, amíg átmostam a tavat, és a nagyobb szebb egyszínű halak sérültek, véletlen se a shubunki, ami annyira tarka, hogy meg se látszana rajta
-
-
vendingo
veterán
válasz
Steady74 #50029 üzenetére
Nekem az aromákon kívül más nem jött be a dovittól.
OFF: Lehet hülyeséget kérdezek, de ha egy halnak leesik pár pikkelye sérülés miatt, akkor az visszanő? Ma költöztettem az aranyhalakat a tóban, és sajnos egyik másiknak sérült a pikkelye a megpróbáltatásoktól. Elég nagyok a halak, 10+ évesek is vannak köztük, gyönyörűek, de most aggódok egy kicsit. Amúgy stressz ide vagy oda, költözés után pár órával ívni kezdtek. Nincs 2 ugyanolyan halam, elég érdekes színkombinációk jöttek már össze.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
bilon73 #50026 üzenetére
1-2 Dovitos cuccot kipróbátam és nem rosszak. De ahogy ez az ember horgászik, hát az kabaré. Igaz, tény, elképesztően sokat fejlődött, de marketingvezetőnek lenni mindenféle szakirányú tudás, néhány fb post miatt... azért elég gáz. Bár, ha belegondolok, Bak Bálint, Holler-csakakék-Imre is kiváló teszthorgászok.
Döme se véletlen választotta ki a termékei promózására. Viszonylag egyszerű a srác, talán még őszinte is, sokan követik, kár lett volna ezt a ziccert kihagynia.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #50027 üzenetére
Csak reménykedek
Alig lehet valahol speedmastert kapni, mindenhol csak beragadt készletek vannak, ráadásul majdnem mind TE5. -
-
HugóBoss
tag
Pénteken du. 6tól szombat du.6ig kinnalvós peca volt a ponytozón Dvarsányban. Mit ne mondjak, élmény volt. Halat is fogtunk, mondjuk 7en kb 100 féle etető és csali kombinációt próbáltunk. Amúr, meg ponty jött, bár kicsik, max 4 kilós. Végül mikor meguntam a methodozást, elkezdtem úszózni, előbb spiccbottal (naphal, meg tenyérnyi sügerek), majd az utolsó órában az egyik feedert szereltem úszóra.
Csontira 12es horoggal jöttek a 20-30 dekás vörösszárnyúk, de mivel a naphalak ezt is rögtön gyomorra nyelték, váltottam 1szem kukoricára. Kb 20 másodperc múlva akadt egy 3asra saccolt pikkelyes, ami leakadt, majd nemsokára egy újabb lusta kapás és kb 10 perc fárasztás után egy 6,70es ponty. Kicsit necces volt, mert a parttól kb 4 méterre áthúzta a szereléket egy beszakadt fonott zsinóros szereléken, így nem nagyon akart a 3m-es merítő hatótávjába jönni. Ráadásul a mivel szépen az úszónál nyiszatolta az én monofilomat, már aggódtam, hogy el fogja nyesni. Végül a víz alatt valami érezhető pattanással engedett annyit a fonotton, hogy közelebb jött kb 1,5 méterrel, és bele tudtam küzdeni a merítőbe. Így sikerült szépítenem a pecámon, mert enyém lett a legnagyobb hal és így egy tálca sör
Mondjuk az éjszakai vihart, meg a másnap rendelt borzasztó pizzát kihagytam volna szivesen... -
saen
veterán
válasz
galervin93 #50015 üzenetére
Ez nem így van. Szabad visszaengedni, de a helyi kezelő hozhat szigorúbb szabályokat. Az amur idegenhonos, de nem invazív, ez teszi lehetővé.
Telepíteni viszont nem lenne szabad, de ahogy hallom sok helyen nem foglalkoznak vele és pontyként érkező szállítmányban marad benne. Egyszer már ki kéne mennem megnézni egy telepítést valahol
-
válasz
galervin93 #50015 üzenetére
Telepítik is csak a számlán II. osztályú ponty van feltűntetve.
-
jansky1
senior tag
Nagyjaink jól elhasaltak a method ob selejtezőn
EA, DG, PG -
saen
veterán
válasz
szetcsuszott #50010 üzenetére
Visszaengedni szabad, telepíteni nem.
-
bilon73
aktív tag
Aki azt mondja a dunakeszi kavicsbányán nem lehet keszeget fogni, azt kiröhögöm.
nem volt olyan csali, amit ne vettek volna fel...
mellé még jött 5 db 3 kg körüli tükrös.szeretem azt a tavat, és most már a vasút felöli oldalról is tudok halat fogni.
-
bilon73
aktív tag
válasz
szetcsuszott #50010 üzenetére
csodálkoztam is mikor a kék pápa a Dunán fogott amurokat visszaengedte a filmjeiben
-
szetcsuszott
aktív tag
Amurt is tilos. Kizárólag teljesen zárt lefolyástalan víztérbe szabad csak, és oda is csak akkor, ha nem minősül természeti területnek és a tv. -i hatóság véleménye szerint nem okoz ökológiai katasztrófát. Szal gyakorlatilag kizárólag gravitációsan nem leüríthető kockatóba telepíthető.
-
FireFox1996
őstag
Használja vki a Tica Cybernetic orsó családból vmelyiket?
-
busman
veterán
válasz
Zoli bácsi #50006 üzenetére
Nekem van. Imádom. 👍
-
Gyok2
senior tag
Kérdezném a szakértőket, milyen orsót javasolnak kb. 20000-ig bezárólag, match/feeder nagydobos, szép járással, jó fékkel, nem Kínából.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged