Hirdetés
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbandi777
aktív tag
Tegnapelőtt lementem jászozni kicsi zöld gumival 6 dobásból 3 tépés 1 45 perces fárasztás utáni kiakadt horog,abba is hagytam a pecát.Tegnap rámentem a pályára rendes cuccal ,dobtam mindent is éreztem hogy vannak halak de nem ettek meg semmit,végül egy 13 centis mélyretörő alis wobit megevett ő.
-
Steady74
Topikgazda
Van itt srácok közületek valaki, aki kbaszott profi forrasztásban? Segítségre lenne szükségem, írjatok rám lsz, ha tudtok segíteni. Köszi
-
sasa311
veterán
válasz
bogabi #94894 üzenetére
Én nagyon szeretem, rugalmas (ahogy más mondaná: takony) bot, 420 150 gramm mégis lehet vele 2-3 kilós pontyra is pecazni, mert nem olyan mint egy lapátnyél... Amúgy szinte minden Browning bot ilyen, ezért szeretem őket.
Viszont már kettő spiccet eltörtem (feltekeredett zsinór illetve nyarfaszsoz). Nagyon érzékeny a spicc sajna más botokhoz képest
Én nagyon bénán dobok de ultegraval 22-es zsinorral 90-95 métert sikerült vele dobni, pedig más botommal 70-75 is alig megy
-
válasz
sasa311 #94892 üzenetére
Neked is Xenos Advance van? Ha igen, megoszthatnál pár gondolatot/véleményt a botról. Én tavaly év vége felé vettem, impulzusvásárlás volt, le volt árazva 30 ezerre, nem bírtam kihagyni. Kicsit azért előtte utánaolvastam, mit kell tudni ezekről az angol botokról, és azt gondoltam, ezt ki kell próbálni.
@galervin93: ezért gondolom, hogy súlypont probléma nem lehet majd vele....
-
galervin93
addikt
válasz
bogabi #94889 üzenetére
Erről jut eszembe, érdekességképpen érdemes lemérni a botokat tagonként. Nagyon meglepő dolgokat lehet tapasztalni, pl. a bot alsó harmada (vagy 2 részesnél fele) legtöbbször a súly 70-80%-át kiteszi. Pl. egy 100 grammos 2 részes pergető bot nyél tagja 80 gramm, spicce 20, meg ilyen arányokra lehet számítani. Nyilván ez csak szimpla matek, meg összességében semmit nem határoz meg, csak egy kis érdekesség.
-
válasz
Steady74 #94887 üzenetére
A súlypont mindenképp az orsónál van, ez rendben van. Az egész bot 250g, ebből sztem a fele az első tagra esik, és az orsó 600g körül van.
Ezek szerint csak rég volt a kezemben a korábbi cucc (Lake Balaton 390 + Sonik Xtractor 5000GS) - mondjuk nem egy kategória a Browning+Daiwa párossal.....
@hermanyi: úgy lesz
-
Üdv kartársak! Egy Browning Xenos Advance 420 MH 120gr feeder bothoz mennyire passzol egy Daiwa Emblem 35 SCW 5000LD QD orsó? Lehet, rég volt már, amikor tavaly volt a kezemben bot (nem ez és nem ezzel az orsóval), de most rápattintottam a Xenosra a Daiwát, és egy kicsit overkillnek érzem. Mintha túl nehéz lenne a bothoz - mondjuk a bot nekem gyakorlatilag súlytalan.... De aztán lehet, hogy csak szokás kérdése és csak elsőre tűnik nagynak....
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93 #94884 üzenetére
Ezt meg el is felejtettem - a nagyobbak már dorozsmásak.
-
galervin93
addikt
válasz
balou84 #94883 üzenetére
Így meg lehet olyan áron venni a cuccokat, mint másutt akció nélkül.
(Azért lehet elcsábulok valamire.
)
Megvolt az év első finomszerkós pecája, egészen pontosan feeder peca. Zabáltak a keszegek, szanaszéjjel fogtam magam, pár kis kosár ment be alapnak, 3 percre volt húzva a "vekker", de a végén már 1 percre fogtam a halat. Az előke hosszát meg kellett növelni 1 méterre, mert el voltak emelkedve a fenéktől a keszegek, és ez abból a szempontból is jó volt, hogy így nem fogtam törpét. Egy gyönyörű, 40 deka körüli bodri is jött, amúgy szín keszeg, isteni jó volt.
Kb. mindegy volt mit raktam fel, elején még óvatoskodtam 2 szem pinkivel, végén poénból már 5 szem csontit(!) raktam, azt is elhúzta a keszeg. Berobbant a tavasz na.
-
balou84
csendes tag
Hmm.. ez szokatlan, hétvégén megismétlik a Fehovás akciót a Walterlandben:
WALTERLAND SZEZONNYITÓ AKCIÓS HÉTVÉGE!
Budaörs – Dunakeszi – Soroksár
Eddigi hagyományainktól eltérően az idei szezonnyitó akciós hétvégénket Márciusban rendezzük! Ennek oka egyrészt a FeHoVa kiállítás rendkívül korai időpontja, másrészt legújabb budaörsi üzletünk nyitása volt, de ami késik nem múlik: az összes WalterLand Áruházban és itt, a www.walterland.net webshopon is 2025. Március 7-9-ig nagyszabású szezonnyitó akciós hétvégét tartunk. A szinte összes termékünket érintő leárazáson túl személyes élményeket is gyűjthettek: A szombati napon soroksári üzletünkben testközelből is megtekinthetitek, vagy akár kézbe is vehetitek a horgász versenysport legfontosabb trófeáját, Csillag Laci egyéni úszós világbajnoki kupáját. Ezen a napon, tehát szombaton mind Laci, mindpedig a trófeát korábban két alkalommal is elnyerő Walter Tamás is személyesen segít majd a legcélszerűbb felszerelések kiválasztásában, szakmai segítségnyújtásban.
Európa egyik legszélesebb kínálatából több tucat márka termékeit kínáljuk kedvezményes áron! Az akció, mint mindig, három teljes napon át tart az áruházakban és a weboldalon is. A kedvezményes árú termékek köre minden horgászstílust és szinte minden márkát érint.
A szezonnyitó hétvégénk időtartama alatt a Serie Walter, Manta, EA, Maros Mix, Tubertini márkák termékei 20% kedvezménnyel*, az összes többi** teli árú, eleve nem akciós termékünk pedig 15% kedvezménnyel lesz megvásárolható. Az akció Március 7-én 00:00 perckor veszi kezdetét és Március 9-én 24:00-kor ér véget.
EZ AZONBAN MÉG NEM MINDEN!
Rengeteg kifutó termékünk kerül további leárazásra, akár -50% kedvezménnyel! Ezen termékek a WalterLand Outlet folyamatosan bővülő kínálatában tekinthetők meg, és az OUTLET matrica jelöli őket a termékkártyákon. Tekintsd meg őket IDE KATTINTVA.Sok szeretettel várunk Budaörsön, Dunakeszin, Soroksáron és itt a webshopon, ne maradj le fergeteges szezonnyitó hétvégénkről és kedvezményeinkről!
*A Serie Walter rakósbotokra és kiegészítőikre vonatkozó maximális kedvezmény mértéke 10%!
**A kedvezmény nem vehető igénybe Graphiteleader botokra, WalterLand Ajándékkártyákra és alapvetően akciós termékekre. -
PpenoO
őstag
Ki a tököm az a Hell-es Andi?
-
dik
őstag
válasz
lumpy92 #94870 üzenetére
Tökéletes megfogalmazás! Nagyon egyet kell értenem...
Pár éve ezt mondogatom lassan eljön az idő 1 ügyvéd, 1 jogász, 2 titkárnő kell ha le akar mennyi az ember egy kis sz.ros pecára. Drága kis Masterem lassan tényleg nem lesz elegendő a peca cejgnek egy vicc kezd lenni az egész... -
balou84
csendes tag
válasz
PpenoO #94865 üzenetére
Egyébként abszolút egyetértek azzal is amit írsz, tényleg van egy réteg akinek nem kellene vízpartra mennie, jó lenne azokat is kiszűrni. Kiegészíteném azzal, hogy a vízkezelők közt is vannak oda nem valók, pl akik bevezették a mennyiségi korlátozást a busákra, na azokat is megnézném milyen szakmai ismeretekkel rendelkeznek.
-
saen
veterán
-
balou84
csendes tag
válasz
PpenoO #94865 üzenetére
Én azt a szitut egyértelműen a tájékozatlanságnak tudtam be, nem egybites emberek voltak a csónakokban. Sokan nem tudnak róla, hogy a leghatékonyabb módja a törpegyérítésnek és teljesen legális. A víz kezelője a szememben a hibás, az FB posztot kb 5 perc megírni, persze csak egy eszköz és nem világmegváltás. Közgyűlésen, halőri ellenőrzés során meg egyéb úton módon lehetne propagálni.
-
PpenoO
őstag
válasz
sasa311 #94863 üzenetére
Ha van halmatrac, semmit, csak ne sárba dagonyázva csináld, az olyan undi
Apropó, mi volt a hétvégén Visegrádon?
balou84: Utólag nevelni a neveletlen "sporikat" egy FB hozzászólással? Nincs az az instant get érzésem, hogy ez működne is. Pislognának ezek a pecásol, ha kötelező lenne leadni egy szatyor törpeharcsa ivadékot + 100kg busát éves szinten a halőrnek
(viccelek). Én a horgászengedély megszerzése/szabályok módosítása oldalról fognám meg a dolgot. Hosszabb folyamat de jó lenne ha a vadvízek mellől eltünnének azok a "sporik" akikről beszélsz.
-
balou84
csendes tag
válasz
PpenoO #94862 üzenetére
Az a baj, hogy a MOHOSZ vezetése is inkompetens módon kezeli a nem őshonos halak kérdését. Ha a központi kommunikáció is szakmaiatlan, akkor ez lesz az eredmény.
Elkészült a sok milliárdos horgászstratégia, csak épp a legnagyobb problémákról nem szól, a törpeharcsáról és a busáról. Legfeljebb helyi szinten néhányan próbálkoznak tenni valamit ellenük és azokat is betámadják egyesek, de a legtöbb helyen a semmittevés van.
Saját tapasztalat, hogy az egyik dunai holtágon megjelentek a törpeharcsa felhők és a helyi sporik ahelyett, hogy odamentek volna és megmerítették volna őket hangosan sóhajtoztak a csónakokban, h ebből baj lesz jövőre. Írtam a HE elnöknek h érdemes lenne legalább egy FB posztban biztatni a horgászokat, hogyha törpefelhőt látnak merítsék őket. Visszaírtak, h jó ötlet aztán azóta se történt semmi... majd a következő árhullám kimossa őket a Dunába aztán részükről a probléma megoldva.
Ha értelmes MOHOSZ vezetés lenne, már rég szervezett volna vmi központilag koordinált programot ezeknek a halaknak a gyérítésére. Célirányos halászat engedélyezése, egyesületeknek ingyenes eszköz vagy anyagi támogatás biztosítása. A Magyar Horgász újságban meg mindenhol nyomni kéne a szakmai cikkeket az invazív fajokról meg a merítsd a törpefelhőt kampányt, hogy a kisember szintjén is képbe legyenek és segítsék a probléma kezelését ne akadályozzák.
Szerintem szépen lassan meg fogja fojtani az összes természetes vizeinket ez a két faj és a végén őrületes összeg lesz kezelni a problémát, ha egyáltalán lehet majd.
-
sasa311
veterán
válasz
PpenoO #94862 üzenetére
A terítéket busa esetén azért illik már döglött hallal csinálni. Főleg, ha nem kettőt fog az ember. Ehhez ha tetszik ha nem agyon kell ütni.
Mivel a busat úgyis el kell vinni ez bizonyos szempontból még humánusabb is, mint mikor a nagy horgász celebek 10-15 percet tartják a pontyot szárazon a bölcsővben, hogy ne ugraljon fotózás közben...Én mielőtt hazaviszem ki is szoktam vereztetni. Kopoltyu átvág és visszarakom a vízbe. Oké, nem fotozom de ahhoz akkor mit szólnának?
-
PpenoO
őstag
válasz
@mriya@ #94859 üzenetére
Steady: Ez szerintem várható volt, akik horgásszák a busát, azoknak nem tetszik, akik nem, azok meg örülnek. És erre rájön még a kötekedő, megmondó, bunkó, tudatlan isten barma kommentelő is. Ezek az emberek mindig is léteztek, csak teret kaptak az internet/okostelefon kombónak köszönhetően és úgy tűnik rengeteg lett az idióta a régi szép időkhöz képest.
Mondjuk én Sziszi/Ibolya helyébe nem mentem volna bele semmilyen vitába, illetve a busakirálynő fightot sem igazán értem. Nem ítélem el őket, én is simán betalálok feleslegesen valakit ha olyan napom van és a hszeim finoman fogalmazva sem mindig tükrözik az igazi énemet
De a boltom nevében kommentelve lehet mégis tudtam volna türtőztetni magam.
A busa egy véres hal, olyan mennyiségben, amennyit egyszerre fog Andi lehetetlen szebben megoldani. A halászat sem egy kíméletes módszer, ezek a halak még brutálisabban tudnak kinézni kihalászás után. Szerintem ez egy felesleges kör volt Sziszi részéről. A facebookozó emberek viszont imádnak ítélkezni, hypeolni és porig alázni.
-
dik
őstag
Manapság a gyűrűs szák az kötelező vagy csak javasolt?
Mik a kötelező tartozékok amik kellenek most a parton boton és csalin kívül?Kissé kezdem elveszteni a fonalat...
-
-
PpenoO
őstag
Matchfishing fb oldalán jól elszabadultak az indulatok a Busa poszt alatt...
-
lumpy92
aktív tag
Valaki a webfishingcenter-hez nem tud kupont? A valentin napiról lecsúsztam.
-
galervin93
addikt
válasz
BlackmMmDog #94850 üzenetére
Ez bizony ilyen, ami jó a halnak, nem biztos hogy nekünk is az, és vice versa.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog #94850 üzenetére
3 éves fotókkal hergeled a népet???
Grat a halakhoz meg a kitartásodhoz.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #94846 üzenetére
Szarabb időben többet fogok (Szabadidőben biztosan). A viharos szelű februári napokon mindig sokat fogtam bárhol voltam is (volt ahol sokat adott, volt ahol az átlaghoz képest kevesebbet, de jóval nagyobb méretek jöttek )
Tegnap a Sipos horgásztón voltam 7.10-es és 4,80-as ponty mellett jött sok keszeg/kárász.
-
galervin93
addikt
Jaaa, hogy tél vs. tavasz.
Egyértelmű, persze, ez ilyen szempontból még "késő tél", az első melegedő napok. Télen is simán előfordulhatnak ilyen mértékű melegedések. A mi szerencsénk, hogy a halakkal szemben mi tudjuk, hogy ez már nem csak egy egyszerű téli bemelegedés, hanem a tavasz kezdete, így tudunk tervezni, és bizony, van olyan szerencsénk, hogy a következő egy hétben szépen fokozatosan melegedni fogunk, jövő hétvégén ilyenkor már több fokkal melegebb vizeink lesznek. A klasszikus, nagy, tavaszi kivonulás a kisvízre még odébb van (ha így marad az idő akkor az is 2-3 hét kb.), de elkezdődött-elkezdődik a "buli".
Egyik kedvenc időszakom ez a kora tavasz, a halak is ösztönösen zabálnak, az ember is kiélvezi a tavaszt (függetlenül attól , hogy egész télen toltam én is a pecát), szóval minden szempontból zseniális időszak.
A feeder versenyre való felkészülés mellett a harcsáknak akarom szánni a tavaszt, kezdésnek nagy gumis pergetést terveztem, aztán majd jön a gilksztás, kishalas úszós peca, sógitól már elkértem a medveölő cuccokat, amivel többek közt olaszban is húztuk a bajszosokat, alig várom már a következő egy-két hónap napsütéses délutánjait, meg a virág illatú tavasz estéket, hátha sikerű elcsípni egy-két bajszost... -
saen
veterán
válasz
galervin93 #94847 üzenetére
Lehet reagálnak a halak, de még a csuka sem ívott le. Haver pont ma fogott egy 80+-ost harcsázás közben. Iszonyat dagadt volt
Ezzel egyébként azt akarom mondani, hogy ilyenkor ez még téli peca. Nálam az a tavasz amikor a halak megindulnak a sekély vizek felé amik hamarabb melegszenek és elkezdenek szétszóródni, elhagyják a téli életmódot. -
galervin93
addikt
válasz
galervin93 #94846 üzenetére
A vízhőhöz még annyit, hogy érdemes megnézni vízfolyásaink hőmérsékletét. Az elmúlt bő hétben a 0-1 fokról 3-5 fokra melegedtek, de akad még enyhébb is (főleg a kisebb vízfolyások között). Ez bizony így a tavasz kezdetén nagyon nagy ugrás, reagálnak rá a halak. Paradox módon a tavaink hidegebbek jelenleg. Ennek oka, hogy azok jobban áthűltek, a legtöbb be is fagyott, a hőenergia a jég olvasztására ment el, ellentétben folyóinkkal, ahol jég sem volt, ráadásul az elmúlt napok csapadékvize is melegebb volt, mint a vízfolyás saját hőmérséklete (ezért látványos elsősorban a patakokon, kisebb folyókon a hőmérséklet emelkedése, ezek vízhozama nyilván sokkal jobban függ a helyi csapadéktól).
-
galervin93
addikt
Ha leolvadt a jég, akkor már melegedett, a halak pedig érzik ezt. Szóval napról-napra, ha még lassan is, de beindul szépen ez. Horgászat szempontjából szerencse, hogy száraz, napos, tendenciózusan melegedő idő várható 7-10 napos távlatban.
Nyilván minden halfaj más, más egy nagy folyó meg egy kis tó, de alapvetően mindig megfogható "minden", és bizony a naptár és az időjárás nem hazudik - egyre "jobb" lesz peca szempontjából minden. De ide a rozsdás bökőt, ha ma kiültem volna a tóra egy finom feederrel, 30 deka kajával meg pár szem pinkivel, fogtam volna pár keszeget.Jövő héten meg másfélszer annyit.
Ez a jó a tavaszban.
Zoli bácsi
Luphaszt profi, bolond.(Szigorúan a magam nevében beszélek.
)
Amúgy meg ez a lényeg, kimenni, ott lenni, élvezni, ki-ki a maga módján. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93 #94843 üzenetére
Na jóvan', de ti profi horgászok vagytok. Kizárt hogy én 4-5 ilyet vigyek.
Mondjuk én 25-30g alatt ritkán teszek fel kosarat. Ez a méret, ami megáll kisebb folyókon. Rábán meg ha van víz, akkor 70-80g-tól (visszaforgók, csendes részek) az öntöttvas kályháig.
Tudom, én hozzátok képest amatőr vagyok, de idén megpróbálom a csonti ragasztást. Soha nem ragasztottam csontit. Etetőanyagba szoktam keverni, de még sosem ragasztottam.
Idén több időt szánok pecára. asszony közölte, a kertbe semmi nem lesz Nem tiltakoztam. -
saen
veterán
válasz
galervin93 #94843 üzenetére
Szerintem ma még hideg a víz, kiolvadt mindenhol, de felmelegedni még nem volt idő. Még lehet a jövőhét is korai, bár ott már 15-20 fokot is mondanak, az talán beindít valamit.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi #94842 üzenetére
Nehéz? Na majd ha vagy 4-5 ilyen lesz nálad...
Nekem csak a kis méretű (3-5 soros, 10-30 grammos) alagútkosarak (finom feederre) 2 nagy doboz, egy 3. dobozban vannak a window kosarak, pár distance kosár, meg az 5*7-es nagy, etetésre való kosarak, és akkor a csontikosarakról még nem is beszéltünk, azok egy külön szövet szütyőben vannak...30 gramm felett nem is használok, tán jobb is, mert így is alig győzöm cígölni.
Én is vettem csontit-pinkit (pont most mászattam át őket), de a héten volt egy rapid műtétem, ami miatt jelenleg állni-sétálni sem túl kényelmes, nem még a peca, így egyelőre várat magára az első kiülős horgászat. -
Zoli bácsi
őstag
Szákó Mester új helyre költözött, ma nyitott, és akciós hétvégét tart. [link]
Mit tehet ilyenkor egy kényszervásárló........
Megnéztem. Vettem egy feeder kosár tartót, hogy kicsit rendezettebben tárolhassam-szállíthassam őket. Pár ólom is bekerült az etető kosarak alá...
Szerintem kiszedem az ólmokat, mert ez ká nehéz lett....Nem ilyen lovat akartam.
Mondtam Szákó mesternek, mire megtanulom mit hol találok a boltjába, mindig elköltözik. De a legfontosabbat nem felejtettem el, vettem csontit. Már csak reménykedhetek, hogy nem hagyom otthon, szerintem megkezdem a szezont jövő héten. Összekötöm a Rábai pecát a Csáfordi tőzikés megtekintésével.
-
_Dumber_
őstag
válasz
BlackmMmDog #94839 üzenetére
Köszönöm.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
_Dumber_ #94822 üzenetére
Igen, de véletlenül új hozzászólásra nyomtam
Könnyen nyúlik ezért viszonylag kevés haltól (akkár egy hal után ) már spiccre tekeredik pl.: dobáskor. Carp Expert UV Flou biztos ilyen , de a Carbon nevezetű már viszonylag jó zsinór.
Jó feeder/match zsinór feltétele ne nyúljon és álljon vissza az eredeti állapotba(ne legyen hurkás, vagyis ne vegye fel a dob alakját).
[Trabucco T Force XPS LongCas]
Is tudom ajánlani, elég sok zsinór megfordult a kezemben már. -
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #94836 üzenetére
Mi fiatalok dugás mércét használunk
Ismered a viccet: fiatal hazamegy, megnézi a hűtőt, ugyanaz van benne, felmegy a hálószobába, hátha van valami új pipi. Házas ember, felmegy a hálóba, mindig ugyanaz, megnézi a fridzsidert, hátha van valami újdonság.
U.i.: Mi fiatalok, ha üres a hűtő és ugyanaz a punci van az ágyban, hívjuk a taxit és megyünk bulizni
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
feelurself #94832 üzenetére
-
Steady74
Topikgazda
válasz
feelurself #94832 üzenetére
-
feelurself
aktív tag
Nincs ennél jobb botra keret, én ennek is nagyon örülök
Az asszony ígyis önkívületi állapotba került az ára hallatán -
Steady74
Topikgazda
válasz
feelurself #94829 üzenetére
gratulálok!
Bár akkor még igazán jó feeder bot nem is volt a kezedben
-
feelurself
aktív tag
Beruháztam 2db ilyen pálcára. [link] Zseniális, annyira közvetlen, finom, hogy el vagyok ájulva
Igaz, még csak keszegek avatták fel, de nagyon jól mutatja a pár tíz dekás halak kapását is. Kíváncsi vagyok egy kisebb potyka mit művel vele.
Azon töröm a fejem, ha esetleg nagyobb távot kell majd dobni, akkor melyik az a bot ami hasonló és 100méter felett lehet vele dobni.. és nem 6 számjegyű a vételára.. -
4Grider
félisten
válasz
jézusom #94824 üzenetére
Mindenből ez van. Online árulni valamit fél költség még akkor is, ha a kereskedő állja a házhozszállítást. Így a vásárlók zöme online vásárol, mivel a kisebb költség miatt kisebb lesz az árcédula is. A beszállítók is egyre kevésbé tudják támogatni az offline boltokat.
-
jézusom
addikt
Hát gyerekek, voltam az új Waletrlandban ami elköltözött az újbuda centerből. El vagyok keseredve. Fele akkora helyen, fele annyi cucc se, semmi választék. Nincs már egy értelmes offline horgászbolt.
-
jézusom
addikt
-
_Dumber_
őstag
válasz
BlackmMmDog #94816 üzenetére
Ezt nekem írtad?
Nem rossz zsinór ez sem.
Mitöl csavarodik jobban a Carp Expert az Asso-tól? -
saen
veterán
válasz
balou84 #94818 üzenetére
Ebből semmi nincs nekik raktáron, csak a nagykerben. Mivel pergetésre tervezem használni, május 1-ig kell megjönnie, talán addig sikerül
(nálunk pergetési tilalom van süllőtilalom alatt)
Egyébként maga a webshop is rendkívül trehány, kategórianevek pl többször ismétlődnek más helyesírással, de talán a 4 cuccot amit rendeltem sikerül nekik megoldani.
-
balou84
csendes tag
Ez a legjobb ebben a boltban, h még az akciós termékre is mehet a kupon, és ezen felül itt is van pontgyűjtés elég hosszú lejárati idővel. Arra készülj, h lehet 1 hét is az átfutási idő, mert sok olyan dolgot is árulnak ami nincs készleten. Jó árnál engem ez nem zavar. Amire még figyelni kell, h ha többféle dolgot rendeltek, akkor biztos ami biztos videozzátok a kicsomagolást, mert náluk már előfordult többször, hogy vmi kimaradt. Rendezik a dolgot videó nélkül is, de kevésbé kellemetlen ha esetleg reklamálni kell.
-
saen
veterán
válasz
balou84 #94813 üzenetére
Köszi az infot, rendeltem is.
Amit terveztem egyébként is, hogy kipróbáljam a Seaguar zsinórokat. Ők találták fel a flourocarbont anno és nekik van a legjobb minőség a piacon, legalábbis a csúcskategóriában. A Tatsu-t (ami feketesügér horgászatban a csúcs flouro főzsinór a piacon) ugyan nem hozta be az Energofish aki forgalmazza a márkát itthon, viszont előkezsinórban (Grandmax FX) is van a leírás alapján ez a gyártástechnológia. Mielőtt valaki rohanna rendelni, előre szólok, hogy ezek a zsinórok még az aranynál is drágábbak, viszont itt most van 10% kedvezmény a Seaguar-ra alapból és ehhez hozzájön a 20%-os kupon. Ilyen áron nem szalasztottam el, hogy kipróbáljam milyen. Max legközelebb valami olcsóbbat veszek
-
BlackmMmDog
aktív tag
Nem feeder zsinórok, csavarodik (spiccet törni jó
)
Asso Invisilk a te zsinórodÉrdemes e a rikító színt egészen a feederkosárig vinni? Nem zavarja a halakat?
Én dobonak neon sárgát (33-ast) használok -
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Lassan nekiállok lecserélni a damilt a szerelékeimen.
Eddig sötétbarna, vagy zöld monofil zsinórom volt.
Tervezek idén éjszakai pecát is, ezért sárga vagy éjszakai is jól látható szineket keresek, ugyanakkor jellemzően napsütésben pecázok a lányommal.
Szeretnék tanácsot kérni, mert én nem használtam még sárga zsinórt.Nem használok doboelőtétet. Inkább feederezünk azt is kis távolságban. Első csomó a horogelőkénél van.
Érdemes e a rikító színt egészen a feederkosárig vinni? Nem zavarja a halakat? (inkáb matt zsinórt keresek mint fényeset)
Ezekre gondoltam:
CARP EXPERT PRESTIGE MULTICOLOR
CARP EXPERT UV FLUO -
balou84
csendes tag
Átköltözési akció a Fishingoutletnél:
2025 FISHINGOUTLET NYITÓ NAPOK 20% KEDVEZMÉNNYEL
Az elmúlt hetekben folyamatosan azon dolgoztunk, hogy az ÚJ nagyobb 250nm méretű Savoya Parki Üzletünkben minden termék a helyére kerüljön !
A régi üzletünktől kb. 25 méterre a Fresnapf mögött az az ételudvar végén találjátok az ÚJ üzletünket.
Mivel lassan a végén járunk ennek a számunkra nehéz és kihívásokkal teli projektnek, ezért köszönetképp a türelmetekért és a vásárlásaitokért most hétvégén Péntektől - Vasárnapig 20%-os kedvezményes Nyitó hétvégével várunk benneteket a Savoya Parki üzletünkben és webáruházunkban egyaránt !
Kuponkód a webes vásárláshoz: nagyoklettünk20
WEBES VÁSÁRLÁS FOLYAMATA : Pakold a kosaradba a megvásárolni kívánt termékeket és érvényesítsd a pénztárban a nagyoklettünk20 kuponkódot amellyel azonnal csökken a kosarad értéke 20 % -al.
Extra Tipp: a 20 % kedvezmény az akciós termékekre is érvényes !
AKCIÓ IDŐTARTAMA: 2024.02.028.-2024.03.02. -
Grillo
őstag
Ja, ma befutottam Walterba rendezni a naplót/engedélyt. Maradtam végül a papírnál, kérdeztem a srácot, mennyire problémás a digitális, azt mondta, mostanra működik rendesen.
-
4Grider
félisten
válasz
jézusom #94805 üzenetére
A Nagy-Dunán arra, hogy ne jöjjön felfele/lefele a közeledben egy sok ezer lóerős tolóhajó. Tavaly nyáron a tassi befolyónál pecáztunk, középen egy germán tolóhajó olyan tolóerővel ment felfelé, hogy átrendezte maga mögött a Duna fenekét. A parton ez méteres hullámokat jelentett. Kajakkal el nem tudom képzelni, hogy maradt szárazon ember mellettük a folyón.
-
Steady74
Topikgazda
A mai napra elég sok gyászhír érkezett: Mécs Károly, Gene Hackman és felesége, valamint dr. Hunyady Attila horgászíró, még a régiek közül. Gyerekként sokat olvastam az akkori Magyar Horgászban azokat az írásait, amikor Ferenczy Dénessel a Dunát végig horgászva eljutottak egészen a deltáig.
-
jézusom
addikt
Hali!
Használ valaki horgász kajakot? Egyelőre informálódom, de nagyon remeg a léc, hogy vegyekNagy-Dunára és RSD-re mennék vele. Nem tudom milyen kivitel lenne jó, motor van, de inkább eveznék, vagy pedáloznék. Mire kell odafigyelni?
-
zsola32
őstag
válasz
hermanyi #94800 üzenetére
Saját (10 m2) Lovaspálya oldalán a gát felé. (ott van előttem a malom, akadós hely, de ott a hal...)
Ha már akadós hely...
Év végén vettem két bojlis botot, eddig csak feederztem, ki szeretném próbálni a módszert. Nyáron elég erősek a halak, meg jönnek a nagyobb példányok, és ugye ott az akadó.
Talán több esélyem lesz... vagy nem
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Ingatlanos topic!
- LEGO klub
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest