Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackmMmDog
aktív tag
Benkó Zoltán szabadidőpark
-
törölt tag
válasz
hermanyi #92180 üzenetére
Hétfőn spiccbotra bodorkás kaját kevertem ttx-el. Egy maroknyi mindkettőből max inkább kevesebb. Eléggé hullámzott azért raktam ttx-et is. Beetetés közben ugrott egy ponty 5-10 méterre ajaj mondom pontyveszély. A legelső kapás ponty volt kb olyan méret ami ott felugrott. Konzervkukorica volt fenék felett 5-10 centivel felkínálva bodorkára . Ha sokat mondok 5 perccel a beetetés után érkezett meg erre a komoly etetésre a ponty egy marok kajára . Szerintem ttx nélkül is odajött volna de így még inkább.
Aztán nagy szerencsére utána csak bodorka jött . Szerintem ha csak konzervet szórok pontytámadás lett volna.
-
törölt tag
Köszi, nem is hallottam még korábban erről a márkáról. Japánnak gondoltam mert valamelyik videóban japán szakikról beszélt akik kitalálják. Francia pergetőcsalikról mepps vagy talán celta is francia, de ez az illex teljesen kimaradt nálam.
jézusom:
A hszem-ben a link az illex csalik. -
sasa311
veterán
válasz
hermanyi #92192 üzenetére
A gombócos amit busához használok februártól májusig bíra az első gumi és tegnap szakadt el a második idén
Azért ahhoz drága, hogy 5-6 pecát bírjon ki, pláne úgy, hogy max 1-2 kilójat gombócoltam be, azt is kb minden 3. pecán mert mikor megy a hal már nem kell. Jövőre kipróbálom a stonfot
-
galervin93
addikt
válasz
sasa311 #92189 üzenetére
Tényleg gyengébb lett a gumi, mint régen.
Szobahőmérsékleten, fénytől védve tárold, szállítás is lehetőleg fénytől védve, peca közben is árnyékban, akár vízben tárold, és peca végén lemosni!
Amúgy meg sajna fogyó eszköz, hétköznapi pecára is legyen legalább 2 szetted, ha az egyik el is száll ott a másik, versenyre meg annyi amennyi befér a táskába...hermanyi
Szerintem nem kell még félni a magtól, hétvégi versenyen ennél kisebb vízen is zabálták még a potykák a csemegét.
Amúgy a ragasztott csonti, még ha ironikus is volt, lehet megérne egy próbát.Csak amennyi hal van abban a vízben, kéne vagy 5-6 liter csonti pár órás pecára is. Gazdasági totálkár.
Akkor már inkább a Dunán pecázom el azt a mennyiséget.
Ha eljutok, akkor én darabos kajából nagy alap (15-20 gombóc) után lövök majd csemegét. Ha nem lesz szél akkor match, ha szeles idő lesz akkor max hosszú előkés feederrel dobok rá. -
sasa311
veterán
válasz
hermanyi #92188 üzenetére
És arra nincs tipped, hogy mit csináljak, hogy a drennan gumik legalább egy szezont kibirjanak?
Teljes széria csuzlim van, nem is használom sokat (sőt) , de szezon végére mindig tönkremegy. Még az is amit idén egyszer használtam, mintha csak az idő enne meg nem a használat. B -
hermanyi
addikt
Kicsúsztam a szerk időből. Hétvégér Halasra ki milyen kajával (halaknak ) készül?
Tartok tőle ,hogy mivel nem egy mély tavacska a csak szemes már nem biztos ,hogy jó .
Nem tudom ki készül rajtam és az ünnepelten kívül rendes pecára (úszós).Ja methodosok kíméljenek légyszi . -
hermanyi
addikt
Hát Papi. Boldogat.
-
diablo1984
veterán
válasz
Steady74 #92174 üzenetére
Jaja, egy kis 20nm-es tégla ház, klímázva, minden extrával. Ha nincs kedvem pecázni, kijövök, fedobok 2db feedert wafterral, elekromos kapásjelző bekapcs és bemegyek tévét nézni. Nyugodt hétvége garantált, ha fogok pontyot, akkor megtisztítom, otthon a gyerekek szeretik.
-
saen
veterán
válasz
#13935616 #92165 üzenetére
Az Illex bár egy francia márka, a nagy dobásuk az, hogy saját néven forgalmazza a japán Jackall csalikat. Van valami jogi dolog ami miatt a Jackall saját néven nem tudja EU-ban forgalmazni a cuccait és Illex néven nagyon sok Jackall csali jön EU-ba, helyi szinekben. A legtöbb ami a videoban szerepel ilyen.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92170 üzenetére
Az igen, horgászház! Amolyan mencave?
-
hermanyi
addikt
válasz
diablo1984 #92168 üzenetére
Az nem baj ha hajlik. legalább rövidebbre etetsz 20cm el mint ahová horgászol . De van megoldás rá. Kisebb gombócokat rakj a csészébe.
-
diablo1984
veterán
válasz
Steady74 #92169 üzenetére
Köszi! Keleti főcsatorna pródi szakasza, itt van egy horgásznázam, ha nincs kedvem sehová sem menni pecázni, akkor itt szoktam áztatni a damilt. De elégge beindult a szél, a halak meg nagyon nincsenek kapó kedvükben, próbáltam gilisztával is, de fél óra múlva is érintetlenül vettem le a horogról. De a szél ellenére legalább süt a nap
-
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92168 üzenetére
Szép helyen vagy!
-
diablo1984
veterán
Csak összeraktam a milo-t egy kis csatornapecára, de hálisten feltámadt a szél(miért is ne). A kupakos topset kiderült, hogy zsákutca, túl lágy hozzá a topset amiből csináltam, hajlik, nyeklik, használhatatlan...
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog #92163 üzenetére
Hozzám tudsz, Hermányit leráztam, megoldja Volánnal. Írj egy telefonszámot privátba.
-
törölt tag
válasz
jézusom #92086 üzenetére
Olyan szempontból is érdemes megnézni hogyan vannak ezek az Illexek horgozva , és milyen kulcskarikával. Kis méretű de erős kulcskarika ne nagyon növelje a horog távolságot , és rövid szárú de viszonylag nagy öblű horog . Tökéletesen vannak felszerelve, ezt le tudod koppintani a te csalijaidnál is. Hosszúszárú hármasnak az lehet az előnye arra is tudsz kötni legyet .
-
törölt tag
válasz
jézusom #92086 üzenetére
Célnak megfelel , amúgy nem egy nagy drágaság különböző méretekben venni . Mondjuk sima szivarólom is jó ha nincs más kéznél . Kötsz egy horgot fölé egy szivarólom és kész. Csak ha télen csinálod nehogy egy nagyon felkészült halőr gereblyézőnek nézzen.
[link] Ezek komolyak de milyen áron adják . Nem használtam még Illex csalit semmire de most, hogy a teszthorgászuk ennyit szerepel pergetőfilmekben ránéztem mik vannak. Jónak néz ki az összes wobbler is.
Héten kint voltam hétfőn nem láttam a balinokat felszínen igaz nagyobb szél is volt.
-
galervin93
addikt
válasz
jansky1 #92161 üzenetére
Na helyes.
Igazából egy "sima" pörkölt, csak nyilván hús helyett bőr (meg alatta a minimális zsír), így az egész kicsit hasonlít a körömre, picit ragadós-cuppogós, de közben maga a bőr meg vajpuha, mert szét van főzve, gyakorlatilag szétomlik a szádban.
Sok-sok éve ez a záróakkordja ennek a versenynek, buli pecának, ahol az összes magyar Ipoly egyesület képviselteti magát, a versenyen túl ez az ebéd is már hagyománnyá vált. -
jansky1
senior tag
Én megkóstolnám szívesen. Részemről jöhet a köröm, pacal, bármilyen pöri
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #92150 üzenetére
Mi az a bőrpörkölt?
-
galervin93
addikt
Hátizé, ez a Halas még lehet hogy nekem is jó lesz, jelzem ha tudok pontosabbat.
---
Holnap az év utolsó finom szerkós versenye, Ipoly holtág, helytől függően nagy valószínűséggel túlparti, 15-25 méteres match peca. Célhal kiló körüli pontyok, kevés kárász és keszegféle. Évente egyszer pecázom itt ennek a versenynek a keretében, és még csak egyszer sikerült jól megoldanom.
Akkor csemegét és kendert lőttem, viszont akkor "rövid" helyen ültem, 10 méterre ezt meg lehetett oldani. Nagyobb távra nem tudom mit kellene csinálni.
Mindegy, jó lesz a társaság, az idő is, olyan jó bőrpörköltet meg máshol nem eszek, mint ez után a buli verseny után.
-
PpenoO
őstag
Fekete (szmöre) Vegán Puli?
-
Grillo
őstag
válasz
Steady74 #92139 üzenetére
Jó de bakker bemegyek ezzel Fischerbócsára, aztán nem engednek ki, mert egyből helyinek tűnök...
Miattam ki ne hagyjátoka römantikus egybeutat, majd még kitalálom, holnap beszélek a szakival, aztán valami lesz. Csak a 24 év alatt szerencsére nem volt semmi ilyen, aztán kissé kényelmetlenül érint (meg az erőteljes múzeumi bevételszintemet is)...
-
hermanyi
addikt
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi #92133 üzenetére
Azért ne utazd át ezt a kbsztt várost, pénteken is rengetegen vannak, 1 hét múlva úgy is tali van.
Grillo: Elvileg úgy volt, hogy a Mesterrel megyek, felveszem Sorin, de ha vezekelek előtte meg fizetek neki egy kólát halason lehet belemegy, hogy elvigyelek ő meg mondjuk megy Peno-val. Vagy nemtom
de az biztos
-
hermanyi
addikt
válasz
Redneck #92122 üzenetére
Kiskunhalas Döme tó. Gyere jó móka lesz nem egy agyalos pálya .
diablo1984 rakot még hal nem tört csak emberi hülyeség
Én törtem már tagot , toppot de sose a hal volt a hibás hanem én . De be is ismerem ,hogy elég makacs módon fárasztok , ritkán engedek a halnak ha már távolságot nyertem, főleg ilyen csak pecázom egyet szitukban.
Ha már kihúztam a topbol másfél méter gumit akkor az vagy megvan vagy megtép mint a szart de nem adunk neki vissza gumit
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Redneck #92122 üzenetére
Tök jó lenne!
Jövő hét szombat, Kiskunhalas, Ezüst tó.
Örülünk, ha jössz, egy fontos szabály van, mindig az utolsó érkező és az újak állják a welcome drink-et.
Ha viszont tényleg többen leszünk szerintem érdemes lesz odatelefonálni és lefoglalni a 2-től kezdődő helyeket. 2. Steady, 3. Mester, ez tuti
-
diablo1984
veterán
válasz
hermanyi #92118 üzenetére
3 browning toppal, az egyik belőle kupakos lett+van még a saját topja. Nyugodtabb lennék, ha lenne hozzá még 1-2db 4es, 5ös tag, a többi hátha nem törik. Keszegezni nem fogok vele, de tele pontyos kocka tavon biztosan fogom nyüstölni, ez lessz a sorsa, remélem, hogy nem a végzete
Használati tárgynak használati tárgy, de egy feeder botot is sajnálok izomból meghúzni dobáskor, pedig abból an 20+ darabom, rakó viszont nem sok, de azt ha nem vagyok full pancser, akkor max hal tudja eltörni, de az sem biztos, hogy fogok akkorát ami már feladja neki. De majd kiderül.
Amúgy ez a Kiskunhalas nem annyira rossz ötlet, de másnap method versenyem lesz(ha az nem lenne, akkor megint a megyei freeestyle rakós versenyen lennék, de már a methodra hamarabb jelentkeztem). Ha lenne időm kipihenni az utazgatást, akkor egy hétvégére leugranék Kiskunhalasra, biztos jó buli lenne! -
Redneck
nagyúr
Ugyan én inkább olvasó és csendestárs vagyok, de érdekelne a fórumpeca. Hol lesz, és mikor?
Nagyon sokat dolgozom, de ha időm engedi, lehet elmennék. -
hermanyi
addikt
válasz
diablo1984 #92108 üzenetére
Jaj az a 777 de jó pálca volt anni. De hogy modernizáltad egy Browning toppal nem vagy hüle azé van ,hogy használjuk öket semmi sem tart örökké. Én a 3001 es Toledo carpot használom egy most 3000 Angol fontos bot [link] topjával
Ja a whisker x em is megvan még de az Ordasra levinni (volt már ) odafigyelést kér
Amúgy ezt az egész pecát úgy kell felfogni, hogy használati tárgyak vannak nálad . Azt ha sérül na bumEzért van a botzsákba nálam egy Match bot is ,ha durran a rakó akkor max matchezek egyet
Most forumpecán is csak úgy recsegett a rakó az első halnál . Na de fárasztás közben azért összetoltuk a tagokat rendesen és utána már nem volt gáz -
Redneck
nagyúr
válasz
galervin93 #92114 üzenetére
Gyakoroltam, és a kötés jól is nézett ki, a bánat tudja miért bomlott szét. Majd nézek mást, mert mindenképp kell a fluoro előke.
Első próbának mindenesetre biztató volt a bot, pedig sosem próbáltam a módszert. -
galervin93
addikt
válasz
Redneck #92111 üzenetére
Az FC nem csak az akadó miatt kell/ajánlott. A fonott rendkívül lágy, könnyed gubancolódik, míg az FC (de még egy sima mono is) jóval merevebb, így kevesebb gubanc lesz a csali környékén. Továbbá bármilyen halat is akasztasz, ha kicsit is mélyebbre nyeli és a zsinór találkozik a hal szájával, előbb-utóbb a szálak széthasadbak, elgyengül a fonott.
Gyakorold a csomókat, van jó pár, meg kell találni, ami a leginkább kézre esik. Én egy sima uni-to-unival is elvagyok, ha feedernél működik itt miért ne... De a not-a-knot is teljesen jó megoldás. -
Redneck
nagyúr
válasz
galervin93 #92041 üzenetére
Kipróbáltam végre én is a Motive Spint. Jó kis pálca, egyáltalán nem fejnehéz, rugalmas, de a dobást még szoknom kell vele. Érdekes, hogy nem a megszokott vállam felől dobálok vele, hanem félig döntve a másik oldalról. Valahogy így áll kézre.
3g-os jiggel és 7.5 cm-es gumival verettem, enyhén szeles tavon. Jól vezette a csalit, éreztem a kövek, vizinövények apró koppanásait, és a gumi billegését. Nagyobb fejjel egyelőre most nem próbálkoztam.
A vékony fonott szokatlanul súlytalan, de elég erős.
A fluo előkével sajnos meggyűlt a bajom. Egyszer szétfoszlott a kötés, mert a spiccgyűrű megette az Alberto csomót. Másodszorra pedig buktam a csalit is, mert dobás után repült a fenébe. Felkötöttem a főzsinórra, és azzal folytattam, mivel nem nagyon volt akadó.Egyelőre nem fogtam semmit, csak egy 5kg-os tükröst a feederrel, de tetszik a dolog.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92108 üzenetére
Én megtettem mindent, hogy legyen első kézből infód a rakós pecához, hogy a Mestert lásd botkezelés közben (én kutyaütő vagyok hozzá képest).
Ha véletlenül mégis eltévedsz egyszer fórumpecára, dupla welcome drink-et fizetsz -
diablo1984
veterán
válasz
Steady74 #92107 üzenetére
Hú, az még mindig a világ vége nekem, ott eltörni a rakót bárhol ami nem a 2 részes topset, na az ciki lenne, azért utazni 2xmajd 300km-t.Ez az enyém egy milo 777-es pálca, öreg mint az országút, de cserébe semmi nem kapható már hozzá(topsetekből is a browning agressor carp-ot vettem hozzá, mert az méretben stimmelt), de bajban leszek, ha más törik.
A method peca az egyszerűség miatt is jó és mondhatni költségkíméló, itt a rakósnál mire egy topsetet megveszek, begumizok még ha olcsóbb cuccról is van szó, 20e ft/db, úgy hogy 1,5 órát(a maver rakóm 4. tagja megreccsent, így másik bot/tag hiányában csomagolhattam is össze) rakóztam az elmúlt 4 évben, de az elmúlt 25 évben sem volt összesen 5órát a kezemben rakó, de nagy lelkesen 100ezret belelocsoltam a projektbe(úgy, hogy a régi rakómat "modernizáltam", hát így belegondolva, igazi hülye lehetek
Remélem élvezetes pecákat tudok majd rakóval megélni, mert ennyi lóvé ráfordításával egy szezonra való pelletet be tudtam volna zsákolni
Kiskunhalason bakancslistás a peca, leginkább methoddal. -
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92105 üzenetére
Szombaton a 14+ -os pontynál úgy nézett ki a rakósbotom, mint egy jobb feeder, akkora karika volt benne, nem tört el.
Jövő szombaton ha jó idő lesz, a Mester meghívására Kiskunhalasra megyünk rakózni egyet. Ha van időd gyere, pecázunk egy jót. -
diablo1984
veterán
válasz
Steady74 #92102 üzenetére
Mondjuk van itthon is még több előkém lekötve régről aminek így hogy a rakó hossza is változott, nem lesz sok értelme meghagyni, főleg hogy nem keszegezés az elsődleges cél, hanem a nagyobb halak, a kihívás keresés, így 16ostól véknyabb zsinórból nem kötök semmit, inkább 18-20as zsinór teliben. Ha gyengíteni akarom, akkor max horogelőkét kötök fel..... Kissé tartok tőle, hogy ha akasztok egy nagyobb halat, akkor a bot eltörik és megy 100ezer a levesbe, de hátha a hibrid gumi megvédi...
-
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #92101 üzenetére
a 30 az nem is sok. Pl pontyozáshoz kétféle horgot használok, egy Milo szakáll nélkülit és egy Guru szakáll nélküli horgot. Ezekből ezeket kötöm horog /zsinór)
- MILO 14/14, 14/16, 12/16, 12/18, 10/18, 10/20
- Guru ugyan ez, csak ott van egy 10/22 a végén. Ha mindegyikből kötök 4-5 db-ot már 60-65 db. -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #92100 üzenetére
Bár jobban belegondolva, biztos nem fogok 30 előkét kötni, nagyon felesleges volt ennyi úszót rendelnem, de már mind1, enni nem kér
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest